Belépés
2019. augusztus 19. hétfő | 34. hét | 231. nap | 16:10 | Huba
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Vivó V.B. 2019. Budapest - 3 érmet szeretek a versenyzőink
döntője.
Hát még akkor, ha a világbajnokság Budapesten van.
2019-ben a magyar és a dél-koreai együttes jutott be a fináléba. Mondhatnánk, papírforma, de azért az Európa-bajnok németek elődöntős veresége, vagy a franciák kiesése semmiképpen sem volt annak nevezhető.
Szilágyi Áronék a vasárnapi napon Irán, majd Olaszország legyőzésével kerültek a döntőbe. Az irániak elleni meccs sima, az olaszokkal szembeni feszült volt. Az elődöntőben a Gémesi Csanád helyett beküldött
Decsi Tamás roppant fontos feladatot hajtott végre azzal, hogy maga mögött tudta tartani az olasz együttest. A kétszeres olimpiai bajnok, Szilágyi Áron sokkal jobban vívott
Ilyen előzmények után lépett tehát pástra a döntőben Magyarország és Dél-Korea férfi kardcsapata. Szatmári András Oh Szanguk ellen kezdett. A koreai 3-1-es vezetését 3-3-ra egyenlítette ki, majd 4-4 után a magyar sportoló vitte be a győztes tust - ezzel
az első meccs után Magyarország 5-4-re vezetett.
- A második csörtét Szilágyi Áron vívta
maroka, 2019. július 23. kedd, 20:58
A mogyoró előnyös hatásairól
koleszterin szintet, ráadásul a hormontermelődést is segítik. Nem utolsósorban pedig a rákos megbetegedések elleni küzdelemben is nagyon hatékonyak.

Védenek az elhízás ellen, mivel a jóllakottság érzését keltik azáltal, hogy a gyomor-bél-rendszerben megduzzadnak. Ezen felül serkentik a bélműködést és csökkentik a vastagbélrák kialakulásának kockázatát.

A mogyoróban található ásványi anyagok kiválóan hatnak az agyműködésére, segítik a koncentrációt amikor nagyobb koncentrációt igénylő feladatot végzünk.

Székrekedéssel küzdők is nyugodtan éljenek vele, rost- és olajtartalma ugyanis biztosítja a megfelelő napi bélmozgást.

Gyógynövényként elsősorban a mogyoró leveleit és vesszőinek kérgét használják. Teája kiváló izzasztó, vizelethajtó, összehúzó hatása miatt alkalmas a bélhurut kezelésére.

Enyhíti a bőrkiütéseket, aranyér ellen is hasznos, ülőfürdő formájában.

Mogyoró tej készítése
10dkg mogyoró
6dl víz
1ek. méz vagy 5 dkg
pacsakute, 2019. július 20. szombat, 22:57
Giro d'Italia - Munkacsoport alakult a nagykanizsai befutó szervezésére
hegyikerékpár-pályát építettek, a Csónakázó-tó körül most alakítanak ki új kerékpárutat, és itt tervezik felépíteni az ország harmadik velodromját, azaz fedett kerékpáros körpályáját is. A város ugyanakkor gazdasági hasznot is remél ettől a versenytől, hogy még inkább felhívja az olaszok figyelmét Nagykanizsára, mint befektetési helyszínre.

Dénes Sándor polgármester arra hívta fel a figyelmet, hogy nagyon fontos elismerés a városnak a Giro d'Italia helyszíneként szerepelni, de ez egyben nagyon sok feladatot és kötelességet is jelent. Nagykanizsának helyt kell állnia, így a remények szerint még inkább kerékpárosbarát városként tekintenek majd rá a jövőben.

Ezt Balogh László, az önkormányzati humán- és sportbizottság elnöke is kiemelte, megítélése szerint a város lakossága is partner lesz abban, hogy további forgalomcsillapítással, a kerékpáros infrastruktúra fejlesztésével, az iskolai KRESZ-oktatás bevezetésével még inkább kerékpárosbarát legyen a település.

A nagykanizsai akciócsoportban
velemenyezd, 2019. július 19. péntek, 18:52
Női röplabda Eb - Elkezdte a közvetlen felkészülést a magyar válogatott
kiemelten fontos lesz, hogy a játékosok a szabadnapjaikat ténylegesen pihenéssel töltsék.

