Belépés
2019. június 25. kedd | 26. hét | 176. nap | 17:58 | Vilmos
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Lángos
lángosokat nyújtunk, és mindkét felükön ropogósra sütjük.

Gombával töltött krumplilángos

Hozzávalók: 750 g burgonya, 200 g féldarás liszt, só, zsír a lángosok megkenéséhez.
A töltelékhez: 400 g friss gomba, 40 g zsír, 1 evőkanál zsemlemorzsa, 40 g hagyma, só,őrölt köménymag, törött bors.
A héjában főtt burgonyát meghámozzuk, áttörjük vagy megreszeljük. Megsózzuk, és a liszttel együtt sima tésztát gyúrunk belőle. A szokásos módon kis lángosokká nyújtjuk,majd a forró tűzhelylapon vagy a gázlángra helyezett vaslapon mindkét felüket megsütjük.
Megtöltjük a gombás töltelékkel, összegöngyöljük, a tetejüket megzsírozzuk, és melegen,fejes salátával tálaljuk.
Töltelék: A zsírban üvegesre fonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a megtisztított, megmosott és összeaprított gombát, megsózzuk, törött borssal meg
köménymaggal ízesítjük, és addig pároljuk, míg a leve el nem fő. Végül meghintjük zsemlemorzsával, és még egy kis ideig pároljuk.

Hagymás
shr, 2016. november 14. hétfő, 07:04
Tepertővel töltött krumpliláng
Hozzávalók: 750 g burgonya, 250 g tepertő, 200 g féldarás liszt, só, zsír a lángosok megkenéséhez.

A héjában megfőtt burgonyát még forrón meghámozzuk, áttörjük, megsózzuk, és a liszttel sima tésztát gyúrunk belőle. A tésztából hosszú hengert formálunk, és egyforma szeletekre vágjuk. A meglisztezett gyúródeszkán minden tésztakarikából kis lángosokat sodrunk, és forró tűzhelylapon vagy a gázlángra helyezett vaslapon mindkét felüket megsütjük. A megsült lángosokat megkenjük a megsózott, megdarált tepertővel, összegöngyöljük, és a tetejüket megkenjük zsírral. Melegen, esetleg párolt káposztához vagy parajhoz köretként tálaljuk.
bubszi, 2010. december 12. vasárnap, 18:52
Krumplilángos párolt káposztáv
Hozzávalók: 750 g főtt, áttört burgonya, 200 g sima liszt, só, zsír a lángosok megkenéséhez.

A töltelékhez: 500 g fehér káposzta, 40 g zsír, 40 g hagyma, só, őrölt köménymag, cukor, ecet.

A héjában főtt burgonyát meghámozzuk és áttörjük vagy megreszeljük. Megsózzuk, és a liszttel együtt sima tésztát gyúrunk belőle. A tésztából hengert formálunk, vastagon fölszeleteljük, majd a jól meglisztezett gyúródeszkán minden tésztakarikából egy-egy lángost sodrunk, és forró tűzhelylapon vagy a gázlángra helyezett vaslapon mindkét felét megsütjük. A megsült lángosokat megzsírozzuk, még melegen megkenjük párolt káposztával, és összegöngyöljük. A tetejüket még egyszer megzsírozzuk, és kacsa- vagy libasülthöz tálaljuk.

Töltelék: A zsírban üvegesre fonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, hozzákeverjük a megmosott és megvágott káposztát, megsózzuk, ízlés szerint megcukrozzuk, egy kevés vizet öntünk alá, és először fedő nélkül, majd fedő alatt puhára pároljuk. Végül ecettel meg
bubszi, 2010. december 12. vasárnap, 18:32
Krumplilángos 1.
Hozzávalók: 750 g főtt, áttört burgonya, 200 g sima liszt, só, zsír vagy olvasztott vaj a lángosok meg-kenéséhez.

A héjában főtt burgonyát meghámozzuk, áttörjük vagy megreszeljük, megsózzuk, és a liszttel együtt sima tésztát gyúrunk belőle. A tésztából hengert formálunk, és vastagon fölszeleteljük, majd a jól meglisztezett gyúródeszkán minden tésztakarikából egy-egy lángost sodrunk, és a forró tűzhelylapon vagy a gázlángra helyezett vaslapon mindkét felét megsütjük. A megsült lángosokat megkenjük olvasztott zsírral vagy vajjal.
bubszi, 2010. december 12. vasárnap, 18:31
Gombával töltött krumplilángos
Hozzávalók: 750 g burgonya, 200 g féldarás liszt, só, zsír a lángosok megkenéséhez.

