Belépés
2019. január 16. szerda | 3. hét | 16. nap | 02:51 | Gusztáv
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Zukor Adolfra emlékezik a Magyar Hollywood Tanács
legtöbb mozidarab vetítési jogával rendelkező William Hodkinsonnak, de miután elutasította az ajánlatot, Zukor megbuktatta vetélytársát. Így kezdődött 1916-ban a Paramount Pictures krónikája.

A vállalat uralta a filmszakmát egészen 1932-ig, amikor 21 millió dolláros deficit keletkezett. A hosszabb szünet utáni újjászervezéstől kezdve a cég a Paramount Pictures Inc. nevet viselte és Barney Balaban lett az új vezető, az alapító pedig az igazgatótanács elnökeként tevékenykedhetett tovább. Az 1940-es évek végén a televíziót akarta az ellenőrzése alá vonni, ezért szövetkezett az ABC (American Broadcasting Company) tévétársasággal, majd 1966-ban a stúdió a Gulf and Western Industries nevű konszernbe olvadt.

Adolph Zukor 1949-ben életművéért Oscar-díjat kapott, századik születésnapját óriási külsőségek között ünnepelték meg. Munkásságának elismerése, hogy egyike azon magyaroknak, akik csillagot kaptak a Hollywoodi hírességek sétányán - emlékeztet a közlemény.

A hollywoodi filmgyártás egyik alapítója
velemenyezd, 2019. január 08. kedd, 11:01
Balázs Béla
feljő a hold
És nem hallom meg, ha a rét beszél.

Feljő a hold, szobámba is besüt
S én látom majd bútoraim arcát.
Nem fogom tudni, mért laknak velem
S szobám rejti a titkomat talán.

Titok marad a dolgok minden titka.
Mert minden út és minden végtelen.
És mindig elhágy valamit a lélek
Cserélve útat úttal úntalan.

Szép gyermekségem félbe kellett hagynom,
Szép ifjúságom nem folytathatom.
Az életútról is hamar letérek
S az utak végén van csak felelet.


MESSZE VAGY

Messze vagy, messze: most feléd is este,
ablakban állva kell kinézni messze,
mint tengerjáró szép bárkám után,
mint pálmás, kincses partjaim felé.

Most téged is szemet behunyva kell
a fájó mellből meríteni fel.
Mint eljövendő mesék neveit,
mint el
menusgabor, 2018. december 21. péntek, 16:45
Pálfi György: fiatalkori álmom volt egy Stanislaw Lem-regény megfilmesítése
A Hukkle és a Taxidermia rendezőjének Az Úr hangja című alkotása Stanislaw Lem regénye alapján készült és az eredeti mű gondolatvilágát adaptálja egy napjainkban játszódó családi dráma keretei közé. A történet főhőse a harmincas éveinek végén járó Péter (Polgár Csaba), aki egy titokzatos balesetekről szóló dokumentumfilmben felismerni véli a hetvenes években disszidált, azóta nem látott apját, akit Eric Peterson alakít. Megpróbálja felkeresni őt Amerikában, majd kalandos nyomozás után végre rátalál az immár új családot alapított édesapára.

Pálfi György az MTI-nek elmondta, hogy racionális okai voltak annak, hogy Az Úr hangjára esett a választása. "Tudtam, hogy soha nem fogok tudni összeszedni annyi pénzt, amely elengedő lenne azokra a műveire, amelyek valóban az űrben, egy űrhajón, vagy egy bolygón játszódnak" - fogalmazott, hozzátéve: Az Úr hangja volt "a legracionálisabb" választás: a jelenben játszódik, miközben Lem ugyanazt a témát, ugyanazokat a létértelmező kérdéseket boncolgatja, amelyeket
velemenyezd, 2018. december 19. szerda, 10:11
Pedro Almodóvar legújabb filmjét március végén mutatják be Spanyolországban
A nyáron forgatott film egy korosodó, legnagyobb sikereit már maga mögött tudó filmrendező történetét meséli el, tele visszaemlékezésekkel, és újratalálkozásokkal.

