Belépés
2020. június 01. hétfő | 23. hét | 153. nap | 21:35 | Tünde
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Cannes - A némafilmes kutyája nyerte a jubileumi kutyasztár-versenyt
A filmes kutyák díját 20 éve adják át hagyományosan a Croisette-en a cannes-i filmfesztivál idején. 2011-ben a Palm Dog-díjat A némafilmes című játékfilm kutyasztárja, Uggie, a Jack Russell terrier kapta.

A jubileum alkalmából a szervezők úgy döntöttek hogy idén az eddigi győztesek közül választják ki az elmúlt két évtized legjobbját. A Palm Dog of Palm Dog-díjat pedig a néhai Uggie-nek szavazták meg.

A virtuális ceremóniát pénteken rendezték meg a Palm Dog-verseny honlapján. A 2015-ben kimúlt Uggie gazdája, Omar von Muller egy különleges nyakörvet vehetett át a szervezőktől.

"Uggie nagyon büszke lett volna, örökre megőrizzük ezt a díjat" - mondta el Muller. Mint hozzátette, Uggie dublőre, Dash viseli majd a nyakörvet. Dash szintén részt vett A némafilmes forgatásán, és ha kellett helyettesítette Uggie-t.

A The Hollywood Reporter beszámolója szerint a díjért folyó versenyben szerepelt még Otis, a Jóban-rosszban kutyasztárja, a Fel! című animációs filmből Dug, a beszélő golden
velemenyezd, 2020. május 22. péntek, 18:23
Oscar-díj - A Ruben Brandt, a gyűjtő az animációs nevezések között
Az amerikai filmakadémia által szerdán közzétett listán ott van többek között a Hotel Transylvania 3: Szörnyen rémes vakáció, A hihetetlen család 2., a Kutyák szigete, a Mirai - Lány a jövőből, a Ralph lezúzza a netet, a Gnómeó és Júlia 2, az Apróláb, a Pókember - Irány a Pókverzum, valamint a Tini Titánok: A film is.

A filmakadémia közleménye szerint az animációs filmek kategóriájában nevezett - és az előírt feltételeket teljesítő - alkotások más kategóriák, köztük a legjobb film Oscar-díjára is jelölhetők.

Milorad Krstic szerb származású, Magyarországon élő festő, látványtervező, animációs művész akció-thrillere a James Bond-filmek hangulatát idézi. Főhőse egy művészetterápiával gyógyító pszichoterapeuta, akinek kedvenc festményei az életére törnek egy sor látomás formájában. Páciensei rábeszélik, hogy szerezze meg a műalkotásokat, mert ha a tulajdonában van az eredeti, akkor az nem támad a gazdájára. Ruben Brandt és csapata 13 festményt rabol el a világ legnagyobb múzeumaiból és
velemenyezd, 2018. október 24. szerda, 20:15
Hét helyszínen 47 filmet vetítenek a 25. Titanic Nemzetközi Filmfesztiválon
Az idén 25. alkalommal rendezik meg Magyarország egyik legnagyobb filmes eseményét, amely a jubileumhoz méltóan színes és változatos programot kínál a kortárs nemzetközi filmtermés alkotásaiból - hangsúlyozta Horváth György fesztiváligazgató a programot bejelentő budapesti sajtótájékoztatón.

Kiemelte, hogy a fesztivál az elmúlt 25 évben páratlan filmszakmai együttműködés eredményeként valósult meg magyar és külföldi partnerek közreműködésével.

Ennek köszönhetően lehet például Wes Anderson Ezüst Medve-díjas Kutyák szigete című alkotása a 25. Titanic fesztivál első vetítése, a produkció az idei Berlinále nyitófilmje volt- mondta.

Horváth György kiemelte, hogy több olyan alkotás szerepel a programban, amelyek csak a rendezvényen lesznek láthatók, mivel Magyarországon nem forgalmazzák őket.

Allan Sorensen, aki öt éve programigazgatója a fesztiválnak elmondta: a műsorban szereplő nagyjátékfilmeket és a nyolc rövidfilmet a világ 34 különféle országból válogattak össze, többek között
velemenyezd, 2018. március 23. péntek, 14:12
Kétszer is klónoztatta Samantha nevű kutyáját Barbra Streisand
Mielőtt Streisand coton de tuléarja 2017-ben meghalt, sejteket vettek a szájából és a gyomrából, majd ezek segítségével klónozták a madagaszkári kutyafajtát.

