Belépés
2020. május 31. vasárnap | 22. hét | 152. nap | 17:21 | Angéla, Petronella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
HIBAIGAZÍ TÁS - A GVH 150 millió forinttal járul hozzá a gazdaság újraindításához
- A GVH 150 millió forinttal járul hozzá a gazdaság újraindításához

Budapest, 2020. május 28., csütörtök (MTI) - A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 150 millió forint egyszeri megtakarítást, éves költségvetésének 6 százalékát utalja át a központi költségvetésbe, hogy hozzájáruljon a veszélyhelyzet gazdasági kárainak enyhítéséhez, és a magyar gazdaság újraindításához - nyilatkozta az MTI-nek csütörtökön a GVH elnöke, Rigó Csaba Balázs, aki arról is beszélt, hogy a hivatal az idén a tavalyinál több feladatot vállalt, kevesebb pénzből, takarékosabb gazdálkodással.

A járványügyi vészhelyzet szavai szerint különleges helyzetet teremtett, de a hivatalvezetői munkát nem hátráltatta. A GVH vezetője a járványt kiaknázó ügyeskedők megfékezését nevezte az első célnak. "Négy vállalkozással szemben indult eljárás megtévesztő hirdetések miatt, egy honlap pedig az eljárásindítás hatására függesztette föl a működését" - mondta.

A GVH emellett aktívan vett részt abban az európai fellépésben, amely az online
velemenyezd, 2020. május 29. péntek, 10:11
Böjte Csaba ferences szerzetes új könyve jelent meg
mert rájuk bízta az ő drága Szent Fiát.
,,Próbáltam magam elé képzelni, ahogy a Szűzanya azt mondja: »Nézd, mi egyszerű, falusi emberek vagyunk, szegénységünkből ennyire tellett. Hoztunk volna neked nagyobb ajándékot is, de ezt a két kis gerlefiókát tudtuk hozni. Fogadd szeretettel a hálánkat, amiért ránk bíztad a te drága Fiadat.«

Emlékszem, hogy ott megértettem valami nagyon fontosat - mondta Böjte Csaba. - Hogy nekem sem veszekednem kell azért, mert ilyen feladatot bízott rám az Úr, hanem örvendenem kell neki. Kihoztam a sekrestyéből két gyertyát, meggyújtottam őket, és elmondtam az én Uramnak, Istenemnek: Nézd, egyszerű vidéki pap vagyok, nincsen vagyonom, de hoztam két gyertyát, azért, mert jónak láttad ezeket az árva gyerekeket rám bízni.
Fölmentem az irodába, megírtam a lemondásomat az ifjúsági lelkészi posztról, kihátráltam a rendi vezetőségből is, és az árva gyerekek gondozására szántam az életemet. Miért? Mert a Szentírás által az Úr nekem ezt
maroka, 2020. május 26. kedd, 20:52
Koronavírus - Konferencia: az építőipar a járvány hosszú távú hatásaitól tart
Scheer Sándor, a Market Építő Zrt. vezérigazgatója az "Összeroppan az építőipar és befagynak a fejlesztések?" című rendezvényen arról beszélt, hogy az építőipar kisebb megingással átvészelheti a járvány gazdasági hatásait, ha az új megrendelések elmaradása nem tart tovább hat hónapnál.

Rámutatott: az építőipar az elmúlt 2,5 hónapban alig kapott újabb feladatot, ennek eredményeként az eddig túlfűtött ágazat normál működési szintre tudott állni, további lassulás esetén pedig fegyelmezett árcsökkenés kezdődik az ágazatban. Úgy vélte, ha ebben az időszakban megérkeznek az új rendelések, akkor az építőipar működésében nem kell problémáktól tartani.

Arra számít, hogy a beruházóktól nem érkezik majd annyi feladat, mint a vírus előtt, a szállodaipar és a turizmus területén például vélhetően elvész a kereslet.

