Belépés
2020. május 25. hétfő | 22. hét | 146. nap | 09:21 | Orbán
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Három embert hallgatnak ki gyanúsítottként a belvárosi kettős gyilkossággal összefüggésben
elmenekültek, de a rendőrök a személyleírás és ruházat alapján a bejelentéstől számított 10 percen belül elfogták a késeléssel gyanúsított fiatalt, aki épp csütörtökön töltötte be a 18. életévét. A fiatalember útközben eldobta a bűncselekményhez használt kést, ám azt a rendőrök a Paulay Ede utcában, egy autó alatt megtalálták.

Gál Sándor arról is beszélt, hogy az eddigi adatok szerint 10 fiatal verekedett össze, két, egymástól független, egymást nem ismerő társaság tagjai, akik 16 és 23 év közötti férfiak voltak és valamennyien budapestiek. Hozzátette: azt a nyomozás során kell tisztázni, hogy miért verekedett össze a két társaság és mi váltotta kis a súlyos bűncselekményt. Kérdésre válaszolva később azt mondta: az eddigi adatok szerint "ad hoc jellegű történet zajlott".

Elmondta: mindkét társaságból állítottak elő a rendőrök fiatalokat, ahogy fogalmazott, "az ellentábor elszámoltatása is folyamatban van" és elképzelhetőnek nevezte, hogy még a nap folyamán nőhet a gyanúsítottak száma.

Beszélt
velemenyezd, 2020. május 22. péntek, 15:42
Koronavírus - Közmunkára ítéltek két, rémhírt terjesztő férfit Békéscsabán
Egy 32 éves békéscsabai férfi különböző hírekből származó cikkrészletek és fényképfelvételek összeszerkesztésével létrehozott, valótlan tartalmat tett közzé egy weboldalon február 2-án. A köznyugalom megzavarására alkalmas, közveszéllyel járó esemény bekövetkezéséről szóló írás szerint Magyarországon koronavírussal fertőzött, lázas betegeket találtak Ferihegyen, akiket izolációs ruhába öltözött egészségügyi dolgozók vittek el és helyeztek karanténba.

A cikket a legnagyobb közösségi portál egyik csoportjában megosztotta. Egy 34 éves battonyai férfi, aki ennek az oldalnak az adminisztrátora, a bejegyzést nem törölte.

Az egymással ismerősi kapcsolatban lévő férfiak különböző weboldalakon rendszeresen megjelentettek nem ellenőrzött forrásból származó írásokat jövedelemszerzés érdekében.

A bíróság csütörtökön közveszéllyel fenyegetés bűntettében bűnösnek találta őket, a fiatalabb férfit 250 óra, míg társát 150 óra közérdekű munkára ítélték. Az ítélet jogerős.
velemenyezd, 2020. május 22. péntek, 10:21
Koronavírus - Olasz járványkórház vezetője: a világot nem lehet örökre karanténba zárni
Francesco Vaia kijelentette, támogatja a korlátozások enyhítését a mindennapi életbe való fokozatos visszatéréssel.

"Mindent újra kell nyitni, lehetetlenség az egész világot karanténba helyezni, az élet befagyasztása haszontalan, mivel nem szolgálja a járvány megállítását" - hangoztatta. Hozzátette, egyetért a határok megnyitásával, ha az eddig követett óvintézkedéseket országok és egyének továbbra is szigorúan betartják. Úgy vélte, a hatóságoknak folyamatosan szűrniük kell a fertőzötteket, de sokat számít a személyes felelősség is, ami például azt jelenti, hogy "tünetmentesen", de 37,5 foknál magasabb testhőmérséklettel nem szabad emberek közé menni.

"A vírus nem tűnik el magától, az óvintézkedések további betartásával segíthetünk neki távozni" - mondta az orvosprofesszor.

A fertőző betegségek kórházaként ismert Spallanzaniba szállították január 28-án egy római szállodából azt a kínai turistaházaspárt, akik az első fertőzötteknek számítottak az országban. "Sokat köszönhetünk nekik,
velemenyezd, 2020. május 21. csütörtök, 11:41
Tévhitek a csontritkulás körül
segíthetnek abban, hogy megelőzzük ezt a rettegett kórt. Ez nem más, mint a D-vitamin, a kalcium és a rendszeres testmozgás.

