Belépés
2020. június 02. kedd | 23. hét | 154. nap | 07:19 | Kármen, Anita
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Horvát-magyar - Szurkolói összecsapások, egy magyar megsérült, egyet őrizetbe vettek
Közel száz magyar szurkoló érkezett autóbuszokkal szerdán Splitbe, őket rendőrök fogadták és elkísérték szálláshelyükre. A futballszurkolók azonban nem sokkal később újra összeálltak, majd elindultak a város központja felé, a tengerpartra, és útközben a "Ria, ria, Hungária!" rigmust skandálták. Ekkor találkoztak horvát drukkerek egy csoportjával és dulakodásra került sor. A rendőrség azonnal közbelépett, hat férfit őrizetbe vett, köztük egy magyar állampolgárt is. Egy magyar drukkert könnyebb sérülésekkel szállítottak kórházba.

A nap folyamán több rendbontás is történt a dalmát városban.

Szerda délelőtt egy magyar rendszámú furgonnak betörték két ablakát, a gépjárműben senki sem tartózkodott. A rendőrség három gyanúsítottat vett őrizetbe.

Délután két magyar szurkolóra támadtak huligánok az utcán. A rendőrség azonnal közbelépett, és két embert letartóztatott, az incidensben senki nem sérült meg. Mindkét esetben bűnügyi nyomozás indult az elkövetők ellen.

A horvát-magyar labdarúgó
velemenyezd, 2019. október 10. csütörtök, 09:41
FIFA-gála díjazottjai
kapásgólját."
Ezt a kérdést sokan feltették a hétfői gálát látva, ha azonban kiemeljük, hogy ebben a kategóriában kizárólag a szurkolók voksai számítottak, már picit kisebb a megdöbbenés, az előző szezonban a Premier League legjobb játékosának választott (emellett ő lett az angol élvonal gólkirálya is) Szalah ugyanis elképesztő népszerűségnek örvend hazájában, Egyiptomban, ahol második lett az elnökválasztáson!
Úgy tűnik tehát, hogy az egyiptomi drukkerek kitettek magukért, de futballszurkolók zömének azért tátva maradt a szája a döntés láttán, a közösségi médiát elárasztó bejegyzéseik konklúziója, hogy a "leggyengébb" gól nyerte a Puskás-díjat.
Túlzóak lennének a szurkolói vélemények? Lehet! De abban azért igazuk van, érdekes, hogy Szalah egy olyan góllal nyerte el a Puskás-díjat, mellyel decemberben nem érdemelte ki a Premier League "hónap gólja" elismerést.

- Puskás díj: Az egyiptomi Mohamed Szalah nyerte az év legszebb góljáért járó, idén tizedszer átadott Puskás
maroka, 2018. szeptember 25. kedd, 13:17
Csoportos garázdaság miatt indult eljárás pécsi futballszurkolók ellen
Az esetről azt írták: a rendőrségre érkezett bejelentés szerint egy vitatott bírói döntés után a hazai szurkolók petárdákat dobtak a pályára, majd a lelátót elválasztó kapun lévő láncot leszakítva bementek a pályára.

Hozzátették, a helyi biztonsági szolgálat a játékvezetőt és a játékosokat bekísérte az öltözőépületbe, így senki nem sérült meg. A rendőrök a bejelentés után rövid időn belül helyreállították a rendet. A stadionból távozó szurkolók később megrongáltak az épületben egy falat, valamint a stadion előtt egy rendőrautót.

A rendőrök beazonosították a bűncselekmény gyanúsítottjait, és hétfőn előállítottak egy 48 éves és egy 31 éves férfit. Gyanúsítotti kihallgatásuk és a további elkövetők felkutatása folyamatban van - áll a közleményben.

Kitértek arra, hogy külön nyomozócsoportot állt fel az ügy részleteinek mielőbbi tisztázására.