A rendelkezésre álló munkaerőről, azon belül a vendégmunkásokról elmondta, a Magyarországon dolgozó ukrán és erdélyi vendégmunkások kétharmada a járvány ellenére itt maradt, az utazási
velemenyezd, 2020. május 13. szerda, 19:49
Szederkényi Károly atya köszöntője
aki szenvedéseit ajánlotta fel Krisztusnak. Különösen a családok pártfogójaként tisztelik. Szent Nimatulla kiváló teológus volt. Boldog Esteban pedig laikus testvér, aki mindenkinek készségesen szolgálatára állt.
Adja Isten, hogy ez a templom az ő tiszteletüknek is országos központja legyen, zarándokhely, ahol imádságban is kifejezhetjük együvé tartozásunkat a Közel-Kelet üldözött keresztényeivel, és részesülhetünk lelki gazdagságukban."
Büszkeséggel fogadtuk Főpásztorunktól a nemes feladatot, a szent ereklyék őrzését. A Gazdagréti Szent Angyalok Plébánia közössége azonban nem csak az őrzés feladatát kapta, hanem e szentek kultuszának elindítását és ápolását is. Örömmel teszünk eleget ennek a megbízatásnak, amely a mai szép ünneppel még nagyobb hangsúlyt kap életünkben. Templomunk keresztelő kápolnáját mától Szent Charbel atyáról nevezzük el, és nyilvános tiszteletre helyezzük ki a kápolnában a négy libanoni szent ereklyéjét. Megtiszteltetés számunkra, hogy Őboldogsága, Boutros Rai libanoni
maroka, 2020. május 11. hétfő, 11:12
Agytorna a jó memóriáért
gyakorlatról olvashat, amelyek segíthetnek tökéletesíteni a mentális képességeket.

Készítsen egy bevásárlólistát, memorizálja, majd próbálja azt fejből visszamondani. Majd egy óra múlva ismét mondja fel a listát és ellenőrizze, hogy nem hagyott-e ki semmit.

Tanuljon meg hangszeren játszani vagy csatlakozzon egy kórushoz. Tanulmányok igazolják, hogy valami újnak, valami komplex dolognak a megtanulása a legideálisabb az idősödő elme számára.

Végezzen minél több matematikai feladatot, de nem használhat közben sem papírlapot, sem írószerszámot, sem számológépet.

Iratkozzon be egy főzőtanfolyamra! A főzés számos érzékszervre, érzékre - szaglás, tapintás, látás, ízérzékelés - pozitív hatást gyakorol, és ez agyunk működését is fejleszti.

Tanuljon meg egy idegen nyelvet, hiszen ez is stimulálja az agyat. Sőt, minél inkább gazdagodik valakinek a szókincse, úgy csökken az esélye a kognitív funkciók csökkenésének.

Játsszon a szavakkal!
pacsakute, 2020. május 08. péntek, 23:00
Koronavírus - Orbán: legkorábban jövő hét végén lehetnek újabb újraindítási lépések
hogy virológusok lettek, ne higgyék, hogy már jobban értenek a témához, mint a szakemberek.

Azzal kapcsolatban, hogy kinyitnak-e az iskolák a nyári szünet előtt, a miniszterelnök azt mondta: nagyon bizonytalan az ügyben, és egyelőre nem tapasztal tömeges igényt az újranyitás iránt. Ha lesz ilyen, akkor el fognak gondolkodni rajta - tette hozzá.

Méltatta ugyanakkor a digitális oktatásra átállást, mert "kiderült, hogy működik", és hogy "kiváló tanáraink vannak", akik úgy oldották meg ezt a feladatot, mint sehol Európában, "hibátlanul vizsgáztak". Kitért a zajló érettségikre is, megjegyezve, hogy voltak, akik úgy gondolták, nem lehet megcsinálni, de a valóság nem ezt mutatta. A diákok mindössze 3 százaléka nyilatkozott úgy, hogy nem megy el vizsgázni, ráadásul ők is pótolhatják - jelezte.

"Jól vizsgázott az oktatási rendszerünk" - összegzett Orbán Viktor.

A koronavírus-járvány elleni védekezéshez szükséges eszközök beszerzéséről azt mondta: folyamatosan figyelt arra, hogy egyetlen ember se
velemenyezd, 2020. május 08. péntek, 09:21
A szlovén legfelsőbb bíróság megsemmisítette a Janez Jansa elleni per ítéletét két újságírónő becsmérléséért
Setinc Pskova még 2016 júniusában indított kártérítési pert Jansa ellen, mert az a Twitter-oldalára azt írta: "A nyilvánosház Facebook-oldalai Evgenija C. és Mojca P.S. kiszolgált prostituáltak olcsó szolgáltatásait kínálják". A nyilvánosházzal Jansa a közszolgálati televízióra, az RTV Szlovéniára utalt.

