Belépés
2020. május 27. szerda | 22. hét | 148. nap | 02:46 | Hella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Bankszövetségi-elnök: Magyarországnak most jó esélye van jól teljesíteni
amelyből Kelet-Közép-Európa győztesként kerülhet ki - mondta.

Kiemelte: a kormány és az MNB intézkedéseivel elkerülhető a 2008-as gazdasági visszaeséshez hasonló krízis. "A közgazdasági alapok stabilak, az államháztartási hiány moderált, a bankszektor stabil, a gazdaság növekedése március elejéig robusztus volt, mindez bizakodásra ad okot" - fejtette ki. A mostani krízis teljesen más állapotban találta a bankszektort is, és nem csak azért, mert tavaly is eredményes évet zártak a pénzintézetek. Ennél fontosabb, hogy 2008-ban a pénzügyi válság idején a hitel/betét mutató 152 százalék volt, most azonban a kihelyezett összegek értéke szignifikánsan alatta van a betétállományának. Ez 2019-ben 75 százalékon állt, vagyis a pénzintézeti szektor nem függ a külföldi refinanszírozástól, képes a betétek fedezetéből hitelt adni, vagy állampapírt vásárolni - így is segítve a gazdaság növekedését - húzta alá. Mindeközben az összes lakossági hitel forintosítása megtörtént, jelentősen javult a fizetési fegyelem, és
velemenyezd, 2020. május 26. kedd, 14:02
LMP: a kormány csatlakozzon az unió zöld munkahelyeket célzó kezdeményezéséhez!
is leépítette, később egy fordulatot hajtott végre. Ezt Ungár Péter Örkény István munkásságához hasonlította. "A KDNP bejelentette, hogy zöldpárt", tavaly augusztusbancsatlakoztak a műanyagmentes júliushoz, idén februárban pedig már a miniszterelnök jelentette be, hogy a teljes kormány zöld - folytatta Ungár Péter, aki szerint azonban mindezzel ellentétes, hogy a kabinet tavaly megvétózta az unió 2030-ig felállított klímacéljait, a külgazdasági és külügyminiszter kijelentette, hogy a német autóipar fontosabb, mint a klímaváltozás elleni küzdelem, majd idén a kormány nem csatlakozott ahhoz az uniós zöld kezdeményezéshez, amely mögött a régió többi országa is felsorakozott.

Az LMP politikusa kifogásolta az egyszer használatos műanyagok tiltására vonatkozó törvényjavaslat kezelését is: a kabinet benyújtotta az Országgyűlésnek, de visszavonta, amely után a Fidesz mégis arra szólította fel a kormányt, hogy ismét nyújtsa be az előterjesztést.

Közölte: az LMP kész együttműködni a kormánnyal a szükséges
velemenyezd, 2020. május 25. hétfő, 12:14
Koronavírus - Lízingszövetség: megtorpant a lízingpiac a válság következtében
A lendületes évkezdés után márciusban már megjelentek a járvány kedvezőtlen hatásai, de még így is a lízingpiac viszonylag jó eredménnyel zárta az első negyedévet. A finanszírozott összeg 146 milliárd forintot tett ki az év első három hónapjában, ami 10 százalékos csökkenést jelent éves összevetésben, de megfelel a 2018-as szintnek, a korábbi éveknél pedig magasabb összeg.

Tóth Zoltán, a Magyar Lízingszövetség főtitkára a közleményben elmondta, a személyautók és furgonok finanszírozása - elsősorban a januári és februári stabilabb eladásoknak köszönhetően - 4 százalékkal nőtt és megközelítette a 63 milliárd forintot.

A teherautó-finanszírozásban 36 százalékkal 25 milliárd forint alá csökkent a finanszírozott összeg, a mezőgazdasági gépek - amelyeknél 2018-ban és 2019-ben is rekord született - az idei első negyedévben gyengébben szerepeltek, ami részben a korábbi kiugró teljesítménnyel magyarázható.

A Magyar Lízingszövetség tagvállalatai csaknem 13 milliárd forint értékben finanszíroztak
velemenyezd, 2020. május 25. hétfő, 12:11
Folytatná munkáját a Nemzetközi Torna Szövetség élén Vatanabe Morinari
A japán sportvezetőt először 2016-ban választották meg, így újabb sikere esetén a második ciklusát kezdhetné meg a szervezet élén. Vatanabe az olimpiai sportokkal foglalkozó insidethegames.biz oldalnak elmondta, hogy a május 20-i határidőig beadta a pályázatát, egyúttal pozitívan értékelte az eltelt időszakot, mert szerinte minden fontosabb célkitűzését teljesíteni tudta.

