Belépés
2019. augusztus 19. hétfő | 34. hét | 231. nap | 18:28 | Huba
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Arany
szólt, hogy mivel semmiféle karrier nem erősítette az identitásomat, azt sem tudtam, ki vagyok. Tökéletes akartam lenni, tökéletes életet akartam magamnak. Ehelyett jött az undok depresszió, a magány, a vágyakozás. Az emberek borzasztóak, a barátaim nem tökéletesek, az apósom nem tudja, hogyan illik viselkedni, az anyósom dühös, az iskolákban csupa szívtelen ember dolgozik.
Ezután a ,,Gondok" fejezete következett: visszaköltöztünk Amerikába, s az elkövetkező tizenkét évben tizenéves és fiatalabb gyerekeinknek meg kellett küzdeniük zaklatással, függőségekkel, étkezési zavarokkal, törvénysértésekkel, halálközeli élményekkel. Mindezt a pszichoterápia, a jóga, a zen és az Anonim Alkoholisták ellenére. Összetörve ébredtem rá arra, hogy nemcsak segíteni nem tudtam nekik, de a problémáik jó részét is én magam okoztam. Az Anonim Alkoholistáktól megtanultam egy fontos, de megalázó igazságot: ,,Nem tudok segíteni rajtuk: Isten tud, s én engedem, hogy megtegye."
És Isten valóban
kalmanpiroska, 2019. augusztus 17. szombat, 19:54
Csak az úton járó, fejlődő hit tudja.....
humanitárius jog által emelt korlátokat, védeni kell a fegyvertelen lakosságot és a polgári élet struktúráit, különösen a kórházakat, az iskolákat, az istentiszteleti helyeket, a menekülttáborokat. És ne felejtsük el, hogy a háború és a terrorizmus mindig súlyos veszteséget jelent az egész emberiség számára. Az emberiség nagy vereségét jelentik!
Köszöntelek mindnyájatokat, rómaiak és más országokból jött zarándokok: köszöntöm a családokat, az egyházközségi csoportokat, a társulatokat!
Ma is sok fiatal van itt. Szeretettel köszöntelek benneteket! Külön is köszöntöm a saccolongói és a creolai tinédzsereket, a veronai ifjúságpasztorációs csoportot, valamint a cittadellai fiatalokat.
Szép vasárnapot kívánok mindenkinek! Kérlek benneteket, ne feledkezzetek el imádkozni értem! Jó étvágyat az ebédhez! A viszontlátására!

Fordította: Tőzsér Endre SP
Fotó: Vatican News
Magyar Kurír

*
- Ferenc pápa: A hit éjszakájából virrad fel a feltámadás
maroka, 2019. augusztus 11. vasárnap, 20:38
Miben gyönyörködik Isten?
gólt.

A közönség tombol. Ugrálnak, ujjonganak, fütyülnek. Fanatikusak, akik minden idegszálukkal részt vesznek a mérkőzésben. Azt mondhatjuk róluk, hogy gyönyörködnek a férfi izmaiban - vagy játéktudásában.

Igeversünknek nem az a szándéka, hogy elítélje a sport iránti egészséges érdeklődést. A Biblia is beszél - máshol - a testgyakorlás értékéről. De azzal, hogy Isten nem gyönyörködik a férfi izmaiban, arra figyelmeztet bennünket, hogy mit kell elsőrendű fontosságúnak tartanunk.

A fiatal hívő könnyen elmerülhet valamely sport űzésében úgy, hogy az életének nagy szenvedélye lesz. Minden erőfeszítése arra irányul, hogy a sportban feljusson a csúcsra. Pontosan beosztja idejét, étkezését, alvását. Szüntelenül gyakorol, hogy teljesítménye egyre tökéletesebb legyen. Szigorúan tartja magát az edzésprogramhoz, hogy fizikailag csúcsformában maradjon. Úgy gondolkozik, és úgy beszél a sportjáról, mintha az lenne az élete. És lehet, hogy így is van.