A töltelékhez: 400 g friss gomba, 40 g zsír, 1 evőkanál zsemlemorzsa, 40 g hagyma, só, őrölt köménymag, törött bors.

A héjában főtt burgonyát meghámozzuk, áttörjük vagy megreszeljük. Megsózzuk, és a liszttel együtt sima tésztát gyúrunk belőle. A szokásos módon kis lángosokká nyújtjuk, majd a forró tűzhelylapon vagy a gázlángra helyezett vaslapon mindkét felüket megsütjük. Megtöltjük a gombás töltelékkel, összegöngyöljük, a tetejüket megzsírozzuk, és melegen, fejes salátával tálaljuk.

Töltelék: A zsírban üvegesre fonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a megtisztított, megmosott és összeaprított gombát, megsózzuk, törött borssal meg köménymaggal ízesítjük, és addig pároljuk, míg a leve el nem fő. Végül meghintjük zsemlemorzsával, és még egy kis ideig pároljuk.
bubszi, 2010. december 12. vasárnap, 18:13
Tepertővel töltött krumpliláng
Hozzávalók: 750 g burgonya, 250 g tepertő, 200 g féldarás liszt, só, zsír a lángosok megkenéséhez.
A héjában megfőtt burgonyát még forrón meghámozzuk, áttörjük, megsózzuk, és a liszttel sima tésztát gyúrunk belőle. A tésztából hosszú hengert formálunk, és egyforma szeletekre vágjuk. A meglisztezett gyúródeszkán minden tésztakarikából kis lángosokat sodrunk, és forró tűzhelylapon vagy a gázlángra helyezett vaslapon mindkét felüket megsütjük. A megsült lángosokat megkenjük a megsózott, megdarált tepertővel, összegöngyöljük, és a tetejüket megkenjük zsírral. Melegen, esetleg párolt káposztához vagy parajhoz köretként tálaljuk.
bubszi, 2010. november 12. péntek, 22:01
Krumplilángos párolt káposztáv
Hozzávalók: 750 g főtt, áttört burgonya, 200 g sima liszt, só, zsír a lángosok megkenéséhez.
A töltelékhez: 500 g fehér káposzta, 40 g zsír, 40 g hagyma, só, őrölt köménymag, cukor, ecet.
A héjában főtt burgonyát meghámozzuk és áttörjük vagy megreszeljük. Megsózzuk, és a liszttel együtt sima tésztát gyúrunk belőle. A tésztából hengert formálunk, vastagon fölszeleteljük, majd a jól meglisztezett gyúródeszkán minden tésztakarikából egy-egy lángost sodrunk, és forró tűzhelylapon vagy a gázlángra helyezett vaslapon mindkét felét megsütjük. A megsült lángosokat megzsírozzuk, még melegen megkenjük párolt káposztával, és összegöngyöljük. A tetejüket még egyszer megzsírozzuk, és kacsa- vagy libasülthöz tálaljuk.
Töltelék: A zsírban üvegesre fonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, hozzákeverjük a megmosott és megvágott káposztát, megsózzuk, ízlés szerint megcukrozzuk, egy kevés vizet öntünk alá, és először fedő nélkül, majd fedő alatt puhára pároljuk. Végül ecettel meg köménymaggal ízesítjük és
bubszi, 2010. november 12. péntek, 21:19
Krumplilángos 1.
Hozzávalók: 750 g főtt, áttört burgonya, 200 g sima liszt, só, zsír vagy olvasztott vaj a lángosok meg-kenéséhez.
A héjában főtt burgonyát meghámozzuk, áttörjük vagy megreszeljük, megsózzuk, és a liszttel együtt sima tésztát gyúrunk belőle. A tésztából hengert formálunk, és vastagon fölszeleteljük, majd a jól meglisztezett gyúródeszkán minden tésztakarikából egy-egy lángost sodrunk, és a forró tűzhelylapon vagy a gázlángra helyezett vaslapon mindkét felét megsütjük. A megsült lángosokat megkenjük olvasztott zsírral vagy vajjal.
bubszi, 2010. november 12. péntek, 21:18
Gombával töltött krumplilángos
Hozzávalók: 750 g burgonya, 200 g féldarás liszt, só, zsír a lángosok megkenéséhez.
A töltelékhez: 400 g friss gomba, 40 g zsír, 1 evőkanál zsemlemorzsa, 40 g hagyma, só, őrölt köménymag, törött bors.
A héjában főtt burgonyát meghámozzuk, áttörjük vagy megreszeljük. Megsózzuk, és a liszttel együtt sima tésztát gyúrunk belőle. A szokásos módon kis lángosokká nyújtjuk, majd a forró tűzhelylapon vagy a gázlángra helyezett vaslapon mindkét felüket megsütjük. Megtöltjük a gombás töltelékkel, összegöngyöljük, a tetejüket megzsírozzuk, és melegen, fejes salátával tálaljuk.
Töltelék: A zsírban üvegesre fonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a megtisztított, megmosott és összeaprított gombát, megsózzuk, törött borssal meg köménymaggal ízesítjük, és addig pároljuk, míg a leve el nem fő. Végül meghintjük zsemlemorzsával, és még egy kis ideig pároljuk.
bubszi, 2010. november 12. péntek, 21:00
Lángos párolt káposztával
zsír a lángosok megkenéséhez.

