Belépés
2019. március 26. kedd | 13. hét | 85. nap | 05:47 | Emánuel
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Krakkóban megkezdődött Esterházy János boldoggá avatási pere
A szentmisét Cserháty Ferenc, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia külföldi magyar lelkipásztori szolgálatért felelős püspöke mutatta be Esterházy János boldoggá avatásáért és az élethagyatékához fűződő négy nemzet - csehek, lengyelek, szlovákok és magyarok - közötti megbékélésért - számolt be Soltész Miklós.

Közölte: a szertartásra a lengyel és a magyar egyházi személyek mellett cseh és szlovák lelkészek és hívek is megérkeztek, jelen voltak Esterházy János rokonai, köztük lánya, Malfatti Esterházy Alíz is.

Az államtitkár négy nemzet örökösének nevezte Esterházy grófot, akinek boldoggá avatása Soltész szavai szerint még inkább erősítheti majd e nemzetek összetartozását.

A Vatikán 2018 novemberében engedélyezte Esterházy János boldoggá avatási eljárásának megindítását, amelyet a krakkói főegyházmegye fog lefolytatni. Januárban már megalakult a magyar, szlovák, lengyel és cseh szakértőkből álló történészbizottság, amelynek feladata a lengyel anyától 1901-ben született, Csehországban
velemenyezd, 2019. március 25. hétfő, 18:30
Ukrán elnökválasztás - Zelenszkij jelentős fölénnyel az élen, Porosenko, ha veszít is, a politikában marad
A március 14-22. között végzett felmérés eredménye szerint a második helyen Petro Porosenko jelenlegi államfő áll 17,1, a harmadik pedig Julija Timosenko, a Haza (Batykivscsina) párt jelöltje 12,5 százalékos támogatottsággal.

Porosenko nem fontolgat visszavonulást a politikából. Ha elveszítené az elnöki posztot, akkor az ősszel tartandó parlamenti választásokon indul el pártja listavezetőjeként - mondták el az Ukrajinszka Pravda hírportálnak az államfő kampánystábjában. Az elnök környezetében a legrosszabb variációnak azt tartanák, ha már a második fordulóba sem kerülne be, ha abban veszítene, az valamivel elviselhetőbb lenne. Ha pedig megnyerné az elnökválasztást, akkor pártja listavezetőjének Volodimir Hrojszman miniszterelnököt javasolná a parlamenti választásokra.

Julija Timosenko a végletekig bízik saját győzelmében, Zelenszkij népszerűségét mesterségesen "felfújtnak" tartja, azt pedig nem hiszi el, hogy Porosenko csalás nélkül győzni tud. Így akár az első fordulóból esik ki, akár a
velemenyezd, 2019. március 25. hétfő, 13:51
Az EU egyértelműbbé és átláthatóbbá tette az autóbérlés árképzését
vállalatok nem hajtották végre teljes mértékben néhány kötelezettségvállalásukat arra vonatkozóan, hogy az Európai Bizottság és az uniós fogyasztóvédelmi hatóságok szerint teljesen megfeleljenek az uniós fogyasztóvédelmi törvényeknek.

A közzétett értékelés megállapította, hogy az Enterprise és a Sixt végezetül minden szükséges változtatást végrehajtott. Az Avis vállalta, hogy a hátralévő változtatásokat májusig elvégzi. A Europcar - amelynek már a Goldcar is része - a fennmaradó módosításokat júniusig fogja végrehajtani. A Hertz pedig elkötelezte magát amellett, hogy az összes szükséges változtatást legkésőbb 2020 első negyedévéig meg fogja valósítani.

A vállalatok vállalták, hogy minden díjat feltüntetnek a teljes foglalási árban. E díjnak minden további költséget tartalmaznia kell, beleértve bizonyos üzemanyagdíjakat, repülőtéri díjakat, az úgynevezett fiatal járművezető pótdíját, vagy az egyirányú autóbérlés díját, ha a visszavitel helye eltér a felvételi helytől.

