Belépés
2019. január 19. szombat | 3. hét | 19. nap | 13:38 | Sára, Márió
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Nincs Cím
zsíron épp csak elkezdem pirítani a hagymákat, már hozzá is adom a paradicsomokat. Sózom, borsozom, adok hozzá oregánot, cayen borsot, egy pici eritritet. Kb. 5 perc alatt összepárolom. A sült padlizsánokat és paprikákat meghámozom. A paprikát érdemes kicsit nejlonzacskóba tenni, így könnyebben lejön a héja. Mindkét zöldséget feldarabolom (a paprikáknak természetesen a magházát is eltávolítom). Egy nagyobb keverőtálba halmozom a zöldségeket, hozzáadom már langyosra hűlt paradicsomos keveréket, a kevés frissen facsart citromleve. Botmixerrel pürésítem, ha szükséges, még fűszerezem. Tálra halmozom, lehűtöm.

PADLIZSÁNKRÉM EGYSZERŰEN
3 db közepes padlizsán
3-4 gerezd fokhagyma
1 db zsíron dinsztelt vöröshagyma
zsír
½ citrom leve
Só, bors
Én teszek hozzá házi majonézt 🙂

TOJÁSOS MÁJAS SZELET
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemáj
- 6 főtt tojás
- 6 nyers tojás
- 1 hagyma
- 3 gerezd
suzymama, 2019. január 03. csütörtök, 17:47
Gyógynövényteák a téli megfázás ellen
sem ládába, vagy zacskóba, ezekben ugyanis erősebben préselődnének, ami szintén a virágok barnulását okozza. Nem tévesztendők össze a gyalogbodzával, ami mérgező!

Az útifüű nagyon sokfelé megtalálható. Vigyázzunk, hogy a szennyezett területeket, így például utak mentét elkerüljük. Májustól szeptember elejéig gyűjthetjük, és a növény ép, egészséges tőleveleit kell felhasználni. A begyűjtött leveleket vékony rétegben kiterítve, jól szellőző helyen, többszöri forgatással kell megszárítani. A frissen vágott levél nyomásra, törésre érzékeny, könnyen barnul.

A vad kakukkfüvek gyűjtést végezhetjük kézzel vagy metszőollóval a fásodott részek fölött leszakítva a szárat, mivel a fás részek igen kevés hatóanyagot tartalmaznak. A betakarítást májustól szeptemberig végezhetjük, mert a vad kakukkfüvek ősszel gyakran másodszor is virágoznak. Napos időben érdemes gyűjteni, a növények szárítása jól szellőző, árnyékos helyen történjen.

Kamillánál a virágok akkor alkalmasak a gyűjtésre, amikor
vorosrozsa66, 2018. november 19. hétfő, 20:56
P. Géraldy
gagyog.
Hiszen csakis Önt szeretem
és hű vagyok.

Hogy ne szeressem? Nem lehet!
Mikor a társaság gyülöng,
maga a legértékesebb,
a legkülönb!

Magát imádom. Holtomig!
Mégis örökké félt. Ugyan.
Nem szép, hogy így csacsiskodik,
tisztelt uram!"

Hát ez igaz. A szíve hű.
Nem csélcsap és nyilván enyém.
Őszinte is. És egyszerű...
De érzem én,

hogy valahol egy férfi van,
több nálam, egyszer idejő,
mig bús leszek, frissen, vigan
s megérti Ő.

És féltékeny vagyok és rettegek,
s zúg a fejem s a szívem maga van...
Nézd, ezt a dalt írtam Neked,
kis madaram.

fordította: Kosztolányi Dezső
menusgabor, 2018. november 09. péntek, 19:00
Fokhagyma - amiért fogyasszuk gyakran
voltak.

A kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy "a fokhagyma klinikailag biztonságosabb anyagnak tűnik, mint a d-penicillamin, és ugyanolyan hatékonyságú is. Ezért a fokhagymával hatékonyan kezelhető az enyhe vagy közepes ólommérgezés."

