Belépés
2019. február 16. szombat | 7. hét | 47. nap | 13:16 | Julianna, Lilla
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Az amerikai szenátus megszavazta William Barr igazságügy-miniszteri jelöltségét
igazságügyi minisztérium vezetőinek és Donald Trump ügyvédjeinek, amellett érvelve, hogy nem lett volna szabad megengedni Robert Muellernek, hogy vizsgálja, vajon Donald Trump akadályozta-e az igazságszolgáltatást. Barr a szenátusi meghallgatáson erre azt válaszolta, hogy a feljegyzés megírásakor nem ismerte a vizsgálat részleteit, csupán a sajtóban megjelent információkra hagyatkozhatott és hangsúlyozta, hogy a Mueller-vizsgálatot beavatkozás és befolyásolás nélkül folytatni kell.

Elemzők felhívják a figyelmet, hogy a 68 éves William Barr ma egy másfajta igazságügyi minisztériumba tér vissza, mint amilyen a tárca a kilencvenes évek elején volt.

A The Wall Street Journal című lap szerint az igazságügyi miniszter a korábbinál nagyobb szerepet játszik nemzetbiztonsági kérdésekben. Megszavazásával ugyanakkor olyan politikus kerül a tárca élére,aki erőteljesen védelmezi a végrehajtó hatalom, vagyis az elnök jogköreit. George H. Bush elnöksége idején például William Barr amellett érvelt, hogy az
velemenyezd, 2019. február 14. csütörtök, 21:22
Jobbik: az ellenzéki képviselőktől megvont tiszteletdíjat az izomsorvadásban szenvedő kislány gyógyítására ford
A képviselő elmondta: az egészségbiztosítási alapkezelő nem támogatja a hatéves kislány gyógykezelését azzal az indokkal, hogy az Egyesült Államokban kifejlesztett gyógyszer anyagi forrása nem biztosított, és a kezelés hatékonyságát sem lehet bizonyítani. Gyűjtés indult az ügyben, és már több mint 50 millió forint gyűlt össze a gyermeket támogató alapítvány számláján, azonban a gyógykezelés az első évben 138 millió forintba kerülne - ismertette.

Mint mondta, a tavaly december 12-i parlamenti ülésen történtek miatt Kövér László házelnök 38 ellenzéki képviselőt "bírságolt meg", ezért azt kezdeményezi, hogy az így elvolt pénzösszeget a házvezetés ajánlja fel a kislány és társai javára.

A jobbikos képviselőt arról a kiszivárgott hangfelvételről kérdezték, amelyen a párt médiatanácsadója "far-hát kommandónak" nevezte azokat a nyugdíjasokat, akik a közösségi oldalakon politikai véleményt nyilvánítanak. Rig Lajos szerint aki ezt a hangfelvételt felvette, megvágta és eljuttatta a sajtónak, az "vamzer
velemenyezd, 2019. február 14. csütörtök, 15:01
INF-szerződés - Gorbacsov: a nukleáris fegyverkezési versenynek nem lesz győztese
Gorbacsov feltette a kérdést: mi az, ami veszélyezteti annak az országnak az érdekeit, amely a világon legtöbbet költi a katonaságára? A volt szovjet vezető szerint Washington egyáltalán nem magyarázta meg döntését, miközben a szerződés állítólagos orosz megsértéséről beszél, amelyet szakértők sem tudnak értelmezni.

Nehezményezte, hogy az Egyesült Államok más, állítólag atomtöltet hordozására alkalmas ballisztikus rakétákat birtokló országokra, elsősorban Iránra, Kínára és Észak-Koreára irányítja a figyelmet, miközben ő és Oroszország rendelkezik a világ atomfegyvereinek 90 százalékával. Gorbacsov meglátása szerint így Washington nem követelheti másoktól az atomfegyverek felszámolását, miközben kilép a szerződésből és atomfegyverek felhalmozására törekszik.