A legfelsőbb bíróság szerint Psovka fontos feladatot lát el szerkesztőként a közszolgálati televízióban és rádióban, és Jansához hasonlóan közszereplőnek számít. A bíróság szerint amikor azt kell eldönteni, hogy az alperes politikai véleményszabadságának vagy a felperes jó hírnévhez való jogának a szempontja a fontosabb, a "felvilágosítás elvének" kell felülkerekednie, hiszen társadalmi kérdésekben csak a szabad vita vezet közelebb az igazsághoz. A bíróság ezért úgy döntött, a politikai véleményszabadságot részesíti előnyben, és nem mélyed el az alperes véleményének jogi dimenziójában.

Jansa fenntartotta álláspontját, amely szerint a kifejezést az újságírónők munkájának leírására használta,
velemenyezd, 2020. május 06. szerda, 21:43
Krónika 5. rész (OBH-beszámoló, ügyészségi beszámoló)
lépett hatályba az új büntetőeljárásról szóló törvény. A korábbi egységes nyomozást a törvény két eltérő szakaszra bontotta: a felderítésre és a vizsgálatra. A felderítés szakaszában a nyomozó hatóság önállóan jár el, a vizsgálatot pedig az ügyészség vezeti - magyarázta.

Közölte: ezzel olyan szabályrendszer jött létre, amelynek keretei között a korábbi eljárási gyakorlatok nem voltak automatikusan alkalmazhatók, így szükséges volt a szakmai iránymutatás kialakítása és az ügyészek képzése, és ezt a feladatot sikeresen teljesítették.

Polt Péter kitért rá: 2018-ban a bűncselekmények számának csökkenő tendenciája folytatódott, az ismertté vált bűncselekmények száma 200 ezer alá csökkent. Szinte valamennyi kategóriában kevesebb esetet regisztráltak, de például a korrupciós bűncselekmények kategóriájában növekedés volt tapasztalható - tette hozzá.

Úgy látja, ennek oka, hogy az elmúlt években a nyomozó hatóságok és az ügyészség fontos erőfeszítéseket tett a korrupcióellenes harcban, és sikerült
velemenyezd, 2020. május 06. szerda, 14:43
Krónika 3. rész (Kúria-beszámoló, OBH-beszámoló)
tizenhat döntést semmisített meg, ezekből tíz határozat érintette a bíróságokat - ismertette.

Jelentős változást hozott a bíróságok életében 2018 a szabályozás megújulása miatt. Beszámolt arról is, hogy bár egyértelmű, mely esetekben kellett még a régi eljárási kódexet alkalmazni, és mikor az újat, előfordult, hogy reggel még a régi szerint járt el a bíró, két órával később már a másik szerint. Hangsúlyozta: mindez furcsa helyzeteket eredményezett, a bíróságok azonban zökkenőmentesen megoldották a feladatot.

Prioritásként említette az elektronikus eljárások, ügyintézések, kapcsolattartás kérdését, amelyet a bírók eszközellátásával is segítette a bíróság. Megjegyezte azt is: egyetlen ügyfelet sem érhetett hátrány amiatt, hogy nem rendelkezik elektronikus kapcsolattartásra alkalmas eszközzel.

Szólt a tárgyalótermevideorendszerrel való felszereléséről, mint mondta, 2018-ban 72 tárgyalót láttak el ezzel.

Beszámolt a testület létszámadatairól is, valamint arról, hogy kiadásaik 62 százaléka
velemenyezd, 2020. május 06. szerda, 12:43
Koronavírus - HM: többszáz idősotthon fertőtlenítését kezdték meg a katonák
a koronavírus járvány magyarországi terjedésének megfékezése érdekében végzett feladatokban.

Emlékeztettek, az országos tisztifőorvos április 12-én rendelte el a fővárosban a Pesti úti Idősek Otthona fertőtlenítését, amelyet az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj speciálisan képzett katonái végeztek el. Az öt napig tartó fertőtlenítésre egy huszonöt katonából álló, úgynevezett biológiai mentesítő csoport érkezett kézi eszközökkel, és anyagokkal a különböző fertőtlenítési és mentesítési feladatot ellátására.

