Belépés
2019. július 23. kedd | 30. hét | 204. nap | 05:05 | Lenke
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Varga Mihály: a kormány támogatja a munkaerő országon belüli mozgását
Varga Mihály a homokháti kisvárosban épült 94 férőhelyes Szent Benedek Munkásszálló átadásán azt mondta, bízik abban, hogy a kormány intézkedései jelentősen hozzájárulnak a munkaerőpiaci feszültségek enyhítéséhez, és minden vállalkozás, amely fejleszteni kíván, hozzájut a szükséges munkaerőhöz.

A kormány által indított program keretében eddig 22 munkásszálló építéséről, összességében 8 milliárd forintnyi beruházásról született döntés, ez 3 ezer munkavállaló elhelyezését teszi lehetővé. Ősztől már nemcsak önkormányzatok, hanem magánvállalkozások is pályázhatnak munkásszállás építésére - tudatta a miniszter.

Hozzátette: a munkaerő mobilitását segíti a lakhatási támogatás kiterjesztése is.

A szakképzési rendszer átalakításával pedig az oktatást egyre jobban a gazdaság igényeihez igazítják - mondta a miniszter.

Varga Mihály kifejtette, a világgazdaságban a lassulás jelei mutatkoznak, ezért a magyar gazdaság eddig elért eredményeit meg kell védeni. Ennek érdekében a kormány átfogó
velemenyezd, 2019. július 05. péntek, 13:21
Amundi Alapkezelő: kitarthat a gazdasági növekedési ciklus
fejlett világban a növekedési ütem stabilizálódása valószínűsíthető.

Magyarországon idén még fennmaradhat a hosszabb távon tartható tempónál gyorsabb ütemű növekedés, utána viszont lassulás következhet.

Az Amundi csütörtöki közleményében Forián-Szabó Gergely, az alapkezelő befektetési igazgatója kifejtette: a magyar gazdaság jelenleg még egyértelműen túlfűtött állapotban van. A külső kereslet lassulása, illetve az uniós források csökkenése azonban belátható időn belül eltüntetheti ezt a feszültséget.

Ha az európai lassulás nem következik be, a Magyar Nemzeti Banknak (MNB) továbbra is gondot jelenthetnek a túlfűtöttségi, illetve inflációs kockázatok. A hazai munkaerőpiac feszítettsége miatt ugyanis a viszonylag magas bérdinamika alapesetben csak fokozatosan lassul, ami a nyomott európai infláció ellenére viszonylag magasan tarthatja a hazai fogyasztói árindexet - tette hozzá.

Az Amundi várakozásai szerint az MNB még az inflációs kockázatok fennmaradása esetén is kevesebbet fog szigorítani,
velemenyezd, 2019. május 23. csütörtök, 21:05
Dobos Hajnal
Vigalmas szívem a semmit sem kedveli
Azt se bánjam ha engem nem szeretnek
Csak ő tudjon szeretni
Ő tudjon szeretni


ÉRINTÉS

Érezted? Finom volt, mint a bársony.
És mint a kéthetes csikó
gerince, olyan ívű. S mint hóban a lábnyom,
olyan tűnékeny, olyan illanó.

Mi volt ez?
Mekkora feszültség kúszott át
kezemre rólad vétlenül!
Most bennem kering, nyugalmas honát
nem leli, ahol majd megül:
Hát tollam simítja át a papírra,
Csikóderék-bársonytenyérré...

Nem járhatok így,
zsibbad a tarkóm,
s véremet fülemben
vissza-visszahallom!

Ó, bolondság! Ó, kegyetlenség! Ó, ez szinte
szemfényvesztés, hiszen a semmi
bűvöli magát ilyen-olyan
menusgabor, 2018. október 03. szerda, 20:00
Eredeti Japán módszer
Eredeti Japán módszer
Gyógyítsd meg önmagad, ha hangulatzavar, fejfájás, idegi feszültség gyötörHogy tudok adni magamnak egy kis energetikai elsősegélyt presszopunktúrával, olyan esetekben, amikor pszichésen kimerült vagyok, ideges, fáradt, nyugtalan, vagy rossz hangulat vagy fejfájás tüneteivel küszködöm.