Annak ellenére, hogy a kutyák klónok, a gazdájuk váltig állítja, hogy "különböző személyiséggel rendelkeznek".

"Már várom, hogy idősebbek legyenek és meglássam, hogy örökölték-e Samantha barna szemét és komolyságát" - nyilatkozta az énekes a Variety című filmes szaklapnak.

Barbara Streisand nem az egyetlen híresség, aki klónozta háziállatát.

Diane Von Furstenberg divattervező és férje, Barry Diller 100 ezer dollárt fizetett kutyájuk klónozásáért 2016-ban.
velemenyezd, 2018. február 28. szerda, 10:21
Berlinale - Bemutatták az idei fesztivál programját
Az idei a "68. Berlinale, a '68-as mozgalmak 50 éve kezdődtek, és én is éppen 68 éves vagyok, úgyhogy az idén sok minden '68-ról szól" - mondta Dieter Kosslick fesztiváligazgató. A társadalmi-politikai mozgalmak történeteivel és hatásaival egy egész sorozat foglalkozik "1968 - Vörös zászlót mindenkinek!" címmel.

Az összeállítás a rövidfilmes szekció része, amelyben visszatérő versenyzőként Bucsi Réka is szerepel Solar Walk című animációs filmjével, a tavaly bemutatott Love és a 2016-ban bemutatott Symphony no. 42 című munka után.

A szerzői filmeket és innovatív zsánerfilmeket felvonultató Panorama szekcióban is szerepel magyar alkotás, Bogdán Árpád Genezis című filmje, amelynek a február 15-én kezdődő Berlinalén lesz a világpremierje, Tenki Réka, a budapesti Örkény Színház társulatának tagja pedig a fesztivál Shooting Stars című programjában mutatkozik be. A legígéretesebb európai színésztehetségeket felvonultató rendezvénysorozaton korábban olyan, időközben világszerte ismertté vált művészek
velemenyezd, 2018. február 06. kedd, 15:52
Októberben mutatkozik be a román filmgyártás legjava az Urániában
A filmhét a Budapesti Román Kulturális Intézet leghosszabb múltra visszatekintő rendszeres rendezvénysorozata, amelyet az Uránia Nemzeti Színházzal közösen szervez több mint egy évtizede, hogy bemutassa Románia legfrissebb filmes termését - olvasható az intézet MTI-hez eljuttatott közleményében.

Az esemény október 10-én Calin Peter Netzer rendező Ana, mon amour című filmjével veszi kezdetét. A vetítést közönségtalálkozó követi Diana Cavaliotti, a film egyik főszereplőjének részvételével, akinek beszélgetőpartnere Dánél Mónika filmtörténész lesz.

Az Ana, mon amour két fiatal, Toma és Ana kapcsolatát mutatja be, akik között az egyetemen reményekkel teli szerelem szövődik, de kapcsolatuk hamarosan falat von kettejük köré: a bonyolult családi hátterű Ana neurózisban szenved, pánikrohamai vannak és bár a polgári jómódból jövő Toma sikeresen vállalja fel az oltalmazó szerepét, később rá kell döbbennie, hogy egy olyan ember mellett él, akit képtelen megérteni, és akiért, ha meg akarja menteni, a
velemenyezd, 2017. október 01. vasárnap, 12:52
Vári Attila: Az ájtatos manó
behelyettesítené az embereket ezekkel a kis ragadozókkal, s akkor sokkal tisztábban mutatná állati tulajdonságainkat, mint a hősiesen pózoló vezérek, vitézül haldokló katonák élethűen megfestett vászonballadái.

Robert nem tudott betelni a színek tobzódásával. Eszébe jutott, amit rajztanára mondott a főiskolán. Az ember szemmel születik, de van, aki soha nem tanul meg látni.

Balesete óta érdekes dolgot vett észre magán. Lát valamit, s közben egy felidézett tárgyat rá tud úsztatni, s mint egy filmes megoldásban, elhalványodik a valós, hogy helyet adjon a belülről megszólító képnek.

Most is ugyanezt érezte.

A gesztenyefák görcsös ágai között ismét azt a vén ezüsthársat látta. Szabályos lombkoronája olyan volt, mint egy szépen rakott szénaboglya.

