Belépés
2019. július 20. szombat | 29. hét | 201. nap | 03:58 | Illés
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Fina vizes V.B. - Férfi női 25 km-es távúszás
isten történik, mert olyan brutális tempót kezdtek el páran, amire még nem volt példa. Tízezernél úgy éreztem, nem tudom végigúszni, mert elkezdett fájni a vállam. Aztán úgy voltam bele, hogy körről körre haladunk, az utolsó egyenesben meg úgy voltam vele, ha ezt eddig végigúsztam, akkor lehajrázok mindenkit. Sokkal jobban érzem magam, mint tavaly, meg az elmúlt években. Most lettem hatodik, tízen 16., ötön 17., a csapatban nyolcadik, ennél azért sokkal előrébb várom magam minden számban. Viszont úgy gondolom, hogy a jövőre nézve ez egy nagyon jó előjel, mert az úszás nagyon jól ment és nagyon szoros versenyek voltak. Büszke vagyok magamra, hogy teljesítettem az összes számot, mert 26 évesen már lassabban regenerálódik az ember, mint 18 évesen. Ez a 25 egy igazi jellempróba volt" - mondta Olasz Anna, aki minden számban rajthoz állt.
- Sömenek Onon Kata megjegyezte, elsősorban a hullámokkal való folyamatos küzdelem volt a legnehezebb. ,,A legnagyobb probléma a hullámokkal volt, főként a vége
maroka, 2019. július 19. péntek, 18:02
Lukasenka: decemberre lesz meg az orosz-fehérorosz integráció programja
"Szövetségi szerződésünk decemberben lesz 20 éves, és úgy gondolom, világos, hogy ezen határidőn túlra egyetlen problémánkat sem kellene elnyújtanunk. Miről fogunk beszélni a huszadik évfordulón? Nem lesz mit mondanunk, ha nem oldjuk meg az összes kérdést és nem írjuk alá a programot, amely meg fogja határozni további lépéseink stratégiáját" - hangsúlyozta a fehérorosz államfő.

Putyin Oroszország legközelebbi stratégiai partnerének és szövetségesének nevezte Fehéroroszországot és megjegyezte, hogy az oroszok a fehérorosz gazdaság legjelentősebb külföldi befektetői. A két vezető egyébként az elmúlt két napot a férfikolostoráról híres Valaam szigeten és Szentpéterváron töltötte, nem hivatalos találkozójukon konkrét megállapodás nem született.

A Lukasenka által említett problémák közé tartozik egyebek között, hogy Minszk számára az orosz kiviteli szabályozás módosítása következtében drágább lett az kőolaj és földgáz beszerzése. Oroszország emellett minőségi okokra hivatkozva korlátozta a
velemenyezd, 2019. július 18. csütörtök, 19:41
Vizes vb - Varga Dénes: büszke vagyok a csapatra
"Nagy kérdőjel volt, hogy mennyire tudunk majd összeállni, de azt gondolom, hogy talán még egy lökést is adott a csapatnak az, hogy csak kintről tudtam segíteni. Nagyon büszke vagyok a fiúkra, mert azt mondhatom, simán megvertük a spanyolokat" - nyilatkozta az olimpiai- és világbajnok klasszis, akinek a lövő kezén az egyik ujja törött el az Új-Zéland elleni nyitómérkőzésen.

"Tetszett, hogy nagyon fegyelmezettek voltunk, betartottuk azt az alapvető taktikát, hogy a három legveszélyesebb játékosukat nem igazán hagytuk kapura lőni, levettük őket a pályáról, ez pedig alapvetően meghatározta a mi támadásainkat is" - tette hozzá a Ferencvárossal a mostani szezonban mindent megnyerő Varga, aki a sérülésével kapcsolatban nem árult el részleteket: "egyre jobban vagyok, ezt a témát pedig ezennel le is zárnám, a csapat menetel és jó úton van".

Varga vezérszerepét a vízben klubtársa, Vámos Márton vette át: "ez abszolút tudatos volt, így hogy Dénes csak a partról tud instrukciókat adni, valakinek át kell
velemenyezd, 2019. július 17. szerda, 07:07
Vizes vb - Olasz Anna 17., Rohács Réka a 18. lett 5 kilométeren
A vb fő helyszínétől, Kvangdzsutól 130 kilométerre elhelyezkedő Joszuban meleg, párás időjárás fogadta a versenyzőket. Az 54 fős mezőnyben a 10 kilométeren 16. Olasz Anna 30-as, Rohács Réka pedig a 39-es rajtszámot kapta. A joszui öbölben kialakított pályán három, közel 1,7 kilométeres kört kellett megtenniük az úszóknak.

