Belépés
2020. április 06. hétfő | 15. hét | 97. nap | 03:11 | Vilmos, Bíborka
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Románia 400 millió euró hitelt vett igénybe a Világbanktól a járvány megfékezésére
Románia 2018 júniusában állapodott meg, hogy csatlakozik ehhez a hitelprogramhoz, amelyet a tagországok szinte azonnal lehívhatnak szükség esetén. A hitelprogram célja a román intézményi és jogi keret megerősítése, hogy Bukarest hatékonyan lépjen fel a sürgősségi egészségügyi helyzetek, természeti katasztrófák és éghajlatváltozás okozta társadalmi és gazdasági következményekkel szemben. Tatjána Proszkurjakova, a Világbank Romániáért és Magyarországért felelős vezetője közölte, hogy a nemzetközi pénzintézet készen áll hosszú távon is támogatni Romániát, hogy sikeresen kilábaljon a válsághelyzetből.

A nemzetközi hitelintézet jelenleg azon dolgozik, hogy átalakítsa a román egészségügy által igénybe vehető támogatásokat úgy, hogy Bukarest minél több pénzt a mostani járvány megfékezésére fordíthasson.

A Világbank összesen 14 milliárd dollárral támogat 19 fejlődő országot, hogy hatékonyan lépjenek fel a koronavírus-járvány ellen. Kifejezték hajlandóságukat, hogy a következő 15 hónapban 160 milliárd
velemenyezd, 2020. április 03. péntek, 13:01
Koronavírus - Varga Judit az ORF-nek: a védekezésről szóló törvény addig lesz hatályban, amíg a veszélyhelyzet
Európában olyan jelenséggel állunk szemben, amely minden országot érint; minden ország ugyanazt a mintát követi: óvintézkedéseket vezet be, hogy életeket mentsen, megóvja az emberek egészségét, és legyőzze a gazdasági következményeket - emlékeztetett Varga Judit.

Kifejtette: a parlamentnek nagyobb hatásköre van, mint általában, ugyanis bármikor visszavonhatja a kormánynak adott felhatalmazást, visszavonhatja a védekezésről szóló törvényt. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy objektív tényezők fogják eldönteni: meddig tart a veszélyhelyzet.

Varga Judit alaptalan vádaknak nevezte a kormányt ért bírálatokat. Leszögezte: Európában divat bírálni Magyarországot, mivel a nyugat-európai médiákat uraló liberális mainstream elutasítja azt a politikust, aki nem ért egyet velük. Emlékeztetett arra, hogy a magyar kormány szabad választásokon egymást követően három alkalommal is kétharmados többséget kapott. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy Magyarország több fontos kérdésben is konzervatív nézeteket képvisel. "Igazi
velemenyezd, 2020. április 01. szerda, 09:41
Krónika 3. rész (napirend előtt: koronavírus)
Ágnes magyarázkodik, mert az ellenzék nem szavazta meg a rendkívüli intézkedések meghosszabbítását. Hangsúlyozta, hogy számos gazdaságvédelmi döntést hozott a kormány, és továbbiak is születnek majd. Az egészségügyi védőeszközökről azt mondta: belső források is rendelkezésre állnak, és a külföldi szállítmányok is folyamatosak. A koronavírus elleni védekezésről szóló törvénnyel kapcsolatban pedig azt emelte ki, hogy a rendkívüli intézkedések a járvánnyal szembeni fellépésre és a káros gazdasági következmények elhárítására vonatkoznak.

MSZP: a kormánypártok aláásták a bizalmat

Tóth Bertalan (MSZP) azt hangsúlyozta, hogy bizalomra, összetartásra van szükség, de amit a kormánypártok tesznek, az ezeknek a fogalmaknak az aláásása. Azt állították, hogy parlamenti döntés hiányában a kormány nem tud cselekedni, ehhez képest a tisztifőorvos egymaga meghozta a szükséges intézkedéseket - jegyezte meg. Az ellenzék ma is hajlandó a konszenzus megteremtésére, csak egy gesztust kért, egy határidőt, mert így
velemenyezd, 2020. március 30. hétfő, 14:03
Krónika 2. rész (frakcióválaszok, napirend előtt)
DK: jó eszközöket kell beszerezni a védekezéshezVarju László (DK) arról beszélt, fontos, hogy a védekezéshez jó eszközöket szerezzenek be, mert a most érkezőknél sokszor komoly minőségi problémák vannak.

