Belépés
2019. október 15. kedd | 42. hét | 288. nap | 09:30 | Teréz
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Török offenzíva - Putyin: kiszabadulhatnak a kurdok által ellenőrzött zónákból az Iszlám Állam terroristái
"Szíria északi részének olyan övezetei vannak, amelyekben a terrorszervezet harcosai összpontosulnak. Ezek mindeddig kurd harci alakulatok ellenőrzése alatt álltak. Most benyomul oda a török hadsereg, a kurdok elhagyják ezeket a táborokat, ők (a terroristák) pedig egyszerűen szétszéledhetnek" - mondta az orosz vezető a Kreml honlapján is közreadott beszédében..

Putyin kétségbe vonta, hogy a török hadsereg képes ellenőrzése alá vonni a helyzetet, és a FÁK-országok elleni valós fenyegetésnek nevezte az Északkelet-Szíriában lévő több ezer terroristát. Mint mondta, ezek török és más területeken át eljuthatnak Szíria olyan vidékeire, amelyek felett senki sem gyakorol hatalmat, hogy onnan Iránon át a térség más országaiba távozzanak.

"Ezzel tisztában kell lennünk, és mozgósítanunk kell a szakszolgálataink eszközeit az új keletű fenyegetés visszaszorítása érdekében" - fogalmazott Putyin, prioritásnak nevezve a terrorelhárítást a FÁK-országok együttműködésében.

Felhívta a figyelmet, hogy a
velemenyezd, 2019. október 11. péntek, 16:31
Torna-vb - Simone Biles maga sem érti, hogy csinálja
Biles csütörtökön megnyerte a női egyéni összetett döntőjét a Stuttgartban zajló világbajnokságon. Ugyanúgy 2,1 ponttal előzte meg a második helyezettet, mint a 2016-os Rio de Janeiró-i olimpián.

Az eredményhirdetés után az amerikai sportoló elárulta, néha ő maga is elgondolkozik rajta, hogyan csinálja az egyedülálló gyakorlatait.

"Időről időre úgy érzem, mintha testen kívüli élményem lenne, és néha azt gondolom, hogy őrült vagyok. Amikor videón megnézem, arra gondolok: Istenem, hogyan csináltam?" - nyilatkozta boldogan Biles.

A 22 éves sportolónak ez volt a 16. világbajnoki címe - egyéni összetettben az ötödik -, egyben a 22. érme. Utóbbi rangsorban már megdöntötte az orosz Szvetlana Horkina női rekordját, és a fehérorosz Vitalij Scserbo abszolút csúcsának (23) megjavítására is jó esélyei vannak.

Mint kifejtette, nagyon bízik magában, a gyakorlataiban, és manapság sokkal magabiztosabb, mint például az olimpián. Leszögezte, hogy élete első világbajnoki címét semmi nem múlja felül,
velemenyezd, 2019. október 11. péntek, 08:30
Nobel-díj - Peter Handke meglepődött, és "nagyon bátornak" tartja a Svéd Akadémia döntését
"Megannyi vita után meglepődtem. Egy ilyen döntés nagyon bátor a Svéd Akadémia részéről" - mondta az író a Párizs közelében fekvő Chaville településen található otthona kertjében a sajtó képviselőinek.

Peter Handke korábban az irodalmi Nobel-díj eltörlését sürgette, mert szerinte az egy olyan "álkanonizálás, amely semmit nem ad az olvasónak".

A 76 éves osztrák írót saját szavai szerint ugyanakkor megérintette csütörtökön, amikor a Svéd Akadémia bejelentette, hogy a német nyelvterület egyik legismertebb és legellentmondásosabbnak tartott szerzőjeként nagyhatású munkásságáért ismerték el, amely nyelvi leleményességgel tárta fel az emberi lét perifériáját és sajátosságát.

"A húsz évvel ezelőtti problémáim matt soha nem gondoltam volna, hogy engem választanak" - hangsúlyozta.