"Ez egy férfifilm" - írta a forgatás szeptemberi befejezése után egy héttel Pedro Almodóvar az El Mundo című napilapban megjelent cikkében.

A Fájdalom és dicsőség mindhárom központi figurája férfi, akiket meghatározó női személyiségek támogatnak mellékszereplőként.

Ilyen például a főszereplő anyja, akit Penélope Cruz Oscar-díjas spanyol színésznő és Julieta Serrano kelt életre két különböző életkorban.

A Penelopé Cruz által játszott fiatalabb anyafigurának, ahogy generációja többségének, keményen kell küzdenie családja boldogulásáért a spanyol polgárháború utáni időszakban - vázolta fel a karaktert Almodóvar.

A főhős, Salvador Mallo rendező szerepében Antonio Banderas látható, akinek alakítását élete egyik legjobbjának nevezte Pedro Almodóvar. A Fájdalom és dicsőség a nyolcadik közös filmjük.

Almodóvar szerint
velemenyezd, 2018. december 14. péntek, 17:26
A labdarúgó-világbajnokság vezeti a Google 2018-as keresési listáját
a szeptemberben elhunyt amerikai rapper, Stan Lee, a képregények novemberben meghalt atyja, a Marvel stúdió Fekete Párduc című kasszasikere, a Harry herceggel kötött házassága révén hercegnői címet kapott Meghan Markle, a júniusban elhunyt Anthony Bourdain Emmy-díjas amerikai sztárséf, tévésztár, a júniusban meggyilkolt amerikai rapper, XXXTentacion, a márciusban elhunyt Stephen Hawking brit elméleti fizikus, valamint Kate Spade, a júniusban meghalt amerikai divattervező követi.

A Google minden év végén nyilvánosságra hozza, melyek voltak keresőjében világszerte legfelkapottabb témák, vagyis, hogy a korábbi évhez képest mely keresőszavak ugrottak meg a leginkább, korrajzot adva így az adott évről.

Az idén 18. alkalommal publikált lista csaknem hetven ország több száz toplistáját ismerteti többféle tematika - kultúra, sport, mozifilmek, tévéműsorok és a legkeresettebb receptek - szerint.

A világ legfelkapottabb zenei előadója a Google szerint idén Demi Lovato, a legkeresettebb filmje a Fekete
velemenyezd, 2018. december 12. szerda, 12:41
A Walt Disney Stúdió hétmilliárd dolláros globális jegyárbevétellel zárja az évet
A Walt Disney Stúdió 2016-ban 7,6 milliárd dolláros (2158 milliárd forint) globális jegybevételt ért el. A vállalat közleménye szerint idén december 9-én lépték át a hétmilliárd dolláros határt. Ekkora bevétele egyetlen év alatt egyetlen más stúdiónak sem volt még.

A stúdió december 19-én kezdi forgalmazni a Mary Poppins visszatér című filmjét, ami szintén nagy kasszasikernek ígérkezik az év végén.

A több mint hétmilliárd dolláros bevételből csaknem 3 milliárd dollár (852 milliárd forint) az észak-amerikai mozikból származik, négymilliárd dollár (1136 milliárd forint) pedig a nemzetközi forgalmazásból.

Jelenleg a legnagyobb bevételű nyolc filmből négy származik a Disneytől. A Marvel Bosszúállók: Végtelen háború című szuperhősfilmje áll az élen: kétmilliárd dolláros (568 milliárd forintos) jegyeladásával globálisan és a nemzetközi piacon is vezeti a listát, az észak-amerikai piacon pedig a második.

A toplista második helyezettje szintén a Marveltől a Fekete Párduc című film 1.35
velemenyezd, 2018. december 11. kedd, 12:36
Csík Zenekar: új dal és számos vendég a jubileumi koncerten
"Egy egri kőfejtő borospincéjében jöttünk össze egy napra Grecsó Krisztiánnal, a Harminc év napsütés című regény szerzőjével. A koncepció az volt, hogy mindenki az adott pillanatban jöjjön elő a felgyülemlett ötleteivel, Krisztiánnak ezeket kellett megfelelő szótagszámú szövegekkel feltöltenie. Közös örömdal született" - mondta Kunos Tamás, a Csík Zenekar alapítója, brácsása az M1 aktuális csatorna péntek délelőtti műsorában.