Az alábbi pontoknak a stimulálása 1 percig ajánlott, napi 2 alkalommal - Az eredmények nemcsak azonnal, hanem még jóval a kezelés után is fennmaradnak. otthon is kipróbálható és egyénileg is alkalmazható ez a módszer, de hosszantartó problémák esetén fontos megkeresni szakorvost, nehogy valami komolyabb betegség húzódjon meg a tünetek mögött.

Íme, a 4 pozíció:

1. pozíció:
Gyakorolj határozott nyomást a tenyered
sanci81, 2017. december 27. szerda, 15:38
A Nemzetközi Törvényszék ügyésze a Vojislav Seseljt felmentő ítélet visszavonását sürgeti
minden vádpont alól felmentette és szabadlábra helyezte a Szerb Radikális Párt (SRS) elnökét.

A most 64 éves politikust azzal vádolták, hogy felelős a Bosznia-Hercegovinában, Horvátországban és a Vajdaságban 1991 és 1994 között elkövetett bűncselekményekért. Ezeket a bűnöket félkatonai szervezetek követték el, az SRS-t vezető politikusnak pedig jelentős szerepe volt a toborzásukban: nacionalista gyűlöletbeszédei - amelyek gyakran a vajdasági magyarokat is célba vették - hozzájárultak az etnikai feszültségek szításához. Vojislav Seselj 2003-ban önként adta fel magát a Nemzetközi Törvényszéken, majd majdnem 12 évet töltött a hágai törvényszék scheveningeni börtönében, végül 2014-ben rossz egészségi állapotára való tekintettel ideiglenesen szabadlábra helyezték.

Szerbiában visszatért a politikai életbe. Az által vezetett Szerb Radikális Párt a 2015-ös előrehozott parlamenti választáson a harmadik helyen végzett. Seselj indult az áprilisban tartott szerb elnökválasztáson is, amelyek eredménye
velemenyezd, 2017. december 13. szerda, 17:03
Izrael bezárja a menekülttáborát
beleegyezésük nélkül költöztessük ki" - közölte a kormányfő.

2010-től kezdődően egyre nagyobb számú afrikai menekült lépett illegálisan izraeli területre az egyiptomi határ mentén. A hullám tetőpontján, 2012 elején havonta ezres nagyságrendről, akkor összesen ötvenötezer emberről számolt be a belügyminisztérium.

Izrael a menekültáradat megfékezésére 2013 decemberére kerítést húzott fel az egyiptomi határ mentén, de addigra sok tízezer menedékkérő élt az országban. Megjelenésük súlyos társadalmi feszültséget okozott elsősorban Tel-Aviv déli, szegényebb negyedeiben, ahová tömegesen telepedtek le az olcsóbb lakhatási költségek miatt.

Jelenleg mintegy negyvenezer afrikait tartanak nyilván, akik az utóbbi években nagy számban távoztak Kanadába és észak-európai államokba, illetve a titkos izraeli államközi megállapodások révén afrikai országokba.

Izrael több éve egyezményt kötött Ruandával a bevándorlók befogadásáról, de ez korábban csak az önkéntesen távozókra vonatkozott. Az afrikai
velemenyezd, 2017. november 19. vasárnap, 16:22
Harminchárom albánt ítéltek hosszú börtönbüntetésre terrorizmus miatt Macedóniában
Az ügyészség mind a 37 vádlott számára életfogytig tartó büntetést követelt, a bíróság viszont tizenhárom vádlottat 40 évnyi, hatot 20 évnyi, egyet 18 évig terjedő, további hatot pedig 12-14 évig terjedő börtönbüntetésre ítélt, négy vádlottat felmentett. Az ítélethirdetéskor a vádlottak nem tartózkodtak a teremben, ugyanis az albán himnusz éneklésével, valamint a macedóniai albánok egykori gerillahadserege, a Nemzeti Felszabadítási Hadsereg (UCK) nevének skandálásával zavarták a bíró munkáját, ezért kivezették őket.

A férfiak 2015 májusában az észak-macedóniai Kumanovóban támadtak rá a rendőrökre a város albán negyedében. A tűzharc halálos áldozatai közül nyolc rendőr, tíz pedig a fegyveres csoport tagja volt.

