Belépés
2018. december 19. szerda | 51. hét | 353. nap | 06:38 | Viola
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A román Szociáldemokrata Párt elnöke szerint Iohannis hazaárulást követett el
A pártelnök a PSD országos tanácsának vasárnapi ülésén válaszolt így a jobboldali elnök folyamatos támadásaira, aki Dragneát többször az ország élére kapaszkodott bűnözőnek nevezte és leváltását sürgette.

Az államfőt az alkotmány szerint a törvényhozók kétharmadának voksával helyezheti vád alá hazaárulásért a bukaresti parlament, de a kormánykoalíciónak kisebbségi támogatással sincs kétharmada.

A PSD-ALDE szociálliberális kormánykoalíció viszont az RMDSZ, illetve a nem magyar kisebbségi képviselők voksai nélkül is rendelkezik az elnök felfüggesztéséhez szükséges szavazatszámmal. Egy felfüggesztés után azonban népszavazást is ki kellene írni az elnök leváltásáról, amit a PSD vélhetően el szeretne kerülni, hiszen jövő év végén elnökválasztást tartanak Romániában.

Dragnea csaknem másfél órás beszédében pártja kétéves kormányzásának mérlegéről beszélt és úgy vélekedett: azért éri annyi támadás pártját az ellenzék és külföldi szervezetek részéről, mert román, nem pedig idegen érdekek
velemenyezd, 2018. december 16. vasárnap, 20:07
Palkovics: fél órán belül az ország bármely pontjáról elérhető válik egy gyorsforgalmi út 2030-ra
erősödése.

Mint mondta, elképzelhető, hogy a Dunától keletre Kecskemét lesz az első hazai nagyváros, amely észak-déli, és egyben kelet-nyugati irányú gyorsforgalmi kapcsolattal is rendelkezik majd.

Az M5-ös autópálya már évtizedek óta az autósok rendelkezésére áll Budapest és Szeged irányába. Keleti irányban az M44 biztosít majd magas színvonalú összeköttetést. A békéscsabai gyorsforgalmi kapcsolatot megteremtő autóút két távolabbi szakaszán már jelenleg is dolgoznak a kivitelezők. Nyugati irányban folyamatban van az M8 gyorsforgalmi út előkészítése, ami a jövőben összeköti majd az M7-es autópályát Dunaújvároson keresztül Kecskeméttel. Az építkezéssel 2022 után összeköttetés jön létre - a főváros érintése nélkül - az M7-es, az M6-os és az M5-ös autópálya között. Az új sztrádakapcsolat rövidebb idő alatt, alacsonyabb költséggel megtehető utat jelent majd a Dél-Alföld és a Balaton térsége között. A tervezett szakaszok fontos mérföldkövei lesznek a Gratz - Klagenfurt térségéből induló Körmenden,
velemenyezd, 2018. december 14. péntek, 13:12
Tőzsde - Erős kezdés várható Európában
pedig 1,35 százalék nyereséggel zárt. Madridban 0,87 százalék, Milánóban 0,98 százalék volt az indexnyereség záráskor. A páneurópai FTSE EuroFirst 300 és Stoxx 600 indexek 1,49 és 1,53 százalékkal erősödtek szerdán, az euróövezeti EuroStoxx50 index pedig 1,27 százalékkal emelkedett.

A keddi árfolyam-erősödés az amerikai-kínai kereskedelmi ellentétek enyhülésére utaló jeleknek volt tulajdonítható. Donald Trump amerikai elnök kedden Twitter üzenetben jelezte, hogy "gyümölcsöző tárgyalások vannak folyamatban Kínával", és hamarosan "fontos bejelentésekre" lehet számítani. Médiaértesülések szerint Kína kész 15 százalékra csökkenteni az amerikai autókra kivetett importvámot a jelenlegi 40 százalékról.

A kereskedelmi kilátások javulása elsősorban a kínai keresletnek erősen kitett nyersanyagipari ágazatnak kedvezett, amelynek mutatója három és fél százalék nyereséget ért el. Az Antofagasta, Anglo American és a Rio Tinto bányavállalatok részvénye több mint három százalékkal erősödött.

Az olajár
velemenyezd, 2018. december 12. szerda, 07:51
Külföldi sajtó Magyarországról - Lengyel lap: Orbán Viktor három fontos missziója
korábban tartották, a szovjet csapatok pedig már 1991-ben kivonultak, míg Lengyelországban erre csak 1993-ban került sor.

