Belépés
2019. december 06. péntek | 49. hét | 340. nap | 01:15 | Miklós
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Erdő Péter: az adventi időszakban Magyarországon és a Vatikánban egyszerre kezdődik az Eucharisztikus Kongressz
Kifejtette, hogy a karácsonyra készülő adventi időszakban a NEK standjai megjelennek Budapest közterein és a gyertyagyújtás más helyszínein, köztük a Szent István-bazilikánál. A NEK a Vörösmarty tér színpadán is bemutatkozik december 21-én. Erdő Péter emlékeztetett, hogy a közmédia kulturális televíziócsatornája vasárnap esténként Istenes-verseket sugároz, amelyeknek sora a tervek szerint egészen a szeptemberi kongresszusig folytatódik. A versválogatást könyvben is kiadják.

Ezzel egy időben az idén Magyarország lesz a minden évben megrendezett vatikáni betlehem-kiállítás díszvendége. A december 9-i római megnyitón a Kodály Zoltán budapesti zeneiskola kórusa és zenekara lép fel.

Erdő Péter a római Pápai Magyar Intézetben (PMI) tartott nemzetközi sajtóbeszélgetésen mutatta be a NEK programját és előkészületeit. Úgy vélekedett, a szeptember 13. és 20. közötti kongresszus szabadtéri eseményein elérhetik a milliós részvételt, de a regisztrációval szűkített munkacsoportokra is többezres
velemenyezd, 2019. november 21. csütörtök, 14:21
Tapintat
feliratot olvashatott a mennyezeten: ,,Hol töltöd majd az örökkévalóságot?" Ezután a borbély beszappanozta az arcát, és miközben a borotvát fente a szíjon, bizonyságtételét e szavakkal kezdte: ,,Nos, készen áll uraságod Istennel találkozni?" A vendég erre felugrott a székről, és kirohant az üzletből.

Ehhez hasonló annak a túlbuzgó egyetemi hallgatónak az esete, aki egy este kiment az utcára, hogy személyes evangelizációt végezzen. Sötét utcán ment végig, és meglátott maga előtt egy fiatal hölgyet az árnyékban. Mikor megpróbálta utolérni, az meggyorsította lépteit. A fiatalember azonban nem hagyta magát, és sietni kezdett utána. Amikor a hölgy növelte a tempót, ő is ugyanezt tette. Végül a hölgy befutott egy ház kapualjába, és lázas sietséggel kereste táskájában a kapukulcsot. A fiú beérte, és a nő, most már a félelemtől szinte bénán, még sikoltani sem tudott. A fiatalember azonban mosolyogva átnyújtott neki egy traktátust, és boldogan elment, hogy ismét elért az evangéliummal egy
kalmanpiroska, 2019. november 18. hétfő, 10:20
A romákkal foglalkozók munkáját segítő cigánypasztorációs kézikönyv jelent meg
Bángi-Magyar Anna úgy fogalmazott: a kötetben megpróbáltak egy "ívet felrajzolni az evangelizációtól az oktatáson át a munkavállalás támogatásáig. Mindezt hívő háttérrel, ugyanakkor gyakorlati tapasztalatokkal".

Kitért arra is: a Boldog Ceferino Intézet feladata, hogy segítse a roma felzárkóztatással foglakozók együttműködését egyrészt az egyházon belül, például a cigánypasztorációt végző szerzetesrendek között, másrészt az önkormányzatokkal és a szociális szervezetekkel.

Andrásfalvy János szalézi szerzetes arról beszélt: a szaléziak legfontosabb feladata a rend alapítása óta a misszió. Ez azonban nemcsak a hittételek hirdetését jelenti, hiszen a szaléziak mindig odafordultak az elesett emberekhez és segítettek nekik felemelkedni.

Magyarországon a szaléziak 26 éve oktatnak cigány fiatalokat kazincbarcikai iskolájukban. Az iskolához kollégium is tartozik, ahol idén már Kárpátaljáról érkezett roma fiatalt is tudtak fogadni a Boldog Cefereino Intézet segítségével.

"Sok szép történetünk
velemenyezd, 2019. november 17. vasárnap, 16:01
Alkalmas és alkalmatlan időben
elismételte ezeket a minden időkben érvényes szavakat, amelyeket Keresztelő János Jézus megpillantásakor mondott. Lent a terem teljesen üres volt, de egy munkást, aki éppen a karzaton dolgozott, szíven talált az Ige, és imádságban odafordult Isten Bárányához, akitől bűnbocsánatot és új életet kapott.