A vádirat szerint az albán fegyveres csoport egyes tagjai a szomszédos Koszovóból érkeztek Macedóniába, ahol helyi albánokkal közösen azt tervezték, hogy észak-macedóniai kormányépületekre támadnak. A csoport egy határőrállomás kirablásakor szerzett fegyvereket, és akkor támadt a
velemenyezd, 2017. november 02. csütörtök, 18:33
Észak-koreai válság - Szakértő: nem fegyveres beavatkozásra gondolhatott Trump
elmúlt évtizedek azt mutatják, hogy megegyezés jöhet létre és a jelenlegi status quo még sokáig fennmaradhat a Koreai félszigeten - közölte Csoma Mózes.

Mint elmondta: a fegyveres beavatkozás első jele az lenne, hogy megkezdik a külföldiek evakuálását Dél-Koreából, ahol a többi között 150 ezer amerikai, 40 ezer japán állampolgár, sok európai és mintegy egymillió kínai él. Ám egyelőre ennek semmi jele nem tapasztalható.

Ugyanakkor miközben vannak olyan országok, amelyek felvetették, hogy a feszültség miatt távol maradnának a 2018-as dél-koreai téli olimpiáról, az Egyesült Államok határozottan kijelentette, hogy részt vesz rajta. Ez szintén nem egy fegyveres beavatkozás előjele - fűzte hozzá.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy Trump novemberben távol-keleti körútra indul és felkeresi Kínát is. Ez alkalmat adhat, hogy alacsonyabb rangú amerikai és észak-koreai diplomaták tárgyalásokat folytassanak a kialakult helyzetről. Szintén a tárgyalásokra utal Rex Tillerson amerikai külügyminiszter korábban
velemenyezd, 2017. október 09. hétfő, 08:51
Londoni tűzvész - Lassan halad a segélyek folyósítása a túlélőknek és a károsultaknak
elsősorban azoknak szánják, akik elvesztették családtagjukat a tűzben, valamint a toronyház lakóinak, akik túlélték a szerencsétlenséget, de elvesztették otthonukat és ingóságaikat.

A Charity Commission a BBC-vel közölte: nyolc héttel a tűzvész után még csak 2,8 millió fontot osztottak szét a 18,9 millióból. A testület hozzátette, a jótékonysági szervezetek szeretnék megvitatni a túlélőkkel, hosszabb távon hogyan folyósítsák a fennmaradó összeget.

A grenfelli közösség köreiben viszont nő a feszültség, sokan ugyanis úgy vélik, egyes jószolgálati szervezetek működése nem átlátható, a segítség pedig nem érkezik meg hozzájuk elég gyorsan. A túlélők nem tudják - és egyre többször kérdezik -, hogy "hol van a pénz, ki osztja szét, miért nem érkezik meg" - mondta a Justice 4 Grenfell nevű csoport egyik képviselője, aki szerint nem világosak a feltételek sem, amelyek alapján a segélyeket folyósítják. "Nincsenek egyértelmű információk, könyörögni kell értük" - tette hozzá.

A segélyek célba juttatását
velemenyezd, 2017. augusztus 11. péntek, 12:22
Uniós biztos: veszélyezteti a török gazdaságot a diplomáciai feszültség fennmaradása
Az osztrák uniós biztos brüsszeli sajtótájékoztatója keretében újságírói kérdésre válaszolva kijelentette, hogy az Európai Unióhoz (EU) csatlakozni kívánó Törökország távolodóban van az európai értékektől.

Hahn aggodalmát fejezte ki a növekvő feszültség miatt, és hangsúlyozta, hogy Ankarának meg kell értenie a kialakult helyzet okait, ugyanis kedvezőtlen hatással van a turizmusra és a befektetésekre is, ha a politikai helyzet "ingatag, zavaros és törékeny".Az unió döntése szerint nem rekesztik be a török uniós csatlakozási tárgyalásokat, ugyanakkor a jelenlegi helyzet nem teszi lehetővé egyetlen újabb fejezet megnyitását sem - közölte a biztos. A támogatási pénzek folyósításával kapcsolatban pedig elmondta, mindaddig, amíg nincs döntés azok esetleges felfüggesztéséről, a kifizetések érvényben maradnak.