Gorbacsov szerint az Egyesült Államok valódi célja tehát megszabadulni minden jogi korlátozástól, hogy abszolút katonai fölényre tegyen szert. Ez viszont elérhetetlen cél, mivel a mai világban nem tud már egyetlen ország hegemóniát szerezni a
velemenyezd, 2019. február 13. szerda, 20:22
A költségvetési bizottság nem volt határozatképes, nem tárgyalt a gyermekek otthongondozási díjáról és a letele
vádolta az ellenzéki képviselőket, hogy politikai haszonszerzésre használják fel fogyatékossággal élők ügyét. A fideszes politikus jelezte azt is, hogy a kormány az idén januártól új kategóriaként bevezette a tartósan beteg, önellátásra képtelen gyereküket otthon ápolók számára a gyermekek otthongondozási díját (gyod). Ennek havi összege 2019-ben bruttó 100 ezer forint, és 2022-ig folyamatosan emelkedni fog, amíg el nem éri az akkori minimálbér szintjét. A levélben a bizottság alelnöke arra is felhívta a figyelmet, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) adatai szerint a jogosultak száma 17 ezer fő, az első folyósítások február 5-én megtörténtek, a fenti két szám szorzata megadja a választ arra, hogy milyen a gyod költségvetési hatása.

A felolvasott levélben szerepelt, hogy a bizottság alelnökének a letelepedési kötvényekkel kapcsolatos álláspontja továbbra is változatlan, a közvetítő vállalkozások részére a jóváhagyást az Országgyűlés gazdasági bizottsága adta ki. A törvény szerint a bizottság
velemenyezd, 2019. február 13. szerda, 16:32
Szijjártó: a magyar és a török politikai vezetők őszintén beszélnek egymással
hogy Magyarországon 1422 afrikai egyetemista tanul magyar állami ösztöndíjjal, hogy aztán, megszerezve a versenyképes tudást, hazatérjen.

A magyar külügyminiszter arról is beszámolt, hogy Magyarország 220 millió dollár értékben hitelkeretet nyitott a magyar Eximbanknál a magyar és török vállalatok Afrika-irányultságú közös projektjeinek finanszírozására. Ha a cégek ezt a hitelkeretet mind lehívják, akkor Magyarország nyit egy újabbat - jelentette be Szijjártó Péter.

A miniszter felhívta a figyelmet: a Világbank előrejelzése szerint a szubszaharai afrikai térség növekedése a következő években mindig legalább fél százalékkal a globális növekedési ütem felett lesz. Mindazonáltal a következő 10 évben ennek a térségnek a lakossága 35 százalékkal fog emelkedni, 370 millióval nő a népessége. Ez a növekedés a világ népességnövekedésének 40 százalékát fogja kitenni az elkövetkező 10 évben - mutatott rá Szijjártó Péter, hozzátéve, hogy ha nagy számban hagyják el fiatalok az afrikai országokat az komoly
velemenyezd, 2019. február 13. szerda, 12:11
Illegális bevándorlás - Olasz kormányfő: kollektív felelősségtudatra van szükség az illegális bevándorlás megfé
ellenkező esetben az illegális migrációt csak időlegesen lehet korlátozni.

Új együttműködési modellt kell kialakítani az afrikai országokkal, mint egyenrangú felekkel, amelynek része az azonos szintű felelősségvállalás is - húzta alá. Az afrikai társadalom jövőjének erősítése Európa biztonságának kulcsa - tette hozzá. Emellett fokozni kell az embercsempészek tevékenysége elleni küzdelmet, akik támadást indítottak az egész emberiség ellen, miközben Európa biztonságát is fenyegetik - hívta fel a figyelmet.

Európának irányítania kell a migrációt, mivel a jelenség tartós. Erre kekl választ adniaa 2020 utáni, hosszú távú uniós költségvetésnek is - mondta.

Conte kiemelte továbbá a külső - úgy a tengeri, mint szárazföldi - határok védelmének fontosságát. Véleménye szerint meg kell erősíteni az unió határvédelmi ügynöksége, a Frontex tevékenységét, hogy kevesebb nyomás nehezedjen az érkezési országokra. A migrációs nyomás minden tagállamot egyformán érint, egyetlen ország sem képes a migrációs
velemenyezd, 2019. február 12. kedd, 20:33
Dobó Kata Kölcsönlakás című filmjét csütörtöktől játsszák a mozik
A Kölcsönlakás forgatókönyvét Ray Cooney és John T. Chapman ötven éve született bohózata nyomán Búss Gábor Olivér írta, aki korábban egyebek mellett az Üvegtigrist jegyezte. A film előzményeihez tartozik, hogy 2016 óta nagy sikerrel játsszák a Játékszínben a darabot, amelynek egyik szerepét Dobó Kata alakítja. Mint a színésznő elmondta: már akkor is eléggé le kellett porolni a komédiát, amikor a színház műsorra tűzte, a filmes feldolgozáshoz pedig számos további változtatásra volt szükség.