Peter Handke éles támadások kereszttűzébe került amikor 1999-ben ellenezte és később is élesen bírálta, hogy a NATO légicsapás-sorozatot indított Jugoszlávia ellen, hogy ezzel vessen véget Slobodan Milosevic
velemenyezd, 2019. október 10. csütörtök, 21:32
Feljelentést tesz a Jobbik Borkai Zsolt ügyében
cserébe szórakozott egy nő a győri polgármesterrel. Szintén kéri hivatali visszaélés, illetve kábítószer birtoklás vizsgálatát. Szilágyi György a magyar politikatörténet legnagyobb szex- és drogbotrányának nevezte az ügyet.

A nyomozás megindításához bőven elég, amit a blogon találhatunk, sőt talán sok is - jelentette ki Szilágyi György. A politikus azt mondta, hogy "Borkai Zsolt megbukott politikusként és megbukott családfőként". Kifogásolta, hogy a Fidesz magánügynek nevezte a történteket.

Úgy gondolom, hogy egy normális országban Borkai Zsoltnak le kellett volna mondania már rég polgármesteri tisztségéről, és vissza kellett volna lépnie az önkormányzati választástól - fogalmazott. Hozzátette, ha ez nem történik meg, akkor pártja szólítja fel e lépések megtételére az érintettet.

Borkai Zsolt csak egy a sok száz helyi fideszes kiskirály, a több ezer NER-lovag közül, akik ugyanígy, gátlástalanul lopják a közpénzt és lopott pénzből urizálnak, luxusban élnek, drogoznak és orgiákat szerveznek; ez
velemenyezd, 2019. október 08. kedd, 15:51
Faluvégi Rudolf játék nélkül is tudott fejlődni
bennem voltak" - nyilatkozta.

Faluvégi eddig csak 14 alkalommal szerepelt a válogatottban, egyrészt a sérülései miatt, másrészt az elmúlt négy évben dolgozó négy szövetségi kapitány közül nem mindegyik számított rá.

Gulyás István által irányított, júliusban kinevezett szakmai stáb tagjai közül még senki nem kereste, de fontosnak tartotta leszögezni, hogy szerinte ennek semmilyen előfeltétele nem teljesült az ő oldaláról, hiszen május óta sérült volt, és egyelőre ősszel sem játszott.

"Nem gondolom, hogy ebben az állapotban a behívót kellene várnom" - zárta rövidre a témát.

Önkritikusan kifejtette, a 2016-os Európa-bajnokságon mentálisan nem volt azon a szinten, hogy az egész szerepet és helyzetet kezelni tudja, akkor ugyanis Talant Dujshebaev egy megfiatalított, tapasztalatlan keretet állított össze az olimpiai kvalifikációs kontinenstornára.

Tavaly ősszel két selejtezőn lehetőséget kapott Csoknyai Istvántól, de az olimpiai kvalifikációs világbajnokságon szakmai, taktikai
velemenyezd, 2019. október 08. kedd, 14:31
Olyanokkal akarom tölteni az időt, akik mellett tényleg neve
Olyanokkal akarom tölteni az időt, akik mellett tényleg nevetek. Nem akarok kalóriákat számolni, sem fizetésemelést és jutalékot. Minden, amit megveszek és megeszem, csak engem szolgáljon, nem pedig a külsőségeket. Nem akarok többé rohanni. Kényelmesen kívánok jönni-menni, úgy, mint az úri kisasszonyok, akik mindig ráérnek, és egyenes háttal teáznak. Több könyvet akarok elolvasni a világ irodalmából, mert tényleg azt gondolom, hogy csak egy igazán jó írás adhat valódi szórakozást. Élni akarok!

Szentesi Éva
koszegimarika, 2019. október 08. kedd, 08:09
Spenót és gyógyhatásai
A spenótot nem sokan szeretik, általában rossz gyerekkori emlékeink fűződnek hozzá, mégis az egyik legegészségesebb zöldségeink közé tartozik, ezért érdemes vele megbarátkoznunk és időnként használni az ételeink elkészítésekor.

