Belépés
2020. május 31. vasárnap | 22. hét | 152. nap | 02:18 | Angéla, Petronella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A kvóta tényleg megoldja a migráns válságot?
Kedves donaldduck!

Hozzám intézett válaszodra csak annyit, hogy aki menekül, az háború elöl menekül, ha már béke sújtotta országba kerül, onnan már nem kell menekülnie. Esetleg figyelmetlen vagyok és Görögország háborúban áll valakivel? geptop-hoz intézett válaszodra szívesen linkelek videót, hogy a görögök hogyan szigonyozzák meg sokak kedvenceinek hajóit. A válaszomra viszont nem jött válasz. Ne kollektív fallosszal verjük a csalánt, hanem azt a 4 repülőnyi embert fogadják be azok, akik tapsoltak, tapsolnak nekik.
kessler, 2015. december 05. szombat, 16:34
Odüsszeusz bolyongásának mondája
Poszeidón, a haragvó tengeristen nem bocsátotta meg Odüsszeusznak, hogy megvakította gyermekét, az egyszemű óriást. Úgy állt bosszút rajta, hogy hatalmas viharokat keltett a tengeren és azok eltérítették a görögök hajóit a hazafelé vivő útról. Odüsszeusz kereken tíz esztendeig bolyongott a háborgó tengereken, míg hőnszeretett otthonába Ithakába visszaérkezhetett. A 11 vitorlásból álló ithakai hajóraj először egy lakatlan szigeten kötött ki, ahol mindig fújt a szél. Itt lakott Aiolosz, a szelek istene. Jó szívvel fogadta és bocsátotta el a görög hajósokat, Odüsszeuszt megajándékozta egy dagadó bőrtömlővel. Egyedül a király tudta csak, hogy viharos szél lakozik a tömlőben. Néhány hajós annyira kíváncsi volt a tartalmára, hogy titokban kinyitotta, amikor Odüsszeusz éppen aludt és már éppen szülőföldjük partjaihoz közeledtek. A tömlőből kiáramló szélvihar távoli vizekre sodorta őket, további
cologne53, 2014. október 24. péntek, 18:57
Kalózkodás és történelem
szembenézniük III. Ramszesz félelmetes seregével. Egyiptom fölényes sikerét kitűnő íjászainak köszönhette, s a győzelem annyira megsemmisítő erejű volt, hogy az i.e. 1150-ben indított második hullám során már csak önmaga árnyékára emlékeztetett az egykor rettegett kalózbanda.

Az ókori Görögország idején Kréta vált a kalózok legfontosabb menedékhelyévé. Az i.e. 10. században rabszolgák után kutató dór görögök érkeztek a szigetre, s miután tábort vertek, Kréta lett a kalózok égei-tengeri portyázásainak kiindulópontja, egészen az i.e. 2. századig, amikor a rodosziak meg nem tisztították a szigetet a tengeri martalócoktól. Athénnak azonban továbbra is fejfájást okozott az Égei-tenger szigetein burjánzó iparág kordában tartása. A félbarbárnak tartott etóliai szövetség megalakulása minden addiginál nagyobb kihívást intézett Athén számára, s az i.e. 3. századra az Égei-tenger egyeduralkodójává vált a
vg999, 2010. október 23. szombat, 09:47
Mi történt a szülinapomon?
tudta, hogy az utolsó békebelinek tűnő karácsonyt ünnepelheti.

[21]1941. április 6.
Németország megtámadja Jugoszláviát és Görögországot
[2004.05.21. 03:09] Ezen a napon
A német haderő csapatai előzetes hadüzenet nélkül megkezdik kettős hadjáratukat Görögország és Jugoszlávia ellen. Görögország megtámadására azért kerül sor, mert kudarcot vallott az olaszok 1940. X. 20-án megindult offenzívája, s a Görögországgal szövetséges Nagy-Britannia csapatokat küldött Görögországba. A görögök két ellentámadása - 1940 novemberében és 1941 tavaszán - az olasz intervenciósokat Albánia területére verték vissza. A brit haditengerészet elaknásította a partraszállás által fenyegetett görög partszakaszokat, a légierő pedig támaszpontokat létesített Krétán. A hadszíntér kiterjesztése a Balkánra, a Szovjetunió lerohanására kijelölt német csapatok szétforgácsolódását eredményezte, és a Német Birodalom számára nélkülözhetetlen romániai olajmezőket fenyegette. Hitler ezért elhatározta, hogy
korall44, 2010. április 06. kedd, 10:18
Nándorfehérvár ostroma
Amurát hét hónap alatt nem tudott teljesíteni, teljesíti Mahomet tizenöt nap alatt!
Egymásra néztek a török vezérek, s mind azt gondolták, hogy Hunyadi nem adja meg olyan könnyen a várat. De szólni egyik sem mert; végre az anatóliai vajda, a hadjárat fővezére mégis megszólalt:
- Ó, hatalmas császár! Boldog vagyok, hogy felséges színed előtt megszólalhatok. Félek ugyan attól, hogy elvesztem hozzám való kegyességedet, mégis meg kell mondanom: a magyarok erősebben védik váraikat, mint a görögök.
Nem tetszett ez a szó a császárnak, de nem felelt rá, csak kiadta a parancsot, hogy az ostromot folytatni kell.
Folyt is az ostrom, rettenetes erővel folyt. Néhány nap múlva minden torony ledőlt, és a falak nagy része is romokban hevert. Az árkok eltűntek, színig megteltek földdel - most már szabad volt az ostromlók útja!
Az ostrom tizenötödik napján, ahogy a török császár előre megígérte, megindult a nagy támadás.
Hajnalhasadáskor szörnyű dobpergéssel, erős trombitaszóval és
pa_macs, 2010. március 10. szerda, 22:15
Látomással kezdődöt. 2.
Atlantisz irányítása mindig is a legmagasabb szintű beavatottak kezében volt. Itt nem létezett kontraszelekció. Aki az isteni tudományokban a legnagyobb művet volt képes alkotni, az volt a vezető, spirituális és fizikai szinten egyaránt. A tekintélyt önként elismerték, a beavatottakat a legnagyobb tisztelet övezte. Tökéletes hierarchikus társadalom volt, de nem önkényuralom. Ez a tekintélyelvűség az utolsó pillanatig megmaradt. Atlantiszt egy tanács irányította, amelynek volt egy vezetője, ha úgy tetszik egy elnöke. Ezt az elnököt UR-nak fogom nevezni AZ ősidők nevei közül találomra kiválasztott név, minden hasonlóság csak a véletlen műve :-)

