Belépés
2019. szeptember 23. hétfő | 39. hét | 266. nap | 15:43 | Tekla
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Könyvhét - Programok Nógrád megyében
Salgótarjánban a Balassi Bálint Megyei Könyvtárban csütörtökön Zsibói Gergely költő, író nyitja meg a 90. ünnepi könyvhét és 18. gyermekkönyvnapok városi rendezvénysorozatát. Köszöntőt mond Molnár Éva, a könyvtár igazgatója és Fekete Zsolt, Salgótarján polgármestere, majd a Zenthe Ferenc Színház Versvándorok csoportja adja elő az Ady 100, Hunn, új legenda című zenés irodalmi műsort.

Pénteken a 65 éves Palócföld kerül középpontba. A folyóirat évtizedeit bemutató tárlatot Fekete Zsolt polgármester és Skuczi Nándor, a Nógrád megyei önkormányzat elnöke nyitja meg a könyvtárban. Szerzők és szerkesztők részvételével a folyóirat múltjáról és jelenéről kerekasztal-beszélgetést tartanak.

Szombaton családi programokat és a "betűrengetegben" szervezett akadályversenyt szerveznek a Mikkamakka gyermekkönyvtárban. A Balassi Bálint Asztaltársaság irodalmi programjában verseket mutat be, azokét is, akik a felhívásra magukkal viszik saját költeményüket. A Libri Könyvesbolt standján Juhász Tibor Bezerédi-díjas
velemenyezd, 2019. június 12. szerda, 13:06
A székelyföldi irodalomé a főszerep az Élőfolyóirat idei utolsó alkalmán
Hozzátette: a sorozat lehetőséget ad egy-egy kortárs alkotó vagy irodalmi folyóirat budapesti közönség előtti élő bemutatkozására. A többféle művészeti ágat felvonultató esteket az irodalmi előadások és beszélgetések mellett neves előadóművészek felolvasásai, vetítések, fotó-összeállítások és zene színesíti.

Az Élőfolyóirat első alkalma az augusztusi Tokaji Írótábor három kisfilm vetítésével egybekötött "kistükrét" hozta el a fővárosba, míg a második, október 15-i est főszereplője a kárpátaljai Együtt folyóirat volt. Utóbbi alkalmon Vári Fábián László, Dupka György és Nagy Zoltán Mihály József Attila-díjas írók, költők, szerkesztők meséltek a beregszászi lap indulásának körülményeiről és az 1960-as évekbe visszanyúló múltjáról. Emellett egy történeti előadás is elhangzott a kárpátaljai "malenkij robotról", több százezer magyar férfi és nő Szovjetunióba hurcolásáról. Az est zenei közreműködője a Makovecz-díjas Kiss Ferenc népzenész volt.

A sorozat a Pozsonyban élő Kossuth-díjas Tőzsér Árpád
velemenyezd, 2015. december 15. kedd, 15:23
Statisztikai szócikkíró versenyt hirdet a KSH
A versenyt gazdaság- és környezetstatisztika, demográfia, hazai és külföldi népszámlálások, társadalomstatisztika, valamint területi és térstatisztika témakörökben hirdetik meg. Pályázni ezen területekről, illetve a jelzett területek múltjáról szóló átfogó cikkekkel, módszertani vagy fontos fogalmakat tisztázó írásokkal, magyar és nemzetközi folyóiratok, alapművek bemutatásával, kiemelkedő társadalomtudósok, szakemberek, intézményvezetők életét és munkásságát bemutató szövegekkel lehet.

