Belépés
2020. április 06. hétfő | 15. hét | 97. nap | 07:33 | Vilmos, Bíborka
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Stagnáló autópiacra számít az idén a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete
üdvözölte, hogy az új autók piacát élénkíti az elektromos hajtású járművek, és különösen a nagycsaládosok autóvásárlását segítő állami támogatás. A vásárlók között a magasabb jövedelmeknek és a biztos munkahelyeknek köszönhetően bővül a magánszemélyek aránya, és fejlődnek az autózáshoz kapcsolódó szolgáltatások, utóbbiak hiányosságait azonban még mindig a feketepiac tölti be - tette hozzá.

A használt autók belföldi piacán továbbra is jelentős gondnak nevezte, hogy az országba érkező gépkocsik átlagéletkora meghaladja a 12 évet, eredetük pedig sokszor bizonytalan, történetük nem ellenőrizhető. Új autót sokan nem engedhetnek meg maguknak, a használt autók kereskedelmében ugyanakkor a szociális szempontok mellett a környezetvédelmet is figyelembe kell venni - hangsúlyozta Erdélyi Péter. Hozzátette egyúttal, hogy a szigorúbb állami szabályozással a jogkövető vállalkozások versenyhátránya is mérsékelődhetne.

Az egyesület vezetője kiemelte, hogy a fenntarthatósághoz az autógyártók jelentős
velemenyezd, 2020. január 07. kedd, 13:31
ITM: eredményesen zárult a közúti közlekedési környezetvédelmi akció
helyszínen mérték a gépjárművek károsanyag-kibocsátását.

Az akció során 517 gépjárművet ellenőriztek: a 282 személygépjármű 65 százaléka benzinüzemű volt, azok 90 százaléka felelt meg a vizsgálatokon. A dízel üzemű személy- és haszongépjárművek összességében 98 százalékban teljesítették a tesztet.

A különböző városok eredményeit összevetve kiderült, hogy Debrecenben a legalacsonyabb a gépjárművek megfeleltségi szintje, amely azzal hozható összefüggésbe, hogy ott a legmagasabb a gépjárművek átlagéletkora is - közölte.

Az akció célja a közúti károsanyag-kibocsátás csökkentése, a levegőminőség javítása, ezen felül a kezdeményezés többek között lehetővé teszi a járművek környezetvédelmi állapotának felmérését, az állapot változásának folyamatos követését és az eredmények összehasonlító értékelését - mondta az államtitkár. Jelezte, hogy az előző évek növekvő kibocsátásának trendje a szakemberek munkájának köszönhetően megfordult.

Mosóczi László elmondta, hogy Magyarország szeptember 17. és
velemenyezd, 2019. október 10. csütörtök, 15:21
Mosóczi László: a vizsgált gépjárművek 90 százaléka megfelel a környezetvédelmi előírásoknak
Az államtitkár elmondta, hogy négy városban - Budapesten, Győrben, Szegeden és Debrecenben - vizsgálták a gépjárművek károsanyag-kibocsátását.

A tavalyi méréshez képest 7 százalékkal javult a helyzet, de ez még mindig elmarad az eddigi legjobb, 2011-es állapottól - tette hozzá.

Az államtitkár szerint tovább kell dolgozni a szabályrendszer szigorításán, folytatni kell az ellenőrzéseket és a szemléletformáló akciókat.

Szólt arról is, a hazai gépjárműállomány átlagéletkora még mindig magasabb, mint Nyugat-Európában, de egy idős autót is karban lehet tartani úgy, hogy megfeleljen a szabályoknak.
velemenyezd, 2019. október 04. péntek, 10:31
Europe Assistance: egyre több a lerobbant autó miatti segélyhívás Magyarországon
Gilyén Ágnes elmondta: a magyar ügyfelek hívásainak körülbelül 12 százaléka érkezik külföldről, a többiek idehaza akadnak el az úton.

Ennek legalapvetőbb oka a hazai gépjárművek magas átlagéletkora, amely a legfrissebb adatok szerint 15 év - közölte.

Növekszik a biztosítások száma is, 2017 azonos időszakához viszonyítva idén több mint 20 százalékos az emelkedés - tette hozzá Gilyén Ágnes.

