Belépés
2020. június 02. kedd | 23. hét | 154. nap | 14:00 | Kármen, Anita
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Elhunyt Sitku Ernő, 149-szeres válogatott kosárlabdázó
Az MKOSZ honlapjának gyászjelentése felidézi, hogy a négyszeres bajnok, kétszeres Magyar Kupa-győztes Sitku júliusban töltötte volna be 48. életévét.

Legnagyobb sikereit a Budapesti Honvéd, majd az Atomerőmű SE csapataiban érte el. Vezetésével a nyíregyházi kosárlabdasport egyre szebb sikereket tudott felmutatni, az utánpótlás-nevelő akadémiát a legjobbak közé vezette. A fiatalok nevelése különösen szívügye volt, az U18-as fiú válogatott csapatvezetőjeként nagyon sokat tett a felnövekvő tehetségekért.

Sitku Ernőt az MKOSZ saját halottjának tekinti. Temetéséről később intézkednek.
velemenyezd, 2020. május 22. péntek, 22:13
Rendkívüli kilenced
mivel mindig az Egyház Anyja és a Keresztények Segítsége voltál,
folytasd oltalmazó tevékenységedet irántunk, különösen ezekben a napokban.
Világosítsd és erősítsd meg a püspököket és papokat,
tartsd meg őket egységben és engedelmességben
a pápa és tévedhetetlen tanítása iránt.
Adj papi és szerzetesi hivatásokat úgy,
hogy általuk is Jézus Krisztus országa megmaradjon köztünk,
és vidd el azt a föld végső határáig.
Kérünk téged, Édesanyánk, tartsd a fiatalokon szeretetteljes tekintetedet,
akik megannyi veszélynek vannak kitéve, a bűnösökön és a haldoklókon.
Legyél mindenki számára, édes Reménység, az irgalom Anyja, a Menny kapuja.
Könyörgünk hozzád mi magunkért is, Isten Édesanyja.
Taníts meg minket arra, hogy kövessük erényeidet,
különösen az angyali szerénységet, mély alázatodat és buzgó szeretetedet.  
Mária, Keresztények Segítsége,
tedd, hogy mindnyájan összegyűlhessünk Édesanyád köpenye alatt.
Add meg, hogy
suzymama, 2020. március 15. vasárnap, 00:14
Krónika 3. rész (napirend előtt, napirend)
KDNP: az a cél, hogy a magyar fiatalok szeressék a hazájukat

Simicskó István (KDNP) arról beszélt, hogy "káosz fenyegeti a világot", miközben soha nem látott együttműködésre lenne szükség. Itthon is - bár a napirend előtti hozzászólások alapján kevés esély van rá - jó lenne kísérletet tenni a közös nemzeti nevező megtalálására - jegyezte meg. A KDNP-s politikus szerint ilyen lehet a szülőföld szeretete, tisztelete. Úgy látta: a haza semmivel sem pótolható érték, s a gyermekek nevelése során kulcsfontosságú, hogy kötődjenek a nemzeti értékekhez, ismerjék azokat. A KDNP-s képviselő a Szemere Miklósról elnevezett programra hívta fel a figyelmet, amely egy vetélkedősorozattal indul iskolások számára. A cél, a magyar nemzeti értékek, a hungarikumok megismertetése, valamint a magyar irodalom, a kultúra, a történelem pozitív személyiségeinek a felmutatása - jelezte.

Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára közölte: a honvédség lehet a legnagyobb nyertese a programnak. Kitért
velemenyezd, 2020. március 09. hétfő, 15:57
Benkő: a pákozdi emlékpark iránymutatást ad a jövő nemzedékei számára
arra, hogy a park megnyitása előtt a helyszínen csak egy obeliszk hirdette az első önálló magyar honvédsereg 1848-as pákozdi sikerét, azóta emlékhelye van az aradi vértanúknak, az első és második világháborúnak, az 1956-os forradalomnak, illetve napjaink békefenntartóinak.