De olyankor az ilyen ifjú
kalmanpiroska, 2019. augusztus 03. szombat, 07:43
Liguori Szent Alfonz Mária püspök és egyháztanító
doktora lett. Nápolyban, ahol dolgozott, nagy ismertségnek örvendett. Néhány éves sikeres pályafutás után azonban váratlan csapás érte: elvesztett egy nagyon fontos pert. Ettől a ténytől és a bíróságokon uralkodó korrupciót látva megrendültségében elhagyta a jogászi pályát, és teológiát kezdett tanulni.
Harminc évesen szentelték pappá. Nápoly legszegényebb negyedeiben kezdett dolgozni, ahol nagyon gyorsan ismertté vált mint híres prédikátor. Mindenekelőtt azonban az anyagilag és lelkileg elhanyagolt fiatalok atyja lett. A lelkipásztorkodásban korához képest modernnek tűnő eszközöket alkalmazott: gitározott, énekeket komponált, szabadidős programokat szervezett a fiataloknak.
Látván a vallási közömbösséget és azokat a hatalmas problémákat, amelyekkel az akkori ember küzdött, 1732-ben megalapította a Legszentebb Megváltóról nevezett kongregációt, ismertebb nevén redemptoristák rendjét, melynek fő célja a megváltás örömhírének terjesztése volt a legelhagyatottabbak és legszegényebbek között.
Az
maroka, 2019. augusztus 01. csütörtök, 12:07
A béke ünnepe
egyetlen parancsot adtam, az a dolgod, hogy szeress. És akkor így szólt, ott, a két sorfal között állva: ,,Drága jó székely atyafiak! Aki nem tudja a vele együtt élő román embert tisztelni, szeretni, az nem jó keresztény, az nem jó magyar, az nem Erdély javát akarja." S fordítva ugyanígy: ,,Aki nem tudja a vele együtt élő magyar embert tisztelni, szeretni, az nem jó keresztény, az nem jó román, az nem Erdély javát akarja." Aztán elmondták a Miatyánkot, előbb magyarul, majd románul. Egy fiatal lány történetét is megismerjük. Mihaela Déván nevelkedett, a Szent Ferenc Alapítvány otthonában. Felnőve ott maradt, hogy nevelőként ő is segítsen, ahogy rajta segítettek. Ekkor talált rá az édesapjára, de először nem tudott örülni, csak keserűség volt a szívében, amiért elhagyta őt egészen kicsi korában. Böjte Csabához fordult ezzel a fájdalommal, s ő arra biztatta, hogy ne adja fel. Mihaela felismerte, hogy egymás bűneiért is lehetséges a vezeklés. S egy hosszú, sok fáradsággal járó utat vállalt
maroka, 2019. július 30. kedd, 11:12
Gazdag és Lázár
Gazdag és Lázár

Fényes lakomát készített az élet.
Nagy, hétországra szóló dáridóra
hozzám is eljutott a meghívója.

Számlált a lelkem percet és napot
fiatal lázban: mikor? nemsokára?
Felvette bíbor s patyolatruháját
s készült a lakomára.

Robotnapok, hétköznapok után
elérkezett az igézetes óra.
A gazdag bíborban és patyolatban
indult a dáridóra...

Amerre mentem, sárga levél pergett,
út--útfelen rongyos Lázár didergett.
Összeborzongtam fázva a láttára...
S bíborba, patyolatba öltözötten
mentem a lakomára.

Lázár didergett minden házsoron.
Éhes szemekkel nézte bíborom.
Elémmeredt vézna, fekélyes teste...
Szemem a célt kereste.

Titokzatos tündérkapu mögül
zene, vígasság zsongott már felém.
...Lázár ott ült az út másik felén.
Úgy megnyitottam volna a kaput.
Kezem már a kilincsen tétovázott...
Lázár ott reszketett, didergett,
kalmanpiroska, 2019. július 28. vasárnap, 12:52
Ítélkező lélek
trónját az ember szívében. Ha ez megtörténik, akkor a Szentlélekkel betöltött hívő ember nem is tehet mást, mint hogy kifejezésre juttassa túláradó örömét. Ez gyakran kihívja maga ellen a hitetlenek ellenséges magatartását, sőt, olykor más keresztyén testvérek részéről a megvetést. Az ilyen kritikai magatartás azonban terméketlenséghez vezet.