Gondolom mindenki tudja hogy a gyermekek mennyire útálják a spenótot és mi is emlékszünk arra, hogy mennyi rábeszéléssel nyeltünk le egy-két kanállal gyerekkorunkban csak hogy az anyu, vagy a nagyi kedvébe járjunk, hiába hajtogatták folyton azt, hogy ettől erősek leszünk, erős vas íze miatt nem nyeltük le akkor se....pedig:

Élettani jelentősége a magas vitamin, ásványi só és nyomelem tartalmában keresendő. A spenót kitűnő forrása a következő anyagoknak: K-vitamin, A-vitamin-, mangán-, folsav, magnézium, vas, C-vitamin, B2-vitamin, kalcium-, kálium-, és B6-vitamin, élelmi rostok, réz, növényi fehérjék, foszfor, cink és E-vitamin. Ezen kívűl ismert
pacsakute, 2019. október 04. péntek, 18:45
A békesség szigete - a békességről
ringatom,
Mint a vihart és fészket a falomb.

Így állok örök békességbe már
S az Istent várom, aki földre száll


Kassák Lajos: A BÉKESSÉG ÓRÁI

Mégiscsak te vagy az akit kerestem
Ahogyan itt ülsz mellettem a homályban
nagyon nekem valónak érezlek.
Örülök beszéded ibolyakék dallamának
bár én inkább szótlan természetű vagyok.
De gondolom egyazon törzs hajtása
ez a két ág.
Boldogtalanabb lennél nélkülem
s én szegény árva lennék nélküled.

A négy fal között élünk
mint két örökzöld
egy cserépben.
Olykor beszáll hozzánk
egy csodálatos madár
s mi hallgatjuk
csodálatos énekét.


Pascal: A SZAVAK LELKI HATÁSÁRÓL

"Ahogy a hideg szavak fagyossá teszik az embert, a forró
menusgabor, 2019. október 03. csütörtök, 18:18
Donald Trump: Ukrajnának és Kínának ki kellene vizsgálnia Bidenék üzleti ügyeit
"Azt gondolom, hogy ha tisztességesek, akkor szélesebb körű vizsgálatot indítanak Bidenék ügyeinek feltárására" - fogalmazott az elnök az ukránokra utalva, és egyben Kínát is nyomozás megindítására sürgette Joe Biden és fia kínai üzleteinek ügyében.Az elnök a "legártatlanabb" beszélgetésnek nevezte a júliusban Volodimir Zelenszkijjel folytatott telefonbeszélgetését, amelyre hivatkozva a demokrata párti képviselők megindították az alkotmányos felmentésének folyamata (impeachment) előtti szükséges vizsgálatokat. Trump ismételten kacsának minősítette e vizsgálatokat és a csütörtökön kezdődő képviselőházi meghallgatásokat.

Kitért az NBC televízió csütörtök reggeli műsorára is, amelyben részletesen taglalták Joe Biden volt alelnök és a demokraták jelenlegi elnökjelölt-aspiránsa fia, Hunter Bidennek korábbi jövedelmező kínai ügyleteit is. Erre Trump reggel - már a műsor után- a Twitteren is reagált.Az újságíróknak Trump elmondta: nem kérte Hszi Csin-ping kínai elnököt a nyomozás
velemenyezd, 2019. október 03. csütörtök, 17:38
Bernadette Soubirous von Lourdes - vallásos film
Megható, tanulságos történeti film, amelyből példát vehetünk a tisztességre, a családszeretetre, a becsületre, a kitartásra, hitre, önzetlen szeretetre!

A mai fiatal generációknak, a média által sugárzott show műsorok, sorozatok, és értéktelen "sablon filmek" semmiféle példát nem állítanak a fentiekre. Inkább olyat sugallnak hogy a földi karrier hajszolása, az irigység, a gőg, a gyűlölet, a mások eltaposása magunk előrelépése érdekében, a boldogulás záloga. De milyen boldogulásé? Egy olyan lété, amely véges, emberi és ingatag, és sokszor csak tisztességtelen áron tartható fent, de maximum a földi létezés elmúlásának napjáig. A lélek pedig, a pogány erkölcstelen világ által, egy elfeledtetni kívánt, folyton megtagadott és letagadott, elhessegetett gondolat csupán, melyről a világ azt állítja, hogy egyházak, Istenfélők bolond szüleménye csupán.
A jó ízlésű emberek pozitívan értékelik ezt a fimet.
Akik nem, azoknak pedig jobb, ha negatív vélemény nyilvánítás helyett elgondolkodnak, kicsit
maroka, 2019. október 03. csütörtök, 14:58
Koldus az utcán
Szegény;
háta görnyedt s lába nyomorék.
Vonszolja magát házról-házra s vár,
hogy alamizsnát adjon a nép.

