Belépés
2019. szeptember 18. szerda | 38. hét | 261. nap | 20:21 | Diána
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Elindult a Lázár Ervin Program
Kásler Miklós miniszter szerdán a programról tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy az oktatási infrastruktúra fejlesztésére az elmúlt időszakban több száz milliárd forintot fordított a kormány, ezzel párhuzamosan elkészült a Nemzeti alaptanterv munkaanyagának átdolgozott tervezete, amely a klasszikus egyetemes, európai és magyar értékeket fogja tükrözni.

A miniszter kiemelte azonban annak fontosságát, hogy a diákok a tanórákon kívül játszva, szórakozva is ismereteket szerezhessenek. Ezt a célt szolgálja a Lázár Ervin Program, amely az összes általános iskolás tanuló számára lehetővé teszi, hogy évente egyszer eljuthasson színházi, tánc- vagy cirkuszi előadásra, őshonos állatok bemutatóhelyeire. Minderre a kormány idén 6 milliárd, 2020-tól beépülő jelleggel évente 5,5 milliárd forintot szán - tette hozzá.

A miniszter kiemelte: a program nemcsak az állami fenntartású oktatási intézményeket érinti, hanem az összes 1-8. osztályos diákot, több mint 700 ezer gyermeket.

Kásler Miklós
velemenyezd, 2019. szeptember 18. szerda, 16:21
Magyarországon tartja éves közgyűlését a Filmkritikusok Nemzetközi Szövetsége
A rangos szakmai szövetség a filmfesztivál meghívására érkezik a borsodi megyeszékhelyre. A közgyűlésre a világ 14 országából várják a filmes szakújságírókat - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

Mint írták, a közgyűlésre Miskolcra érkezik a Fipresci vezetősége: Isabelle Danel elnök, Philippe J. Maarek helyettes elnök, Klaus Eder titkár és Alin Tasciyan helyettes titkár is.

A Fiprescit 1930. június 6-án, Brüsszelben alapították a Nemzetközi Filmkongresszus idején, belga, francia és olasz filmkritikusok kezdeményezésére. A szervezet székhelye Münchenben található.

A Fipresci több mint 50 ország csaknem 400 filmkritikusát és filmújságíróját fogja össze a filmkultúra elősegítése, fejlesztése és a szakmai érdekek védelme érdekében. A szervezetnek egyéni és nemzeti szekciókhoz tartozó tagjai is lehetnek. Magyarországot a MÚOSZ Film- és Tévékritikusi Szakosztálya képviseli a szervezetben.
velemenyezd, 2019. szeptember 17. kedd, 11:51
Több tízezren sztrájkolnak a General Motors amerikai üzemeiben
A sztrájkot az autóipari munkások szakszervezete hirdette meg.

Éjféltől a GM 31 amerikai gyárában állt le a munka - jelentette be hétfőn reggel Brian Rothenberg, az autóipari dolgozók szakszervezetének vezetője. A szakszervezetivezető megerősítette, hogy hétfőn reggeltől valamennyi üzemben hallgattak a dolgozók a sztrájkfelhívásra.

A szakszervezet július óta tárgyalt az új, négyéves munkaszerződésekről. Ezek magukban foglalták volna a béremelés mellett a munkahelyi biztonság erősítését, valamint négy üzem novemberre tervezett bezárásának ügyét.

A szakszervezeti vezetők azonban nem mondták fel véglegesen az egyeztetéseket a vállalatvezetőkkel. Hétfőn folytatódnak a tárgyalások.

A cég vezetői vasárnap szokatlan lépést tettek: nyilvánosságra hozták, hogy mit ajánlottak a szakszervezetnek. Ezeket a javaslatokat általában nem szokták nyilvánosságra hozni, amíg a vállalat és a szakszervezet között nem születik meg a megállapodásnak legalább a tervezete.A General Motors
velemenyezd, 2019. szeptember 16. hétfő, 17:12
Gyengén teljesített az ipar és a kiskereskedelem Kínában augusztusban
tovább csökkenti azt a likviditás növelésének céljából.

A kínai GDP tavaly 6,6 százalékkal, az utóbbi 28 év leggyengébb ütemében növekedett. A kínai vezetők az idei évre azt tűzték ki célként, hogy a gazdasági növekedés üteme a 6,0 és 6,5 százalékos sávba essen. Fu Ling-hui, a kínai statisztikai hivatal szóvivője hétfői sajtótájékoztatóján úgy nyilatkozott: az év első nyolc hónapjában Kína gazdasági teljesítménye ésszerű tartományon belül mozgott. Hozzátette: a gazdasági növekedés éves szinten el fogja érni a célként kitűzött sávot.

