Belépés
2020. július 06. hétfő | 28. hét | 188. nap | 22:28 | Csaba
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Amerikai tüntetések - Washingtonban nem voltak konfrontációk, New Yorkban csökkent a feszültség
Washingtonban a Nemzeti Gárda és a városi rendőrség jelentős létszámban volt jelen a belváros utcáin, megerősítették a Fehér Ház védelmét, és a város felett repülőgépekről és helikopterekről ellenőrizték a megmozdulásokat.

Az amerikai televíziós tudósítások tanúságai szerint a demonstrálók két csoportra oszlottak: egyikük a törvényhozás épületénél tüntetett, a másik csoport pedig a Fehér Háznál gyülekezett. A Fehér Házhoz vezető utcákat katonai járművekkel lezárták, és a közeli utcákban is végig páncélozott katonai járművek sorakoztak. Erőszak és összecsapások azonban nem voltak.

New Yorkban is békésebb volt az éjszaka, bár ott az erős rendőri jelenlét mellett a zuhogó eső is visszavonulásra késztette a tüntetőket. A metropoliszban viszonylag korán, helyi idő szerint este 8 órától kijárási tilalom volt érvényben. A Manhattanbe vezető hidakat lezárták a forgalom elől. Többtucatnyi tüntetőt vettek őrizetbe, mert megsértették a kijárási tilalmat.

Zűrzavar volt viszont Brooklynban, ahol a
velemenyezd, 2020. június 04. csütörtök, 08:11
A kínai külügyminiszter bírálta a nemzetközi politikában alkalmazott erőszakos magatartást
Az iráni külügyminiszter pedig, aki oroszországi látogatásról érkezett a kínai fővárosba, újságírók előtt megerősítette: Teherán és Peking továbbra is védelmezni fogja nemzeti érdekeit, fel fog lépni a monopolhelyzetre való törekvés ellen, a nemzetközi kapcsolatokat meghatározó alapelvek érvényesüléséért.

Az iráni külügyminiszter pekingi látogatása előtt Irán, Kína és Oroszország haditengerészete először folytatott közös hadgyakorlatot.

Kína és Oroszország is aláírta Franciaországgal, Nagy-Britanniával, Németországgal és az Egyesült Államokkal együtt a 2015-ben létrejött hathatalmi megállapodást, melynek értelmében feloldották az Iránnal szemben elrendelt szankciókat, amiért cserébe Teherán korlátozta atomprogramját. 2018-ban azonban az Egyesült Államok kilépett a megállapodásból - Kína éles kritikáját váltva ki ezzel -, és súlyos gazdasági szankciókat vetett ki Iránra, megakadályozva, hogy külföldön nyersolajat értékesíthessen.

Teherán ezután, a nyugati hatalmak bírálatai ellenére,
velemenyezd, 2019. december 31. kedd, 12:41
Kamatdöntés - Monetáris tanács: a monetáris politika változatlanul támogató, a gazdaság finanszírozási költsége
legalább 2 százalékpontos növekedési többlet fenntartása mellett a következő években is folytatódik a testület szerint.

A lazább monetáris politikai környezet tartósan fennmarad és további lazító lépések várhatóak. A nemzetközi pénzügyi piaci hangulat a tanács szerint az előző kamatdöntés óta változóan alakult. A kockázatvállalási hajlandóságot a nemzetközi kereskedelempolitikával kapcsolatos fejlemények, a globális növekedés lassulásával kapcsolatos félelmek erősödése, a közel-keleti geopolitikai feszültségek, valamint a Brexittel kapcsolatos történések befolyásolták. Az olajárak csökkentek az elmúlt hónapban.

A közleményben felidézik, hogy a tanács július 1-jén 300 milliárd forintos keretösszeggel elindította vállalati kötvényvásárlási programját, ennek keretében az MNB szeptemberben nagy érdeklődés mellett megkezdte a vásárlásokat.

