Belépés
2020. július 10. péntek | 28. hét | 192. nap | 17:09 | Amália
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Hatalmas vagyon felett rendelkeznek a vörösbárók
köreiben eltöltött évei alatt nemcsak politikai, hanem médiabeli és gazdasági befolyása is megnőtt: évekig tulajdonolta a Népszavát, amit aztán Leisztinger Tamásnak adott tovább, cégeivel pedig rengeteg közpénzt szerzett az MSZP-SZDSZ kormányok idején. Elképesztő vagyont halmozott fel, amit mi sem mutat jobban, minthogy feleségével és gyerekeivel 80 millió forint értékű luxusjachtot üzemeltet.

Kupper András

Kupper András üzletemberé volt korábban a Centrum parkolási szolgáltató, amelynek 23 vezetője ellen büntetőeljárás indult. A Centrum-birodalom több kerületben is érintett volt parkolós csalásokban. Bár sokáig úgy tűnt, hogy Kupperék parkolópályára kerülnek, nem így lett. Legutóbb Horváth Csaba, Zugló szocialista polgármestere akart tőlük parkolóórákat venni, a botrány hatására azonban úgy tűnt, kénytelen volt meghátrálni. Csakhogy pár hónappal később érkezett a hír: az MSZP-s polgármester 278 millió forintért vett parkolóórákat Kupper korábbi cégétől, a C-Ware Kft.-től.
menusgabor, 2020. július 04. szombat, 22:00
MNB Inflációs jelentés: szerény GDP-bővülés várható az idén
folyamatokat ugyanakkor szerkezeti kettősség jellemzi, a visszafogott külső környezet miatt az idei növekedésben a belföldi kereslet válik meghatározóvá - mondta.

"A belső keresleti tényezők alapvetően kedvezően alakultak a vírus ellenére, a járványgörbe mélypontján is" - fogalmazott, hozzátéve: a globális gazdaság május-júniusban már a kilábalás jeleit mutatja. A magyar gazdasági folyamatokat napi adatokkal monitorozzák: ehhez az online pénztárgépek forgalmi adatait, a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. közúti személy-, és teherforgalmi adatait, az ásványolaj szövetség üzemanyag-statisztikáit, a Nemzeti turisztikai adatszolgáltató központ (Ntak) szállodai forgalmi adatait, a Budapest Airport légi személyforgalmi statisztikáit használják, és a villamosenergia-terhelésről, a regisztrált álláskeresők számáról, vagy az álláskeresési járadékról szóló Google-keresésekről is napi adatokat kapnak.

Balatoni András kifejtette: a dezinflációs hatások felerősödnek a járvány hatására, az eurózóna és a
velemenyezd, 2020. június 25. csütörtök, 13:41
Globálisan 17 milliárd dollár visszaesés várható a sportszponzorációban
Az insidethegames.biz portál híradása alapján a Two Circles azt jósolja, hogy a tavalyi 46,1 milliárd után idén csupán 28,9 milliárd lesz a támogatás mértéke. A visszaesés a koronavírus-járvány következménye.

A pénzügyi szolgáltatók a vállalat szerint 45 százalékkal kevesebbet, mindössze 6,9 milliárdot költenek majd erre a területre azok után, hogy 2019-ben ez a szektor volt a legaktívabb 12,6 milliárddal, azaz az összes szponzoráció több mint negyedével.

Várhatóan az autóipar is jelentősen visszavesz a támogatás mértékéből, az 5,9 milliárd után az idei jóslat 2,7 milliárd, ami 55 százalékos csökkentést jelentene.

"A világjárvány miatt több új szponzori megállapodást befagyasztottak, a korábbi szerződéseket pedig felmondják, mert a támogatóknak is költségkímélő megoldásokat kell keresniük, vagy befejezik tevékenységüket" - írja a Two Circles.

A cég néhány nappal azután tette közzé jelentését, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elismerte, egyes szponzorai az eredetileg vártnál
velemenyezd, 2020. május 19. kedd, 09:51
fejlesztés alatt
is tudunk a napi sajtó
tájékoztatók alapján a vírusról!

