Belépés
2018. december 10. hétfő | 50. hét | 344. nap | 12:45 | Judit
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Gesztenyés krémes
Gesztenyés krémes

Hozzávalók:

Az alaphoz:

25 dkg gesztenyemassza
15 dkg darált keksz
5 dkg vaj
3 ek rum
2 ek tej

A vaníliás krémhez:

2 tojás sárgája
7 dl tej
20 dkg cukor
1 csomag vaníliáscukor
2 csomag vaníliás pudingpor
25 dkg vaj

A tetejére:

4 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
2 ek cukor
4 dkg csokoládéreszelék


Elkészítése:

A gesztenyemasszát a kekszmorzsával, a vajjal és és rummal összedolgozzuk sima masszává.

Egy 30×20 cm-es deszkára zsírpapírt teszünk és a masszát egyenletesen elkenjük rajta.

A vanília krémhez 5 dl tejet fölforralunk. A maradék 2 dl tejben a cukrot, a vaníliás cukrot, a pudingport és a tojások sárgáját simára dolgozzuk.

A forrásban lévő tejhez öntjük
vorosrozsa66, 2018. április 07. szombat, 00:39
Nagyon finom gesztenyés krémes
Nagyon finom gesztenyés krémes

Hozzávalók az alaphoz

50 dkg gesztenyepüré
25 dkg darált keksz
5 dkg vaj
5 evőkanál tej
2 evőkanál rum

A krémhez

8 dkg főzhető vaníliás pudingpor
6 dl tej
25 dkg vaj
20 dkg cukor
1 teáskanál vanília kivonat

A tejszínes réteghez

3 dl tejszín
1 evőkanál porcukor
1 csomag habfixáló

A díszítéshez

10 dkg tejcsokoládé



Elkészítése

Az alaphoz a gesztenyemasszát, a darált kekszet, a vajat, a tejet és a rumot összegyúrjuk, majd egy 25 x 32 centis formába nyomkodjuk. A tejből, és a vaníliás pudingporból sűrű krémet főzünk.

Kihűtjük.

A vajat a cukorral habosra keverjük. Ízesítjük a vanília kivonattal. Evőkanalanként hozzákeverjük a
vorosrozsa66, 2018. március 27. kedd, 18:12
Gesztenyés álom
Gesztenyés álom



Nagyon finom és mutatós sütemény, ennek ellenére nem nehéz elkészíteni. :)

hozzávalók / 12 adag
A vaníliás krémhez

3 csomag pudingpor (főzős)
9 dl tej
25 dkg margarin
25 dkg porcukor

A gesztenyés alaphoz

50 dkg gesztenye (püré)
15 dkg porcukor
15 dkg margarin
20 ml rumaroma

A száraz alaphoz

25 dkg keksz (darált)

A babapiskóta előkészítéséhez

40 dkg babapiskóta
2 dl tej
1 teáskanál cukor
1 dl feketekávé

A díszítéshez

5 dl habtejszín (vagy Hulala)

elkészítés

Elkészítjük a krémet: a vaníliás pudingot megfőzzük a tejben.
A margarint habosra keverjük a porcukorral, majd hozzákeverjük a kihűlt pudinghoz.
A gesztenyés alaphoz összegyúrjuk a hozzávalókat, ízlés szerint teszünk bele rumaromát.
Egy
vorosrozsa66, 2018. március 09. péntek, 11:59
Gesztenyés-aszaltszilvás-túrós szelet
Krémes, gesztenyés süteménykülönlegesség, ami annak ellenére is laktató, hogy nem túl édes.

