Belépés
2019. április 22. hétfő | 17. hét | 112. nap | 10:46 | Csilla, Noémi
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
BÉT - Növekvő forgalomban emelkedett a BUX a héten
piaci hangulaton a Németország és az euróövezet gazdaságáról megjelent kedvező hangulatindexek is. Ugyanakkor a nyugat-európai börzéktől elválva, szinte mindegyik vezető magyar részvény a negatív tartományba került. Egyedül a Richter erősödött, amely annak volt betudható, hogy a JP Morgan felülsúlyozásra javította a gyógyszerpapírra vonatkozó ajánlását.

Szerdán az európai piacokon a negyedéves amerikai tőzsdei eredménybeszámolók mellett az elemzői várakozásokat felülmúló legfrissebb kínai makrogazdasági adatokra figyeltek a befektetők.

A BÉT-en szerdán új történelmi csúcsot döntött a BUX, előző napi záró értékéhez képest 178,21 pontos, 0,42 százalékos emelkedéssel, 43 004,51 ponton zárt.

Csütörtökön, a hét utolsó kereskedési napján az árfolyamok a gyenge makrogazdasági mutatók miatt csökkentek kezdetben Európában, majd vállalati negyedéves beszámolóknak köszönhetően több-kevesebb eredménnyel megindultak felfelé. A várt erősödés helyett lassult az euróövezet gazdasági teljesítményének
velemenyezd, 2019. április 21. vasárnap, 21:49
Az Egy övezet, egy út kezdeményezésről szóló második fórumra 37 vezető látogat Pekingbe
találkozhatnak egymással - emelte ki Vang. Rámutatott arra is, hogy az első fórumon tárgyalt hattal szemben most már 12 olyan témát is megvitatnak majd a részvevők, amelyek célja a gyakorlati együttműködés elősegítése.

A kínai külügyminiszter elmondta: az eseményen olyan témák kerülnek a figyelem középpontjába, mint az összeköttetések fejlesztése, a növekedés új forrásainak feltárása, újabb együttműködési formák kialakítása és a fenntartható fejlődés.

A fórum a 2013-ban meghirdetett, világméretű gazdasági-infrastrukturális Egy övezet, egy út kezdeményezéshez kapcsolódó legmagasabb szintű nemzetközi esemény, egyúttal Kína idei legfontosabb rendezvénye, amelyet Hszi Csin-ping kínai elnök nyit majd meg - tudatta a külügyminiszter.

Az Új Selyemút terv eddigi eredményeivel kapcsolatban Vang elmondta: 126 ország és 29 nemzetközi szervezet írt alá együttműködési megállapodást Kínával. Kiemelte: Kína és a részt vevő országok közötti kereskedelem meghaladta a 6 ezer milliárd dollárt, a befektetések
velemenyezd, 2019. április 19. péntek, 08:50
Varga Mihály: Kína vonzó befektetési célpontnak tartja Magyarországot
A pénzügyminiszter elmondta, hogy a magyar gazdaság jóval az uniós átlag feletti növekedési ütemével, a csökkenő adóterhekkel és versenyképes üzleti környezetével egyre jobb lehetőségeket kínál a befektetők számára.

Ismertette, hogy Kína és Közép-Kelet-Európa 16 országa által 2016-ban létrehozott kormányközi együttműködés célja a két térség gazdasági fejlődésének előmozdítása.

Kína legnagyobb bankja, a Kínai Ipari és Kereskedelmi Bank a közép-kelet-európai befektetések támogatására hozta létre a 10 milliárd euró összegű Kína-KKE Alapot, amelyhez Magyarország képviseletében az Eximbank is csatlakozott - emlékeztetett a tárcavezető. Hozzátette, hogy a megbeszélésen áttekintették a magyar befektetési lehetőségeket is, amelyekre leginkább az infrastruktúra-fejlesztés, az ipari gyártás és az agrárium területén nyílhat először lehetőség.

A közlemény szerint a felek egyetértettek abban, hogy a kínai vállalatoknak Magyarország továbbra is jó befektetési célpont, a magyarországi kínai eredetű
velemenyezd, 2019. április 18. csütörtök, 18:31
Tőzsde - Vegyes zárás Európában
0,21 és 0,24 százalék nyereséget mutattak, az euróövezeti EuroStoxx50 index pedig 0,52 százalékkal emelkedett.