Balesete óta, talán a lábába és karjába beültetett fémek miatt, érzékeny lett az időváltozásra, megtanulta, hogy a fájdalom jeleivel társítsa az ég színét, az árnyékok halványuló vagy éppen erősödő körvonalait. És
gabfe, 2016. március 04. péntek, 17:51
Katy Perry egy dala volt a legnépszerűbb a YouTube-on 2014-ben
Éjjel-Nappal Budapest című televíziós műsor Lalijának Lali Pop című klipje, Bogyó és Babóca 13 részes mesegyűjteménye, és a KerekMese szintén gyerekeknek szóló Doki dala.

A toplisták összeállításakor az egyes videók nézettsége mellett azt is számításba vették, mekkora hatással voltak azok az internetezőkre. Megosztások, paródiák, remixek, és az eredeti videókra készített válaszvideók segítettek azonosítani az év videós toplistáit.

Eközben a világon legtöbbször megtekintett videó SA Wardega lengyel filmes négyperces klipje, amelyben óriáspóknak álcázott kutyával rémisztgetik a járókelőket. A kisfilmet a világon több mint 113 milliószor töltötték le. Ezzel még a labdarúgó világbajnokság évében is sikerült a második helyre szorítani a Cristiano Ronaldóról, Neymarról és csapattársaikról készített reklámvideót, amelyet százmillióan néztek meg.

A harmadik helyre a First Kiss című videó került, melyről csak népszerűvé válása után derült ki, hogy pszichológiai kísérletnek álcázott reklám. A klip,
velemenyezd, 2014. december 10. szerda, 16:52
Hét magyar film szerepel a cottbusi nemzetközi filmfesztiválon
Mundruczó Kornél legutóbbi, a kutyák szabadságharcáról szóló Fehér Isten című többszörös díjnyertes filmje nemrég a bécsi Let's CEE filmfesztiválon a szakmai zsűri elismerésében részesült, Törökország rangos filmes eseményén, az 51. antalyai filmfesztiválon pedig a nemzetközi szekció közönségdíját kapta - olvasható a Magyar Filmunió hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében. A Filmalap támogatásával készült produkció jelenleg versenyben van az Európai Filmakadémia díjaiért, valamint a legjobb idegennyelvű film kategóriában az Oscar-jelölésért is.

A hatnapos cottbusi filmfesztivál versenyprogramjába 12 mozifilm kapott meghívást, köztük Pálfi György Karlovy Varyban három díjjal jutalmazott Szabadesés című filmje. A szekció díjairól nemzetközi zsűri dönt.

A rövidfilmek versenyében szerepel Szőcs Petra A kivégzés című filmje és Kárpáti György Mór a Színház- és Filmművészeti Egyetemen készült Provincia című diplomafilmje. Mindkét alkotás világpremierje a cannes-i filmfesztiválon volt
velemenyezd, 2014. november 03. hétfő, 14:42
Cannes - Mundruczó Kornél: a fődíj a szerzői film megerősítése
útnak nem látjuk a végét" - hangsúlyozta.

Számára ugyanakkor az a legfontosabb, hogy minél több néző megnézze az alkotást a világon, és kommunikáció induljon meg körülötte.

A Fehér Isten Mundruczó meghatározása szerint "politikai melodráma", s annak a nagyon jó nemzetközi sajtóvisszhangja után elsősorban az otthoni fogadtatásra nagyon kíváncsi. "Nagyon bízom abban, hogy a magyar társadalom hajlandó lesz ezzel a filmmel kommunikálni".

A film június 12-től látható a hazai mozikban.

A filmes és színházi munkáival is világszerte elismert Mundruczó Kornél hatodik nagyjátékfilmje egy kislány és egy kutya barátságának történetét meséli el. A filmben egy új törvény szerint minden korcs után különadót kell fizetni, ezért ebek százait dobják ki a tulajdonosok. A 13 éves Lili sikertelenül próbálja megóvni apjától a kutyáját, Hagent, az is utcára kerül, ahol a lány hiába keresi. Hagent először harci kutyának fogják be, majd kisemmizett fajtatársai között egy sintértelepen talál menedéket, velük
velemenyezd, 2014. május 23. péntek, 21:45
Cannes - Mundruczó Kornél filmjének kutyafőszereplője kapta a Palm Dog-díjat
Robbie Collin (THe Telegraphe) and Damon Wise (Empire Magazin) voltak a tagjai.

