Belépés
2019. október 16. szerda | 42. hét | 289. nap | 06:50 | Gál
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kamara Virtuózok - A negyedik adással folytatódik a műsor
Erika Kossuth-, Liszt- és Prima Primissima-díjas énekesnő; Batta András Erkel- és Széchenyi-díjas zenetörténész, a Kis Virtuózok Alapítvány elnöke; Kesselyák Gergely Liszt-díjas érdemes művész, a Bartók Plusz Operafesztivál igazgatója, a Magyar Állami Operaház első karmestere; Balázs János Liszt- és Kossuth-díjas zongoraművész, a Cziffra Fesztivál alapítója; Várdai István Liszt-díjas gordonkaművész, a bécsi Zeneakadémia cselló professzora.

A Kamara Virtuózok újdonsága, hogy segítők támogatják a formációk munkáját. A 8 segítő az előző évadokból ismert virtuóz: Szüts Apor - zongora, Lugosi Dániel Ali - klarinét, Boros Misi - zongora, Bácsy-Schwartz Zoltán - hegedű, Bencze Máté - szaxofon, Balázs Piri Soma - zongora, Ninh Duc Hoang Long - ének és Szabó Vencel - trombita.

A Kamara Virtuózok győzteséről a közönség dönt majd a hatodik adásban, a nézők a döntőbe jutó három formációra szavazhatnak.

A Kamara Virtuózok két műsorvezetője Morvai Noémi és Bősze Ádám. Az adásokat a Duna Televízió és a
velemenyezd, 2019. május 24. péntek, 11:39
Kamara Virtuózok - Pénteken kezdődik az új évad
Erika Kossuth-, Liszt- és Prima Primissima-díjas énekesnő; Batta András Erkel- és Széchenyi-díjas zenetörténész, a Kis Virtuózok Alapítvány elnöke; Kesselyák Gergely Liszt-díjas érdemes művész, a Bartók Plusz Operafesztivál igazgatója, a Magyar Állami Operaház első karmestere; Balázs János Liszt- és Kossuth-díjas zongoraművész, a Cziffra Fesztivál alapítója; Várdai István Liszt-díjas gordonkaművész, a bécsi Zeneakadémia cselló professzora.

A Kamara Virtuózok újdonsága, hogy segítők támogatják a formációk munkáját. A 8 segítő az előző évadokból ismert virtuóz: Szüts Apor - zongora, Lugosi Dániel Ali - klarinét, Boros Misi - zongora, Bácsy-Schwartz Zoltán - hegedű, Bencze Máté - szaxofon, Balázs Piri Soma - zongora, Ninh Duc Hoang Long - ének és Szabó Vencel - trombita.

Közülük többen is tagjai a Virtuózok Kamaraegyüttesnek, őket láthatják a nézők extra produkcióként az esti adásban.

A Kamara Virtuózok győzteséről a közönség dönt majd a hatodik adásban, a nézők a döntőbe jutó három formációra
velemenyezd, 2019. május 03. péntek, 14:01
Nagykoncerttel zárt a 13. Székelyudvarhelyi Fúvóstábor
A vasárnap záruló 13. Székelyudvarhelyi Fúvóstáborban résztvevő 45 diák közül 15-en Farkaslakáról, 20-an pedig Oroszhegyről érkeztek. A fiatal zenészek délelőttönként főként zeneelmélettel foglalkoztak, délutánonként pedig a különböző formációknak megfelelő kamaraórákon, zenekari próbákkal és egyéni képzéseken vettek részt.

A közlemény szerint a Magyarországról érkezett zenepedagógusok tudásuk legjavát adták át a fiatal zenészeknek.

A szombati zárókoncerten fuvolisták, klarinétosok, szaxofonosok, trombitások, harsonások és tubások mutatták be frissen szerzett tudásukat a közönségnek.

A koncert végén a 13. Székelyudvarhelyi Fúvóstábor szervezője, György Sándor köszönetet mondott a Bethlen Gábor Alapítvány anyagi támogatásáért, a Palló Imre Művészeti Szakközépiskola és az Udvarhelyszék Egyesület segítségéért és kiemelte az anyaországból érkezett zenetanárok önkéntes munkáját - olvasható a közleményben.

Lebanov József, a tábor egyik alapítója elmondta, hogy amikor a 2000-es évek
velemenyezd, 2018. augusztus 12. vasárnap, 07:03
Alan Sonfist és a land art kezdetei a Szépművészeti kamarakiállításán
Ebből az alkalomból Alan Sonfist előadást is tartott - mondta el a csütörtöki megnyitón Orosz Márton kurátor.

