Belépés
2020. július 13. hétfő | 29. hét | 195. nap | 16:22 | Jenő
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Cili néni receptjei
dkg dara Kikent tepsibe halmokat rakunk, de nem nagyon vékonyra mert így jobban sül Tejszínnel töltjük

Teasütemény
1 kg kókusz liszt 1 kg vaj 1 kg cukor 60 dkg sima liszt 1 citrom héja és leve 1 egész tojás Ezt a masszát jól összegyúrjuk Húsdarálóval reszelt formán kinyomjuk lassan sütjük A véget csokoládéba mártjuk

Csokoládé pite
5 tojás sárgája 25 dkg cukor 1 óráig keverni 5 tojás súlyú vaj 9 tojás súlyú liszt 3 tojás súlyú csokoládé puhítva 5 tojás habja kikent és lisztezett tepsibe sütni.

Kakaós rolád
7 tojás sárgája 7 dkg cukor Habosra verni 6 dkg olvasztott vaj 1 órát keverni 2 evőkanál kakaó 7 tojás habja

Mogyoró szelet
20 dkg vaj keverve 12 dkg cukor 6 tojássárgája 1/8 dkg darált mogyoró 1/8 dkg liszt Félig megsütjük Utána vízzel megkenjük 6 tojás habot 20 dkg cukorral Mogyoróval – darabos Keverve rátesszük Lassú tűznél tovább sütjük

Citromos perecek
32 dkg liszt 10 dkg vaj 23 dkg cukor 10 dkg őrült dió 2 citrom leve és
bkisseva, 2018. július 13. péntek, 12:56
Sajtos tejfölös lángos - glutén mentes
Hozzávalók
150 g Mix B - Bread-Mix
50 ml langyos víz
70 ml víz
12 g friss élesztő
1/2 tk.só
1/2 tk.porcukor
tejföl
reszelt sajt

Elkészítés
A tejben keverjük el az élesztőt és porcukrot. Tegyük felfutni 10 percre.
Keverjük össze a lisztet, vizet, sót és a felfutott élesztős tejet.
Gyúrjuk össze.
Takarjuk le és hagyjuk kelni 1 órát.
Szedjük 4 golyóra.
Nyújtsuk ki a golyókat lisztezett felületen.
Bő zsírban süssük meg mindkét oldalukat.
Kenjük meg tejföllel, sózzuk, szórjuk meg reszelt sajttal és fogyaszható is.
bkisseva, 2018. július 12. csütörtök, 10:29
Sütemény receptek
összegyúrjuk a hozzávalókat, és a tepsiben széjjelnyomkodjuk. Forró sütőben kisütjük.
Mázat készítünk. Jól kikavarjuk a máz hozzávalóit. Langyos tésztára öntjük. Ha megkeményedett a máz, akkor, felszeleteljük.

Máz:
1 dl rum, 2 dkg kakaó, 35 dkg porcukor

Kakaós szelet

Hozzávalók:
8 dkg zsír, 1 db tojás, 20 dkg porcukor, ½ citrom héja, csipetnyi szódabikarbóna, 25 dkg liszt, 2 dkg kakaó, 2 dl tej, 1 csomag sütőpor

Jól összekeverjük a hozzávalókat. Lisztezett tepsibe öntjük a nyers tésztát, és langyos sütőben sütjük.


Pöstény szeletPöstyéni szelet

Hozzávalók:
38 dkg liszt, 1 evőkanál kakaó, 1/1 csomag sütőpor, 1 kanál pezsgőpor, 5 dkg zsír, 1 db tojás, 18 dkg porcukor, csipetnyi só

Egy kis tejjel összegyúrjuk a hozzávalókat, és 4 lapban sütjük ki előmelegített sütőben.