Egy amerikai bibliaiskolai tanár egy párizsi pályaudvaron beszélgetett egy amerikai turistával. (Mindketten az USA ugyanabból a városából valók voltak, úgyszólván egymás szomszédságában laktak.) A fiatal turista bosszankodott, hogy ilyen közvetlenül szólították meg őt, és ezt mondta: ,,Azt gondolja talán, hogy itt, Párizsban, a vasútállomáson megmentheti a lelkemet?" A bibliaiskolai tanár azt felelte: ,,Nem, én magát egyáltalában nem tudom megmenteni. Az viszont nem véletlen, hogy mi itt találkoztunk. Úgy gondolom, hogy Isten beszélni akar magával, maga pedig jól teszi, ha hallgat rá." A következő napokban ezt a fiatalembert egy másik amerikai hívő keresztyén autóján elvitte Bécsig. Útközben
kalmanpiroska, 2019. november 01. péntek, 08:00
Örömbetét
sáfár anyagi értelemben gazdagszik meg. Az azonban meglehet, hogy pénzt vet, és megtért lelkeket arat. Vagy kedvességet vet, és barátokat arat. Vagy együttérzést vet, és szeretetet arat.

A nagylelkű ember olyan jutalmat nyer, amilyent mások nem ismerhetnek. Kinyitja például az éppen most érkezett levelét, és megtudja belőle, hogy a pénzadomány, amit elküldött, éppen a kellő időpontban, és pontosan megfelelő összeggel segített valamilyen nyomasztó szükségben. Megtudja, hogy a könyv, amit egy fiatal hívő számára vásárolt, egy ember életének irányát gyökeresen megváltoztatta. Megtudja, hogy a szívesség, az Úr Jézus nevében, egyik szeme lett az események egész láncolatának, amelyek végül egy ember megmentéséhez vezettek. És ezért kimondhatatlanul boldog. Sohasem cserélne olyasvalakivel, akinek látszólag többje van, mint neki.

Ennek az igazságnak a másik oldala az, hogy a felhalmozás mindig szegénységhez vezet. Sohasem lelhetjük igazi örömünket abban a pénzben, amely a bankban pihen. Lehet,
kalmanpiroska, 2019. október 28. hétfő, 08:31
Titanic Filmfesztivál - Safy Nebbou: "Imádok színésznőkkel dolgozni!"
összetett női karaktert ábrázoló, fordulatos pszichodráma főszerepét Nebbou kifejezetten a színésznőnek írta. "Egy vacsorán mutattam be a film ötletét Juliette-nek. Ő még aznap este elolvasta a forgatókönyvet, nagyon tetszett neki, szédítőnek találta a történetet és a neki szánt karaktert is" - mesélte a rendező-forgatókönyvíró.

Binoche Claire-t alakítja, aki irodalmat tanít az egyetemen, két kamasz fiú anyja, és 50 évesen nemcsak az öregedéssel kell megküzdenie, hanem azzal is, hogy férje elhagyta egy fiatalabb nőért, és fiatal szeretője is otthagyta. A problémák elől a virtuális világba menekül: létrehoz egy hamis profilt a közösségi hálón, amelyben 24 évesnek adja ki magát, egy csinos lány fotóját és videóját felhasználva. Volt szeretője fotós barátjára, Alexre veti ki a hálóját, flörtölnek, barátkoznak, de a kapcsolat egyre komolyabbá válik, és Claire egyre veszélyesebb terepre téved.

A digitális társadalom sok rétegét érinti a film, nem titkolt célja, hogy párbeszédet indítson. "A filmet
velemenyezd, 2019. október 25. péntek, 21:58
Győrffy-Deák Éva
felhők mögül előbúvó holdfényben
Az esték szépséges fényeit nézem,
Cseresznyefákat tavaszi virágokban,
Tulipánokat kinyílva az udvarokban,
Virágfüzéreket lilaakáclugasokban.

Vízparti fák alatt fagylalttal sétálok,
A hőséget enyhítő szellőre várok,
Hajózó, pancsoló embereket látok.
Varázslatos színek az őszi lombokon,
Szőlőfürtök érnek a domboldalon,
Nevetve táncolnak, szüreti vigadalom.

Szelídgesztenyefa ízletes ajándéka,
Hóban játszó fiatalok vidám kacagása.
Mézeskalácskészítők illatos játéka.
Fenyőillat, gyertyák, ünnepi ételek,
Hálát adok érte, hogy békében élhetek.
A változó évszakokkal változó életek.