Az ötlet Lévai Balázstól származott, ő rendezi a dupla jubileumi koncertet is. A dalírás folyamatát filmre vették, a felvétel az interneten is megtalálható. Mint Kunos Tamás megjegyezte, Grecsó Krisztián fiatalon néptáncolt, a nyolcvanas években Csongrádban Csík Jánossal muzsikáltak is neki.

"Egész évben ünnepeltük a zenekar három évtizedes zenei pályafutását. Amikor színpadra lépünk, a zene szeretete ugyanúgy bennünk van, mint 1988-ban, amikor Kecskemét főterén Csík Jánossal megalakítottuk a csapatot. Hosszú évek óta heten zenélünk és próbáljuk tovább adni a magyar
velemenyezd, 2018. december 07. péntek, 10:31
2018. november 27. kedd Böjte atya mai jegyzete
kopár, élettelen sivatag nagy része víz alatt volt, melyből a hegyek mind zöld, termékeny szigetek emelkedtek ki!! A világunk él, eddig is folyamatosan változott és ez a változás feltartoztathatatlan, folyamatos! A forró nyár, bármilyen hosszú eljön az ősz, és aki nem készül fel a télre, az biza fázni fog! A geológiai, politikai, társadalmi változásokra bölcsen, rugalmasan, kitartó munkával kell felkészülni és nem világvégét kiáltozva, pánikolva, gyermekeinket, önmagunkat ijesztgetve!!
Az egyházi év végén, a szentírási részek komor színekben mutatják be a végső dolgokat, de nekünk nem fejfát kell faragnunk, hanem az adventi gyertya fényénél bölcsőket kell állítanunk!!
Nagyobb kép
.......................................
Mindenkit biztatok, bátoritok, hogy nyugodtan vegyen tartós
maroka, 2018. november 28. szerda, 14:25
MMA-közgyűlés - Posztumusz tiszteletbeli cím adományozásáról döntöttek
mellett egyre könnyebb anyagokból, egyedi módon színezett, különleges papírokból kollázsokat, figurális képeket is készített. A többféle technikát, anyagot és stílust ötvöző életműve grafikákkal és akvarellekkel egészült ki.

Kovács László (1933-2007) 1952-ben nyert felvételt a Filmművészeti Akadémia dráma- és filmművészet szakára, ahol Illés György tanítványa volt. Az 1956-os forradalom budapesti eseményeit egy bevásárlószatyorba rejtett kamerával fotózta és filmezte Zsigmond Vilmossal. Az országot 1956 végén el kellett hagyniuk, a filmanyagot magukkal vitték. Ausztriába menekülve a felvételeket filmmé dolgozták fel, amely 1961-ben került adásba a CBS amerikai televízióban. Az Egyesült Államokba 1957-ben érkezett, ahol politikai menedékjogot kapott, majd állampolgárságot szerzett. Az ismertséget Dennis Hopper filmje, a Szelíd motorosok hozta meg számára 1969-ben, majd több mint 70 film - köztük a New York, New York, a Papírhold, a Szellemirtók, a Ruby Cairo és a Szabadítsátok ki Willyt! 2. -
velemenyezd, 2018. november 22. csütörtök, 11:58
Szép napot mindenkinek!
Bár földi nyomorunknak vége szakad egyszer,
Az élet nem áll meg és a Nap akkor is felkel.
Csakhogy egy kor után már egyre jobban érdekel,
Hogy akkor ott leszel e? Látod e még?
Addig is gyűjtsünk be minél több fényt.
Hátha az alagút végén nem világosság lesz, hanem sötét..


Ó, ha e hangokból egyberakhatnék

egy madarat

hogy álmomból kirepülhessen

és bele a tiédbe

hogy daloljon a hóról és a tűzről

amíg csak tartanak

az ének üveg tiszta másodpercei.