Sonfist munkái mellett a kiállítás rendezői távoli előképként Camille Corot Fészeklesők című festményét helyezték el utalva arra, hogy a barbizoni realista munkája, csakúgy, mint a kortárs amerikai művész alkotásai a természethez kötődő emlékekből táplálkoznak.

Alan Sonfist művészete a land art költőibb vonulatába illeszkedik, társaival ellentétben nem buldózerrel hoz létre tájidegen formációkat, ehelyett ökológiai alapú társadalomkritikát megfogalmazó alkotásaival új totalitás elérésére törekszik - emlékeztetett a kurátor.

Orosz Márton elmondása szerint az első környezeti művek az 1960-as években a művészet piaci termékké válása ellenében születtek, az alkotások múzeumok és galériák helyett nehezen megközelíthető helyszíneken nyerték el formájukat.

Alan Sonfist New York északkeleti részén, Bronxban született, egy ősi tölgyfaerdő szomszédságában, az erről készített fotósorozata, a
velemenyezd, 2014. december 18. csütörtök, 13:31
Román lap szerint Fidesz-listán indulna Tőkés László újabb EP-mandátumért
Szövetség (RMDSZ) listáján jutott mandátumhoz, de időközben viszonyuk megromlott, saját pártot alapított, amely azonban a decemberi parlamenti választásokon mindössze "hibaszázalékba illeszkedő" eredményt ért el.

A lap Sorin Bocancea politológust is megszólaltatta, aki szerint Tőkés László politikai pályájának végét jelenti, ha a Fidesz listáján indul, hiszen az erdélyi választók nem bocsátanák meg neki, hogy egy "másik állam érdekeit képviseli".

"Az ilyen hírek keltésében azok a politikai formációk érdekeltek, amelyek el szeretnék távolítani Tőkés Lászlót az erdélyi magyarság politikusainak köréből, ki szeretnék lőni azt a kényelmetlenségi faktort, amelyet ő jelent bizonyos politikai erők számára" - reagált a lapértesülésre az MTI-nek Demeter Szilárd, az EP-képviselő központi irodájának vezetője.

Tőkés László az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) közelmúltban rendezett tisztújító közgyűlésén is kifejtette álláspontját, hogy az erdélyi magyarság számára a pártkoalíciós közös lista lenne az
velemenyezd, 2013. október 22. kedd, 11:42
A NASA műhold valóban Atlantis-t fotózta le?
"... piramisokra ' emlékeztető ' formációkon kívül utakra, különféle robosztus épületekre és terekre utaló jelek kerültek elő."

Mind ez a mai szemlélet ismeret és tanultság alapján - gondolt - "képi világ" ... de mi lehet a valóság? Az ember azért az, mert mindenbe beleképzel dolgokat. Főként olyasmiket mik vagy nincsenek ott nem is az volt a tényleges funkciója, de hogy mi csak feltételezés és képzelgés.
Ténylegesen fogalma sincsen senkinek arról, hogy egykor miként éltek és boldogultak az ősök.
Ősi freskók, és tárgyak díszítései csak a művész keze munkáját hivatott dicsérni ám nem több mint ma egy letűnt vágyálom hátrahagyott képi motívuma. (A rakétaember amerikai vagy német verziós megmutatkozásáról miket gondolhatnak úgy 500 év múlva? A birodalmi lépegető AT-AT tényleges és működő példányát már csaknem 100 évvel előbb megépítették, mint hogy a filmvászonra felkerült volna, mint fantasztikus új harci gépezet!)

Atlantis. Érdekes
eladasos, 2012. június 21. csütörtök, 11:33
Hóvári János: kemény küzdelem folyik az ENSZ BT-tagsági helyért
elmondta, hogy a független Azerbajdzsán számára ez nagyon fontos kérdés, most lenne először BT-tag, "szereztek támogatókat, nem állnak rosszul".

Hóvári János kitért arra: a globális ügyek helyettes államtitkáraként arra törekszik, hogy "a magyar külpolitikának az európai ügyekbe való beszorultsága" véget érjen, a magyar külpolitika ablakai kitáruljanak. A cél az, hogy Magyarország a globális térben mozogjon - mutatott rá. Elmondta, a magyar diplomácia az elmúlt egy évben különböző helyeken és formációkban minden ENSZ-tagállammal, köztük a legújabb, 193. tagállammal, Dél-Szudánnal is felvette a kapcsolatot.