Krém:
3,5 dl tej, 4 kanál liszt, 1 csomag vanília cukor

Hozzávalókat jól kikavarjuk. Majd a 4 lap közzé kenjük
bkisseva, 2018. június 11. hétfő, 11:43
mézes puszedli
Ezek a puszedlik finom puhák, omlósak, illatosak. A tésztát azonnal süthetjük, nagyon enyhén lisztezett kézzel könnyen formálható. Én mindig késes robotgépben keverem, pár perc alatt megvan, de fakanállal sem ördöngösség összeállítani. Gyors és finom.
kb. 40-50 db

Hozzávalók:

350 g finomliszt
100 g rétesliszt
100 g porcukor
1 púpos teáskanál szódabikarbóna
2 teáskanál kakaó
1/2 kávéskanál fahéj
1/2 kávéskanál őrölt szegfűszeg
csipetnyi őrölt gyömbér - elhagyható
pár csepp citromlé vagy narancslé (szörp is lehet) - elhagyható
1 tojás + 1 sárgája
1 evőkanál tejföl
150 g akácméz (termelői)
80 g vaj vagy zsír (margarin nem jó)

A sütőt 180 fokra begyújtjuk, egy-két sütőlemezre vagy tepsire sütőpapírt vágunk. A liszteket, kakaót, porcukrot, szódabikarbónát és a fűszereket alaposan elkeverjük. A vajat
faciendum, 2017. december 21. csütörtök, 18:07
Karácsonyi receptek
kinyújtjuk, cipóformára összehajtjuk, és zsírozott lemezen sütjük. Sütési ideje: 70-80 perc, gyenge, közép meleg sütőben. Sütés után rögtön bekenjük olvasztott vajjal, és behintjük porcukorral.

Mézes-bábos Karácsonyra
1 kg liszt, 1/2 kg porcukor, 6 tojás, 20 dkg méz, késhegynyi szódabikarbóna, ízlés szerint reszelt citromhéj, szegfűszeg, fahéj, esetleg ánizs.
A bábozás előtti nap estéjén célszerű összeállítani a tésztát, s be kell tenni a hűtőszekrénybe (akkor majd nem ragad). A meglisztezett gyúródeszkán a vékonyra kinyújtott tetszés szerint szaggathatók süteményformákkal, vagy vághatók előrajzolt kartonpapírok mentén a különböző figurák. A csillagokra, báránykákra, szívecskékre, házikókra, bábukra, s más sütőformákra díszítésként kerülhet dióbél, mandula, mogyoró, mák, ánizs, cukorhabból nyomott minta.
A sütésnél nagyon kell figyelni, vigyázni, mert a vékony mézes tésztát hamar "megkaphatja" a forró sütő, megéghet. A karácsonyfadísznek szánt, vagy a lakásban dekorációként
bkisseva, 2017. december 12. kedd, 10:23
édes golyók !
berlim

A töltéshez:
1 sűrített tej = 38 dkg
4 tojássárgája
1 evőkanál vaj
1 teáskanál vanília kivonat
1 evőkanál citromlé

A tésztához:
2.5 dkg élesztő
2 evőkanál cukrot
1,5 csésze meleg tej
1 csésze vajat
2 tojássárgája
1 csipetnyi sót
6 csésze lisztet
1 csésze porcukor

Növényi olaj sütéshez

a krémet csinálom meg elöszőr
a süritett tejet, tojássárgákat , vaniliát összekeverem .
alacsony hőn 10 percig fözöm , lehúzom a gázról, beleteszem a citromlét, vaniliát , jól összekeverem . a tészta hozzávalóiból kelt tésztát gyúrok , majd pihentetem 1 - 2 órát.
5 - 6 cm - s golyókat formálok belőle, lisztezett deszkára kirakom .
meleg olajban kisütöm a golyókat mindkét oldalán .
félbevágom , megtöltöm a krémmel.
porcukorral megszórom és tálalom .
ibolya58, 2017. október 29. vasárnap, 14:22
Sárgabarackos süti
tejszín
csipet só

Szóráshoz:

3 ek barna cukor
1 cs vaníliás cukor
őrölt fahéj
2-3 ek olvasztott vaj

A tészta hozzávalóit tegyük bele egy keverőtálba, majd robotgéppel pár perc alatt keverjük sima masszává. Ezután szórjuk meg egy kevés liszttel, és kézzel kicsit dolgozzuk össze, hogy ne ragadjon a tészta, és formázható legyen. (sima búzaliszttel is készíthetjük, de a Nagyi titka Süteményliszttel sokkal omlósabb lesz a tészta)

Ezután lisztezett kézzel formáljunk a tésztából diónyi golyókat, majd fedjük be vele a gyümölcs tetejét. (nem baj ha nem érnek össze a tésztagolyók, mert sütés közben megfognak nőni)

Olvasszunk fel 2-3 ek vajat, majd kenjük le vele a tésztagolyókat.