Elmondta: idén 23 ezer esetben segített a Europe Assistance az autósoknak Európa-szerte.
velemenyezd, 2018. szeptember 28. péntek, 14:40
Már 11 éve emelkedik a hazai autópark átlagéletkora
Az MTI-nek szerdán elküldött reprezentatív kutatás szerint az elmúlt hat évben folyamatosan nőtt a magyar utakon futó autók száma, az idei első fél évben elérve a 3,58 millió darabot. Az autóállomány dinamikus bővülését mutatja, hogy a tavalyi egész éves 272 ezres új üzembe helyezés után - amely tartalmazza az import használtautókat is - idén már az első félévben 150 ezer autót regisztráltak. A magyar háztartások 46 százaléka rendelkezik autóval, a gépjárművek jellemzően saját tulajdonban állnak, céges autó csak a háztartások 2-3 százaléknyi töredékében található - derül ki a felmérésből.

A kutatás szerint az autók életkori megoszlása a felméréssorozat kezdete óta folyamatosan romlik, aminek elsősorban a 2008-as válság és annak következtében az új autó vásárlások tartós visszaesése az oka. Ugyanakkor a folyamat az utóbbi években lelassult és a 2012-es mélypontot követően, 2014 óta egyre inkább érezhető az új-autópiac fellendülése. Tavaly 116 265 új autót helyeztek forgalomba Magyarországon, ami
velemenyezd, 2018. szeptember 19. szerda, 09:51
A gépjárműimportőrök további piaci növekedésre számítanak az idén
tavalyinál.

Az új kishaszonjárművekből a várakozásaik szerint mintegy 21 ezer kerülhet forgalomba, ez 5,3 százalékkal meghaladja a tavalyi számot - ismertette Erdélyi Péter. Hozzátette, 2017-ben 7 százalékkal csökkent az értékesítés ezen a területen az előző évihez képest, de a növekedési hitelprogram kifutása miatt erre számítottak is.

Az MGE ügyvezető elnöke elmondta, tavaly 155 ezernél több használt személyautót importáltak és helyeztek forgalomba Magyarországon, a belföldi autópark átlagéletkora 14 év felett van, míg az uniós átlag 10,7 év. Felhívta a figyelmet ennek kedvezőtlen műszaki és környezeti hatásaira, amelyek csökkentése érdekében szerinte a használt autók importjának szabályozásában jelentős változásokra lenne szükség.

Hozzátette, a Magyarországra behozott autók átlagéletkora 12 év fölött van, az autópark 67 százaléka 10 évesnél idősebb, és csak a 10 százaléka fiatalabb 5 évesnél.

Az MGE előrejelzése szerint idén 5600 új nagyhaszongépjármű és 600 új busz kerül forgalomba,
velemenyezd, 2018. január 04. csütörtök, 13:52
Tovább nőtt a külföldről behozott használt autók száma
év végére.

A közleményben emlékeztetnek arra, hogy az elmúlt hat évben a használtautó-import csaknem megötszöröződött. Ez alatt az idő alatt jelentősen átalakult az autók összetétele: 2011-ben még a presztízsmárkák domináltak, a behozatal 26 százaléka Audi, BMW és Mercedes volt, mostanra viszont nő az alsó-középkategóriás, olcsó autók részesedése.

A használtautó-importnak - bár jelentősen hozzájárul a hazai kínálat bővítéséhez - számos negatív hatása van. A behozott személygépjárművek átlagéletkora 11 év, azaz érdemben nem fiatalítják az átlagosan 14 éves hazai személyautó-állományt, emellett nehezen ellenőrizhető előélettel rendelkező járművek érkeznek az országba - olvasható az internetes oldal közleményében.

A külföldről érkező kocsik megbízhatatlanságára figyelmeztet Frank György, a DasWeltauto márkaigazgatója is. A minőségi használt autók forgalmazására Magyarországon országos hálózattal rendelkező cég vezetője rámutatott, hogy az autók nagy részének manipulálják a kilométeróráját.
velemenyezd, 2017. augusztus 08. kedd, 16:13
MGE: szeptemberben emelkedett a forgalomba állított autók száma
Az egyesület közleménye szerint szeptemberben 1661 kishaszonjárművet helyeztek forgalomba, számuk 26,5 százalékkal emelkedett az előző év szeptemberéhez képest.

