Belépés
2019. október 15. kedd | 42. hét | 288. nap | 08:45 | Teréz
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Magasan vezet a közvélemény-kutatások szerint a Kék- fehér nevű centrista párt Izraelben
amelyen Beni Ganz, az új párt vezetője mondott beszédet, aki az április 9-i választások után, esetleges győzelmük esetén két és fél évig vezetné a kormányt, hogy utána átadja a helyét a kormányzati ciklus hátralévő idejére Jaír Lapidnak.

Ganz beszédében bejelentette, hogy a Kék-fehér párt Izrael legendás gondolkodóinak és államférfiainak, Herzl Tivadarnak, Zeév Jabotinskynek, David Ben Gurionnak, Menáhem Beginnek, Jichák Rabinnak és Ariel Saronnak az örökségét kívánja követni. A gondosan megválogatott politikusok között egyaránt szerepeltek bal, és jobboldaliak.

Ganz hangsúlyozta, hogy egyformán hangsúlyt kívánnak helyezni a biztonsági kérdésekre, és az emberek megélhetési kérdéseire, jólétére. Ganz azt is közölte, hogy az egyesülést létrehozó tárgyalásokon emlékeztek arra, hogy édesanyja a második világháború végén egy épületben lakott Budapesten, a gettóban Lapid édesapjával.

A 13-as kereskedelmi tévé közvélemény kutatási adatai szerint ha ma lennének a választások, akkor az izraeliek az
velemenyezd, 2019. február 21. csütörtök, 20:21
Kelly Brogan: B12 vitaminhiány és agyunk egészsége
táplálkozás

A B12-vitamin legfőbb forrásai az állati eredetű táplálékok, de az ilyen ételektől ódzkodók algák és erjesztett élelmiszerek fogyasztásával is hozzájuthatnak az említett vitaminhoz. (Az algákban azonban nem hasznosuló, B12-szerű anyagok vannak, amelyek nem helyettesítik a B12-vitamint). Ha a szervezetet hosszú időn keresztül nem látjuk el ilyen tápanyagokkal, akkor a vitaminkészletek kiürülnek és jóval a megvonás után megjelennek a vitaminhiány tünetei. Vagyis a gondosan megválogatott állati eredetű táplálékok fontos forrásai a zsírban oldódó vitaminoknak, kreatinoknak, kolinoknak és karnitineknek.

3. Autoimmun betegség

A B12 rossz felszívódásának egyik lehetséges oka a vészes vérszegénység, amely a gyomor sorvadásos gyulladásával összefüggő parietális sejtekre (gyormosavat, és a B12 hasznosulásához szükséges un,. intrinsic faktort termelik) adott autoimmun válasz. A helicobacter pylori fertőzést és az ahhoz kapcsolódó molekuláris mimikrit tekintik a valószínű
sanci81, 2018. január 02. kedd, 16:06
Bérlőire hagyta hét értékes lakását egy tel-avivi háziúr
amely saját purimi jelmezbálokat szervez, és ahol mindenki ismer mindenkit.

A vékony, magas, hajlott hátú, hosszú hajú, mindig kockás flanelingben járó magányos férfit is mindenki ismerte. Macskákat imádó magányos különc volt, aki drága ételekkel etette és lakást tartott fenn kedvenc állatainak.

Édesanyja 2006-ban hunyt el, és hagyta fiára az épületet, amelyet egykor édesapja, Szimha Mlodok építtetett. Az anya egy régi vita nyomán férfiaknak nem adta ki lakásait, hanem csakis gondosan megválogatott nőknek.

A szülők az izraeli kommunista párt harcosai voltak az ötvenesévekben, akik kisfiúk három éves korában, 1963-an elváltak. A fiú csodagyereknek számított kiváló memóriája miatt, de vakvágányra került az élete, mert mint édesanyja barátai a lapnak elmesélték, félt és menekült az emberektől, csak anyjával élt szimbiózisban annak haláláig.

