Belépés
2020. február 18. kedd | 8. hét | 49. nap | 05:41 | Bernadett
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Évértékelő - Ellenzéki pártok reagálásai
ugyan Orbán értékelte, de a végső ítéletet a nép fogja kimondani felette.

A Párbeszéd közleményében azt írták: Orbán Viktor "megfáradt Bástya elvtársat játszott" évértékelőjén. Kiemelték: az egészségügy, az oktatás és a lakhatás problémáira nem volt válasza a miniszterelnöknek, a kormány klímaterve pedig a Párbeszéd szerint nem klímaterv, mert "nem, hogy válaszokat nem ad, de még a kérdéseket sem érti". Orbán Viktor megoldások helyett ismét milliárdokba kerülő nemzeti konzultációval tereli el a figyelmet a lényegről, és hajszolja a magyar embereket egy újabb gyűlöletháborúba - írták. Hozzátették: a Párbeszéd programjának első pontja: "Orbán Viktornak és kormányának mennie kell".

A Magyar Liberális Párt szerint Orbán Viktor évértékelői évek óta ugyanabban a mederben zajlanak, de az "illiberális lózungokra" a magyar társadalom egyre kevésbé vevő. Azt írták: gyűlöletkeltéssel, Soros György, a cigányok és a meleg közösség megbélyegzésével nem lehet eltakarni a keserű valóságot, az Orbán-kormány a
velemenyezd, 2020. február 16. vasárnap, 19:42
Ferenc pápa: Az ördög érzéstelenítővel kísért, álljunk ellen
Ferenc pápa: Az ördög érzéstelenítővel kísért, álljunk ellen neki!
Súlyos bűnünk e lassú lecsúszás az életben. Igaz, ellene lehetne vetni: ,,De hiszen mindenki ezt csinálja, nincs baj..
A lassú lecsúszás veszélyére hívta fel a figyelmet Ferenc pápa február 13-án, a Szent Márta-házban bemutatott reggeli szentmise homíliájában. Utalva Salamon király rossz példájára, aki öregkorára apránként vesztette el az Úr iránti hűségét, és a bálványimádás bűnébe csúszott.
A szentmise Királyok első könyvéből vett olvasmánya (1Kir 11,4-13) Salamonról szól, aki öregkorára bálványimádásba süllyedt, büntetésként fia elvesztette az ország nagyobbik részét. Hittagadó lett a király; asszonyai elcsavarták a fejét, hogy idegen isteneket kövessen. Pedig ,,derék férfi" volt korábban, aki az Úrtól a bölcsesség adományát kérte, ami által messze földön híressé vált.
A történet hátteréhez Ferenc pápa magyarázatként hozzáfűzte, hogy abban a korban több feleséget is tarthatott a férfi, de ezzel
maroka, 2020. február 14. péntek, 11:05
Az emberrel képes párbeszédet kezdeni,
emberkereskedelem ellen, mindazokért, akik a modern kori rabszolgaság bármilyen formájának áldozatául estek. Afrikában szolgáló szerzetesnővérek mozgalma, a Talitha Kum szervezi a közös imádságot, melyhez a szerzetesség számos intézménye és szervezete, valamint a Elvándorlók és Útonlévők Pápai Tanácsa és az Igazságosság és Béke Pápai Tanácsa is csatlakozott.
Mint Turkson bíboros a Catholic News Agency-nek elmondta, az új nemzetközi nap szívesen látott kezdeményezés; melynek célja, hogy fölhívja a figyelmet Szent Bakhita ünnepén arra, hogy még nem sikerült leszámolni a rabszolgaság intézményével. Az emberkereskedelem még mindig globális jelenség, és tisztában kell lennünk vele, mennyire súlyos ez a probléma még napjainkban is - hangsúlyozta a bíboros. ,,Azok számára, akik - általában némán - könyörögnek a szabadulásért, Bakhita Szent Jozefina példája reményt adhat" - mondta a ghánai bíboros.
Képen: Bakhita Szent
maroka, 2020. február 08. szombat, 19:57
Kultúrházak éjjel-nappal - Ezer ingyenes program az idei rendezvénysorozaton
Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára az eseményt beharangozó keddi budapesti sajtótájékoztatón hangsúlyozta: fontos feladat a nagyapáink, apáink által létrehozott értékek felkutatása, megőrzése és továbbadása a következő generációnak. Ehhez szükség van egy kultúraközvetítő közegre is, amelynek feladatát a közművelődési intézmények látják el, Magyarország pedig jelentős közművelődési hálózattal rendelkezik.