A fokhagymáról tehát újra bebizonyosodott, hogy biztonságos, és hatékony anyag. Számos tanulmány vizsgálta már mind a fokhagymaport, és a különböző fokhagyma-kivonatokat. De az egyik legjobb módszer arra, hogy a fokhagyma pozitív hatásait kiélvezzük, az, ha frissen fogyasztjuk és használjuk fel a főzéshez. Napi egy gerezd fokhagyma fogyasztása ajánlott.

Adjon frissen szétzúzott vagy feldarabolt fokhagymát a leveshez, pörkölthöz, szószokhoz, salátaöntetekhez és zöldségekhez. De mielőtt bármihez is hozzáadná, a frissen szétzúzott vagy feldarabolt fokhagymát hagyja állni néhány percig, így az allicin teljesen kifejtheti majd a hatását. Ne melegítse fel a fokhagymát vagy adjon hozzá valamilyen savat (például citromlevet vagy ecetet),
pacsakute, 2018. szeptember 21. péntek, 01:16
Muskátli
ahányan vannak, mind-mind előállnak egy-egy történettel, és ezért van az a halk suttogás a gabonaraktárakban.
De mi ne hallgatózzunk, nem lenne szép, ha rajtakapnának! Inkább nézzünk szét magunk körül és hallgassuk a mi személyesnek hitt történeteinket, amelyek valójában éppen annyira hasonlóak, mint a hatalmas raktárakban a történeteiket suttogó, megszámlálhatatlan búzaszemeké!
Az igazi búzahangulat már a raktárakban van, a mezőn már sem nyom, sem emlék nincsen róluk, még szalma sem. Csak a frissen szántott és gondosan megművelt, omlós, fekete föld maradt a mezőn, de néhány helyt benne már a jövő termésének ígérete is nyugoszik.
A gyümölcsösökben és a szőlősökben Isten és az ember éppen ezekben a napokban mérettetik meg, most derül ki, hogy együtt, Isten és ember mire volt képes a 2009-es esztendőben, Magyarországon.
Magának a szőlőtőnek semmi felelőssége nincsen, és ő ezt tudja is, ettől olyan nyugodt. Lent, a gyökerei közt a Pannón-tenger üledékével zsírozott, omlós, áldott fekete
klarika47, 2018. szeptember 19. szerda, 16:33
A 6 legveszélyesebb nyári étel
tojásokból - készült dresszinget készíted el, könnyen lehet hasmenés és gyomorbaj a vége! Ne aggódj: a boltokban készült dresszingek főzött tojásból ill. tojásaromával készülnek, szóval azoktól nem lehet bajod. A dietetikusok egyébként azt javasolják, hogy nyáron ne fogyasszunk nyers tojást, mert pillanatok alatt megromolhatnak.

6775457 - handful of eggs, nest eggs, concept, multi-tasking.

4. SALÁTÁK
Igen, a frissen szedett és a boltban kapható salátáktól is könnyen elkaphatsz egy fertőzést, ha nem volt alaposan megmosva, ha lepermetezték, ha egy vírust hordozó ember rátüsszentett, és még sorolhatnánk. Azért szükséges ezeket az ,,apróságokat" kiemelni, mert a salátákat sokan egy az egyben mossák, áztatják be - így csomó baktérium rajta marad. A biztonságos technika a levelenkénti megmosás az étkezési szakértők szerint.

5. KAGYLÓFÉLÉK
Vízparton nyaralsz és csábítanak a
tinka1951, 2018. augusztus 12. vasárnap, 08:06
C-vitamin, a csodafegyver
vitaminok gazdag tárházát: a zöldségeket, gyümölcsöket. Vannak olyan konyhatechnikai eljárások, amelyek kíméletesek a vitaminokhoz, ilyenek a gőzben vagy kevés folyadékban történő párolás, a rövid ideig történő főzés.

A főzővizet ne öntsük ki, a vitaminok jelentős része kerül ide. A savanyú és édes közeg jól megőrzi az ételek C-vitamin tartalmát, télen az egyik legjobb forrás a savanyú káposzta, vagy a hidegen, főzés nélkül, édes lében eltett gyümölcs.

c-vitamin
Természetesen a frissen szedett zöldségeknek, gyümölcsöknek a legmagasabb a C-vitamin tartalma, ami úgy őrizhető meg leginkább, ha a betakarítás után gyorsan mélyhűtjük. A fémedények közül a réz, a vas és az alumínium az, amely nem kedvez az étel C-vitamin tartalmának, ezért kerüljük az ezekben való ételtárolást.