Soha nem dolgozott, és nem voltak barátai sem. Minden délután ellátogatott közeli lakásából macskáinak az épület földszintjén lévő egyik két és fél
velemenyezd, 2016. szeptember 23. péntek, 19:52
A kegyelem és hűség eltörli a bűnt
ezüstöt!

17 Az igaz útja elkerüli a gonoszt,
és a ki ügyel a lépéseire, megőrzi életét.
18 Büszkeség a közelgő összeomlás hírnöke,
elbizakodottság pedig bukásé.

19 Jobb ha szerény vagy a szegények között,
mint ha büszkékkel osztozol a zsákmányon.
20 Aki Isten beszédére figyel, és megfogadja azt,
annak jó dolga lesz,
és aki az Örökkévalóban bízik,milyen áldott!

21 Az emberek értelmesnek tartják a bölcs szívűt.
A gondosan megválogatott szavak meggyőzőek.

22 Élet forrása a bölcsesség az értelmesnek,
az ostobák büntetése pedig a saját ostobaságuk.
23 A bölcs szívű okosan szól,
és a szavaival gyarapítja a tudást.

24 A kedves beszéd, mint a tiszta méz,
édes a léleknek, egészség a testnek.
25 Van olyan út, amely helyesnek látszik,
végül mégis a halálba vezet.

26 Éhsége a munkás javát szolgálja,
mert sürgeti, hogy keresse meg
dandej, 2015. szeptember 04. péntek, 12:20
Mi is okozhatja a rákot, s az miért egyre gyakoribb?
nukleáris bombákat, az USA vezet a tesztelt és bevetett nukleáris fegyverek számában. Az évek múlásával pedig belép a ,,játékba" India, Pakisztán és Észak-Korea is.

A videó végén egy lesújtó képet láthatunk: mennyi területen hagyta “atomlábnyomát" az emberiség a bolygón.Az egyre szaporodó rákos betegek állapotukat nem csak a dohányzásnak, alkoholfogyasztásnak, napon való tartózkodásnak, vagy épp a nem elég gondosan megválogatott tápláléknak köszönhetik.

A dohányzást betiltják, a dohányosokat közellenséggé nevezik ki, akiket utálni sikk, hiszen pusztítják mások egészségét, és a Föld klímáját. Tűzgyújtási tilalmat rendelnek el - mert másképp a szemétszállításból sem jönnek a milliók, de velünk elhitetik, hogy céljuk: Ne szennyezzük a Földet tovább.

Azt mondják, túlszaporodott az ember, s tönkreteszi a Földet, de közben a bolygót és a rajta élő embert is egészen más mérgezi, egy teljesen
kirscha, 2013. december 25. szerda, 19:33
Ismét Hungarikum Fesztivált rendeznek Szegeden
Elekes Zoltán fesztiváligazgató az MTI-nek elmondta: 2008-ban azzal a szándékkal hívták életre a rendezvényt, hogy bemutassák, milyen történelmi hagyományai, értékei vannak a magyarságnak.

A Széchenyi tér árnyas platánfái alatt négy napon át mintegy száz kiállító kínálja - a szervezők által gondosan megválogatott - minőségi termékeit. A vendégek kóstolhatnak borokat, pálinkákat, minőségi hentesárukat, mézet, kézzel készített édességeket, tartósítószermentes lekvárokat és szörpöket. A látogatók vásárolhatnak szegedi fűszerpaprikát és gyógynövényeket is.

A szervezők gondoskodtak arról, hogy az ehető is iható termékek mellett a vendégek találkozhassanak a népi kézművesség és iparművészet remekeivel, lesz a téren ékszerkészítő, bőrműves, fafaragó, fazekas, csipkeverő, csuhéfonó, citerakészítő, tojásíró és késes is. A gyerekek pedig interaktív programok keretében ismerkedhetnek meg azzal, hogyan életek, mit ettek, ittak egykor dédanyáink, dédapáink.