Az operatív törzs döntése alapján a népegészségügyi szakemberek országosan felmérték az idősotthonok körében a koronavírus elleni fertőtlenítés szükségszerűségét, és a Magyar Honvédség képességeinek felhasználásával szerdán kezdetét vette több száz intézmény térítésmentes fertőtlenítése. A felmérések során az intézményvezetőket szakemberek keresik fel, akik nyilatkoznak arról, hogy igénylik-e a katonák segítségét. A fertőtlenítés főbb területei az intézmények bejáratai, külső területei
velemenyezd, 2020. április 22. szerda, 14:27
Komoly veszélyt jelenthet az emberekre a Mátrában észlelt
esetén a helyszínen ellenőrzik azokat
Az igazgatóság munkatársai a nagyragadozókkal kapcsolatos megfigyeléseket ellenőrzik, indokolt esetben tájékoztatják a lakosságot. Bejelentéseiket a +36 30 861-3808 természetvédelmi ügyeleti telefonszámunkon lehet megtenni.
................

*
- A falu, ahol minden utcára jut egy medve.
Juhászt is alig találnak, mert senki nem meri vállalni a feladatot.
Disznókat, juhokat, szarvasmarhákat és tyúkokat ölnek, valamint gyümölcsfákat, kerítéseket törnek össze a medvék a székelyföldi Etéd községben, ahol mindennaposak a károk. A nagyvadak már nappal is flangálnak a településen, a helyiek pedig attól tartanak, hogy hamarosan emberáldozatokkal is számolni kell, írta a Székelyhon.
Minden második háztartásnál elmondhatják, hogy legalább egyszer már kárt okozott náluk a medve. Vakmerő az, aki egyedül kimegy a mezőre kaszálni, mert szinte biztos, hogy
maroka, 2020. április 22. szerda, 11:03
Krónika 4. rész (schengeni információs rendszer, klímaváltozás)
az enyhítésükért - magyarázta. Hozzátette: jogos elvárás az emberek részéről, hogy a biztonságpolitikára, a külső uniós határok védelmére nagyobb figyelem jusson.

Megjegyezte: fontos feladat azoknak a megbecsülése, akik a biztonságunkért dolgoznak, elengedhetetlen a tisztességes bérezés és a megfelelő munkakörülmények biztosítása számukra.

Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára,az általános vita lezárását követően elmondta: az előterjesztéssel uniós jogharmonizációs feladatot teljesítenek, a javaslat megfelel Magyarország nemzeti érdekeinek, a magyar és az uniós polgárok biztonságát szolgálja. Üdvözölte, hogy minden frakció a javaslat támogatásáról biztosított.

Kitért rá: a kormány tisztában van azzal, hogy milyen fontos lenne Románia csatlakozása a schengeni övezethez, örülnének neki, ha ez megvalósulna, de eddig ezt több nyugat-európai ország megakadályozta.

A klímavészhelyzet kihirdetése

Párbeszéd: ez az elmúlt évek egyik legfontosabb
velemenyezd, 2020. április 21. kedd, 13:12
1/216
Képek, videók
A nagy gazdasági válság
makrancosholgy
2016. február 07. vasárnap, 19:17
gazdasági érettségi tétel
dnemethk
2014. augusztus 23. szombat, 22:28
gazdasági tankönyvek.jpg
dnemethk
2014. augusztus 23. szombat, 22:27
gazdasági tankönyvek (1).
dnemethk
2014. augusztus 23. szombat, 22:26
gazdasági tankönyvek (2).
dnemethk
2014. augusztus 23. szombat, 22:26
gazdasági tankönyvek (3).
dnemethk
2014. augusztus 23. szombat, 22:25
gazdasági tankönyvek (4).
dnemethk
2014. augusztus 23. szombat, 22:25
gazdasági tankönyvek (5).
dnemethk
2014. augusztus 23. szombat, 22:25
gazdasági tankönyvek (6).
dnemethk
2014. augusztus 23. szombat, 22:25
A gazdasági válság.jpg
farkas1945
2013. február 03. vasárnap, 10:28
A gazdasági
lacika5
2012. augusztus 15. szerda, 10:41
Balazs es Csaba
eva_gabor
2006. november 01. szerda, 17:17
TESCO-gazdaságos
moonshadows
2017. szeptember 07. csütörtök, 19:06
gazdasagos nyaralas1.jpg
jozso2ro
2013. június 20. csütörtök, 13:27
Címkék
felderítés szakaszában, korrupcióellenes harcban, honlap pedig, vizsgálatot pedig, Setinc Pskova, Boldog Esteban, székelyföldi Etéd, szakmai iránymutatás, Magyar Honvédség, országos tisztifőorvos, schengeni övezethez, eddig túlfűtött, helyiek pedig, alperes politikai, járványügyi vészhelyzet, Kontrát Károly,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.