A töltelékhez:

500 g fehér káposzta,
40 g zsír,
40 g hagyma,
só,
őrölt köménymag,
cukor,
ecet.

Elkészítés:

A héjában főtt burgonyát meghámozzuk és áttörjük vagy megreszeljük. Megsózzuk, és a liszttel együtt sima tésztát gyúrunk belőle. A tésztából hengert formálunk, vastagon fölszeleteljük, majd a jól meglisztezett gyúródeszkán minden tésztakarikából egy-egy lángost sodrunk, és forró tűzhelylapon vagy a gázlángra helyezett vaslapon mindkét felét megsütjük. A megsült lángosokat megzsírozzuk, még melegen megkenjük párolt káposztával, és összegöngyöljük. A tetejüket még egyszer megzsírozzuk, és kacsa- vagy libasülthöz tálaljuk.

Töltelék:

A zsírban üvegesre fonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, hozzákeverjük a megmosott és megvágott káposztát, megsózzuk, ízlés szerint megcukrozzuk, egy kevés vizet öntünk alá, és először fedő nélkül, majd fedő alatt puhára pároljuk. Végül
1vargaildyko, 2010. július 30. péntek, 12:57
Gombával töltött krumplilángos
Hozzávalók:

750 g burgonya,
200 g féldarás liszt,
só,
zsír a lángosok megkenéséhez.

A töltelékhez:

400 g friss gomba,
40 g zsír,
1 evőkanál zsemlemorzsa,
40 g hagyma,
só,
őrölt köménymag,
törött bors.

Elkészítés:

A héjában főtt burgonyát meghámozzuk, áttörjük vagy megreszeljük. Megsózzuk, és a liszttel együtt sima tésztát gyúrunk belőle. A szokásos módon kis lángosokká nyújtjuk, majd a forró tűzhelylapon vagy a gázlángra helyezett vaslapon mindkét felüket megsütjük. Megtöltjük a gombás töltelékkel, összegöngyöljük, a tetejüket megzsírozzuk, és melegen, fejes salátával tálaljuk.
Töltelék: A zsírban üvegesre fonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a megtisztított, megmosott és összeaprított gombát, megsózzuk, törött borssal meg köménymaggal ízesítjük, és addig pároljuk, míg a leve el nem fő. Végül meghintjük zsemlemorzsával, és még egy kis ideig pároljuk.
1vargaildyko, 2010. július 28. szerda, 12:00
1/2
Képek, videók
lángos3.jpg
sarkadykati
2017. január 28. szombat, 16:51
krumpli lángos.jpg
sarkadykati
2017. január 23. hétfő, 11:01
HÜTŐ LÁNGOS.jpg
zsokica45
2016. április 29. péntek, 10:07
tejfölös lángos.jpg
snbela44
2016. január 22. péntek, 11:01
Anyuka féle lángos
sarkadykati
2015. december 19. szombat, 20:35
Lángos sütés 2015-03-02 0
kohlinka
2015. március 09. hétfő, 11:17
langos.jpg
bkisseva
2015. február 06. péntek, 16:47
Lángos.jpg
free1977
2014. december 19. péntek, 12:59
bögrés lángos 1
taltos1
2014. október 11. szombat, 23:47
Lángos.jpg
cipello
2014. június 15. vasárnap, 09:55
hűtő lángos
sarkadykati
2014. május 03. szombat, 19:57
Lángosos.jpg
anyulia
2011. január 14. péntek, 15:24
lángosozás..
hankolinda
2006. augusztus 07. hétfő, 19:37
Címkék
lángosok megkenéséhez, tésztából hosszú, apróra vágott, lángosok meg-kenéséhez, kevés vizet, tetejüket megzsírozzuk, szokásos módon, héjában megfőtt, tetejüket megkenjük, liszttel együtt, megsült lángosokat, héjában főtt, zsírban üvegesre, gázlángra helyezett, gombás töltelékkel, forró tűzhelylapon,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.