A barna cukrot keverjük össze a vaníliás cukorral, és ízlés szerint őrölt fahéjjal, majd egyenletesen szórjuk meg ezzel a keverékkel az előzőleg vajjal lekent tésztagolyókat.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten
suzymama, 2017. július 04. kedd, 19:31
Pálinkával készült ételek, sütemények receptjei
helyen, 1 órán át kelesztjük. Az almát meghámozzuk, kimagozzuk, és kis kockákra vágjuk; a cukrot egy serpenyőben megolvasztjuk és aranybarnára pirítjuk; az almakockákat rövid ideig pároljuk benne; hozzáadjuk a mézet; felöntjük a citromlével, a levessel és az almapálinkával, belekeverjük a majoránnát, majd az almamasszát sűrűn folyós állagúra beforraljuk, egy szitán átpasszírozzuk, majd hidegre tesszük.

Elkészítés:
A sütőt 220 fokra előmelegítjük; a tésztát átdagasztjuk, majd belisztezett deszkán kinyújtjuk. A tészta közepére 2 ostyát teszünk; az almamassza egy részét rákenjük az ostyára. Ezután a sonkát az ostyára helyezzük; a sonka felületét bekenjük a többi almamasszával (alsó kép), majd a 3. ostyát a sonka tetejére nyomjuk. A sonkát szorosan becsomagoljuk a tésztába, majd a varrattal alulra sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük; a tésztát körös-körül tejjel bekenjük, egy pálcikával lyukakat fúrunk a tésztába; a sütőben 30 percig sütjük, ekkor 170 fokra lecsökkentjük a hőmérsékletet
bkisseva, 2017. május 11. csütörtök, 08:45
Váncza Kincses Receptkönyv
fahéjat, 1 citrom reszelt héját, 5 deka mazsolát és 1/2 csomag Váncza-vanilincukrot vastag sziruppal sűrűre főzünk.

Porhanyós perecek (gyors, nagyon jó)
1/2 kg lisztet elkeverünk 1 csomag Váncza-sütőporral és eldolgozzuk 25 deka zsírral, 2 egész tojással, 3 keményre főtt tojás elmorzsolt sárgájával, 1 csomag Váncza-vanilincukorral, 15 deka cukorral és egy citrom levével. A tésztát deszkán jól meggyúrjuk és ujjnyi pálcikákat sodrunk, melyekből duplafonású pereceket formálva, zsírozott, lisztezett tepsiben szép sárgára sütünk. Még melegen vanilin-szórócukorral bőven hintjük.

Vaníliás teasütemény (nagyszerű)
10 deka porcukrot 1 egész tojással simára keverünk, azután deszkán 25 deka liszttel, 1 csomag Váncza-sütőporral, 10 deka vajjal és 1 csomag Váncza-vanilincukorral jól eldolgozunk. Félujjnyi vastagra nyújtjuk, kis borospohárral kiszúrjuk, és zsírozott tepsibe téve szép sárgára sütjük.

Császárfánk (ischl-i fánk, kitűnő)
25 deka vajat, 35 deka lisztet, 1 csomag
bkisseva, 2017. április 04. kedd, 11:08
Bosnyák szelet
tejföl

Golyókhoz:

10 dkg liszt
5 dkg darált dió
5 dkg cukor
10 dkg margarin

Továbbá:

pár ek Extra Jam (szilvalekvár)

Elkészítése

Egy 20*30 cm nagyságú tepsit kikenünk margarinnal és megszórjuk liszttel.

A tésztához a lisztet egy tálban elkeverjük a sóval, sütőporral, cukrokkal, reszelt citrom héjával. Elmorzsoljuk benne a margarint, majd a tojással és a tejföllel lágy, de nem ragacsos tésztát gyúrunk.

Lisztezett felületen a tepsi méretére nyújtjuk. A sodrófa segítségével az előkészített tepsibe simítjuk. Megkenjük kb. 4-5 mm vastagon lekvárral.

A sütőt előmelegítjük. Majd a lisztet elkeverjük a cukorral, dióval és gyors mozdulatokkal, a margarinnal összedolgozzuk.