Az alaptörvény elfogadása a posztkommunizmus végét jelentette. A Fidesz 2010 után nemcsak az alaptörvénnyel hajtott végre fordulatot, hanem azzal a politikával is, melynek értelmében "az állam védi polgárait, és nem fél szembeszegülni a befolyásos érdekcsoportokkal, a nyugati cégekkel, a bankokkal, a médiával vagy az uniós elittel". Ezért a magyar kormányt a nemzetközi színtéren folyamatos támadások érik ugyan, másfelől viszont olyan támogatottságnak örvend, amelyről "nem is álmodhat semmilyen más kormány Európában" - írja.

A harmadik misszióról szólva Górny hangsúlyozza: a magyar miniszterelnök ma úgyszólván az egyetlen európai vezető, aki folyamatosan sürgeti a jelenlegi európai működési modell megváltoztatását és a keresztény gyökerekhez való visszatérést, az EP-választásra pedig úgy tekint, hogy az "első lépés lehet Európa civilizációs bomlásának feltartóztatásában". Kérdés,
velemenyezd, 2018. december 10. hétfő, 15:22
Fővárosi Közgyűlés - Napirenden az e-jegyrendszer a jövő szerdai rendkívüli ülésen
szervek - bevonásával gondoskodjon a projekt újrastrukturálásáról és az ehhez szükséges egyeztetések lefolytatásáról. Továbbá a projekt befejezési határidejét 2020. december 31-re módosíthatja a testület.

A projekt aktuális helyzetről szóló tájékoztató szövegben az olvasható: másfél éve műszaki és jogszabályi változások miatt szükségessé vált a szállítói szerződés módosítása, valamint a projekt megvalósításának átütemezése a kölcsönszerződés módosítása is.

Mint írták, az elmúlt másfél évben folyamatos napi szintű egyeztetések eredményeképp elkészült a követelményeket leíró dokumentum, valamint a felek konszenzusra jutottak a szállítói szerződés módosításának szövegezésében. A szerződés mellékletét képező változtatási ajánlatok tekintetében a felek a 23 ajánlatból 18 esetében konszenzusra jutottak.

A BKK és a Scheidt&Bachmann német cég között a legnagyobb ellentmondás az állomástelepítési, járműszerelési és üzemeltetési költségeket érintő változtatási ajánlatokat illetően volt, mivel a szállító
velemenyezd, 2018. december 07. péntek, 12:23
A romániai magyar oktatás helyzetéről tájékozódott Marosvásárhelyen az ENSZ kisebbségügyi különmegbízottja
A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) tájékoztató hírlevele emlékeztetett, hogy a diplomata a legmagasabb rangú diplomata a világon, aki kisebbségvédelemmel foglalkozik és az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniója (FUEN), valamint a Magyar Civil Szervezetek Erdélyi Szövetsége meghívására látogatott Erdélybe.

Novák Csaba Zoltán RMDSZ-es szenátor házigazdaként elmondta: az erdélyi magyarság száz éve vált kisebbséggé, és azóta az anyanyelvű oktatás ügye folyamatos küzdelem számára, hiszen a román állam részéről számos kísérlet történt annak akadályozására, visszaszorítására.

Fernand de Varennes elmondta: a tájékozódás a fő célja, hiszen az ENSZ szakértőjeként feladata fogadni a kisebbségek részéről érkező panaszokat, majd felkérni az illető kormányokat a helyzet tisztázására. A különmegbízott felajánlotta segítségét e téren.

Szabó Ödön RMDSZ-es képviselő azt emelte ki, hogy a romániai törvények első ránézésre jól mutatnak, de ugyanez nem mondható el az alkalmazásukról. Kiemelte: a
velemenyezd, 2018. december 06. csütörtök, 17:50
Rétvári: az állami és a magánegészségügy egyértelmű szétválasztása a cél
Rétvári Bence megnyitó beszédében úgy fogalmazott, a két ellátási típus szétválasztása az egyik legkonfliktusosabb terület lesz a következő időszakban.

A folyamatnak azt kell eredményeznie, hogy egy intézményen belül ne vegyüljön az állami és a magán egészségügyi ellátás, vagyis a közkórházakban csak közellátást lehet majd igénybe venni, a magánellátásoknak pedig csak azokon kívül van a helye - fejtette ki Rétvári Bence. A két ellátási típus keveredése sokszor egészségtelen helyzetekhez, például a közfinanszírozott szolgáltatások lassulásához vezet - emelte ki.

