Belépés
2019. augusztus 17. szombat | 33. hét | 229. nap | 19:15 | Jácint
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szűzpecsenye paradicsomos
tejszin

elkészítés
Hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. A spenótot megtisztítjuk, mossuk, hagyjuk szűrőn lecsöpögni. A húst megmossuk, papírtörlővel leitatjuk, majd 6 érmére vágjuk. A széleit körben rozmaringgal fűszerezzük, majd egy-egy bacon szelettel körbetekerjük.
Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, a húst körben megpirítjuk, majd közepes hőmérsékleten 6-7 percig sütjük. Sóval, borssal fűszerezzük, majd kivesszük.
A hagymát és a fokhagymát a forró pecsenyezsírban megdinszteljük, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, kb. 1 percet tovább dinszteljük, felöntjük a paradicsommal, és a tejszínnel. Sóval, borssal és csipet cukorral ízesítjük. Kb. 10 percig főzzük.
A spenótot kevés fövő, sós vízbe tesszük, 1-2 percig főzzük. Hagyjuk szűrődni.
A spenótot keverjük a paradicsommártáshoz. Sóval, borssal ízesítsük.
A spenótos-paradicsommártás 2/3-át egy tűzálló tálba öntjük, ráhelyezzük az elősütött szűzpecsenyét, majd elosztjuk rá a maradék
koszegimarika, 2019. augusztus 02. péntek, 20:03
A csodálatos kakukkfü
homokba helyezzük. Két héten belül eresztenek gyökérszálakat.

Soproni sertésoldalas


1,5 kg oldalas,
1 púpos evőkanál zsír
1 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
kakukkfű,
majoránna,
pirospaprika,


Soproni sertésoldalas készítése :

Az oldalast kétujjnyi darabokra vágott megsózott, megborsozott, oldalasokatt zsírban mindkét oldalukon pirosra sütjük.Ezután a húst kiszedjük és félretesszük.
A pecsenyezsírban megpirítjuk a vöröshagymát, megszórjuk p.paprikával. felengedjük kevés vízzel és zúzott fokhagymával, kakukkfűvel, majorannával ízesítjük. (beletesszük a fűszernövényeket és a megzúzott fokhagymát).
A visszarakott oldalasdarabokat ebben az illatos mártásban lefedve lassú tűzön puhára pároljuk. Apróra darabolt burgonyát olajban ropogósra sütünk, pecsenyéstálra halmozzuk, erre rakjuk sorban a hússzeleteket és leöntjük a mártással.

Kakukkfüves
katicacska, 2012. január 24. kedd, 19:08
Ízőrzők – Szenna –
teáskanál őrölt paprika, 3 evőkanál lecsó, 1 evőkanál só, 5 dkg szeletelt vargánya.
A tojásokat csak annyira főzzük meg, hogy a sárgája ne legyen teljesen kemény. Öt nyitott (dupla) szelet karajt enyhén kiklopfolunk. Mindegyikre teszünk egy vékony szelet sonkát, közepébe tojást ültetünk. Feltekerjük, hústűvel megtűzzük, lisztben átforgatjuk, majd forró olajban hirtelen átsütjük, hogy egy kis kéreg képződjön a húsokon. Tálcára szedjük.
A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, és a visszamaradt pecsenyezsírban átpároljuk. Fűszerpaprikával ízesítjük, majd visszahelyezzük a húsokat. Teszünk hozzá lecsót, ízlés szerint sót, gombát, felöntjük fél liter vízzel, és fedő alatt legalább fél óráig pároljuk.
Amikor jól átpuhult, kiszedhetjük a töltött karajt. Eltávolítjuk a hústűket, középen mindegyiket ferdén kétfelé vágjuk, meglocsoljuk gombás mártással, és máris kínálhatjuk. Petrezselymes párolt rizst ajánlunk hozzá.
Ezt az ételt gomba nélkül is elkészíthetjük, úgy is nagyon finom.

Somogy
horvathnemagdi, 2011. december 05. hétfő, 08:17
Recept
paradicsomlé, vagy 1 csapott ek paradicsompüré
2 dl tejföl
8 dkg liszt (3-4 ek)
7 dkg vöröshagyma (1 közepes fej)
10 dkg tv paprika (1 közepes darab)
2 dkg fűszerpaprika (kb 1 ek)
1 dkg só (kb 1 tk)

Elkészítés idő: 15 perc

A csirkemell filét csíkokra vágjuk, sóval ízesítjük és egy magasabb falú serpenyőben a libazsíron vagy olajon pirosra sütjük. Az elősütött csirkehúst kivesszük a serpenyőből és félrerakjuk.

