Belépés
2020. május 26. kedd | 22. hét | 147. nap | 04:32 | Fülöp, Evelin
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Újabb lazításokat és új védekezési rendszert vezetnek be Németországban
felerősödik a járvány - emelte ki Angela Merkel kancellár a tanácskozás után. Hozzátette, hogy a járványlassító intézkedések sikere révén a csaknem 400 járás és város közül csak egyben haladja meg az 50-es határértéket a százezer lakosra jutó heti új fertőzöttek száma.

Azonban Németország még csak "a járvány legelején" van túl, és a mindennapok részévé vált új szabályokat - köztük a maszkviselés és a társas távolságtartás előírását - még sokáig be kell tartani, és továbbra is gondoskodni kell a fokozottan veszélyeztetettek védelméről, ezért mindenkinek tanácsos a lehető legnagyobb óvatossággal felkeresni nagyszüleit, idős rokonait - fejtette ki a kancellár.

Mint mondta, az emberek közreműködése nélkül sikertelen lenne a védekezés, ezért "mindenkinek felelősen kell élnie a szabadság minden egyes darabkájával", amely az eddigi közös erőfeszítések révén ismét hozzáférhetővé válik.

"Az egész szövetségi köztársaság a bizalomra épül" - válaszolt a politikus arra az újságírói kérdésre,
velemenyezd, 2020. május 06. szerda, 18:13
Koronavírus - Városliget Zrt.: egyeztessen és intézkedjen a fővárosi és a kerületi vezetés
Fürjes Balázs pénteki Twitter-bejegyzésében hozzátette: megkérték Horváth Csaba zuglói polgármestert - akivel konstruktív beszélgetést folytattak -, egyeztessen Karácsony Gergely főpolgármesterrel. Ugyanis - mint írta - a Városháza tévedésben van, félrevezették Karácsony Gergelyt.

A Városliget Zrt. pénteki közleményében szintén azt írták: Baán László, a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa megkereste Zugló polgármesterét, és felhívta a figyelmét arra, hogy Karácsony Gergely főpolgármester téves jogértelmezésével szemben, a jogszabály alapján, a Liget lezárása érdekében a zuglói önkormányzat jogosult eljárni.

Baán László arról is tájékoztatta a zuglói polgármestert, hogy sajtóhírek alapján Karácsony Gergely lezáratná a Városligetet, de mivel erre Zugló polgármestere jogosult, javasolta Horváth Csabának, hogy elődjével, Karácsony Gergellyel egymás közt tisztázzák a kérdést és mielőbb intézkedjenek.

A Városliget Zrt. azt írta: saját munkájával azonnal támogatja a meghozott intézkedések
velemenyezd, 2020. április 10. péntek, 19:22
Koronavírus - Városliget Zrt.: ne jöjjenek a parkba!
A Városliget Zrt. pénteki közleményében azt írta: a Városliget sajátos adottságai miatt fizikailag nem lezárható. Ezért kérik a parkhasználókat, hogy fokozottan tartsák be az előírásokat, szigorúan kerüljék a csoportosulásokat, és csak legszükségesebb esetben, akkor is a jogszabályban engedélyezett módon használják a parkot, vagyis egyéni szabadidős sporttevékenységre, célú gyaloglásra, háziállatok sétáltatására.

Tájékoztattak arról is, hogy levélben kérték Budapest rendőrfőkapitányát és a fővárosi rendészeti igazgatóság vezetőjét, hogy a húsvéti hosszú hétvégén fokozottan ellenőrizzék a kijárási korlátozások betartását a Városligetben.
velemenyezd, 2020. április 10. péntek, 11:11
A klímaváltozás megnyirbálja a fülemülék szárnyait
A szakemberek a földközi-tengeri régió éghajlatának változásával, vagyis a tavasz korai beköszöntével és a fokozott szárazsággal hozzák összefüggésbe a jelenséget - írja a BBC hírportálja.

A kutatók aggódnak, hogy a klímaváltozás befolyásolhatja a madarak vándorlási képességét a téli hónapokban.

A fülemülék a szubszaharai Afrika térségében töltik a telet. A hatalmas távolságok megtételében kulcsszerepet játszik a madarak szárnyának mérete.

