Belépés
2019. január 19. szombat | 3. hét | 19. nap | 14:06 | Sára, Márió
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Férfi kézilabda-vb - A magyar válogatott vereséggel zárta a csoportkört
A két együttes 42. egymás elleni meccsén - 17 magyar siker és négy döntetlen mellett - 21. alkalommal győztek a svédek.

A magyarok már szerdán biztosították továbbjutásukat a koppenhágai D csoportból a herningi középdöntőbe, ahol az olimpiai bajnok és társházigazda Dániával, az előző világbajnokságon ezüstérmes Norvégiával, valamint az Afrika-bajnok Tunéziával találkoznak. A csütörtöki eredmény azt jelenti, hogy csupán egy pontot visznek magukkal a lehetséges négyből.

Eredmény, csoportkör, 5. (utolsó) forduló, D csoport:Svédország-Magyarország 33-30 (16-15)------------------------------------Koppenhága, 9000 néző, v.: Raluy López, Sabroso Remírez (spanyolok)

lövések/gólok: 50/33, illetve 48/30

gólok hétméteresből: 4/3, illetve 3/3

kiállítások: 4, illetve 10 perc

Magyarország:

------------Székely - Hornyák 1, Bodó 2, Bánhidi 5, Lékai 8, Nagy L. 3, Bóka 3, cserék: Schuch, Máthé 6, Ligetvári 2, Sipos, Ilyés, Császár, Mikler, szövetségi kapitányok: Csoknyai István, Vladan
velemenyezd, 2019. január 17. csütörtök, 22:22
Rudolf Steiner: Szellemi hierarchiák
Rudolf Steiner: Szellemi hierarchiák és tükröződésük a fizikai világban (2. részlet)

(Elhangzott 1909. április 12-én, Düsseldorfban)

,,Nézzünk egy egyszerű leckét az ősi emberi bölcsességből. A múlt tanítója így szólt: Figyelj meg egy égő tárgyat, amint a tűz elemészti. Két dolgot látsz ezen az égő tárgyon. Az egyiket a régi időkben ,,füst"-nek nevezték, és még ma is így hívhatjuk, a másikat ,,fény"-nek. Mert ez a két természeti jelenség lép fel, ha egy tárgyat megemészt a tűz: egyrészt fény, másrészt füst. A szellemi látó a tüzet a füst és a fény között állónak látta, és azt mondta, hogy mindkettő a lángból születik.

Tisztában kell lennünk egy igen egyszerű, de nagyon fontos ténnyel a tűzből született fénnyel kapcsolatban. A legtöbb ember, ha megkérdezzük, látja-e a fényt, azt feleli, természetesen látja. Pedig ez a válasz abszolút téves, mert a fizikai szem valójában nem látja a fényt. A fény révén látjuk a szilárd, cseppfolyós, gáznemű tárgyakat,
eposz, 2019. január 17. csütörtök, 14:32
Rudolf Steiner - Eleven kölcsönhatás élők és holtak között
(Die lebendige Wechselwirkung zwischen Lebenden und Toten)

Bergen, 1o. Oktober 1913.