Fontosnak tartotta azt is, hogy a járványveszély okozta gazdasági következményeket enyhítsék. Utalva a miniszter szavaira, a szabad kereskedelem és a szabadrablás közötti átjárásra, azt mondta, ez különösen problémás, ha kormánytaghoz köthető körök is részt vesznek benne, mint azt hétvégén a sajtóban olvasni lehetett. Azt kérte, erre is figyeljen a kormány, illetve ezt a jelenséget vizsgálják ki.LMP: kevesebb indulattal kellene közelíteni a kérdéshezKeresztes László Lóránt (LMP) úgy látta, hogy ebben a helyzetben kevesebb indulattal is meg lehetne közelíteni ezt a kérdést. Hallottak olyan híreket, amelyek pozitívak - mutatott rá, kiemelve a külföldön rekedt magyarok hazaszállítását. Egyetértett Szijjártó Péter miniszterrel abban is, hogy egészen döbbenetes
velemenyezd, 2020. március 30. hétfő, 12:43
Koronavírus - Dömötör Csaba: csak most jön a neheze!
fogalmazott, majd hozzátette, "akkor lehetünk túl ezen, ha mind egy irányba evezünk és ebből a szempontból minden evezőcsapás számít".

Dömötör Csaba emlékeztetett, az Országgyűlés hétfőn dönt a veszélyhelyzet alatt hozott intézkedések meghosszabbításáról, amire akár már a múlt héten is sor kerülhetett volna, ha azt az ellenzék nem akadályozza.

Kiemelte, a kormány rendkívüli intézkedései minden más híreszteléssel ellentétben csak a járvány megelőzésére, felszámolására, illetve a káros gazdasági következmények elhárítására vonatkozhatnak. Megismételte, azért nem szerepel dátum a rendkívüli intézkedések határidejére, mert nincs ember, aki most megtudná mondani, hogy hány hónapos küzdelemre kell berendezkedni.

Az államtitkár csalódásként értékelte a baloldali ellenzék hozzáállását, szerinte ugyanis ők úgy viselkednek, mintha nem ismerték volna fel, hogy most azoknak is együtt kell működniük, akik egyébként kemény vitában állnak egymással.

Dömötör Csaba arra kérte az ellenzéket, csatlakozzanak
velemenyezd, 2020. március 29. vasárnap, 10:31
Koronavírus - New York, New Jersey és Connecticut nem lesz karanténban, szigorú utazási korlátozásokat vezetnek
vagyis a három államot teljesen lezárnák a ki-, és beutazók előtt. Már délután hangsúlyozta azonban, hogy az érintettek nélkül nem hoz döntést.

Andrew Cuomo, New York állam kormányzója nem sokkal az elnök szavainak elhangzása után elutasította az ötletet, és kijelentette, hogy ennek megvalósítása szerinte felérne "a tagállamok elleni háború meghirdetésével".

"Nem hiszem, hogy ez jogszerű lenne" - mondta újságíróknak Cuomo, hozzátéve, hogy egy ilyen döntés gazdaságilag is katasztrofális következményekkel járna. "Ha térségeket választunk el egymástól az országon belül, az visszaütne, Amerika-ellenes és társadalomellenes lenne" - szögezte le a CNN hírtelevíziónak adott szombat esti interjújában.

Ned Lamont, Connecticut kormányzója egy szintén szombat esti televíziós interjúban arra hívta fel a figyelmet, hogy "New York, New Jersey és Connecticut déli része a kereskedelmi és pénzügyi világ fővárosa, és ha Donald Trump szeretné a járvány után újra beindítani a gazdaságot, akkor "nagyon oda kell
velemenyezd, 2020. március 29. vasárnap, 07:04
Koronavírus - A munkahelyek védelméről szóló tájékoztató filmet jelentet meg a kormány
Dömötör Csaba hangsúlyozta, azért kell erről beszélniük, mert a vírussal együtt a káros gazdasági következmények is megérkeztek, a kormány pedig számos döntést hozott erre válaszul.