A legfontosabb bérlési
velemenyezd, 2019. március 25. hétfő, 12:51
Szerb elnök: a szerb nép fennmaradásának egyetlen feltétele az emlékezés
Kiemelte: a szerbeknek nem szabad elfelejteniük az épületekben esett károkat, de a legfőképpen nem szabad elfelejteniük a 2500 halálos áldozatot, főleg azokat a gyerekeket, akik a bombázások során veszítették el életüket. A szerbek nem fogják elfelejteni azt sem, hogy kik voltak, akik elrendelték a légicsapást, kik voltak, akik az akkori Jugoszlávia ellen szólaltak fel, de azokat sem, akik védelmükbe vették a szerbeket.

Aleksandar Vucic megismételte korábbi kijelentését, miszerint Szerbia nem fog csatlakozni a NATO-hoz, mert elég erős ahhoz, hogy egyetlen katonai tömbhöz se csatlakozzon. Mint mondta: Szerbia ma tízszer olyan erős, mint húsz évvel ezelőtt, és senki nem tiporhatja el ezt az országot.

A bombázások óta megnőtt a NATO-ellenesség az országban, a legfrissebb felmérések szerint a lakosság 79 százaléka ellenzi, hogy Szerbia csatlakozzon a katonai szövetséghez.

Az Észak-atlanti Szerződés Szervezete 1999. március 24-én indított légicsapás-sorozatot Jugoszlávia ellen. Az első bombák
velemenyezd, 2019. március 24. vasárnap, 21:43
x'D
is.

A vonatkozó marketinges varázskifejezés a

tactile and auditory feedback,
ami magyarul mindössze annyit jelent, hogy érezni és hallani lehet, ahogy működik. Szól, hogy megnyomták. A mechanikus billentyűzet maga a csoda, mert az érzékszervekre hat, és igazi, analóg kapcsolatot teremt a géppel, illetve a gépen futó szoftverrel. Nem mai találmány, az IBM pont 30 éve jött ki a legendás M-modellel, csak aztán a buta membrán kiszorította a rugót. Ha még van valakinek, szedje elő, imádni fogja.

Erre persze lehet azt mondani, hogy a legolcsóbb membrános klaviatúra is csattan egyet, ha odabasznak neki, és ez igaz is. Ennek a divatnak, mint minden divatnak, egy része önámítás, a másik része marketingvakítás: a legjobb, amikor a távol-keleti gamerek által használt, filléres billentyűzetet, mint a Qsenn, nyugaton tízszeres áron kezdik árulni, merthogy mégis csak ezzel nyerte meg a Starcraft-vb-t valaki, aki 200 fölötti APM-re képes.

Egyeseket kifejezetten idegesít egy
eposz, 2019. március 24. vasárnap, 11:21
Az őszödi beszéd, mint polgárháborús uszítás
AZ ŐSZÖDI BESZÉD üzenete a mának: a POLGÁRHÁBORÚS USZÍTÁS

2. KIEMELÉS a beszédből: 6.35-percnél:
https://www.youtube.com/watch?v=SQkl87o1JfE_
,,"És persze még gondolkodhatunk nagyon sokáig, meg kib..ott sok elemzést el lehet végezni, hogy melyik társadalmi csoportot hogy fogja végezni(?), azt tudom nektek mondani...""

Ehhez a következőket fűzném:
Már akkor LEHETETT TUDNI, amikor NATO- és EU-tagország lettünk, hogy semmi és senki nem mentheti meg a LEPUSZTÍTÁSOS- ,,ÖNMAGÁTÓL" KIPUSZTULÓ MEGSEMMISÜLÉSTŐL azt a társadalmi csoportot, amelyikhez tartozóit MUNKÁS-PARASZT státuszban ért az 1990-es rendszer-változtatás.
Ezek a MUNKÁSOK eleinte még megnyerhetők voltak arra, hogy az MSZP-re szavazzanak, mert abban bíztak, hogy hátha még ÁTMENTHETŐ lehet számukra is valami a SZOCIALISTÁNAK sulykolt rendszerből! Amit valójában az új: 1945- de leginkább az 1956 után kinevelt MUNKÁS-PARASZTSÁGGAL hoztak létre..
Gyurcsány arra utal, hogy:
furaila, 2019. március 24. vasárnap, 01:29
EMNP-küldöttgyűlés - Szilágyi Zsolt: az EMNP számít a hagyományos szövetségeseire
székelyföldi városban a két párt közös jelöltjét juttatta a polgármesteri székbe. "A közös munka és a közös eredmények hozhatják vissza azt a bizalmat, amely egykor megvolt" - jelentette ki.

