Belépés
2019. augusztus 25. vasárnap | 34. hét | 237. nap | 17:45 | Lajos, Patrícia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Mai harmónia kártyám
HarmoNet Harmóniakártya (2019-08-25)

Kedves eva6 !

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Egyensúly hatja át.
Orrszarvú - rendíthetetlenség, férfierő, harcosság

Az orrszarvú a természetben legtöbbször magányosan él, a fiatalok választanak párt maguknak rövid időre. A nőstény orrszarvúk gyakran közösen fürdőznek. A hímek territóriumot jelölnek ki a maguk számára, gyakran élet-halál harcot vívnak egymással. Bőrük vastag, akár két centiméter is lehet, szinte páncélszerű. Ez a kártya egyik oldalról brutálisan erős, nyers fizikai erőt jelent, másfelől a férfi-princípium megerősödését. A hagyomány szerint ugyanis az orrszarva porrá törve férfias nemző erőt hoz. Ez a hiedelem az állatot a kihalás szélére sodorta. A kártya azt mutatja:
eva6, 2019. augusztus 25. vasárnap, 09:30
Kajak-kenu-vb - Kopasz és Lucz Dóra döntős, újabb négy kvótaszerzési esély elszállt
kerülésért. Féltávnál még úgy tűnt, lemarad a továbbjutásról, de aztán remek hajrájával feljött a második helyre a lengyelek olimpiai ezüstérmese, Marta Walczykiewicz mögé, így vízre szállhat egy nap múlva az éremért és a kvótáért.

"Nagyon örülök, hogy sikerült, az edzőmmel majd elemezzük a történteket, és aztán készülök a fináléra. Minden úgy alakult, ahogy terveztük. Nem gondolok a kvótaszerzésre, a döntőben az a célom, hogy kihozzam magamból a legjobbat" - nyilatkozott az UTE 24 éves kajakosa.

A férfiak hasonló számában a négy középfutamból csak az első két-két versenyző és a legjobb harmadik jutott tovább. Csizmadia Kolos futamát hibás rajt miatt visszalőtték, majd a magyar versenyző óriásit harcolt, de végül hat századmásodperccel lemaradt a harmadik helyről, amely döntőt ért volna.

"Tökéletes pályát mentem, a többiek egyszerűen jobbak voltak - értékelt az Angyalföldi VSE 23 éves kajakosa. - A berúgást még vissza kell majd néznem, de egyébként jól mentem. A visszalőtt rajt sem zavart meg,
velemenyezd, 2019. augusztus 23. péntek, 18:52
Heti viccek
Tárgy: Fwd: Heti viccek

Mi a hosszú élet titka: Az evésnél előredőlni. Az ivásnál hátradőlni. A munkánál félreállni!

Egy orvosnál csőtörés van, így hát hív egy vízvezeték szerelőt. A szerelő ki is jön. Egy fél óra alatt kicseréli a hibás csőszakaszt, majd benyújtja a számlát 30.000 forintról. Az orvos teljesen elképed

- Ez hihetetlen! Ennyit én, mint elismert orvos sem keresek! A szerelő csak mosolyog:

- Tudom, én sem kerestem ennyit, amíg orvos voltam!

Ödön nőtlen volt, egyedül élt apjával, és a családi vállalkozásában dolgozott. Amikor megtudta, hogy beteg édesapjától egy vagyont fog örökölni, úgy döntött, hogy megnősül, és feleségével együtt élvezi majd az életet. Egy fogadáson pillantotta meg a legszebb nőt, akit valaha is látott. Elállt a lélegzete.

- Lehet, hogy átlagos férfinak tűnök - vallotta be álmai asszonyának - de pár hónap múlva,
amikor apám meghal, 65 millió euró örököse leszek.

