Belépés
2019. augusztus 18. vasárnap | 33. hét | 230. nap | 03:44 | Ilona
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
BÉT - Elemzők szerint csökkenés várható a nyitásban
Ballai Zoltán, a Raiffeisen Bank elemzője az MTI-nek elmondta, hogy a nemzetközi negatív hangulat átragadhat a magyar piacra is, mérsékelten veszíthetnek értékükből a vezető részvények.

Szerinte a legnagyobb figyelem a nap folyamán a Mol papírjain lesz a közzétett negyedéves jelentés miatt. Az olajtársaság piacán a finomítói teljesítmény miatt negatív hangulat uralkodhat el, bár ezt némileg egyensúlyozhatja, hogy pénteken és hétfőn kereskednek utoljára osztalékszelvénnyel.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szerint a BUX indexben csökkenés várható a nyitáskor.

Az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője az MTI-nek küldött elemzésében kiemelte, a reggel megjelent rendkívüli tájékoztatás szerint az OTP megvásárolta a Societe Generale Csoport szlovén leánybankját, az SKB Banka 99,73 százalékos részesedését.

Varga Zoltán kiemelte, hogy a vártnál is gyengébb eredményeket közölt a Mol. Az eredményeket elsősorban a Downstream üzletág húzta le, egyedül a
velemenyezd, 2019. május 03. péntek, 08:40
Csökkent a Mol eredménye az első negyedévben
negyedévben, a tavalyi azonos időszakban elért 60,3 milliárd forint után.

A jelentés idézi Hernádi Zsoltot, a vállalat elnök-vezérigazgatóját, aki hangsúlyozta: az első negyedévi EBITDA és a pozitív szabad cash flow megfelelő alapot ad a 2019-es célkitűzések eléréséhez és a beruházások megvalósításához. A vállalatcsoport nyeresége a korábbi magas bázisról csökkent, mivel a finomítói árrések lényegesen alacsonyabbak voltak az első negyedévben, és ezt csak részben tudta mérsékelni a javuló belső teljesítmény.

Az elnök-vezérigazgató kiemelte, hogy a fogyasztói szolgáltatások szegmens továbbra is kétszámjegyű EBITDA-növekedést produkált, megnyitották a 700. Fresh Corner üzletet, a kutatás-termelés üzletág pedig 2012 óta a legmagasabb kitermelési szintet érte el.

A Mol értékesítési nettó árbevétele 1142 milliárd forint volt az év első három hónapjában, a tavalyi első negyedévi 1002 milliárd után.

A kutatás-termelés EBITDA-ja alig változott az előző év azonos időszakához képest, a szegmens 79,4
velemenyezd, 2019. május 03. péntek, 07:04
BÉT - Jól teljesített a BÉT, új történelmi csúcson az OTP
százalékos emelkedésével. A több mint 0,9 százalékkal erősödő OTP pedig 11 810 forinttal új történelmi csúcsot állított fel, ami kifejezetten pozitív folytatást vetít előre.

A Mollal kapcsolatban kiemelte, hogy hétfőn este fontos hírek érkeztek, a novemberi finomítói marzsok rendkívül jók lettek, emellett a régóta "szenvedő" petrolkémiai marzsok is. Ez az olajpapír keddi árfolyammozgásában még nem látszott: mínuszban indította a napot, végül fél százalékos pluszban zárt, amivel a leggyengébb teljesítményt nyújtotta a négy nagy blue chip közül.

A Magyar Telekommal kapcsolatban a kereskedés vége felé érkezett fontos hír, miszerint a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) a jövő évi vártnál korábban, illetve a vártnál alacsonyabb összegért hosszabbította meg a vállalat kulcsfontosságú frekvenciahasználati jogosultságát, ami a fair értékben 10-20-30 forintos emelkedést is okozhat - mondta a részvényelemző.

A Mol 16 forinttal, 0,50 százalékkal 3206 forintra erősödött, 3 milliárd forintos
velemenyezd, 2018. december 04. kedd, 18:12
Az utóbbi három év legjobb negyedéves eredményét érte el a Mol-csoport
mezőn elindult kőolajtermelés ellensúlyozni tudta a szokásos éves karbantartási munkálatok miatt kieső termelést.

