Belépés
2020. július 13. hétfő | 29. hét | 195. nap | 04:38 | Jenő
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Labdarúgó NB I - Bódog Tamás távozott a Kisvárda vezetőedzői posztjáról
A szabolcsi klub honlapján Révész Attila sportigazgató közölte, mindkét fél kölcsönösen elégedett volt a közösen töltött időszakkal, ám a játékosokhoz hasonlóan az edzők is kapnak máshonnan ajánlatokat egy-egy sikeresebb időszak alatt.

"Ez most sem történt másként, Bódog Tamáshoz több ajánlat is befutott. Ő jelezte, hogy nagyon szívesen maradna klubunknál, de a gondolat természetesen ott motoszkált a fejében, és én is úgy voltam vele, ha jobb lehetőségei vannak, nagyobb célokért küzdhet, akkor nem gördíthetünk akadályt elé. Azzal búcsúztam el tőle, hogy bármikor nagyon szívesen visszavárjuk, az ajtónk nyitva marad előtte" - tette hozzá.

Bódogot február 6-án nevezték ki a Kisvárda vezetőedzőjévé, mérlege 14 bajnoki mérkőzésen hat győzelem, három döntetlen és öt vereség volt, így csapata a nyolcadik helyen végzett, és bennmaradt az élvonalban.

"Nagyszerű öt hónap van mögöttem, minden percét élveztem a munkának. A klubnál elindult folyamat jó irányba tartott a mostani időszakban is, jó érzés
velemenyezd, 2020. június 29. hétfő, 18:02
Koronavírus - Merkel: a helyreállítási alap nélkül az EU összes gondja súlyosbodna
- mondta.

Arra a kérdésre, hogy Németország miért vált ki a segítségre szoruló tagországokat csak hitelekkel támogatni hajlandó, úgynevezett fukarok frakciójából, elmondta, hogy a járvány sok helyütt, például Olaszországban és Spanyolországban hatalmas gazdasági és egészségügyi terheket, a sok haláleset miatti érzelmi megpróbáltatásokat okoz és ebben a helyzetben Németország nem teheti meg, hogy csak saját magára gondol, hanem készen kell állnia a "rendkívüli szolidaritásvállalásra".

"Természetesen a saját érdekünkben is cselekszünk. Német érdek, hogy legyen egy erős belső piac, az EU pedig összenőjön és ne széthulljon" - mondta Angela Merkel.

Németországnak az is fontos, hogy a válságkezelő program maradjon az EU működését szabályozó szerződések keretén belül. Az EU szerkezetét rögzítő szerződések, a hatáskörök és ellenőrzési jogkörök rendszerének változtatása bizonyára napirendre kerül a következő években, de ezeket a kérdéseket igen óvatosan kell megközelíteni - tette hozzá.

A német
velemenyezd, 2020. június 28. vasárnap, 15:10
Nyilt levél a TVN részére 6
korábbi jelzéseim alapján néhány esetben jeleztem a TVN-nek.

II. Aki a virágot szereti...

Tegnapi fenti blogbejegyzésem során a TVN több belejavitást eszközölt a bejegyzésbe. Ezek akkora zavart okoztak, hogy a TVN korrekciói révén több azonos kép is megjelent. A korrekciók erőltetése elég nagy problémákat okozott ugy látom a TVN-nél, mert azonos képek is megjelentek olyan Linkeken, amit én nem vittem oda fel és azok a Képtáramban levő Linkekkel sem egyezetek. Jeleztem természetesen, a Linkek ugy látom módosítva lettek, de most így egy-egy kép 2-3X is megjelenik a blogban. Ilyen kavarodás a TVN fizetőssé válása során volt utoljára, amit akkor hosszadalmas procedura után megszüntettünk. Kérném, hogy az ilyen kavarodást okozó korrekciók során az oldal közvetlen jelezze felénk, hogy a TVN ne essen ismételten a régi hibákba. Erre az értesitési lehetősége a TVN-nek az Üzenő rendszeren fennáll, igaz én hiába jeleztem már többször, részemről a TVN felé NEM működik!!! Holnapi nap
menusgabor, 2020. június 19. péntek, 22:30
Ismerni az Urat
Istent." (1Jn 4,7)

