Belépés
2019. december 10. kedd | 50. hét | 344. nap | 16:32 | Judit
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kelt kuglóf csokival és gesztenyével
HOZZÁVALÓK
A tésztához:
1,2 dkg friss élesztő 2 ek cukor
45 dkg liszt 1 csipet só
2 db tojássárgája kb.
2 dl langyos tej
10 dkg puha vaj

A gesztenyés töltelékhez:
50 dkg cukrozott gesztenyepüré 10 dkg puha vaj

A csokis töltelékhez:
25 dkg csokis mogyorókrém

A bevonathoz:
30 dkg étcsokoládé 5 dkg tört mogyoró

ELKÉSZÍTÉS
Egy kis pohárba morzsoljuk az élesztőt, kikavarjuk egy teáskanál cukorral, hagyjuk kicsit állni.
Egy nagy tálba szitáljuk a lisztet, egyik oldalára szórjuk a sót.
A közepébe egy kis mélyedést vájunk, ide öntjük a cukrot és a tojások sárgáját.
Hozzáadjuk a cukorral elkevert élesztőt, húzunk a tetejére egy kis lisztet, és ismét hagyjuk 20 percig kovászolódni.
Odakészítjük a langyos tejet, öntünk rá körülbelül másfél decit, és szépen kidagasztjuk, kézzel vagy géppel.
Ha szükséges, adunk még hozzá kis tejet, lágy, de nyújtható tésztát szeretnénk
suzymama, 2019. november 21. csütörtök, 16:50
Karácsonyi gesztenyés pulyka
csíkokra majd kockákra vágjuk.
A hagymát is apróra vágjuk.

Egy serpenyőben kis lángon a szalonnát üvegesre pirítjuk, majd
hozzáadjuk a hagymát és együtt kb. 30 percig kis lángon pirítjuk.
A szalonna nem sülhet ropogósra. Ezután félretesszük.

Közben a gyömbért szeleteljük, csíkokra vágjuk, majd apró
kockákra vágjuk. Szóval aprítsuk finomra.

A zsemlét a tejbe beáztatjuk.

A gesztenyét meghámozzuk, majd apró kockákra vágjuk.

A töltelékhez összekeverjük a darált pulykahúst, a szalonnával
összepirított hagymát, a kinyomkodott zsemlét, a gyömbért,
a fűszereket, sót, a gesztenyét és kézzel kb. 5 percig keverjük,
majd 2 órára hűtőbe tesszük.

A pulykamell szeleteket folpack alatt vékonyra klopfoljuk.

Két réteg olajjal megkent alufóliára fektetjük a bacon szeleteket,
erre tesszük a hús szeleteket.

A tölteléket keresztbe a húsra halmozzuk és a húst a fóliával
együtt óvatosan
klarika47, 2018. december 25. kedd, 05:48
15 db sütés nélküli desszert...
szerint, 1-2 órára a hűtőbe tesszük, majd kockákra vágva tálaljuk.

Havas gesztenyés piramisok
50 dkg darált keksz
20 dkg porcukor
4 evőkanál baracklekvár
4 evőkanál rum
1 evőkanál rumaroma
4 evőkanál kakaópor
tej, annyi hogy ne legyen túl száraz

Töltelék :
25 dkg gesztenyepüré
rum és porcukor ízlés szerint
-annyi tejszín, hogy jól kenhető masszát kapjunk

-kókuszreszelék a szóráshoz
Elkészítés:
A tésztához és a töltelékhez a hozzávalókat összegyúrjuk, ill kikeverjük. A formát enyhén kivajazzuk és szórunk bele kókuszreszeléket.
A kekszmasszából belenyomunk a formába annyit, hogy kitöltse, majd a kúp formával mélyedést készítünk a masszába és a helyét betöltjük a gesztenyekrémmel. Belenyomjuk az alját a kókuszreszelékbe és a tetejét még megszórjuk kókusszal.

Kókuszos keksztekercs

Hozzávalók :
50 dkg darált háztartási keksz
15 dkg porcukor
10 dkg margarin
4 dl tej
4
vorosrozsa66, 2018. november 03. szombat, 15:36
Karácsonyi receptek
tesszük és az előmelegített sütőbe helyezzük.
Villanysütőnél: 175-200 C, gázsütőnél 3-4-es fokozat, sütési idő kb. 10-15 perc.
Bevonat: 17,5 dkg porcukrot átszitálunk, 4-5 evőkanál narancslikőrrel vagy citromlével simára keverjük úgy, hogy sűrűnfolyós masszát kapjunk. Ezzel a karikákar bevonjuk. Kandírozott narancsszeleteket kis darabkákra vágunk, a süteményt ezzel díszítjük.