A kevés veszteséggel záró piac közé London és Milánó sorolt be, az FTSE-100 index a még nem hivatalos záróadatok alapján 0,11 százalékkal, a milánói FTSE MIB pedig 0,16 százalékkal csökkent. Frankfurtban a DAX index 0,52 százalék nyereséggel zárt, a párizsi CAC-40 index 0,25 százalékkal emelkedett, Madridban az IBEX-35 index 0,35 százalékkal erősödött.

Az árfolyamok a gyenge makrogazdasági mutatók miatt csökkentek kezdetben Európában, majd vállalati negyedéves beszámolóknak köszönhetően több-kevesebb eredménnyel megindultak felfelé.

A várt erősödés helyett ugyanis lassult az euróövezet gazdasági teljesítményének növekedési üteme áprilisban. A befektetőket különösen a várakozásoktól elmaradó német és francia feldolgozóipari adatok ábrándították ki.

Negyedéves beszámolóval jeleskedett egyebek között az Unilever és a Schneider Electric, mindkét cég részvénye több mint három
velemenyezd, 2019. április 18. csütörtök, 17:52
Szijjártó: az EU-nak újra versenyképesnek és biztonságosnak kell lennie
A magyar diplomácia vezetője elmondta: a találkozón megvitatták az EU jövőjének kérdését is, tekintettel a közelgő EU-csúcstalálkozóra, s ennek során Magyarország szempontjából két fontos célra - a versenyképesség és biztonságának újrateremtésére - hívta fel tárgyalópartnerei figyelmét.

"Ebben a két tekintetben, mi közép-európaiak remekül teljesítettünk(...) ezért megalapozottan teszünk javaslatokat ezekben a kérdésekben" - szögezte le Szijjártó Péter. Rámutatott: a régió gazdasága bőven az EU növekedési átlaga felett növekszik, a polgárok biztonságát első helyre tévő politikának köszönhetően pedig sikerült meggátolni az illegális bevándorlók beáramlását.

Szijjártó Péter az EU versenyképességével kapcsolatban úgy vélekedett: az csak akkor lehetséges, ha megmarad a belső verseny, és ezért a nagy országoknak nem szabad arra törekedniük, hogy különböző szabályozások által letörjék a kelet-közép-európai országok versenyképességét.

"Elfogadhatatlan az adóharmonizációra vonatkozó francia
velemenyezd, 2019. április 18. csütörtök, 16:31
Lassult áprilisban az euróövezet gazdasági teljesítményének a növekedési üteme
szolgáltatóipari teljesítményének adatait összesítő beszerzésimenedzser-indexe (BMI) áprilisban 51,3 pontra csökkent a márciusi 51,6 pontról. A piac javulást, 51,8 pontot várt.

A szolgáltatóipari BMI 52,5 pontra csökkent 53,3 pontról, a feldolgozóipari BMI viszont erősödött, 47,8 pontra nőtt a márciusi 47,5 pontról.

Az elemzők magasabb mutatóra számítottak áprilisra, a szolgáltatóipari mutatót 53,2 pontra, a feldolgozóiparit pedig 47,9 pontra várták.

A BMI 50 pont feletti értéke a vizsgált gazdasági tevékenység teljesítményének a növekedését, 50 pont alatti értéke pedig a zsugorodását tükrözi.

Chris Williamson, az IHS Markit vezető közgazdásza a felmérés megállapításait összefoglalva rámutatott, hogy a BMI adatok alapján 0,2 százalékos negyedéves GDP-növekedésre lehet számítani az euróövezetben.

Előzőleg hozták nyilvánosságra, hogy a német kompozit mutató 52,1 pontra nőtt áprilisban a márciusi 51,4 pontról. Afeldolgozóipari mutató a márciusi 44,1 pontról 44,5 pontra javult, a
velemenyezd, 2019. április 18. csütörtök, 10:21
EP-választás - Európában a magyar mezőgazdaság növekedési üteme a második legnagyobb
Font Sándor megjegyezte: "volt honnan feljönni" ilyen magas szintre, mert elődeik "nagyon romos állapotokat" hagytak maguk után, nem tekintették stratégiai partnernek a mezőgazdaságot.

Kiemelte: a fejlődéshez kellett a 2010-es kormányváltás és a stratégiai partnerség a gazdakörökkel, az újjáalakult Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával.

Szavai szerint "egy új közös gondolkodás indult be", ennek a végeredménye, hogy több mint 50 százalékos növekedéssel zárták a 2018-as évet a 2010-es évhez képest minden tekintetben, nem maradt ki a növekedésből egyetlen ágazat sem.

