Belépés
2020. június 05. péntek | 23. hét | 157. nap | 06:27 | Fatime
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Két bemutatót tartanak az Orlai Produkciós Iroda és a Szentendrei Teátrum és Nyár együttműködésében
A Városháza udvarán látható a Szentendrei Teátrum és Nyár nyitóelőadásaként július 7-én Szép Ernő Vőlegény című darabja Novák Eszter rendezésében. A produkció főbb szerepeit Kovács Patrícia, Szabó Kimmel Tamás, Takács Kati, Gazsó György és Tóth Ildikó játssza.

A darab ismertetője szerint "az első felvonás szédítően kavargó burleszk, a második krimiszerűen izgalmas szerelmi párbaj, mely egyszerre gyöngéd és tébolyultan erotikus, és mindennek tetejében egy fogorvosi székben játszódik".

A darabról Novák Eszter rendező korábban azt mondta, hogy a magyar színpadi irodalom csúcsán helyezkedik el, mestermunka. Szerethető, sokat lehet rajta nevetni és nagyon fájdalmas, mert a pénztelenség okozta kiszolgáltatottság és a szerelem - a mai nap is ismert - ellentmondásairól szól.

Az előadás dramaturgja Kárpáti Péter, a zene Lázár Zsigmond munkája, a jelmezeket Zeke Edit, a díszletet Valcz Gábor tervezte.

Az előadás, a júliusi premiert követően, a Belvárosi Színházban látható szeptember
velemenyezd, 2017. július 03. hétfő, 14:02
Varda One: Fogmanó
elhatároztam, hogy megcsináltatom őket. Igen ám, de miből? Másodéves egyetemista voltam, épphogy fenn tudtam tartani magam részmunkaidős állásaimból.
Talán a legrosszabb fogam kikezelésére még futja a pénzemből. Fellapoztam az Arany Oldalakat, és felhívtam az első gyalog megközelíthető fogorvost. Az asszisztensnő azt mondta, azonnal mehetek. Ahogy átvágtam az egyetemi épületek között, megfeledkeztem a fájdalomról, mert csak az járt az eszembe, hogyan fogom kifizetni a számlát.
Néhány perc múlva már a fogorvosi székben ültem, és a fogorvos gondterhelten vizsgálgatta a számban lévő romhalmazt.
- Hm! - mondta - A maga fogai bizony elég rossz állapotban vannak.
- Tudom - vetettem oda könnyedén, hogy elrejtsem a félelmemet.
- Ne aggódjon, rendbe hozom valamennyit.
- Nem. Azt nem tudom kifizetni - mondtam, és már szálltam is ki a székből.
- Mit csinál?
- Mondtam, nincs pénzem.
- Maga az egyetem diákja,
lenke1964, 2016. június 17. péntek, 09:36
Vegyes viccek 36
dőltél.A kémia professzora magyaráz a hallgatóknak: Kérem figyeljék minden mozdulatomat! Ebben az üvegben éter van. Mint tudják, nagyon könnyen robban. Ha nem bánunk vele óvatosan és szakszerűen, valamennyien átkerülhetünk a másvilágra... Kérem lépjenek közelebb, hogy követni tudjanak!Te, el tudnád magyarázni nekem mi az az Einstein-féle relativitáselmélet? Persze, mi sem egyszerűbb... Ha egy szép nővel töltesz el egy intim órát, öt percnek tűnik; míg a fogorvosi székben 5 percet egy órának érzel.Megy a diák a falu egyik utcáján, és látja, amint egy gazda áll a malacok között. Fölkap egyet, fölemeli az almafához, és ott tartja két kézzel, amíg a malac meg nem eszi az almát. Akkor lerakja az állatot, és fölemeli a következőt. Az ötödik malac után a diák bekiabál az öregnek. Bácsi! Inkább meg kéne rázni a fát, hogy lepotyogjanak az almák! Rengeteg időt takaríthatna meg vele! Az öreg csak legyint: Ugyan! Mit kezdjenek a
klementinagidro, 2015. július 01. szerda, 06:24
Menny vagy pokol: a választás a Tiéd
2015. március 21. 03:00 - Lilla:)
"Amit most látunk, olyan mint egy homályos kép a tükörben; akkor szemtől szembe látunk majd."

(1Korinthus 13:12, GNT ford.)
Nemrég egy fogorvosi székben ültem. A szám nagyra nyitva, tele mindenféle fogorvosi eszközzel. Az orvos fölém hajolt és megkérdezte: "Tehát mi történik azután, hogy meghalok?" Erre ezt válaszoltam: "Ez attól függ, mennyire fog most fájdalmat okozni nekem!"

Aztán hozzátettem: "Azt tudom, hogy a Mennyben nem lesz szükségünk fogorvosra. A Pokolban talán igen, de a Mennyben biztosan nem."

A Biblia azt tanítja, hogy minden, amit most látunk, ideiglenes. A tested nem maradandó, ahogyan a fogaid sem. A házad és az irodád sem maradandó. A fák, a folyók, de még a hegyek sem tartanak örökké.

Minden, amit most látsz, csak ideiglenes. És amit most nem látsz, az a maradandó és örökkévaló.