A visszamaradt pecsenyezsírban megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a kockákra vágott tv paprikát, ezután rövid pirítás után félrehúzzuk a tűzről, és megszórjuk fűszerpaprikával. Felöntjük 3 dl vízzel és paradicsomlével, majd hozzáadjuk a Knorr Házias Tyúkhús Levesalapot és 10 percig főzzük.

Közben külön edényben habarást készítünk: a csomómentesen összekevert tejfölt és lisztet felöntjük egy kevés forró paprikás lével, majd az egészet jól elkeverjük és beleöntjük a mártásba. Az így besűrített mártást
emoke93, 2011. augusztus 26. péntek, 01:45
FŐÉTEL AJÁNLAT a MAI NAPRA:
Levesalap
3 dl víz
2 dl paradicsomlé, vagy 1 csapott ek paradicsompüré
2 dl tejföl
8 dkg liszt (3-4 ek)
7 dkg vöröshagyma (1 közepes fej)
10 dkg tv paprika (1 közepes darab)
2 dkg fűszerpaprika (kb 1 ek)
1 dkg só (kb 1 tk)

Elkészítés

A csirkemell filét csíkokra vágjuk, sóval ízesítjük és egy magasabb falú serpenyőben a libazsíron vagy olajon pirosra sütjük. Az elősütött csirkehúst kivesszük a serpenyőből és félrerakjuk.

A visszamaradt pecsenyezsírban megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a kockákra vágott tv paprikát, ezután rövid pirítás után félrehúzzuk a tűzről, és megszórjuk fűszerpaprikával. Felöntjük 3 dl vízzel és paradicsomlével, majd hozzáadjuk a Knorr Házias Tyúkhús Levesalapot és 10 percig főzzük.

Közben külön edényben habarást készítünk: a csomómentesen összekevert tejfölt és lisztet felöntjük egy kevés forró paprikás lével, majd az egészet jól elkeverjük és beleöntjük a mártásba. Az így
1vargaildyko, 2011. május 05. csütörtök, 11:57
15 perces paprikás csirke
paradicsomlé, vagy 1 csapott ek paradicsompüré
2 dl tejföl
8 dkg liszt (3-4 ek)
7 dkg vöröshagyma (1 közepes fej)
10 dkg tv paprika (1 közepes darab)
2 dkg fűszerpaprika (kb 1 ek)
1 dkg só (kb 1 tk)

Elkészítés idő: 15 perc

A csirkemell filét csíkokra vágjuk, sóval ízesítjük és egy magasabb falú serpenyőben a libazsíron vagy olajon pirosra sütjük. Az elősütött csirkehúst kivesszük a serpenyőből és félrerakjuk.

A visszamaradt pecsenyezsírban megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a kockákra vágott tv paprikát, ezután rövid pirítás után félrehúzzuk a tűzről, és megszórjuk fűszerpaprikával. Felöntjük 3 dl vízzel és paradicsomlével, majd hozzáadjuk a Knorr Házias Tyúkhús Levesalapot és 10 percig főzzük.

Közben külön edényben habarást készítünk: a csomómentesen összekevert tejfölt és lisztet felöntjük egy kevés forró paprikás lével, majd az egészet jól elkeverjük és beleöntjük a mártásba. Az így besűrített
gabfe, 2011. április 10. vasárnap, 19:49
1-2-3 Recept
tejföllel és a kis tálkákat a forró sütőbe téve, jól egybefőzzük.

Vecsési sertésborda.

Hozzávalók: 4 szelet sertésborda, 20 dkg lángolt kolbász, 60 dkg savanyú káposzta, 1 kiskanál paradicsompüré, 1 gerezd fokhagyma. 1 dl olaj, só, törött bors.
Elkészítése: A kivert, megsózott megborsozott bordaszeleteket kevés olajban hirtelen, szép pirosra sütjük. Kuktaedény aljára rakjuk, tetejét beborítjuk karikára vágott lángolt kolbásszal, melyre a savanyú káposztát terítjük. A pecsenyezsírban megpirítjuk egy kicsit a paradicsompürét, elkeverjük 1 kanál liszttel, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, feleresztjük 1,5 dl vízzel és a káposztára öntjük. A kuktát lezárjuk, és a jelzéstől számított 15 percig főzzük.
Előmelegített tálra tesszük, és forrón tálaljuk.