A spanyol szakemberek 20 év adataira támaszkodva tanulmányozták, hogy miként változott a madarak szárnyának alakja két fülemülepopulációban.Megállapították, hogy a fülemülék átlagos szárnyhossza a testméretükhöz viszonyítva csökkent.

"Eredményeinek azt mutatják, hogy a tavasz eltolódott, a nyári szárazság pedig intenzívebbé vált, ami rövidebb optimális költési időszakot jelent a madarak számára" - mondta Carolina Remacha, a madridi Complutense Egyetem munkatársa, a tanulmány vezetője.

A szakemberek úgy vélik, hogy az olyan madarak, mint a
velemenyezd, 2020. április 01. szerda, 14:12
Tovább forog a Hosszú Katinkáról szóló dokumentumfilm
veszélyhelyzetet is, amikor a háromszoros olimpiai, huszonhatszoros világ- és harmincnégyszeres Európa-bajnok magyar úszó folytatja az edzéseket, és a három aranyat hozó riói olimpia után Tokióban újra versenybe száll a győzelemért.

Az összegzés felidézi, hogy a februárban elkezdődött forgatás eddig is extra körülmények között zajlott: a versenyekre való utazások, a víz alatti felvételek különleges eszközök, technikák alkalmazását kívánták meg. "A járvány okozta veszélyhelyzetben a film alkotóinak is fokozottan be kell tartaniuk az egészségügyi óvintézkedéseket. A stábtagok nem mehetnek két méternél közelebb Katinkához, rengeteg időt és energiát vesz igénybe az emberek és a forgatási eszközök fertőtlenítése, a maszkok, kesztyűk és védőruhák alkalmazása" - közölték.

A közlemény idézi Lajos Tamás producert, aki elmondta: "eddig is az volt az a zászlónkra írva, hogy az olimpia mindenekelőtt, tehát a filmkészítés semmilyen körülmények között nem zavarhatja Katinkát a versenyekre való felkészülésben,
velemenyezd, 2020. április 01. szerda, 09:31
Koronavírus - Német járványügyi vezető: Németország még mindig a járvány elején tart, a korlátozó intézkedések
fizikai kapcsolatok csökkentése - a társas távolságtartás - mellett továbbra is három elemre kell építeni a járványlassítás stratégiáját. Az első a fertőzöttek lehető leggyorsabb azonosítása, elkülönítése és annak feltárása, hogy kivel kerültek közelebbi kapcsolatba a fertőzőképesség kezdetétől. Ehhez széles körben, de célzottan tesztelni kell. A koronavírus-teszt indokolt többek között a Covid-19 jellegzetes tüneteit mutató embereknél, a bizonyítottan fertőzöttekkel kapcsolatba került személyeknél és a fokozott fertőzésveszélynek kitett csoportok tagjainál, köztük az egészségügyi dolgozók körében - sorolta.

A második elem a leginkább veszélyeztetett rétegek, vagyis az idősek és a krónikus betegségben szenvedők védelme. A harmadik az egészségügyi rendszer kapacitásának növelése - mondta Lothar Wieler, hozzátéve, hogy az RKI ajánlása szerint meg kell kétszerezni az intenzív ellátásra alkalmas ágyak - kórházi férőhelyek jelenleg országszerte 28 ezres - számát, és ezen belül a lélegeztetésre alkalmas ágyak
velemenyezd, 2020. március 25. szerda, 12:32
"Gréti" Termelői Piac 03.21
látogatóitól is:
- a vevők tartsanak biztonságos 2 méteres távolságot egymástól
- ha valaki lázas, hőemelkedése van, hurutosan köhög ne látogassa a piacot
- kérjük tartózkodjanak a fizikai kontaktustól
- hordjon mindenki magánál papír zsebkendőt, vagy saját kis törölközőt, abba törölje a kezét
- mindenki igyekezzen gyorsan bevásárolni, hogy helyet adjon az új érkezőknek és ne alakuljon ki tumultus
- egy családból csak egy ember menjen vásárolni
Külön kérjük, hogy a fokozottan veszélyeztetett idősek maradjanak otthon, kérjenek segítséget a bevásárláshoz.
A piac árusai és jelenlegi üzemeltetője ( március 31-ig a Gazdagréti Összefogás Egyesület ) minden igyekezetével azon van, hogy megtartsa a legmagasabb fokú higiéniai állapotot és biztonsági szintet, kérjük segítsenek Önök is ebben.
Köszönjük!