Éli fiai ,,elvetemült emberek" voltak. Többnyire úgy mondják, azért voltak rossz magatartásúak és istentelenek, mert apjuk túlságosan gyengekezű volt. Igaz, hogy Éli nem volt elég szigorú (1Sám 3,13), de ez még nem magyarázza meg, hogy fiai miért voltak istentelenek. Sámuel minden kétséget kizáróan jobb nevelő volt, de az ő fiai sem jártak az Úr útján (1Sám 8,3).
Éli fiai nem ismerték az Urat. Némely fordítás így írja: ,,Nem törődtek az Úrral." Természetesen ezt jelenti a textus. De a Biblia arról, aki ellop az Úrnak hozott áldozatokból, és erkölcstelen cselekedeteket követ el az Úr házában, egyszerűen ezt mondja: ,,Nem ismeri az Urat."
Ez a két fiatalember vallásos nevelésben részesült. A főpap fiai voltak. Ha napjainkban élnének, azt mondanánk, hogy vallásoktatásban vettek részt, bibliaórára és istentiszteletre jártak. Csakhogy ,,nem ismerték az Urat".
Itt érezzük, hogy mennyire képtelenek vagyunk bárkit is
kalmanpiroska, 2020. június 13. szombat, 23:09
Isten éltesse a ma nyolcvanéves Kozma atyát!
Kozma Imrével még azelőtt beszélgettünk, hogy a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia június 2-án arról határozott: Pro Ecclesia Hungariae díjat adományoz neki a szeretetszolgálat élén végzett áldozatos munkájáért.
Győrzámolyban született, és egyéves volt, amikor elvesztette az édesapját. Édesanyja és anyai nagymamája nevelték fel. Hogyan emlékszik vissza a gyermekkorára?
- A legnagyobb hatással az anyai nagyapám volt rám. Sokszor eltűnődtem apám halálán. Anyám számára tragédia volt, én természetesen semmit sem tudtam erről. Nem sejthetem, milyen lett volna, ha a szüleim együtt éltek volna tovább. Családtagok elmondása szerint hat gyermekről álmodtak, és ezt komolyan gondolták. Édesapám halála után egy nagycsaládba csöppentem, ez nagy ajándék volt számomra. Nem egykeként nőttem fel. Anyám legfiatalabb testvére nem sokkal volt idősebb nálam. Egészséges nagycsalád vett körül. Anyámék heten voltak testvérek. A születésemkor már csak három gyerek volt otthon, de természetesen a többiek gyerekei is
maroka, 2020. június 04. csütörtök, 16:20
Hogyan kezdjük a napunkat Istennel?
értelem a gyanúsan riasztó gondolatoktól az éjszaka folyamán; meg van fertőzve illetlen és parázna gondolatokkal, meg van részegedve büszke, becsvágyó eszmékkel, be van savanyodott és kimart a vad és bosszúálló indulatoktól, vagy jobb esetben el van fordítva a hitbeli és kegyes gondolatoktól ezernyi butasággal. A szívből származik minden gonosz gondolat, amely nyugovóra tér és velünk együtt ébred fel. Éppen ebből a romlott forrásból, amelyet bárhová is megyünk, magunkkal viszünk, ömlenek ki teljesen természetesen a gonoszságok. ,,Mert a sok álomban a hiábavalóság is, és a beszéd is sok" (Préd. 5: 7).

A hibázás lehetőségének vagyunk alá vetve, míg bűnvallás által nem újulunk meg, amelyre minden este és minden reggel gondot kell viselnünk. Vajon nem nyugtalankodunk-e azon, hogy megvalljuk Istennek, Aki ismeri szívünket, hogy szívünk elfordult Tőle, nem panaszkodunk-e Neki gonosz, ellentmondó és lázadó szívünkre, amely hajlamos a hitehagyásra, hogy ez által elnyerjük Krisztus vérében a
kalmanpiroska, 2020. május 31. vasárnap, 22:47
Krisztus és a Lélek
Krisztus és a Lélek

,,Akiben nincs a Krisztus Lelke, az nem az övé. Ha pedig Krisztus bennetek van, bár a test a bűn miatt halott, a Lélek életet ad az igazság által." (Róm 8,9-10)