Tessék humorral olvasni, és nem komolyan venni, a nevetés könnyebbé
teheti ezeket a napokat! Íme a lista:

1. Elvileg nem hagyhatod el az otthonodat, de amikor el kell hagynod,
akkor elhagyhatod.

2. Maszkot viselni teljesen értelmetlen, de talán jobb, ha hordod, mert
megvédhet, de lehet, hogy csak kifelé akadályozza a vírust, de talán
egy kicsit befelé is.

3. Az üzletek, szolgáltatók zárva vannak, kivéve, amelyik nyitva van.

4. Ne menj be a kórházba, szakrendelésre, kivéve, ha oda kell menned.
Ugyanez érvényes az orvosi rendelőkre, oda is csak végszükség esetén
menj, feltéve, ha nem vagy túlzottan beteg.

5. A mostani vírus halálos, de mégsem olyan félelmetes, de néha
okozhat akár globális katasztrófát is.

6. Gumikesztyű nem segít, de mégis hasznos lehet.

7. Mindenki maradjon otthon, de fontos kimenni a friss
klarika47, 2020. május 06. szerda, 15:24
Koronavírus - Nagy István a baromfi import feltételeinek soron kívüli felülvizsgálatát kezdeményezte az Európai
A közlemény idézi a minisztert, aki elmondta: Magyarország a többi EU tagállamhoz hasonlóan a globális egészségügyi és gazdasági válságra adandó válaszokkal küzd. A járvány fékezése érdekében megtett intézkedések nyomán ideiglenesen korlátozott turizmus, vendéglátás, étkeztetés (HORECA) szektor a mezőgazdasági értékesítés gyors átszervezését igényelte az ágazattól, a szolgáltató szektorból a fogyasztókat kiszolgáló kiskereskedelem irányába. A kereslet a magas hozzáadott értékű és a szezonális termékekről áttevődött a tartósabb és hosszabb ideig eltartható élelmiszerek irányába. Ez a mezőgazdasági ágazat egyik legnagyobb felvevőpiacának a HORECA ágazat fogyasztásának ideiglenes elvesztését jelentette.

Az európai piacon kialakult keresletcsökkenéssel párhuzamosan számottevő import érkezik harmadik országokból az EU belső piacára, ami egyes ágazatoknál növekvő készleteket és túlkínálatot eredményez. Ez a túlkínálat negatív hatással van különösen a baromfi termékláncra és következményei elérnek
velemenyezd, 2020. május 06. szerda, 14:23
Koronavírus - Szijjártó: a beruházásokon is múlik a gazdasági újrakezdés
Szijjártó Péter az S2G Kft. beruházásának bejelentésekor hangsúlyozta, hogy a körülményekhez gyorsan igazodó magyar befektetéspolitika az új hitellehetőségekkel, az adócsökkentéssel és a bértámogatással együtt kedvező feltételeket teremt a magyar gazdaság újraindulásához.

A világgazdaság járvány utáni versenyét éppen ez a gyors elrugaszkodás fogja meghatározni - tette hozzá. A miniszter a körülmények miatt különös jelentőséget tulajdonít annak, hogy egy vezető amerikai szolgáltató regionális ügyfélszolgálati irodát létesít Magyarországon. A cég eddig csak a tengerentúlon létesített központokat, az amerikai kontinensen kívül a budapesti az első egységük.

Az S2G már most 250 magyar munkavállalót foglalkoztat, és az év végére már 300-nál is többen lesznek - közölte a tárcavezető.

Megfogalmazása szerint a világjárvány felülírt minden korábbi elképzelést és előrejelzést, Magyarország mellett ennek ellenére újabb jelentős beruházó döntött. Mindez azt mutatja, hogy a magyar-amerikai
velemenyezd, 2020. április 23. csütörtök, 19:23
Az EU kísérleti programot indít a szakmai készségek és az oktatás fejlesztésére
A garanciakeret egy új hitelfinanszírozási kezdeményezés, amely az oktatásba, a szakképzésbe és a készségfejlesztésbe történő beruházásokat kívánja ösztönözni.

Arra irányul, hogy több ember jusson álláshoz, valamint az európai gazdaság alkalmazkodni tudjon a változó igényekhez. Támogatást fog biztosítani a vállalkozások és a hallgatók számára a koronavírus okozta válság alatt és után annak érdekében, hogy Európa képes legyen fejlődni, megőrizni a globális technológiai fejlődés terén játszott vezető szerepét, ösztönözni a tudásalapú gazdaságot, valamint felgyorsítani gazdaságának élénkítését.