A program szervesen kiegészíti a 2019 elején elindított növekedési hitelprogram fix (nhp fix) konstrukciót, amelynek keretében a hitelintézetek szeptember
velemenyezd, 2019. október 22. kedd, 16:32
Figyelő - Varga Judit: a tények minket igazolnak
bevándorlásügyben kialakított álláspontjában változásra engednek következtetni Ursula von der Leyen európai bizottsági elnök és Emmanuel Macron francia elnök nyilatkozatai, a külső határok megvédésének hangsúlyozása, valamint a német belpolitikai folyamatok.

Továbbá a dublini reformcsomag teljesen megfeneklett, a nyugat-európai politikusok közül is sokan belátták, hogy nem lehet olyan dolgokat ráerőltetni a tagállamokra, amelyek sértik az érdekeiket - folytatta a miniszter, hozzátéve, hogy a feszültségek ugyanakkor továbbra is fennmaradnak Nyugat-Európában.

Nekik most elsődleges kérdés, hogy mit kezdjenek azokkal a gazdasági bevándorlókkal, akik "már náluk vannak és eszük ágában sincs hazamenni" - mutatott rá.

A jogállamiság és az EU kérdéskörét érintő felvetésre válaszolva Varga Judit arról beszélt, hogy a nemzetközi szakmai meghatározás szerint a jogállamiság betartása elsősorban a nemzeti intézmények - alkotmánybíróság, bíróságok, ombudsmanok - elsődleges feladata, és ez abból ered, hogy az
velemenyezd, 2019. szeptember 05. csütörtök, 12:52
Kamatdöntés - Elemzők: továbbra is marad a laza monetáris politika
normalizálását célzó intézkedéssorozat szüneteltetését jelentené - tette hozzá.

A CIB Bank elemzésében kiemelte: a tény, hogy a júniusban megemelt inflációs előrejelzés ellenére a minimális likviditásszűkítésen túl más változtatásra nem került sor, és azóta sem módosították a monetáris kondíciókat, azt sugallja, hogy a jegybank (kihasználva a külső környezet által generált mozgásteret, a nagy jegybankok "galamb" fordulatát) egy szintig tolerálja a magasabb inflációt. Amíg nem alakulnak ki piaci feszültségek (például gyors forintgyengülés), vagy nem romlanak érdemben az inflációs kilátások, nem gyorsít a normalizálási tempón.

Az adatvezérelt üzemmódban lévő monetáris politika várhatóan továbbra is csak a minimálisan szükségesnek látszó szigorító lépésekkel fog előrehaladni - tették hozzá.

Varga Zsombor, az Erste Bank junior makrogazdasági elemzője úgy fogalmazott: "a keddi kamatdöntő ülés a szeptemberi, Inflációs Jelentésre támaszkodó nagyobb jelentőségű ülés előtti állásfoglalásnak
velemenyezd, 2019. augusztus 27. kedd, 17:01
Varga Mihály: a kormány támogatja a munkaerő országon belüli mozgását
Varga Mihály a homokháti kisvárosban épült 94 férőhelyes Szent Benedek Munkásszálló átadásán azt mondta, bízik abban, hogy a kormány intézkedései jelentősen hozzájárulnak a munkaerőpiaci feszültségek enyhítéséhez, és minden vállalkozás, amely fejleszteni kíván, hozzájut a szükséges munkaerőhöz.

A kormány által indított program keretében eddig 22 munkásszálló építéséről, összességében 8 milliárd forintnyi beruházásról született döntés, ez 3 ezer munkavállaló elhelyezését teszi lehetővé. Ősztől már nemcsak önkormányzatok, hanem magánvállalkozások is pályázhatnak munkásszállás építésére - tudatta a miniszter.

Hozzátette: a munkaerő mobilitását segíti a lakhatási támogatás kiterjesztése is.

A szakképzési rendszer átalakításával pedig az oktatást egyre jobban a gazdaság igényeihez igazítják - mondta a miniszter.

Varga Mihály kifejtette, a világgazdaságban a lassulás jelei mutatkoznak, ezért a magyar gazdaság eddig elért eredményeit meg kell védeni. Ennek érdekében a kormány átfogó
velemenyezd, 2019. július 05. péntek, 13:21
Amundi Alapkezelő: kitarthat a gazdasági növekedési ciklus
fejlett világban a növekedési ütem stabilizálódása valószínűsíthető.