Li Ko-csiang kínai miniszterelnök ezzel szemben egy hétfőn megjelent interjúban úgy vélekedett: a kínai gazdaság növekedésének 6 százalék feletti üteme nehezen lenne tartható.

Kína és az Egyesült Államok több mint egy éve áll kereskedelmi konfliktusban, egy esetleges megállapodás lehetőségét megfigyelők nem látják valószínűnek a közeljövőben. A két fél főtárgyalói a jövő hónapban ülnek össze ismét Washingtonban, a kereskedelmi tárgyalások legújabb körének
velemenyezd, 2019. szeptember 16. hétfő, 07:21
Elültették a fővárosi fatelepítési program tízezredik fáját
Tarlós István elmondta, 2016. október 27-én a Városligeti fasorban indult el a "10 000 új fát Budapestre!" nagyszabású faültetési program. Az általa meghirdetett programmal a városlakók és a jövő generációja számára fontos klímastratégiai és egyben városi zöldinfrastruktúra-kérdést kívántak megoldani - jelentette ki, hozzátéve, célul tűzték ki, hogy mintegy három év alatt pótolni fogják a több évtized alatt kialakult hiányokat a fasorokban, megújítva a főváros kiemelt zöldterületeinek fáit.

A főpolgármester kiemelte: a zöldfelület-intenzitás növelése, a főváros élhetőségének javítása több szempontból is alapvető célja és egyben eszköze is a 2010 óta regnáló városvezetésnek. A fővárosi klímastratégiában foglaltak szerint elkötelezettek abban is, hogy a zöldmezős beruházások helyett a fejlesztéseket át kell terelni a barnamezős, illetve rozsdamezős területekre mint célterületekre egy átfogó zöldfelületi rendszerterv alapján - tette hozzá.

Tarlós István elmondta, a már mintegy 6 ezer hektár -
velemenyezd, 2019. szeptember 13. péntek, 17:02
Önkormányzat 2019 - Az MSZP-Párbeszéd ingatlanmutyi miatt aggódik a Óbudai-szigettel kapcsolatban
Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke, frakcióvezetője pénteken Budapesten - a világörökségi státuszra javasolt helyszínek közül korábban kormányhatározattal törölt - sziget sorompóval lezárt K-hídja előtt tartott sajtótájékoztatón azt mondta, az Óbudai-, vagy más néven Hajógyári-sziget nem Orbán Viktoré és nem a befektetőké, hanem a fővárosiaké, a környéken élőké.

Szerinte a miniszterelnök nem a szigeten lévő római kori Hadrianus-palota helyreállítására készül, hanem egy sportlétesítményt, egy kajak-kenu központot akar építtetni ott. Ehhez azonban nem szükséges lejárat az Árpád-hídról - hangoztatta.

Szabó Tímea kijelentette: megvédik a Hajógyári-szigetet, folytatják a tiltakozást.

A szocialista Kiss László, az ellenzék közös III. kerületi polgármesterjelöltje szerint a Fidesznek "perverz fétise az ingatlanmutyi" és a fapusztítás. Hozzátette: a kerületi képviselő-testület nem képviseli az ott lakók érdekét, nem rendelt el változtatási tilalmat a területen.

Közölte, az ellenzék a
velemenyezd, 2019. szeptember 13. péntek, 11:51
Illegális bevándorlás - Szakértő: valószínű, hogy Olaszország megnyitja kikötőit a migránsok előtt
A szakértő szerint ha ez valóban megtörténik, akkor ez meghívó lesz azok számára, akik Európába akarnak jönni. A várható döntést azok a civil szervezetek is ki fogják használni, amelyek az illegális bevándorlás támogatásában részt vesznek - fűzte hozzá.

Mindez azt jelenti - folytatta Kis-Benedek József -, hogy Olaszország felé több migráns indul majd el, ami belpolitikai feszültségeket okozhat az országban.