A lenyűgöző hír
lovaszmarika, 2019. augusztus 22. csütörtök, 10:37
Szép napot mindenkinek!
elsajátítanák a kétkezi munka szépségét.
Ahol rá tudnának csodálkozni egy-egy kihajtott növényre, ami az általuk elvetett Magból nő ki, ahol a fülükbe csipogna a sok szárnyas reggelenként, amikor szórják nekik a Magot.
Egy világ, ahol nem csak az lenne a lényeg mi van a bankszámlán, az aktuális plazaakciókban, a fiúk autói hány lóerőt rejtenek.
Az én világomban visszaadnám az eredeti családi értékeket. Hagyományos, ősi mód: az asszony otthon, a férfi munkában. Persze ehhez Asszonyok kellenek és Férfiak. A nők megint megtanulnának szülni, az Anyaság visszakaphatná eredeti szépségét, ahol nem szégyen a szoptatás után a megereszkedett mell, s nem keresnék gennyesre magukat a plasztikai sebészek, holmi ál-férfi soviniszta megfelelőség tükrében.
A Férfi Igazi Férfi lenne, újra meg tudná becsülni a család szó fogalmát, egy olyan világban, ahol a nézetkülönbözőségek elől nem a válásba menekülnének, hanem felvennék a kesztyűt, s szembenéznének önmagukkal és a problémákkal. Ahol a munka számukra
kirscha, 2019. augusztus 22. csütörtök, 10:26
Elmélkedés: Szent István királyról
vezette, hanem határozott célja volt. A keresztény hitben felismerte azt az örök érvényű igazságot, amelyre építeni lehet. Az volt a célja, hogy országa biztonságban legyen. Tudta, hogy a biztonság, a rend, a béke megteremtéséhez nem elegendő a kard ereje, hanem meg kell teremtenie az erkölcsi értékek tiszteletben tartását. Tudta, hogy nem elég a férfias bátorság, amelyre bizony nagy szükség van a külső fenyegetések és veszélyek sikeres elhárítása érdekében, hanem szükség van arra is, hogy a hazát védelmező férfiak tudjanak olykor letérdelni és imádkozni. Mert az tud bátran nézni az ellenség szemébe, aki bizalommal tud feltekinteni Istenre.
A biztonság megteremtése mellett István királynak az volt a célja, hogy magasabb életeszményt állítson népe számára. Ez az életeszmény, a keresztény hit és a hit szerinti élet, évszázadokon keresztül megtartó erő volt, és ma is az. Ez segít minket, hogy ne csak az egyéni érdekeket nézzük, hanem a közösség javát is szem előtt tartsuk. Ez adja számunkra az erőt, hogy
maroka, 2019. augusztus 20. kedd, 20:22
Hűséged dicsőíti Őt
cédulát nyomott a kezébe. Futó pillantást vetett rá, és ezeket a szavakat olvasta: ,,Akik engem dicsőítenek, azoknak dicsőséget szerzek." Ezen a napon nemcsak hogy győzött és olimpiai aranyérmet nyert, hanem új világrekordot is állított fel.

Az Úr azután még nagyobb dicsőséggel tisztelte meg, amennyiben szolgálhatott neki Távol-Keleten. A második világháborúban a japánok internálták, és koncentrációs táborban halt meg. Elnyerte a mártírkoszorút.

Adam Clarke és Eric Liddel olyan férfiak sorában állnak, mint József, aki tiszta jellemével dicsőítette meg az Urat, és akinek Isten azt a dicsőséget szerezte, hogy népének megmentőjévé válhatott a nagy éhínség idején; Mózes, hűségét Isten azzal dicsőítette meg, hogy ő lehetett az, aki kivezette Izráelt az egyiptomi fogságból. Dánielt meg nem alkuvó jelleme a Babiloni és a Perzsa Birodalom előkelői közé emelte. És végül - az Úr Jézus, úgy dicsőítette meg Atyját, ahogyan senki más, és aki ezért olyan nevet kapott, amely minden név fölött
kalmanpiroska, 2019. augusztus 17. szombat, 08:15
Jó tudni - az egészségünkért
spenót, a bimbós kel, a paraj, valamint a tej- és tejtermékek, és a máj. A szervezet számára szükséges K-vitamin mintegy felét K1-vitamin formájában a táplálékkal készen visszük a szervezetbe, a szükséglet másik fele pedig a bélben megfelelő előanyagokból keletkezik a jótékony hatású bélbaktériumok közreműködésével, ez a K2-vitamin. Ebből következik, hogy vegyes táplálkozás és egészséges bélflóra esetén a szervezet ellátottsága kielégítő.