Az igazság az, hogy azokat a dolgokat, amelyek örökké tartanak, most nem láthatjuk. Nem láthatjuk Istent, a Szent
radvanszki_jozsef, 2015. március 22. vasárnap, 17:51
Menny vagy pokol: a választás a Tiéd
"Amit most látunk, olyan mint egy homályos kép a tükörben; akkor szemtől szembe látunk majd."
(1Korinthus 13:12, GNT ford.)


Nemrég egy fogorvosi székben ültem. A szám nagyra nyitva, tele mindenféle fogorvosi eszközzel. Az orvos fölém hajolt és megkérdezte: "Tehát mi történik azután, hogy meghalok?" Erre ezt válaszoltam: "Ez attól függ, mennyire fog most fájdalmat okozni nekem!"

Aztán hozzátettem: "Azt tudom, hogy a Mennyben nem lesz szükségünk fogorvosra. A Pokolban talán igen, de a Mennyben biztosan nem."

A Biblia azt tanítja, hogy minden, amit most látunk, ideiglenes. A tested nem maradandó, ahogyan a fogaid sem. A házad és az irodád sem maradandó. A fák, a folyók, de még a hegyek sem tartanak örökké.

Minden, amit most látsz, csak ideiglenes. És
dandej, 2015. március 21. szombat, 09:12
Fizikai viccek
Relativitáselmélet

- Te, el tudnád magyarázni nekem mi az az Einstein-féle relativitáselmélet ?
- Persze, mi sem egyszerűbb... Ha egy szép nővel töltesz el egy intim órát, 5 percnek tűnik, míg a fogorvosi székben 5 percet egy órának érzel.


Fordulatszám

- Kanyarodásnál melyik keréknek a legkisebb a fordulatszáma? - kérdezi a tanár.
Rövid gondolkodás után máris válaszol Pistike:
- A pótkeréknek.Tér és idő

- Mi az összefüggés a tér, az idő és a tömeg között?
- Ha jó az idő, a tömeg lemegy a térre.A víz fogalma

- Halljuk, ki tudná elmondani a víz fogalmát - kérdezi a tanárnő.
- A víz egy olyan színtelen folyadék, amely kézmosás hatására
megfeketedik- vágja rá Pistike.Árammérő

- Hogyan lehet átalakítani egy áramerősségmérőt feszültségmérővé?
- Le kell ejteni. (Ekkor már csak volt
janna53, 2015. március 12. csütörtök, 08:28
Fogszuvasodás
gond ezzel az elmélettel viszont ott van, hogy a lányom nem eszik gyakran édességet, sosem iszik gyümölcsleveket, rendszeresen szopott és szinte soha nem evett semmiféle feldolgozott élelmiszert (amelyekről ismert, hogy károsak és fogszuvasodást elősegítőek).

Tudtam, hogy a jelenlegi elmélettel volt a baj. Meg kellett találnom a választ, mert a felnőttekkel ellentétben, a kisgyerekek nem viselik el könnyedén a hagyományos fogászati ​​kezeléseket, nem tudnak nyugodtan megülni a fogorvosi székben. Ennek eredményeként egy kisgyermek tipikus fogászati ​​kezelése altatás mellett történik.

Munkám a világ legnagyobb fogorvosa, Weston A. Price, valamint egy top fogorvos, Melvin Page kutatásain alapul. Ahelyett, hogy megpróbálta volna meghatározni azt, hogy a modern társadalmak miért szenvednek egészségtelen fogaktól, Weston Price beutazta a világot, hogy megtudja azt, hogy az őslakos embereknek miért olyan egészségesek a fogaik. A bennszülött csoportok kiváló
tripike, 2014. augusztus 25. hétfő, 08:45
Hajszínünktől függ a betegségünk?
hajlamosít a nikotinfüggőségre, mivel lassítja a nikotin lebomlását a májban. Minél tovább van szervezetünkben ez a káros anyag, annál könnyebben szokunk hozzá. Elegendő C-vitamin fogyasztásával hatékonyan segíthetjük májunk egészséges működését. A legegyszerűbb megelőzés viszont, ha egyáltalán nem gyújtunk rá.

A titokzatos vörös: érzéstelenítés és Parkinson-kór
A tüzes kinézet egy öröklött DNS mutációból származik és ellenállóbbá teszi gazdáját a helyi érzéstelenítőkkel szemben. A fogorvosi székben ülve és kezelésre várva ebből még problémáink adódhatnak. Kutatások szerint a vörös hajúaknak körülbelül húsz százalékkal több érzéstelenítőre van szükségük, mint szőke vagy barna hajú társaiknak.

A Harvard Egyetem kutatói kiderítették, hogy a vörös hajúaknak kilencven százalékkal nagyobb az esélyük a Parkinson-kór kialakulására. Az oka valószínűleg ugyanaz a gén mutáció, ami hajszínüket is meghatározza. Ugyanebben a kutatásban arra is rájöttek, hogy a folsav lassíthatja a
tinka1951, 2012. október 15. hétfő, 10:14
P i k á n s___VICCEK! 16.
Egy kislány kérdezi az anyukájától:
- Anyu, lehet egy nyolcévesnek gyereke?
- Dehogy, kislányom.
- Oké srácok! Folytathatjuk...