A Romániai Magyar Demokrata Szövetséggel (RMDSZ) fenntartott viszonyról szólva sajnálatosnak nevezte, hogy a szövetség részéről nincs készség az együttműködésre. Kijelentette: ha a választási koalíciót elutasító RMDSZ nem lépi át az ötszázalékos küszöböt az európai parlamenti választásokon, a szövetség egyedül fogja viselni ezért a felelősséget.

Szilágyi Zsolt kiemelte: a párt nyitott a kapcsolatokra az erdélyi román pártokkal is, és jó kapcsolatokat épített ki sikeres román polgármesterekkel. Úgy vélte: nem kell félni ezektől a kapcsolatoktól. Ha egy párt tudja, hogy mit akar az összefogástól, azzal nem veszélyezteti a párt identitását.

Leszögezte: a bizalmat meg kell őrizni, a vitákat nem a párt ellenében, hanem a közös ügyek képviseletében kell lefolytatni.

A párt küldöttgyűlésén szombat este
velemenyezd, 2019. március 23. szombat, 18:22
A 2012.02.23-ai képviselő testületi ülés jegyzőkönyvéből
8. napirendi pont

Az Önkormányzat vagyonáról, a vagyon kezeléséről és hasznosításáról szóló önkormányzati rendelet-tervezet

Jelenlévő képviselők száma: 13

Dr. Pető Péter képviselő: az előterjesztést a gazdasági bizottság egyhangúlag támogatta. Új
vagyonrendelet megalkotására azért van szükség, mert a nemzeti vagyont és ezen belül az önkormányzati vagyont szabályozó állami jogszabályok jelentősen megváltoztak. A rendelet új jogi fogalmakat vezet be és egyfajta védettséget is ad bizonyos vagyontárgyaknak. Kiemelt jelentőségű nemzeti vagyonként azokat nevesíti a rendelet, amelyben - a Sóház kivételével - közfunkció zajlik, a Sóház pedig a legrégebbi országosan védett műemléke a városnak. Ezen kívül a Futurát, a Múzeumot a Cselley házzal együtt és a városháza épületét védi a rendelet. Valóban ez a kör adott esetben bővíthető is. Kopetti Tamás képviselő módosító indítványai ehhez kapcsolódnak. A gazdasági bizottság a módosító javaslatot megtárgyalta. A javasolt
azenujsagom, 2019. március 23. szombat, 12:39
Nem a zászló a lényeg, hanem az új szelek, amik lobogtatják
Nem a zászló a lényeg, hanem az új szelek, amik lobogtatják

Egy román tudós vallomása

I. P. Bratianu írása, mely először angol nyelven a "Transylvania and the Hungarian-Romanian problem" című amerikai kiadványban (Danubian Press) jelent meg

I. P. Bratianu írása, mely először angol nyelven a "Transylvania and the Hungarian-Romanian problem" című amerikai kiadványban (Danubian Press) jelent meg, majd a torontói Magyar Élet 1980. március 1-i számában magyarul is napvilágot látott, egy nagyon tisztességes, európai műveltségű, humanista román tudós álláspontját tükrözi.
menusgabor, 2019. március 22. péntek, 21:45
Bombák kiemelése - Szombaton hatástalanítják a robbanótesteket, útlezárások lesznek
A két, egyenként egytonnás amerikai bombát tavaly ősszel találták meg a Duna fővárosi, a XXII. és a XXI. kerület közötti szakaszán.

A fővárosi kormányhivatal korábban azt közölte az MTI-vel, hogy a rendőrség a művelet idejére egy kilométeres körben biztonsági okból kiürítteti a városrészt, lezárja a 6-os főutat, továbbá a Kelenföld-Érd és alsó-Tárnok közötti vasúti szakaszon is szüneteltetik majd a közlekedést.

A kiürítendő területet a lakóknak és az ott dolgozóknak legkésőbb szombat délelőtt 10 óráig el kell hagyniuk, és csak a hatástalanítás sikeres befejezése után térhetnek vissza. A XXII. kerületi önkormányzat erre az időre három befogadóhelyet jelölt ki és a folyamatos egészségügyi ellátásra szorulók szállításáról, felügyeletéről is gondoskodik. A mozgásukban korlátozott, idős vagy várandós lakosok szállítására különbuszokat állítanak forgalomba.