Néhány kép a piacról
Nyáron a szép
maroka, 2020. március 21. szombat, 17:12
Koronavírus - Újabb halottak egy bajor idősotthonban, Ausztria 22 millió eurót különít el kutatásra, bezártak a
Németországban szombat délelőtt megközelítette a 20 ezret az új típusú koronavírussal (SARS-CoV-2) bizonyítottan fertőzöttek száma. A Johns Hopkins Egyetem kimutatása szerint 19 848 esetet regisztráltak. Ez 3746 esettel több a péntek kora délutáni 16 102-nál. A vírus okozta betegségben (Covid-19) újabb 20 ember halt meg, az eddigi halálos áldozatok száma ezzel 68-ra emelkedett.

Az eddigi adatok szerint a betegség leginkább az időseket fenyegeti, ezért igyekeznek fokozottan védeni őket, ami nem mindig sikerül. A bajorországi Würzburg egyik idősotthonban fertőzési góc alakult ki, szombatig kilencen haltak meg, valamennyien 80 év felüliek. Öten kórházba kerültek, további tíz fertőzöttet az otthonban elkülönítettek. A 160 embert ellátó intézmény dolgozói közül 23 fertőződött meg, ők otthoni karanténban vannak.

Azonban fiatalok is kerülnek a kórházak intenzív osztályára. A fiatalság önmagában nem jelenti azt, hogy nem lehet súlyos lefolyású a Covid-19 - mondta a Schwabing nevű müncheni városrészben
velemenyezd, 2020. március 21. szombat, 14:12
Új Buda - újabb intézkedése
Budapest kerületeivel egy időben, a mai napon mi is lezárjuk a játszótereket, parkokat. Ahol lehetőség van rá, a fizikai zárás történik meg, azonban ott, ahol nincsen a park körülkerítve, csak figyelmeztető táblákat tudunk elhelyezni. A sport parkokban szalagokkal kerítjük be az eszközöket, kérjük, ne használják azokat!
Emellett arra kérjük a kerület lakóit, a szabadban is tartsanak kellő távolságot egymástól, akár sportolnak, akár edzenek vagy csak játszani, pihenni mennek a parkokba. Akik saját felelősségre mégis használják ezeket a helyszíneket és ott eszközöket érintenek meg (padok, játékok, fitness tárgyak), feltétlenül figyeljenek a fokozott higiéniára, alkalmazzanak kézfertőtlenítőt és kerüljék az arcuk érintését!
maroka, 2020. március 18. szerda, 22:12
Koronavírus - Fokozott higiéniai intézkedéseket vezettek be az ételkiszállító cégek, forgalomnövekedésre számít
lehetőség azoknak az éttermeknek is, amelyeknek esetleg a járvány hatására visszaesett a forgalmuk. A társaság a most jelentkező éttermek csatlakozását felgyorsította a rendelések mielőbbi fogadása érdekében.

Megjegyezték, hogy a rendelések száma a vírust megelőzően is folyamatosan nőtt, így nehéz megállapítani, hogy az elmúlt pár hét növekedéséhez mennyiben járult hozzá a járvány.

A koronavírus-járvány miatt a NetPincér számos óvintézkedést vezetett be, amelyeket partnereinek is javasolt. A fokozott higiéniás intézkedések betartása mellett javasolják a közeli fizikai kapcsolat kerülését, az eszközök, valamint a kiszolgálási területek naponta többszöri fertőtlenítését minimum 60 százalékos alkoholtartalmú tisztítószerrel, valamint a futárpartnereknek kézfertőtlenítőket is beszereztek. A rendelések bármikor, nem csak a járvány alatt kiegyenlíthetők interneten bankkártyával és SZÉP-kártyával is, így aki szeretné akár teljesen elkerülheti az érintkezést a futárral.