A fesztivál kiemelt vendége az
velemenyezd, 2013. augusztus 06. kedd, 10:12
Már iskoláskorban is tanulható a konfliktuskezelés
Már iskoláskorban is tanulható a konfliktuskezelés

A konfliktusban nem csak hozzáállásunkat, szavainkat is mi magunk választjuk meg, ezt a gyerekek is megtanulhatják!

Egy hirtelen tavaszi fronthatás, a klasszikus szerepeinkben ránk nehezedő elvárások, vagy akár a súlyosbodó megélhetési problémák - a mindennapok folyamatosan olyan helyzetek elé állítanak, amelyek során nem csak egy új megközelítési módra, de gondosan megválogatott szavakra is szükség van. Az Erőszakmentes kommunikáció mára mind az általános iskolai gyerekek között, mind az anya-gyermek kapcsolatokban bizonyította, hogy konfliktusokkal terhelt szituációkban is van más lehetőség, mint újabb sérelmek begyűjtése. A tudatos kommunikáció pedig kapcsolataink építését hozza magával.

Jobban kell figyelni!

Az ingerültség, türelmetlenség vagy düh csak néhány azok közül az érzések közül, amelyekkel egy nehéz helyzetben mindenki szembesül; a vezető és az alkalmazott, a pedagógus és a tanítvány, a férj és a
horvathnemagdi, 2013. május 10. péntek, 18:49
x
kicsit hűl, felszeleteljük.
Burgonyapürével tálaljuk.
Hidegen szendvicsre is nagyon mutatós.
#1733
2009. február 2. 20:57
Válaszolj!

Villám Zsuzsanna

Lencseleves füstölt oldalassal/bakonyi specialitás/
Hozzávalók
400gr füstölt oldalas
250gr lencse
2-3 babérlevél
2 gerezd fokhagyma
4 dl tejföl
30 gr liszt

törött bors
ecet,citromlé
A megválogatott lencsét és a felaprózott oldalast előző este ,külön-külön tálban,langyos vízbe áztatjuk.Másnap annyi hideg vízben,hogy ellepje,az oldalast feltesszük főni.Ha félig megfőtt,hozzáadjuk a lencsét,a fokhagymát,a babérlevelet,és az egészet puhára főzzük.
A tejfölben simára keverjük a lisztet, a leveshez adjuk és jól összeforraljuk/kb.10 perc/.Eltávolítjuk a fokhagymát és a babérlevelet,szükség szerint utánasózzuk,ízlés szerint savanyítjuk,kevés törött borssal fűszerezzük.
Megjegyzés:egyes
nagyuska, 2011. december 29. csütörtök, 18:32
Áhítat: SZAVAINK
Zsid 4,12-16.

12 Mert Isten igéje élő és ható, élesebb minden kétélű kardnál, és áthatol az elme és a lélek, az ízületek és a velők szétválásáig, és megítéli a szív gondolatait és szándékait. 13 Nincsen olyan teremtmény, amely rejtve volna előtte, sőt mindenki mezítelen és fedetlen az ő szeme előtt. Neki kell majd számot adnunk.
14 Mivel tehát nagy főpapunk van, aki áthatolt az egeken, Jézus, az Isten Fia, ragaszkodjunk hitvallásunkhoz. 15 Mert nem olyan főpapunk van, aki ne tudna megindulni erőtlenségeinken, hanem olyan, aki hozzánk hasonlóan kísértést szenvedett mindenben, kivéve a bűnt. 16 Járuljunk tehát bizalommal a kegyelem trónusához, hogy irgalmat nyerjünk, és kegyelmet találjunk, amikor segítségre van szükségünk.