"Az Európa-bajnokságon bő egy hét alatt akár hat mérkőzés is várhat ránk, erre pedig csak kemény kondicionáló edzésekkel lehet felkészülni. Olyan játékosokat akarok a pályán látni, akik minden megnyert pontnak örülnek, akik büszkék arra, hogy saját közönségük előtt Eb-n játszhatnak" - egészítette ki a kapitány.

A kontinensviadalt megelőző hetekkel kapcsolatban elmondta, augusztus elején minden játékos házi feladatot fog kapni: az összes Eb-ellenfélről - sorrendben az észtekről, a románokról, az azeriekről, a horvátokról és a hollandokról - minden fontos információt oda fog adni a kerettagoknak, akinek ebből fel kell készülniük.

"Szeretném, hogy amikor elkezdjük az ellenfelek elemzését, és én mondok például az azeri csapatból egy meghatározó játékost, a lányok már tudják, kiről beszélek, mik az erősségei vagy gyengeségei, mert elképzelhető, hogy egy szoros meccsen egy-egy kulcsszituációban éppen az fog
velemenyezd, 2019. július 13. szombat, 09:51
Krónika 8. rész (azonnali kérdések, kérdések)
fogja a kérdezőt az ügyben.

LMP: támogassa a kormány az önkormányzati klímavészhelyzet-programok kidolgozását

Schmuck Erzsébet (LMP) azt kérte számon a kormányfőn, hogyan áll a kormány az önkormányzatok saját klímavészhelyzet-programokat dolgozzanak ki.

Hangsúlyozta: a németországi helyhatóságok egymás után készítenek ilyen tervet, és ebben partnerük a szövetségi kormányzat is.

Válaszában Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes azt hangsúlyozta: a kormányzat fontosnak tartja ezt a feladatot, ezért a költségvetésben másfél milliárd forintnyi forrás szerepel ere a célra, amelynek összesen több mint kétszeresére pályázott eddig 238 önkormányzat.

Hangsúlyozta: a kormányzat időarányosan túlteljesítette a 2020-ig tartó időszakra vonatkozó klímavédelmi célokat, miközben - mint viszonválaszában megjegyezte - az LMP mindedig csak szép szóvirágokkal állt elő a témában.

Az azonnali kérdések órájának végére érve a parlament kérdésekkel folytatta munkáját.

Kérdések

Jobbik: mikor
velemenyezd, 2019. július 08. hétfő, 19:12
Novák: először szerveztek Erzsébet-tábort diabéteszes gyerekeknek
Novák Katalin elmondta, több mint 400 diabéteszes gyerek vehet részt az idén először kifejezetten nekik szervezett táborokban, közülük mintegy 300-an ottalvós, a többiek napközis táborban tölthetnek el egy-egy hetet. A táborok szervezése a kezelőorvosok és a diabétesz centrumok bekapcsolódásával zajlik, az Erzsébet táborok pedig az infrastruktúrát adják, segítenek a megvalósításban és a finanszírozást is ők bonyolítják le - ismertette az államtitkár.

Hozzátette, a központi költségvetési forrásból megvalósuló Erzsébet-táborokban is nyaralnak diabéteszes gyerekek, Zánkán és a Gyógyító Szent Erzsébet-táborokban 100-100 gyerek kapcsolódhat ki.

Novák Katalin kiemelte, szeretnének a diabéteszes gyerekeknek is biztonságos nyaralási lehetőséget kínálni, mivel az érintett családoknak komoly kihívást jelent a betegség, az életük nehezen tervezhető, nem kiszámítható, a helyzetüket pedig tovább nehezíti, hogy a társadalom is keveset tud erről az állapotról.

Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért
velemenyezd, 2019. július 08. hétfő, 13:21
Európai Gazdasági és Szociális Bizottság: határozottabban kell fellépni a jogállamiság védelmében
A testület szorgalmazta, hogy a civil szervezeteket hatékonyabban, közvetlenebbül vonják be a jogállamiság EU-n belüli erodálódása elleni garanciák kidolgozásába és megvalósításába. Hangsúlyozta, az EU-nak fel kellene erősítenie azok hangját, akik kiállnak a jogok és szabadságok biztosításáért, s akik ezért gyakran az autoriter kormányok kiemelt célpontjaivá válnak.