A Pécsi Újság.hu tudósítása szerint a PMFC - a bajnokesélyes az NB III-ban - az utolsó percben, döntetlen állásnál gólt rúgott a Dabasnak. A bíró be
velemenyezd, 2018. május 28. hétfő, 19:33
Vb-selejtezők - Futballszurkolók randalíroztak Brüsszelben, kéttucatnyi rendőr megsebesült
A Le Soir című belga lap arról számolt be, hogy zavargások törtek ki Brüsszel központjában szombat este, miután Marokkó labdarúgó-válogatottja legyőzte Elefántcsontpartot, és így biztosította helyét a jövő évi világbajnokságon.

A futballszurkolók ünneplése a meccs után randalírozásba csapott át, két járművet felgyújtottak, kirakatokat törtek be, és több boltot kifosztottak.

A hatóságok vízágyút vetettek be a mintegy háromszáz fős tömeg feloszlatására, amelynek tagjai kövekkel dobálták a kivezényelt rohamrendőröket.

Két órával a mérkőzés lefújása után helyreállt a rend a belga fővárosban, az utcákon azonban egész éjszaka fokozott rendőri jelenlét volt tapasztalható.

A La Libre Belgique című újság szerint egyelőre senkit nem vettek őrizetbe a történtekkel kapcsolatban, a rendőrség a térfigyelő kamerák felvételeit vizsgálja az elkövetők azonosítása céljából.

"Elfogadhatatlan agresszió Brüsszel központjában. Az együttélés megköveteli a tiszteletet, a biztonságunk felett éjjel-nappal
velemenyezd, 2017. november 12. vasárnap, 12:31
ET: erősödött a gyűlöletbeszéd terjedése tavaly Európában
visszaállításától a rendkívüli állapot bevezetéséig, bizonyos rendelkezések mögött azonban az etnikai vagy faji megkülönböztetés jelei mutatkoznak.

A szakértők aláhúzták, az iszlámellenesség, az antiszemitizmus és a homofóbia Európa-szerte fennáll. Különös ellenszenv irányult a fejkendőt, vagy más vallási szimbólumokat viselő nőkre, a romák csoportjait pedig továbbra is előítélet, megbélyegzés és társadalmi kirekesztés éri. Az afrikai származásúak gyakran rasszista fenyegetésekkel szembesültek, a futballszurkolók a fekete játékosok elleni sértéseinek problémája továbbra sem oldódott meg.

A rasszizmus és a faji megkülönböztetés elleni küzdelemre irányuló nemzeti jogszabályokat számos állam még nem vezette be, ami akadályt jelent a rasszizmus elleni hatékonyabb küzdelem szempontjából. Az Európa Tanács 47 tagállama közül mindössze 20 ratifikálta a megkülönböztetés általános tilalmáról szóló 12. jegyzőkönyvet - jegyezték meg.

