Belépés
2018. december 14. péntek | 50. hét | 348. nap | 14:21 | Szilárda
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Brexit - Brit nagyvállalkozó: csődközeli helyzetbe sodorná Nagy-Britanniát a kemény Brexit
menne tönkre, és Nagy-Britannia is csődközeli helyzetbe kerülne kemény Brexit esetén.

Hozzátette: ismét a választók kezébe kell adni a döntést arról, hogy Nagy-Britannia a két évvel ezelőtti EU-népszavazás óta ismertté vált tények tudatában is kilépjen-e az EU-ból.

A brit EU-tagságról 2016 júniusában tartott referendumon a résztvevők szűk, 51,89 százalékos többsége a kilépésre voksolt.

A kemény Brexit növekedési kockázatára gazdasági szakértők már részletes számításokkal is felhívták a figyelmet.

A National Institute of Economic and Social Research (NIESR) nevű tekintélyes londoni gazdasági-társadalmi kutatóközpont legutóbbi tanulmánya szerint ha megállapodás híján az EU-val folytatott brit kereskedelemre a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) általános szabályrendszere lépne életbe - ami vámok és vámvizsgálatok megjelenését jelentené a jelenleg teljesen akadálymentes kétoldalú kereskedelemben -, a brit hazai össztermék értéke 2030-ra 4,93 százalékkal lenne alacsonyabb annál a szintnél,
velemenyezd, 2018. december 14. péntek, 13:52
Kirill orosz pátriárka egyházi és állami vezetőkhöz fordult az ukrán ortodox egyházra gyakorolt nyomás miatt
vezetésével 1992-ben újabb egyház jött létre, amely az orosz politikai nyelvezetben "a kijevi partiarkátus ukrán ortodox egyháza" elnevezést kapta. A harmadik és egyben legkisebb az úgynevezett autokefál ukrán ortodox egyház, amely 1921-ben alakult meg.

A moszkvai patriarkátus a két utóbbi egyházat nem ismeri el. A két "szakadár" egyház - amelyre a jelek szerint a létrehozandó "egységes" ukrán egyház támaszkodni fog - egymással is súlyos konfliktusban áll.

Orosz kommentárok arra hívták fel a figyelmet, hogy a november 25-i orosz-ukrán fekete-tengeri incidens nyomán Petro Porosenko elnök Ukrajnának azoknak a megyéiben vezetett be hadiállapotot, amelyeknek lakossága többségében oroszajkú és a Moszkvához hű egyház követője.Az orosz ortodox egyház az ukrajnai ortodox egyház státusáról folytatott jogvita nyomán október közepén megszakította kapcsolatait a konstantinápolyi patriarkátussal, amely de facto elismerte a - nem konkretizált összetételű - ukrán ortodox egyház autokefáliáját.
velemenyezd, 2018. december 14. péntek, 12:22
Potápi: a közös gondolkodás eredményei a vajdasági gazdaságfejlesztési támogatások
közösen, és ennek köszönhetően olyan tervek születtek, amelyek mögé a magyar kormány oda tudott állni.

A 2016-2018-as időszakra vonatkozó vajdasági gazdaságfejlesztési program keretében mintegy 70 milliárd forinttal támogatták a vajdasági magyar vállalkozásokat.

A tervek szerint a jövőben is folytatódnak a magyar családokat támogató programok. Budapest a jövőben sem mond le arról, hogy támogassa a forráshiányos határon túli magyar vállalkozásokat - szögezte le Potápi Árpád János. Felhívta a figyelmet arra, hogy "minden egyes befektetett forint további 2-3 forintot von be a gazdaságba", így a magyar költségvetés "sem jár rosszul", ugyanis ha a vajdasági vállalkozások külföldi kapcsolatokat keresnek, akkor azok elsősorban magyarországi kapcsolatok lesznek, ezáltal pedig "közösen hozzájárulunk ahhoz, hogy gazdasági értelemben is újra egységgé tudjuk tenni a Kárpát-medencét".

A csütörtöki szabadkai rendezvény célja a szakmai segítségnyújtás volt a vállalkozásfejlesztés során felmerülő kérdésekben.
velemenyezd, 2018. december 13. csütörtök, 15:54
Fidesz: az ellenzéki képviselők bohócot csináltak magukból az Országgyűlésben
rögzítette.