Mint mondta, Federica Mogherini, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője, Ömer Celik török Európa-ügyi miniszter és Mevlut Cavusoglu török külügyminiszter
velemenyezd, 2017. július 24. hétfő, 18:44
Amerikai védelmi miniszter: "nem állunk győzelemre Afganisztánban"
helyett várhatóan 5 százalékra tervezi növelni a költségvetését.

Szíriáról szólva a miniszter leszögezte: minden szükséges intézkedést meghoz az ottani amerikai katonák védelme érdekében. Hangsúlyozta, hogy a szíriai kormánybarát erők elleni csapásokat "önvédelemből" hajtották végre az elmúlt hetekben.

A szenátusi meghallgatáson részt vesz Joseph Dunford tábornok, a vezérkari főnökök egyesített bizottságának vezetője is. Dunford leszögezte, hogy a Katar és az egyes arab államok közötti feszültség nem érinti az amerikai katonai hadműveleteket. "Nagyon szorosan figyelemmel kísérjük a fejleményeket, s mivel valamennyi féllel kiváló kapcsolataink voltak, ez lehetővé teszi számunkra a szabad mozgást Katarból és a Katarba" - szögezte le Dunford, utalva a katari fővárostól, Dohától nem messze eső al-Udeid légibázisról indított hadműveletekre az Iszlám Állam nevű terrorszervezet ellen. A Pentagon a múlt héten ugyanezt erősítette meg, hozzátéve azonban, hogy a feszültség elmélyülése és hosszútávú
velemenyezd, 2017. június 13. kedd, 18:04
Szakértő: Észak-Korea a nukleáris programban látja a fennmaradás garanciáját
Csoma Mózes az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában azt mondta, az észak-koreai rezsim a koreai háború időszaka óta arra készül, hogy meg fogják támadni. Ezért már régen a föld alá vitték a gyárakat, üzemeket - tette hozzá.

A szakértő úgy fogalmazott: Észak-Korea már "megszokta" az ellene irányuló szankciókat. A vezetők "sajnálták", ha a megszorítások miatt rosszabbá váltak a lakosság életkörülményei, de emiatt nem változtatták meg döntéseiket.

Azt a tanulságot vonták le a történelemből, hogy akkor tudják megőrizni a hatalmukat és elkerülni a nemzetközi beavatkozást, ha rendelkeznek nukleáris eszközökkel és az ezeket hordozó rakétákkal.

A tanszékvezető azt mondta, Kína folyamatosan közvetít Észak-Korea és az Egyesült Államok között. Tompítja a feszültséget, azonban nem kívánja az észak-koreai rezsim összeomlását, ez ellentétes lenne a stratégiai érdekeivel.

Csoma Mózes szerint az észak-koreaiaknak egyrészt biztonsági garanciákra lenne szükségük, másrészt arra, hogy lássák,
velemenyezd, 2017. június 07. szerda, 09:01
1/16
Képek, videók
Varga Mihály 01.jpg
chillik
2018. június 04. hétfő, 05:46
Varga Mihály 02.jpg
chillik
2018. június 04. hétfő, 05:45
Varga Mihály 03.jpg
chillik
2018. június 04. hétfő, 05:45
Varga Mihály 04.jpg
chillik
2018. június 04. hétfő, 05:45
Varga Mihály 05.jpg
chillik
2018. június 04. hétfő, 05:44
Varga Mihály 06.jpg
chillik
2018. június 04. hétfő, 05:44
Varga Mihály 07.jpg
chillik
2018. június 04. hétfő, 05:43
O.V-t támogatom.jpg
menusgabor
2018. december 30. vasárnap, 19:40
0 támogatás.jpg
lovaszmarika
2017. július 10. hétfő, 11:11
Támogat, Tur,Tilt.jpg
chillik
2016. október 05. szerda, 03:23
Mindig támogatnak
sanci81
2015. június 27. szombat, 15:45
támogatás...
josagszalon
2014. július 28. hétfő, 20:58
tanyafejlesztési támogatá
agica2004
2014. május 31. szombat, 16:56
Támogató.JPG
takacsjozsefne
2013. június 04. kedd, 15:57
eu-tamogatas.png
agica2004
2013. február 24. vasárnap, 16:11
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.