Belépés
2020. április 03. péntek | 14. hét | 94. nap | 19:56 | Buda, Richárd
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Felszállt az Egyesült Államokba orvosi felszerelést szállító orosz katonai gép
Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője kedden elmondta, hogy a segélyszállítmányt Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfői telefonbeszélgetésük során ajánlotta fel amerikai hivatali partnerének, Donald Trumpnak.

Oroszország, a súlyos amerikai járványügyi helyzetre való tekintettel, segítséget ajánlott fel orvosi berendezések és védőeszközök formájában. Trump köszönettel elfogadta ezt a humanitárius természetű segítséget - hangoztatta a szóvivő.

Peszkov ugyanakkor hozzátette, az a benyomásuk alakult ki, hogy amerikai részről egyesek "minimum nem segítették" a technikai kérdések operatív megoldását.

A szóvivő fontosnak érezte megjegyezni, hogy az Egyesült Államoknak felajánlott segítséggel Putyin "abból indul ki, hogy amikor az amerikai orvosieszköz- és anyaggyártók felpörögnek, akkor szükség esetén viszonozni tudják majd ezt a segítséget".

Peszkov rámutatott, hogy együttműködés alakult ki Oroszország és Kína között is.

"Most, amikor ez a helyzet kivétel nélkül mindenkit érint és globális
velemenyezd, 2020. április 01. szerda, 09:11
Koronavírus - Kreml: orvosi felszerelést szállító orosz katonai gép indul az Egyesült Államokba
Peszkov elmondta, hogy a nap folyamán technikai egyeztetés folyt a gépről. A segélyszállítmányról Vlagyimir Putyin orosz és Donald Trump amerikai elnök hétfői telefonbeszélgetésén esett szó.

"Az orosz fél a súlyos amerikai járványügyi helyzetre való tekintettel segítséget ajánlott fel orvosi berendezések és védőeszközök formájában. Trump köszönettel elfogadta ezt a humanitárius természetű segítséget" - hangoztatta a szóvivő.

Peszkov hozzátette, hogy a két elnök megállapodásának megvalósítása során az a benyomás alakult ki, hogy amerikai részről egyesek "minimum nem segítették" a technikai kérdések operatív megoldását. A szóvivő fontosnak érezte megjegyezni, hogy az Egyesült Államoknak felajánlott segítséggel Putyin "abból indul ki, hogy amikor az amerikai orvosieszköz- és anyaggyártók felpörögnek, akkor szükség esetén ezt a segítséget ők is tudnák majd viszonozni".

Peszkov rámutatott, hogy ugyancsak együttműködés alakult ki Oroszország és Kína között.

"Most, amikor ez a helyzet
velemenyezd, 2020. március 31. kedd, 21:23
Koronavírus - Ukrajna 33 millió dollár segélyt kap az ENSZ-től
Hozzátette, hogy a segély része annak a globális humanitárius programtervnek, amelyet a nap folyamán ismertetett António Guterres ENSZ-főtitkár.

A sajtótitkár szavai szerint ezt az összeget a világszervezet célzottan a Donyec-medencei frontvonal két oldalán megvalósítandó humanitárius projektekre adja, úgymint egészségügyi intézmények ellátására, élelmiszerek és alapvető szükségleti cikkek szállítására, távoktatásra, valamint idősek és fogyatékkal élők támogatására.

Közben Volodimir Zelenszkij ukrán elnök felhívta a figyelmet arra, hogy ne zárják be a piacokat az olyan kistelepüléseken, amelyekben boltok híján az ott lakók számára ez az egyetlen élelmiszer-beszerzési hely. Kijev megye kormányzója közölte, hogy a megyében már leállt mind a 74 piac, de egyelőre a nagykereskedelmi piacok továbbra is működni fognak.

Kirilo Timosenko, az elnöki hivatal helyettes vezetője közölte, hogy csütörtökön újabb Ukrajnának szánt szállítmány indul Kínából 100 ezer laboratóriumi, úgynevezett PCR-teszttel.
velemenyezd, 2020. március 25. szerda, 21:04
Koronavírus - Borrell: az EU 20 millió euró összegű humanitárius segítséget nyújt Iránnak
Borrell azután nyilatkozott, hogyelső alkalommal videokonferenciakeretében tartották meg az uniós külügyminiszterek tanácskozását. Szavai szerint a tagállamok egyetértettek abban, hogy az EU támogatja a Nemzetközi Valutaalaphoz intézett iráni - tovébbá venezuelai-pénzügyi támogatási kérelmet. Ezzel kapcsolatban kiemelte, hogy a koronavírus-járvány elleni harc sikeréhez elengedhetetlen orvosi felszerelések és más eszközök és az azok beszerzéséhez szükséges anyagi támogatás nem tartozik a két ország esetében érvényes amerikai szankciók hatálya alá.