A feldolgozás-kereskedelem üzletág csaknem 262 millió dolláros (72,9 milliárd forint) újrabeszerzési árakkal becsült "tiszta" EBITDA-val zárta a harmadik negyedévet. Ez dollárban számolva kissé kevesebb, mint az előző év azonos időszakában, ugyanakkor a petrolkémiai és finomítói árrések jelentősen alacsonyabbak voltak. A gyengülő árréseket a finomítói termelés és az üzletág jó belső teljesítménye ellensúlyozta.

A fogyasztói szolgáltatások szegmens továbbra is kétszámjegyű növekedést produkált, a nem üzemanyag termékek növekvő árrése és a közép-kelet európai üzemanyag-piaci trendek eredményeképpen. A csaknem 147 millió dolláros (40,9 milliárd forint) negyedéves EBITDA újabb rekorderedmény, 11 százalékkal magasabb az előző év azonos időszakához képest. A vállalatcsoport 2015-ben bevezetett Fresh Corner koncepciója szerint átalakított értékesítési pontok száma 363-ról 606-ra emelkedett az
velemenyezd, 2018. október 31. szerda, 07:04
A piaci várakozások szerint alakult a Mol első negyedévi teljesítménye
A portfolio.hu által készített konszenzus szerint az elemzők 155,4 milliárd forint negyedéves tisztított eredményre számítottak, a visszaesést az árfolyamhatásokkal indokolták.

A Mol-csoport első negyedévi teljesítménye azonban csak forintban számolva mutat gyengülést. A Mol nemzetközi vállalatként pénzügyi várakozásait és céljait dollár alapon közli, az árfolyammozgások miatt pedig a 2018. január-márciusi időszakban a társaság 625 millió dollár EBITDA-t ért el, ami 2 százalékkal magasabb az előző év azonos időszakához képest. A konszolidált, nemzetközi számviteli elvek (IFRS) alapján készült pénzügyi gyorsjelentés szerint az olajkonszern idei első negyedéves, újrabeszerzési árakkal becsült, tisztított EBITDÁ-ja 6,2 milliárd forinttal több a 2017. negyedik negyedévében elért 151,9 milliárd forintnál.

Az értékesítés nettó árbevétele 1001 milliárd 968 millió forint volt az első három hónapban, amely 46,67 milliárd forinttal haladta meg a 2017. első negyedévi 955,3 milliárd forintot.

A
velemenyezd, 2018. május 04. péntek, 07:04
Elhunyt Pergel József
időszakban többek között, érdemben segítette a nagyjavítási programok számítógéppel támogatott összeállítását és az Üzemfenntartási Irányítási Rendszer bevezetését, működésének elindítását

A magyar olajipar társasággá szervezése, szerintem indokolatlanul, csak és kizárólag mások példájának követése által vezérelve - átmenetileg - megakasztotta a finomítói karbantartás fejlődését. Az akkori szellemi és fizikai állomány bőven meg tudott volna felelni egy a részvénytársaság által támasztott teljesítmény követelményeknek. Megkezdődtek a kényszerű kiszervezések, melyek eredményeként elvesztett a finomító több tucat, a körülményeket, a technológiát jól ismerő szakmunkást.

Egy rövid ideig a gépészeti, építészeti és villamos karbantartók vezetésével bízták meg, majd kényszerűen végre kellett hajtania, ill. megszerveznie a kiszervezéseket. Ebben a legnagyobb falat a Dunafiksz Kft. megalapítása és működtetése volt. Ezt a teljesen új közgazdasági és pénzügyi felkészültséget is igénylő
menusgabor, 2018. február 21. szerda, 17:30
Növekvő forgalomban új történelmi csúcson zárta a hetet a BUX-index
is befektetési ajánlású "Baa3", stabil kilátással. Az elemzés szerint elképzelhető, hogy a Moody's a jelenlegi stabil kilátást pozitívra változtatja, ahogy azt a Standard & Poor's is megtette augusztus 25-én.

A befektetők lassan a kezdődő kelet-európai gyorsjelentési szezon felé fordulnak. A magyar vállalatok közül november elején a Mol jelenti majd először harmadik negyedéves számait - olvasható az Equilor Befektetési Zrt. elemzésében.