hozzávalók / 12 adag
hozzávalók a túrós alaphoz

45 dkg tehéntúró
2 db tojás
7 ek zabpehely
4 ek nádcukor
1 citromból nyert citromhéj
0.5 citromból nyert citromlé
1 teáskanál vanília aroma
1 tk sütőpor

hozzávalók az aszaltszilvás-szószhoz

10 dkg aszalt szilva
1 dl cherry brandy
1 ek méz
fahéj ízlés szerint

hozzávalók a gesztenyés krémhez

2 dl habtejszín
25 dkg mascarpone
1 ek méz
35 dkg gesztenyemassza
25 g étcsokoládé (tetejére)

elkészítés
túrós alap

A túrós tésztaalap összetevőit egy nagy tálba kimérjük, majd botmixerrel krémesre keverjük.
Magasabb peremű, sütőpapírral bélelt tepsibe kanalazzuk, a tetejét elegyengetjük, majd 170°C-ra előmelegített sütőben 35-40 percet
bkisseva, 2018. február 24. szombat, 13:31
Nagyon finom gesztenyés krémes és sütni sem kell
tejszín
1 evőkanál porcukor
1 csomag habfixáló

A díszítéshez

10 dkg tejcsokoládé

Elkészítése

Az alaphoz a gesztenyemasszát, a darált kekszet, a vajat, a tejet és a rumot összegyúrjuk, majd egy 25 x 32 centis formába nyomkodjuk. A tejből, és a vaníliás pudingporból sűrű krémet főzünk.

Kihűtjük.

A vajat a cukorral habosra keverjük. Ízesítjük a vanília kivonattal. Evőkanalanként hozzákeverjük a vaníliás pudingot. Rásimítjuk a gesztenyés rétegre. A tejszínből, a porcukorból és a habfixálóból kemény habot verünk. Rákenjük a krémre. Végül a tejszínhabra nagy lyukú reszelő segítségével ráforgácsoljuk a tejcsokoládét.

"én a puding helyett dr ottker házikrémes krémport használok sokkal egyszerübb és gyorsabb mert csak a tejjel ki kell keverni és mehet a süti
bkisseva, 2017. december 03. vasárnap, 22:10
Habkönnyű gesztenyetorta sütés nélkül
Az alaphoz
20 dkg darált háztartási keksz
8 dkg puha vaj
2-3 ek. porcukor
1 tk. fahéj (elhagyható)
Krémhez
25 dkg cukrozatlan gesztenyemassza
1 dl tej
25 dkg mascarpone
2,5 dl tejszín
3-4 ek. porcukor
1 cs. instant zselatin fix

Elkészítési javaslat
Az alaphoz az összes hozzávalót összemorzsolom egy nagy tálban, majd annyi vizet adagolok hozzá, hogy jól formázható masszát kapjak. Egy sütőpapírral kibélelt kerek tortaforma (20 cm átmérőjű) alján egyenletesen eloszlatom, lenyomkodom, és amíg a krémet készítem, hűtőszekrénybe helyezem.
A krémhez a gesztenyemasszát lereszelem, a porcukorral és a tejjel elkeverem, majd a mascarponét is hozzákeverem. A tejszínt kemény habbá verem, és fellazítom vele a gesztenyés mascarpone krémet. Legvégül hozzáadom az instant zselatint, és jó alaposan, de óvatos mozdulatokkal elkeverem a
eva0817, 2017. június 13. kedd, 08:24
Krémes sütés nélkül
Hozzávalók az alaphoz:

50 dkg gesztenyepüré
25 dkg darált keksz
5 dkg vaj
5 evőkanál tej
2 evőkanál rum

A krémhez:
8 dkg főzhető vaníliás pudingpor
6 dl tej
25 dkg vaj
20 dkg cukor
1 teáskanál vaníliakivonat

A tejszínes réteghez:
3 dl tejszín
1 evőkanál porcukor
1 csomag habfixáló

A díszítéshez:
10 dkg tejcsokoládé
Az alaphoz a gesztenyemasszát, a darált kekszet, a vajat, a tejet és a rumot összegyúrjuk, majd egy 25 x 25 centis brownie formába nyomkodjuk. A tejből és a vaníliás pudingporból sűrű krémet főzünk. Kihűtjük. A vajat a cukorral habosra keverjük. Ízesítjük a vanília kivonattal. Evőkanalanként hozzákeverjük a vaníliás pudingot. Rásimítjuk a gesztenyés rétegre. A tejszínből, a porcukorból és a habfixálóból kemény habot verünk. Rákenjük a sárga krémre. Végül a tejszínhabra nagy lyukú reszelő segítségével
eva0817, 2016. november 25. péntek, 18:33
Gesztenyés krémes (sütés nélkül)
Hozzávalók:

Az alaphoz:
50 dkg Mr Chefe konzerv gesztenyepüré
25 dkg darált keksz
5 dkg vaj
5 evőkanál tej
2 evőkanál rum

A krémhez:
8 dkg főzhető vaníliás pudingpor
6 dl tej
25 dkg vaj
20 dkg cukor
1 teáskanál vaníliakivonat

A tejszínes réteghez:
3 dl tejszín
1 evőkanál porcukor
1 csomag habfixáló

A díszítéshez:
10 dkg tejcsokoládé

Az alaphoz a gesztenyemasszát, a darált kekszet, a vajat, a tejet és a rumot összegyúrjuk, majd egy 25 x 25 centis brownie formába nyomkodjuk. A tejből és a vaníliás pudingporból sűrű krémet főzünk. Kihűtjük. A vajat a cukorral habosra keverjük. Ízesítjük a vanília kivonattal. Evőkanalanként hozzákeverjük a vaníliás pudingot. Rásimítjuk a gesztenyés rétegre. A tejszínből, a porcukorból és a habfixálóból kemény habot verünk. Rákenjük a sárga krémre. Végül a tejszínhabra nagy lyukú reszelő segítségével ráforgácsoljuk a tejcsokoládét. Azonnal
bkisseva, 2016. január 15. péntek, 08:08
Habos emeletes gesztenyés szelet
hozzávalók / 4 adag
Az alaphoz
50 dkg háztartási keksz (darálva)
10 dkg vaj
10 dkg porcukor
1.5 dl tej (szükség szerint)

A túrókrémhez
50 dkg tehéntúró
7,5 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
1 dl habtejszín

A pudingkrémhez
3 csomag vaníliás pudingpor (főzés nélküli)
3.5 dl tej
1 csomag vaníliás cukor

A tetejére
2.5 dl habtejszín
1 csomag habfixáló

A díszítéshez
3 ek csokoládéforgács

elkészítés
A kekszet összegyúrjuk a vajjal, porcukorral és kb. 1,5 dl tejjel. A kész tésztát egy kb. 21*31 cm-es tepsi aljára nyomkodjuk.
Az áttört tehéntúrót elkeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. A tejszínből kemény habot verünk, majd óvatosan a túrós masszához adjuk, és a kekszes alapra simítjuk.
Erre kerül a vaníliás puding, melyhez a pudingport felverjük a tejjel, és vaníliás cukorral ízesítjük.
bkisseva, 2016. január 15. péntek, 08:03
Gesztenyés krémes sütés nélkül recept
Gesztenyés krémes sütés nélkül recept

Hozzávalók 4 főre
Tésztához:

50 dkg gesztenyepüré
25 dkg darált keksz
5 dkg vaj
5 ek tej
2 ek rum

A krémhez:

8 dkg főzhető vaníliás pudingpor
6 dl tej
25 dkg vaj
20 dkg cukor
1 teáskanál vanília kivonat

A tejszínes réteghez:

3 dl tejszín
1 evőkanál porcukor
1 csomag habfixáló
A díszítéshez:
10 dkg tejcsokoládé

Az alaphoz a gesztenyemasszát, a darált kekszet, a vajat, a tejet és a rumot összegyúrjuk, majd egy 25 x 32 centis formába nyomkodjuk. A tejből, és a vaníliás pudingporból sűrű krémet főzünk.

Kihűtjük.

A vajat a cukorral habosra keverjük. Ízesítjük a vanília kivonattal. Evőkanalanként hozzákeverjük a vaníliás pudingot. Rásimítjuk a gesztenyés rétegre. A tejszínből, a porcukorból és a
klementinagidro, 2015. június 05. péntek, 11:42
Gesztenyés krémes
Az utóbbi időben úgy látszik folyton a sütés nélküli sütiken akad meg a szemem.
Nagyon gyorsan elkészíthető, nagyon egyszerűen és azonnal fogyasztható.
A lányoknak nagyon ízlett és még azért sem morogtak, hogy elhasználtam a
tejcsokikból egyet.

