Belépés
2019. október 19. szombat | 42. hét | 292. nap | 06:48 | Nándor
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
15 db sütés nélküli desszert...
alapra.

Közben a pudingot megfőzzük a megszokott módon, kihűtjük.

Belekeverjük a mascarponét és a vaníliás cukrot, majd rásimítjuk a babapiskóta tetejére.

Megszórjuk a csokoládéreszelékkel, majd szeleteljük.

TÚRÓS KÓKUSZGOLYÓ
Hozzávalók :
25 dkg túró
20 dkg porcukor
15 dkg kókuszreszelék (ebből tegyünk félre a “panírozáshoz")
1 cs vaníliás cukor
reszelt citromhéj
Elkészítés :
A hozzávalókat összegyúrtam.
Kis gombócokat formáltam belőle.
Meghempergettem a golyókat a kókuszreszelékben.
Ilyen egyszerű, sütni sem kell.

Hamis mirindás (Sütés nélkül)
Hozzávalók:
50 dkg háztartási keksz
70 dkg tejföl
4 evőkanál cukor + 2-3 evőkanál a pudingba
2 vaníliás cukor
2 vaníliás pudingpor
7 dl szénsavas narancsos üdítőital
1. A tejfölt a cukorral és a vaníliás cukorral elkeverjük.
2. A tepsibe lerakunk egy sor háztartási kekszet és rásimítjuk a krém
vorosrozsa66, 2018. november 03. szombat, 15:36
Sajtos muffin
sót, üssük bele a tojást, öntsük hozzá az olajat, és a felfutott élesztővel gyúrjuk össze.

Dagasszuk egy szép sima tésztává és formáljunk belőle egy gömböt. Takarjuk le egy tiszta konyharuhával, és hagyjuk 15 percet pihenni.

Közben előkészítjük a töltelék hozzávalóit.

A margarint egy fakanállal kikeverjük, a sajtot lereszeljük.

Láthatóan duplájára emelkedett a tésztánk.

Lisztmentes munkafelületre borítjuk és 12 db egyenlő részre osztjuk, majd kis gombócokat csinálunk belőlük.

Minden egyes kis gombócot kinyújtunk kb. 12 × 18 cm - es közel téglalap formára. A felső részén kb. feléig egy derelyevágóval 6 - 7 bevágást ejtünk.

A szabadon maradt részre kenünk a kikevert margarinból, megszórjuk egy kevés reszelt sajttal.

Majd feltekerjük, úgy, hogy a vágások vége az aljára kerüljön.

Egy picike csigát hajtunk belőle.Minden kis gombóccal így járunk el.

A csigát, behelyezzük a muffin formába. (esetleg nagyon
suzymama, 2017. május 11. csütörtök, 15:52
Karácsonyi receptek
2 tojás sárgája
8 dkg puha vaj
Töltelék:
0,5 dl tej
7 dkg puha vaj
1 tojás sárgája
30 dkg őrölt dió
15 dkg porcukor
2 ek kakaópor
1 kk fahéj
2 ek rum
Tetejére:
1 tojás
1 ek szeletelt mandula

Kalács tésztát készítünk, duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát 6 részre osztjuk, gömbölyítjük, 10 percig pihentetjük. Előkészítünk egy 30x15cm sütőformát kibéleljük sütőpapírral. A gombócokat téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük a töltelékkel. Lehet diós, mákos jelen esetben: 30 dkg dió, 15 dkg porcukor, 2 ek kakaó, 1 kk fahéj, 0, 5 dl tej, 7 dkg vaj, 2 ek rumkivonat, 1 tojás sárgája. A tejben megolvasztjuk a vajat és a tojással simára keverjük, majd hozzáöntjük a diós keverékhez simára keverjük. A megkent tésztát feltekerjük, mint a bejglit. Piramis alakba a sütőformába rakjuk. 3-2-1. Tojással lekenjük szeletelt mandulával megszórjuk. A formában én már nem kelesztettem, de lehet ha vastagabb
bkisseva, 2016. december 01. csütörtök, 09:45
Baconos – tojásos fasírt muffin
Baconos - tojásos fasírt muffin / 12 db

Hozzávalók a fasírthoz :

60 dkg darált hús, 2 db zsemle, 2 db tojás,

- vöröshagyma, fokhagyma, só, bors, petrezselyem, pirospaprika ízlés szerint

24 szelet szalonna, 12 db kis téglalapra vágott sajt

Elkészítés :

A szokásos módon elkészítjük a fasírt masszát.