Hangsúlyozta, hogy a koronavírus okozta válsággal összefügésben nincs más megoldás csak az együttműködés szorosabbá fűzése az emberek, a régiók és az országokközött.

"A közös munkának csak akkor lesz eredménye, ha az egyes tagállami döntéseket globális megközelítés alapján hozzák" - fogalmazott.

Fontosnak nevezte, hogy az uniós tagállamok és más, a koronavírus általa súlyosan érintett ország közötti segítségnyújtás a szolidaritás jegyében
velemenyezd, 2020. március 23. hétfő, 18:12
Illegális bevándorlás - Cavusoglu: a török-EU migrációs megállapodást az új körülmények "fényében" kell frissít
A tárcavezető rámutatott: a kiegészítő rendelkezéseknek figyelembe kell venniük az északnyugat-szíriai Idlíb tartományban uralkodó humanitárius helyzetet, valamint a 2016 augusztusát követően végrehajtott szíriai török hadműveleteket, amelyek következtében biztonságos területek jöttek létre az arab ország északi részén. Cavusoglu az idlíbi harcok miatt otthontalanná vált emberekkel kapcsolatban arról számolt be, hogy a török segélyszervezetek eddig 1500, papírtéglákból összerakott, 25-30 négyzetméteres házat építettek a számukra a térségben.

A török diplomácia vezetője az előző napi brüsszeli munkalátogatás nyomán megalakított török-uniós tárgyalócsoportot illetően azt mondta: Ankara kész a konstruktív munkára, de őszinteséget vár Brüsszeltől. Törökországgal szemben az "időhúzás korszaka véget ért, a kapcsolatok fenntartása érdekében cselekedni is kell" - szögezte le.

A csoport egy ütemterv lefektetésén dolgozik - közölte a miniszter, és kifejezte abbéli reményét, hogy a március 26-án kezdődő
velemenyezd, 2020. március 10. kedd, 13:21
EU: elfogadhatatlan a taposóaknákra vonatkozó korlátozások tervezett amerikai eltörlése
A nyilatkozat szerint az ilyen típusú fegyverhasználat engedélyezése aláássa a taposóaknák elleni globális fellépést, ami több tízezer ember életét mentette meg az elmúlt húsz évben.

Az unió meggyőződése, hogy az ilyen, főként gyermekek életét követelő fegyverek használata összeegyeztethetetlen a nemzetközi humanitárius joggal.

Arra emlékeztettek, hogy az EU mellett az Egyesült Államok lép fel a leghangsúlyosabban a taposóaknák használta ellen, támogatják az aknamentesítést, a meglévő készletek megsemmisítését, valamint jelentős támogatást nyújtanak az áldozatoknak. A taposóaknák használatának újbóli lehetővé tétele nemcsak ellentmond ezeknek a fellépéseknek, hanem negatívan befolyásolja a nemzetközi szabályokon alapuló rendet is.

Az amerikai kormány január végén jelentette be, hogy az előző elnök, Barack Obama által 2014-ben elnöki rendelettel bevezetett, a taposóaknák gyártására és forgalmazására vonatkozó tiltás felülvizsgálatára, majd eltörlésére készül.

Obama kormányzata nem
velemenyezd, 2020. február 04. kedd, 17:22
Minél előbbi békés megoldást sürgetett Ferenc pápa Ukrajnában és a Közel-Keleten
kijelentve, hogy ez vallásuk szerint osztályozza egy adott ország lakosait elszigetelést, alacsonyabb rendűséget teremtve, ami az ellenségeskedés első csírája.

Aggasztónak nevezte az amerikai-iráni viszály fokozódását, ami "nehéz próbára teszi az iraki újjáépítést, valamint szélesebb konfliktust teremthet, amelyet mindannyian el akarunk kerülni". Ferenc pápa a feleket a feszültség enyhítésére, párbeszédre és önfegyelemre intette a nemzetközi jog tiszteletben tartásával.Említette a súlyos humanitárius válsággal küzdő Jement, valamint a növekvő erőszak uralta Líbiát, kiemelve, hogy az országban a harcok és éhezés elől menekülő bűnszervezetek zsákmányává válnak.