Nagy szüksége van már a megújulásra,
Hatalmasabb ennél Földünk változása.
Kihaló állatokkal az emberiség távozása?
Földanyánk a fényben végre megtisztulna,
A közös létre képesekkel új útra indulna,
Bölcs lakókkal a hátán ismét kivirulna.

Változik a Föld, így változik az
menusgabor, 2019. október 24. csütörtök, 21:00
1956-os forradalomra emlékezünk az egyház is.
hallgattunk, az elöljárók nem tájékoztattak minket. Vasárnap reggel ért véget a lelkigyakorlatos csend, akkor tudtuk meg, mi történt. Rögtön arra gondoltunk, hogy biztosan vannak sebesültek, el kell mennünk hozzájuk. Hatodéves, frissen felszentelt papok voltunk, szeptembertől voltunk a központi szemináriumban. Nyolc-tíz felszentelt pap lehetett akkor ott, mindenki kiment a kórházakba, én vasárnap délelőtt a szentmise után a Bakáts téri kórházba mentem. Tele voltak sebesülttel, főleg egyetemisták és munkás fiatalok voltak. Reverendában mentem, vittem a kenetet, az Oltáriszentséget. Megbeszéltük, hogy kijövök mindennap: áldoztattam, gyóntattam.
- Mi történt az orosz csapatok bejövetelekor? Folytathatták ezt a szolgálatot?
November 4-én reggel hétre voltam beosztva misére az Egyetemi templomba. A rádióból már tudtam, hogy a szovjetek visszajöttek. Három tank állt a Kálvin téren, az egyiknek a csöve az Üllői útra, másiké a kiskörútra, a harmadik a Kecskeméti utcára irányult. A szovjet katonák lőttek
maroka, 2019. október 23. szerda, 11:48
Német miniszter: szélsőjobboldali terrorcselekmény volt a hallei zsinagóga elleni támadás
az úgynevezett darkneten, az internet - egy névtelenséget biztosító technológia révén - főleg bűnözők által használt részén.

A gyanúsított szerdán dél körül próbált behatolni a Szász-Anhalt tartományi város zsinagógájába, amelyben 70-80 hívő tartózkodott, a legfőbb zsidó vallási ünnep, a jóm-kipúr, vagyis az engesztelés napja alkalmából. Nem tudott áthatolni a megerősített, biztonsági kapun, és az épület melletti temetőbe se jutott be.

A sikertelen támadás után az utcán hátulról lelőtt egy fiatal nőt, aki éppen arra járt, majd autójával egy közeli török büféhez hajtott, amelyben lelőtt egy férfit, és elmenekült.

Menekülés közben tűzpárbajba került a rendőrökkel, és a nyakán megsebesült. Egy közeli településen ismét lövöldözni kezdett, két embert megsebesített gépkocsiját hátrahagyta és elrabolt egy taxit. Végül Hallétól nagyjából 30 kilométerre fogták el, miután nekihajtott egy teherautónak.

A gyanúsított a baleset után kiszállt az autóból, ekkor fogták el a rendőrök. Ez nagyjából
velemenyezd, 2019. október 10. csütörtök, 16:42
Tisztelet és élet
földön.'" Efézus 6,1-3

A szülő-gyermeki kapcsolat életünk legnehezebb területei közé tartozik.

A bukott emberi természet egyik sajátos torzulása folytán mintha azokat szeretnénk a legkevésbé, akik hozzánk a legközelebb állnak. Számos hívő leány folytat állandó küzdelmet önmagával az ellenséges indulat miatt, amit anyjával szemben érez. És sok fiú többnyire egyáltalán nem viselkedik apjával szemben úgy, ahogy kellene.

Senki sem vitatja a nemzedékek közötti szakadék létezését. A fiatalok azért panaszkodnak, mert a szülők nem értik meg, elnyomják őket, nem haladnak a korral, a régi rendhez tartoznak.