A kiürítés reggel 7 órakor kezdődik, majd teljesen lezárják Budafokon a forgalom elől a 6-os főutat a Savoya Park és a budafoki lehajtó
velemenyezd, 2019. március 22. péntek, 13:32
Duzzasztógátakat bontottak le Kínában a veszélyeztetett óriásszalamandra megóvására
A népszerű turistacélpontnak számító Csangcsiacsie város vezetése közölte: többségében lebontják azt a 88, zömében kisebb méretű vízerőművet, amely még azelőtt épült, hogy a térséget az óriásszalamandrák élőhelyeként 1995-ben előbb tartományi szintű, majd egy évvel később nemzeti parknak nyilvánították volna.

A Nemzeti Óriásszalamandra Nemzeti Parkban összesen mintegy 3000 kilométernyi hosszú folyószakasz található, itt élnek a világ legnagyobb kétéltűjének számító óriásszalamandrák, amelyek közül a legnagyobb példányok 1,8 méter hosszúak és akár 50 kilogrammos tömegűek is lehetnek.

Hu Seng-hu, a város vízvédelmi hivatalának vezetője elmondta: a védett területen található gátak nagy részét 2020-ig le fogják bontani, csupán azokat hagyják meg, melyekre az árvízmegelőzés, az öntözés és a vízellátás miatt van szükség.

Korábban több tisztségviselő és környezetvédő emelt szót a vízerőművek ellen amiatt, hogy ezek a folyóvizek természetes folyamának akadályozásával megzavarják a halak
velemenyezd, 2019. március 22. péntek, 11:41
Krónika 6. rész (atomenergia, Televíziós Film Mecenatúra)
Atomenergia

MSZP: a késést nem az engedélyezési eljárás felgyorsításával kell behozni

Tóbiás József, az MSZP vezérszónoka utalva az engedélyezési idő lerövidítésére, feltette a kérdést, ha eddig az másfél évben volt meghatározva, akkor miért gondolják, hogy három hónap alatt bírni fogja a rendszer? Mégis a paksi erőműről van szó - jegyezte meg.

Felvetődik, hogy az eljárások felgyorsítása veszélyezteti-e Paks 2-nél a biztonságot? A magyar állampolgárok biztonságérzetét kell valós tényekkel alátámasztani, hogy ne legyen kétség, a jövőbeni működésnek nem lesznek negatív hatásai. Egy atomerőmű nem játékszer, amin évente változtatni lehet - tette hozzá.

Az új blokkok előkészítésével kapcsolatban összehozott egyéves késést nem az engedélyezési eljárás felgyorsításával kell behozni - közölte.

DK: az engedélyek felgyorsítása nem feltétlenül növeli a biztonságot

Hajdu László, a DK vezérszónoka szerint tavaly még a határidők betartásáról volt szó. Az ellenzéki politikus
velemenyezd, 2019. március 20. szerda, 16:11
1/1420
Képek, videók
Esterhazy%20Janos.jpg
cserhat3
2011. augusztus 18. csütörtök, 19:04
megkezdődött a havazás.jp
szalai0913
2012. február 04. szombat, 20:07
Megkezdődött2.JPG
kmmmarika
2010. május 07. péntek, 10:35
Megkezdődött.JPG
kmmmarika
2010. május 07. péntek, 10:35
kersztúti szentmise0315_1
maroka
2019. március 15. péntek, 16:38
kersztúti szentmise0315_9
maroka
2019. március 15. péntek, 16:37
kersztúti szentmise0315_7
maroka
2019. március 15. péntek, 16:34
kersztúti szentmise0315_6
maroka
2019. március 15. péntek, 16:26
kersztúti szentmise0315_5
maroka
2019. március 15. péntek, 16:25
kersztúti szentmise0315_4
maroka
2019. március 15. péntek, 16:24
kersztúti szentmise0315_3
maroka
2019. március 15. péntek, 16:24
kersztúti szentmise0315_2
maroka
2019. március 15. péntek, 15:36
kersztúti szentmise0315.j
maroka
2019. március 15. péntek, 15:35
szentmise0306_2.jpg
maroka
2019. március 06. szerda, 17:49
szentmise0306.jpg
maroka
2019. március 06. szerda, 17:48
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.