Magyar filmben szereplő kutya először érdemelte ki a fődíjat.

A Kutya Pálma zsűrijének díját, a második elismerést Roxy Mielville kapta, aki Jean-Luc Godard-nak a hivatalos versenyprogramban bemutatott Adieu au langage (Búcsú a nyelvtől) című 75 perces versenyfilmjében játszott. A különdíjat pedig Moujik gazdája vihette haza Betrand Bonello francia rendező Saint Laurent című filmjében nyújtott alakításáért.

A filmes és színházi munkáival is világszerte elismert Mundruczó Kornél hatodik nagyjátékfilmje egy kislány és egy kutya barátságának történetét meséli el. A filmben egy új törvény szerint minden korcs után különadót kell fizetni, ezért ebek százait dobják ki a tulajdonosok. A 13 éves Lili sikertelenül próbálja megóvni apjától a kutyáját, Hagent, az is utcára kerül, ahol a lány hiába keresi. Hagent először harci kutyának fogják be, majd kisemmizett fajtatársai között egy sintértelepen talál menedéket, velük
velemenyezd, 2014. május 23. péntek, 16:15
Cannes - A nemzetközi kritikusok szerint a Fehér Isten Mundruczó eddigi legjobb filmje - FISSÍTETT (új: a The G
állnak azon, aki felsőbbrendűnek tekinti magát. És a kutya természetesen csak egy metafora" - tette hozzá a szerző.

Hitchcockhoz hasonlóan - a Screen Daily szerint - Mundruczó következtetése is az, hogy a világot az öntelt, önelégült, korrupt fehér faj uralja és mindenki mást kioktatásra szoruló alsóbbrendűnek tart. Az amerikai rendezővel ellentétben azonban Mundruczó fehér istenei nem érzékelik a közelgő veszélyt, amelyet saját magatartásukkal és fellépéseikkel csak növelnek.

A Variety amerikai filmes szaklap szerint a Fehér Isten Mundruczó Kornél eddigi legjobb filmje, egy érzelmekkel teli, technikai mestermű, amely eleinte a Lassie hazatér című történethez hasonló naiv kalandfilmként úgy tűnik, mintha nagyon eltérne a rendező korábbi munkáitól. Egészen addig, amíg a történet mitikus oldalai, nem beszélve a zsigeri erőszakról ki nem bontakoznak.

A kritikus Guy Lodge kiemelte, hogy az állatoknak a felsőbbrendű emberektől elszenvedett megaláztatásai parabolájaként a Fehér Isten nem egyszerűen
velemenyezd, 2014. május 19. hétfő, 16:06
1/3
Képek, videók
0 a kutyaszán.png
lovaszmarika
2019. január 27. vasárnap, 18:24
0 jégszobor és kutyaszán.
lovaszmarika
2015. február 20. péntek, 15:47
Husky kutyaszán
erzsikepuskas
2014. március 04. kedd, 08:13
kutyaszán.jpg
szicu
2013. április 18. csütörtök, 11:59
kutyaszán30113.jpg
maroka
2013. január 13. vasárnap, 11:38
kutyaszán20113.jpg
maroka
2013. január 13. vasárnap, 11:29
kutyaszán0113.jpg
maroka
2013. január 13. vasárnap, 11:29
kutyaszán.gif
szicu
2012. augusztus 22. szerda, 07:31
Kutyaszán otthon.gif
pacsakute
2012. július 22. vasárnap, 09:59
WT-Metall_kutyaszllt_u tnf
steinhart
2011. április 18. hétfő, 14:25
kutyaszn.jpg
skorpiolilike
2010. augusztus 24. kedd, 20:44
kutyaszán.jpg
mezixy
2010. január 02. szombat, 19:58
csabatya dijat vesz át.jp
maroka
2018. április 10. kedd, 11:29
péter átveszi a díjat1230
maroka
2017. december 30. szombat, 23:05
Emmy-díjat kapott a film
durcimarcika
2017. november 21. kedd, 18:01
Címkék
Tenki Réka, film június, néhai Uggie-nek, Filmművészeti Egyetemen, kutya természetesen, szerzői film, érzelmekkel teli, Roxy Mielville, filmes kutyák, világon legtöbbször, életére törnek, szekció díjairól, nemzetközi szekció, Fehér Isten Mundruczó, némafilmes kutyája, ember szemmel,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.