Éppen most csenget az egyik ajtón
S vár... - Még nem volt ma amit egyen -
De nem nyílik ajtó, hiába vár, -
azért innen is tovább megyen...

Így jár házról-házra... Megszokta már,
hogy nem várják őt, aki csak kér,
s hogy ritkán nyílik ajtó és a szív,
hogy panaszos a kolduskenyér.

Utána nézek, míg eltakarja
az utca, s gondolom: miért van így?
- Millió jut gyilkos fegyverekre,
hogy legyen az épből nyomorék...?

De nem jut a szegénynek kenyér, -
ki tán hős volt egykor a harcmezőn...
s ma, ha szegény - mindnyájunk szegénye -
bekopogtat hozzánk éhezőn.

Mondják: van koldus, aki nem szegény;
éhen hal, s pénze van a bankban.
(Lehet így igaz, lehet kitalálták
a fösvények, - gondolom magamba).

De, ha volna is kilencvenkilenc
százból álkoldus, s egy "igazi",
kalmanpiroska, 2019. október 03. csütörtök, 13:40
Önkormányzat 2019 - Palkovics: Pécs lehet a közösségi közlekedését elektromos buszokkal megoldó első város
Palkovics László a Fidesz, a KDNP és az Összefogás Pécsért Egyesület közös polgármesterjelöltjével, Vári Attilával folytatott megbeszélése után tartott sajtótájékoztatón azt mondta: a kormány döntése értelmében 2022-től a 25 ezer főnél népesebb településeken "már csak elektromos meghajtású autóbuszokat szeretnénk látni, azok beszerzését támogatjuk".

"Úgy gondolom, Pécs lesz az első olyan város, ahol ez meg fog történni, ehhez minden feltétel adott, ebben mindenképpen támogatást fogunk nyújtani" - mondta a miniszter.

Palkovics László felidézte: szerda délelőtt megindult a német thyssenkrupp 17,4 milliárd forintból, kormányzati támogatással megvalósuló pécsi gyárának építése. A beruházás érkezésével megdőlt az a korábbi alapvetés, miszerint nem érkeznek Dél-Magyarországra komoly nagyvállalatok - tette hozzá.

Kiemelte: a beruházás nem valósulhat meg és nem lehet sikeres a Pécsi Tudományegyetem nélkül, hiszen az intézmény 2014 óta sokat fejlődött, bővült, megkezdték a mérnökképzés
velemenyezd, 2019. október 02. szerda, 13:11
1/1536
Képek, videók
Iszlám építészet.jpg
pacsakute
2016. július 12. kedd, 21:26
Rafale -vadász iszlam ell
agica2004
2015. október 02. péntek, 21:15
iszlam.jpg
rzsi-
2015. január 27. kedd, 13:41
Iszlám mecset, Nairobi.jp
jegesmedve21
2012. szeptember 14. péntek, 09:29
Iszlám Hodzsa minarett (H
pacsakute
2012. január 13. péntek, 21:09
Aljun iszlám vár XI. sz.
reper
2009. november 06. péntek, 19:52
A Kereszt győz az Iszlám
caris11935
2009. szeptember 04. péntek, 09:57
iszlám sziklamecset.jpg
biharijudit
2009. május 25. hétfő, 10:16
Spanyolország - iszlám te
mandalina
2008. január 19. szombat, 18:29
Iszlám palota.jpg
solanum
2006. augusztus 24. csütörtök, 08:22
A Sziklamecset az iszlám
chessmaster
2006. június 28. szerda, 15:10
Szigorúan Ellenőrzött Von
rambobby
2007. június 01. péntek, 07:08
Obama-terroristák.jpg
agica2004
2012. április 29. vasárnap, 19:25
Terrorista madár Pub Eri
sztana45
2011. március 17. csütörtök, 08:19
terrorista.jpg
agica2004
2010. augusztus 25. szerda, 14:54
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.