"Tizennégy ígéretet fogalmaztam meg a világ tornacsaládjának és már három év alatt valamennyi teljesült" - jelentette ki. Hozzátette, hogy munkája során végig érezte a támogatást, és az újabb ciklusra nem azért jelentkezik, mert elnök akar lenni, hanem mert folytatni szeretné a tevékenységét, amint fogalmazott: akkor fejezi be, ha már nem lesz rá szükség.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy az elnöknek lesz-e kihívója, mivel a FIG addig nem közli a pályázók nevét, amíg el nem dől, mikor lesz a tisztújító közgyűlés. Eredetileg úgy volt, hogy az elnökválasztásra az antalyai kongresszuson, október 23. és 25. között kerül sor, de
velemenyezd, 2020. május 25. hétfő, 09:11
Koronavírus - Nézőpont: a magyarok 78 százaléka indokoltnak tartja a "rendkívüli jogrendet lehetővé tevő" veszé
A közlemény szerint politikailag ez alighanem fontosabb annál, mit gondolnak a megkérdezettek arról, meg kell-e szüntetni a veszélyhelyzetet.

Az intézet hozzátette: még a kormánykritikus szavazók fele (50 százalék) is egyetért abban, hogy ez a kormányzati lépés (a veszélyhelyzet kihirdetése) indokolt volt. "Minden diktatúrát kiáltó, s különösen is Soros György, Jean-Claude Juncker, Donald Tusk, a liberális világsajtó és a magyar baloldali ellenzék ezzel elvesztett egy fontos értelmezési csatát. Sem egykor, sem most, sem utólag nem ért velük egyet a magyar választók túlnyomó többsége a veszélyhelyzet ügyében, hiszen annak bevezetéséről és befejezéséről is konszenzus van a magyar társadalomban" - fogalmaztak a közleményben.

A Nézőpont Intézet megjegyezte: mindezt azért is fontos tudni, mert a megkérdezettek 62 százaléka szerint a koronavírusnak lesz második hulláma is Magyarországon, a kormánykritikusok ebben még biztosabbak is (70 százalék), mint a kormány támogatói (57 százalék). Ha ez valóra
velemenyezd, 2020. május 25. hétfő, 07:05
Ferenc pápa: A misszió a Lélek ingyenes ajándéka
hitérzéke (sensus fidei), illetve a kicsinyek és a szegények előtérbe helyezése is a küldetés meghatározó jegye. Ezek nem választható opciók az Egyház számára - szögezi le a pápa.
Arra buzdít, hogy a missziós lelkület az ima és a szeretetcselekedetek útján haladjon előre. Utal a misszió megvalósításának útját kísérő esetleges negatívumokra is: ha önmagukat és kezdeményezéseiket reklámozzák, ünneplik; ha a közösségeket ellenőrizni akarják ahelyett, hogy szolgálnák őket; ha egyes társadalmi osztályokat fontosabbnak tekintenek másoknál. Negatív jellemzőként említi továbbá az elvontságot és a funkcionalizmust is.
Ferenc pápa többek között arra buzdítja a Pápai Missziós Műveket: őrizzék meg s fedezzék fel újra beilleszkedésüket Isten népe körébe azáltal, hogy bekapcsolódnak az emberek életébe és az egyházi hálózatba; maradjanak meg az ima és az adománygyűjtés gyakorlatában, új utakat is keresve; kerüljék el, hogy túlzottan összpontosítsanak a pénzügyi támogatások szerzésére; a pénzalapok
maroka, 2020. május 22. péntek, 13:29
BÉT - Vegyesen zártak a vezető részvények
A részvénypiac forgalma 10,6 milliárd forint volt, a vezető részvények ára vegyesen változott az előző napi záráshoz képest.

Kéri Lajos, az Erste Befektetési Zrt. vezető üzletkötője szerint mindenféle fontosabb, új hír nélkül emelkedtek a tőzsdék. Kedden Jerome Powellt, az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed elnökét hallgatta meg a szenátus, ahol Steven Mnuchin amerikai pénzügyminiszter is beszélt, de mindketten azt mondták, amit a piac várt, így a meghallgatásnak nem volt különösebb hatása - mondta.

