Belépés
2020. július 11. szombat | 28. hét | 193. nap | 21:48 | Nóra, Lili
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Sajtos tejfölös lángos - glutén mentes
Hozzávalók
150 g Mix B - Bread-Mix
50 ml langyos víz
70 ml víz
12 g friss élesztő
1/2 tk.só
1/2 tk.porcukor
tejföl
reszelt sajt

Elkészítés
A tejben keverjük el az élesztőt és porcukrot. Tegyük felfutni 10 percre.
Keverjük össze a lisztet, vizet, sót és a felfutott élesztős tejet.
Gyúrjuk össze.
Takarjuk le és hagyjuk kelni 1 órát.
Szedjük 4 golyóra.
Nyújtsuk ki a golyókat lisztezett felületen.
Bő zsírban süssük meg mindkét oldalukat.
Kenjük meg tejföllel, sózzuk, szórjuk meg reszelt sajttal és fogyaszható is.
bkisseva, 2018. július 12. csütörtök, 10:29
RaKoTT ZöLDBAB
(csak tejfölösen)

Hozzávalók: 1 kg zöldbab, 40 dkg paradicsom, 3 evőkanál zsemlemorzsa
3 dl sűrű tejföl, 3 evőkanál olaj, 1 csokor friss kapor, 6 gerezd fokhagyma
só, cukor ízlés szerint

Elkészítés:
A zöldbabot megtisztítjuk, megmossuk, egészben hagyjuk. Egy tűzálló tál vagy tepsi aljára a következőképpen rétegezzük: zöldbab, paradicsomkarikák, apróra vágott kapor, zúzott fokhagyma, tejföl. Addig rétegezzük emigyen amíg, elfogynak a hozzávalók. A tetejére olaj vagy margarin és morzsa kerül, majd lefóliázzuk, lefedjük és a sütőben puhára, pároljuk. Hidegen is fogyaszható köretként, főtt tojással.
bubszi, 2010. október 18. hétfő, 14:44
RAKOTT ZÖLDBAB (csak tejfölöse
RAKOTT ZÖLDBAB (csak tejfölösen)

Hozzávalók: 1 kg zöldbab, 40 dkg paradicsom, 3 evőkanál zsemlemorzsa
3 dl sűrű tejföl, 3 evőkanál olaj, 1 csokor friss kapor, 6 gerezd fokhagyma
só, cukor ízlés szerint

Elkészítés:
A zöldbabot megtisztítjuk, megmossuk, egészben hagyjuk. Egy tűzálló tál vagy tepsi aljára a következőképpen rétegezzük: zöldbab, paradicsomkarikák, apróra vágott kapor, zúzott fokhagyma, tejföl. Addig rétegezzük emigyen amíg, elfogynak a hozzávalók. A tetejére olaj vagy margarin és morzsa kerül, majd lefóliázzuk, lefedjük és a sütőben puhára, pároljuk. Hidegen is fogyaszható köretként, főtt tojással.
bubszi, 2010. október 09. szombat, 06:44
Zalai dödölle
Hozzávalók:

* 1 kg sárga, lisztes krumpli
* liszt - amennyit felvesz
* só ízlés szerint
* két nagy fej vöröshagyma
* sütött (nem préselt) házizsír
* tejföl ízlés szerint

Elkészítés:

A krumplit meghámozom, kockákra vágom, és felteszem főni. Amikor kész, a fele levét leöntöm, félreteszem (anyám régen ebből főzte a gánicalevest sok zöldséggel, tésztával). A krumplit összetöröm, összekeverem liszttel, amennyit felvesz, megsózom, és állni hagyom. A hagymát nagy kockákra szelem, és forró zsírban megpiritom.

A fazékból egy zsíros kanállal a hagymára szaggatom a krumplit, és ropogósra pirítom állandó kevergetés mellett. Pirosra, nem feketére.