A Teletál Ételfutár Kft.
velemenyezd, 2020. március 13. péntek, 12:12
40 év fölött érdemes
Az élet túl rövid ahhoz, hogy mindig megfeleljünk mások elvárásainak. Nem lehet mindig a szerint élni, amit mások akarnak vagy amit mások elvárnak tőlünk. Fokozottan érvényes ez 40 éves kor után, amikor van már annyi év mögöttünk, van már annyi élettapasztalatunk és önismeretünk, hogy tudnunk kell, mi az, ami jó nekünk, és milyen dolgok betegítenek meg bennünket.

Szép dolog az önzetlenség és az empátia, de néha tudni kell nemet is mondani. Ha mindig mindenkinek segíteni szeretne, akkor önmagával fog kevesebbet foglalkozni, amit az egészsége fog megsínyleni. Mondjon néha nemet és boldogan dőljön hátra, ne érezzen lelkiismeret-furdalást, amiért nem egyedül mentette meg a világot.

Lehet, hogy valaki eléri a negyvenéves kort, dédelget egy csomó álmot, van egy képzeletbeli bakancslistája, de soha sincs ideje ezeket megvalósítani. Ne halogassa a dolgokat, vágjon bele azokba a dolgokba, amelyekről már régóta álmodozik. Szakértők szerint nagyon fontos, hogy megvalósítsuk az álmainkat, mert ez
pacsakute, 2020. március 03. kedd, 14:57
Koronavírus - NNK: maradjon otthon és hívja fel az orvost, aki fertőzöttnek hiszi magát!
Az NNK hétfői, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a járványügyi helyzet folyamatos változása miatt hétfőn ismét módosította a korábban kiadott eljárásrendet az országos tisztifőorvos. Tekintettel a nemzetközi tapasztalatokra, amelyek szerint indokolt az egészségügyi dolgozók fokozott védelme, az új szabályozás nemcsak a (potenciális) beteget, hanem az alapellátó orvost is védi, valamint biztosítja, hogy az általános betegellátás se sérüljön.

Az eljárásrend ezért egyebek mellett arra helyezi a hangsúlyt, hogy a háziorvos és a koronavírus-megbetegedés szempontjából gyanús páciens fizikailag ne találkozzon.

A lehetséges fertőzöttségre gyanús páciens kikérdezése az eljárásrend mellékleteként rendelkezésre bocsátott kérdéssor, úgynevezett csekklista szerint történik. Amennyiben a kikérdezés során a háziorvos koronagyanúsnak ítéli a pácienst, az Országos Mentőszolgálattól az erre a célra biztosított telefonszámon kéri az illető szállítását a területileg illetékes fertőzőosztályra. Ott
velemenyezd, 2020. március 02. hétfő, 16:53
1/71
Képek, videók
Németországban, 2006-ban
orban47
2016. október 05. szerda, 18:22
Németországban
orban47
2016. szeptember 08. csütörtök, 05:13
Valahol Németországban.JP
colonel
2013. december 25. szerda, 23:24
Burg Katz Németországban.
pacsakute
2013. november 04. hétfő, 18:23
0 kastély Németországban.
lovaszmarika
2012. augusztus 26. vasárnap, 15:46
Levente Németországban
ercseimarika
2011. július 31. vasárnap, 20:37
Németországban
syska0127
2009. október 23. péntek, 16:02
Aurél Németországban,( ná
vindiesel
2008. július 31. csütörtök, 10:15
86 Ulm Németországban
djedgar
2008. július 10. csütörtök, 09:01
Koronavirus - a megmentő.
menusgabor
2020. május 03. vasárnap, 18:51
Szelfi-Angela Merkel.jpg
agica2004
2017. február 25. szombat, 16:36
angela-merkel-migranso k.j
menusgabor
2016. október 05. szerda, 19:11
Angela Merkel.jpg
agica2004
2014. január 28. kedd, 17:20
Angela Merkel
basikele
2014. január 02. csütörtök, 07:02
-brusszel-angela-merke l.j
agica2004
2013. július 15. hétfő, 11:59
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.