Thorbjorn Jagland, az Európa Tanács főtitkára kijelentette, mély
velemenyezd, 2017. június 22. csütörtök, 16:42
1956-os ünnepség Hegyeshalomban
nap alatt visszaadtak nekünk!"
Albert Camus írta ezt a forradalom évfordulóján, s esszéje címéül A magyarok vére címet adta. Szívszorító írás, amely ma a szolidaritást, az alázatot nélkülöző Európában húsba vágó igazság.
Az írás elejéről hadd idézzek még egy gondolatot. Így beszél Camus: ,,nem kívánom, hogy a magyarok ismét fegyvert fogjanak a nyugati világ szeme láttára, amely nem takarékoskodnék sem tapssal, sem keresztényi könnyel, hanem hazamenne, felvenné házi papucsát, mint a futballszurkolók a vasárnapi kupamérkőzés után."
1956. október 23. Semmi nem fogható ehhez a naphoz a történelemben. '48 március 15-e sem. Valami hitetetlen és szokatlan történt. Esélyt nem latolgatva, következményekkel nem számolva egy nép azt mondta elég volt. Pedig kirajzolták mozgásterét Trianonban, Potsdamban, s ez a mozgástér a cseléd népek, beolvasztásra, elpusztításra ítélt népek mozgástere, az önállóság látszatának visszfénye csak, a szabad tapsviharé, az önfeladásé.
Nem kis zavart okozott október 23-a
otvenhatosemlekev2016, 2016. január 07. csütörtök, 16:57
2012. október 23. Hegyeshalom
visszaadtak nekünk!"
Albert Camus írta ezt a forradalom évfordulóján, s esszéje címéül A magyarok vére címet adta. Szívszorító írás, amely ma a szolidaritást, az alázatot nélkülöző Európában húsba vágó igazság.
Az írás elejéről hadd idézzek még egy gondolatot. Így beszél Camus: ,,nem kívánom, hogy a magyarok ismét fegyvert fogjanak a nyugati világ szeme láttára, amely nem takarékoskodnék sem tapssal, sem keresztényi könnyel, hanem hazamenne, felvenné házi papucsát, mint a futballszurkolók a vasárnapi kupamérkőzés után."
1956. október 23. Semmi nem fogható ehhez a naphoz a történelemben. '48 március 15-e sem. Valami hitetetlen és szokatlan történt. Esélyt nem latolgatva, következményekkel nem számolva egy nép azt mondta elég volt. Pedig kirajzolták mozgásterét Trianonban, Potsdamban, s ez a mozgástér a cseléd népek, beolvasztásra, elpusztításra ítélt népek mozgástere, az önállóság látszatának visszfénye csak, a szabad tapsviharé, az önfeladásé.
Nem kis zavart
sandrapolke, 2015. november 25. szerda, 07:14
Magyar-román - Futballszurkolók randalíroznak a Deák tér környékén
Az M1 tudósítója a helyszínről azt mondta: a szurkolók a járdákat foglalják el a környéken, egyre indulatosabbak, agresszívabbak, pedig senki nem provokálja őket, sem a rendőrök, sem a járókelők. Hozzátette: feltehetően a román szurkolókat várják, akik azonban nem érkeznek, viszont egyre több rendőr jön a helyszínre.

Az autók lépésben haladhatnak a környéken, de korábban a szurkolók kirohantak az útra, megállították a forgalmat.
velemenyezd, 2015. szeptember 04. péntek, 17:22
Zavargások és idegenellenes tüntetések Moszkvában egy gyilkosság miatt
A randalírozók, közöttük nacionalista tüntetők és fanatikus futballszurkolók kirakatokat törtek be, gyújtogattak és barikádokat emeltek. A nyugtalanság estére sem szűnt meg, ezért moszkvai rendőrség teljes állományát riadóztatták és készültségbe helyezték.

A Birjuljevo-Zapadnoje nevű kerületben csütörtök éjszaka egy ismeretlen késsel szíven szúrta a barátnője védelmére kelt Jegor Scserbakovot. A gyilkost még nem találták meg, a moszkvai rendőrség az elkövető elfogásában segítséget nyújtó személynek 1 millió rubeles (mintegy 7 millió forint) jutalmat ajánlott fel. Egy videofelvétel szerint kaukázusi vagy közép-ázsiai származású gyilkost keresnek. A razziákon eddig csaknem 90 illegálisan Oroszországban tartózkodó külföldit állítottak elő a rendőrök.

Szombaton késő este mintegy negyven ember vonult az orosz főváros délnyugati külvárosában lévő rendőrségi épülethez és a gyilkos kézre kerítését, valamint azt követelték, hogy a hatóságok zárják be a kerületben lévő zöldségpiacot és -raktárat, ahol a
velemenyezd, 2013. október 13. vasárnap, 18:44
Lengyel választás - Kiegyenlítődött a két nagy párt támogatottsága, felmérés
Donald Tusk miniszterelnökre - írta a Rzeczpospolita hétfőn. Mint a mértékadó lengyel lap megtudta, a PO kampánystábja úgy döntött, hogy a kormányfő az utolsó héten személyes levélben fordul minden választóhoz.

Varsó utcáin óriásplakátok jelentek meg a következő kérdéssel: "Tusk vagy Kaczynski? Te választod meg a miniszterelnököt." Egy másik, az internetre feltett kormánypárti választási reklám élesen támadja a PiS-t. A film az elnöki palota előtt hangoskodó agresszív tömeget és brutális futballszurkolókat mutat. "Ők elmennek szavazni. És te?" - hangzik a kérdés.