A következő tévhit, hogy csak a nők vannak kiszolgáltatva ennek a betegségnek, pedig ez sem teljesen igaz. Abban van némi igazság, hogy sokkal több nő szenved ebben a betegségben, mint férfi. Főleg a menopauza utáni időszak veszélyes a betegség szempontjából, de a megelőzés azért is fontos, hogy ez az arány ne legyen olyan szembetűnő, mint amilyen most is. 50 év fölött a férfiak is fokozott kockázatnak vannak kitéve, de mivel ők kevésbé vesznek részt ilyen irányú vizsgálatokon, így a betegséget is gyakran már csak előrehaladottabb állapotban fedezik fel náluk, így a gyógyulási esélyeik is sokkal rosszabbak.

Sok fiatal csak legyint, ha meghallja azt a szót, hogy csontritkulás, hiszen úgy vannak vele, hogy ez az öregek betegsége. Ez valóban így van, viszont fiatal korban kell azért lépéseket tenni, hogy idősebb korban ne fenyegesse őket ennek a betegségnek a réme.
pacsakute, 2020. május 15. péntek, 22:35
Összefüggést találtak a mérgező vegyi anyagok és a lisztérzékenység között
hírportálon.

A szakemberek kimutatták továbbá, hogy a nők esetében - akik körében eleve jóval magasabb a cöliákia előfordulási aránya -, a növényvédőszereknek való fokozott kitettség legkevesebb nyolcszorosára növelte a lisztérzékenység kockázatát.

Azok a fiatal lányok, nők, akiknek vérében magas volt - az egyebek között ételfőző és -tároló fémfelületek gyártásához használt - perfluoroalkil vegyületek szintje, ötször-kilencszer nagyobb eséllyel küzdöttek lisztérzékenységgel. A fiatal fiúknál, férfiaknál pedig kétszer nagyobb eséllyel állapítottak meg lisztérzékenységet, ha a vérükben emelkedett volt az égésgátlóként használt polibrómozott-difenil-éterek szintje. A kutatók szerint további vizsgálatokra van szükség annak bizonyításához, hogy ezek a mérgező anyagok a lisztérzékenység közvetlen kiváltói okai közé tartoznak.

Mint hozzátették, mindegyik érintett kemikália negatív hatással van az állatok és az emberek hormonrendszerére, amely kulcsszerepet játszik a nemi fejlődésben és a
velemenyezd, 2020. május 12. kedd, 18:42
Koronavírus - Óvatosak a párizsiak a karantén feloldása után
A szeles, szürke, fagyos reggelen még csak néhány, szájmaszkot viselő munkába indulót lehetett látni az üres párizsi utcákon, a délutáni napos időben azonban már megjelentek családok, sétáló nyugdíjasok és csapatba verődő fiatalok is az utcákon és a Szajna-parton, a fodrászszalonok előtt pedig elsősorban férfiak várakoztak türelmesen.

Március 17. óta hétfőn hagyhatták el először otthonaikat a franciák igazolás nélkül, de Párizsban még nem sok minden változott az előző hetekhez képest: a híres Champs-Elysées sugárúton vagy az Eiffel-torony környékén csendes volt minden, nem sok embert lehetett látni, a luxusmárkák üzleteiben hiába fertőtlenítettek mindent a maszkot viselő eladók, a vásárlók még nem özönlötték el a boltokat.

"Turistanegyedben vagyunk, de jelenleg nincs erre egyetlen turista sem" - mondta egyikük a francia hírügynökségnek.

A karanténból való kiszabadulás örömének nyoma sem volt hétfőn Párizsban, a felmérések szerint az emberek félnek attól, hogy a járvány második hulláma
velemenyezd, 2020. május 11. hétfő, 19:32
Motiválják a fiatal riválisok a hegyikerékpáros Parti Andrást
"A srácok, akik rajtam kívül még futják a kvótát, Dina Márton és Palumby Zsombor, többet hozzá tudnak tenni, mint a korábbi években" - fejtette ki a 37 éves versenyző az M1 aktuális csatornának. Hangsúlyozta, ez a pontgyűjtés szempontjából ideális, mivel több versenyző pontjai adódnak össze, viszont egymás között is meg kell majd küzdeni az indulási jogért. - "Majd a válogatóversenyeken, amikor ott tartunk, hogy ki mehet az olimpiára, egymás ellen kell versenyeznünk."

Mint mondta, ő áll a legjobban a tavalyi válogatók alapján, ám nem tudja, jövőre milyen rendszer szerint jelölik ki ezeket.