Vecsési szelet

Sertésszeleteket jól kiverünk. Megsózzuk, törött borssal meghintjük. Közben savanyú káposztát és savanyú káposzta levelet egyszer átmosunk, 2 gerezd fokhagymát köménymaggal összezúzunk. A káposztát
horvathnemagdi, 2011. február 22. kedd, 18:03
Receptek
Fogpiszkálóval összetűzzük, bő, forró zsiradékban kisütjük őket.
Tálaláskor tiszta alkohollal leöntjük, és lángolva adjuk az asztalra.

Nógrádi oldalas
Hozzávalók: 1 kg oldalas, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 kanál pirospaprika, 1 kanál paradicsompüré, egy csipet kakukkfű, 1 dl olaj, só, bors, 1 doboz, vagy üveg zöldbabkonzerv.
Elkészítése: Az oldalast kétujjnyi csíkokra vágjuk, megsózzuk, borsozzuk, és forró olajban megforgatjuk. Az apróra vágott vöröshagymát ebben a pecsenyezsírban megforgatjuk, rátesszük a tört fokhagymát, visszatesszük az oldalas darabokat. Meghintjük kakukkfűvel, pirospaprikával, hozzáadjuk a paradicsompürét, és rövid pirítás után fölengedjük a zöldbabkonzerv levével. Ha puhára párolódott, zsírjára sütjük. Hozzáadjuk a leszűrt zöldbabot, és a húsok köré halmozva tálaljuk.

Nógrádi sertéspaprikás
A kockára vágott sertéshúsból a szokásos módon sertéspaprikást készítünk úgy, hogy amikor a hús már majdnem puha, akkor zöldbabot is adunk
horvathnemagdi, 2011. január 31. hétfő, 17:47
Receptek
sertésborda
Hozzávalók: 60 dkg sertésborda szelet, 15 dkg lángolt kolbász, 2 evőkanál lecsó, 2 fej vöröshagyma, 15 dkg gomba, 5 dkg reszelt sajt, 5 dkg füstölt szalonna, só, törött bors, 1 dl olaj, 2 evőkanál tormás mustár, pirospaprika, 1 dl bor.
Elkészítése: A hússzeleteket kiverjük, megsózzuk, borsozzuk, és kevés olajon mindkét oldalán hirtelen megsütjük. Tűzálló tálba rakjuk, kevés vízzel hígított bort öntünk alá, és fedő alatt puhára pároljuk. A felkockázott szalonnát és hagymát a pecsenyezsírban megpároljuk. Hozzáadjuk a finomra vágott gombát és a karikára szeletelt lángolt kolbászt is. Sóval, pirospaprikával fűszerezzük, és zsírjára sütjük. A húsokat megzsírozott tűzálló tálra rakjuk, az elkészült kolbászos, gombás ragut a szeletekre halmozzuk. Meghintjük reszelt sajttal, és tálalás előtt sütőben átforrósítjuk.

Hortobágyi slambuc
Az apróra vágott szalonnát félig megsütöm, majd a hagymát rádobom, és készre sütöm, de nem pirítom. Pirospaprikával megszórom és beleteszem a
horvathnemagdi, 2011. január 28. péntek, 12:42
V betűs receptek
tejföllel és a kis tálkákat a forró sütőbe téve, jól egybefőzzük.

Vecsési sertésborda.

Hozzávalók: 4 szelet sertésborda, 20 dkg lángolt kolbász, 60 dkg savanyú káposzta, 1 kiskanál paradicsompüré, 1 gerezd fokhagyma. 1 dl olaj, só, törött bors.
Elkészítése: A kivert, megsózott megborsozott bordaszeleteket kevés olajban hirtelen, szép pirosra sütjük. Kuktaedény aljára rakjuk, tetejét beborítjuk karikára vágott lángolt kolbásszal, melyre a savanyú káposztát terítjük. A pecsenyezsírban megpirítjuk egy kicsit a paradicsompürét, elkeverjük 1 kanál liszttel, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, feleresztjük 1,5 dl vízzel és a káposztára öntjük. A kuktát lezárjuk, és a jelzéstől számított 15 percig főzzük.
Előmelegített tálra tesszük, és forrón tálaljuk.