A táv egyharmadának megtétele után Olasz a 14., Rohács pedig a 28. helyen állt. Az utolsó kör megkezdése előtt mindketten a középmezőnyben haladtak, az éremszerzésre ekkor már nem igazán volt esélyük, ugyanis a legjobbak egy hosszú hajrát indítottak.

Hétszáz méterrel a vége előtt az élen állók óriási csatát vívtak egymással, a közelharcból végül a 25 kilométeren háromszoros világbajnok, ebben a számban két éve Balatonfüreden bronzérmes brazil Ana Marcela Cunha került ki győztesen. A második, akárcsak két éve, a francia Aurélie Muller lett, aki 10 kilométeren világbajnoki címvédőként lemaradt az olimpiáról.

A magyarok végül egymás után csaptak a célba.

A
velemenyezd, 2019. július 17. szerda, 07:04
Donald Trump azt állítja, hogy nem akar rendszerváltozást Iránban
Az elnök azt követően nyilatkozott így, hogy kedden délelőtt Ali Hamenei, Irán legfőbb vallási vezetője kijelentette: országa "bizonyosan folytatja" atomprogramját, és csökkenteni fogja a 2015-ben aláírt többhatalmi atomegyezményben rögzített vállalásait. Az atomalkut a Trump-kormányzat tavaly tavasszal egyoldalúan felmondta.

Mohamed Dzsavád Zaríf iráni külügyminiszter, aki az EBSZ egyik szervezetének tanácskozásán tartózkodik New Yorkban, hétfőn este az NBC televíziónak azt nyilatkozta: Teherán kész a tárgyalásokra Washingtonnal, amennyiben az Egyesült Államok feloldja az Irán elleni szankcióit.

A perzsa diplomácia irányítója leszögezte azt is, hogy Irán nem akar háborút az Egyesült Államokkal. Mnt fogalmazott: szerinte sem Teherán, sem Washington nem akar fegyveres konfliktust, és nem fenyeget a háború közvetlen veszélye közöttük.

"Azt gondolom, hogy az amerikai elnök nem akar háborút, de a körülötte lévők nem bánnák" - jelentette ki Zaríf. De úgy vélte, hogy ezek a háborút
velemenyezd, 2019. július 16. kedd, 20:12
Úszó könyvtárat építettek Hamburgban német művészek
négyzetméteres könyvtárat három művészcsoport hozta tető alá. Az épület félig tutaj, félig pedig ideiglenes építményekből áll. Csak a nyári hónapokban áll, illetve úszik a fűzfák és a vadkacsák között az északnémet város Wilhelmsburg nevű negyedében.

A mesterséges szigeten lebegő könyvtár egyik ötletgazdája, Finn Brüggemann a Deutschlandfunknak úgy nyilatkozott, a céljuk választ találni arra, hogy az emberek a jövőben hogyan tudnának a mai viszonyoktól eltérően együtt élni és dolgozni.

"Azt gondolom, hogy ez a vízen lét, a földtől elszakadva létezés elég jó jövőkép erre vonatkozóan" - magyarázta a művész, aki szerint ha valaki ránéz a város térképére, kénytelen rádöbbeni, hogy rengeteg a kék és a vízfelülethez tökéletesen passzolnak a művészeti projektek.

Az úszó könyvtár nem a szó szoros értelmében vett könyvtár, mert könyvespolc például egyetlen egy van benne és azon is csak mintegy kéttucat kötet pihen filozófiai és művészeti ismereteket rejtve. Az ft Kultur nevű berlini művészcsoport olasz
velemenyezd, 2019. július 16. kedd, 11:42
Iráni külügyminiszter: Teherán kész a tárgyalásra Washingtonnal a szankciók feloldása fejében
Zaríf az ENSZ Gazdasági és Szociális Tanácsának (ECOSOC) ülése alkalmával tartózkodik New Yorkban.

Az interjújában leszögezte: Irán nem akar háborút az Egyesült Államokkal, de Donald Trump elnöknek meg kell szüntetnie az általa bevezetett szankciókat, ha meg akarja nyitni az utat a tárgyalások előtt. Meggyőződése szerint sem Irán, sem az Egyesült Államok nem akar fegyveres konfliktust, és nem fenyeget a háború közvetlen veszélye közöttük.