Ferenc pápa felelősséget és tartós megoldást kért a szárazföldön és tengeren érkező menedékkérők érdekében. Hangsúlyozta, hogy nagyon sokan jogosan és bizonyítottan szorulnak menedékre, "azonosításuk mégsem megfelelően történik".

Tavalyi kelet-európai látogatásait említve a nemzeti és vallási hovatartozást tiszteletbentartó,
velemenyezd, 2020. január 09. csütörtök, 13:11
Kövér: fontos a nemzetközi együttműködés a globális problémák elleni fellépésben
kell érte - hangoztatta.

Az IPU-elnök különösen fontosnak tartotta az emberi jogok védelmét, és szót emelt az intézmények megújításáért annak érdekében, hogy azok megfeleljenek a 21. század kihívásainak, elszámoltathatóak legyenek és képesek legyenek a választók érdekeit képviselni.

Szerinte a magyar Országgyűlés a kezdetektől rendkívül fontos szerepet tölt be az IPU-ban. Elmondta, a magyar delegáció érzékeny témákhoz szól hozzá, részt vesznek az éghajlatváltozás elleni küzdelemben, a humanitárius helyzettel is foglalkoznak, Magyarország pedig a nemzetközi humanitárius jog szerint jár el.

Bartos Mónika (Fidesz), az IPU magyar nemzeti csoportjának alelnöke felidézte, hogy a magyar IPU-csoport 1895 májusában 131 főrenddel és országgyűlési képviselővel alakult meg, annak első elnöke Jókai Mór író, országgyűlési képviselő volt. Hozzátette: a magyar IPU-csoport minden parlamenti ciklus elején újjáalakul, annak minden parlamenti képviselő tagja, fő feladata pedig, hogy támogassa a baráti tagozatok
velemenyezd, 2019. június 04. kedd, 11:52
ENSZ-főtitkár: az EU túl fontos ahhoz, hogy elbukjon
kormányfő kiemelte, hogy az ENSZ és az EU a két legnagyobb "békeprojekt" a második világháború után kezdődött korszakban. Mindkettő példa nélküli mértékben hajtott hasznot a Föld népeinek, milliókat emelt ki a szegénységből, és válságövezetekben békét teremtett. Azonban ezek az intézmények és alapértékeik, az európai felvilágosodás értékei minden eddiginél nagyobb nyomás alá kerültek.

A konfliktusok egyre összetettebbek, egyre inkább összefonódnak egymással, és az emberi jogok és a nemzetközi humanitárius jog "visszataszító megsértésével" járnak.

Az emberi jogok politikája teret veszít a nemzetállami szuverenitás politikájával szemben, és évtizedek óta nem tapasztalt nagyságú tömegeket kényszerítenek hazájuk elhagyására, a kapuk pedig bezárulnak előttük, méghozzá éppen Európában.

A demokrácia alapelvei "össztűz alatt állnak", a jogállamiságot "aláássák", az egyenlőtlenség növekedik, miközben gyűlöletbeszéd, rasszizmus és idegenellenesség "tüzeli a terrorizmust a közösségi médián
velemenyezd, 2019. május 30. csütörtök, 20:54
Minden eddiginél búsabb és dühösebb a világ egy nagyszabású felmérés szerint
Mindhárom érzelem rekord szintre emelkedett 2018-ban. A helyzet jó oldala, hogy az emberek arról számoltak be, hogy kevésbé stresszes az életük, ami azt jelenti, hogy a világ pontosan ugyanolyan siralmas, mint ahogy 2017-ben mérték, amikor szintén rekordot döntött a kiábrándultság szintje - olvasható a CNN honlapján.

A 2006 óta folytatott világfelmérésében a Gallup több mint 140 országban mintegy 151 ezer embert kérdezett meg érzéseiről 2018-ban.

Háborúk, politikai válságok és humanitárius szükséghelyzetek jellemezték az elmúlt évet világszerte. Az interjúk készítésekor 10-ből négy ember arról számolt be arról, hogy előző nap sokat aggodalmaskodott, egyharmaduk stresszes állapotra panaszkodott és tízből három sok fizikai fájdalomérzésről beszélt. A megkérdezettek egynegyede volt bús, 22 százaléka dühös.

