Belépés
2019. szeptember 23. hétfő | 39. hét | 266. nap | 15:38 | Tekla
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Veszélyes összetevők a mindennapi testkozmetikai termékekben
1%-os.

Rancid Natural Emollients
avas természetes bőrápoló krémek. A kozmetikumokban használt természetes olajokat hidegen kell préselni. A szupermarketek polcain és sok egészséges élelmiszereket árusító üzletben megtalálható finomított növényi olajok, amiknek sem színük, sem illatuk, sem ízük nincs, mentesek a tápanyagoktól, eszenciális zsírsavaktól, vitaminoktól és nem hidrolizálható zsíroktól - minden értékes bőrkondicionáló anyagtól. Ezek tartalmaznak viszont mérgező, "transzzsírsavakat", amik a finomítási eljárás során keletkeznek.
Másik fontos faktor a növényi olajból készült krémekkel kapcsolatban a felhasználhatósági idő. A leghasznosabb növényi olajok (mint a hecserli, a borágó és a csészekürt virág olaja) többszörösen telítetlenek, ami azt jelenti, hogy meglehetősen gyorsan (kb. 6 hónap alatt) oxidálódnak és megavasodnak. A legtöbb általános, üzletekben megtalálható kozmetikum szavatossági ideje 3 év. Az avas olajok károsak, szabadgyököket alkotnak, amik károsítják és öregítik
sanci81, 2015. november 19. csütörtök, 17:03
A zsírokról, olajokról....
szervezet ezt figyelembe veszi és kevesebbet termel belőle, ezért a koleszterin problémák okát teljesen máshol kell keresnünk. Olvassa el a következő cikket, ha többet szeretne megtudni a koleszterinről: “Rossz koleszterin" - a mítosz és az átverés

Keressük bátran a házi vajat, sok piacon tudunk vásárolni, sokkal jobban járunk vele, mint a bolti margarinokkal, amiről a következő bekezdésben bővebben írunk.

Margarin

A margarin ugyanazon a gyártási és finomítási folyamatokon megy keresztül, mint a fent említett étolaj, csak a gyártási folyamat egy másik pontján keletkezik. A kiindulási anyag olajos magvak és állati zsírok keveréke, amivel nem is lenne baj, de a többlépcsős gyártási folyamat miatt eltűnik a bennük található összes vitamin, nyomelem és ásványi só.

margarin rossz zsír
Ahhoz, hogy a margarin eltartható és jó állagú legyen, hidrogénezésen esik keresztül és a zsírsavak eredeti szerkezete megváltozik, aztán további vegyi folyamatokkal
lovaszmarika, 2015. július 02. csütörtök, 15:52
Öregítő ételek
és ez által az AGE-k termelődést. Ezeket az ételeket csak nagyon kis mennyiségben fogyasszuk, és mindig kombináljuk egészséges zsiradékokkal és fehérjével, ami lelassítja a vércukorszint emelkedését.

• A 4. számú élelmiszer, ami felgyorsítja az öregedést: a növényi olajak (pl. szójaolaj, repceolaj stb.).

Ezeket a feldolgozott-finomított termékeket eddig ,,egészséges" zsiradékokként reklámozták, pedig többnyire átmentek egy rendkívül magas hőmérsékleten történő finomítási eljáráson, többek között a hexán nevű kémiai oldószer alkalmazásával. Így a többszörösen telítetlen zsírsavak nagyfokú oxidáción mennek keresztül, s ettől erősen gyulladáskeltő hatásúak a szervezetben. Szabadgyököket hoznak létre, károsítják a sejtmembránokat, hozzájárulnak a gyorsabb öregedéshez, a szívbetegség és egyéb egészségi problémák
sanci81, 2014. december 10. szerda, 15:56
Gumihulladékot újrahasznosító üzemet hoznak létre Bátonyterenyén
járműabroncsok elhelyezése, ez a technológia megoldást jelent arra, hogy a hulladék ne a földbe kerüljön évtizedekre, évszázadokra. A pirolitikus eljárásban 420-440 fokon nyerik ki a gumiból a hasznos részeket.