A darált húshoz adjuk a vízbe vagy tejbe kissé megáztatott, és jól kinyomkodott zsemléket. Az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük, majd a tojásokat is hozzáadjuk. Sóval, borssal, fokhagymával, petrezselyemmel, és pirospaprikával ízlés szerint ízesítjük, és jól összedolgozzuk.

Közben 6 db tojást keményre főzünk, és félbe vágjuk.

A muffin formákat kivajaztam, és minden mélyedésbe 4 db fél szalonna csíkot helyeztem úgy, hogy a szélei kilógjanak, és majd rá tudjam hajtani a gombócok tetejére. Fasírt gombócokat készítettem úgy, hogy közepébe egy fél tojást, és egy kis
bkisseva, 2016. november 28. hétfő, 12:17
Vajdasági sós háromszög / Hajtovány
és a tetejére is tettem a füstölt sajtból. Isteni lett.

Vajdasági sós.

Hozzávalók:

80 dkg liszt
1 dl olaj
0,5 liter tej
1 élesztő

Töltelék:

3/4 margarin /17 dkg/
2 tojássárga
1 evőkanál só

díszítés:
1 elkevert tojás
5 dkg sajt
1 ek köménymag

Az élesztőt pici tejbe meg kell futtatni, majd össze kell gyúrni a tésztához valókat. Ne keményre!
Ha kész, 4 felé kell venni, és gombócokat kell csinálni. Közben habosra keverjük a tojást, margarint, és a sót. Ezután fél centi vékonyra téglalapra nyújtsuk ki a tésztát, kenjük meg a töltelékkel, és tekerjük fel, mint a bejglit.
Ezután vágjuk 2 centis szeletekre, vagy háromszög alakúra és rakjuk tepsibe.
Meg kell kenni tojással, pici sajtot, köménymagot lehet szórni rá.

Majd mehet a sütőbe 190 fokon előmelegítve középső rácson 25-30 perc
bkisseva, 2016. november 15. kedd, 19:24
húsvéti kalácsok
KALÁCSVIRÁG

ELŐKÉSZÍTÉS: 25 perc - PIHENTETÉS: 1 óra - SÜTÉS: 20 perc - 1 adag: 240 kcal. - NEHÉZSÉGI FOK: 2-ES. - Összekeverjük a túrót az összevágott kaporral, sózzuk vagy cukrozzuk ízlés szerint. Átgyúrjuk a megkelt tésztát. Kinyújtjuk, és nagyobb, 8-12 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval köröket vágunk belőle. Mindegyik közepére rakunk egy-egy golyónyi ízesített túrót. Ráhajtogatjuk a tésztaszéleket, és gombócot formázunk belőle, lehetőleg úgy, hogy ne látszódjék ki a töltelék. A megtöltött gombócokat ismét kinyújtjuk. Éles késsel nyolc helyen bemetsszük úgy, hogy középen egyben maradjon egy tízforintosnyi rész. Végül két-két szirmot kifordítunk, így kapjuk meg a virágformát. Sütőpapíros sütőlemezre sorakoztatjuk. Letakarva kelesztjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 20 perc alatt készre sütjük.
KALÁCSNYUSZI

ELŐKÉSZÍTÉS: 25 perc PIHENTETÉS: 1 óra SÜTÉS: 20 perc - 1 adag: 230 kcal. - NEHÉZSÉGI FOK: 1-ES. - Átgyúrjuk a megkelt tésztát. Hosszú rudakat sodrunk belőle.
faciendum, 2016. március 18. péntek, 21:46
Baconos – tojásos fasírt muffin / 12 db
Hozzávalók a fasírthoz :

60 dkg darált hús, 2 db zsemle, 2 db tojás,

- vöröshagyma, fokhagyma, só, bors, petrezselyem, pirospaprika ízlés szerint

24 szelet szalonna, 12 db kis téglalapra vágott sajt

Elkészítés :

A szokásos módon elkészítjük a fasírt masszát.

A darált húshoz adjuk a vízbe vagy tejbe kissé megáztatott, és jól kinyomkodott zsemléket. Az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük, majd a tojásokat is hozzáadjuk. Sóval, borssal, fokhagymával, petrezselyemmel, és pirospaprikával ízlés szerint ízesítjük, és jól összedolgozzuk.

Közben 6 db tojást keményre főzünk, és félbe vágjuk.