A legszívélyesebben köszönöm az Önök képviselőjének épp az imént elhangzott kedves üdvözlését, és meg vagyok győződve arról, hogy azok a barátok, akik velem ebbe a városba eljöttek, hogy a bergeni barátokkal együtt az antropozófiai életet ápoljuk, szíves örömest csatlakoznak ehhez az üdvözléshez. Nagyon szép volt az utazás a barátságos és fenséges hegyeken keresztül, és azt hiszem, hogy barátaink az itt töltött napok alatt, ebben a régi Hansa-városban jól fogják magukat érezni. Nem csupán az emberi csoda-műről, a vasútról, amellyel ide utaztunk, kaphat az ember éppen ezen a vidéken olyan benyomást, amely Európa más vidékein kevésbé észlelhető, hogy közvetlenül összekapcsolódik az emberi energia alkotó ereje az ősi természettel, hanem ha az ember látja, hogy a kövek, amelyeket szét kellett törni, - hogy létrejöjjön az, amit az emberi szellem ma létre tud hozni - közvetlenül azok mellett a kövek mellett
eposz, 2019. január 17. csütörtök, 14:31
Ferenc Pápa: A teremtót atyának hívhatjuk
Az evangéliumok megőrizték az eredeti arámi szót, amivel Jézus az Istenhez fordult: Abba! Az apostoli tanúságtétel szerint Jézus kérésére, a Lélek erejében mi is a keresztény imádság radikális újdonságával fordulunk a Teremtő Isten felé, nem is egyszerűen Atyának szólítva őt, hanem Jézussal együtt ,,apának" becézve. Mindehhez egy kisgyermek szíve és feltételen bizalma is szükséges - hangsúlyozta Ferenc pápa a szerda délelőtti általános kihallgatás során tartott katekézisében.
Ferenc Pápa katekézise: Az evangélium újdonsága A teremtót atyának hívhatjuk.
- A Miatyánkot imádkozni azt jelenti, hogy egy gyermek bizalmával mondjuk az Apa szót
Katekézise záró részében Ferenc pápa összefoglalta a tanítását: a Miatyánkot imádkozni azt jelenti, hogy egy gyermek bizalmával mondjuk az Apa szót. Ez a szó különösen akkor segít, amikor tékozló fiúként távol járunk az atyai háztól és a bűntudat megterhel bennünket. Ezekben a pillanatokban erőt tudunk meríteni ebből a szóból: Abba, Atyánk!
maroka, 2019. január 17. csütörtök, 11:48
Enneagram: Függelék
(Don Richard Riso / Russ Hudson - Személyiségtípusok)

A fejlődési szintek értelme

Szeretnénk teljesebb magyarázatot adni arról, hogy mi történik az egyes szinteken, ezért az alábbiakban kibővített formában is ismertetjük a Részletes útmutatóban közölt rövid leírásokat. Az egyes személyiségtípusokra vonatkozó leírások és személyiségrajzok az alábbi rendszernek felelnek meg.

Egészséges szintek

1. szint: A felszabadultság szintje:

Azáltal, hogy szembeszáll Fő félelmével (amely gyermekkorában, az ego fejlődése során alakult ki) és legyőzi azt, a személy felszabadul és túllép egóján, és ekkor elkezdheti megvalósítani tényleges énjét. Paradox módon eléri Fő vágyát is, s ezzel elkezdi kielégíteni valódi szükségleteit. (A Fő félelem és a Fő vágy részletesebb tárgyalása az Understanding the Enneagram című könyv 2. fejezetében található meg.) Emellett sajátos, típusonként eltérő lelki képességek és erények jelennek meg. Ez az ideális állapot, amikor az egyén
eposz, 2019. január 17. csütörtök, 08:30
Férfi kézilabda-vb - Továbbra is százszázalékosak a svédek
A katariak meglepetésre végig tartották a lépést ellenfelükkel az első félidőben, sőt a szünetben egy góllal vezettek. A második felvonás elején már három találat volt a közel-keletiek előnye, de egy 4-0-s sorozattal az Európa-bajnoki ezüstérmes svédek fordítottak, és a hajrát jobban bírták ellenfelüknél.

A Telekom Veszprém beállója, Andreas Nilsson mindhárom lövését gólra váltotta.

A müncheni B csoportban a horvátok, valamint az Európa-bajnok spanyolok is százszázalékosak. Utóbbiak szerda este fölényesen verték a macedónokat. A MOL-Pick Szeged spanyol irányítója, Joan Canellas hat lövésből kétszer talált be, a Veszprém macedón balszélsője, Dejan Manaszkov ötből háromszor volt eredményes.

Eredmények, csoportkör, 4. forduló:

B csoport (München):Spanyolország-Macedónia 32-21 (13-12)

korábban:Horvátország-Bahrein 32-20 (19-9)Izland-Japán 25-21 (13-12)

Az állás: 1. (és már továbbjutott) Horvátország 8 pont (129-96), 2. (és már továbbjutott) Spanyolország 8 (123-91), 3. Izland 4
velemenyezd, 2019. január 16. szerda, 22:12
ÁSZ: függesszék fel a Párbeszéd és a Momentum költségvetési támogatását!
kampányát, amely a párttörvényben rögzített tilalomba ütközik - tudatták.