A héten jól teljesített a Mol, bőven a BUX index teljesítménye felett, köszönhetően a javuló olajpiaci hangulatnak. Arról is beszámoltak, hogy a Moody's összehasonlító tanulmányt közölt szerdán a magyar Mol és a lengyel PKN vállalatról. A Moody's elemzése szerint a Mol üzleti profiljának ellenálló képessége összességében jobb, mint a lengyel PKN Orlené, a PKN viszont a finomítói üzletágban erősebb a magyar olajipari vállalatnál. A nemzetközi hitelminősítő arra is felhívta a figyelmet, hogy a magyar vállalat integrált üzleti modellje sikeresebb lehet az olaj és
velemenyezd, 2017. október 15. vasárnap, 07:04
A magyar államadós-besorolásnak megfelelő osztályzattal látta el a Molt a Moody's
emelte vissza a befektetési ajánlású kategóriába a magyar államadós-besorolást, szintén "Baa3" osztályzattal, egyebek mellett azzal a véleményével indokolva a lépést, hogy a magyar kormány elkötelezett az államadósság-teher csökkentése mellett, javul a magyar szuverén adósságállomány szerkezete és ezáltal csökkent a magyar gazdaság külső sérülékenysége.

A Mol osztályzatának megállapításához fűzött pénteki elemzésében a Moody's kiemelte azt a várakozását, hogy a Mol fenntartja erőteljes pénzügyi teljesítményét. A hitelminősítő előrejelzése az, hogy a kamatok, az adófizetés és a leírások előttszámolt, kiigazított alapszintű pénzügyi eredmény (EBITDA) a 2-2,2 milliárd dolláros sávban lesz, amelyhez 60-65 százalékban járul hozzá a finomítói tevékenység.

A Moody's azzal számol, hogy a Mol bruttóadósság/EBITDA rátája a 2017-2019-es időszakban az 1,5-1,7-szeres szorzósávban marad.

A hitelminősítő kedvező fejleményként emelte ki pénteki elemzésében, hogy a Mol tavaly decemberben megnyerte a horvát
velemenyezd, 2017. március 31. péntek, 18:44
A Standard & Poor's BB+ besorolásra javította a Mol hosszú távú hitelminősítését
A közlemény ismerteti: az S&P indoklása szerint a felminősítés elsősorban azon várakozásait tükrözi, amely szerint a Mol hitelmutatói a korábbi előrejelzéseket meghaladó mértékben fognak erősödni a jobb downstream (feldolgozási és kereskedelmi) teljesítményének köszönhetően, és a Mol adóssághoz viszonyított operatív eredménye (FFO - funds from operations) várhatóanátlagosan meghaladja a 45 százalékot, ami összhangban van egy közepes pénzügyi kockázati profillal.

Az S&P hozzáfűzte, a stabil kilátás összhangban áll azon várakozásaival, amely szerint a Mol finomítói üzletága stabil pénzáramokat fog generálni még egy 2016-ban bekövetkező 30 százalékos iparágszintű finomítói árréscsökkenés feltételezése mellett is, miközben az Upstream üzletág (kutatás és kitermelés) teljesítménye az emelkedő olajárral összhangban fokozatosan javulni fog.

Simola József, a Mol csoportszintű pénzügyi vezérigazgató-helyettese a közlemény szerint azt mondta, nagy örömükre szolgál az S&P felminősítése, amely egy olyan
velemenyezd, 2016. július 19. kedd, 19:54
A vártnál kevésbé csökkent a Mol első negyedéves eredménye
hatékonyságnövelését és önfinanszírozását célzó New Upstream Program a terveknek megfelelően halad.

Az első negyedévben a Mol-csoport speciális tételek nélküli EBITDA-ja 128,6 milliárd forint volt, ami 9 százalékkal alacsonyabb az előző év első negyedévi bázisnál.

Az upstream üzletág speciális tételek nélküli EBITDA-ja 42,2 milliárd forintra csökkent az első negyedévben, ez mintegy 4 százalékkal alacsonyabb az előző negyedévi szintnél, és 30 százalékkal alacsonyabb az egy évvel korábbinál. A szegmens teljesítményére továbbra is nyomást gyakorol az olaj- és gázárak csökkenése, amelyet csak részben tudott ellensúlyozni a magasabb csoportszintű kitermelés, a New Upstream Program első eredményei és a visszaeső kutatási költségek.