Az amerikai jegybank elnöke szerint mindaddig folyamatosan nulla körüli szinten marad a kamat, amíg nem bizonyosodnak meg arról, hogy a gazdaság a növekedés útjára lépett, és tartósan csökkenni kezd a munkanélküliség. A pénzügyminiszter azt mondta, magas lesz a munkanélküliség a második negyedévben, de összességében javul a helyzet, ahogy újraindul az amerikai gazdaság. Steven Mnuchin szerint a harmadik és a negyedik negyedévben már javulnak a gazdasági feltételek.

A vezető üzletkötő
velemenyezd, 2020. május 20. szerda, 18:18
Szabadulás
ezt kellett tenni.
Ha nem így lett volna, nem úsztuk volna meg ennyivel.

Emberek haltak, egzisztenciák roppantak meg,
kapcsolatok mentek tönkre, kötelékek szakadtak szét.
Sokan fordultak ki önmagukból, vagy éppen fordultak önmagukba.
Sokunkat ért, sokféle veszteség.
Láthattunk, megtudhattunk, tanulhattunk új dolgokat,
a világról, az életről, magunkról, kapcsolatainkról.
Kiderült, talán mégsem annyira fontos az, amiről eddig azt gondoltuk,
és talán fontosabb az, amiről eddig nem is gondoltuk hogy az lehet.
Kiderült, talán mégsem olyan erős, amiről azt gondoltuk - igen.
Kiderülhetett, értéktelen amit értékesnek gondoltunk,
és kiderülhetett ugyanez fordítva is.
Láttuk, hogy sok mindent lehet másképpen,
és mégsem dől össze a világ.

A kényszer, a tehetetlenség, a bezártság, és elzártság
nehezen viselhető dolgok.
Pusztítják az ember testet, lelkét.
Más és más reakciót generálnak,
mást és mást hoznak ki
klarika47, 2020. május 20. szerda, 06:44
BÉT - Emelkedőben van a tőzsde az elemző szerint
Varga Zoltán az MTI-nek kedden küldött kommentárjában jelezte, felpattant a hazai részvénypiac, a hétfői kereskedésben rendkívül kedvező nemzetközi befektetői hangulat mellett jelentős emelkedést mutattak a hazai részvényárfolyamok is.

Az OTP ismét a 9000 forintos szint felett mozog, a következő fontosabb ellenállási szint 9500 forintnál húzódik. A Mol a 2 ezer forintos támaszról pattant fel, 2100 forintnál található a következő ellenállás.

A Richter a 7000 forintos szintet ostromolja, ha sikerülne áttörni, 7150 forintnál van a következő szint. A Magyar Telekom árfolyama továbbra is a 380-400 forintos tartományban mozoghat az elemző szerint.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 1261,38 pontos, 3,70 százalékos emelkedéssel, 35 307,51 ponton zárt hétfőn, a részvénypiac forgalma 14,3 milliárd forint volt. A Mol 85 forinttal, 4,26 százalékkal 2080 forintra erősödött, 2,2 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 520 forinttal, 5,88 százalékkal 9370 forintra nőtt, forgalmuk
velemenyezd, 2020. május 19. kedd, 08:51
Szobrot állítottak a Szent István-bazilikában II. János Pál
Nagyboldogasszony-oltár elé.
A bazilika rendkívül gazdag képzőművészeti alkotásokban. A főbejárat előcsarnokában Senyei Károly Szent István-domborműve, valamint Székely Bertalan és Than Mór mozaikjai láthatók. A szentély fölötti kupola körmezejében az Atyaisten, a tambur felületén Krisztus, valamint a próféták, a kupola és a középtér találkozásánál az evangélisták képei Lotz Károly alkotásai. A szentélyboltozaton a szentmise allegóriái sorakoznak Benczúr Gyula mozaikjain, valamint Szent István életének fontosabb állomásai elevenednek meg Mayer Ede bronz dombormű sorozatán. A Kauser József tervezte baldachinos főoltárt Strobl Alajos műve, Szent István szobra díszíti.
A szószék szintén Kauser József munkája; figyelemre méltók a bazilika iparművészeti remekei is. Az üveg- és az üvegfestészeti munkákat Róth Miksa készítette, a templom orgonája pedig a korban elismert pécsi Angster József gyárának terméke. A belső tér díszítményeinek festési és főként aranyozási munkálatait Scholtz Róbert
maroka, 2020. május 18. hétfő, 23:09
Hajas György versei
éltünk egymás mellett, mint annyi más
Nem tudtam rád találni, nem vagy hibás
Szóltunk egymáshoz, hallottalak
Mégsem értettem tiszta szavad