Sokoldalú vitamin

• Antioxidáns tulajdonsága révén véd a szív- és daganatos megbetegedések ellen, ezért különösen ajánljuk dohányzók figyelmébe.
• Hatására a vénákban
gabfe, 2018. június 17. vasárnap, 17:37
8 ok, amiért nagyon fontos, hogy gyakran borsót fogyassz!
8 ok, amiért nagyon fontos, hogy gyakran borsót fogyassz!
A zöldborsó frissen nagyon egészséges. Fogyasszunk belőle minél többet!


A zöldborsó egy kissé elfeledett táplálékunk, egyáltalán nem fogyasztunk belőle elegendő mennyiséget. Viszonylag könnyű termeszteni, ezért minden kiskertben méltó helye lenne. Nyár elején pedig az egyik legtáplálóbb eledel a frissen szedett zöldborsó.

Sokkal több keményítőt tartalmaz, mint a brokkoli vagy például a saláta. Nagyon magas a fehérjetartalma, ezért ajánlott a vegetáriánusoknak minél többet fogyasztani belőle. Nézzünk milyen más pozitív tulajdonságai vannak:

1. Magas a K-vitamin tartalma. Egy csésze zöldborsó biztosítja a napi K-vitamin szükséglet 46%-át. Ez egy nagyon fontos vitamin a csontok, és a szív egészségének megőrzéséhez.

2. Kiváló fehérjeforrás. Egy csésze borsó 8 gramm fehérjét tartalmaz. Ez igen jelentős mennyiség, főleg, ha figyelembe vesszük azt, hogy a napi szükségletünk 19-56 gramm
suzymama, 2018. június 12. kedd, 19:03
Menta jótékony hatásai
gyógynövényként is érdemes fogyasztanunk.
Pluszaromák

Léteznek olyan különleges mentafajok, amelyeknél a kellemes mentolos aromán felül további illatok és ízek is felfedezhetőek: ilyen például a citrom-, az alma-, a narancs- vagy az ananászmenta, illetve a zöldesbarna levelű csokoládémenta. Ennél az intenzív mentoloscsokoládé-illatú növénynél az ember úgy gondolhatja, hogy csupán megtréfálják az érzékszervei.

A kozmetikai ipar is szereti

A borsmenta illóolaját a frissen szedett virágrügyes hajtásokból desztillálással nyerik,legfontosabb alkotórésze a mentol és észtere, a mentil-acetát. Iparilag előállított illóolaját a gyógyászaton kívül az élelmiszeripar és a kozmetikai ipar is hasznosítja: gondoljunk csak a szájvizekre, a fogkrémekre, az illatszerekre, a krémekre és a fürdőszerekre! Hűsítő lábfürdőt otthon is egyszerűen készíthetünk belőle, csupán egy csésze mentateára van szükség hozzá.
Sokrétűen alkalmazható a gyógyászatban

A menta gyógyászati
vorosrozsa66, 2018. június 06. szerda, 21:52
Menta jótékony hatásai
gyógynövényként is érdemes fogyasztanunk.

Pluszaromák
Léteznek olyan különleges mentafajok, amelyeknél a kellemes mentolos aromán felül további illatok és ízek is felfedezhetőek: ilyen például a citrom-, az alma-, a narancs- vagy az ananászmenta, illetve a zöldesbarna levelű csokoládémenta. Ennél az intenzív mentoloscsokoládé-illatú növénynél az ember úgy gondolhatja, hogy csupán megtréfálják az érzékszervei.


A kozmetikai ipar is szereti
A borsmenta illóolaját a frissen szedett virágrügyes hajtásokból desztillálással nyerik,legfontosabb alkotórésze a mentol és észtere, a mentil-acetát. Iparilag előállított illóolaját a gyógyászaton kívül az élelmiszeripar és a kozmetikai ipar is hasznosítja: gondoljunk csak a szájvizekre, a fogkrémekre, az illatszerekre, a krémekre és a fürdőszerekre! Hűsítő lábfürdőt otthon is egyszerűen készíthetünk belőle, csupán egy csésze mentateára van szükség hozzá.