Nemcsak a személyes életben munkálhatja a kritika a terméketlenséget, hanem a helyi gyülekezet életében is. Vegyük példának azt a gyülekezetet, amelyben a fiatalokra a kritika szüntelen záporesője zuhog. Felelősségre vonják őket ruházatuk, hajviseletük, nyilvános imádságaik és zenéjük miatt. A gyülekezet vezetői - ahelyett, hogy türelmesen vezetnék és tanítanák őket - elvárják tőlük, hogy egyik pillanatról a másikra felnőtté váljanak. Ezek a fiatalok csakhamar elmaradoznak, és más gyülekezetekbe mennek, ahol megértően fogadják őket, az általuk elhagyott gyülekezet pedig elevenen meghal.

Tanuljunk Mikál példájából, hogy az ilyen ítélkező lélek
kalmanpiroska, 2019. július 17. szerda, 11:40
Még egy hétig Budavári Bach Fesztivál
"A már megtartott két koncert, a hétfői és a szerdai iránti óriási érdeklődés jól mutatja, mekkora igény van Bach muzsikájára, ezért szinte kötelességünk megrendezni ezt a fesztivált" - mondta Bán István, a Budavári Bach Fesztivál művészeti vezetője az M1 aktuális csatorna csütörtök délelőtti műsorában.

Mint felidézte, a fesztivált a Budavári Evangélikus Templom számára 2017-ben épített orgona kapcsán hívták életre. A reformáció 500. évfordulója alkalmából elkészített nyolctonnás hangszer Magyarország legnagyobb barokk orgonája, amelynek koncepciója Bán István orgonaművésztől származik, Johann Sebastian Bach feljegyzéseit alapul véve. A hangszert a Pécsi Orgonaépítő manufaktúra építette meg.

"Célunk, hogy a magaskultúra-fogyasztás, illetve az egyházzene mindenki számára elérhető legyen" - fogalmazott az ingyenes koncertek kapcsán Bán István.

Kitért arra, hogy az unikális orgona háromszáz éves hangzása az egész térségben egyedülálló. A június 18-i kantátás koncerten elhangzó
velemenyezd, 2019. június 13. csütörtök, 10:11
Ferenc pápa bukaresti homíliája: Bukarest 005.31
ki hangosan: az itteni emberekben van a reménynek tere! Mária ezért megy és ezért hív bennünket arra, hogy együtt járjunk.
Mária találkozik Erzsébettel (vö. Lk 1,39-56), aki már előrehaladott korú. De ő, az öreg az, aki a jövőről beszél, aki jövendöl: ,,a Szentlélektől eltelve" (Lk 1,41), ,,boldognak" nevezi őt, mert ,,hitt" (Lk 1,45), elővételezve az evangéliumokban található legutolsó boldogmondást: boldog, aki hisz (vö. Jn 20,29). Azt látjuk tehát, hogy a fiatal az időshöz megy, a gyökereket keresve, az idős pedig újjászületik, jövendöl a fiatalról, jövőt adva neki. Így a fiatalok és az idősek találkoznak, megölelik egymást, és mindegyik képes kihozni a másikból a legjobbat. Ezt a csodát a találkozás kultúrája műveli, amelyben senkit sem dobnak ki, senkit sem bélyegeznek meg, hanem ellenkezőleg, ahol mindenkit keresnek, mert szükség van rá, hogy közösen felragyogtassák az Úr arcát. Nem félnek együtt járni, és amikor ez történik, Isten megérkezik és csodákat
maroka, 2019. június 01. szombat, 10:20
EP-választás - Orbán Balázs: Magyarországnak erősebb képviselete lesz Brüsszelben
átvegye az irányítást a baloldalon.

Lánczi Tamás szerint a Fidesz szempontjából nem biztos, hogy olyan nagy jelentősége van, melyik pártcsaládban ül, hiszen sok, nem EPP-tagpárttal is jó kapcsolatot ápol a Fidesz. Alapvetően mindig a nemzetállami érdekek a meghatározók - tette hozzá.

Szalai Zoltán, a Mathias Corvinus Collegium ügyvezető igazgatója emlékeztetett: a DK volt az egyetlen ellenzéki párt, amely érthető, egyértelmű üzenettel meg tudta szólítani az embereket. A Momentum pedig belvárosi, fiatalos, lendületes párt képét alakította ki, és a nagyvárosi, fiatalabb generációt érte el - fűzte hozzá.

Megjegyezte: az átrendeződés eredményeként az MSZP, az LMP és a Jobbik meggyengült, a DK és a Momentum pedig növekedni tudott.