Ajánlott bevitel

Az ajánlások eltérőek a férfiak és a nők esetében. Egy felnőtt férfinak naponta 120 mcg K-vitaminra van szüksége egy nap, míg a nőknek csupán 90 mcg-ra. A sötétzöld leveles zöldségekben igen sok a K-vitamin, de a brokkoliban, a kelbimbóban, a kelkáposztában is nagy mennyiségben találjuk meg. Felszívódásához nagyon fontos, hogy megfelelő mennyiségben fogyasszunk olajokat, például olívaolajat vagy repceolajat, mert ezekben tud a legjobban oldódni ez az anyag.

Kiknek nem ajánlott szedni K Vitamint?

Véralvadás gátló
pacsakute, 2019. augusztus 16. péntek, 22:11
Szép napot mindenkinek!
Orosz rendőr egy fiatal fiút hurcol el Szentpéterváron, a nyugdíjkorhatár tervezett emelése ellen tartott tüntetésen

Oroszországban komplett trollhadsereget tart fenn az állam hasonló célból, mint az előbb említett hirdetések.
A Facebook tájékoztatása szerint 2017 és 2015 között 126 millió amerikai felhasználó találkozhatott az oldalán orosz propagandával.
A Google is elismerte, hogy több tízezer dollárért vettek oroszok - köztük az orosz kiberhadviselés központja, az Internet Research Agency - hirdetéseket a cégcsoport olyan felületein, mint a Gmail, a Google-kereső vagy a Youtube.
Magyarországon úgy 2016 környékén érte el a csúcsát a műfaj, amikor közel 100 álhíreket gyártó
kirscha, 2019. július 30. kedd, 10:05
Kajak-kenu ob - Három címvédés 1000 méteren
ketten Sáfrán Mátyással és Bakó Tamással kiegészülve megismételték tavalyi sikerüket.

A női kajakozóknál a vb-re készülő legjobbak távollétében a négyesben kétszeres olimpiai bajnok Fazekas-Zur Krisztina nyerte az egyest, párosban és négyesben pedig egyaránt a KSI többnyire fiatal versenyzőkből álló egységei szerezték meg az első helyet.

Szombaton az 500-as, vasárnap pedig a 200-as és 5000-es döntőket rendezik az ob-n.

Eredmények (a szövetség eredményközlője alapján):

1000 m:

férfiak:

--------

K-1:1. Kopasz Bálint (Graboplast Győr) 3:20.097 p2. Noé Bálint (BHSE) 3:23.1723. Dombvári Bence (BHSE) 3:25.327

K-2:1. Erdőssy Csaba, Bogár Gábor (Graboplast Győr, Szolnok) 3:08.297 2. Noé Zsombor, Solti László (Merkapt-Mekler Ifjúsági TSE, Vasas) 3:09.3223. Varga Dominik, Györgyjakab Máté (MTK, UTE) 3:14.217

K-4:1. Erdőssy Csaba, Tóth Dávid, Kulifai Tamás, Kós Benedek (Graboplast Győr, UTE, Szarvas) 2:57.949 2. Nádas Bence, Birkás Balázs, Kuli István, Tótka Sándor (NKM
velemenyezd, 2019. július 26. péntek, 19:02
Strandröplabda ob - A Vasvári-nővérek nyertek Dunaújvárosban
A magyar szövetség honlapja szerint Hajós és Benkő a vasárnapi döntőben a Kiss Dániel, Bán Viktor duót győzte le, a pályafutásuk soránelső alkalommal négy közé jutó Vasvári-nővérek pedig a Dénesi Brigitta, Tóth Eszter kettős ellen nyertek. A testvérpár fiatalabb tagja, Zsófia augusztus elején ünnepli 15. születésnapját.

Az idei szezonból már csak a döntő van hátra, melyet augusztus 3-án és 4-én rendeznek a budapesti Lupa-tónál.