Magyarországon idén még fennmaradhat a hosszabb távon tartható tempónál gyorsabb ütemű növekedés, utána viszont lassulás következhet.

Az Amundi csütörtöki közleményében Forián-Szabó Gergely, az alapkezelő befektetési igazgatója kifejtette: a magyar gazdaság jelenleg még egyértelműen túlfűtött állapotban van. A külső kereslet lassulása, illetve az uniós források csökkenése azonban belátható időn belül eltüntetheti ezt a feszültséget.

Ha az európai lassulás nem következik be, a Magyar Nemzeti Banknak (MNB) továbbra is gondot jelenthetnek a túlfűtöttségi, illetve inflációs kockázatok. A hazai munkaerőpiac feszítettsége miatt ugyanis a viszonylag magas bérdinamika alapesetben csak fokozatosan lassul, ami a nyomott európai infláció ellenére viszonylag magasan tarthatja a hazai fogyasztói árindexet - tette hozzá.

Az Amundi várakozásai szerint az MNB még az inflációs kockázatok fennmaradása esetén is kevesebbet fog szigorítani,
velemenyezd, 2019. május 23. csütörtök, 21:05
Új amerikai évszázad project
felkelést, akkor veszélybe kerülhet a 17 milliárd dollárnyi hitelcsomag.

Miközben zajlott a háború Kelet-Ukrajna ellen, választásokat tartottak, és Petro Porosenkót választották elnöknek.

> Brzezinski már 1997-ben megtervezte Oroszország, mint birodalom Ukrajnán keresztüli gyengítését

> "Ukrajna lángokban"-az új Oliver Stone film feltárja, hogyan hozta létre az USA az ukrán forradalmat és vérengzést

> "Nagyobb botrány,mint a Watergate!"-Gladio-művelet és a 'feszültség stratégiája'

> Ugyanazok a mesterlövészek lőtték mindkét oldalt Kijevben a jelenlegi USA/EU hátterű hatalom megbízásából!


A Wikileaks által 2008-ban kiszivárogtatott diplomáciai távirat alapján kiderült, hogy Porosenko kémként dolgozott 2006 óta az USA külügyminisztérium
menusgabor, 2018. november 14. szerda, 19:30
Dobos Hajnal
Vigalmas szívem a semmit sem kedveli
Azt se bánjam ha engem nem szeretnek
Csak ő tudjon szeretni
Ő tudjon szeretni


ÉRINTÉS

Érezted? Finom volt, mint a bársony.
És mint a kéthetes csikó
gerince, olyan ívű. S mint hóban a lábnyom,
olyan tűnékeny, olyan illanó.

Mi volt ez?
Mekkora feszültség kúszott át
kezemre rólad vétlenül!
Most bennem kering, nyugalmas honát
nem leli, ahol majd megül:
Hát tollam simítja át a papírra,
Csikóderék-bársonytenyérré...

Nem járhatok így,
zsibbad a tarkóm,
s véremet fülemben
vissza-visszahallom!

Ó, bolondság! Ó, kegyetlenség! Ó, ez szinte
szemfényvesztés, hiszen a semmi
bűvöli magát ilyen-olyan
menusgabor, 2018. október 03. szerda, 20:00
Eredeti Japán módszer
Eredeti Japán módszer
Gyógyítsd meg önmagad, ha hangulatzavar, fejfájás, idegi feszültség gyötörHogy tudok adni magamnak egy kis energetikai elsősegélyt presszopunktúrával, olyan esetekben, amikor pszichésen kimerült vagyok, ideges, fáradt, nyugtalan, vagy rossz hangulat vagy fejfájás tüneteivel küszködöm.

Az alábbi pontoknak a stimulálása 1 percig ajánlott, napi 2 alkalommal - Az eredmények nemcsak azonnal, hanem még jóval a kezelés után is fennmaradnak. otthon is kipróbálható és egyénileg is alkalmazható ez a módszer, de hosszantartó problémák esetén fontos megkeresni szakorvost, nehogy valami komolyabb betegség húzódjon meg a tünetek mögött.