Nem igaz az sem, hogy több száz túlórára kényszerítik az embereket - mondta. Kiemelte: semmilyen kényszerről nincsen szó, minden egyes túlóráról a munkavállaló dönt, az ő személyes beleegyezése szükséges hozzá.

Cáfolta azt is, hogy sokkal több túlóra válna lehetővé, mint más európai országokban. Rámutatott: ez is egy baloldali, ellenzéki hazugság, az uniós irányelv 416 óra túlórát enged meg, amelyet több uniós országban bevezettek. Ez több, mint az új magyar szabályozás - hívta fel a figyelmet Kocsis Máté.

A szakszervezetek jogai sem csorbulnak, az erre vonatkozó állítás "régi, kommunista vezetők mantrája", akik meglepő módon még mindig uralják a szakszervezetek egy bizonyos részét. A szakszervezetek jogai változatlanok maradnak, ahhoz nem nyúlnak - jelentette ki Kocsis Máté.

Szintén nem igaz, hogy hatnapos lesz a munkahét - mondta, hozzátéve: a kormány munkahete hat napos, de ezt nem kívánja kiterjeszteni törvényben az ország valamennyi munkavállalójára. Ez az állítás "egy
velemenyezd, 2018. december 12. szerda, 17:32
Migrációkutató: a humanitárius vízummal legálisan léphetnének be az EU-ba azok, akik eddig illegálisan jöttek
Janik Szabolcsot arról kérdezték kedden az M1 aktuális csatornán, hogy az Európai Parlament (EP) a nap folyamán, strasbourgi plenáris ülésén megszavazta a migránsok legális uniós beutazási kereteit rögzítő, humanitárius vízum bevezetését kezdeményező jelentést.

A szakértő azt mondta: az EP szeretné elérni, hogy az Európai Bizottság áprilisig alkosson erre egy jogszabálytervezetet.

Megjegyezte: az elfogadott jelentés arról nem szól, hogy mely harmadik országok jöhetnek szóba.

Ugyanakkor a javaslatban szerepel, hogy előszűrést, elővizsgálatot kell végezni a külképviseleteken, megnéznék, hogy mennyire megalapozott az, hogy később az adott ember szeretne menedékkérelmet benyújtani egy EU-tagállamba - közölte.

Fontos kérdés, hogy lesz-e ehhez megfelelő mennyiségű és képzettségű apparátus - tette hozzá Janik Szabolcs. Felhívta a figyelmet arra is: nehéz elképzelni, hogy ha ezt több tízezren igényelnék egy adott harmadik országban, akkor ne roppanna meg a külképviseleti rendszer.
velemenyezd, 2018. december 11. kedd, 21:55
Krónika 10. rész (bizottsági jelentések vitája, napirend után)
Jobbik: a munkáltató bármikor felmondhatja a kollektív szerződést

Rig Lajos (Jobbik) színtiszta hazugságnak nevezte az elmondottakat. Kijelentette: a munkáltató bármikor felmondhatja a kollektív szerződést, onnantól pedig a munka törvénykönyve hatályos. Bírálta a jelenlegi szakszervezeti vezetőket, akik szerinte "mindent aláírnak".

Számos munkahelyen nincs szakszervezet - mutatott rá.

"Nem követem azt a példát, amit ellenzéki képviselők, akik azt mondták, hogy Kósa Lajos (Fidesz) elmeképességét megkérdőjelezik. Én inkább azt mondanám, hogy amikor gondolkodik, nincs szerencséje" - jelentette ki, és szerencsét kívánt a javaslat előterjesztőjének.

Fidesz: sok munkavállaló érti a jogszabály lényegét

Böröcz László (Fidesz) útszélinek nevezte az ellenzék stílusát. Azt kérdezte Tordai Bencétől, ha nem tiszteli a Házat, miért ül be jegyzői pozícióba.

A levezető elnök őt is arra intette, maradjon a tárgynál, és az ellenzékieket is rendre utasította.

Szerinte vannak olyan
velemenyezd, 2018. december 11. kedd, 15:46
Harmonia.......
HarmoNet Harmóniakártya (2018-12-02)

Kedves agica2004 !

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Napfény hatja át.