Eredmények, 4. forduló, Dunaújváros, a dobogósok:

férfiak:1. Hajós Artúr, Benkő Balázs (Strandröplabdázásért SE)2. Kiss Dániel, Bán Viktor (Pénzügyőr SE)3. Takács Gergely, Vincent Lacombe (Pénzügyőr SE)

nők:1. Vasvári Eszter, Vasvári Zsófia (Strandröplabdázásért SE)2. Dénesi Brigitta, Tóth Eszter (Gödöllői RC)3. Katona Janka, Sákovics Virág (Gödöllői RC)
velemenyezd, 2019. július 21. vasárnap, 18:52
Dina Márton megszakította Parti András sorozatát a hegyikerékpár ob-n
A 2010 és 2018 között folyamatosan aranyérmes, háromszoros olimpikon Partit az országúton is remek idényt futó két fiatal, a Tour de Hongrie két dobogósa előzte meg: Dina mögött másodikként Valter Attila zárt.

A nőknél a londoni olimpikon Benkó Barbara fölényes győzelemmel védte meg címét, Buzsáki Virágot és Schmidel Reginát megelőzve.

Eredmények:

férfiak:

-------1. Dina Márton (Kometa Cycling Team) 1:23:09 óra2. Valter Attila (CCC Development Team) 1:25:163. Parti András (Trek SE) 1:26:10

nők:

---1. Benkó Barbara (Ghost Factory Racing) 1:22:43 óra2. Buzsáki Virág (Pavé Cycling Academy) 1:31:223. Schmidel Regina (Cube-Csömör) 1:38:47
velemenyezd, 2019. július 20. szombat, 19:02
A nők között több az Alzheimer-kóros, mint a férfiak között
Korábban a tudósok úgy vélték, azért több a nő az Alzheimer-kórban és demenciában szenvedők között, mert a nők tovább élnek. A kutatók azonban most más okokat is feltártak. Az Alzheimer Szövetség Los Angeles-i nemzetközi konferenciáján adták közre eredményeiket, amelyek szerint az agyi kapcsolatok és a betegségkockázattal kapcsolatos, nemekre jellemző gének különbségei állnak a dolog hátterében.

Nagy-Britanniában mintegy félmillió nő szenved demenciában, a férfiak közül 350 ezren. A legtöbb embernél 65 éves kora után alakul ki a betegség, holott ez normálisan nem jár együtt az öregedéssel. Az Alzheimer-kór a fiatalabb embereket is elérheti.

A Vanderbilt Egyetem Orvosi Központjának kutatói több száz férfi és nő agyáról készült szkennelt képeken vizsgálták a tau-fehérje jelenlétét. Az Alzheimer egyik jellegzetes tünete ugyanis a tau-fehérjecsomók és az amiloid plakkok kialakulása az agyban. Ezek a mérgező, gubancos csomók megölik az agysejteket, ami memóriavesztéshez vezet.

A kutatók
velemenyezd, 2019. július 17. szerda, 18:02
1/413
Képek, videók
Harmóniakártya.jpg
1vargaildyko
2009. március 10. kedd, 19:22
Harmóniakártya
bimbaj
2008. január 12. szombat, 23:13
Születési szimbólumon.jpg
pacsakute
2017. november 10. péntek, 00:13
SZületési szimbólumom.jpg
pacsakute
2017. november 10. péntek, 00:13
Születési szimbólumom.jpg
pacsakute
2017. október 07. szombat, 00:09
Szimbólumon.jpg
pacsakute
2017. október 07. szombat, 00:09
Termékenység szimbólumok
furaila
2017. szeptember 20. szerda, 17:35
Szimbólumok 01.jpg
chillik
2017. február 05. vasárnap, 05:12
Szimbólumok 02.jpg
chillik
2017. február 05. vasárnap, 05:11
Szimbólumok 03.jpg
chillik
2017. február 05. vasárnap, 05:11
Szimbólumok 04.jpg
chillik
2017. február 05. vasárnap, 05:11
Szimbólumok 05.jpg
chillik
2017. február 05. vasárnap, 05:10
a_tudas_szimboluma.png
rozsa123
2015. augusztus 30. vasárnap, 10:14
Avian szimbólum
sanci81
2015. május 30. szombat, 19:33
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.