Kőrösi Csaba New York-i ENSZ-nagykövet a beszélgetésen kifejtette: a magyar BT-kampány egy része azért nem nyilvános, mert a versenytársak figyelik, hogyan "semlegesíthetik" a magyar törekvéseket.

A nagykövet szerint a BT-tagsági versenyből Magyarország mindenképpen nyerni fog, akkor is, ha nem lesz a testület tagja (a szóban forgó nem állandó tagsági helyről az ENSZ-közgyűlésben várhatóan
velemenyezd, 2011. augusztus 25. csütörtök, 15:46
Kőszegi Imre magyar dobos
indult el első saját együttesével, a Kőszegi Rhythm and Brass-szal ez a különleges felállás Kőszegi munkáját dicséri, hiszen az együttes két fafúvósból, egy dobosból és egy ütősből állt. 1980-ban megalapította nemzetközi együttesét Jack Gregg amerikai basszista, Zbigniew Namysłowski lengyel szaxofonista és Gárdonyi László magyar zongorista társaságában és nagy sikerrel turnéztak Európában. Saját zenekarai mellett együtt játszott még a ,,Super Trio" és a ,,The Creative Art Ensemble" formációkkal.

Kőszegi Imre sodró ritmusaival, vérbő tempójával hozza lázba a közönséget. Játékán a legnagyobb amerikai dobosok - Philly Joe Jones,Elvin Jones, Art Blakey, Tony Willliams, Jack DeJohnette - stílusjegyei érzékelhetők. Kőszegire a bebop és free swinging jazz volt nagy hatással, de zenei nyitottsága jellemezhető azzal is, hogy közreműködött számos jazz és popzenei felvétel elkészítésében. Időzítése pontos, zenéje pedig kimondhatatlanul gazdag.

Saját együttesein
schuro, 2009. december 06. vasárnap, 12:49
Czozombolis-ról
trendiség miatt szerkesztődött be, hanem mert valóban passzolnak a szövegkörnyezetbe. Az egyik dal a Részegen ki visz haza?, amely a Bikini slágerének refrénjére íródott. Leszögezhető tehát, hogy Cozombolis tehetséges zenész és kiváló szövegíró: jó érzékkel nyúlt a komponáláshoz. Korongja olyan, mint amilyennek egy popalbumnak 2007-ben lennie kell. Hiteles, laza, nem izzadtságszagú.

Hősünk Szolnok szülötte. Tizenöt éves korában kezdett el zenélni, ekkor fogott először gitárt a kezébe. Különböző formációkban kamatoztatta (zenészi) tehetségét, a stílusok változatos palettáján. (Ezek szerint ennek köszönhető, hogy lemeze sokféle stíluselemből áll össze). Elsőként az említett Mintha a testvéred volna című felvételét klipesítette meg, ami nem volt jó választás. Az ilyenek vagy vízcsapból is folyó, unalmas slágerré válnak, vagy különösebb visszhang nélkül maradnak - mostanság ez utóbbi a gyakoribb, Cozombolis esetében is ez következett be. Ennél sokkal jobb szerzeményei vannak. Tavaly nyáron,
dzsudit93, 2007. augusztus 26. vasárnap, 14:36
Képek, videók
virtuózok győzteses0610_2
maroka
2019. június 10. hétfő, 16:56
virtuózok győzteses0610.j
maroka
2019. június 10. hétfő, 16:54
virtuózok0531.jpg
maroka
2019. június 10. hétfő, 16:53
Hooligans-virtuózok.jp g
agica2004
2016. január 04. hétfő, 01:06
Virtuózok
kepeseva
2010. szeptember 11. szombat, 19:02
és a mese folytatódik
alpiger
2009. február 05. csütörtök, 15:16
Az óra folytatódik
bocskai63-71
2008. április 07. hétfő, 12:55
negyedik firdoló0524.jpg
maroka
2019. május 24. péntek, 22:33
negyedik orosz jégtánc_2.
maroka
2019. január 27. vasárnap, 00:49
negyedik katinka1213.jpg
maroka
2018. december 13. csütörtök, 12:32
negyedik állomás0603_6.jp
maroka
2018. június 04. hétfő, 08:35
negyedik állomás0603_5.jp
maroka
2018. június 04. hétfő, 08:34
negyedik állomás0603_4.jp
maroka
2018. június 04. hétfő, 08:34
negyedik állomás0603_3.jp
maroka
2018. június 04. hétfő, 08:32
negyedik állomás0603_2.jp
maroka
2018. június 04. hétfő, 08:32
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.