"Azt gondolom, hogy az amerikai elnök nem akar háborút, de a körülötte lévők nem bánnák" - jelentette ki. Szerinte ezek a háborút szorgalmazók nem érik el, amit akarnak, mert - mint mondta - "végül mindig az óvatosság győzedelmeskedik. Az emberek tudják, hogy Irán nagy és büszke ország és nem vennénk könnyedén egy katonai támadást".

Nem Irán, hanem az Egyesült Államok ásta alá a diplomáciai erőfeszítéseket azzal, hogy egyoldalúan felmondta a 2015-ben aláírt többhatalmi megállapodást az iráni atomprogramról - jelentette ki. "Az Egyesült Államok állt fel
velemenyezd, 2019. július 16. kedd, 07:07
Az oktatási miniszter menesztését követelték a melegek "átneveléséről" vallott nézetei miatt az izraeli LMBTQI
"Úgy gondolom, lehetséges" - nyilatkozta Rafi Perec szombat este a 12 -es kereskedelmi tévécsatorna híradójának a melegeket heteroszexuálissá átnevelő, úgynevezett konverziós terápiákról. Perec - aki egyben a telepeseket támogató Zsidó Otthon (Habájt Hajehudi) párt vezetője - ezzel a kijelentésével azonnal hatalmas felháborodást keltett a liberális izraeliek körében.

Noha néhány órával később közleményt adott ki arról, hogy az irányítása alatti oktatási rendszer továbbra is elfogad minden izraeli gyermeket szexuális irányultságától függetlenül, de már késő volt: a kormány és az ellenzék köreiből is össztüzet zúdítottak rá.

Elsőként Amír Ohana igazságügyi miniszter, a Likud párt illetékes frakciójának vezetője ítélte el minisztertársa kijelentését vasárnap. "Nem a homoszexualitás, hanem a sötétség és az előítéletek igényelnek átnevelő terápiát" - bírálta Perecet Amír Ohana.

A nap folyamán az LMBTQI- közösség képviselői mellett a középiskola-igazgatók szövetségének vezetője is távozásra
velemenyezd, 2019. július 14. vasárnap, 20:42
30. évfordulóra, 6. Rész: A Kádár-korszak numerus clausus-a
történetemhez: szomorú, de nem volt senki ezen a világon, akivel ezekről tudtam volna beszélgetni! Szörnyű, hogy mi mindentől megkímélhettem volna magamat, magunkat, ha lett volna egy okos ember, aki szóba állt volna velem és ellátott volna tanáccsal!
Azt azonban érezni lehetett, hogy MINDENKI RETTEGVE FÉLT és én nem tudtam, hogy mitől. Ezért sem győzöm hangoztatni, hogy amit ELHALLGATNAK, az olyan, mint egy láthatatlan taposóakna - amire, ha gyanútlanul rálépve felfedezünk, akkor már későn van!
Gondolom, hogy ezek ellentételezésére elengedtek mindenféle úttörőtáborba, csakhogy, le legyek kötve. Ahol anyáék demonstratíve - minden alkalommal - meglátogattak. De az is biztos, hogy nem örömükben tették! Gondolom, hogy őket vették elő a szabadságért való rajongásom miatt.
http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=457907&aid=268641
*
Ez volt az utolsó, a nyolcadik befejeztét követő úttörőtábor - és itt lettem szerelmes Horváth Jóskába, Fa Miklós és Fa Nándor (a nagy tengeri hajós)
furaila, 2019. július 10. szerda, 12:35
BL-selejtező - Rebrov: meg fogjuk állni a helyünket
"Sikerült felkészülni, a fiúk értik, hogy mit várunk tőlük, készen állunk. Nagyon fontos ez a párharc számomra is. Van már BL-tapasztalatom, úgy gondolom, meg fogjuk állni a helyünket" - jelentette ki keddi sajtótájékoztatóján az ukrán szakember, aki kifejtette: csapatának nem kell tartania az ilyen meccsektől.

Rebrov kitért a kapuskérdésre, mint fogalmazott, minden döntés az övé, de természetesen a stáb többi tagja ad neki javaslatokat és segít a döntésben. Hozzátette, nagyon örül a konkurenciaharcnak, mert szerinte ez a csapat javára válik.

Az előző szezonokban Dibusz Dénes helye szinte megkérdőjelezhetetlen volt a kapuban, ugyanakkor a zöld-fehérek nyáron megszerezték a Budapest Honvédtól a magyar válogatott bő keretében szintén számításba vett Gróf Dávidot.