"Ha valaki egy közkórházba belép, akkor biztosnak kell lennie abban, hogy délelőtt és délután is csak közfinanszírozotti ellátásban fog részesülni" - mondta. Az államtitkár szerint ez azért is fontos, mert a magánellátásért fizetők érdekeivel is ellentétes, ha kivizsgálásuk, kezelésük is közintézményekben történik.

Az államtitkár beszélt arról is, hogy novembertől a magánellátási intézményekre is fokozatosan kiterjed majd az a
velemenyezd, 2018. október 27. szombat, 14:11
Lavrov: másfél hónapon belül válhat hivatalossá az INF-szerződés amerikai felmondása
módja lesz majd a témát megvitatni Donald Trump amerikai elnökkel, aki szombaton jelentette be a kilépés szándékát. Megismételte: az Egyesült Államok semmivel sem bizonyította, hogy Moszkva megsértette volna az INF-egyezményt. Azt állította ugyanakkor, hogy Washington megtette ezt.

Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő csütörtökön arra figyelmeztetett, hogy az INF-szerződés amerikai felmondása egész régiókat vonhat majd be az új fegyverkezési versenybe. Mint mondta, a lépés beleilleszkedik abba a folyamatba, amelynek keretében az Egyesült Államok több olyan katonai fejlesztési programba kezdett, amelyek a jövőben ellentétbe kerültek volna a szerződés rendelkezéseivel.

Zaharova kifejezte meggyőződését, hogy a "destruktív" amerikai lépések nem találnak megértésre a nemzetközi közösségben, amelynek tagjai elkötelezettek a biztonság, a stabilitás és a fegyverzetellenőrzés meglévő mechanizmusainak megerősítése mellett. Arra kérte őket, hogy jelezzék Washingtonnak tervei veszélyességét.
velemenyezd, 2018. október 25. csütörtök, 19:12
Pénzügypolitika - Londoni elemzők: nem nehezedik szigorítási nyomás az MNB-re
későbbi szakaszában ismét a 3 százalékos ütem felé veszi az irányt.

Térségi tárgyalásaikról kedden ismertetett beszámolójukban közölték: azzal számolnak, hogy az MNB jövő márciusban vagy júniusban kezdheti csökkenteni az eszközeiből "kiszorítandó" likviditásmennyiség célszintjét, és amint ez zéróra csökken, és emellett a kamatfolyosót is megemelte bank, az effektív kamatszint addigra konvergál a jelenlegi 0,90 százalékos alapkamathoz.

A Morgan Stanley londoni elemzőinek várakozása szerint ez a folyamat jócskán átnyúlhat 2020-ba, vagyis még másfél-két évbe is beletelhet, mire az MNB felszámolja a BUBOR-ráta és az alapkamat közötti rést.

A cég szakértői hangsúlyozták, hogy erről még nincs egyértelmű útmutatás, de az ő szilárd meggyőződésük az, hogy az MNB igyekszik majd lassú ütemen tartani a folyamatot, és ha lehetséges, a vártnál korábbi szigorítás helyett megpróbál inkább a piaci várakozások mögött haladni.

A Cityben vannak ennél jóval agresszívabb - jóllehet nem konszenzusos -
velemenyezd, 2018. október 23. kedd, 17:51
Nem mindennapi látványt nyújt az extrém alacsony Duna
sokakat csalogatott ki az őszi napsütés a vízpartra, hogy közelebbről is megnézzék a ritka természeti jelenséget.
A hétfő reggeli vízállás szerint a Duna 46 centiméteren állt a bajai vízmércénél , a nyári csapadékszegény időjárás miatt az elmúlt hét évtized legkisebb értékeit, vagy az alatti értékeket mérnek a folyó hazai szakaszán. A Duna Bajánál a legkisebb szintjét október 19-én hajnal 3 órakor érte el 33 centiméterrel, így a folyó új LKV-szintet állított fel . Az előrejelzések szerint lassú, de folyamatos vízszint-emelkedés várható a Duna alsó szakaszán.
A rendkívül alacsony dunai vízállás miatt a Sugovica szintje is kritikusan alacsony, néhol mindössze alig egy-másfél méter széles és néhány tíz centiméter mély, gumicsizmában is át lehet kelni rajta.
Az ünnepi hosszú hétvégén a jó időt kihasználva sokan látogattak ki a Sugovica partjára, és a bajai Duna-hídhoz, távolabbról is rengetegen érkeztek, hogy láthassák a ritka természeti jelenséget. Az apadó vízállás miatt a Duna folyómedrének
maroka, 2018. október 22. hétfő, 17:34
Otthon Centrum: egy panellakást átlagosan 2 hónap alatt lehet értékesíteni
azonban így is több mint 50 nappal rövidebb a 2013-ban jellemző 8 hónapos átlagos értékesítési időtartamnál.