Páva - szépség, hivalkodás, imázs

Díszes szépségével hívja fel magára a figyelmet. A néphagyományban kényes és büszke nemesi szerzet, az úri népek kertjének hiábavaló díszmadara. Igen színesek: felső farkfedőik föltűnően hosszúak. Nyakuk is meglehetősen hosszú, fejük kicsiny, szárnyuk rövid, lábuk és farkuk hosszú. Csőrük vastag, boltozott ormú, kampósodó hegyű; csűdjük magas, a kakasé sarkantyúval fölszerelt. Rövid szárnyukban a hatodik evező a leghosszabb farkuk 18 fokból áll, amelyet a farkfedők jelentősen meghosszabbítanak. Gazdag tollazat díszíti a testet, a fejen pedig néhány tollból álló ékes bóbita van. Teljes pompáját harmadik esztendejében éri el. A pávák hazája Dél-Ázsia. A páva feje, nyaka, begye gyönyörű
agica2004, 2018. december 06. csütörtök, 19:20
Kovács Zoltán: a kormányt igazolják az elmúlt nyolc év eredményei
Kovács Zoltán a Figyelő csütörtöki számában megjelent interjúban azt mondta, a magyar kormány az elmúlt nyolc évben azokkal a kérdésekkel foglalkozott, amelyek az ország és a magyar emberek jövője szempontjából fontosak, és a jövőről is határozott és erős víziója van.

Példaként említette, hogy a 2015-ös migrációs válság számos olyan kérdést vetett fel, amelyek Nyugat-Európában is égetően fontosak, de nincsenek megoldva. Ilyen kérdés Európa jövője, az uniós döntéshozatal mikéntje vagy a közéleti témáknál használható szavak és fogalmak, amelyekkel nyugaton nem akarnak foglalkozni.

Az illegális migráció megfékezésében azonban Magyarország az első volt, most pedig már számtalan ország követi a példáját, ami hihetetlen erőt ad - fogalmazott az államtitkár.

Megjegyezte, mindezek alapján nem meglepő, hogy nagy és gyakran negatív figyelem irányul Magyarországra. A kormány azonban magabiztosan áll a politikai küzdelemben, amelyhez biztos alapot ad az elmúlt nyolc év munkájának a teljesítménye -
velemenyezd, 2018. december 06. csütörtök, 14:51
Bárány napokat rendeznek a hétvégén országszerte
A bárányhús az iparilag előállított húsokhoz képest magasabb minőségű élelmiszer, hiszen a legeltetésnek köszönhetően az állatok a szabadban nevelkednek, mozognak, így jobb a zsírsavösszetételük is. A legeltetés egyben a környezetre is jó hatással van, a helyben termelés és fogyasztás pedig tovább csökkenti az ártalmas környezeti hatásokat, például a szállítás minimalizálásával - áll közleményben.

A program ötletgazdái remélik, hogy az országos kampánnyal jobban fel tudják hívni a figyelmet erre a húsfélére és fogyasztásának jótékony hatásaira. A programban résztvevők listája folyamatosan bővül, amelyről a projekt Facebook-oldalán, vagy weboldalán tájékozódhatnak az érdeklődők.

Akik a hétvégén nem tudnak étterembe menni, azoknak a www.barihus.hu oldalon kínálnak a szervezők otthon is elkészíthető recepteket, valamint bővebb információkat is találhatnak itt mind az európai bárányhús fogyasztási trendekről, mind a juhtartás pozitív hatásairól.
velemenyezd, 2018. december 06. csütörtök, 13:11
A világ ajtaja mögött
Eszter kinézett az ablakon. Az utcán alig volt nyoma emberi életnek. Nemcsak azért mert Szilveszter délután volt, hanem azért is, mert órák alatt úgy belepte a hó a várost, hogy szinte teljesen megbénult a közlekedés. A szél olyan erővel tombolt, hogy percek alatt hatalmas hótorlaszokat fújt a lépcsőházak elé, a járdára, az útra. A két hókotrógép is egyhelyben vesztegelt, képtelen volt végezni a dolgát.