"Nagyon jó játékosok vannak az ellenfél csapatában, a szezon után jó igazolásokat sikerült végrehajtaniuk a bolgároknak. Talán Marcelinhót tartom a Ludogorec legjobbjának" - mondta az ellenfélről Rebrov, aki szerint az a
velemenyezd, 2019. július 09. kedd, 17:41
Novák: Észtország és Magyarország közös célja az erős nemzetállamok alkotta erős Európa
rövid, de nagyon hasznos volt. Hozzáfűzte, látogatása alkalmával nemcsak a Magyarország által a migrációs válság csúcspontján, 2015-16-ban felépített határkerítést és a hozzá kapcsolódó létesítményeket szeretné megtekinteni, hanem szeretné megtalálni azokat a területeket, amelyeken a két ország bővíteni tudná együttműködését, illetve nemcsak e két ország, hanem a két országcsoport, a három balti állam és esetleg más észak-európai országok egyfelől, másfelől a visegrádi csoport négy országa is.

"Úgy gondolom, meg tudunk" alapozni egy bővebb együttműködést. Ennek az együttműködésnek az egyik sarokköve a szuverenitás lesz, az Európai Unión belüli szuverenitás - szögezte le a miniszter.

További sarokköve az együttműködés bővítésének a családpolitika, valamint a nemzeti kultúrák, nyelvek és a keresztény hagyományok megőrzése. Emiatt "úgy gondolom", számos területen bővíthető a kooperáció a szóban forgó országok között, de erősíthető az Észt Konzervatív Néppárt és a Fidesz között is. "Remélem, hogy ez
velemenyezd, 2019. július 08. hétfő, 12:01
Németiné Kodrán Erzsébet: Láss csodát! Ősz fejem lehajtom
Németiné Kodrán Erzsébet: Láss csodát!

Ősz fejem lehajtom ráncos, vén kezemre,
Úgy gondolok vissza elmúlt éveimre.
Bizony nem volt könnyű ennyi évet élni,
Keményen dolgozni, a gondoktól félni.

Mégis úgy gondolom, csodás ez az élet,
Csak észre kell venni a sok jót és szépet!
Ha a kelő nappal kelünk minden reggel,
Tele lesz a lelkünk tiszta szeretettel.

Varázslatos látni az ég tündöklő kékjét,
És meglátni benne a jövő reményét!
Gyönyörködni abban, ahogy egy kismadár
Csemegét csenni a gyümölcsfára száll.

Csodálatos látni, ahogy felszáll a köd
A marosparti fenyők fölött,
És nyomában ragyognak a fények,
Ébrednek bennünk a remények!

Este, ha a csillagokat nézed,
Szíved mélyén édes emléket idézel
Arról, hogy voltak ragyogó, szép napok,
Fényes éjszakák és múló bánatok!

Vihar után, ha az ég derül,
Az jut eszedbe észrevétlenül,
Hogy a szivárvány maga a csoda,
A víz
koszegimarika, 2019. július 08. hétfő, 11:40
1/1536
Képek, videók
olasz_rohács.jpg
maroka
2019. július 17. szerda, 10:16
olasz_magyar_noémi.jpg
maroka
2018. augusztus 09. csütörtök, 12:13
olasz templom0217.jpg
maroka
2018. február 19. hétfő, 08:52
Olasz-szlovén határ
irmus
2018. január 05. péntek, 16:18
Emlékműve Olaszfán ( Vas
azenujsagom
2018. január 01. hétfő, 05:12
40-es vévek olasz parlame
chillik
2017. december 05. kedd, 13:29
0 olasz ochideák 722d1.jp
lovaszmarika
2017. május 23. kedd, 14:29
Pestós tészta olasz.JPG
irmus
2017. április 24. hétfő, 07:08
Pestós tészta olasz pesto
irmus
2017. április 24. hétfő, 07:07
olaszi templom harang.jpg
relisisi
2017. február 21. kedd, 09:27
Olasz húsgombóc pennével
soosistvan
2016. július 19. kedd, 22:42
1olasz_migrans.png
menusgabor
2015. december 25. péntek, 21:31
some-tips-on-training- you
charlotteani
2016. július 26. kedd, 02:24
Tag-Someone-who-loves- Cat
baratha
2015. április 08. szerda, 12:40
Sómező - Bolívia
davedgyerek
2015. március 23. hétfő, 16:11
Címkék
együttműködés bővítésének, zöld-fehérek nyáron, telepeseket támogató, Németiné Kodrán Erzsébet, bővebb együttműködést, óvatosság győzedelmeskedik, ilyen meccsektől, csapatban nyolcadik, földtől elszakadva, Sömenek Onon Kata, Vámos Márton, három balti, Talán Marcelinhót, lövő kezén, három legveszélyesebb, körülötte lévők,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.