A muffin formákat kivajaztam, és minden mélyedésbe 4 db fél szalonna csíkot helyeztem úgy, hogy a szélei kilógjanak, és majd rá tudjam hajtani a gombócok tetejére. Fasírt gombócokat készítettem úgy, hogy közepébe egy fél tojást, és egy kis sajt darabot tettem, majd belehelyeztem őket a szalonnával
reifregina, 2015. július 30. csütörtök, 17:34
Mézes, fokhagymás csirkeszárny recept
dl tejföl
cukor vagy édesítő (ízlés szerint)
fahéj
citromlé
15 dkg málna


Elkészítése:
A túrót villával finomra törjük a vajjal, sóval és a 2 tojás sárgájával. A fehérjét kemény habbá verjük, lazán a túróhoz keverjük, majd hozzáadjuk a búzadarát is. Körülbelül 1 órát hűtőben pihentetjük.

Később sós vizet forralunk, és vizes kézzel kis tojás nagyságú gombócokat formázunk, és a lobogó vízbe dobáljuk őket. Fedő alatt kb 10 perc alatt puhára főzzük. Miközben a gombócok dagadnak a fazékban, kevés olajon megpirítjuk a zsemlemorzsát, ízesítjük a tejfölt, előkészítjük a málnát. A végeredmény egy habkönnyű csoda. Nem túlzás!
Tipp:

Először a felvert tojásfehérje 1/3-át keverjük a túróhoz, így egy kicsit fellazul a massza, majd a maradék tojáshabot óvatosan tudjuk beleforgatni.
Természetesen málna helyett lehet bármilyen más idénygyümölcsöt is
kannalidia, 2015. június 19. péntek, 20:51
Miért a Reg-Enor?
zöldborsó, pici hagyma, 10 dkg kenőmájas, 1 tojás, zsemlemorzsa, só, bors, petrezselyem, majoránna.
Elkészítés: A farrészeket zsíron fehéredésig sütjük, sózzuk, borsozzuk és felengedjük annyi vízzel, ami éppen ellepi. Félpuhára pároljuk, majd hozzáadjuk a feldarabolt sárga- és fehérrépát. Sóval, borssal, petrezselyemmel és kevés majoránnával ízesítjük. Tovább pároljuk, majd, ha már a zöldségek is majdnem puhák, felengedjük vízzel és hozzáadjuk a krumplit, kicsit később a zöldborsót és végül a májgombócokat.

Májgombóc: A hagymát zsírban megfuttatjuk, ha kihűlt, hozzákeverjük a kenőmájast, a tojást és fűszerezzük (só, bors, majoránna, petrezselyemzöld). Alaposan összedolgozzuk és hozzáöntünk annyi zsemlemorzsát, amennyit felvesz. Laza, formálható legyen.

Húsleves
Hozzávalók: Valamilyen hús (pl. marha, csirke.), zöldségek: sárga- és fehérrépa, zeller, karalábé, paprika, hagyma, fokhagyma, kelkáposzta, fűszerek: só, bors, köménymag.

Gomba leves
Hozzávalók: 1 kicsi
horvathnemagdi, 2015. április 24. péntek, 07:57
Buktagombócokat
darált dió
Tegyük bele a kenyérsütőgép üstjébe a hozzávalókat, majd dagasszuk meg a tésztát. Ezután tegyük át egy kilisztezett kelesztőtálba, majd meleg helyen. egy óra alatt kelesszük a duplájára. (természetesen kézzel is megdagaszthatjuk a tésztát)

A megkelt tésztát lisztezett felületen nyújtsuk ki téglalap alakúra, majd vágjuk fel 7x7 cm-es kockákra. (15-16 db legyen)
Ezután minden tésztakocka közepére tegyünk egy kanál lekvárt, majd a két szélét behajtva formázzunk belőle gombócokat.

A megformázott gombócokat először forgassuk bele olvasztott vajba, majd hempergessük meg a darált dióba.