A fájások olyan hirtelen törtek rá, hogy maga is megrémült. Amikor a magzatvíz is csurogni kezdett összeszorított combjai közül, már biztos volt abban, hogy szülni fog.
Több mint két hónapja volt még hátra. Azt sem tudta hirtelen hova kapkodjon, pedig már minden be volt készítve egy nagy utazótáskába.
- És Tibor éppen most ment el hazulról - gondolta - pedig mondtam neki, hogy elég lesz az a pezsgő a bulira...
Ujjai remegve nyomogatták a mobil gombjait.
- Vedd már fel, vedd már fel! - nézett könyörgően az ég felé, mint egy megváltást, segítséget remélve
suzymama, 2018. december 06. csütörtök, 12:09
Tasó László: a klímaváltozás hatásait vizsgáló stratégiai tervet dolgoz ki az Európai Területi Társulás
A harminchét magyar és román önkormányzatból álló, 2012-ben létrehozott határ menti társulás tagjai szándéknyilatkozat elfogadásával erősítették meg a terv kidolgozását. Az eseményen a kormánypárti politikus elmondta, a stratégiára szeretnék alapozni a térségbe tervezett fejlesztéseket, illetve fel szeretnék hívni a lakosság, a tagtelepülések és a megyei önkormányzatok figyelmét az éghajlatváltozás erősödő veszélyeire.

A kidolgozandó stratégia elsősorban a mezőgazdaságra, erdőgazdálkodásra és az élőhelyekre vonatkoztatva vizsgálná a klímaváltozás hatásait, erre alapoznák a későbbi intézkedések és feladatok végrehajtását. Tasó László kifejtette, a közös szándéknyilatkozatban egyben arra kérik az Európai Bizottságot, hogy a program eredményes végrehajtása érdekében a határon átnyúló egységes ökoszisztéma biztosítása és megőrzése céljából a jogi akadálymentesítés területén minden eddiginél gyorsabb és átfogóbb szabályozási változtatásokat léptessen életbe.

Sem a magyar, sem pedig a román kormány
velemenyezd, 2018. december 05. szerda, 18:32
Süli János: a klímapolitikai célkitűzéseket atomenergia nélkül nem lehet végrehajtani
Az energiaellátás biztonságát, valamint a gazdaságossági és a klímavédelmi szempontokat is figyelembe véve Magyarországnak nincs más alternatívája, mint atomerőmű építése - emelte ki előadásában Süli János.

Hangsúlyozta ugyanakkor azt is, hogy a kormányzat támogatja a megújuló energiák arányának növelését, és a megújulókra is számít az ország áramellátásában.

A tárca nélküli miniszter felidézte a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. elemzését, amely szerint 2030-ra a magyar ipari és lakossági felhasználóknak 3500-5000 megawatt közötti hazai plusz kapacitásra lesz szüksége, ez is indokolja a két új paksi blokk megépítését - fejtette ki.

A magyar villamosenergia-felhasználás átlagosan 30 százalékát kell importból biztosítani, de vannak időszakok, amikor ennél jóval több behozatalra van szükség - mondta el Süli János. Példaként említette, hogy idén március 2-án regisztrálták a valaha mért legnagyobb hazai áramfogyasztást. Volt olyan időszak is, amikor akkor
velemenyezd, 2018. december 04. kedd, 17:52
1/674
Képek, videók
NAGY-BRITANNIA-SKÓCIA- COS
1951anna
2014. április 19. szombat, 15:54
NAGY-BRITANNIA-LONDON- TAT
1951anna
2014. április 19. szombat, 15:53
NAGY-BRITANNIA-LONDON- HAM
1951anna
2014. április 19. szombat, 15:53
NAGY-BRITANNIA-LEONARD S-P
1951anna
2014. április 19. szombat, 15:52
NAGY-BRITÁNNIA-LEONARD S-P
1951anna
2014. április 19. szombat, 15:50
NAGY-BRITANNIA-BUCKING HAM
1951anna
2014. április 19. szombat, 15:50
MET+Costume+Institute+ Ben
charlotteani
2009. február 13. péntek, 08:50
wilson audio research.jpg
hitecheng
2007. szeptember 12. szerda, 13:42
Kereskedelmi Iskola
agica2004
2014. március 24. hétfő, 17:58
Mauritius ; Kereskedelmi-
farkas1945
2013. november 21. csütörtök, 14:17
orosz kereskedelmi levele
lacipecsenye
2012. november 09. péntek, 11:27
Kereskedelmi Dómok Buhara
pacsakute
2012. január 13. péntek, 20:57
Kereskedelmi-központ,H ong
farkas1945
2011. február 13. vasárnap, 16:05
Kereskedelmi-bank.jpg
farkas1945
2010. december 09. csütörtök, 16:22
Nagyvarad-Kereskedelmi -cs
kmmmarika
2010. február 23. kedd, 08:47
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.