A verseny értékelése a június 30-i zárást követő hetekben lesz, az eredményhirdetést október 9-én tartják. Az értékelés fő szempontjai a teljesség, a szócikkek formai állapota, általános hossza, minősége, a téma fontossága.
velemenyezd, 2013. május 03. péntek, 14:35
Adalék Konrád Györgyhöz
ezt követően meg is jelent annak lakásán, ahol a magánvádló közölte Sándor Ernővel, hogy adja elő a tanulmányt, majd a kéziratot lefoglalták. (...) Konrád György bejelentése után az ő felhívására adta elő Sándor Ernő 1974. október 27-én az esszét a rendőröknek. Ebből pedig levonható az a következtetés, hogy az irat őrzőjének nevét Konrád György magánvádló közölte a hatósággal, így ez a cselekmény a mindennapi élet fogalmai szerint »besúgásnak« minősül. Ezt magánvádlónak a 168 Óra című folyóiratban tett kijelentései is alátámasztják, hiszen a cikkben ő maga mondta, hogy »morális hibát követtem el«.

Ellenzéki évei alatt sokat tartózkodott Nyugat-Európában és Amerikában (többek között New Yorkban, San Franciscóban, Párizsban), 1987 és 1988 között világirodalmat tanított a Colorado Springs-i Colorado College-ben. Ellenzékiségét több bírálat is érte, lévén 'ellenállóként' olyan lehetőségei voltak a rendszerváltás előtt, ami még átlagembereknek sem nagyon adatott meg. Konrád és
sandrapolke, 2012. február 16. csütörtök, 20:18
Szemelvények és képek....
Szemelvények és képek A mi színházunk című könyvvünkből (6)

Döntő, gálaműsor, gesztusok

A Fesztivál országos döntőjére decemberben került sor Bukarestben. Az idáig eljutott együttesekről a Teatrul című színházi folyóirat írt az 1969/2 számában. Részletes statisztikai adatokat közölt, amelyekből megtudtuk, hogy a versenyre jelentkező 4.000 színjátszó együttesből a döntőbe 51 került: kultúrotthonok, szakszervezeti, városi művelődési házak és a hadsereg kultúrházainak képviseletében. Ezek mellett volt még 8 népszínházi produkció, 15 irodalmi összeállítás, 10 folklór együttes és 35 versmondó. Ott találkoztunk a hajdani kolozsvári kollegákkal, akikkel együtt játszottunk az egyetemi színpadokon. Akkoriban Kolozsváron két magyar egyetemi színjátszó együttes volt, a egyiket Szabó József (Ódzsa), a másikat Bereczki Péter vezette. A fesztiválra döntőjére a kolozsvári Művelődési Palota színjátszó együttese jutott be, John Osborne Dühöngő ifjúság (más fordításban Nézz vissza haraggal)
alburnus, 2011. augusztus 16. kedd, 16:11
Képek, videók
Pünkösdi Programok Észak-
menusgabor
2018. szeptember 19. szerda, 21:30
Programok
sanci81
2017. augusztus 19. szombat, 08:31
föld_napi_programok.jp g
lilagondolatok
2017. július 13. csütörtök, 07:58
olimpiai programok.jpg
maroka
2016. július 22. péntek, 19:32
Téli programok kisgyermek
zskadi
2016. február 07. vasárnap, 05:23
Programok! Mosonmagyaróvá
bzsuzsanna
2013. szeptember 29. vasárnap, 18:53
programok0616.jpg
maroka
2012. június 16. szombat, 09:35
orig-Programok.jpg
juliay
2010. július 28. szerda, 01:34
Programok
ludysi
2009. augusztus 24. hétfő, 18:57
JTV Igazgatója. Nyit!
bzsuzsanna
2012. november 25. vasárnap, 09:21
A Lovag volt igazgatója a
caris11935
2009. április 17. péntek, 08:34
több évtizedes fotó lehet
lovaszmarika
2011. január 21. péntek, 15:08
Budapest folyóirat
lacipecsenye
2012. március 16. péntek, 20:44
Címkék
Sándor Ernővel, székelyföldi irodalomé, másikat Bereczki, felhívásra magukkal, magánvádló közölte, eredményhirdetést október, Nagy Zoltán Mihály József Attila-díjas, fesztiválra döntőjére, rendszerváltás előtt, augusztusi Tokaji, Juhász Tibor Bezerédi-díjas, kéziratot lefoglalták, hajdani kolozsvári, Zsibói Gergely, sorozat lehetőséget, Zenthe Ferenc Színház Versvándorok,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.