A La Repubblica című balközép napilap csütörtökön azt írta, az Öt Csillag Mozgalom (M5S) és a balközép Demokrata Párt (PD) kormánya mostantól ahhoz a migrációs politikához tartja magát, amelyet Giuseppe Conte miniszterelnök szerdán Brüsszelben úgy foglalt össze, hogy ha "százan érkeznek Olaszországba, akkor tízen maradnak, kilencvenet pedig szétosztunk a tagállamok között".A Corriere della Sera című napilap úgy látta, hogy a Conte-kormány az Olaszországba érkező migránsok azonnali európai szétosztását találta megoldásként, mivel így a baloldalnak engedve megnyitja a kikötőket,
velemenyezd, 2019. szeptember 13. péntek, 09:11
V4-csúcs - Közös nyilatkozat - A V4 csoport eltökélten támogatja a nyugat-balkáni országok európai uniós integr
annak a lényegi haladásnak a lendületét, amelyet a reformok végrehajtásából és a macedón-görög névvita megoldásából keletkezett, és nyissák meg a csatlakozási tárgyalásokat Észak-Macedóniával és Albániával.

Az aláírók várakozásuknak adtak hangot, hogy a Szerbiával és Montenegróval folyó csatlakozási tárgyalások fel fognak gyorsulni a következő Európai Bizottság megbízatása alatt.

Egyben reményüket fejezték ki, hogy a bosznia-hercegovinai és koszovói reformfolyamat a következő időszakban erősíteni fogja az EU-tagság kilátásait a térségben.

A V4 csoport vezetői támogatásukról biztosították a nyugat-balkáni partnerek eltökéltségét arra, hogy fenntartsák a stabilitást a térségben, és erősítsék a jogállamiságot, küzdjenek a szervezett bűnözés és a korrupció ellen, és ellenőrzés alatt tartják a migrációs mozgásokat.

A miniszterelnökök kifejezték eltökéltségüket a nyugat-balkáni országokkal való határvédelmi együttműködés mellett.

A közös nyilatkozatban a miniszterelnökök hangsúlyozták a
velemenyezd, 2019. szeptember 12. csütörtök, 18:22
Önkormányzat 2019 - Jobbik: a vidéki embereknek határozott elképzelésük van arról, mit szeretnének
Jakab Péter úgy fogalmazott, hogy a vidék szegény, de élni akar. Nem szeretnék, hogy Budapestről irányított pártpolitikusok mondják el, mi a jövő, nem szeretnének rabszolgatörvényt, korrupciót és fenntarthatatlan látványberuházásokat - hangoztatta.

Hozzátette, hogy a vidéki emberek európai béreket szeretnének, normális egészségügyi ellátást és minőségi oktatást.

Jakab Péter kiemelte, hogy Sopronban hivatalosan hatvanezren élnek, azonban egyes becslések szerint ez a szám elérheti a 120 ezret is. Ez a túlzsúfoltság rendszeres közlekedési dugókat, az utak tönkremenetelét és az ingatlanárak növekedését eredményezi; "a soproniak megfulladnak saját városukban" - mondta.

Beszélt arról is, hogy azért alakult ellenzéki összefogás Sopronban, mert a fejlődést ezzel lehet elérni.

Október 13-án a soproniaknak arról kell dönteniük, hogy "fideszes helytartókat szeretnének a saját nyakukra ültetni, akik majd a kormányt képviselik a lakossággal szemben is, vagy inkább úgy döntenek, hogy helyi
velemenyezd, 2019. szeptember 12. csütörtök, 16:11
Elektromos járművek és szolgáltatások fejlesztésébe fektet a Skoda
A cseh autógyártó startégiája értelmében a benzin-, dízel- és CNG-motrok mellett folyamatosan növelni fogja az elektromos hajtásrendszerek arányát. A társaság azt várja, hogy az elektromos járművek 2025-re már a teljes eladás 25 százalékát teszik ki.

Ennek érdekében a Skoda 2022-ig tíz elektromos modellt vezet be az edig már bemutatott két modellcsalád (CITIGOe iV, SUPERB iV) mellett. Az első két teljesen elektromos jármű 2020-ban kerül piacra, a modellekhez a Volkswagen-csoport moduláris elektromos autóplatformját alkalmazzák.Az elektromos modellek és alkatrészek gyártását a Skoda elsősorban a Cseh Köztársaságban működő üzemeibe helyezi. Az idén szeptember közepétől Kvasinyban gyártják a Superb iV-t, 2020-ban pedig Mladá Boleslavban megkezdődik a MEB platformon alapuló teljesen elektromos autók gyártása. Ugyanitt még az idén megkezdődik az elektromos alkatrészek gyártása a Volkswagen-csoport más márkáinak plug-in hibrid modelljei számára.

