Belépés
2018. november 20. kedd | 47. hét | 324. nap | 18:49 | Jolán
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Isten az orvost is gyógyítja
hogy rájön, hogy neki rossz, hanem hogy kitart a visszafelé vezető úton, ahol a kísértések megjelennek. A mély bűnbánat az, amely meghozza a hétköznapi misztikus tapasztalatot. A mély bűnbánat ad neked lehetőséget, hogy lejuss az egón túli valós életedbe, mert onnan jönnek az igazságok.
Csókay András megvallotta, minden napját mély imával kezdi, és ezt ajánlotta a jelen levő orvosoknak is: ,,Szánd rá a napi fél órát az imádságra! A mély szemlélődésben az a cél, hogy távol kerüljenek tőled a gondolatok, hogy meghalld a benned levő Krisztus hangját. Meghallod a szeretet hangját, és jó döntéseket tudsz majd hozni. Sokszor találkozunk szenvedéssel, halállal, de úgy születik drámává a tragédia, ha van istentapasztalatod. Attól lesz valaki jó orvos, ha empátia van benne. Az empatikus orvos felveszi az előtte álló ember szenvedését, és a hívőnek itt annyi előnye van, hogy tudja, kinek a lábához rakja le a sokszor felvett szenvedést. A keresztény orvos tudja, hogy van bűnbocsánat. Isten akkor is szeret, ha
maroka, 2018. november 20. kedd, 09:11
ooOoo
Rudolf Steiner: A zeneiség lénye és a hangélmény az emberben

GA 283
Puha borító, 114 oldal

8 előadás, 3 kérdésmegválaszolás és 2 zárszó, amelyeket Steiner Kölnben, Berlinben, Lipcsében, Dornachban és Stuttgartban, 1906-ban és 1920-23-ban tartott.

A zeneiség lényege

1. előadás
Schopenhaueri gondolatok a zene okkult szemléletének kiindulópontjaként - Az emberi lélek felemelkedése spirituális fejlődés útján - A devachán mint a szférák zenéjének világa - A földi zene mint a magasabb világokban észlelt hangzások utózengése - A dúr és moll mélyebb jelentősége.

2. előadás
Goethe és Schopenhauer nézetei a művészetek jelentőségéről - Az ember háromféle tudatállapota - Az emberi lélek időzése a devachánban és a szférák zenéjének átélése az álomtalan alvás alatt - A földi zene mint öntudatlan emlékezés erre az átélésre - Ezen összefüggések tudatossá tétele az okkult fejlődés által.

3. előadás
A zenei és matematikai tehetség
eposz, 2018. november 20. kedd, 05:30
Imádság
hogy engem, nyugtalanságba és kételkedésbe ejtsenek és így gyakran tapasztalnom kell bizalmam fogyatkozását és szívem kételkedését.
Hozzád folyamodom azért, én Istenem és kérlek alázatosan, add nekem kegyelmedet, hogy minden állapotomban és viszontagságomban, minden szükségemben és nyomorúságomban állhatatosan bízhassam benned és ragaszkodhassam hozzád. Erősíts mindazok ellen, amik el akarnak tántorítani a benned való bizalomban. Ne engedd, hogy a sátán kételkedésekkel fárasszon, nyughatatlan gondolatokkal ostromoljon, még kevésbé hogy kétségbe ejtsen. Gyarló természetem ellen is erősíts, bűnös voltam ellen biztass, nyomorúságomban támogass és így a benned való állhatatos bizalomban tarts meg engem.
Végy ki minden kétkedést szívemből afelől, hogy ha gondod van az ég madaraira és a mezők vadaira, sokkal inkább gondod van rám; hogy kételkedésből az élet gondjaival és munkáival felettébb meg ne terheljem magamat, hanem a munka után magamat nyugodt szívvel kegyelmes gondviselésedre bízhassam, tudva,
kalmanpiroska, 2018. november 19. hétfő, 15:40
Enneagram - Hatos Archetípus Szintjei
3. szint: Az elkötelezett munkás