Apáca gombát szed az erdőben. Arra megy a vadász, megerőszakolja. Az apáca rohan, meggyónja a papnak. A pap ezt mondja:
- Mondj el 10 miatyánkot, 20 üdvözlégyet és egyél meg egy citromot.
- Citromot?? Minek?
- Hogy ne lássam azt a boldog képedet!

Egy nyolcadik osztályos lány meséli a szüleinek:
- Ma volt nálunk egy nőgyógyász az iskolában. Mindenkinek le kellett vetkőznie és mindenkit megvizsgált. Képzeljétek, csak egyedül egy lány volt szűz az egész osztályban.
- Tudtam, hogy te jó kislány vagy.
- Mami... a tanító néni volt az.

Egy igen nagy farokkal rendelkező férfi bemegy a jelmezkölcsönzőbe.
- Kérek egy fügefalevelet!
Felpróbálja, kicsi.
- Kérek egy nagyobbat! Azt is felpróbálja, az is kicsi.
- Nagyobb nincs?
- Nincs uram. De tudja mit? Dugja a f*szát a fülébe, és
astropapa58, 2012. január 10. kedd, 07:02
Jó hír, ha rossz a fogad
A fogorvosok gyakran szembesülnek azzal a helyzettel, hogy páciensük a fogorvosi székben több érzéstelenítőért esdekel, mert sajnos az egyszerű fogászati kezelések során az érzéstelenítés az esetek negyven százalékában nem elég hatásos.

Nemrég azonban az orvosok egy érdekes felfedezést tettek, miszerint, ha mannitot, azaz közönséges cukor-alkoholt adnak a fájdalomcsillapítóhoz, az nagyban erősíti annak hatását. Az Anesthesia Progress című szaklapban megjelent tanulmányból az is kiderül, hogy a mannit azáltal fejti ki hatását, hogy megnyitja a fogak alatt található idegrostokat védő membránt, ezáltal lehetővé teszi a fájdalomcsillapító számára a mélyebb rétegekig való eljutást.

Az Egyesült Államokban a sztenderd injekció lidokaint és epinefrint tartalmaz, amelyből az előbbi a fájdalomcsillapító, az utóbbi pedig egy úgynevezett vazokonstriktor, amely a fájdalomcsillapító felszívódását lassítja, ezáltal lehetővé teszi, hogy az hosszabb időn keresztül maradjon a fogidegek
yaskane, 2012. január 02. hétfő, 20:52
Jó hír, ha rossz a fogad
Jó hír, ha rossz a fogad
2012.01.01. | Ötvenentúl.hu
A fogorvosok gyakran szembesülnek azzal a helyzettel, hogy páciensük a fogorvosi székben több érzéstelenítőért esdekel, mert sajnos az egyszerű fogászati kezelések során az érzéstelenítés az esetek negyven százalékában nem elég hatásos.

Nemrég azonban az orvosok egy érdekes felfedezést tettek, miszerint, ha mannitot, azaz közönséges cukor-alkoholt adnak a fájdalomcsillapítóhoz, az nagyban erősíti annak hatását. Az Anesthesia Progress című szaklapban megjelent tanulmányból az is kiderül, hogy a mannit azáltal fejti ki hatását, hogy megnyitja a fogak alatt található idegrostokat védő membránt, ezáltal lehetővé teszi a fájdalomcsillapító számára a mélyebb rétegekig való eljutást.

Az Egyesült Államokban a sztenderd injekció lidokaint és epinefrint tartalmaz, amelyből az előbbi a fájdalomcsillapító, az utóbbi pedig egy úgynevezett vazokonstriktor, amely a fájdalomcsillapító felszívódását lassítja, ezáltal lehetővé teszi, hogy az
horvathnemagdi, 2012. január 01. vasárnap, 18:19
1/4
Képek, videók
Romis produkció!.jpg
hunyadvarijozsef
2016. október 06. csütörtök, 15:26
Kínai produkció
sanci81
2015. március 24. kedd, 17:41
Produkció
korosigaborne
2011. november 05. szombat, 18:35
produkció.jpg
agica2004
2011. szeptember 01. csütörtök, 10:46
produkcio
csili56
2010. február 27. szombat, 06:50
Produkcióne
btomike
2009. november 13. péntek, 19:37
Barosi tánc produkció
alpiger
2009. február 11. szerda, 21:28
produkció
nyersannaerzsebet
2007. szeptember 16. vasárnap, 18:00
Produkció!.jpg
ibolya64
2007. június 18. hétfő, 19:56
A produkció
mfg2003b
2007. május 04. péntek, 12:47
Produkció
djedgar
2007. április 03. kedd, 14:41
házikó-szentendrei sziget
agica2004
2016. szeptember 22. csütörtök, 18:10
Szentendrei emlék
orban47
2013. szeptember 22. vasárnap, 07:48
Szentendrei-sziget
mecsery
2013. január 26. szombat, 04:49
szentendrei képek
lacipecsenye
2011. november 02. szerda, 11:44
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.