Az első kilenc hónapban 69 444 autó került forgalomba, 25,6 százalékkal több, mint az előző év azonos időszakában, ugyanezen időszak alatt a forgalomba helyezett kishaszonjárművek száma 31,4 százalékkal emelkedett és elérte a 15 468-at.

Az egyesület közleményében kiemelte, hogy a piac fejlődése az első kilenc hónapban jelentősen gyorsabb az előzetes becslésnél, ezért szeptember végén felfelé módosították éves előrejelzésüket. Az MGE arra számít, hogy 92 ezer személygépkocsit helyeznek majd forgalomba ebben az évben a korábban általuk prognosztizált 80 ezer helyett, illetve 18 ezer helyett 20 ezer kishaszonjárművet.

Az MGE közölte, továbbra is abban bíznak, hogy folytatódik a magánvásárlók gyorsuló visszatérése és a vállalati gépjárművek cseréje is tovább erősödik, továbbá némi élénkülést hoz a piacra az elektromos autókra adott
velemenyezd, 2016. október 03. hétfő, 12:52
Gépjárműimportőrök egyesülete: a vártnál jelentősebben bővül a piac, az autópark azonban tovább öregszik
előrejelzésük az volt, hogy az idén 80 ezer személygépkocsit és 18 ezer kishaszonjárművet helyeznek forgalomba Magyarországon.

A közleményben kitértek arra is, hogy a magánvásárlók inkább a használtautó-kínálatból elégítik ki igényeiket, és valószínű, hogy a céges vásárlások egy része is magánvásárlásnak tekinthető, csak az általános forgalmi adó (áfa) visszaigénylése miatt kerül az adott autó céges vásárlási körbe.

Az adatokhoz fűzött kommentár szerint az importált használt személyautók átlagéletkora meghaladja a 11 évet, számuk pedig jóval magasabb a behozott új autókénál. Ez hozzájárul az autópark további öregedéséhez, a károsanyag-kibocsátás növekedéséhez, miközben a közlekedés biztonsága romlik, a költségvetési bevételeket pedig csökkenti, hogy a használtautó-behozatal területén a joghézagok kihasználása miatt jelentős mértékű áfa-befizetés marad el - jelezte az MGE.

Az augusztusban forgalomba helyezett 337 nagyhaszonjármű 11,3 százalékkal volt kevesebb a tavaly augusztusinál. Az év első
velemenyezd, 2016. szeptember 01. csütörtök, 13:22
A Waberer's növelte árbevételét az első fél évében
A közlemény szerint a Waberer's kamionjai 2016 első fél évében 1 millió 121 ezer fuvarmegbízást teljesítettek, ami több mint 30 százalékkal haladja meg a cég egy évvel korábbi teljesítményét.

A vállalat saját tulajdonú, 3500 egységből álló flottájának futásteljesítménye a vizsgált időszakban 222 millió kilométer volt, csaknem 9 millió kilométerrel több, mint 2015 első fél évében.

Arról is beszámoltak, hogy a társaság az év első felében 10 százalékkal növelte a gépjárművezetői állományt az előző év azonos időszakához képest, továbbá az egész Európában uralkodó sofőrhiányra a Waberer's a gépjárművezetői jövedelmek 15 százalékos növelésével reagált.

Hozzátették, hogy új gépjárművek beszerzésével a társaság megőrizte a vontatópark kétévesnél fiatalabb átlagéletkorát.

A közleményben emlékeztetnek, hogy a Mid Europa Partners (MEP) magántőke-befektetési alap 2016 júliusában 97,1 százalékra növelte részesedését a vállalatban, miután megvásárolta Wáberer György alapító-vezérigazgató
velemenyezd, 2016. augusztus 30. kedd, 14:22
Több személyautót helyeztek forgalomba júliusban
növekedésének lassulása visszafordult és a várakozásokat meghaladó bővülést mutatott az első 7 hónapban - jegyezte meg az egyesület.