A miniszter megemlítette: a nemzeti emlékhelyek közé tartozó emlékpark fejlesztésére további terveik vannak, hogy ne csak a térség, hanem az egész ország hazafias nevelésének színtere legyen a jövőben. Folyamatosan üzenni kell a fiataloknak, hogy rendnek, békének kell lenni a világban, mert ezért áldozták életüket elődeink, s erre a park tökéletesen alkalmas - fogalmazott.

Benkő Tibor jelezte, hogy idén több évforduló lesz: a második világháború befejezésének hetvenötödik évfordulója, Zrínyi Miklós költő és hadvezér születésének négyszázadik évfordulója, a magyar katonai repülés száztizedik évfordulója, valamint az első világháborút lezáró, Magyarország számára tragikus, trianoni békediktátum századik évfordulója. A miniszter
velemenyezd, 2020. március 07. szombat, 13:02
Nyolc filmes területre várják a fiatalokat a Filmtett idei erdélyi alkotótáborába
A 18. Filmtett Workshop a háromszéki Kommandón lesz július 13. és 25. között. Az alkotótábor 18 és 35 év közötti fiataloknak szól, akiknek nincs szükségük feltétlenül korábbi filmes tapasztalatra.

Az érdeklődők forgatókönyvíró-rendező, animációs, rendezőasszisztens, operatőr, vágó, hangmérnök, gyártásvezető-producer és színész csoportokba jelentkezhetnek. A csoportvezetők nevét a következő napokban hozzák nyilvánosságra.

A szervezők a beküldött pályázatok alapján választják ki az alkotótábor résztvevőit, a beválogatottak nevét várhatóan április 27-én közlik.

A Filmtett az egyedüli erdélyi magyar nyelvű filmportál, amely minden évben megrendezi több erdélyi városban a Filmtettfesztet, ahol a legfrissebb magyar alkotásokat láthatja a közönség. Az egyesület szívügyének tekinti az erdélyi filmes szakma utánpótlás-nevelését. A Filmtett magyar filmeket is forgalmaz Erdélyben.

A teljes pályázati felhívás a filmtettworkshop.ro honlapon érhető el.
velemenyezd, 2020. március 03. kedd, 18:25
Ferenc pápa XII. Piusz nyomán: Elvész a bűn tudata
Lassan. A bűn apránként keríti hatalmába az embert, kihasználva kényelmességét. Mi mind bűnösök vagyunk. Olykor pillanatnyi bűnöket követünk el: haragra gerjedünk, megsértünk valakit, aztán megbánjuk. Néha azonban hagyjuk, hogy belecsússzunk egy olyan életállapotba, ahol ez normálisnak tűnik. Például normálisnak tűnik nem annyit fizetni a bejárónőnek, amennyit kellene, vagy csak a felét adni a mezőgazdasági dolgozóknak.
Vigyázzunk, hogy ne csússzunk bele a bűnbe, átvéve a világias gondolkodást, ahol elmosódnak a bűn határai. Ilyenkor jót tesz, ha valaki felráz minket - hangzott el Ferenc pápa homíliájában január 31-én, a Szent Márta-ház kápolnájában bemutatott reggeli szentmisén.

,,Az Úr adja meg nekünk a kegyelmet, hogy mindig küldjön egy prófétát - lehet az a szomszéd, a gyerekem, az anyukám, az apukám -, aki kicsit pofon üt, amikor kezdünk belecsúszni ebbe a légkörbe, ahol úgy tűnik, hogy minden megengedett!" - fohászkodott homíliája végén Ferenc
maroka, 2020. január 31. péntek, 18:59
Olasz egyházi és polgári hatóságok együtt járnak el pedofil egyházi személyekkel szemben
esetleges áldozatok jelentkezését szolgálja.

A gyanúsítottak, 2008 és 2016 között egy akkor kiskorú testvárpáron követték el a visszaélést. A fivérek nagykorúságuk betöltését követően Prato korábbi püspökének számoltak be a történtekről. A püspök azonnal értesítette a vatikáni Hittani Kongregációt, amely vizsgálatot indított.

Az elkövetők a Firenze melletti Pratóban 2010-ben alapított Discepoli dell'Annunciazione nevű egyházi közösség tagjai: a közösség célja a világ különböző részeiből érkező fiatalok nevelése és papi hivatásra való felkészítése volt.