Fenyőfatorta
A tésztához: 4 tojás, 4-4 evőkanál cukor és liszt, fél mokkáskanál sütőpor, vaj.
A töltelékhez, díszítéshez: 15-15 dkg vaj és porcukor, rumaroma, 10-10 dkg finomra darált mogyoró és durvára vágott mogyoró, 1 rúd zöld marcipán, színes cukorkák és gyöngyök.
A tojássárgákat alaposan elkeverjük a cukorral, a tojásfehérjét kemény habbá verjük. Habverővel verve a fehérjehabhoz adjuk a cukrozott tojássárgáját, majd fakanállal kevergetve lassan beleszórjuk a sütőporos lisztet. Kivajazott fenyő alakú formába öntjük a masszát, és előmelegített, közepes hőmérsékletű sütőben megsütjük. A kihűlt
bkisseva, 2017. december 12. kedd, 10:23
Gesztenyés tekercs
hűtőszekrényben akár egy hónapig is eláll, tehát jó előre el lehet készíteni. Épp ezért, mivel ilyen jól eláll, egyszerre 6-8 tekercset szoktam csinálni, így egy ideig nincs gond az édességre. :) Sok sikert hozzá!


Hozzávalók 4 tekercshez:

50 dkg darált háztartási keksz
36 dkg vaj (margarin is lehet)
15-20 dkg cukor (ízlés szerint)
2 evőkanál kókuszreszelék
2 teáskanál cukrozatlan kakaópor
1 dl rum

A töltelékhez:

25 dkg gesztenyemassza
12 dkg vaj (margarin is lehet)
10 dkg cukor
1 evőkanál rum

A mázhoz:

20 dkg ét tortabevonó
2 evőkanál olaj, vagy vaj

A "tészta" hozzávalóit egy tálban, kézzel összedolgoztam. (Akkor jó, amikor már a cukor elolvadt benne.)
A töltelékhez a gesztenyemasszát burgonyanyomón áttörtem, majd a többi hozzávalóval együtt szintén a cukor olvadásáig gyúrtam.
Egy tiszta konyharuhát
lilagondolatok, 2017. január 05. csütörtök, 09:06
Elméletben már készülök
meglangyosítunk
2. A langyos tejbe beleteszünk 2 dkg élesztőt és 5 dkg cukrot. Szalvétával letakarjuk és kb. 2-3 percig meleg helyen hagyjuk, hogy felfuttassuk az élesztőt
3. Egy mély keverőtálban összedolgozunk 50 dkg lisztet és 25 dkg RAMA margarint
4. Felverünk 2 tojást
5. Hozzáadjuk a liszthez a tojásokat
6. Hozzáadjuk az élesztőt és egy csipet sót
7. Fokozatosan hozzádolgozzuk a maradék lisztet
8. Gyúródeszkán letakarva kb. 1,5 órán át meleg helyen pihentetjük
9. A dió töltelékhez egy kb. 1 literes edénybe 1,5 dl vizet és 15 dkg porcukrot teszünk és kevergetve, kb. 2-3 perc alatt közepes lángon sziruppá főzzük
10. Összemorzsolunk 5 dkg háztartási kekszet
11. Levesszük a tűzről a szirupot, hozzáadunk 20 dkg darált diót, 5 dkg összemorzsolt háztartási kekszet és egy fél citrom reszelt héját
12. A mák töltelékhez egy tálban összekeverünk 20 dkg mákot és 3 dkg búzadarát
13. Egy fém bögrében felforralunk 1,5 dl tejet
14. A mákhoz hozzáadjuk a
sarkadykati, 2016. december 19. hétfő, 09:48
Gesztenyével töltött karaj
Hozzávalók

1 csipet só
4 dl tej
10 dkg sajt
10 dkg vaj (töltelékhez + 5 dkg a mártáshoz)
1 csipet őrölt bors
10 dkg mandula (szeletelt)
1 csomag gesztenyemassza
4 szelet karaj
3 ek átszitált liszt