Felidézte, a kabinet felfüggesztette a március 18. előtt kötött hitelek törlesztését, meghosszabbította a lejáró gyed- és gyes-jogosultságokat, felfüggesztette a kilakoltatásokat és az adóvégrehajtásokat, a leginkább bajba jutott ágazatokban pedig a munkáltatóknak nem kell járulékot fizetniük.

Emellett jelentős segítség, hogy több tízezer kisadózó vállalkozónak, katásnak nem kell átalányadót fizetnie - tette hozzá.

Dömötör Csaba aláhúzta, a kormány azon dolgozik, hogy döntései részleteiről mindenki értesüljön. "Mert az, hogy vigyázunk egymásra, nemcsak az emberéletek, hanem a munkahelyek védelmére is vonatkozik" - mondta.
velemenyezd, 2020. március 27. péntek, 15:21
Koronavírus - Több mint 170 milliárd forint vesztesége lehet a dísznövényágazatnak
Ez a dísznövénytermesztéssel foglalkozó kertészetek tervezett bevételének 69 százalékát, a kereskedelemi és zöldfelületi szolgáltatást végzők tervezett bevételének 70 százalékát jelenti - közölte a Magyar Díszkerteszek Szakmaközi Szervezete az MTI-vel.

A koronavírus miatt bevezetett intézkedések az ágazat legforgalmasabb tavaszi szezonját érintik, a bevétel-kimaradások a termékek és a szolgáltatások jellegéből fakadóan később nem pótolhatók. Az ágazat egészét rendkívül érzékenyen érintő gazdasági folyamatok, súlyos veszélybe sodorják a hazai egynyári-, balkonnövény-, vágott virág- és díszfaiskolai termesztőket, kertészeti árudákat, a kertépítőket, a virágkereskedőket, akik a kialakult helyzet miatt teljes tőkéjüket is elveszthetik.

Az ágazat legmeghatározóbb tevékenysége a termesztés. A bevételkiesést a vágottvirág-termesztők 85 százalékra becsülik, az egynyári-, és balkonnövény termesztők 80 százalékra, a díszfaiskolai termesztők pedig a tervezetthez képest 50 százalék körülire
velemenyezd, 2020. március 26. csütörtök, 17:02
Koronavírus - Ursula von der Leyen: válság idején meg kell védenünk Európa gazdasági szuverenitását
A brüsszeli testület vezetője figyelmeztetett, hogy az új típusú koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásai miatt stratégiai ágazatok vállalatai gyengültek meg Európában, és ennek következményeként jobban ki vannak téve a külföldi felvásárlás kockázatának.

Von der Leyen felszólította a tagállamokat, hogy szűrjék meg az Európai Unión kívüli potenciális befektetőket, és egyúttal közölte, a bizottság iránymutatást tesz majd közzé ezzel kapcsolatban.

"Az EU továbbra is nyitott a közvetlen külföldi befektetésekre, de meg kell védenünk a létfontosságú stratégiai ágazatainkat" - hangsúlyozta.
velemenyezd, 2020. március 25. szerda, 22:23
Koronavírus - Orbán: három téma az akciócsoportok ülésén
Kifejtette: ha ellenszer még nincs is, áttekintik, hogy milyen gyógyszerek vannak, amelyek enyhíthetik a tüneteket, miket tudnak felhasználni a már ismert gyógyszerekből.

Tárgyalnak továbbá a készletgazdálkodás állásáról, beszerzésekről, valamint a gazdasági következmények enyhítésére is javaslatokat tesznek az akciócsoport-vezetők - ismertette a kormányfő.
velemenyezd, 2020. március 25. szerda, 21:43
Meredeken romlott a német magánszektor teljesítménye márciusban
A legnagyobb csapást a szolgáltató szektor szenvedte el a járvány feltartóztatását célzó intézkedések következményeként.