Elmondta, hogy Kultúrházak éjjel-nappal idei rendezvénysorozatára eddig 400 szervezet regisztrált mintegy ezer programmal.

A programsorozat célja megmutatni a közösségi művelődést szolgáló intézmények és az ott dolgozó szakemberek tevékenységének sokszínűségét és közösségépítő munkáját - hangsúlyozta Bordás István, a Magyar Népművelők Egyesületének elnöke.

Mint elmondta, a korábbi évekhez hasonlóan idén is három kiemelt helyszíne lesz a rendezvénynek: a pénteki hivatalos megnyitót Budafokon tartják, a szombati eseményeknek Soltvadkert ad
velemenyezd, 2020. február 04. kedd, 14:31
ITM: óriási az igény informatikusokra
Solymár Károly Balázs a II. kerületi Csík Ferenc Általános Iskola és Gimnáziumban 11. évfolyamos diákoknak tartott pályaorientációs előadásában azt hangsúlyozta: az informatikai tudás óriási kincs lehet, arra minden ágazatban, köztük a gépjárműiparban, az egészségügyben és az agráriumban is szükség van.

Ugyancsak szükség van informatikusokra a közlekedés, a repülés, a logisztika és a honvédelem területén - jelezte a helyettes államtitkár, azt is kiemelve, hogy az ágazatban dolgozók tudására a jövőben egyre inkább igény lesz.

Az elsősorban logikus gondolkodást, kreativitást, nyitottságot, csapatban gondolkodást és angol nyelvtudást igénylő hivatás jelenleg a legversenyképesebb fizetést biztosítja Magyarországon. Az átlagkeresetek tekintetében még a bankszektort is megelőzi az informatikusok bérezése - ismertette. Megjegyezte, hogy a legkeresettebbek az alkalmazásfejlesztő és programozó szakemberek, köztük is a Java-fejlesztők.

Solymár Károly Balázs tájékoztatása szerint a kiemelkedő
velemenyezd, 2020. február 04. kedd, 11:11
„A legnemesebb foglalkozás”
orvosok adjanak erősebb antibiotikumot a tüdőgyulladása miatt élet-halál között lebegő akkor húszéves fiatalembernek. Erről 2018 márciusában beszélt, amikor az olasz szakápolók, egészségügyi asszisztensek és gyermekgondozók szövetsége tagjaival találkozott.
,,Az ápolók szakértelme nemcsak a konkrét ellátásban nyilvánul meg, hanem talán még inkább az emberi kapcsolatokban. Ők állnak kapcsolatban az orvosokkal, a betegekkel és a hozzátartozókkal a kórházakban, intézetekben, az otthonokban; figyelmet, hozzáértést és vigaszt nyújtva mindenkinek. A betegek lehetnek férfiak és nők, az élet különböző szakaszaiban, a születéstől a halálig, és minden egyes helyzet egyedi. Ezért nem elég egy protokollt követni, hanem mérlegelni kell az adott helyzetben, és minden egyes emberre külön oda kell figyelni. Ez teszi az ápolói hivatást valódi küldetéssé" - mutatott rá a pápa.
Ezután - előre megírt beszédét megszakítva - elmesélte személyes élményét fiatalkorából:
,,Ha
maroka, 2020. február 03. hétfő, 21:45
A DK konzultációt indított az európai minimálbérről
újabb felvetésre. Ha a Fidesz is nyitott lenne a kérdésben, akkor a DK ebben az ügyben természetesen együttműködne vele - tette hozzá.

Nemes Gábor, a DK szakszervezeti és foglalkoztatáspolitikai szakpolitikusa a sajtótájékoztatón azt mondta, hogy az európai minimálbér bevezetése mérföldkő lehetne Magyarország életében. Széles körű konzultációra van szükség, hogy a juttatás minden uniós országban átlátható, kiszámítható legyen - tette hozzá.

Dávid Ferenc, a DK gazdasági szakértője felhívta a figyelmet, hogy az EU 21 tagállamában van központilag meghatározott minimálbér. A minimálbér az elterjedtsége miatt az európai munkaügyi kultúra része, ráadásul számos családi és szociális ellátás is kötődik hozzá - emelte ki.