Hangsúlyozta: ez köszönhető az Európai Unióból érkező támogatásnak, amely Magyarország 2004-es csatlakozásának egyik feltétele volt. Jelezte: a támogatás ilyen mértékével továbbra is számolnak, hiszen a magyar gazdasági növekedés mutatója, a GDP "jelentős testét" most már a mezőgazdaság adja évről évre.

Rámutatott: a május 26-ai európai parlamenti választások tétje a migráció kérdése és a mezőgazdasági támogatásé is egyben.
velemenyezd, 2019. április 17. szerda, 21:43
Bézs Könyv: szerény, mérsékelt ütemben nőtt az amerikai gazdaság március óta
Az amerikai gazdaság elmúlt csaknem másfél hónapját áttekintő jelentés szerint a 12 körzet többségében a gazdasági aktivitás nem változott a megelőző időszakhoz képest, és csak néhány körzet jelentette azt, hogy némi élénkülés tapasztalható.

A lakossági kiadások vegyesen alakultak, összességében azonban mérséklődtek a kiskereskedelmi eladások, és az autóértékesítés növekedése is alább hagyott.

A jelentés összeállítói szerint a lakossági hitelkereslet mérsékelt ütemben, de tartósan nő.

Kifejezetten kedvezően alakult az elmúlt másfél hónapban a feldolgozóipari aktivitás, a legtöbb körzet arról jelentett, hogy nőttek a lakóingatlan-eladások, néhány körzetben azonban mérséklődött a kereslet az emelkedő lakásárak miatt.

A Bézs Könyv szerint a munkaerőpiacon tovább szűkült a kínálat, jellemző volt a szakképzett munkaerőhiány, miközben a bérek csak mérsékelten nőttek.

A Bézs Könyv megállapításait figyelembe veszi a Fed kamatdöntő bizottsága (FOMC), amely május 1-jén fejezi be
velemenyezd, 2019. április 17. szerda, 21:42
Szijjártó: a kutatás-fejlesztésre alapozott tudásintenzív beruházások játsszák a a jövőben a főszerepet a gazda
Kiemelte: tavaly 98 beruházásban 4,2 milliárd euró tőke érkezett az országba, a magyar kivitel pedig elérte a 105 milliárd eurót. A német befektetők után az Egyesült Államok befektetői a második helyen állnak a külföldi beruházók rangsorában Magyarországon, az Egyesült Államokkal a gazdasági kapcsolatok jók voltak a múltban is, ehhez a kétoldalú politikai kapcsolatok is felzárkóznak, egyre inkább javulnak - hangsúlyozta.

A kormány szavai szerint felismerte, hogy maximum 5 millió dolgozóval lehet számolni Magyarországon, ezért a beruházások támogatását is módosították. A magyargazdaság dimenzióváltás előtt áll, a K+F tevékenység ösztönzésére helyeződik át a hangsúly.A magyar gazdaságnak a meglévő munkaerő-kínálatra kell alapoznia a további növekedést, a jövőben az innovációt, a kutatás-fejlesztést kell nagymértékben ösztönözni - fűzte hozzá.

Magyarország ebben az időszakban is számít az Egyesült Államokból érkező, jövőben megvalósuló befektetésekre - mondta.

Kiemelte, hogy az elmúlt
velemenyezd, 2019. április 17. szerda, 21:22
Tőzsde - Javult a hangulat a főbb európai piacokon
árfolyamának változását követő Stoxx 600-index esése, eddigi napi csúcsán már csak 0,12 százalékos mínuszt mutatott, míg Frankfurtban, Milánóban, Madridban és Párizsban rövid időre nyereségbe fordultak át az irányadó tőzsdemutatók, miután az ifo délelőtt tíz órakor közzétett hangulatindexéből azt olvasták ki a befektetők, hogy a német gazdaság lendületbe jön a következő hónapokban.

Az európai tőzsdék idei legrosszabb hetüket zárták pénteken, miután a vártnál jóval rosszabb európai és amerikai gazdasági adatok felkorbácsolták a világgazdasági növekedés lassulása miatti aggodalmakat. A tízéves német államkötvények hozama 2016 októbere óta először ismét negatív tartományba került. A három hónapos amerikai kincstárjegy hozama 2007 közepe óta először meghaladta a tízéves amerikai államkötvény hozamát. A fordított hozamgörbét széles körben a recesszió egyik fő indikátorának tekintik.