A történet szálai a gyermekkönyvek kiadásával foglalkozó Balázs (Haumann Máté) és tanár felesége, Anikó (Balla Eszter) belvárosi otthonában futnak össze, amelyet a házaspár éppen felújíttat Márióval, a felkapott dizájnerrel (Szabó Simon). Mivel Balázsék azt tervezik, hogy elutaznak egy hétvégére, Henrik (Klem Viktor), Balázs nőfaló üzlettársa, aki Anikó nővérének, Lindának a férje, nyomban lecsap a lehetőségre, hogy kölcsönkérje a lakást egy légyottra. De Linda (Martinovics Dorina) is éppen ezt az alkalmat akarja
velemenyezd, 2019. február 12. kedd, 10:41
Trump rendeletet írt alá a mesterséges intelligencia kutatásáról
kongresszusnak kell előteremtenie a szükséges összeget.

A Fehér Ház szerint a mesterséges intelligencia fejlesztése "kulcsfontosságú a jövő iparágainak megteremtéséhez", például önjáró autók és ipari robotok gyártásához, betegségek diagnosztizálására alkalmas algoritmusok megalkotásához.

Az elnöki rendelet célja, hogy megőrizze az Egyesült Államok jelenleg meglévő előnyét a mesterséges intelligencia kutatásában és fejlesztésében. Elemzők és a tudományos élet szereplői ugyanis arra hívják fel a figyelmet, hogy Amerika még mindig világelső az AI terén, de más országok is erőteljesen beruháznak, és felzárkózóban vannak. Elsősorban Kínát említik.

Michael Kratsios, a Fehér Ház tudományos tanácsadója egy hétfőn publikált tanulmányában úgy fogalmazott: "Megfelelő vezetés mellett a mesterséges intelligencia megsokszorozza az emberek képességeit, mert megszabadítja őket az apró-cseprő munkáktól."

Az amerikai csúcstechnológiai iparágak irányítói és a tudományos élet szereplői régóta sürgették
velemenyezd, 2019. február 12. kedd, 07:05
Brexit - Svájccal írt alá kereskedelmi szerződést a brit kormány
A brit-svájci kétoldalú kereskedelem - amely jelenleg az Európai Unió által külső országokkal kötött kedvezményes kereskedelmi megállapodások szabályrendszere alapján zajlik - évente 32 milliárd font (csaknem 12 ezer milliárd forint) értékű.

Nagy-Britannia az EU tagjaként 40 ilyen nemzetközi kereskedelemi egyezmény részese.

Liam Fox 2017-ben, egy üzleti rendezvényen kijelentette, hogy a brit kormány célja mind a 40 uniós szerződés folytatólagosságának biztosítása kétoldalú szerződésekkel a Brexit időpontjáig, vagyis idén március végég.

A svájci szerződés hétfői aláírása után, a Sky News brit hírtelevíziónak nyilatkozva ugyanakkor egyenes utalást tett arra, hogy ez most már nyilvánvalóan nem sikerülhet.

Kijelentette: a kormány jelenlegi törekvése az, hogy "fontossági sorrendet" állítson fel e szerződések újrakötésében kétoldalú alapon.

Nagy-Britannia Svájcon kívül eddig mindössze Chilével, a Feröer-szigetekkel és néhány afrikai országgal kötött ilyen folytatólagossági
velemenyezd, 2019. február 11. hétfő, 19:42
A csíksomlyói pápalátogatás szervezői felkérték a helyi lakosságot, biztosítsanak szállást a zarándokoknak
A gyulafehérvári főegyházmegye sajtóbizottsága, illetve helyi önkormányzati vezetők pénteken Csíkszeredában tartottak sajtótájékoztatót, ahol az előkészületekről számoltak be.

A Hargita megyei tanács által kiadott sajtóközlemény szerint a szervezők elmondták: a pápalátogatás programját a Vatikán körülbelül másfél hónappal a vizit előtt teszi közzé, ami azt jelenti, hogy húsvét előtt derülnek ki a pontos részletek. De megerősítették: arra számítanak, hogy a szentatya június 1-jén fog Csíksomlyón szentmisét bemutatni, ahol összesen várhatóan mintegy öt órát tartózkodik majd. Közölték: minden erdélyi felekezet vezetői meghívást kapnak, a meghívókat csak a végleges program kíséretében küldik ki.