A más témában feltett kérdésekre Barkóczi Balázs, a DK szóvivője válaszolt. Ebből kisebb vita alakult ki, az egyik újságíró ugyanis a termet addigra már elhagyó Dobrev Klárát akarta megkérdezni, hogy hajlandó lenne-e kitenni a ruhájára egy "fehér, heteroszexuális keresztény vagyok"
velemenyezd, 2020. február 03. hétfő, 14:52
Szili: a kárpátaljai magyar sajtó fontos szerepet játszik a nemzeti összetartozás erősítésében
"Kárpátaljai magyarnak lenni annyit jelent, hogy bármilyen nagyhatalmi vonalzó és toll rajzolhatja át a régiót, a magyarság állandó. Ez ugyanígy igaz a Kárpáti Igaz Szó sajtóorgánumra is. A száz esztendővel ezelőtt megjelent újság átvészelve számos rendszert, diktatúrát, ideológiát, ma már saját lábán állva, önálló magyar lapként online és papír változatban megjelenve, egy modern szerkesztőséggel és valódi, összetartó közösséggel szólítja meg olvasóit az egész országban" - hangsúlyozta Szili Katalin.

Mint fogalmazott, az újság centenáriuma egyben a régió magyar újságírásának is az ünnepe, hiszen születésétől kezdve jelen van szinte mindig, megjelenítve a magyarságot az országban.

"A nemzet semmivel nem helyettesíthető érték, a közösségi összetartozásunk lényege, amelyhez elengedhetetlen a média, mint a nemzeti önismeret eszköze, amely erősíti a jelent, megalapozza a jövőt" - szögezte le. Hozzáfűzte: "Fontos mindannyiunk számára, hogy közösségeink érdekeit szem előtt tartó párbeszéd
velemenyezd, 2020. január 31. péntek, 20:55
Hétfőn indul a Magyar Dokumentumfilmesek Egyesületének első akciója
hétfőn első akcióját, amelynek keretében február 9-ig öt többszörösen díjnyertes, egészestés dokumentumfilmet, valamint egy rövidfilmet ingyenesen tekinthetnek meg az érdeklődők az egyesület honlapján.

A www.madoke.hu oldalon látható lesz Bogdán Árpád Gettó Balboa, Zurbó Dorottya Könnyű leckék, Révész Bálint Nagyi projekt, Hörcher Gábor Drifter, Almási Tamás Puskás Hungary, valamint Oláh Kata és Csukás Sándor Mignon című alkotása.

Ezzel az akcióval szeretnék felhívni a szervezet létezésre a figyelmet - hangsúlyozta Zurbó Dorottya, hozzátéve: az év során több hasonló akció is lesz. A szakmai események mellett dokumentumfilmes brandet is építenek, a egyesület honlapján dokumentumfilmes sikereket és híreket is megosztanak majd, és a tagok profilja is felkerül a portálra. Emellett statisztikát is gyűjtenek a fesztiválszereplésekről és a díjakról.

Dér Asia rendező, elnökségi tag hangsúlyozta: terveik szerint létrehoznak egy olyan adatbázist is, amelyben megtalálhatók lesznek például a
velemenyezd, 2020. január 31. péntek, 20:42
Hangfoglaló - Már 171 zenekar indulását segítette a könnyűzenei program
való részvételt támogatta a Hangfoglaló.

Folytatódnak a kutatási programok is: elkészültek például a magyar könnyűzenészek testi-lelki állapotát felmérő, illetve a képzettségüket felmérő kutatások.

A Médiatámogatási Alprogram keretében a print és online sajtó támogatására 15 millió forint jutott 2019-ben, elindult a Hangfoglaló podcast sorozata, a rádiózásról szóló pályázat 50 millió forintos kerete pedig döntésre vár - közölte Tardy-Molnár Anna.

Mint kiemelte, az eddiginél is nagyobb figyelmet fordítanak az oktatásra: tavaly 37 alkalommal tartották meg a Hangszert a kézbe! programot, összesen csaknem 100 ezer gyerek részvételével, 2020-ban pedig újabb 10 helyszín csatlakozik.

Ferenczi György zenész köszöntőjében hangsúlyozta, a magyar könnyűzenei piac még mindig fejletlen, rengeteg tehetség van azonban, akikkel foglalkozni kell.