Lisztezett kézzel apró golyókat sodrunk, amit a lekvárra rakunk.

180 fokon alul-felülsütéssel kb. 35 perc alatt megsütjük.

Ha kihűlt, egy éles késsel felszeleteljük, és porcukorral
bkisseva, 2017. március 09. csütörtök, 13:38
Fahéjas-ricottás csavart rúd.
lekenéshez
őrölt fahéjjal összekevert barna cukor a szóráshoz

Egy tálba tegyük bele a lisztet, adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a reszelt citromhéjat, az élesztőt, és keverjük össze.

Ezután adjuk hozzá a ricottát, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát. (ha ragadna a kezünkhöz, akkor adjunk hozzá még egy kevés lisztet)

Az összegyúrt tésztából ezután csípjünk le kb 6 dkg-os darabokat, majd formázzunk belőle golyókat.

Ezután lisztezett felületen egyesével sodorjuk kb. 25 cm hosszúra, majd hajtsuk meg U alakba, és végül csavarjuk meg. (mindegyik tésztagolyóval így járjunk el)

A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd egymástól kicsit távolabb helyezzük rá a megcsavart tésztarudakat. (nekem 2 tepsire fért rá)

Ezután kenjük le egész tojással, szórjuk meg a fahéjas-barna cukros keverékkel, majd hagyjuk szobahőmérsékleten kb. 30 percig kelni.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 25-30
suzymama, 2016. december 12. hétfő, 16:44
Krumpligombóc leves
liszt
1 kk só
1 tojás
1 evőkanálnyi vaj

A krumplit megtisztítjuk, kockára vágjuk, és annyi sós vízben, amennyi ellepi, puhára főzzük. Leszűrjük a levét (azt félre tesszük) rádobjuk a vajat, majd jól áttörjük.
Egy tálba beletesszük a lisztet, elkeverjük a csipet sóval, hozzáadjuk langyosra hűlt, áttört burgonyát, a tojás, és összegyúrjuk úgy, hogy a lisztet fokozatosan gyúrjuk hozzá, attól függően, hogy a burgonya mennyi lisztet vesz föl. Ha már nem ragad a tészta, akkor lisztezett deszkán még egyszer átgyúrjuk. A tésztából diónyi nagyságú golyókat formálunk, és lisztezett tányérra rakjuk, amíg a levest előkészítjük.

Leves:
1 ek zsír
1 fej hagyma apró kockára vágva
2 gerezd fokhagyma lereszelve
1 ek liszt
1 mk pirospaprika
krumpli főzőleve
1,5 l víz
1 pohár (2 dl) tejföl
só , ételízesítő
1 babérlevél

A hagymát forró zsiradékra tesszük, megfonnyasszuk. Hozzáadjuk a fokhagymát is majd megszórjuk liszttel, és
bkisseva, 2016. december 01. csütörtök, 20:06
1/12
Képek, videók
Nagyanyáink receptjei
idvigjanos
2013. április 26. péntek, 22:21
Kézzel írott receptjeim
sarkadykati
2011. július 18. hétfő, 04:51
A Főtér Receptjei.hu.jpg
rambobby
2007. március 07. szerda, 07:16
Csokoládébarna.jpg
farkas1945
2013. május 27. hétfő, 17:02
Húsdaráló
frankonero
2013. augusztus 29. csütörtök, 19:27
elektromos húsdaráló.jpg
agica2004
2012. augusztus 07. kedd, 12:10
húsdarálónk
lacipecsenye
2012. június 09. szombat, 21:27
összegyúrva, hűtve
sarkadykati
2015. december 19. szombat, 20:39
B. L. Összegyűrt idő.jpg
sarkadykati
2013. január 04. péntek, 11:46
Összegyűrt idő Böröndi la
sarkadykati
2013. január 04. péntek, 11:45
összegyürt levél.jpg
szakcsi56
2012. január 25. szerda, 11:33
Böröndi Lajos - Összegyűr
sarkadykati
2009. május 31. vasárnap, 04:05
teazas-es-teasutemenye k.j
gaby73
2014. október 08. szerda, 20:56
angol_teasutemeny-isch ler
gaby73
2014. október 08. szerda, 20:13
11332_budai-teasutemen y-n
bubszi
2010. július 27. kedd, 05:35
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.