Mindezek alapján az ÁSZ kezdeményezi a Párbeszéd költségvetési támogatásának felfüggesztését, továbbá a feltárt tényeket, körülményeket továbbítják az ügyészségnek a szükséges eljárások lefolytatása, intézkedések megtétele érdekében.

A Momentum a tavalyi parlamenti választási kampány finanszírozására összesen 527,6 millió forint központi költségvetési támogatásban részesült, továbbá 12,6 millió forint saját forrást fordítottak kampányköltségeik finanszírozására.

Az ÁSZ megállapította, hogy a Momentumnál a jelölőszervezetnek járó költségvetési támogatás felhasználása, a kampányköltések mértékére előírt korlátozás betartása, valamint a választások tisztaságát szolgáló finanszírozási tilalmak érvényre juttatása nem volt átlátható és elszámoltatható. Az ÁSZ felé fennálló közreműködési kötelezettségét a Momentum nem teljesítette, nem adtak adatot továbbá a jelölőszervezetnek járó költségvetési támogatás felhasználásáról. A
velemenyezd, 2019. január 16. szerda, 16:31
Hajrázás... a Nyolcas felé...
9. szint: A pánikba esett "hisztériás"

[...] Ráadásul mivel az egészségtelen Hetesek korábban szinte minden energiájukat ezen érzéseik elkerülésére fordították, most elképzelésük sincs arról, hogyan kezelhetnék őket. A végeredmény bénító rémület. A Hetesek félnek megmozdulni és félnek még gondolkozni is, nehogy tovább fokozzák szenvedéseiket.
eposz, 2019. január 16. szerda, 00:18
Férfi kézilabda-vb - Döntetlen lett a német-francia rangadó
A franciák a 19. percben vezettek először, és mivel mindkét védelem kiválóan működött, a megszokottnál kevesebb gól született az első félidőben. A németek egy 3-0-s sorozattal fordítottak, és a rendkívül színvonalas meccsen szinte végig vezettek.

Fél perccel a vége előtt a kétgólos győzelemért támadhattak a társrendezők, de hibáztak, a címvédő viszont egy másodperccel a dudaszó előtt Timothey N'Guessan góljával egyenlített.

A mezőny legeredményesebb játékosa a Telekom Veszprém francia légiósa, Kentin Mahé volt, aki 11 lövésből kilenc gólt dobott.

Eredmények, csoportkör, 4. forduló:

A csoport (Berlin):Németország-Franciaország 25-25 (12-10)

korábban:Szerbia-Korea 31-29 (14-16)Brazília-Oroszország 25-23 (15-10)

Az állás: 1. Franciaország 7 pont, 2. Németország 6, 3. Oroszország 4 (109-104), 4. Brazília 4 (92-103), 5. Szerbia 3, 6. Korea
0
C csoport (Herning):Dánia-Ausztria 28-17 (11-8)

korábban:Norvégia-Chile 41-20 (21-12)Tunézia - Szaúd-Arábia 24-20 (12-8)

Az
velemenyezd, 2019. január 15. kedd, 22:23
Férfi kézilabda-vb - Negyedszer is kikapott a koreai válogatott
Az ázsiaiak sokáig vezettek - a második félidő közepén még három góllal -, de a szerbek a hajrában egy 6-1-es sorozattal fordítottak. Az egyesített koreai csapat negyedszer veszített, az európai együttes viszont első alkalommal nyert az A csoportban.

Eredmények, csoportkör, 4. forduló:

A csoport (Berlin):Szerbia-Korea 31-29 (14-16)

korábban:Brazília-Oroszország 25-23 (15-10)

később:Németország-Franciaország 20.30

C csoport (Herning):

korábban:Tunézia - Szaúd-Arábia 24-20 (12-8)

később:Norvégia-Chile 18.30Ausztria-Dánia 20.45
velemenyezd, 2019. január 15. kedd, 19:42
Földi Pál: Oroszlán és Sas - A harmincéves háború 1618-1648
stratégiai jelentőségét.