Az Újszövetség azt tanítja, hogy mindenkiben van Szentlélek, aki Krisztusban van. Tévednek azok a keresztyének, akik úgy gondolják, hogy az embernek először Krisztusban kell hinnie, és később, mintegy magasabb fokára hágva a létrának, kapja a Szentlelket.
Természetesen igaz, hogy különbség van a Krisztushoz való közelségünk tekintetében, és abban a mértékben, ahogyan átadtuk magunkat az ő Lelkének. Ha azt mondjuk, hogy ,,bennünk van a Lélek", ez nem ugyanaz, mint hogy ,,megtelítődni a Lélekkel". Ha ,,a Lélek által élünk", ez nem jelenti szükségszerűen azt, hogy megtanultunk a ,,Lélek által járni" is.
Senki nem lehet azonban Krisztusban, hacsak nincs benne Szentlélek. Alapjában véve az egyetlen módja, hogy megtudjuk, valakiben van-e Szentlélek,
kalmanpiroska, 2020. május 30. szombat, 08:07
II. János Pál pápa gondolatai Pio atyáról 2. rész
azok az eljárások, vagy ahogyan a sajtóban illetik, ,,üldöztetések", melyeket Pio atyának el kellett viselnie a Szent Hivatal részéről. A sajtó, a televízió és a rádió, miközben Pio atya életszentségét nyomatékosan hangsúlyozzák, éles kritikával illetik a Szent Hivatal egykori munkáját és működését, amely híradásaik szerint mindent elkövetett, hogy akadályozza Pio atya szent küldetésének beteljesítését. Közben mindenféle hírek kerülnek napvilágra a boldoggá avatás dátumáról, ám ezek természetesen minden hivatalos alapot nélkülöznek. 2004-ben Edward Nowak érsek, a szentek ügyeiért felelős kongregáció titkára San Giovanni Rotondóban tartott szentbeszédében így számol be a híveknek: ,,A Szentatya nem csupán megbízott engem Pio atya boldoggá avatási eljárásának lefolytatásával, hanem amikor csak teheti, személyes érdeklődésének és várakozásának is hangot ad beszélgetéseink során. Egy alkalommal például amikor együtt ebédeltünk, a pápa első kérdése ez volt hozzám: ,,Hogy állunk Pio atya
maroka, 2020. május 24. vasárnap, 08:38
Az új pápa álláspontja Pio atyával kapcsolatban
A pápaválasztó bíborosoknak 1978 októberében újra Rómába kell gyűlniük, és meg kell választaniuk I. János Pál pápa utódját, az örök város püspökét. Néhány európai bíboros fejében megszületik a gondolat, hogy talán a mai világban és helyzetben szakítani kellene az ötszáz éves hagyománnyal, miszerint mindig olasz pápát választanak Szent Péter trónjára. 1978. október 16-ának délutánján Krakkó érsekét, Karol Wojtyłát választják a pápai méltóságra, pontosan harminc évvel azután, hogy a fiatal Karol atya találkozhatott Pio atyával. Az új pápa álláspontja Pio atyával kapcsolatban már két nappal később nyilvánosságra kerül. Két olasz újságírónak ugyanis sikerül bejutnia Karol Wojtyła krakkói lakásába, és nagy könyvtárában előkelő helyen találták meg a Pio atya leveleit tartalmazó kötetet, amely 1973-ban jelent meg. A bíboros ajándékba kapta a kötetet annak a bizonyos San Giovanni Rotondóban tett négynapos látogatásának a végén, amelyről korábban már beszámoltunk.
A kapucinus elöljáró, Sienai Bernardino úgy dönt,
maroka, 2020. május 22. péntek, 10:42
Ahogy a szarvas kívánkozik...
különösen a nyilvános Istentisztelethez kapcsolódik* . 12. Isten ígéretei is legfőképp a közösségre érvényesek, arra nézve adta őket.

Bannerman így részletezi ezeket az áldásokat:

"Az Istentisztelet minden eleme, amire hivatkoztunk, a közösségi rendelet része, nem személyre szabott, a hívők közösségéhez együttesen tartozik, nem pedig egyénileg. A kegyelem eszközeiként közösségben kell élvezni őket, nem külön külön minden keresztyén, hanem egymással kapcsolatban a gyülekezetben... természetesen nem lehetetlen vagy törvénytelen egyénileg használni őket, de nem fejtik olyan hatásukat és nem lesz olyan kegyelemben gazdag eredménye, mint amikor
közösségben élünk velük... Röviden a szertartások (Istentisztelet elemei?) egyénileg használva csak fél áldást eredményeznek, még akkor is ha keresztényként élünk velük...Az Istentisztelet minden eleme sajátos és hangsúlyos módon az Egyházhoz tartozik, és Krisztus Lelke és jelenléte teszi azokat hatékonnyá, mivel az Ő eszközei amelyekkel
kalmanpiroska, 2020. május 14. csütörtök, 20:58
Ártatlan a kínpadon: A magyar nemzet meghurcolásának történe
magyar birodalom testén.