A gesztenyemasszát lereszeljük, elkeverjük vajjal és mandulával. A karajszeleteket kiklopfoljuk, majd betöltjük a gesztenyés töltelékkel és feltekerjük.
Forró vízben, puhára főzzük őket úgy, hogy ne lobogó víz legyen, hanem éppen csak gyöngyözzön, mintha húslevet főznénk.
A sajtot felolvasztjuk a vajon, egy gyorsforralóban. Megszórjuk liszttel és felengedjük forró tejjel. Sózzuk és borsozzuk.
Ha a hús tapintása kívülről már kemény, akkor elkészült. (Ez kb. 30-40 perc.) Kiszedjük a vízből és hagyjuk kihűlni, hogy szépen tudjuk vágni.
Köretnek burgonyafánk, vagy burgonyalángos is remek. A sajtmártással tálaljuk.
tesco.hu
suzymama, 2016. december 10. szombat, 12:43
Kekszes- gesztenyés szelet
Piskóta :
6 tojás , 6 kanál kristálycukor ,1 kanál kakaópor , 5 kanál liszt ezt 2 x sütjük meg !
Töltelék :
50 dkg gesztenyemassza , 4 kanál lekvár , 2 kanál kakaópor , 50 dkg háztartási keksz, 3 dl tej , 2 teáskanál rum
Krém :
1 cs vaníliás puding , 3 dl tej , 25 dkg ráma , 20 dkg porcukor

Elkészítés : A tojások sárgáját 1 evő kanál cukorral kikeverjük . A tojásfehérjét kemény habbá verjük a maradék cukorral . A kétféle masszát óvatosan össze forgatjuk , majd apránként hozzá adjuk a kakaóporos lisztet . Megsütjük ! Amíg sül el készítjük még egyszer tehát 2 db piskótát készítünk ! Krém : A pudingot a tejjel sűrűre főzzük . A porcukrot a rámával jól kikeverjük majd a kihűlt pudinggal össze keverjük . A töltelékhez a kekszet nagyobb darabokra tördeljük, hozzá adjuk a többi hozzávalót Jól összedolgozzuk . Majd összerakjuk a sütit piskóta , krém ,kekszes töltelék , krém piskóta , csokimáz

facebook, Magdi Vámosné SÜSSÜNK VALAMIT
bkisseva, 2016. december 01. csütörtök, 19:38
Gesztenyés kifli
Hozzávalók:
25 dkg liszt
13 dkg margarin
1 tojássárgája
3 dkg cukor
1 dl tejföl
1 dkg élesztő
kevés só
A töltelékhez:
50 dkg gesztenyepüré
porcukor (ízlés szerinti mennyiség)
rumaroma
Elkészítése:
A lisztet a vajjal összemorzsoljuk. Az élesztőt egy csepp langyos vízben megáztatva adjuk hozzá, valamint a többi anyagot is. Jól kigyúrjuk, kinyújtjuk. Kisebb háromszögekre szeleteljük. A gesztenyepürét porcukorral, rumaromával ízesíthetjük, megtöltjük a tésztát, kifliformákra alakítjuk. A tetejét tejfölös tojássárgájával megkenjük, 1-2 órát hűvös helyen pihentetjük, majd sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.
koszegimarika, 2016. január 24. vasárnap, 08:17
Gesztenyés tekercs
hogy alufóliába csomagolva hűtőszekrényben akár egy hónapig is eláll, tehát
jó előre el lehet készíteni. Épp ezért, mivel ilyen jól eláll, egyszerre 6-8 tekercset
szoktam csinálni, így egy ideig nincs gond az édességre) Sok sikert hozzá!

Hozzávalók 4 tekercshez:

50 dkg darált háztartási keksz
36 dkg vaj (margarin is lehet)
15-20 dkg cukor (ízlés szerint)
2 evőkanál kókuszreszelék
2 teáskanál cukrozatlan kakaópor
1 dl rum

A töltelékhez:

25 dkg gesztenyemassza
12 dkg vaj (margarin is lehet)
10 dkg cukor
1 evőkanál rum

A mázhoz:

20 dkg ét tortabevonó
2 evőkanál olaj, vagy vaj

A tészta hozzávalóit egy tálban, kézzel összedolgoztam.
(Akkor jó, amikor már a cukor elolvadt benne.)
A töltelékhez a gesztenyemasszát burgonyanyomón áttörtem,
majd a többi hozzávalóval együtt szintén a cukor olvadásáig gyúrtam.
Egy tiszta konyharuhát megvizeztem, kiterítettem,
klarika47, 2016. január 17. vasárnap, 12:15
Hókifli recept
dkg margarin, vagy zsír
csipet só
2 kk cukor
kb 2- 2,5 dl tejföl
Töltelék:
2 db tojás fehérje
10 dkg cukor
20 dkg darált dió
vaníliás cukor
csipet só
A mákos tölteléket is ugyanezzel az arányokkal készítettem csak vaníliás cukor helyett reszelt citromhéjat tettem bele.
Elkészítése:
A margarint/zsírt elmorzsoljuk a liszttel, a cukorral, a sóval, majd összegyúrjuk a tejföllel. Folpackba becsomagoljuk amíg elkészül a töltelék.

A töltelékhez a tojásfehérjét felverjük a cukorral és a sóval, majd belefogatjuk a darált diót. A mákost is így készítjük el.

A tésztát 2-3mm vastagra nyújtjuk, majd egy nagyobb pohárral kb 7 cm átmérőjű köröket szúrunk ki. A szélére tesszük a tölteléket, majd feltekerjük, összenyomkodjuk és kiflire formázzuk. Bélelt tepsibe tesszük, majd 180 fokon kb 12 perc alatt készre sütjük.

Még forrón vaníliás porcukorba forgatjuk. Sütés után azonnal puha lesz.

Készítettem már meggyes,túrós és
mamucika, 2015. november 06. péntek, 09:47
Nagy karácsonyi recept gyűjtemény
előmelegített sütőbe
helyezzük.
Villanysütőnél: 175-200 C, gázsütőnél 3-4-es fokozat, sütési idő kb. 10-15 perc.
Bevonat: 17,5 dkg porcukrot átszitálunk, 4-5 evőkanál narancslikőrrel vagy citromlével simára keverjük
úgy, hogy sűrűnfolyós masszát kapjunk. Ezzel a karikákar bevonjuk. Kandírozott narancsszeleteket kis
darabkákra vágunk, a süteményt ezzel díszítjük.
Fenyőfatorta
A tésztához: 4 tojás, 4-4 evőkanál cukor és liszt, fél mokkáskanál sütőpor, vaj.
A töltelékhez, díszítéshez: 15-15 dkg vaj és porcukor, rumaroma, 10-10 dkg finomra darált mogyoró és
durvára vágott mogyoró, 1 rúd zöld marcipán, színes cukorkák és gyöngyök.
A tojássárgákat alaposan elkeverjük a cukorral, a tojásfehérjét kemény habbá verjük. Habverővel verve a
fehérjehabhoz adjuk a cukrozott tojássárgáját, majd fakanállal kevergetve lassan beleszórjuk a sütőporos
lisztet. Kivajazott fenyő alakú formába öntjük a masszát, és előmelegített, közepes hőmérsékletű sütőben
megsütjük.
bkisseva, 2015. október 22. csütörtök, 14:44
1/17
Képek, videók
moss gesztenyével.jpg
dnemethk
2012. november 06. kedd, 18:38
gesztenyevel_toltott_c sok
szelidszeder
2012. február 04. szombat, 12:19
gesztenyével és rumba ázt
csancsy3
2008. március 27. csütörtök, 18:34
pulykamell-töltelékhez
iraziviki
2009. szeptember 29. kedd, 18:26
0 ezek teáskanák.png
lovaszmarika
2015. november 08. vasárnap, 16:31
Almák tálban
eva6
2019. november 03. vasárnap, 14:06
Eprek tálban
eva6
2019. május 30. csütörtök, 15:53
Gyümölcsök tálban
eva6
2019. május 14. kedd, 17:26
málnák tálban
eva6
2018. június 01. péntek, 18:04
tálba virág.png
53ilona
2017. július 20. csütörtök, 10:57
Virágok tálban
eva6
2017. június 23. péntek, 09:59
Eprek tálban
eva6
2017. június 16. péntek, 07:40
eper tálban.png
eva6
2017. április 20. csütörtök, 18:59
eprek tálban
eva6
2017. március 20. hétfő, 13:08
Római tálban sült tarja,
irmus
2017. február 23. csütörtök, 17:44
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.