A Hittani Kongregáció vizsgálatát követően a papi szolgálatért felelős vatikáni hivatal decemberben felfüggesztette a közösség tevékenységét. Ezzel egy időben a város új püspöke, Giovanni Nerbini - aki szeptemberben vette át az egyházmegye vezetését - a polgári hatóságoknál is feljelentést tett.

"Nem titkolom fájdalmam és aggodalmam, remélem, hogy a súlyos vádak nem bizonyulnak igaznak, de a pratói egyház nevében kijelenthetem, hogy a mi
velemenyezd, 2020. január 29. szerda, 18:32
Bátrak Ligája - Kecskeméten folytatódik a versenysorozat
versenysorozat hétfő délelőtti megnyitóján jelezte, hogy a nemzeti összetartozás évében határon túli csapatok is részt vesznek a versenyen. A Bátrak Ligája kecskeméti állomásán ugyanis két vajdasági és egy horvátországi általános iskola is képviselteti magát.

Az államtitkár hangsúlyozta, bízik benne, hogy azt az összefogást, illetve nemzeti összetartozást, amit az elmúlt években sikerült megteremteni - akár a Bátrak Ligája sport- és ügyességi versenysorozat keretében is - lehetőség lesz tovább erősíteni a fiatalok körében.

Potápi Árpád János emlékeztetett: ez a második tanév, hogy a Honvédelmi Sportszövetség a nemzetpolitikai államtitkársággal összefogva valósítja meg a Bátrak Ligája vetélkedősorozatot.

Simicskó István hazafias és honvédelmi nevelésért felelős kormánybiztos, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke elmondta: akárcsak a próbatételekhez, kihívásokhoz, úgy az élethez is bátorság szükséges.

Mint kiemelte, a szövetség célja, hogy olyan képességekkel és kompetenciákkal vértezzék
velemenyezd, 2020. január 13. hétfő, 13:11
Az öt éve elhunyt Buzánszky Jenőre emlékezett az Aranycsapat Testület
Lomnici Zoltán, az Aranycsapat Testület elnöke az ünnepségen rövid beszédében felhívta a figyelmet arra, hogy a Nemzet Sportolójának is megválasztott Buzánszky Jenő a sport területén elért kiváló eredményei mellett egész élete során elkötelezett volt az emberi jogokért és az egyenlő emberi méltóságért. Mivel a gyermekmentő szolgálattal sokat segített a határon kívüli magyar fiataloknak, és tulajdonképpen egész életművével a hazaszeretetet képviselte, a halála előtt fél évvel a sportolók közül elsőként érdemelte ki az Emberi Méltóságért díjat.

Bajkai István országgyűlési képviselő, a testület alelnöke megemlékezésében arról beszélt, Buzánszky Jenő aktív labdarúgó pályafutása után a Magyar Labdarúgó Szövetségben sportvezetőként rengeteget tett az utánpótlás neveléséért, majd élete utolsó szakaszában egy óriási feladatot vállalt magára: azt a célt tűzte ki, hogy tudását és kapcsolatrendszerét az egész kárpát-medencei magyarság javára fordítsa.

"Ekkor is óriásit alkotott, hiszen sportképző
velemenyezd, 2020. január 10. péntek, 14:22
Áder János: Isten időről időre lehetőséget ad a csodatételre
született, és bárcsak ez a végtagok nélkül élő felnőtt eljönne az iskolájába, hogy elmondja a társainak, ne csúfolják, ne zaklassák őt a fogyatékossága miatt - fejtette ki.

Az államfő úgy folytatta, akkor úgy tűnt, Nick Vujicic imái nem találtak meghallgatásra, huszonnégy éves korában azonban egy előadásán meglátott a tömegben egy végtagok nélküli gyermeket és azt mondta a szüleinek: "ha fiatok iskolás lesz, és a társai zaklatni fogják, hívjatok fel, hogy elmenjek abba az intézménybe, és elmondjam a fiataloknak, mennyi fájdalmat okoz a szóbeli vagy akár tettleges bántalmazás". Amikor pedig eljött az ideje, valóra váltotta ígéretét - húzta alá Áder János.