Hatékonyabb védelmet és magasabb uniós finanszírozást kértek a véleményben a civil szervezetek és a többi, "őrszem" feladatot ellátó szereplő, például újságírók, visszaéléseket bejelentő személyek és jogvédők számára, mondván, ez rendkívül fontos demokrácia európai védelme szempontjából.

"Sokkal meggyőzőbb fellépésre van szükségünk az EU részéről, ugyanis a helyzet több mint aggasztó. Hogyan lehetséges az, hogy 2019-ben olyan tagállamaink vannak, amelyek megsértik a jogállamiság elveit?" - tette fel a kérdést José Antonio Moreno Díaz, a vélemény egyik előadója.

Az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság az EU konzultatív
velemenyezd, 2019. július 02. kedd, 18:51
EU-csúcs - Merkel: nem várható könnyű megbeszélés a vasárnapi uniós csúcson
tisztségeiről folytatott vitának - mondta.

Újságírói kérdésre válaszolva kijelentette, a "liberálisok megölték" az Európai Parlament által a 2014-es választás előtt létrehozott rendszert. "A csúcsjelölti rendszer liberális koncepció volt, de csődöt mondott, mivel nem tudtak egyetérteni egyetlen jelöltben sem, hetet, nyolcat vagy kilencet is javasoltak" - fogalmazott.

Frans Timmermans jelöltségét illetően Juncker azt mondta: ha nem lenne megfelelő ember, nem nevezte volna ki helyettesének, aki a feladatot jól el tudta látni.

Xavier Bettel, Luxemburg miniszterelnöke szerint "áttörés" várható az uniós intézmények vezetőiről folytatott, várhatóan éjszakába nyúló vita során. Véleménye szerint a posztok várományosainak kijelölése esetében a nemek közötti egyenlőség kérdése fontos üzenet az unió részéről: két nőnek és két férfinek kell helyet foglalnia a vezetői székekben. A nemek közötti egyenlőség kérdése elengedhetetlen, amiről nem csak beszélni kell, hanem e szerint kell cselekedni is - húzta alá
velemenyezd, 2019. június 30. vasárnap, 20:32
Hasi hízás
A hasi hízás komoly májkárosodást okozhat, de a megfelelő májvédő ételek segíthetnek.

A májad a szervezeted hajtórugója. Számos nélkülözhetetlen feladatot lát el, köztük fehérjéket, koleszterint és epét termel, valamint vitaminokat és ásványi anyagokat raktároz. Ezenkívül lebontja a méreg- és salakanyagokat, mint amilyenek az alkohol, a gyógyszer maradványok és az anyagcsere melléktermékei. Ezért is fontos, hogy a májad egészséges legyen.

Aki hasi hízásra hajlamos, annak különösen oda kell figyelnie arra, hogy a mája jó állapotban legyen. A hason lerakódó viszcerális zsírt jelezheti az itt jelentkező súlytöbblet, és ez nem csak esztétikai probléma. A zsírréteg nemcsak energiát tárol, de hormonokat és gyulladásos állapotot előidéző anyagokat is termel, ami kedvez az érrendszeri lerakódásoknak. A viszcerális zsír termelte anyagokat az érrendszer a májhoz szállítja a belek, a hasnyálmirigy és az epe felől, ahol a máj elzsírosodásához, inzulinrezisztencia, majd cukorbetegség
klarika47, 2019. június 29. szombat, 16:24
Vívó-vb - Bemutatták a Szatmári András főszereplésével készült kampányfilmet
játékosságot állították középpontba. Elárulta, hogy Szatmári fegyelmezett volt, jól alkalmazkodott a forgatás ritmusához, ahhoz, hogy hosszú várakozások után hirtelen koncentráltnak kell lenni.

"Szatmári Andrással zökkenőmentes volt a közös munka, bízom benne, hogy a végeredmény a nézőknek is tetszeni fog" - mondta.

Seress Zoltán színművész, aki asszóvezetőként tűnik fel a filmben, megtiszteltetésnek nevezte, hogy részt vehetett az elkészítésben. Mint mondta, három oka volt annak, hogy vállalta a feladatot: a sportág sikeressége, hogy korábban is kapcsolatba került már a vívással forgatáson, illetve hogy ilyen jellegű kampányfilmben nem szerepelt még.