"Fel kell kötnöm a gatyát a srácok ellen, tavaly Marci párszor megcsípett, nagyon erős tud lenni, ha jó napjai vannak. Ez extra motivációt is ad, hogy még jobb és erősebb legyek, még jobban odategyem magam a versenyeken. Ott lihegnek a nyakamban, így nem dőlhetek hátra. Sőt..." - fejtette ki Parti, aki saját erősségének a stabil, konstans formát nevezte, miáltal mindkét irányban kevesebb a kiugró
velemenyezd, 2020. május 08. péntek, 11:41
A monstrancia kalandos és csodálatos története
előre megtanultuk, nem is akárhogy! Az iskolásokat összegyűjtötték a VIII. kerületben. A Tavaszmező utcában emlékezetem szerint egy nagy üres telek volt, ott gyűltünk össze a szabadban és ott tanították nekünk a kongresszusi éneket; maga az alkotó, Koudela Géza pap-zeneszerző is jelen volt. (...)
Egyik délelőtt volt az ifjúság szentmiséje. Ahol most a korcsolyapálya van a Városligetben, ott volt az iskolánk részére kijelölt hely, ott gyülekeztünk, és a Millenniumi emlékműnél zajlott a liturgia. A férfiak éjszakai szentségimádásán az édesapám is részt vett.
A hajós körmenetre is jól emlékszem. Este a kivilágított hajón vitték az Oltáriszentséget a Dunán, a papság körülötte, és ahogy az emberek mostanság augusztus 20-án kivonulnak a Duna-partra megnézni a tűzijátékot, ugyanúgy tele volt a part. Oda nem az iskolával szervezetten mentünk. Nagyon felemelő volt, úgy éreztük, hogy most egy templom van a Duna közepén.
A szüleimmel az Örök imádás templomba jártunk, ott mutatták be azt a monstranciát,
maroka, 2020. május 08. péntek, 08:01
Koronavírus - Uniós felmérés szerint sok EU-tagországban nem bíznak sem az uniós, sem a tagállami járványkezelé
- Franciaországban, Olaszországban és Spanyolországban - a legjellemzőbb.

Az uniós tagállamok válaszadóinak több mint fele aggodalmát fejezte ki jövője miatt, mindössze 45 százalékuk válaszolt úgy, hogy optimistának érzi magát. A kimutatások szerint Franciaországban, Belgiumban, Olaszországban és Görögországban a legborúlátóbbak a mostani járvány kapcsán az állampolgárok.

Az online kérdőívet kitöltők több mint egynegyede átmenetileg vagy végleg elveszítette állását, ez a probléma a fiatal férfiakat érinti leginkább. Romániából, Olaszországból, Franciaországból és Ciprusról számoltak be a legtöbben munkaidő-csökkentésről, a legkevesebb ezzel kapcsolatos beszámoló az észak-európai országokból érkezett.

Negyven százaléka a megkérdezetteknek jelezte, hogy sokkal rosszabb pénzügyi helyzetbe került a járvány okozta gazdasági válság miatt, a munka nélkül maradtak 82 százaléka nem képes háztartását tovább fenntartani. Életszínvonal-csökkenést Görögországból és Bulgáriából jelentették a
velemenyezd, 2020. május 07. csütörtök, 19:42
Koronavírus - KINCS: tovább erősödik a családon belüli összetartás a járványhelyzetben
kapcsolatokat: a megkérdezettek negyede (24 százalék) azok javulásáról számolt be, 71 százaléknál nincs változás és csak 4 százalék érzi úgy, hogy romlottak a családi kapcsolatai a veszélyhelyzet óta. Az emberek 45 százaléka nyilatkozott úgy, hogy most több időt tud fordítani családtagjaira.

A felmérésből az is kiderül, hogy a veszélyhelyzetben a válaszadók alig negyede (24 százalék) érzi feszültebbnek magát, az emberek 47 százaléka inkább nyugodtan, higgadtan éli meg a jelenlegi helyzetet.

A férfiak és a fiatalok általában nyugodtabbak: a férfiak 51 százaléka, míg a nők 44 százaléka, emellett a 30 év alattiak 56 százaléka, míg a negyveneseknek mindössze 36 százaléka tekinti magát inkább nyugodtnak, mint feszültnek.