Vecsési szelet

Sertésszeleteket jól kiverünk. Megsózzuk, törött borssal meghintjük. Közben savanyú-káposztát és savanyú-káposzta levelet egyszer átmosunk, 2 gerezd fokhagymát köménymaggal összezúzunk. A káposztát
horvathnemagdi, 2011. január 15. szombat, 18:32
N betűs receptek
összetűzzük, bő, forró zsiradékban kisütjük őket.
Tálaláskor tiszta alkohollal leöntjük, és lángolva adjuk az asztalra.

Nógrádi oldalas

Hozzávalók: 1 kg oldalas, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 kanál pirospaprika, 1 kanál paradicsompüré, egy csipet kakukkfű, 1 dl olaj, só, bors, 1 doboz, vagy üveg zöldbabkonzerv.
Elkészítése: Az oldalast kétujjnyi csíkokra vágjuk, megsózzuk, borsozzuk, és forró olajban megforgatjuk. Az apróra vágott vöröshagymát ebben a pecsenyezsírban megforgatjuk, rátesszük a tört fokhagymát, visszatesszük az oldalas darabokat. Meghintjük kakukkfűvel, pirospaprikával, hozzáadjuk a paradicsompürét, és rövid pirítás után fölengedjük a zöldbabkonzerv levével. Ha puhára párolódott, zsírjára sütjük. Hozzáadjuk a leszűrt zöldbabot, és a húsok köré halmozva tálaljuk.

Nógrádi sertéspaprikás
A kockára vágott sertéshúsból a szokásos módon sertéspaprikást készítünk úgy, hogy amikor a hús már majdnem puha, akkor zöldbabot is adunk
horvathnemagdi, 2011. január 14. péntek, 21:02
Vecsési sertésborda.
Vecsési sertésborda.
Hozzávalók: 4 szelet sertésborda, 20 dkg lángolt kolbász, 60 dkg savanyú káposzta, 1 kiskanál paradicsompüré, 1 gerezd fokhagyma. 1 dl olaj, só, törött bors.
Elkészítése: A kivert, megsózott megborsozott bordaszeleteket kevés olajban hirtelen, szép pirosra sütjük. Kuktaedény aljára rakjuk, tetejét beborítjuk karikára vágott lángolt kolbásszal, melyre a savanyú káposztát terítjük. A pecsenyezsírban megpirítjuk egy kicsit a paradicsompürét, elkeverjük 1 kanál liszttel, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, feleresztjük 1,5 dl vízzel és a káposztára öntjük. A kuktát lezárjuk, és a jelzéstől számított 15 percig főzzük.
Előmelegített tálra tesszük, és forrón tálaljuk.
bubszi, 2010. szeptember 03. péntek, 06:18
1/2
Képek, videók
Paradicsomos-mozzarell ás
irmus
2018. május 18. péntek, 07:20
Mozzarellás-paradicsom os
irmus
2017. július 20. csütörtök, 15:43
Töltött paradicsomos tuli
pacsakute
2017. április 17. hétfő, 17:08
Paradicsomos káposzta
borcsamama
2016. február 15. hétfő, 11:20
paradicsomos húsgombóc.jp
yvett789
2015. január 19. hétfő, 21:53
paradicsomos-husgomboc -ol
sarkadykati
2014. december 01. hétfő, 19:30
szűzpecsenye gesztenye má
erzsikepuskas
2014. január 29. szerda, 17:06
Wellington szűzpecsenye
borcsamama
2013. január 19. szombat, 14:09
szűzpecsenye nyárson.jpg
kis-vakond
2012. szeptember 01. szombat, 16:04
szuzpecsenye_m.jpg
kis-vakond
2012. augusztus 27. hétfő, 19:06
szűzpecsenye velővel.jpg
szelidszeder
2012. január 20. péntek, 06:39
spenótos szűzpecsenye
limara
2008. február 03. vasárnap, 13:35
töltött szűzpecsenye ránt
szabadostamas2
2007. október 01. hétfő, 20:30
töltött szűzpecsenye felv
szabadostamas2
2007. október 01. hétfő, 20:30
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.