Íme, a 4 pozíció:

1. pozíció:
Gyakorolj határozott nyomást a tenyered
sanci81, 2017. december 27. szerda, 15:38
A Nemzetközi Törvényszék ügyésze a Vojislav Seseljt felmentő ítélet visszavonását sürgeti
minden vádpont alól felmentette és szabadlábra helyezte a Szerb Radikális Párt (SRS) elnökét.

A most 64 éves politikust azzal vádolták, hogy felelős a Bosznia-Hercegovinában, Horvátországban és a Vajdaságban 1991 és 1994 között elkövetett bűncselekményekért. Ezeket a bűnöket félkatonai szervezetek követték el, az SRS-t vezető politikusnak pedig jelentős szerepe volt a toborzásukban: nacionalista gyűlöletbeszédei - amelyek gyakran a vajdasági magyarokat is célba vették - hozzájárultak az etnikai feszültségek szításához. Vojislav Seselj 2003-ban önként adta fel magát a Nemzetközi Törvényszéken, majd majdnem 12 évet töltött a hágai törvényszék scheveningeni börtönében, végül 2014-ben rossz egészségi állapotára való tekintettel ideiglenesen szabadlábra helyezték.

Szerbiában visszatért a politikai életbe. Az által vezetett Szerb Radikális Párt a 2015-ös előrehozott parlamenti választáson a harmadik helyen végzett. Seselj indult az áprilisban tartott szerb elnökválasztáson is, amelyek eredménye
velemenyezd, 2017. december 13. szerda, 17:03
Izrael bezárja a menekülttáborát
beleegyezésük nélkül költöztessük ki" - közölte a kormányfő.

2010-től kezdődően egyre nagyobb számú afrikai menekült lépett illegálisan izraeli területre az egyiptomi határ mentén. A hullám tetőpontján, 2012 elején havonta ezres nagyságrendről, akkor összesen ötvenötezer emberről számolt be a belügyminisztérium.

Izrael a menekültáradat megfékezésére 2013 decemberére kerítést húzott fel az egyiptomi határ mentén, de addigra sok tízezer menedékkérő élt az országban. Megjelenésük súlyos társadalmi feszültséget okozott elsősorban Tel-Aviv déli, szegényebb negyedeiben, ahová tömegesen telepedtek le az olcsóbb lakhatási költségek miatt.

Jelenleg mintegy negyvenezer afrikait tartanak nyilván, akik az utóbbi években nagy számban távoztak Kanadába és észak-európai államokba, illetve a titkos izraeli államközi megállapodások révén afrikai országokba.

Izrael több éve egyezményt kötött Ruandával a bevándorlók befogadásáról, de ez korábban csak az önkéntesen távozókra vonatkozott. Az afrikai
velemenyezd, 2017. november 19. vasárnap, 16:22
1/17
Képek, videók
a Discovery Washingtonban
mecsery
2013. január 18. péntek, 01:38
A család Washingtonban
lunczk
2007. április 29. vasárnap, 14:30
Magyar Nemzeti Gárda.jpg
agica2004
2011. március 23. szerda, 16:09
Magyar nemzeti gárda
laccc10
2010. november 05. péntek, 12:13
ház fehér.jpg
durcimarcika
2015. október 25. vasárnap, 20:09
A feher haz hatso resze
borigit
2015. augusztus 31. hétfő, 08:02
A feher haz az autobol
borigit
2015. augusztus 31. hétfő, 07:36
A Feher Haz
borigit
2015. augusztus 22. szombat, 11:20
A Feher Haz elott
borigit
2015. augusztus 22. szombat, 10:59
A Fehér Ház konyhája - 19
sanci81
2014. augusztus 25. hétfő, 14:54
B.O.-Sunny Fehér Ház.jpg
agica2004
2014. június 16. hétfő, 12:33
ház fehér1.jpg
durcimarcika
2014. június 05. csütörtök, 22:16
ház-fehér1.jpg
durcimarcika
2013. június 23. vasárnap, 16:25
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.