A "kardinál infáns" volt az egykori nagy spanyol aranybirodalom egyetlen szilárd pontja, aki szakadatlan harcban verte vissza a hollandokat, de nem tudott mindenhol ott lenni, az állandó mostoha körülmények között lévő táborozás, a fizikai megerőltetés, a lelki megterhelés, a bizonytalan spanyol kapcsolat aláásták amúgy is törékeny egészségét, és 1641. november 9-én meghalt.

Ezalatt unokafivére, III. Ferdinánd minden erejét a Habsburg-dinasztia megerősítésére fordította. Még mint magyar király a prágai békében lerakta a birodalom egységének alapjait, és mint császár most igyekezett az abban foglalt elveket végrehajtani. Egymás után a maga oldalára állította a még habozó birodalmi hercegeket, és megpróbált egyességre jutni a svédekkel is, felajánlva nekik Stralsundot és Rügent is. De Richelieu hamarosan véget vetett ezeknek a tervezgetéseknek, mert megvonta a svédektől a segélyeket, bebizonyította, hogy Svédország arra is gyenge, hogy önmagában különbékét tudjon
eposz, 2019. január 15. kedd, 11:06
Potápi: hatékony volt a külhoni magyar családok éve program
Hozzátette: a pályázatokra és a programokra több mint egymilliárd forint jutott.

Elmondta: a keretösszeg 80 százalékára pályázni lehetett. Az év első felében vállalkozásfejlesztési pályázatot hirdetettek családbarát tevékenységet folytató kis- és mikrovállalkozások számára 600 milliós kerettel, az év végén pedig külhoni magyar civil és egyházi szervezeteknek, illetvevállalkozásoknak írtak ki pályázatokat 200 millió forint értékben.

A keretösszeg 20 százalékát rendezvényekre, fórumokra, roadshow-ra és nyári táborokra fordították - ismertette.

Potápi Árpád János a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában kedden azt mondta, 2010-ben nem egyszerűen kormányváltás, hanem radikális szemléletváltás történt, ez érezhető volt a nemzetpolitikában is, mostanra pedig óriási eredményeket értek el, amelynek sorába a tavalyi külhoni magyar családok éve program sikerei is jól illeszkednek.
velemenyezd, 2019. január 15. kedd, 09:31
1/1351
Képek, videók
kézilabda vb 2017.jpg
maroka
2017. január 29. vasárnap, 20:20
csoportkép dobogón.jpg
maroka
2018. december 15. szombat, 13:15
0 a 2012-es csoportképe.p
lovaszmarika
2018. április 29. vasárnap, 16:14
2017 Június csoportkép.jp
maroka
2018. április 04. szerda, 18:35
0 csoportkép Várknni Zsuz
lovaszmarika
2017. szeptember 25. hétfő, 13:33
0 A Lővérekben, csoportké
lovaszmarika
2017. szeptember 25. hétfő, 13:31
bérmálkozók_csoportkép .jp
maroka
2017. június 21. szerda, 11:14
Csoportkép
sanci81
2017. június 05. hétfő, 13:20
Régi csoportkép elött 01.
chillik
2016. december 15. csütörtök, 17:10
Régi csoportkép elött 02.
chillik
2016. december 15. csütörtök, 17:10
Régi csoportkép elött 03.
chillik
2016. december 15. csütörtök, 17:09
Régi csoportkép elött 04.
chillik
2016. december 15. csütörtök, 17:08
1-Max Azria ,tunéziai-fra
farkas1945
2013. november 03. vasárnap, 11:30
sirály Tunézia
erzsikepuskas
2013. október 21. hétfő, 05:55
hibiszkusz Tunézia.jpg
erzsikepuskas
2013. szeptember 09. hétfő, 07:57
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.