Ha az egészséges Hatosok már elkezdték keresni a biztonságot, és találtak is megbízhatónak és biztonságosnak tűnő embereket, gondolatokat vagy helyzeteket, akkor természetesen attól kezdenek félni, hogy elveszítik a kapcsolatukat ezekkel a dolgokkal, elveszítik a védettség és a valahová tartozás érzését. Már maga a másik ember megnyerésére irányuló kísérlet is magában hordozza az elutasítás vagy a sikertelenül alakuló kapcsolat lehetőségét. Mindenképpen némi szorongással jár, ha valakinek muszáj megnyernie másokat, és ez még az egészséges Hatosoknál is így van. Rá kell jönniük, hogy ha önmagukon kívül, mások jó szándékában és jóváhagyásában keresik a biztonságot, az feltétlenül hoz magával némi bizonytalanságérzetet is. Ezért erősíteni akarják a barátságaikat, a szövetségeiket és a biztonságuk fenntartására kialakított egyéb struktúrákat, mégpedig úgy, hogy teljesen elkötelezik magukat bizonyos emberek, valamint megkezdett munkáik és feladataik
eposz, 2018. november 19. hétfő, 12:05
A barátságnak része a csend is,
A barátságnak része a csend is, a hangulat, mindaz, ami idegenek között gyakran válik kínossá, ám barátok számára némán, beszéd nélkül is többet mond minden fölöslegesen kiejtett szónál. A közös gondolatok, amiket mindkét fél érez és tud, mégsem mondják ki fennhangon, mert azzal megszűnne a varázs.

Trux Béla
foldinefehereva, 2018. november 18. vasárnap, 19:52
Macron a Bundestagban: Franciaországnak és Németországnak új fejezetet kell nyitnia Európa történetében
függetlenségünk mind olyan terület, amellyel törvényeink mostohán bánnak és amelyekhez az EU egy kezdő félénkségével közelít".

Franciaországnak és Németországnak éppen ezeken a területeken kell "felelősséget vállalnia", a két országnak együtt kell küzdenie egy "modern, hatékony és demokratikus európai szuverenitás" kialakításáért - mondta Emmanuel Macron. Aláhúzta, hogy ez az európai szuverenitás csak Franciaország és Németország kezdeményezésére jöhet létre. Ebben a munkában "nem lehetnek tiltott gondolatok, meg kell haladni a tabukat és a szokásainkat".

Az európai szuverenitás gondolata "félelmet kelt", ami természetes, hiszen azt jelenti, hogy mindenkinek le kell mondania nemzeti szuverenitása egy részéről. Mindenkinek át kell helyeznie a közösség szintjére saját döntési hatásköre egy részét a külpolitika, a védelempolitika, a migrációs- és a nemzetközti fejlesztési politika területén, és meg kell osztania a többiekkel államháztartása "növekvő részét, akár az adóbevételek egy részét is" annak
velemenyezd, 2018. november 18. vasárnap, 16:47
Zsefy Zsanett
kövön,
megfejtetlen marad, s nem bír vele közöny.
Túlélő játszmában a legyőzhetetlen,
így földi léthiányban nem éred tetten,
s míg szellemed benned az éltető erő,
holtod után lelked a tovaköltőző.


MAGAMBAN DÚDOLOK

már szerény marokkal
szór csillámport a vágy,
fekete köpenyben ázik,
könnyek közt zihál,
kétes gondolatokat szül
a pillanat,
hiába a törekvés,
a szó üres marad.

a fűszál hegyén
harmatcsepp sem leszek,
gyöngysorrá
hiába fűz a képzelet,
alkonyi fénnyel
sem hozok csodát,
visszafogottan dúdolok
magamban tovább...


...MAJD, AKKOR

majd küldd el AKKOR hozzám a fényt,
ami ott vár, nekem
menusgabor, 2018. november 16. péntek, 20:45
Vers
Balogh Ernő

Egy elmélkedő ember
Gondolatok bennem,
Kavargó szavak és mondatok
Kérdést hoznak, választ várnak
Néma hangok, elárvult sóhajok.

Elmélkedő ember,
Minden gondolatom
Magam lennék,
A jobbra, szépre vágyom,
S e lelkületet egy életen át -
Szolgálom.

Elmélkedő lényem új utat keres,
A régi, kopott ösvényt taposni
Úgysem érdemes,

S a bécsi Duna partján
Vagy épp a Práteren,
Magasban, mélyben,
A cél ugyanúgy megterem,
A boldog lét vigyáz ránk,
Értünk ő felel.
kirscha, 2018. november 16. péntek, 20:33
Enneagram - Ötös Archetípus Szintjei
hatástalanok maradtak, az Ötösök most még agresszívabb módon igyekeznek elriasztani maguktól az embereket.