A Bohém rapszódia november 1-től látható a hazai mozik műsorán.
Egy olyan extravagáns ember, mint Freddie
kirscha, 2018. november 22. csütörtök, 09:24
Megjelent Cséry Zoltán első szólózongorás nagylemeze
A chillout és ambient stílusban dolgozó fiatal zeneszerző lemezbemutató koncertjét az A38 hajón tartja szombaton - hangzott el az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.

Cséry Zoltán zongoraművész elmondta: a lemez egy év alatt született meg, olyan dallamok kaptak helyet rajta, amelyek a minimálzene műfajába tartoznak. "Zenei jóga, kevés, viszont befogadható" - mondta a művész, hozzátéve, hogy estére ajánlja a lemezt, amely a nap végén megnyugvást kínálhat. Mint mondta, a lemez címe - Life is a playground - az életünkben lévő "játszóterekre" utal és a dalok különböző kis jelenetek.

Mint elhangzott, a Life is a playground a Dalok a lelkednek elnevezésű zenei projekt első állomása. "Számomra ezek olyan filmzenék, amelyekhez még nem született film" - mondta a szerző, hozzáfűzve, hogy néha a cím van meg először, és ahhoz komponál, néha csak egy szó, vagy egy jelenet egy képzeletbeli filmből. A témák adottak, a felfűzés improvizatív, hagyja hogy a zenei ötletek vezéreljék.

Elmondta: a szombati
velemenyezd, 2018. november 20. kedd, 11:56
Tarolt a hétvégén a Legendás állatok újabb epizódja
előtt játszódó sorozatot.

A toplista második helyét szerezte meg a Universal karácsonyi témájú családi klasszikusa, A Grincs. A gonosz zöld szörny meséje újabb 38 millió dollárt tett a film amerikai jegyárbevételéhez, amely így 126 milliósra nőtt. A magyar nézők december 6-ától láthatják.

A Fox Freddie Mercuryról szóló Bohém rapszódiáját továbbra is szeretik az amerikai nézők, a harmadik helyet jelentő hétvégi 15 millióval már 127 millió dollárt hozott Észak-Amerikában.

A Paramount ezen a hétvégén kezdte vetíteni 3286 észak-amerikai moziban az Instant család című vígjátékát, melyben a főszereplő gyermektelen házaspár - Mark Wahlberg és Rose Byrne alakítja őket - úgy dönt, örökbe fogadnak egy tinédzsert, akivel azonban két kisebb testvér is érkezik.

A szívmelengető családi film 14,7 millió dollárt hozott a hétvégén, ezzel a toplista negyedik helyére jutott. A magyar mozik január végén kezdik vetíteni.

A Steve McQueen rendezte Nyughatatlan özvegyek is ezen a hétvégén került a széles
velemenyezd, 2018. november 18. vasárnap, 19:04
1/191
Képek, videók
adolf hitler.png
chillik
2017. november 03. péntek, 14:36
adolf-hitler-kinderbil d.j
agica2004
2017. július 24. hétfő, 20:16
Adolf Hitler apja.jpg
agica2004
2017. július 08. szombat, 19:41
adolf hitler 1942..jpg
agica2004
2017. július 08. szombat, 19:38
adolf-hitler-und-eva-b rau
agica2004
2017. június 05. hétfő, 17:29
adolf-hitler Wehrmacht 19
agica2004
2017. június 05. hétfő, 17:28
Adolf Hitler-bunker dolgo
agica2004
2017. június 05. hétfő, 17:25
Adolf Hitler-Braun Éva 19
agica2004
2017. június 05. hétfő, 17:23
Adolf-Hitler.jpg
agica2004
2017. június 04. vasárnap, 15:18
Adolf Hitler telefonja.jp
agica2004
2017. május 29. hétfő, 20:54
Hollywoodi idősek otthona
sanci81
2018. július 18. szerda, 16:49
VaZsu55-Hollywood1.png
klari67
2016. március 28. hétfő, 07:16
VaZsu55-Hollywood.png
klari67
2016. március 28. hétfő, 07:16
VaZsu55-Hollywood-sajá t80
klari67
2016. március 28. hétfő, 07:16
VaZsu55-Hollywood-sajá t28
klari67
2016. március 28. hétfő, 07:15
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.