Az igazgató kifejtette: olyan mennyiségű gumihulladék keletkezik már Magyarországon is, hogy négy-öt ilyen üzemet el tudnának vele látni, de a piaci értékesítés sem lesz probléma. A pirolízis olajat hajómotorokban, elektromos áramot előállító nagy dízelgenerátokban használják fel, illetve finomítási eljárással üzemanyagminőségűvé alakítható. Az acélhulladék fémipari alapanyag lesz, a pirolízis korom a fekete műanyag termékek - mint a szemüvegkeret vagy számítógépdoboz - festékanyaga 2-5 százalékos mértékben.

A rendezvényen Becsó Zsolt (Fidesz), a Nógrád megyei önkormányzat elnöke úgy fogalmazott, hogy az utóbbi négy év sok tekintetben mérföldkő volt a megye szempontjából, településrekonstrukciós fejlesztésekkel, munkahelyteremtő beruházásokkal sikerült gyorsítani a felzárkózási folyamatot, a
velemenyezd, 2014. június 20. péntek, 13:12
6 TÉNY A SZEZÁM OLAJ GYÓGYHATÁSÁRÓL
esetében (egér) a szezám olaj képes csökkenteni a betegség kifejlődését valamint pozitív hatással van a Huntington kór esetén is.

Antibiotikumtól származó veseelégtelenség:
A szezám olaj laboratóriumi patkányok esetében csökkentette az oxidatív sérüléseket, melyeket antibiotikum szedése váltott ki a vese esetén.

Egyéb érdekességek a szezám olaj kapcsán:

Az esszenciális zsírsavak segítik a táplálék életenergiává alakulását és áramlását a szervezetben.
Az olajak finomítási eljárásai miatt, esszenciális zsírsav hiány mutatkozik. A linolsav hiány okozhat hajhullást, bőrkiütéseket, hangulat változást, ízületi gyulladást, a fertőzésekre való fogékonyságot, lassabb sebgyógyulást.

A kutatások, végzett kísérletek szerint az olajban levő szezamin phytoösztrogén, csökkenti a szívbetegségek és vesebetegségek kockázatát.
A finomítatlan olaj tartalmaz egy szezamolnak nevezett antioxidánst, amely megköti a szabad gyököket.
Japánban végzett tanulmány szerint a
suzymama, 2014. január 08. szerda, 10:42
Kávézaccból állítottak elő biodízelt kutatók
megszárították és a biodízel tisztítására használták. Utolsó mozzanatként pedig elégették a hátramaradt zaccot, hogy a tüzelhető biomasszához hasonló alternatív energiaforrást nyerjenek.

Az előzetes eredmények szerint a felhasznált kávézacc olajtartalmának aránya 8,37 és 19,63 százalék között mozgott, és a kávéolajból nyert biodízel megfelelt a nemzetközileg érvényes minőségi követelményeknek. A módszer - a nyers biodízel megtisztítása a szárított zaccal - kevésbé hatékony, mint a hagyományos finomítási eljárások, ugyanakkor a költségek szempontjából ígéretes alternatívával kecsegtet. A jövőbeli kutatások a kávézaccból nyert aktív szén tisztítási hatékonyságának javítására fognak fókuszálni.

A fosszilis dízelhez képest a tisztább égésű biodízel kevesebb szén-monoxidot, szénhidrogént és lebegő részecskéket bocsát ki. Csak az Egyesült Államokban évente több mint egymillió tonna kávézacc termelődik, amelynek legnagyobb hányada a szeméttelepeken köt ki.

A kutatók szerint módszerük nem csupán a
velemenyezd, 2013. szeptember 12. csütörtök, 11:56
9+1 ok arra, hogy kerüld a
betegségek.