Az újépítésű lakások értékesítése átlagosan kétszer olyan hosszú ideig tart, mint a használt lakásoké, az elemző szerint ez azért nem jelent problémát, mert egy társasházi lakás jellemzően másfél év alatt készül el, így a kivitelezőnek elegendő idő áll rendelkezésére az eladásra.

Mindezzel párhuzamosan az eladóknak jóval kevesebbet kell engedniük az árból, mint 2013-ban: az alku mértéke folyamatosan csökken, az elmúlt öt évben 4 és 10 százalék közé mérséklődött. Míg 2013-ban átlagosan 13 százalékkal lehetett végül olcsóbban megvásárolni az adott ingatlant a kezdetben meghirdetett árnál, addig 2018-ban csupán a vételár 7,1 százalékát tudta megspórolni a vevő az alku során.

Soóki-Tóth Gábor szerint az áralku értéke a családi házaknál a legnagyobb, itt a kezdetben meghirdetett ár 10,2 százalékát tudja megspórolni a vevő. A legkisebb árengedményt, átlagosan 4,3 százalékot a panellakásoknál
velemenyezd, 2018. október 22. hétfő, 07:04
Immunerősítés - természetesen
többi a lépben, májban, nyirokcsomókban, csontvelőben, bőrben található. Csak a limfociták (egy speciális immunsejt család) becsült létszáma kb. 500 milliárd sejt, ha pedig a többi immunsejtet is hozzá számoljuk (fehérvérsejtek, nagy falósejtek, dendritikus sejtek, stb.) akkor helyesebb, ha kg-ban fejezzük ki a mennyiségüket. Kb. másfél kg sejtről van szó. Együtt nagyobb szervrendszert alkotnak, mint pl. a máj.

Ezért az immunrendszer működtetése a szervezet számára igen sok energiát igénylő folyamat, és itt nem csak a kalóriára gondolok, hanem az összes vitaminra, ásványi anyagra, sóra, napfényre, tiszta vízre.

Milyen természetes módszerekkel kerülhetjük el immunrendszerünk meggyengülését és tarthatjuk fenn az ideális fehérvérsejt számot?

- kerüljük az édes ételeket, használjunk minél kevesebb cukrot
- iktassuk ki étrendünkből az egészségtelen zsírokat
- ha túlsúlyos vagy elhízott, fogyjon le néhány kilót
- fogyasszon minél több tiszta vizet
pacsakute, 2018. október 11. csütörtök, 11:11
1/173
Képek, videók
A szociáldemokrácia és a
hollygergo
2009. február 07. szombat, 18:12
Hazaárulás
furaila
2018. január 06. szombat, 08:13
A jobboldali szószék
ujjozsef
2010. május 28. péntek, 19:19
hitman-jobboldali 800x600
sessy
2009. augusztus 28. péntek, 22:09
hitman-jobboldali 1024x76
sessy
2009. augusztus 28. péntek, 22:06
hitman-jobboldali 1200x90
sessy
2009. augusztus 28. péntek, 21:58
Mayday 2006 (jobboldali v
dppeter
2006. október 13. péntek, 13:04
ime-az-orszag-ahol-nin cs-
lilagondolatok
2018. október 26. péntek, 10:37
Mosoly országa
csalogany13
2018. augusztus 25. szombat, 23:39
Volt egyszer egy ország
irmus
2018. augusztus 24. péntek, 14:50
ország cukormentes tortáj
maroka
2018. augusztus 02. csütörtök, 11:00
Ország tortája
irmus
2018. június 01. péntek, 17:58
Hetedhét-ország felé 01.j
chillik
2018. május 21. hétfő, 05:43
Hetedhét-ország felé 02.j
chillik
2018. május 21. hétfő, 05:43
Ország építés.png
cipello
2018. május 18. péntek, 13:29
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.