A kísérleti szakaszban a garanciakeret legfeljebb 50 millió eurót biztosít az Európai Stratégiai Beruházási Alap (ESBA) fedezete mellett, és hitelfinanszírozást nyújt az európai készség- és oktatásfejlesztési projektek számára. Az uniós bizottság cél az, hogy a garanciakeret összesen több mint 200 millió euró összegű finanszírozást mozgósítson. Az érdeklődő pénzügyi intézmények vagy oktatási és képzési
velemenyezd, 2020. április 22. szerda, 14:17
Korona
Vírushelyzet-összefoglaló az eddigi, innen-onnan összeszedett
ismeretek alapján.

1. Elvileg nem hagyhatod el az otthonodat, de amikor el kell hagynod,
akkor elhagyhatod.

2. Maszkot viselni teljesen értelmetlen, de talán jobb, ha hordod,
mert megvédhet, de lehet, hogy csak kifelé akadályozza a vírust,
de talán egy kicsit befelé is.

3. Az üzletek, szolgáltatók zárva vannak,
kivéve, amelyik nyitva van.

4. Ne menj be a kórházba, szakrendelésre, kivéve, ha oda kell menned.
Ugyanez érvényes az orvosi rendelőkre, oda is csak végszükség esetén
menj, feltéve, ha nem vagy túlzottan beteg.

5. A mostani vírus halálos, de mégsem olyan félelmetes, de néha okozhat
akár globális katasztrófát is.

6. Gumikesztyű nem segít, de mégis hasznos lehet.

7. Mindenki maradjon otthon, de fontos kimenni a friss levegőre.

8. Nincs áruhiány az üzletekben, de vannak dolgok, amiket nem lehet kapni,
klarika47, 2020. április 14. kedd, 15:11
Koronavírus - Londoni elemzők: Közép-Európában V alakú növekedési pálya várható
Az új prognózisok azt valószínűsítik, hogy Magyarországon a térség többi gazdaságánál élénkebb lesz a kilábalás 2021-ben, és a közép-európai EU-gazdaságok általánosságban is sokkal jobb helyzetben vannak a koronavírus-válság átvészeléséhez, mint a 2008-2009-es globális pénzügyi válság előtt.

A Morgan Stanley globális pénzügyi szolgáltató csoport londoni elemzőrészlegének feltörekvő piacokkal foglalkozó közgazdászai csütörtökön bemutatott új előrejelzési csokrukban közölték: Lengyelországban 3,2 százalékos, Csehországban 4,6 százalékos, Magyarországon 5 százalékos gazdasági visszaeséssel számolnak az idén.

A ház várakozása szerint ugyanakkor a magyar hazai össztermék (GDP) jövőre 2,5 százalékkal növekszik. A cég a lengyel gazdaságban 2,2 százalékos, Csehországban 1,6 százalékos GDP-növekedést vár 2021-ben.

A Morgan Stanley elemzői szerint Magyarországon a költségvetési és a monetáris ösztönzés enyhíti a gazdaságot érő belső sokkot, és a külső kereskedelem meredek visszaesése lesz a
velemenyezd, 2020. április 09. csütörtök, 17:03
Koronavírus - Londoni elemzők: példátlan ütemben romlottak a világgazdaság növekedési kilátásai
Az egyik legnagyobb londoni gazdaságelemző műhely, az Oxford Economics szerdán bemutatott prognózisában közölte: 6-12 hét közötti időtartamú korlátozásokat feltételező alapeseti modellszámításai is azt mutatják, hogy a globális hazai össztermék (GDP) az idén 2,8 százalékkal csökken.

A ház kiemelte, hogy az elmúlt három hónapban példátlan mértékben, több mint 5 százalékponttal rontotta az idei világgazdasági növekedésre szóló előrejelzését.

Az Oxford Economics londoni elemzői szerint ráadásul az új alapeseti prognózist is jelentős lefelé ható kockázatok terhelik, ezért indokolttá vált egy borúlátó előrejelzési forgatókönyv-változat kidolgozása.

E változat azt feltételezi, hogy mindegyik ország szigorú korlátozásokat vezet be, és ezek átnyúlnak a harmadik negyedévre.