Ezért nagyszerű kezdeményezés a Hangfoglaló, különösen a Hangszert a kézbe! program - jegyezte meg, hozzátéve: saját zenekara workshopjain is egyre több
velemenyezd, 2020. január 29. szerda, 13:51
Németh Zsolt: elfogadhatatlan, hogy diszkriminációnak legyenek kitéve a nemzeti kisebbségek Ukrajnában
Németh Zsolt, a nyelvi jogok helyzete és perspektívái Ukrajnában címmel az Európa Tanácsban szervezett kerekasztal-beszélgetésen hangsúlyozta, hogy az ukrajnai kisebbségek nyelvhasználatát és az oktatást érintően elfogadott törvények és törvényjavaslatok az ország állampolgárainak négy kategóriáját állapítja meg eltérő jogosultságokat adva számukra.

Noha néhányfontos ajánlást Ukrajna teljesített - például 2023-ig elhalasztotta az oktatási törvény hatályba léptetését, valamint kivették a magániskolákat a középfokú oktatást szabályzó törvény hatálya alól -, mégsem teljesültek maradéktalanul az Európa Tanács Velencei Bizottságának erre vonatkozó elvárásai.

Reményét fejezte ki, hogy az új nemzeti kisebbségi törvény esetében a Velencei Bizottság állásfoglalását már a törvény elfogadása előtt kikéri Ukrajna.

"Eljött az ideje annak, hogy a legfelsőbb szinten is elinduljon a párbeszéd Magyarország és Ukrajna között. Magyarország, és a kárpátaljai magyarság legitim képviselői erre készen állnak" -
velemenyezd, 2020. január 28. kedd, 17:02
Holokauszt-emléknap - Ellenzéki pártok a közös felelősségről
halálba." Hozzátette: "Legyen a dicsőség azoké, akik akkor is emberek maradtak. Fájdalmasan kevesen voltak."

Az LMP azt közölte, a párt politikai közössége kegyelettel emlékezik a több millió áldozatra, köztük az ártatlanul meggyilkolt hatszázezer magyar honfitársunkra. Leszögezték, az emberi méltóságot nem csupán a fizikai erőszaktól kell megvédeni, hanem az írásban, szóban vagy akár politikai propaganda során elkövetett sérelmektől is.

A Magyar Liberális Párt közleményében arra hívta fel a figyelmet, hogy 1941 és 1945 között a magyar hatóságok közreműködésével több mint 400 ezer magyar zsidót deportáltak és gyilkoltak meg. Auschwitz-Birkenauban több mint egymillió ember vesztette életét, közülük minden harmadik magyar volt - írták, hozzátéve: "a kegyetlen gyilkosságokat a magyar Országgyűlés által meghozott zsidótörvények készítették elő".

A Párbeszéd közleményében azt emelte ki: "nem szabad elfelejtenünk, hogy a kirekesztés, a megkülönböztetés és az ítélkezés milyen tragikus, embertelen
velemenyezd, 2020. január 27. hétfő, 18:52
1/264
Képek, videók
orban_viktor_voroshads ere
agica2004
2018. április 04. szerda, 20:56
orban-viktor-es-traian -ba
agica2004
2018. április 04. szerda, 20:54
orban-viktor-tokes.jpg
agica2004
2018. április 04. szerda, 20:53
orban-viktor-tokes-nem eth
agica2004
2018. április 04. szerda, 20:51
orban_viktor_sunyiság. jpg
agica2004
2017. május 16. kedd, 19:19
orban-viktor-studio.jp g
agica2004
2017. február 10. péntek, 16:46
orban-viktor-tablokepe .jp
agica2004
2017. február 10. péntek, 16:45
orban-viktor-erdo-pete r-g
agica2004
2015. október 26. hétfő, 18:12
orban-viktor-obama-bar ack
agica2004
2015. október 03. szombat, 20:03
orbán_viktor_kolbász.j pg
agica2004
2015. augusztus 02. vasárnap, 20:18
orban-viktor-cinege u.haz
agica2004
2015. augusztus 02. vasárnap, 20:16
orban-viktor-telki2015 .jp
agica2004
2015. augusztus 02. vasárnap, 20:15
Orbán Viktornak címezve.j
basikele
2013. január 11. péntek, 02:43
Kézcsók Orbán Viktornak
karesz57
2010. július 19. hétfő, 21:02
Címkék
közösségi összetartozásunk, rabszolgaság intézményével, egész országban, európai minimálbér, legfelsőbb szinten, olyan adatbázist, Révész Bálint Nagyi, dicsőség azoké, kegyetlen gyilkosságokat, ország nagyobbik, Európa Tanácsban, ukrajnai kisebbségek, Soros György, ghánai bíboros, mederben zajlanak, meleg közösség,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.