"Próbáltam a maximumot nyújtani, úgy, mint a páston" - emlékezett vissza a forgatásra Szatmári András. - "Azért az, hogy két éjszakán keresztül kellett eljátszani a szerepet, nem volt egyszerű, de hihetetlenül jó stábbal dolgoztam, jó hangulatban telt az egész" - tette hozzá.

A bemutatóra lázzal, de combsérüléséből felépülve érkezett. Ezzel
velemenyezd, 2019. június 06. csütörtök, 13:51
Tarlós István ÁSZ-vizsgálatot javasol Zuglóban
rendelt el a fővárosi kormányhivatal Zuglóban.

A fővárosi patkányhelyzetről szólva Tarlós István közölte: a hatóság által javasolt intenzív többletirtás megkezdődött, és a kormányhivatal nyilatkozott arról, hogy szó nincs egészségügyi vészhelyzetről.

Kitért arra is, hogy a Bábolna Bio több évtizedes munkája után egy másik céget bíztak meg a fővárosi patkányirtással, és erről nem a Fővárosi Közgyűlés, hanem egy bizottság döntött. A testület tagjaként Karácsony Gergely a Bábolna Bio ellen, a feladatot jelenleg ellátó cég mellett szavazott a kiválasztásnál.

Tarlós István szerint Karácsony Gergely részéről "gyáva és hamis védekezés", hogy nem volt megfelelő információja a döntésnél, mert Trippon Norbert (MSZP) a közbeszerzési bizottság elnöke nem szavazta meg a feladatot korábban ellátó Bábolna Bio lecserélését.

"A zuglói polgármester most megint valaminek az élére áll, aminek ő részese volt, de riadtan igyekszik másokra mutogatni" - fogalmazott.

A Fővárosi Közgyűlés szerdai fontosabb
velemenyezd, 2019. május 31. péntek, 10:21
Magyar Nemzet - Bővülnek a magyar üzleti lehetőségek Kazahsztánban
illetékesek figyelmét is. Kazahsztánban szintén komoly küzdelem folyik az adóbevételek beszedéséért, ezért a magyar eredményekérdekesek lehetnek - jegyezte meg.

De minta lehet az ázsiai államban az az elektronikus módszer is, ahogyan a magyar adóhivatal a magánszemélyeknek és most már bizonyos cégeknek is adóbevallási tervezetet készít - fűzte hozzá.

Az aláírt megállapodások közül Gion Gábor a pénzügyi elszámolás területén kötött szerződést emelte ki. Eszerint hazai vállalkozások kaphatnak feladatot abban, hogy az Asztanai Nemzetközi Pénzügyi Központ tíz éven belül Ázsia egyik legnagyobb financiális centruma legyen. Az államtitkár elmondta: az intézmény 2018-ban kezdte meg működését, a kazah értéktőzsde pedig 2017-ben jött létre. A kazah börzét várhatóan ősztől a magyar vállalat szolgálja majd ki.

Az államtitkár kitért arra, hogy a magyar üzleti élet szereplői több fontos dokumentumot írtak alá egyebek között a víz- és csatornafejlesztés területén, és indul új együttműködés a
velemenyezd, 2019. május 06. hétfő, 07:51
1/211
Képek, videók
lángot vivő0501.jpg
maroka
2017. május 02. kedd, 18:24
Halálba vivö vonatok.jpg
chillik
2016. június 11. szombat, 17:39
A sikerhez vivő.....jpg
pacsakute
2013. május 16. csütörtök, 21:28
a kölykét vivő tigris
noncsi120
2010. szeptember 26. vasárnap, 10:13
Fenyőt vivő manók rizspap
pildu
2009. december 06. vasárnap, 01:09
Vivonne-Bay-2.jpg
malacka99
2009. július 28. kedd, 14:44
al rojo vivo0044.jpg
marizsu
2008. március 23. vasárnap, 06:56
al rojo vivo0013.jpg
marizsu
2008. március 23. vasárnap, 06:56
al rojo vivo expli 20030.
marizsu
2008. március 23. vasárnap, 06:56
al rojo vivo expli 10029.
marizsu
2008. március 23. vasárnap, 06:56
Vivóóó
selfhelp
2007. november 26. hétfő, 19:24
vivoka (29).jpg
lulugyi
2006. július 31. hétfő, 02:10
elődöntő versenyzői.jpg
maroka
2017. november 20. hétfő, 11:49
Versenyzői eligazitás
misi61
2007. május 22. kedd, 21:08
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.