UR elérkezettnek látta az időt, hogy Atlantiszt (a Földet) átadja az eredeti tervnek megfelelően az emberiségnek. Úgy érezte lejárt az idő, és ahogy az angyalok annak idején őseinek meghagyták nekik távozniuk kell. Egy alaklommal a tanács ülésén UR előadta az indítványát. Ekkor azonban váratlan dolog történt. Volt a Tanácsban egy hatalmas tehetségű és tudású
bubuiszusz, 2008. november 04. kedd, 19:35
Onassis
fedélzetére.

A család
Arisztotelész Onassis apja, aki a Szókratész nevet viselte, gazdag dohánykereskedő volt a törökországi Szmirna városában, a mai Izmirben. Nem számított ugyan milliomosnak, de a városban élő görög közösség leggazdagabb tagjai közé tartozott, és arra készült, hogy fiát az oxfordi egyetemre küldi tanulni. Az első világháborút Törökország és Görögország két egymással szemben álló tábor tagjaként harcolta végig. Törökország a németek és a Monarchia szövetségese volt. A görögök, akik évszázadokig éltek török hódoltság alatt, az antant oldalán harcoltak.

A háború végén, az egymást követő Párizs környéki béketárgyalások idején Anglia és Franciaország bátorították az akkori polgári liberális görög miniszterelnököt, Venizeloszt, hogy terjessze ki Görögország szuverenitását Konstantinápolyra (Isztambul), és Kisázsiában a kulcsfontosságú Szmirna elfoglalásával szilárdítsa meg a meghódítandó területek stratégiai helyzetét. (A valódi cél az volt, hogy kiragadják a
katafuko, 2008. szeptember 27. szombat, 16:55
Velence története
környékére?

------------------------------------------------------------------ --------------

A magyarázat az lehet, hogy ezen a vidéken az ember felülmúlta a természetet. Ma már különösnek tűnik az a gondolat, hogy valaki a bőven termő Pó-síkságtól nem messzire, éppen ezeken a terméketlen, kopár szigeteken telepedjék le.

A város alapítóit valószínűleg a félelem hajtotta. Hogy honnan jöttek, honnan származtak, nem tudjuk; egy igazolatlan legenda szerint Kisázsiából érkeztek, s a hódító görögök elől menekültek Trója eleste után. A trójai háború azonban több mint másfél évezreddel a város feltehető alapítása előtt zajlott: Velence története a négyszázas évek környékén kezdődik. Őslakói - akármilyen népcsoporthoz is tartoztak - az utolsó óráit élő birodalom alattvalói voltak.

A környező vidék jelentősebb városai Patavium (Padova), Altino, Concordia és Aquileia voltak. Lakóik a lagúnákhoz csak csak friss halért és sóért jártak, s valószínűleg nem is lett volna ez
finike, 2007. április 04. szerda, 15:26
Képek, videók
Megoldjuk.png
sznejuci
2014. szeptember 08. hétfő, 20:34
Azért megoldjuk... :)
fgabor1
2007. április 22. vasárnap, 21:36
Tényleg rájöttem ....jpg
pacsakute
2019. május 15. szerda, 09:09
az ember tényleg.jpg
sz719eszter
2018. május 24. csütörtök, 15:03
Tényleg nem.jpg
pacsakute
2017. november 10. péntek, 00:13
Tényleg azt hiszed
irmus
2015. december 03. csütörtök, 18:51
Ha tényleg
sanci81
2015. június 14. vasárnap, 18:59
De most tényleg...
sanci81
2015. január 07. szerda, 16:37
tényleg.jpg
kicsoda57
2014. október 30. csütörtök, 17:19
vicc tényleg.jpg
kicsoda57
2014. augusztus 31. vasárnap, 20:12
vicc tényleg picim.jpg
kicsoda57
2014. augusztus 18. hétfő, 22:14
Ha tényleg....jpg
eva_gyulai
2013. szeptember 09. hétfő, 19:57
tényleg lebírkóztam...
anitahajdu
2013. augusztus 19. hétfő, 04:45
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.