4. Króm-elégedetlenséghez vezethet

Ez amolyan 22-es csapdája. Ha sok cukrot és más, finomított szénhidrátot fogyasztasz, valószínűleg nem veszel magadhoz elegendő nyomelemet- így krómot sem -, közben a króm egyik fő funkciója az, hogy segítsen szabályozni a vércukor-szintet. A tudósok szerint például az amerikaiak 90%-a nem jut elegendő krómhoz, pedig az számos állati eredetű élelmiszerben, tengeri herkentyűben és növényben megtalálható. Még a gabonákban is, amelyek sajnos a finomítási eljárás során elveszítik króm-tartalmukat.

5. Felgyorsítja az öregedést

Ráadásul erősen hozzájárul a legnyilvánvalóbb tünethez: a megereszkedett bőrhöz. Bizonyos fajta cukrok miután bekerültek a véráramba, protein-részecskékhez tapadnak. Ezek az új molekulák szerepet játszanak abban, hogy az öregedő szövetek elveszítik a rugalmasságukat - a bőrtől a szerveken át az artériákig minden szövet. Minél több cukor kering a véredben, annál gyorsabban megy végbe ez a
horvathnemagdi, 2011. november 09. szerda, 09:53
Tudod mi a baj a liszttel?
rosszul tennéd.

Az őseink nem hagyományos búzából, hanem hajdinából, tönkölybúzából vagy árpából készítettek kenyeret, melybe belekerült a búzaszem héja is, más néven korpa. Tehát vehetjük úgy, hogy teljes kiőrlésű kenyeret ettek.

Az évek, évtizedek múlásával, az emberiség arra törekedett, hogy minél jobban finomítsák a liszt állagát, minél jobban kiszűrjék belőle a búzaszemek héját, állaga minél lágyabb legyen. Innen az elnevezés is: finomliszt. Igen ám, de a finomliszt a sok finomítási eljárás során eljutott arra a szintre, hogy sokkal kevesebb rostanyagot tartalmaz, mint a teljes kiőrlésű társa. Pedig a szervezetednek minél több rostra és ballasztanyagra van szüksége, a megfelelő anyagcsere működéshez.

Sajnos a fehér liszt egyszerű szénhidrát, így lényegében ugyanazt okozza szervezetedben, mint a cukor. A fehér liszt csak a gabonaszem belsejét, az úgynevezett liszttestet tartalmazza, mely fehérjében és szénhidrátban gazdag. Nincs benne sem a búzacsíra, sem a búzahéjak,
sarkadykati, 2011. október 13. csütörtök, 11:31
Benzinkészítés házilag, nejlon
Benzinkészítés házilag, nejlonszatyorból

Radics Boglárka - 2011. február 27. 10:00
Egy új, otthon is használható berendezéssel műanyag szatyrokból és kupakokból benzint állíthatunk elő. A japán eszköz az első otthon is használható ilyen rendszer.

A műanyag szatyrok, flakonok, kupakok egy ideig hasznosak, ám után menthetetlenül hulladékként végzik - az évszázadok alatt elbomló műanyag hulladék komoly probléma, erre találtak most megoldást japán kutatók, akik egy kis berendezés segítségével a gépkocsiban felhasználható üzemanyaggá alakítják a műanyag hulladékot.


A műanyag szatyrok, flakonok is kőolajként kezdik létüket, éppúgy, mint a benzin, vagy a gázolaj. Kémiai folyamatok során lesz belőlük rugalmas anyag, mely szinte mindennek ellenáll. Az új japán berendezéssel házilag állíthatunk elő benzint úgy, hogy ,,visszaalakítjuk" a szatyrokat az eredeti kiinduló anyaggá. A berendezés
agabor4, 2011. február 27. vasárnap, 21:56
Veszélyes alkotórészek címtára
1%-os.