Tálaláskor meglocsolom tejfel(föl)lel. Önálló étel. Szegények voltunk, nekünk nem tellett mellé szarvaspörkölt, de kipróbáltam: akármilyen jó sűrű pörkölttel fogyaszható!
Megjegyzés:

Már messze kerültem a csodálatos megyétől, de ha módom van rá, ma is
rochlitzne, 2010. szeptember 10. péntek, 10:43
Joghurt torta
Joghurt torta

Hozzávalók:

7,5 dkg cukor,
1 csomag zselatin,
1,5 dl vizet
8 dkg tejszínhabpor,
2 dl víz,
8 dkg cukor,
3 pohár joghurt

Elkészítés:

A cukrot, zselatint és vizet kikeverni, felfőzni, hozzáadni a többi hozzávalót és jól kihabosítjuk, majd torta formába öntjük. A tetejére színes zselét teszünk. Hűtőbe rakjuk hidegen fogyaszható.
veronika74, 2009. december 02. szerda, 17:54
Gondold meg, és igyál!
Gondold meg, és igyál!
Ahhoz, hogy rosszullétek nélkül túléljük egy nagyvárosban a kánikulát, elsősorban folyadékra (leginkább vízre) van szükségünk. Barcza Zsuzsa dietetikus szerint nemzetünk még mindig nem iszik eleget - legalábbis alkoholmentes italokat nem. Pedig a nyári hónapokban a szokásos kettő helyett három-négy liter folyadékot is magunkhoz kellene vennünk, hiszen ennyivel többet is izzadunk. Ez lehet cukormentes üdítőital vagy víz. Előbbinél a cukor hiányán van a hangsúly, hiszen a túl sok cukor megköti a vizet, így csak még szomjasabbak leszünk.

Bár azt gondolhatnánk, hogy a víznél nem kell figyelnünk a mennyiségen kívül semmire, ez nem így van. "Az ásványvizek pótolhatják az izzadással elvesztett ásványi elemeket, sókat, mégis azt javaslom, ne fogyasszák folyamatosan ugyanazt a márkát" - tanácsolja Barcza Zsuzsa. "Érdemes cserélgetni, mert mindegyiknek más az összetétele, így nem tesszük ki magunkat olyan veszélynek, hogy egyféle anyagból túlzott mennyiséget viszünk
brozsika, 2008. július 14. hétfő, 15:06
Képek, videók
tejfölös, sajtos lángos..
szupermami
2012. március 24. szombat, 18:40
sajtos- tejfölös lángos..
szupermami
2011. március 18. péntek, 12:39
tejfölös-sajtos lángos
mamedve
2009. augusztus 11. kedd, 21:18
felfutva.jpg
bongyi53
2009. szeptember 16. szerda, 05:20
felfutva.jpg
mester126mari
2009. szeptember 06. vasárnap, 08:31
Morzsoltkás felfutva.JPG
jegkasa
2007. szeptember 29. szombat, 19:37
Tibi golyókat formáz.
maryenne
2009. december 19. szombat, 16:07
fogyokuras_viz_hozzava lok
sarkadykati
2014. július 19. szombat, 06:47
tűsarkú és hozzávalók.jpg
agica2004
2014. június 12. csütörtök, 14:04
trendy-hozzávalók-.jpg
agica2004
2014. június 12. csütörtök, 14:02
tűsarkú és a hozzávalók.j
agica2004
2014. április 25. péntek, 18:33
mentalikőr hozzávalók
mariatovis
2011. október 16. vasárnap, 18:58
Hozzavalók.gif
margoboszi
2010. június 14. hétfő, 14:39
pesto_hozzavalok_0106. jpg
durcimarcika
2009. június 28. vasárnap, 00:00
Címkék
csodálatos megyétől, cukor hiányán, nyári hónapokban, szokásos kettő, sütőben puhára, többi hozzávalót, izzadással elvesztett, Barcza Zsuzsa, tetejére színes, felfutott élesztős, krumplit összetöröm, golyókat lisztezett, RaKoTT ZöLDBAB, következőképpen rétegezzük, mennyiségen kívül, hagymát nagy,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.