Elmondtad szerelmes vagy, reménytelen
Elmondtam, rég elhagyott szerelmesem
Szóltunk egymáshoz, hallottalak
Mégsem értettem tiszta szavad

Újságban hirdetted, hogy társ kell neked
Nem vettél észre engem, szemben veled
Szóltunk egymáshoz, hallottalak
Mégsem értettem tiszta szavad

Úgy érzem fontosabb volt akkor nekünk
Amit az életről mi elképzeltünk
Szóltunk egymáshoz, hallottalak
Mégsem értettem tiszta szavad

Bántottuk néha egymást ártatlanul
Elhagytuk vágyainkat nyomtalanul
Szóltunk egymáshoz, hallottalak
Mégsem értettem tiszta szavad

Talán egy pillanatra volt még remény
Sajnos a legrosszabbkor rád szóltam én
Szóltunk egymáshoz, hallottalak
Mégsem értettem tiszta szavad

Elmentünk egymás mellett, mint annyi más
Nem
menusgabor, 2020. május 17. vasárnap, 20:00
Koronavírus - MSZP: a kórházakból került az idősotthonokba a vírus
A szocialista politikus azt mondta, a kórházakban nem tesztelték az idős embereket és vírussal fertőzötten engedték őket vissza az otthonokba, ahol a fertőzést mások is megkapták.

Kiemelte, Karácsony Gergely főpolgármester többször kérte, hogy csak negatív teszteredménnyel küldjenek vissza kórházi betegeket az idősotthonokba, ez azonban nem történt meg, mert Sára Botond, a fővárosi kormányhivatal vezetője költségesnek és feleslegesnek nevezte a tesztelést.

Bangóné Borbély Ildikó példaként említette, hogy a fővárosi Pesti úti idősek otthonába a X. kerületi Bajcsy Zsilinszky Kórházból kerülhetett be a koronavírus, ahol 202 fertőzött betegből 60-an vesztették életüket.

Az MSZP politikusa úgy fogalmazott, a kormány ezt azért nem ismeri be, mert számára fontosabb a hazug propaganda és a felelősség hárítása, mint az emberek élete. Megjegyezte, miközben a kabinet csak a Pesti úti idősotthonról beszél, addig április végére már 27 intézményben volt jelen a vírus.

Bangóné Borbély Ildikó
velemenyezd, 2020. május 16. szombat, 11:51
1/1262
Képek, videók
IGAZSÁGOT MAGYARORSZÁGNAK
turul72
2010. szeptember 19. vasárnap, 09:11
Köszönet Magyarországnak
zozhyka
2010. február 28. vasárnap, 19:24
Igazságot Magyarországnak
caris11935
2009. december 13. vasárnap, 09:27
Igazságot Magyarországnak
rambobby
2007. április 22. vasárnap, 07:19
szóban teljesítenek.jpg
agica2004
2013. november 02. szombat, 15:43
Koronavirus - a megmentő.
menusgabor
2020. május 03. vasárnap, 18:51
A nagy gazdasági válság
makrancosholgy
2016. február 07. vasárnap, 19:17
gazdasági érettségi tétel
dnemethk
2014. augusztus 23. szombat, 22:28
gazdasági tankönyvek.jpg
dnemethk
2014. augusztus 23. szombat, 22:27
gazdasági tankönyvek (1).
dnemethk
2014. augusztus 23. szombat, 22:26
gazdasági tankönyvek (2).
dnemethk
2014. augusztus 23. szombat, 22:26
gazdasági tankönyvek (3).
dnemethk
2014. augusztus 23. szombat, 22:25
gazdasági tankönyvek (4).
dnemethk
2014. augusztus 23. szombat, 22:25
gazdasági tankönyvek (5).
dnemethk
2014. augusztus 23. szombat, 22:25
gazdasági tankönyvek (6).
dnemethk
2014. augusztus 23. szombat, 22:25
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.