**Rancid Natural Emollients
avas természetes bőrápoló krémek. A kozmetikumokban használt természetes olajokat hidegen kell préselni. A szupermarketek polcain és sok egészséges élelmiszereket árusító üzletben megtalálható finomított növényi olajok, amiknek sem színük, sem illatuk, sem ízük nincs, mentesek a tápanyagoktól, eszenciális zsírsavaktól, vitaminoktól és nem hidrolizálható zsíroktól - minden értékes bőrkondicionáló anyagtól. Ezek tartalmaznak viszont mérgező, "transzzsírsavakat", amik a finomítási eljárás során keletkeznek.
Másik fontos faktor a növényi olajból készült krémekkel kapcsolatban a felhasználhatósági idő. A leghasznosabb növényi olajok (mint a hecserli, a borágó és a csészekürt virág olaja) többszörösen telítetlenek, ami azt jelenti, hogy meglehetősen gyorsan (kb. 6 hónap alatt) oxidálódnak és megavasodnak. A legtöbb általános, üzletekben megtalálható kozmetikum szavatossági ideje 3 év. Az avas olajok károsak, szabadgyököket alkotnak, amik károsítják és
margherita, 2011. január 25. kedd, 09:15
Himalája só
kristályszerkezete egyenletes, ezáltal bioenergetikailag igen kedvező a hatása.

Napjainkban 400-600 méter mélységben található a Himalája só. Kézzel bányásszák és kézzel törik szét a sósziklákat a bányában. Majd megtisztítják, napon szárítják, és színük szerint válogatják a köveket.
A sötétebb színűeket fürdősónak dolgozzák fel, a legtisztább kristályokat pedig kisebb darabokra aprítják (20-60 gramm), majd sós vízben mossák, és a napon szárítják. Így jön létre a darabos kristálysó. További finomítási eljárások során jön létre a granulátum, a finomra őrölt forma használható hagyományos sózásra.

A Himalája kristálysó több mint 80 féle ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz:
Hidrogén, Lithium, Beryllium, Bór, Szén, Nitrogén, Oxigén, Fluorid, Natrium, Magnesium, Aluminium, Silicium, Phosphor, Kén, Chlorid, Kalium, Calcium, Scandium, Titan, Vanadium, Chrom, Mangan, Vas, Kobalt, Nickel, Réz, Zink, Gallium, Germanium, Arsen, Selen, Brom, Rubidium, Strontium, Yttrium,
pacsakute, 2010. szeptember 30. csütörtök, 11:02
1/2
Képek, videók
Reggeliző termékek
sanci81
2017. július 02. vasárnap, 19:32
Ayura Herbal termékek
ayuratermekek
2015. október 28. szerda, 19:43
Bio termékek - v..jpg
anci-ani
2013. szeptember 24. kedd, 18:39
SONY termékek.jpg
szicu
2013. április 09. kedd, 18:38
magyar termékek.jpg
kicsoda57
2013. március 18. hétfő, 19:39
magyar termékek 2.jpg
kicsoda57
2013. március 15. péntek, 21:05
Házi termékek.jpg
eva_gyulai
2012. október 14. vasárnap, 14:20
Magyar termékek Japánban
joruto
2011. június 12. vasárnap, 18:26
Japán termékek
joruto
2011. június 12. vasárnap, 18:19
opi termékek
opishop
2011. január 28. péntek, 15:58
termékek 031.jpg
sztana45
2010. december 05. vasárnap, 08:09
termékek 029.jpg
sztana45
2010. december 05. vasárnap, 08:09
67678311-natural-beaut ifu
kathyvp
2018. augusztus 26. vasárnap, 21:25
8849-Natural-Teak.png
kathyvp
2018. augusztus 18. szombat, 19:02
park natural iris6.jpg
relisisi
2018. február 15. csütörtök, 13:51
Címkék
japán eszköz, ideig hasznosak, műanyag hulladékot, utóbbi négy, hexán nevű, fehér liszt, fekete műanyag, darabos kristálysó, legtöbb általános, Radics Boglárka, megfelelő anyagcsere, hátramaradt zaccot, úgynevezett liszttestet, következő bekezdésben, következő cikket, sötétebb színűeket,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.