SZAVAINK

Ezeket hirdetjük is, de nem emberi bölcsességből tanult szavakkal, hanem a Lélektől jött tanítással... (1Kor 2,13)

Amikor írok, gyakran nehezen találom meg a megfelelő szót gondolataim kifejezéséhez. Segíthet egy szótár, de
1vargaildyko, 2011. augusztus 13. szombat, 11:24
Áhítat: HELYÉN MONDOTT SZÓ
139,14)

A régi-vágású angol bevándorlók, mint a nagyapám is, keveset beszélnek. Arcának mély ráncai és a kezei utaltak a tengerészetnél és a helyi tűzoltóságnál eltöltött hosszú évekre. Nehéz szolgálata során tökélyre fejlesztette a helyén mondott szó művészetét. A bátyámmal ismertük a jeleket, a megvillanó hunyorítást, mosolyának jellegzetes görbületét, és már vártuk a találó tréfát, amely azután harsogó nevetésre késztetett minket.
Amikor a nagyapám egészsége megrendült, gondosan megválogatott kifejezései a szeretet üzenetévé változtak, amelyet örökségül maga után kívánt hagyni. Édesanyám ma is megkönnyezi, hogy az egykori tengerész hogyan nézett rá a mélykék szemével, amely olyan volt, mint az óceán, és mondta: "Szeretem az én derék kislányomat. Ő az én aranyos kislányom!" Utolsó szavaival tudatni akarta vele, mennyire szerette.
A Bibliában azt olvassuk, hogy a zsoltáros megértette, Isten ugyanúgy tekint ránk, - ahogy nagyapa is a lányára - mint szeretett gyermekeire. Mindannyian az ő
1vargaildyko, 2011. május 04. szerda, 12:34
Spárgás szűz sült
"A spárga a zöldségek legnemesebb képviselője. A tavaszi, üde ételek között is kuriózum az éttermekben a friss zöld, vagy fehér szólóspárga. Levest, felfújtat, de még tortát, pudingot, és fagylaltot is lehet belőle készíteni."
 
 
500 g sertés szűz
50 g olaj
20 g liszt
Ízlés szerint: Só, őrölt bors
500 g spárga
50 g vaj
30 g liszt
2 dl tej
1 dl tejszín
1 db tojás
50 g sajt
ízlés szerint: só, fehérbors,
őrölt szerecsendió

Köretnek párolt rizs:
300 g rizs
30 g olaj
20 g vöröshagyma
15 g só
 
A sertés szüzet, vagy népiesen tüskös pecsenyét éles, hegyes késsel lehártyázzuk, majd nyolc darabra, szeletre felvágjuk. Kissé kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, enyhén lisztbe mártjuk. Kevés, azaz natúr zsírban félig elősütjük. Kivajazott jénai tepsibe tesszük. A friss spárgát spárgatisztító késsel, vagy kis késsel nagyon gondosan megtisztítjuk. Citromos, enyhén sós vízbe kis cukrot
bubszi, 2010. október 07. csütörtök, 19:04
1/2
Képek, videók
Frédi És Béni
irmus
2017. május 15. hétfő, 17:45
Frédi-Béni torta.jpg
pacsakute
2016. április 07. csütörtök, 00:10
Tube Benice L83.png
zskadi
2016. február 09. kedd, 17:41
BeniceL150Plant.png
zskadi
2016. január 22. péntek, 21:06
99. Béni Edus.jpg
dnemethk
2016. január 02. szombat, 23:48
130. Béni Edus.jpg
dnemethk
2016. január 02. szombat, 23:38
146. Béni Edus.jpg
dnemethk
2016. január 02. szombat, 23:33
319. Béni Edus.jpg
dnemethk
2016. január 02. szombat, 21:57
365. Béni Edus.jpg
dnemethk
2016. január 02. szombat, 21:42
béni péter.jpg
jozsuzsa
2015. július 07. kedd, 10:24
Benice_L150_Plant.png
cady89
2015. április 02. csütörtök, 05:08
Dobogón Beni, Ádám, Zsomb
berza1
2015. február 24. kedd, 20:55
jairus.jpg
sz719eszter
2017. szeptember 15. péntek, 09:05
Jairus lánya
sacimama
2016. augusztus 20. szombat, 22:39
seWE8JAirIMX6P5CeknEHM -0_
boszi0604
2015. szeptember 12. szombat, 15:53
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.