Az IHS Markit londoni székhelyű pénzügyi-gazdasági adatszolgáltató felmérésének kedden közölt előzetes adatai szerint a szolgáltatóipar beszerzésimenedzser-indexe (BMI) 34,5 pontra csökkent a februári 52,2 pontról. A márciusi érték a legalacsonyabb az adatok gyűjtésének kezdete, 1997 júniusa óta.

Elemzők kisebb mértékű visszaesésre, 42,3 pontos értékre számítottak.

A feldolgozóipar beszerzésimenedzser-indexe (BMI) 2 havi mélypontra, 45,7 pontra csökkent a februári 48,0 pontról. Elemzők sokkal rosszabb értékre, 39,6 pontra számítottak.

A feldolgozóipar és a szolgáltatási szektor együttes teljesítményét tükröző összetett beszerzésimenedzser-index (BMI) előzetes értéke 37,2 pontra - 2009 februárja óta a legalacsonyabb szintre, 133 havi mélypontra - zuhant a februári 50,7 pontról. Elemzők erősebb adatot, 40,6 pontot vártak.

A BMI 50 pont feletti értéke a
velemenyezd, 2020. március 24. kedd, 10:42
Koronavírus - Orbán: a politikai viták helyett összefogásra van szükség
ehhez az erőfeszítéshez - tette hozzá, jelezve ugyanakkor, így sem várható, hogy a vakcina a közeljövőben elérhető lesz.

"Mi, magyarok úgy döntöttünk, hogy a vakcinára való várakozás helyett felvesszük küzdelmet a vírus terjedésével szemben" - jelentette ki a miniszterelnök.

A dolgok szokásos rendjében nem lett volna lehetséges megszervezni a "kollektív önvédelmet". Ez, valamint a fertőzés ütemének lassítása, a veszélyeztetettek megvédése, a megfelelő ellátás biztosítása, a gazdasági következmények enyhítése és a lebénuló gazdaság újraindítása nem lett volna lehetséges a békeidőben érvényes szabályok mellett - mondta.

Úgy fogalmazott: most mindenkinek ki kell lépnie a komfortzónájából, most egy ideig másképpen kell dolgoznia, viselkednie, szerveznie az életét. Ezért vezették be a veszélyhelyzeti jogrendet is, ami eszközöket ad a kormánynak, hogy megszervezze Magyarország önvédelmét - közölte, hozzátéve, hogy a védekezés négy - katonai, rendőri, egészségügyi és gazdasági - vonalon
velemenyezd, 2020. március 23. hétfő, 15:21
1/106
Képek, videók
Január.12. Tatjána
rushlilly
2017. december 15. péntek, 20:18
Tatjána írt 01.jpg
chillik
2016. november 19. szombat, 03:37
Tatjána írt 02.jpg
chillik
2016. november 19. szombat, 03:36
Tatjána írt 03.jpg
chillik
2016. november 19. szombat, 03:36
tatjana_levele.jpg
menusgabor
2016. február 15. hétfő, 17:58
tatjana.jpg
lenke1964
2015. október 13. kedd, 08:48
tatjana seiber.jpg
talamusz
2010. március 09. kedd, 17:34
Patitz_Tatjana001.jpg
biharijudit
2009. május 28. csütörtök, 19:25
Patitz_Tatjana001.jpg
szarvak
2009. január 15. csütörtök, 18:39
Peles Castle -Románia.jp
durcimarcika
2020. március 11. szerda, 10:27
Kőhalmi vár Románia.jpg
pacsakute
2020. január 18. szombat, 23:34
Ónfalva, Románia.jpg
menusgabor
2020. január 03. péntek, 19:09
Zilah, Salaj, Romania
dandej
2018. szeptember 29. szombat, 19:29
bigar-vizeses-romania- 08-
borigit
2018. május 21. hétfő, 14:17
bigar-vizeses-romania- 07-
borigit
2018. május 21. hétfő, 14:16
Címkék
kormánypártok aláásták, hitelprogram célja, miniszter szavaira, nemzetközi pénzintézet, szolgáltatások jellegéből, veszélyhelyzeti jogrendet, munkahelyek védelmére, veszélyhelyzet alatt, járvány után, járványveszély okozta, Európai Unión, brüsszeli testület, gazdasági következményeket, munkahelyek védelméről, vakcinára való, védekezés négy,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.