Ezen a szinten az Ötösök intellektuálisan arrogánsnak tűnhetnek, holott valójában korántsem annyira biztosak önmagukban. Még az addig legtöbbre tartott ötleteik és munkáik is hiábavalónak kezdenek tűnni a szemükben; az Ötösök most hol agresszívan védelmezik,hol pedig teljesen feleslegesnek tekintik őket. Állásfoglalásaik egyre szélsőségesebbek és szokatlanabbak lesznek, mintha csak olyan gondolatokból akarnának több magabiztosságot szerezni, amelyek kezdik elveszíteni jelentőségüket számukra. Gyakran ők maguk sincsenek meggyőződve az általuk kifejezett radikális nézetek helyességéről, de azért kifejezik őket és vagdalkoznak velük. Emellett gyakran betör a gondolkodásukba az a tudattalan félelem, hogy nem képesek megbirkózni a környezetükkel, ezért az életük a világtól és a többi embertől való egyre fokozódó rettegésben telik. Már szinte mindenben bizonytalanok, mindent nyugtalanítónak
eposz, 2018. november 13. kedd, 09:58
Mai napi gondolatok
.....A szarvas így szólt: "Az Embernek megvan mindene. Több kívánsága nem lesz." Ám a bagoly azt mondta: "Nem így van. Tátongó lyukat láttam az Emberben. Csillapíthatatlan sóvárgást. Ettől szomorú, ezért akar még többet. Megy tovább, és elveszi, amit megkíván... Míg a Világ egyszer azt nem mondja: "Nem vagyok többé, nem maradt mit adnom..."

/Apocalypto c. film/
lilagondolatok, 2018. november 12. hétfő, 09:54
Szép napot mindenkinek!
Az ezerarcú ősz újra és újra elvarázsolja a tájat és a nézőjét is. A hajnali köd, a párán átsejlő napsugár, a ködöt átszúró torony... csupa csoda, amit csak ilyenkor élvezhetünk."Ködös Márton után

Enyhe telet várhatsz,

Havas Márton után

Farkast soká láthatsz.

Szent Erzsébet-napja

Tél elejét szabja,

Az András-napi hó

A vetésnek nem jó."
kirscha, 2018. november 11. vasárnap, 09:01
Mai gondolatok!
15-29 éves korosztályról, hogy"Elfogadják ugyan a fennálló helyzetet, de ki is vonják magukat belőle, nem szerveződnek, nem szólnak bele, és nem hiszik el, hogy beleszólhatnak." Valóban ők lennének a "csendes generáció"?
- A társadalmi kérdésekre tényleg sokkal passzívabb ez a nemzedék. Mindenki csak a maga érdekeit tartja szem előtt, sokkal önzőbb lett a társadalom, és az össztársadalmi jólétre már nem figyel oda. A mostani fiatalok sokkal önérvényesítőbbek, mint a régebbiek, a saját érdekeiket jobban tudják képviselni, kevésbé gátoltak, viszont a társadalmi, nagyobb színtéren már nem, ezeket már nem érzik olyan fontosnak."Ha itt nem jó, akkor kimegyek külföldre."
kirscha, 2018. november 08. csütörtök, 18:29
1/2202
Képek, videók
Csóka a havon.jpg
chillik
2017. május 09. kedd, 07:06
168. Csóka Andi.jpg
dnemethk
2016. január 02. szombat, 23:24
177. Csóka Andi.jpg
dnemethk
2016. január 02. szombat, 23:22
228. Csóka Andi.jpg
dnemethk
2016. január 02. szombat, 22:43
Csóka-vára (Horvátország)
farkas1945
2014. október 11. szombat, 09:54
A csóka fészek is megüres
margoboszi
2014. június 23. hétfő, 19:05
Csóka László, Anyóka.jpg
ircsike36
2014. január 01. szerda, 20:12
Havasi csóka.jpg
pacsakute
2013. július 15. hétfő, 21:45
csókakői kolbászleves.jpg
anyulia
2011. március 03. csütörtök, 13:44
Csókakő.
irmus
2011. február 25. péntek, 16:27
Csókakő_4.jpg
darin
2010. szeptember 26. vasárnap, 22:19
Csókakő_3.jpg
darin
2010. szeptember 26. vasárnap, 22:17
A visszafelé szálló madar
chillik
2017. július 16. vasárnap, 05:00
visszafelé járó óra.jpg
dnemethk
2012. január 26. csütörtök, 17:50
Visszafelé 3
ficeficeoffice
2012. január 22. vasárnap, 18:45
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.