Hozzávalók:

Az alaphoz:
50 dkg gesztenyepüré
25 dkg darált keksz
5 dkg vaj
5 evőkanál tej
2 evőkanál rum

A krémhez:
8 dkg főzhető vaníliás pudingpor
6 dl tej
25 dkg vaj
20 dkg cukor
1 teáskanál vaníliakivonat

A tejszínes réteghez:
3 dl tejszín
1 evőkanál porcukor

A díszítéshez:
10 dkg tejcsokoládé

Az alaphoz a gesztenyemasszát, a darált kekszet, a vajat, a tejet és a rumot
összegyúrjuk, majd egy 25 x 25 centis formába nyomkodjuk. A tejből és a
vaníliás pudingporból sűrű krémet főzünk. Kihűtjük. A vajat a cukorral habosra
keverjük. Ízesítjük a vanília kivonattal. Evőkanalanként hozzákeverjük a
klementinagidro, 2015. április 27. hétfő, 19:42
Nagyon gesztenyés
hozzávalók 8 főre

Az alaphoz:

50 dkg gesztenyemassza
25 dkg babapiskóta
5 dkg vaj
5 evőkanál tej
2 evőkanál rum
cukrozott narancshéj

A krémhez:

25 dkg gesztenyemassza
8 dkg főzhető vaníliás pudingpor
6 dl tej

elkészítés

A babapiskótát egészen apróra törjük. Az alaphoz a gesztenyemasszát,
a babapiskótát, a vajat, a tejet és a rumot összegyúrjuk, majd egy
kapcsos tortaformába nyomkodjuk. (A narancshéj nem kötelező.)
A tejből és a pudingporból sűrű krémet főzünk. Kihűtjük.
A vajat a cukorral, a vaníliás cukorral habosra keverjük.
Evőkanalanként hozzákeverjük a pudingot, majd hozzákeverjük a
gesztenyemasszát is. Rásimítjuk az alapra.
A tetejére a tejszínt a porcukorral, a habfixálóval felverjük.
Rákenjük a pudingos krémre.
Reszelt csokival
klementinagidro, 2015. április 27. hétfő, 19:29
1/3
Képek, videók
Gesztenyés krémes
irmus
2018. április 04. szerda, 08:22
gesztenyes_kremes.jpg
vorosrozsa66
2018. március 27. kedd, 18:11
gesztenyés krémes,.jpg
zsokica45
2016. május 05. csütörtök, 18:04
gesztenyés krémes.jpg
yvett789
2015. január 10. szombat, 19:56
Gesztenyés-krémes-süté s-n
feviroza
2014. december 12. péntek, 09:58
gesztenyés krémes0717.jpg
maroka
2013. július 18. csütörtök, 09:18
gesztenyés krémes
borcsamama
2013. január 19. szombat, 13:53
Vaniliás krémes.jpg
kkm
2009. december 11. péntek, 11:45
Fuge__6_honapos_47_cm_ es_
charlotteani
2016. november 03. csütörtök, 19:16
20cm-es hib virág.jpg
erzsikepuskas
2013. szeptember 09. hétfő, 06:31
15cm - es csontváz.jpg
megyerimihaly
2013. június 10. hétfő, 21:53
Mini rózsák 6 cm-es cseré
skoperdane
2013. március 04. hétfő, 17:16
harang 9cm -es
tina64
2011. december 16. péntek, 18:10
15cm -es angyal
tina64
2011. december 16. péntek, 18:08
Baby harang 5cm-es
tina64
2011. december 16. péntek, 18:08
Címkék
kekszes alapra, tejszínes réteghez, babapiskótát egészen, kihűlt pudinghoz, gesztenyés krémhez, vaníliás cukrot, nagy tálban, forrásban lévő, vanília kivonattal, vaníliás pudingporból, krémet készítem, tejszínből kemény, gesztenyemasszát lereszelem, pudingos krémre, vaníliás pudingot, gesztenyés rétegre,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.