Donald Tusk vasárnap Krakkóban arra figyelmeztetett, hogy "alapjaiban rendült meg a gazdasági és pénzügyi világrend Lengyelország körül". A tét az, hogy folytatódjék a következő négy évben a biztonságos kormányzás. Egy nappal korábban Lublinban arról igyekezet meggyőzni a választókat, hogy csak a Polgári Platform vezette kormány védheti meg Lengyelországot attól, hogy Görögország sorsára jusson.

A legutóbbi, 2007-es parlamenti
velemenyezd, 2011. október 03. hétfő, 11:09
Jobbik: teljesen elhibázott a sporthuliganizmus elleni javaslatcsomag
Szilágyi György országgyűlési képviselő keddi sajtótájékoztatóján elmondta: pártja még csak módosító javaslatokat sem nyújt be az előterjesztéshez, mert alapvetően nem ért egyet annak koncepciójával.

A képviselő bírálta, hogy a javaslat értelmében olyan emberekről készülne fényképes adatbázis, akik semmilyen bűncselekményt vagy szabálysértést nem követtek el, egyszerű futballszurkolók. Szerinte a Fidesz ezzel tökélyre fejleszti az adatbázis-készítést.

Az ellenzéki párt azzal egyetért, hogy a futballhuligánokkal szemben fel kell lépni, azzal azonban nem, hogy a szurkolókat azonosítják be, és nem a rendbontókat.

Szilágyi György szerint a rendőrség készítette a kormány tervezetét, amely azt fogja eredményezni, hogy a jelenleginél is kevesebben látogatják majd a mérkőzéseket.

A futballszurkolók 80 százaléka jobboldali, radikális, akiket lokálpatriotizmus jellemez és erős közösséget alkotnak, a kormány célja pedig az, hogy hivatalosan listát készítsen róluk - mondta.
velemenyezd, 2011. június 28. kedd, 11:46
VB.labda történelem
A labdarúgó-világbajnokságok meccslabdáinak története

Az első világbajnokságokon használt labdák színe kötelezően barna színű volt (az elkészítés technológiai folyamata akkor még nem tette lehetővé más színű labdák előállítását), a száját fűzővel kötötték meg. Az alkalmazott labdákat a világbajnoki tornát rendező ország kézműipara biztosította. 1951 óta már hivatalosan is használtak fehér színű labdákat, de a barna labda még vagy húsz évig használatban maradt, de már nem volt szája, hanem a levegő nyílását egy önzáró tömőcsonk biztosította.

Telstar

Mexikóban rendezték a IX., az 1970-es labdarúgó-világbajnokság döntő mérkőzéseit, ahol a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) először alkalmazott, központilag biztosított labdákat. Amikor a FIFA első alkalommal megbízta az Adidas-t azzal, hogy készítse el a világbajnokság hivatalos meccslabdáját, a vállalat máris a világ vezető futballmárkájává vált. Mint minden más labda abban az időben, az Adidas Telstar is teljesen bőrből
schuro, 2010. július 16. péntek, 08:06
Képek, videók
magyar-horvát
noelle
2007. július 08. vasárnap, 09:32
összecsapás.jpg
agica2004
2011. január 18. kedd, 12:19
sasok összecsapása.jpg
agica2004
2011. január 17. hétfő, 15:57
Song Yeon megsérült.gif
pacsakute
2012. november 06. kedd, 19:14
a hurrikánban megsérült d
mecsery
2012. november 03. szombat, 02:12
Megsérült Máté
korosigaborne
2011. június 21. kedd, 15:22
Timosenko őrizetben.jpg
agica2004
2011. augusztus 17. szerda, 13:42
angyali őrizetben.gif
agica2004
2010. november 17. szerda, 12:51
őrizetben.jpg
agica2004
2009. június 12. péntek, 13:56
Szoros őrizetben
pvse
2007. október 27. szombat, 22:09
PP Mi azonban
sanci81
2015. június 21. vasárnap, 17:44
Vernazza központja.jpg
skorpiolilike
2013. február 16. szombat, 18:23
Újpest központja.jpg
snbela44
2012. január 19. csütörtök, 00:20
Újpest központja.jpg
sarkadykati
2012. január 18. szerda, 10:24
Baden központjában
mari60
2011. július 24. vasárnap, 12:55
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.