A ház közölte: saját globális szimulációs számítási modellje - Oxford Economics Global Economic Model - arra vall, hogy ebben az esetben 8 százalék körüli világgazdasági szintű GDP-zuhanással kellene számolni az
velemenyezd, 2020. április 08. szerda, 20:43
Koronavírus - Londoni elemzők: naponta 2,5 milliárd font veszteséget okoznak a brit gazdaságnak a korlátozások
a 2009-es globális pénzügyi válság idején mért visszaesés.

A ház felülvizsgált előrejelzése szerint a globális hazai össztermék (GDP) 2020 egészében legalább 4 százalékkal csökken. A tanulmány hangsúlyozza, hogy a háborús éveket leszámítva ez lenne a legmélyebb világgazdasági recesszió 1931 óta.

Az idei világgazdasági recessziót más nagy londoni házak is alapeseti előrejelzésként valószínűsítik, bár a visszaesés várható mértékében eltérnek a prognózisok.

A Bank of America pénzügyi szolgáltató csoport kutatási részlege (BofA Global Research) Londonban bemutatott új, régiókra lebontott előrejelzési csokrában közölte: az általa eddig várt 0,3 százalékos növekedésről meredek negatív korrekcióval 2,7 százalékos visszaesésre módosította a világgazdaság idei egész évi teljesítményére szóló prognózisát.

A Bank of America londoni elemzői is hangsúlyozták, hogy ez számottevően rosszabb eredmény lenne a 2008-2009-es globális válságot kísérő recessziónál.

Az Economist Intelligence Unit (EIU), a
velemenyezd, 2020. április 06. hétfő, 18:23
A Budapesti Értéktőzsdén is áresést hozott a március
A közleményben szerint márciusban a blue chipek közül a Magyar Telekom és a Richter mérsékeltebben, az OTP és a Mol intenzívebben esett.

Az összesített márciusi forgalom kimagasló, 500,8 milliárd forintos szintre ugrott, ez messze meghaladta a februári 302,4 milliárd forintos kereskedési értéket, még jobban a bázis 282,8 milliárd forintos forgalmát. A 22,8 milliárd forintos napi átlagos kereskedési érték is bőven magasabb volt, mint a megelőző hónap 15,1 milliárd forintos egy napra jutó forgalma, illetve a bázis 14,1 milliárd forintos napi kereskedési értéke.

Márciusban a koronavírus globális hatásai miatt befektetői bizonytalanságot, változékony árakat és összességében csökkenő indexeket hozott a világ tőkepiacain. A megnövekedett pozíciózárási kedv miatt világszerte megélénkültek a tőkepiacok, a forgalmi adatok rég nem látott kereskedési aktivitást mutattak. A jelentős esések mellett erőteljesebb visszapattanásokat is lehetett észlelni, miután a kormányok, a jegybankok és a szupranacionális
velemenyezd, 2020. április 03. péntek, 11:11
1/93
Képek, videók
Rendelkező forgalmi szolg
mezixy
2008. szeptember 09. kedd, 17:08
Emöd Tamásnak.jpg
chillik
2016. január 03. vasárnap, 12:51
Emléklap Tamásnak.
azenujsagom
2014. február 17. hétfő, 06:06
Tamásnak
vargajozsef65
2010. február 07. vasárnap, 17:16
vkl8kupp.png
sz719eszter
2017. október 23. hétfő, 14:58
ölelési kuppon
fyudit
2009. április 06. hétfő, 09:21
12-Legutóbb frissítve.jpg
baratha
2014. április 11. péntek, 20:28
a legutóbbi stritease
maczi01
2013. március 13. szerda, 00:17
Legutóbb frissítve16.jpg
erzsi01
2013. március 09. szombat, 18:45
Legutóbb frissítve158.jpg
erzsi01
2012. október 17. szerda, 23:44
Legutóbb frissítve107.jpg
erzsi01
2012. február 01. szerda, 14:12
Legutóbb frissítve74 (2).
erzsi01
2012. február 01. szerda, 14:11
Legutóbb frissítve73 (2).
erzsi01
2012. február 01. szerda, 14:11
Legutóbb frissítve1.jpg
istvan41
2011. július 10. vasárnap, 16:49
Legutóbb frissítve7.jpg
baratha
2011. március 15. kedd, 07:53
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.