A downstream üzletág az idei első negyedévben 93 milliárd forintos - újrabeszerzési árakkal becsült - tiszta EBITDA-t ért el; a rekordszintű eredmény az első három hónapot tekintve 22 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest. Az eredmény elsősorban a
velemenyezd, 2016. május 06. péntek, 09:17
Megszavazta az 55 milliárd forintos osztalékot a Mol közgyűlése
5 százalékkal nőtt a motorikus üzemanyag iránti kereslet.

A Mol csoport tavaly 692 milliárd forint újrabeszerzési árakkal becsült "tiszta" EBITDA-t (kamat- és adófizetés, illetve értékvesztés előtti eredményt) ért el, amely 36 százalékos növekedés forint alapon az előző évhez képest - ismertette.

Kifejtette: az eredmény jelentős részét, az EBITDA csaknem kétharmadát downstream üzletág adta, továbbá ellensúlyozta a kutatás-kitermelés (upstream) szegmens gyengébb eredményét. A downstream teljesítménye egyebek mellett a kedvező külső tényezők eredménye, mindhárom - a finomítási, a petrolkémiai és a kiskereskedelmi - szegmensben jelentősen növekedtek az értékesítési volumenek. Az eredménytöbblethez szintén hozzájárult a vállalat belső hatékonyságnövelési intézkedései is.

Az alacsonyabb kőolajár miatt tavaly az utolsó negyedévben az upstream üzletág 201 milliárd forint speciális tételek nélküli EBITDA-val zárt, amelyet csak részben kompenzált a kutatási kiadások jelentős csökkenése, valamint a
velemenyezd, 2016. április 14. csütörtök, 11:51
Több mint harmadával nőtt a Mol eredménye tavaly
olajárak esését.

A downstream üzletág "tiszta" újrabeszerzési árakkal becsült EBITDA-ja, 105,7 milliárd forint volt a tavalyi negyedik negyedévben, elsősorban az előző negyedévi rekordmagas eredményt követő szezonális hatások miatt. A divízió teljes évben elért eredménye a 2014-es 206,3 milliárd forintról több mint a duplájára, 461,5 milliárd forintra nőtt. A kedvező külső környezet, a finomítói és petrolkémiai árrések, valamint a magasabb értékesítési volumenek egyaránt támogatták a szegmens teljesítményét - közölte az olajkonszern.

A Mol-csoport tavaly az utolsó negyedévben 152,4 milliárd forint nettó működési cash-flowt ért el, ami szinte azonos a 2014. negyedik negyedévivel, 2015-ben azonban az érték 592,2 milliárd forintra nőtt az egy évvel korábbi 434,5 milliárd forintról.

A nettó eladósodottsági szint 19,6 százalékról 2015 végén 20,6 százalékra emelkedett.

A gáz midstream (gázszállítási üzletág) 59,6 milliárd forint speciális tételek nélküli EBITDA-t ért el 2015-ben, amely 2
velemenyezd, 2016. február 24. szerda, 07:05
1/3
Képek, videók
A Readingi fegyház ballad
chillik
2018. május 22. kedd, 08:00
Raiffeisen bank
driszkili
2006. október 31. kedd, 14:27
Varga Zoltán.jpg
1vargaildyko
2010. április 17. szombat, 13:58
Befektetési Tanácsadó
sanci81
2015. június 22. hétfő, 20:06
1 unciás befektetési aran
tvnati
2012. november 15. csütörtök, 07:52
general-ewald-von-klei s 1
agica2004
2018. március 06. kedd, 22:30
General Lee.jpg
kicsoda57
2015. augusztus 06. csütörtök, 21:43
hans-krebs-general.jpg
agica2004
2015. május 19. kedd, 16:00
Weg La Alhambra - General
winxclubervin
2014. június 07. szombat, 16:44
general_view_day-zuric h1.
menusgabor
2014. március 08. szombat, 23:25
general_view_day-zuric h.j
menusgabor
2014. március 08. szombat, 23:25
general_icon.gif
tvnati
2013. január 01. kedd, 01:41
Christmas_general_caro use
mely8
2012. december 01. szombat, 14:37
Copy of Minitokyo.General
rolikam
2012. március 15. csütörtök, 21:18
General
lovaszmarika
2012. március 11. vasárnap, 14:50
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.