A legnegatívabb érzelműek Csád lakói. A közép-afrikai országot súlyos recesszió sújtja 2014 óta, és folyamatosan csökken az emberek életszínvonala, 15 millió lakosa közül hatmillió él
velemenyezd, 2019. április 25. csütörtök, 18:39
Illegális bevándorlás - Szlovéniában nőtt az illegális bevándorlók száma
elfogadásával "hibás jeleket" küldött a migránsoknak, ami miatt nőtt az illegális határsértések száma.

Mint mondta: Szlovéniának példát kellene vennie a magyar és az olasz kormány migránsellenes politikájáról, e kormányok a szlovén kormánnyal ellentétben nem csak a "migránsmaffia" ellen védekeznek sikeresen - vagyis azok ellen, akik szállítják a migránsokat és pénzt keresnek rajtuk -, hanem a "legális maffia" ellen is. Szavai szerint ez utóbbihoz azok a civil szervezetek (NGO) tartoznak, amelyek a humanitárius non-profit tevékenység leple alatt az illegális migránsok segítésével meg akarják dönteni az alkotmányos rendet az országban.

A Marjan Sarec vezette szlovén balközép kisebbségi kormány kiemelte, hogy a migrációs egyezmény megszavazásával - a többi európai országhoz hasonlóan - lehetővé tették, hogy a migráció kérdése jogilag szabályozhatóvá váljon. Mindazonáltal hozzátették: továbbra is ellenőrzik saját országhatáraikat, és nem engedik meg a tömeges illegális migrációt.

Bár a szlovén
velemenyezd, 2019. március 25. hétfő, 18:10
Illegális bevándorlás - Alapjogokért Központ: minden eszközzel fel kell lépni az ENSZ migrációs paktuma ellen
Az Alapjogokért Központ az MTI-nek eljutatott gyorselemzésében azt írja, bár a bizottság most formálisan azt hangsúlyozza, hogy a paktumnak nincs és nem is lehet jogilag kötelező jellege, az eddigi nemzetközi jogértelmezési gyakorlat és a EB Jogi Szolgálatának véleménye nem ebbe az irányba mutat.

Az emberi jogi fundamentalizmus több évtizedes joggyakorlatából az következik, hogy a migrációs paktumhoz hasonló politikai kötelezettségvállalásokat pár év múltán már kötelező jellegű hivatkozási alapként használják nemzetközi jogi fórumok - fűzték hozzá, megjegyezve, hogy így a "puha jogi dokumentumok" lassan a formális jog részévé válnak.

Az elemzés szerint a Jogi Szolgálat ráadásul egy ilyen esetekben gyakran használt módszerrel arra törekszik, hogy az uniós jog bevándorláspolitikával közvetlen kapcsolatban nem lévő fogalmaiba önkényesen beleértsék az ENSZ migrációs paktumát, mely így - az uniós jog "részeként" - már valóban jogi következményekkel is bírhatna.

Az Alapjogokért Központ
velemenyezd, 2019. március 12. kedd, 10:47
1/13
Képek, videók
egyesult_allamok_san_f ran
borigit
2016. június 21. kedd, 11:40
Egyesült Államok - Oklaho
margoboszi
2014. május 01. csütörtök, 19:52
Egyesült Államok - Oklaho
cipello
2014. április 13. vasárnap, 10:47
Amerikai Egyesült Államok
mohini
2011. május 08. vasárnap, 07:46
Florida, Egyesült Államok
evamama0108
2010. november 10. szerda, 13:22
Őrzöm a felszerelést.
melindaanyus
2009. augusztus 05. szerda, 19:35
midway-amerikai nehézbomb
agica2004
2018. szeptember 05. szerda, 20:32
béka- d.amerikai varangy.
agica2004
2018. szeptember 03. hétfő, 14:22
béka-d-amerikai varangy.j
agica2004
2018. szeptember 03. hétfő, 14:20
Elvis -amerikai foci.jpg
agica2004
2018. március 01. csütörtök, 23:14
Sh Ch Freebreeze Amerikai
charlotteani
2018. február 25. vasárnap, 23:06
sugárhajtású amerikai.jpg
agica2004
2018. február 25. vasárnap, 22:04
FOUR SEASONS Amerikai Coc
charlotteani
2018. február 12. hétfő, 01:33
Egy amerikai leányhoz 01.
chillik
2017. október 08. vasárnap, 04:28
Egy amerikai leányhoz 02.
chillik
2017. október 08. vasárnap, 04:28
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.