A közleményben kitértek arra is, hogy a magánvásárlók inkább a használtautó-kínálatból elégítik ki igényeiket, és valószínű, hogy a céges vásárlások egy része is magánvásárlásnak tekinthető, csak az általános forgalmi adó (áfa) visszaigénylése miatt kerül az adott autó céges vásárlási körbe.

Az adatokhoz fűzött kommentár szerint az importált használt személyautók átlagéletkora meghaladja a 11 évet, számuk pedig jóval magasabb a behozott új autókénál. Ez hozzájárul az autópark további öregedéséhez, a károsanyag-kibocsátás növekedéséhez, miközben a közlekedés biztonsága romlik, a költségvetési bevételeket pedig csökkenti, hogy a használtautó-behozatal területén a joghézagok kihasználása miatt jelentős mértékű áfa-befizetés marad el - jelezte az MGE.

A júliusban forgalomba helyezett 343 nagyhaszonjármű 22 százalékkal volt kevesebb a tavaly júliusinál. Az év első hét
velemenyezd, 2016. augusztus 01. hétfő, 12:52
MGE: 30 százalékot meghaladóan nőtt a forgalomba helyezett gépkocsik száma júniusban
továbbra is bíznak abban, hogy folytatódik a magánvásárlók gyorsuló visszatérése és a vállalati gépjárművek cseréje is tovább erősödik - hangsúlyozták.

A közlemény szerint a magánvásárlók inkább a használtautó-kínálatból elégítik ki igényeiket. Valószínű ugyanakkor, hogy a vállalati vásárlások egy része magánvásárlásnak tekinthető, csak az általános forgalmi adó (áfa) visszaigénylése miatt vesznek autót a cégeknek.

Az adatokhoz fűzött kommentár szerint az importált használt személyautók átlagéletkora meghaladja a 11 évet, számuk pedig jóval magasabb a behozott új autókénál. Ez hozzájárul az autópark további öregedéséhez, a károsanyag-kibocsátás növekedéséhez, miközben a közlekedés biztonsága romlik. A költségvetési bevételeket pedig csökkenti, hogy a használtautó-behozatal területén a joghézagok kihasználása miatt jelentős mértékű áfa-befizetés marad el - fejtette ki közleményében az MGE.

A kishaszonjármű-piac növekedésének lassulása visszafordult, a bővülés meghaladja az MGE várakozásait, a
velemenyezd, 2016. július 04. hétfő, 11:31
1/3
Képek, videók
Egyesületek bevonulása
drozdikata
2011. szeptember 25. vasárnap, 14:25
Elektromos sodró fa
eva6
2019. március 18. hétfő, 14:14
Orosz elektromos variáció
sanci81
2016. július 04. hétfő, 15:23
elektromos gyerekzáras.jp
dnemethk
2015. június 28. vasárnap, 10:26
elektromos grill-ező.jpg
dnemethk
2014. augusztus 24. vasárnap, 00:44
elektromos grill-ező (1).
dnemethk
2014. augusztus 24. vasárnap, 00:44
elektromos grill-ező (2).
dnemethk
2014. augusztus 24. vasárnap, 00:43
elektromos grill-ező (3).
dnemethk
2014. augusztus 24. vasárnap, 00:43
elektromos grill-ező (4).
dnemethk
2014. augusztus 24. vasárnap, 00:43
elektromos grill-ező (5).
dnemethk
2014. augusztus 24. vasárnap, 00:42
elektromos szeletelő (2).
dnemethk
2014. augusztus 24. vasárnap, 00:31
elektromos szeletelő (1).
dnemethk
2014. augusztus 24. vasárnap, 00:31
nagycsaládosan
hartvigjoe
2006. november 17. péntek, 12:40
Címkék
előző évek, 2008-as válság, bővülés meghaladja, utóbbi években, magyar ügyfelek, legfrissebb adatok, magánszemélyek aránya, előzetes becslésnél, magánvásárlók inkább, járművek környezetvédelmi, magyar háztartások, uniós átlag, import használtautókat, szemléletformáló akciókat, magasabb jövedelmeknek, többiek idehaza,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.