Ezután egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tegyük szorosan egymásmellé az elkészült gombócokat, majd konyharuhával letakarva szobahőmérsékleten kelesszük még 15-20 percig.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 percig. (én légkeverésnél 150 fokon, 25 percig sütöttem)
A sütési idő felénél takarjuk le egy sütőpapírral, nehogy a
horvathnemagdi, 2015. február 20. péntek, 13:29
x
maréknyi mazsola
5 cl olaj
1 teáskanál őrölt fahéj
15 dkg cukor
50 dkg szilva
15 dkg cukor
2 db egész fahéjrúd
2 evőkanál rum
Tegyük a túrót egy keverőtálba, adjuk hozzá a tojásokat, az 5 dkg cukrot, a vaníliás cukrot, sózzuk, a fél decinyi olajat, majd elektromos keverővel keverjük könnyű habosra.
Keverjük hozzá a liszttel elkevert sütőport, és a mazsolát.
Forrósítsuk fel az olajat egy nagy lábasban, majd evőkanál segítségével diónagyságú gombócokat formázzunk bele. 3-4 perc alatt süssük pirosra. Ha elkészült, szedjük konyhai törlőpapírra, majd forgassuk meg a fahéjas cukorban.
A fahéjas szilvaszószhoz: tegyük egy lábasba az cikkekre vágott szilvát, használhatunk mélyhűtöttet is, majd ízesítsük cukorral és a kettétört fahéjjal. Közepes lángon főzzük körülbelül negyed órán keresztül. Ha elkészül rummal tegyük még pikánsabbá.
#853
2010. február 25. 20:48
Válaszolj!





Kohajdáné
nagyuska, 2014. június 13. péntek, 17:21
Kalács tölcsér csokikrémmel
felfutott élesztőt, cukrot, sót és a többi hozzávalót. Kellemesen lágy, de nem ragadós tésztát készítünk. Letakarva min. 1 órát kelesztjük.
Ha megkelt a tészta, kevés liszttel meghintett deszkára borítjuk. Egyet-kettőt gyúrunk csak rajta. Kezünkbe vesszük a tésztát, és úgy formáljuk kerek cipó alakra. 1.5 cm-es vastagságú téglalap alakúra kinyújtjuk. 8 egyforma négyzetre vágjuk.
A kezünkbe vesszük egyenként, és a tészta széleket alulra hajtogatva, ujjainkkal nyomkodva, formázva gombócokat készítünk. Leheletnyire meglisztezett nyújtódeszkára tesszük a gombócokat, és 10-15 percet letakarva pihentetjük.
Amíg pihennek a gombócaink, a tepsit kibéleljük sütőpapírral. 8 db habroló formát hideg(!!!) vajjal mindenhol körbe kenjük, és állítva a tepsibe rakosgatjuk.
Tölcsér készítése: A gombócot tenyerünkkel ellapítjuk 2 cm vastagságúra (lisztet nem használunk már!), és szorosan feltekerjük. Ujjnyi vastagságú rudakra sodorjuk. A vajjal lekent habroló formára feltekerjük úgy, hogy a
horvathnemagdi, 2014. június 06. péntek, 07:29
1/5
Képek, videók
DESSZERT, FAGYIKEHELY,PNG
rochlitzne
2018. augusztus 08. szerda, 11:41
Desszert
eva6
2018. február 24. szombat, 15:26
desszert valentin napra.j
eva6
2017. február 14. kedd, 11:42
desszert
eva6
2017. február 05. vasárnap, 15:30
Desszert
irmus
2016. szeptember 23. péntek, 14:26
desszert.png
eva6
2016. július 04. hétfő, 19:05
Desszert torta.jpg
pacsakute
2016. április 05. kedd, 17:59
Pohár desszert
irmus
2016. március 19. szombat, 05:31
ÚJ KÉP, NAGY DESSZERT,ÚJ.
rochlitzne
2015. október 15. csütörtök, 19:14
ÚJ KÉP,DESSZERT,PNG.png
rochlitzne
2015. október 03. szombat, 17:58
ÚJ KÉP DESSZERT,FAGYI,PNG
rochlitzne
2015. szeptember 28. hétfő, 18:20
megfőzöm esőben is
soosistvan
2011. június 05. vasárnap, 21:10
megfőzlek.bmp
drciccancs
2009. április 19. vasárnap, 22:36
Ő megfőzte
fopi69
2008. szeptember 02. kedd, 10:30
megfőztem
biharijudit
2008. február 16. szombat, 07:05
Címkék
maradék tojáshabot, sütőpapírral kibélelt, kevés reszelt, tízforintosnyi rész, nagy lábasban, összevágott kaporral, hozzávalókat összegyúrtam, töltelék hozzávalóit, tésztához valókat, megformázott gombócokat, túróhoz keverjük, diós keverékhez, kezünkbe vesszük, gombócok dagadnak, gombócokat téglalap, vajjal lekent,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.