Sokrétűen alkalmazható a gyógyászatban
A menta gyógyászati
suzymama, 2018. május 24. csütörtök, 15:50
A tyúkhúr
tyúkhúr


A tyúkhúr teljes föld feletti részét gyűjtik, fő virágzási időszakában: május és november között. Gyűjtésnél figyeljünk, mert összetéveszthető a halványkék virágú borostyánlevelű veronikával (nem ehető) vagy a vörös virágú mezei tikszemmel. A tyúkhúr minden esetben fehér virágú!

Elősegíti a sebgyógyulást, csillapítja a köhögést (régen hatásos tüdőerősítő gyógynövénynek tartották), tisztítja a vért.

A legegyszerűbb felhasználási módja, ha a frissen szedett és megmosott tyúkhúrból teát készítünk. Egy maréknyi növényt felaprítunk, 2,5 dl vízzel leforrázunk, lefedünk. 10-15 perc múlva fogyasztható.

Napi 1-2 csésze tyúkhúr tea pár hét alatt az elfogadott értékre viszi le a koleszterinszintet - írja a zöldújság. Reggel éhgyomorra fogyasszuk. Epeműködés serkentésére és epekőhajtásra étkezés előtt naponta
irmus, 2018. május 11. péntek, 16:51
A Bodza gyógynövény és ínyenc csemege
termését gyakran használják székrekedés ellen, álmatlanságra, valamint migrén és fájdalmas ideggyulladások ellen.

Leveleiből is gyakran készítenek teát, amelyet reumás bántalmak ellen, továbbá vizelethajtónak, izzasztónak használnak, de koszorúér-betegségben szenvedők időnkénti légszomjának csillapítására is ajánlják.

Bundás bodzavirág
Hozzávalók:

tej
tojás
bodzavirág
cukor
liszt
olaj
Elkészítése:

Mossuk meg és csepegtessük le a frissen szedett bodzavirágot. Készítsünk palacsintatésztát a tojásból, lisztből, tejből és cukorból. A virágokat először mártsuk lisztbe, majd a sűrű palacsintatésztába, és forró olajban süssük aranysárgára. Melegen, fahéjas vagy vaníliás cukorral tálaljuk.

Bodzabogyó szirup
Hozzávalók:

2 kg bodzabogyó (tisztított)
1 kg cukor
Elkészítése:

A bodzabogyókat leszemezzük.
Ezt követően többször hideg vízben átmossuk, lemérjük, majd egy fazékba öntjük.
suzymama, 2018. május 09. szerda, 12:17
1/55
Képek, videók
padlizsánok.jpg
dnemethk
2012. október 06. szombat, 22:31
padlizsánok és uborkák053
cbnora
2007. október 06. szombat, 09:18
padlizsánok 07 10.jpg
cbnora
2007. szeptember 20. csütörtök, 15:16
padlizsánok orral
beizoo
2006. november 24. péntek, 21:34
Paprikát eszem
dudlika
2010. március 18. csütörtök, 21:31
szórtam rá paprikát
laragi
2009. december 25. péntek, 00:03
Természetesen.jpg
pacsakute
2015. november 24. kedd, 19:18
Természetesen....jpg
pacsakute
2013. augusztus 03. szombat, 15:10
Természetesen a nácikat i
basikele
2012. október 27. szombat, 09:45
Természetesen tusól.gif
csalogany13
2010. október 05. kedd, 10:21
Természetesen hibám vam
mester126mari
2009. november 06. péntek, 16:00
Természetesen
joke67
2008. április 04. péntek, 21:53
magasan és természetesen
kopornyikcsilla
2007. május 24. csütörtök, 10:24
díszek csak természetesen
katalin3
2007. február 02. péntek, 23:41
Természetesen Én
biucy
2006. október 04. szerda, 21:01
Címkék
kissé elfeledett, történeteiket suttogó, narancs- vagy, napokban mérettetik, paprikáknak természetesen, Kosztolányi Dezső, dietetikusok egyébként, kevés frissen, szívem maga, igazi búzahangulat, fokhagymával hatékonyan, étkezési szakértők, jövő termésének, elfogadott értékre, útifüű nagyon, ezekben való,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.