Az e-mobilitás a Skoda fenntarthatósági
velemenyezd, 2019. szeptember 11. szerda, 16:15
ITM: a közlekedési ágazattal szemben elvárás a környezetkímélő technológia alkalmazása
A megállapodás alapján a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Company Ltd. (CRRC ZELC) a Cargo Hungaria számára környezetbarát, kifejezetten árufuvarozásra optimalizált villany-hibrid tolató és nagyteljesítményű vontató mozdonyokat fejleszt és gyárt.

Az államtitkár elmondta, az ITM közlekedési jövőképe szerint 2030-ra a vasúti közlekedésnek műszaki, pénzügyi és környezeti szempontból is fenntarthatóvá kell válnia, a Rail Cargo Hungaria és a kínai vállalat innovatív kezdeményezése fontos előrelépést hozhat ezen a téren - tette hozzá Mosóczi László.

Az államtitkár kiemelte, a kormány számos intézkedése és programja szolgálja a környezetet kevésbé terhelő közlekedési módok, műszaki megoldások térnyerését, a járműállományok megújítása hozzájárulnak a klímavédelmi célok eléréséhez, az életminőség javításához.

Az ITM államtitkára felidézte, hogy a következő években részben hazai gyártókapacitásokra támaszkodva 6000 autóbuszt cserélnek le a helyi és helyközi közlekedésben, a fenntartható közlekedés
velemenyezd, 2019. szeptember 11. szerda, 15:11
Bundestag-elnök: Magyarország megérkezett, nem kompország többé
érzésekre politikát építenek, hiszen "a félelmekről nem lehet tárgyalni".

Csak az értheti meg, hogy miért oly fontos a nemzeti önállóság és kultúra megóvása a közép-, és kelet-európai népeknek, aki megismeri, hogy miként harcoltak ezek a népek évtizedekig az önállóságukért. A frissen visszanyert szuverenitás nézőpontjából másként festenek a dolgok. Ugyanakkor "aki megpróbálja kijátszani egymással szemben az európai egyesülést és a nemzeti önazonosság iránti igényt, az nem erősíteni, hanem gyengíteni fogja Európát" - fejtette ki a Kereszténydemokrata Unió (CDU) politikusa.

Az egymás iránti érdeklődés, kíváncsiság és saját nézőponttól eltérő perspektívák megértése és elfogadása kell ahhoz, hogy kialakuljon egy "igazi európai perspektíva", és "konstruktív döntéseket" hozzon a közösség. Ez pedig elengedhetetlen ahhoz, hogy Európa helytálljon a globális versenyben - mondta Wolfgang Schäuble, aláhúzva, hogy egyetlen európai ország sem tud egymagában megbirkózni a "határokon átívelő
velemenyezd, 2019. szeptember 10. kedd, 20:43
1/1436
Képek, videók
Pünkösdi Programok Észak-
menusgabor
2018. szeptember 19. szerda, 21:30
program-kovesd.png
menusgabor
2018. szeptember 05. szerda, 20:35
0 esti program.jpg
lovaszmarika
2018. április 15. vasárnap, 17:54
16968-marcius-15-progr am-
vorosrozsa66
2018. március 15. csütörtök, 16:52
Skerlecz programja 01.jpg
chillik
2018. február 22. csütörtök, 04:56
Skerlecz programja 02.jpg
chillik
2018. február 22. csütörtök, 04:55
korus program0121.jpg
maroka
2018. január 22. hétfő, 09:24
irodalmi program0203.jpg
maroka
2018. január 15. hétfő, 13:47
Programok
sanci81
2017. augusztus 19. szombat, 08:31
föld_napi_programok.jp g
lilagondolatok
2017. július 13. csütörtök, 07:58
élőrózsfűzér programja 05
maroka
2017. április 30. vasárnap, 17:14
oktatási reform.jpg
agica2004
2013. február 08. péntek, 20:16
oktatási kabinett
veresmuvhaz
2007. október 26. péntek, 09:24
Trtú,Észt Oktatási Minisz
pecsioszi
2007. július 12. csütörtök, 14:54
Az Észt Oktatási Miniszté
pecsioszi
2007. július 10. kedd, 13:21
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.