Szólt arról is: az esztendő vége felé közeledve érdemes figyelmet fordítani mindazokra a csodákra, áldásokra, amelyek az elmúlt időszakban történtek.

"Köszönetet kell mondanunk mindannyiuknak a lassan mögöttünk lévő esztendőben végzett áldozatos munkájukért" - fordult vendégei felé a köztársasági elnök.

Az államfő külön is köszönetet
velemenyezd, 2019. december 17. kedd, 14:01
Átadták a Gerecse Natúrpark Látogatóközpontot Péliföldszentkereszten
Az avató ünnepségen Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára hangoztatta: a klímavédelem területén nem jelmondatokra és hisztériára van szükség, hanem tettekre, mint amilyen a most elkészült épületegyüttes.

Mára a természetvédelem egy divatos termékké silányodott, ráadásul Brüsszel nem a legnagyobb szennyező vállalatokkal, hanem az emberekkel akarja megfizettetni az okozott károk helyreállításának árát - fogalmazott az államtitkár.

Leszögezte: Magyarország elkötelezett a klímavédelem mellett. Emlékeztetett arra, hogy Magyarországon 1990 óta úgy nőtt folyamatosan a GDP, hogy eközben csökkent a károsanyag-kibocsátás és az energiafelhasználás. Továbbra is védenünk, óvnunk kell a világot, ennek szellemében jött létre ez a látogatóház is - jelentette ki.

Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára felidézte, hogy a Gerecse Natúrpark Látogatóközpontot 2013-ban kezdték el tervezni, 2018 nyarán tették le az alapkövét. A 370
velemenyezd, 2019. december 13. péntek, 19:11
Kövér: napjainkban egy tudatfoglaló háború kezdetét éljük
kivétel nélkül minden állama és nemzete - jelenleg egy ilyen tudatmegszállás célpontja, minden európai ország a célkeresztjében van azon szupranacionális érdekcsoportoknak, amelyek elég erősnek érzik magukat ahhoz, hogy maguk alá gyűrjék a profitmaximalizálási törekvéseiknek a még korlátokat szabni tudó nemzetállamokat és ezek demokratikus döntéshozatali mechanizmusait" - mondta.

A házelnök szerint ennek az újfajta hadviselésnek egyik célja, egyben egyik legsúlyosabb következménye, hogy elidegeníti a fiatalokat a családjuktól, a nemzetüktől, a szülőföldjüktől és végső soron önmaguktól, hogy - mint Kövér László hozzátette - "már szó szerint azt se tudják magukról, hogy fiúk- e vagy lányok".

A másik cél - a házelnök értékelése szerint - az általános emberi értéktudat elsorvasztása, mert annak hiányában az emberek nem képesek az érdekeik felismerésére, és azok védelmére sem. Kövér László úgy vélte: ezen célok eléréséhez például a "teljesen eltorzított gendertant" használják, amely aláaknázza a
velemenyezd, 2019. november 29. péntek, 13:28
1/34
Képek, videók
elhunyt-bojte-julianna -bo
sz719eszter
2016. szeptember 21. szerda, 13:15
0 Eke Miklós elhunyt.jpg
lovaszmarika
2016. május 12. csütörtök, 17:43
búcsúdal-elhunyt.png
astropapa58
2015. november 01. vasárnap, 10:30
Elhunyt.....
borigit
2015. január 25. vasárnap, 14:15
Elhunyt Szeretteink Emlék
cipello
2014. december 10. szerda, 13:39
20141108elhunyt-gera-z olt
lilagondolatok
2014. november 16. vasárnap, 15:00
elhunyt bajor gizi
lacipecsenye
2013. május 05. vasárnap, 10:29
elhunyt somlay artur
lacipecsenye
2013. május 05. vasárnap, 10:28
elhunyt joszip broz tito
lacipecsenye
2013. március 07. csütörtök, 21:18
elhunyt lev jasin
lacipecsenye
2013. február 19. kedd, 09:45
elhunyt kádár jános
lacipecsenye
2013. február 18. hétfő, 18:35
Mai Nap elhunyt Kádár Ján
lacipecsenye
2013. február 18. hétfő, 18:31
kosárlabdázás szamárháton
agica2004
2010. február 09. kedd, 14:26
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.