Közölték azt is, a többség ismeri és betartja a koronavírus elleni védekezés szabályait: a döntő többség (94 százalék) azt állítja, hogy teljes mértékben betartja a vásárlási, kereskedelmi korlátozásokat és a kijárási korlátozást.

Az emberek többsége felelősen és tudatosan
velemenyezd, 2020. május 06. szerda, 09:11
A magyar lakosság több mint 83 százaléka támogatja a sakkolimpia rendezést
Bokányi Zita vezető kutató kedden délután egy online videokonferencia keretében ismertette az ezerfős, felnőtt lakossági mintán elvégzett felmérés eredményeit.

Ebből kiderült, hogy a magyar háztartások több mint felében van sakktábla, és a férfiak közel háromnegyede, a nőknek pedig több mint egyharmada tud sakkozni. Közülük majdnem minden második ember (44,4 százalék), jellemzően inkább a férfiak szokták játszani is ezt a szellemi sportot. A sakkozás elsősorban a legalább érettségivel rendelkező, városokban élő emberekre jellemző.

Bokányi Zita tájékoztatása szerint a megkérdezettek gyermekei közül majdnem minden negyedik fiatal tanul sakkozni.

A kutatás alapján a válaszadók többsége pozitívan vélekedik a sakkozásról: 62,4 százalékuk tartja fontosnak, hogy a gyermeke megtanuljon sakkozni, 92,5 százalékuk gondolja úgy, hogy jó hatással van a játékos szellemi képességeire, 78,7 százalékuk szerint pedig a személyiségére, mivel fejleszti a koncentrációt, az emlékezőtehetséget és a
velemenyezd, 2020. május 05. kedd, 18:43
Gyuri bácsi tanácsaiból
gerincsérvnél először a fokhagymás almaecettel kell lepucolni a gerincét.

És esetenként a fekete nadálytő tinktúrájával kell bekenni a térdét, vagy a vállízületét, vagy a

csípőízületét.

PROSZTATA :

Ha éjjel 2-nél többször kell pisilni, és akadozva jön a vizelet: 1 hónapban 1x kisvirágú füzike

tea 2 x 1 csészével. Meg kell tanulni a prosztata-tornát, ami abból áll, hogy a pisilést meg kell

szakítani többször, és ezzel izmosítják a prosztatájukat a férfiak. Ha már megnagyobbodott a

prosztata, akkor a következő teát kell inni, amit forrázni kell: PORCSINFŰ, KORPAFŰ,

KISVIRÁGÚ FÜZIKE, ezt össze kell keverni és 1 púpozott evőkanál teát le, kell forrázni

2,5 dl. vízzel, 10 percre lefedjük és állni hagyjuk, naponta 1 csésze.

Prosztata-megnagyobbodásra kisvirágú füzike nagyon jó rendszeresen használni, és tökmagot

kell enni, a héj nélküli tökmagot, ami úgy terem, héj nélkül. Ez egy gyógytök
pacsakute, 2020. április 30. csütörtök, 23:55
1/421
Képek, videók
Biológiai összefüggések,
hollygergo
2008. december 06. szombat, 15:00
a tökéletes gyilkosság
elisha24
2014. január 11. szombat, 14:12
gyilkosság a fehérházban
elisha24
2014. január 11. szombat, 14:09
VÖRÖS CSEPEL-i gyilkosság
furaila
2012. január 30. hétfő, 10:48
első gyilkosság.jpg
cziporra2
2011. december 21. szerda, 15:09
Gyilkosság tálalva800.jpg
hollygergo
2009. február 05. csütörtök, 11:16
Zárt körű gyilkosságok600
hollygergo
2009. január 31. szombat, 15:15
Gyilkosság a Metropolitan
hollygergo
2009. január 31. szombat, 15:14
Előjáték egy gyilkosságho
hollygergo
2009. január 31. szombat, 15:14
Gyilkosság pár pennyért60
hollygergo
2009. január 29. csütörtök, 20:46
Gyilkosság nyílt színen60
hollygergo
2009. január 29. csütörtök, 20:45
Paulay Ede.jpg
bgyorgyi4
2007. március 03. szombat, 00:19
belvárosi ferences templo
maroka
2019. július 09. kedd, 19:04
Szeged Belvárosi híd 1946
agica2004
2018. július 21. szombat, 23:24
Szeged Belvárosi híd felj
agica2004
2018. július 21. szombat, 23:22
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.