Ifj. Lomnici Zoltán, a Századvég Alapítvány jogi szakértője megdöbbentőnek nevezte, hogy az EP-választási kampányban a németországi kipabotrány nem váltott ki reakciókat, míg kevésbé súlyos kérdésekkel sokat foglalkoztak. Az is jól látszik, hogy a klímakérdéssel jól
velemenyezd, 2019. május 29. szerda, 12:44
Útravaló – 2019. május 12., húsvét 4. vasárnapja
kereszthordozást jelent, ugyanúgy, mint eddig. Ha bírták az elődeink, mi is bírni fogjuk. A jövőben is lesznek olyan emberek, akik szem előtt tartják, hogy az élet mulandó, és bátran elfogadják Isten hívását. Ez boldogít a földi életben, és üdvözít az örökkévalóságban. A szeretet az olaj, amitől jól működik a világ.
Nem magunknak élünk. Értünk is mások élnek. Ez minden krisztusi hivatásra érvényes. A hitvesek addig boldogok, amíg minden tőlük telhetőt föltétel nélkül megtesznek egymásért. Azok a boldog fiatalok, akik tudva, hogy gyermekeik fölnevelésére szánják az életüket, nem halogatják önző okokból a családalapítást. (Le lehet róla késni.) Minden ember, aki nem szükségtelen holmik gyűjtésével tölti az életét, képes boldogulni a világban, és könnyen fog állni Isten ítélőszéke elé is.
Jézusunk, jó pásztorunk, adj népednek elegendő jó papot, akik nem sajnálják a rájuk bízottak üdvösségének szolgálatában eltölteni az életüket! Ehhez azonban a hivatásokért mondott imán túl hiteles hitvestársak,
maroka, 2019. május 12. vasárnap, 07:44
A zene fölemel Istenhez
tételeket írt. Az 1972 óta Amerikában élő, a bemutatóra hazalátogató szerzővel beszélgettünk.
................
Ön hívő katolikus családból származik, gyermekkorától kezdve zeneiskolába járt, majd konzervatóriumba, zeneszerző szakra, emellett kántorképzőbe is. Mindez így együtt adta, hogy tizenhat évesen, a világi beat ős- és fénykorában megalkotta a földkerekség első beatmiséjét?

- A hatvanas években mi, fiatalok teljesen a hatása alatt voltunk az új hangzású beat- vagy rockzenének, de engem mint hívő fiatalt erősen foglalkoztatott, hogy a szent szövegekre kellene beat hangzású dallamot írni. Hozzám hasonlóan a barátaim közül is sokan forgolódtak egyházi körökben, és ők biztattak, hogy csináljam meg. Különösen Széll Vince volt az, aki naponta érdeklődött, elkészült-e már a mű. Én a világi és az egyházi zenét egyaránt szerettem, főleg az orgonára íródott szerzeményeket. A kettő ötvözetéből született meg
maroka, 2019. május 11. szombat, 08:55
1/169
Képek, videók
Alkoholisták.jpg
scorpionsrose
2017. július 16. vasárnap, 21:01
orult-alkoholistak8.jp g
menusgabor
2016. május 02. hétfő, 16:37
orult-alkoholistak.jpg
menusgabor
2016. május 02. hétfő, 16:36
alkoholistak.jpg
menusgabor
2016. május 02. hétfő, 16:35
alkoholisták imája.jpg
kicsoda57
2013. március 07. csütörtök, 21:38
alkoholisták sakkja
faciendum
2007. június 07. csütörtök, 19:50
mi alkoholisták
sisoka
2006. szeptember 24. vasárnap, 10:05
alkoholisták!
pankyyy
2006. szeptember 12. kedd, 17:35
amikor depressziós vagy.j
sz719eszter
2018. szeptember 24. hétfő, 12:34
depresszió oldása
felfedezo2
2016. február 12. péntek, 16:20
motor depresszió.jpg
kicsoda57
2015. június 28. vasárnap, 22:45
depresszió... Müller Péte
bbbarbara
2015. február 04. szerda, 20:42
A depresszióst....jpg
pacsakute
2013. október 20. vasárnap, 07:28
A depresszióról.jpg
pacsakute
2013. augusztus 14. szerda, 18:39
A depresszióról....jpg
pacsakute
2013. július 21. vasárnap, 16:48
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.