Tánczos Barna, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) szenátora úgy vélte, hogy a történelmi esemény óriási kihívás elé állítja a helyi közösséget. Rámutatott: itt az alkalom, hogy a székelyföldiek visszaadjanak a magyarországi testvéreiknek abból a szeretetből, amelyet az elmúlt években tőlük
velemenyezd, 2019. február 08. péntek, 17:21
A cseh lakosság háromötöde elégedett a NATO-tagsággal
A CVVM közvélemény-kutató intézet januári országos felmérése szerint a megkérdezettek 45 százaléka úgy tekint a NATO-tagságra, mint Csehország függetlenségének biztosítékára, míg ugyanennyien vannak azon a véleményen, hogy a NATO-tagsággal Csehország idegen hatalmaknak rendelte alá magát. Tíz százalék erre a kérdésre nem válaszolt.

Csehország NATO-tagságát inkább a férfiak (62 százalék), és kevésbé a nők (54 százalék) értékelik pozitívan. A tagság pozitív megítélése a 30 éven aluli korosztályoknál a legmagasabb, az idősebbeknél pedig csökken.

A megkérdezettek 54 százalékának az a véleménye, hogy a NATO-tagság növeli az ország biztonságát, 37 százalékuk viszont úgy véli, hogy Csehország sebezhetőbbé vált, és könnyebben keveredhet bele veszélyes nemzetközi konfliktusokba.

Csehország - Magyarországgal és Lengyelországgal együtt - 1999. március 12-én nyert felvételt a NATO-ba. Szlovákia később vált a szervezet tagjává.

A belépés 20. évfordulója alkalmából a cseh elnöki hivatal március
velemenyezd, 2019. február 08. péntek, 13:01
Brexit - Theresa May: jogilag kötelező erejű módosításokra van szükség a Brexit-megállapodásban
leszögezte, hogy az EU-ban maradó 27 ország nem hajlandó újranyitni a Brexit-megállapodást, amely az Európai Unió és az Egyesült Királyság között létrejött, "gondosan kiegyensúlyozott kompromisszumok" eredménye, és amelynek elérése érdekében mindkét fél már eddig is jelentős engedményeket tett.

Az Európai Bizottság elnöke ugyanakkor kifejezte készségét a Brexit-megállapodáshoz kapcsolódó, a jövőbeni kapcsolatrendszert egyelőre vázlatosan körvonalazó politikai deklaráció kiegészítésére, de felhívta a figyelmet arra, hogy ehhez is az unióban maradó 27-ek és az Európai Parlament jóváhagyására van szükség.

Theresa May a csütörtöki brüsszeli tárgyalás utáni BBC-interjúban azonban kijelentette: teljesíteni fogja a brit választók által a kilépésről hozott döntést, "mégpedig időben" - vagyis a törvényben meghatározott március 29-i határnapon -, és a következő napokban további "kemény tárgyalásokat" folytat ennek érdekében.

A londoni alsóház - mindenekelőtt a backstop-mechanizmus miatt - a múlt
velemenyezd, 2019. február 07. csütörtök, 18:21
1/680
Képek, videók
Williams9.bmp
sanci81
2018. augusztus 30. csütörtök, 17:44
Williams8.bmp
sanci81
2018. augusztus 30. csütörtök, 17:44
Williams7.bmp
sanci81
2018. augusztus 30. csütörtök, 17:43
Williams6.bmp
sanci81
2018. augusztus 30. csütörtök, 17:43
Williams5.bmp
sanci81
2018. augusztus 30. csütörtök, 17:42
Williams4.bmp
sanci81
2018. augusztus 30. csütörtök, 17:42
Williams3.bmp
sanci81
2018. augusztus 30. csütörtök, 17:42
Williams2.bmp
sanci81
2018. augusztus 30. csütörtök, 17:41
Williams17.bmp
sanci81
2018. augusztus 30. csütörtök, 17:41
Williams16.bmp
sanci81
2018. augusztus 30. csütörtök, 17:41
Williams15.bmp
sanci81
2018. augusztus 30. csütörtök, 17:40
Williams14.bmp
sanci81
2018. augusztus 30. csütörtök, 17:40
SaRock3_(megszavaztuk) .jp
laczko65
2011. május 02. hétfő, 22:58
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.