Mindennek ellenére azonban a fiatalok közül sokan bűntudatot és szégyent éreznek amiatt, hogy e magatartásukból nem tudnak kinőni, és családjukkal szemben nem tudnak keresztyén módra viselkedni. Világosan látják, milyen nagy vereséget jelent, hogy míg kortársaikkal, sőt, más felnőttekkel szemben oly barátságosak és kedvesek tudnak lenni, addig otthon hidegek, sőt ridegek.
kalmanpiroska, 2019. október 03. csütörtök, 08:55
Az életed legyen bizonyság
bizonyságtétel legjobb módszere az, hogy a mindennapi élet területén tesz bizonyságot az Úrról. Ez ugyan nem jelenti azt, hogy Isten sohasem választ más utat, hogy keresztyén emberek odamehetnek teljesen ismeretlen személyekhez is, és közel vihetik nekik az evangéliumot. Isten ezt is felhasználhatja. De sokkal meggyőzőbb, ha a hívő ember azoknak tesz bizonyságot, akik már ismerik őt, és akik láthatják, hogy Jézus Krisztus átformálta életét. Így tett András is.

Walter Henrichsen beszélt egyszer egy fiatalemberről, aki nagy gondban volt, hogyan lehetne az Úr Jézus bizonyságtevője a főiskolán, ahol tanult. Henrichsen megkérdezte tőle: ,,Joe, hány hallgatót ismersz voltaképpen személyesen? Olyanokra gondolok, akiket név szerint ismersz." Kiderült, hogy a fiatalember mindössze két vagy három hallgatót ismert személyesen, noha már néhány hónapja a főiskolán volt. ,,Azt mondtam neki: 'Joe, azt szeretném, ha a következő négy hét alatt annyi hallgatót ismernél meg személyesen, ahányat csak lehet.
kalmanpiroska, 2019. szeptember 30. hétfő, 10:34
Ritkán hallható mesterek lépnek fel a Budapesti Nemzetközi Gitárfesztiválon
ki Eötvös József.

Hangsúlyozta: a világhírű karmester és lantművész, Paul O'Dette 16. századi angol reneszánsz művekkel lép színpadra a fesztiválon. Felvételei közül kiemelkedik John Dowland angol reneszánsz zeneszerző megismételhetetlenül magas színvonalú összkiadása.

"Élőben talán még varázslatosabb, ahogy a kezei alól megszólalnak ezek a darabok" - fogalmazott Eötvös József.

Hozzátette: a harmadik vendég a Spanyolországban élő skót származású David Russell, aki az 1980-as években még fiatal pályakezdő művészként lépett fel az 1973-ban életre hívott esztergomi gitárfesztiválon. Ma a világ egyik leghíresebb gitárművésze, megteheti, hogy az utóbbi időben nagyon kevés koncertet ad, elsősorban családjának, hobbijának él. Afrikai és indiai gyermekeket megsegítő fontos jótékonysági kezdeményezések is fűződnek a nevéhez.

"Amikor hangszerhez nyúl, az embernek eláll a szava. Még egy gitárost is meglep, amilyen intenzitással képes megszólaltatni ezt a halk hangú hangszert" - mondta.

A
velemenyezd, 2019. szeptember 28. szombat, 22:23
1/171
Képek, videók
győr_erdő péter1025.jpg
maroka
2019. október 25. péntek, 10:06
erdő péter0916.jpg
maroka
2019. szeptember 16. hétfő, 21:52
erdő péter bíboros0911.jp
maroka
2019. szeptember 11. szerda, 11:13
erdő péter_veszprém0902.j
maroka
2019. szeptember 02. hétfő, 12:36
erdő péter0901.jpg
maroka
2019. szeptember 01. vasárnap, 16:46
erdő péter0901_2.jpg
maroka
2019. szeptember 01. vasárnap, 16:44
erdő péter0820.jpg
maroka
2019. augusztus 20. kedd, 19:48
erdő péter0820_2.jpg
maroka
2019. augusztus 20. kedd, 19:48
erdő péter 0610.jpg
maroka
2019. június 10. hétfő, 18:03
erdő péter0514.jpg
maroka
2019. május 14. kedd, 13:24
erdő péter0326.jpg
maroka
2019. március 26. kedd, 16:48
erdő péter0 üzenete306.jp
maroka
2019. március 06. szerda, 12:01
eucharisztikus ima.jpg
maroka
2018. május 21. hétfő, 10:58
2020 Eucharisztikus kongr
maroka
2017. június 22. csütörtök, 19:35
Címkék
központi szemináriumban, fiatalabb nőért, Pápai Magyar Intézetben, félelemtől szinte, baleset után, halk hangú, roma felzárkóztatással, közös létre, karzaton dolgozott, régi rendhez, városából valók, lelkigyakorlatos csend, Bángi-Magyar Anna, fiatalember azonban, hallei zsinagóga, ember életének,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.