A török által kivéreztetett ország kiváló alapot adott a megszállásra, ha még ekkor csak egy részére is. Bár még ekkor nem volt lebetonozva a Habsburg hatalma Magyarországon, de ütközőzónának tökéletes volt a török elleni harcokban. Védve ezzel az osztrák tartományokat a harcoktól, s egyben gyengítve a magyar területeket.

A török harcok elmúlása után a Habsburg hatalmi rendszer teljes befolyás alá akarta vonni Magyarországot, mely ellen a magyarság természetesen védekezni próbált. A XVIII. századra már mind kulturálisan mind gazdaságilag megelőzte a Habsburg állam Magyarországot így gondolkozhatott a teljes bekebelezésen. Az ekkorra már lenézett magyar nép ,,rebellis" lázongása ellen mindent be kellett vetni. Magyarország mind népességben mind anyagilag kimerült, a több részre szakadt állam újraegyesített tartományként sem tudta utolérni önmagát így könnyű prédának gondolták, de a folyamatos ,,lázongás" nehezítette a Habsburgok
menusgabor, 2020. május 06. szerda, 20:00
Isten szövetségében
szeretetének ,,szélességét és hosszúságát, magasságát és mélységét". És egyikünk sem fogja megérteni egymagában annak nagyságát. De meg kell kísérelnünk megérteni ,,minden szenttel együtt", hogy mi a terjedelme és jellemző vonása ,,Krisztus minden ismeretet meghaladó szeretetének" (Ef 3,18-19).
Miután a zsoltáros beszélt Istennek a bűnös emberek iránti szeretetéről, változik a kép. Az ember nemcsak bűnös, hanem gyenge is. ,,Napjai olyanok mint a fű." Természetesen lehet szépség és kiválóság az emberi életben, de olyan rövid ideig tartó - ,,mint a mező virága". Az egyes ember élete hamar elmúlik és elfelejtjük azt. Az emberi élet nemcsak bűnös, hanem törékeny is. És annyira rövid.
De ebben a fűhöz, virághoz hasonló létben megismertük Isten szövetségi kegyelmét, az ő hűséges szeretetét. A mi rövid és bizonytalan életünket átíveli Isten irgalmának szivárványa. Ez az ív az örökkévalóság két pillére között feszül.
Isten szövetséget kötött
kalmanpiroska, 2020. május 04. hétfő, 08:10
1/344
Képek, videók
Magyar Labdarugó Válogato
agica2004
2014. július 01. kedd, 14:56
fradi labdarúgó szo.törté
lacipecsenye
2011. november 10. csütörtök, 16:05
73_sp_labdarugo_valoga tot
mezixy
2009. február 17. kedd, 16:37
Labdarúgó EB.jpg
citrokhan
2006. május 20. szombat, 17:44
bodogság_remény angyala11
maroka
2018. december 02. vasárnap, 22:22
bodog névn.jpg
zsokica45
2018. február 06. kedd, 17:34
Január.14. Bódog
rushlilly
2017. november 27. hétfő, 13:57
bodog név.jpg
zsokica45
2017. január 04. szerda, 20:34
bodog kari.jpg
zsokica45
2016. január 19. kedd, 19:07
0bodog békés kari.jpg
zsokica45
2016. január 19. kedd, 19:05
BÓDOG.gif
1951anna
2015. június 25. csütörtök, 05:32
bódog név.jpg
zsokica45
2015. január 30. péntek, 18:10
Bódog.jpg
agica2004
2014. március 26. szerda, 20:52
bódog név,,.jpg
zsokica45
2014. január 30. csütörtök, 10:19
0 BODOG NÉVNAPOT 1d5d915
lovaszmarika
2013. szeptember 13. péntek, 18:54
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.