"A feldolgozóipar kilátásait övező bizonytalanságok váltják ki az eladási hullámot, amit a továbbra is erős szolgáltatási
velemenyezd, 2019. március 25. hétfő, 14:01
Krónika 2. rész (napirend előtt: Fidesz, EPP)
néppárti tagságának felfüggesztését úgy kommentálta: a Fideszből már a néppárt, az európai jobboldal sem kér, és ez nem győzelem, nem is döntetlen, hanem "csúfos vereség". Ez akkor is igaz, ha igyekeznek elhitetni, hogy önök "így szoktak leszállni a bicikliről" - jegyezte meg.

Arra figyelmeztetett: a kormánypártok ugyanolyan módon fogják kivezetni Magyarországot Európából, ahogyan a Fideszt kivezették a néppártból. Önök sok éve folytatnak Európa-ellenes politikát, miközben a Magyarországon megáll a gazdasági növekedés, ha az Audi gyárban kávészünetet tartanak - fogalmazott a képviselő.Azzal vádolta a Fideszt, hogy olyan kuruc szabadságharcot folytat, amit a labancok finanszíroznak. Arató Gergely az európai egyesült államok megteremtése mellett érvelt, és kijelentette: az európai magyarok az EU-ban akarnak maradni.Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára "szamárságnak" nevezte a magyar uniós tagság megkérdőjelezését, és jelezte: az EU-s tagság nemzeti érdek. Ugyanakkor -
velemenyezd, 2019. március 25. hétfő, 13:12
Tőzsde - Csökkenéssel zártak Ázsia és a csendes-óceáni térség irányadó tőzsdeindexei
jegyzett 300 legnagyobb társaság CSI-300-as indexe pedig 2,37 százalékkal, 3742,83 pontra csökkent hétfőn. Hongkongban az irányadó mutató, a Hang Seng 2,10 százalékos mínuszban állt a kereskedés végéhez közeledve.

A Morgan Stanley Capital International által számított, Japánt kivéve az ázsiai részvénypiacok árfolyam-alakulását mérő index (MSCI Asia ex Japan) 1,66 százalékkal, 520,94 pontra süllyedt.

A világ tőzsdéin pénteken erős eladási hullám söpört át, miután a csalódást keltő európai gazdasági adatok felkorbácsolták a világgazdasági növekedés lassulása miatti aggodalmakat. Az adatok közzététele után a tízéves német államkötvények hozama 2016 októbere óta először ismét negatív tartományba került.

Fokozta a rossz hangulatot, hogy 2007 közepe óta először a tízéves amerikai államkötvény hozama a három amerikai hónapos kincstárjegy hozamszintje alá esett. A fordított hozamgörbét széles körben úgy tekintik, mint annak jelzését, hogy közeledik a válság.

A globális befektetői
velemenyezd, 2019. március 25. hétfő, 08:40
1/1054
Képek, videók
Forgalomban.jpg
tirfer
2006. december 24. vasárnap, 21:42
a szív gazdasága.jpg
mikojutka
2011. augusztus 10. szerda, 15:37
Európaí
sanci81
2017. december 23. szombat, 14:55
O.V.Európai nemzet.jpg
agica2004
2017. február 03. péntek, 18:25
Európai vidra.jpg
pacsakute
2015. május 31. vasárnap, 17:58
Vadaspark, európai őz.jpg
erzsikepuskas
2013. szeptember 06. péntek, 16:47
európai őz.jpg
erzsikepuskas
2013. szeptember 06. péntek, 16:40
európai udvari szaletri
orban47
2013. július 12. péntek, 20:35
Europai frizurák.jpg
farkas1945
2013. április 27. szombat, 11:36
Europai frizurák -1.jpg
farkas1945
2013. április 27. szombat, 11:36
Egy európai Ariane-4 típu
vargaspace
2012. november 07. szerda, 12:56
Egy európai Ariane-5 típu
vargaspace
2012. november 07. szerda, 12:40
európai őz.gif
szicu
2012. október 27. szombat, 21:33
európai bölény.jpg
marsupilami
2012. június 06. szerda, 17:58
Címkék
európai piacokon, polgárok biztonságát, fenntartható fejlődés, euróövezet gazdasági, fordított hozamgörbét, európai magyarok, Európai Unióból, kevés veszteséggel, várakozásoktól elmaradó, emelkedő lakásárak, legtöbb körzet, gyenge makrogazdasági, gazdasági növekedés, irányadó tőzsdemutatók, jelentés összeállítói, csak akkor,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.