Belépés
2019. július 24. szerda | 30. hét | 205. nap | 06:46 | Kinga, Kincső
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Ferenc pápa új ünnepet rendelt el.
mindkettőjük közös jellemzője. Nemcsak az Istenszülő anya, hanem az Egyház is, hiszen a keresztség szentsége által a Szentlélek erejében új tagoknak ad életet Krisztus Testében, és táplálja, erősíti is azokat. Nemcsak Máriáról mondható, hogy szűz, hanem az Egyházról is, hiszen - bár tagjainak emberi vonásai miatt nem morális, hanem ontológiai értelemben - szent, Istennek szentelt és megszentelő. Végül pedig, mindkettőjükre jellemző a jegyesi állapot megélése. A ,,már és még nem" állapot eszkatológiai feszültsége érzékelhető az Egyházban, hiszen már Krisztusban él, de még vár rá a Jegyesével való teljes egyesülés. Mária is átélte ennek a jegyesi állapotnak a jellegzetes ,,erőterét" (itt inkább az Istennel való kapcsolatára utalunk, lásd népénekünkben: ,,Szentlélek mátkája", nem Józseffel fennálló jegyesi kapcsolatára), de ő már - megdicsőülésének köszönhetően - a teljesség állapotát élvezi.

4. Akadálya vagy segítője az ökumenikus párbeszédnek?
Az istenanyaság elfogadása és szemlélése a
lilagondolatok, 2019. június 10. hétfő, 12:30
Ferenc pápa új ünnepet rendelt el.
jellemzője. Nemcsak az Istenszülő anya, hanem az Egyház is, hiszen a keresztség szentsége által a Szentlélek erejében új tagoknak ad életet Krisztus Testében, és táplálja, erősíti is azokat. Nemcsak Máriáról mondható, hogy szűz, hanem az Egyházról is, hiszen - bár tagjainak emberi vonásai miatt nem morális, hanem ontológiai értelemben - szent, Istennek szentelt és megszentelő. Végül pedig, mindkettőjükre jellemző a jegyesi állapot megélése. A ,,már és még nem" állapot eszkatológiai feszültsége érzékelhető az Egyházban, hiszen már Krisztusban él, de még vár rá a Jegyesével való teljes egyesülés. Mária is átélte ennek a jegyesi állapotnak a jellegzetes ,,erőterét" (itt inkább az Istennel való kapcsolatára utalunk, lásd népénekünkben: ,,Szentlélek mátkája", nem Józseffel fennálló jegyesi kapcsolatára), de ő már - megdicsőülésének köszönhetően - a teljesség állapotát élvezi.

4. Akadálya vagy segítője az ökumenikus párbeszédnek?
Az
maroka, 2019. június 10. hétfő, 12:11
Japán külügyminiszter: júniusban tokiói látogatásra várják Putyint
területeinek" tartja őket.

Abe 2013 áprilisában tízéves szünetet szakított meg azzal, hogy japán miniszterelnökként Moszkvába látogatott, és ő volt az, aki ismét felvetette a területi vita rendezésének ügyét. Azóta intenzívvé vált a legmagasabb szintű párbeszéd, igaz, Putyin többször is értésre adta: Oroszország hajlik ugyan a kompromisszumkötésre Japánnal, de nem hajlandó az érintett szigeteket "eladni" vagy "elcserélni".

A mostani Lavrov-Kono megbeszélést megelőzően a kétoldalú viszonyban feszültséget keltett néhány japán - egyebek között a miniszterelnöktől származó - és amerikai nyilatkozat. Köztük az, hogy Japán, amely 2019-től fordulatot vár a probléma ügyében, lemondana a szigetek "megszállásáért" járó orosz kártérítésről, és nem költöztetné ki az oda települt orosz lakosságot.

A japán kormányfő különmegbízottja emellett Washingtonban utalt arra is, hogy a békeszerződés fontos lesz Kína "feltartóztatása" szempontjából. Megütközést keltett Moszkvában, hogy a Japánban állomásozó
velemenyezd, 2019. január 14. hétfő, 12:51
Évértékelő - Az alkotmánymódosítás és a kereskedelmi háború éve volt 2018 Kínában
erős a gyanú, hogy folyamatosan épülnek a lágerek.

A kínai külügyminisztérium eleinte teljes mértékben tagadta a táborok létezését. Augusztusban az ENSZ egyik testületének erre vonatkozó jelentését is elutasította, annyit azonban elismert, hogy néhány embert átnevelés alá vetettek, miután - Peking szerint - szélsőségesek tévútra vezették őket. A kínai álláspont szerint Hszincsiang békéjét iszlamista milíciák és szakadárok veszélyeztetik, akik támadásokat terveznek és megpróbálják kiélezni a feszültséget a muszlim ujgur kisebbség és a han kínai többség között.

Novemberben a kínai külügyminiszter már úgy nyilatkozott: a Hszincsiang-Ujgur Autonóm Területen található átnevelő táborok a terrorizmus elleni "megelőző intézkedés" részei.

Amióta Caj Jing-ven tajvani elnök a függetlenség-párti Demokratikus Haladó Párt (DPP) jelöltjeként két éve elfoglalta a hivatalát, Kína egyre ellenségesebb magatartást tanúsít az általa saját területének tekintett sziget iránt, jóllehet Caj ígéretet tett a jelen
velemenyezd, 2018. december 29. szombat, 07:20
NATO-főtitkár: nem megfelelő lépés a koszovói biztonsági erők hadsereggé alakítása
Stoltenberg kijelentette, a NATO világossá tette, hogy aggasztónak tartja a koszovói hatóságok javaslatát, amely szerint az alkotmány megváltoztatása nélkül fegyveres erővé alakítanák át a Koszovói Biztonsági Erőket (KSF). Aláhúzta, minden félnek biztosítania kell, hogy a döntés ne növelje tovább a térségben fennálló feszültségeket. A régió minden felelős politikai szereplőjének a reformok előrehaladására és a párbeszédre kell összpontosítania. A főtitkár arra szólította fel Pristinát és Belgrádot, hogy őrizzék meg a nyugalmat és tartózkodjanak minden olyan kijelentéstől vagy intézkedéstől, amely a helyzet elmérgesedéséhez vezethet.

Kijelentette, a katonai szövetség továbbra is támogatja a Koszovó és Szerbia között 2013-ban uniós közvetítéssel a két ország közötti feszültségek enyhítése érdekében megkezdett párbeszédet mint a régióbeli kérdések egyetlen tartós politikai megoldását.

Mint elmondta, a NATO támogatja a Koszovói Biztonsági Erőket jelenlegi mandátuma szerint, megbízatásának
velemenyezd, 2018. december 14. péntek, 12:32
NATO-főtitkár: Oroszország nem tartja tiszteletben nemzetközi kötelezettségvállalásait
közelmúltban elismerte egy 9M729 nevű új rakétarendszer létezését. Bebizonyosodott tehát, hogy Oroszország újfent nem adott hiteles tájékoztatást rakétarendszere és haderő-telepítése kapcsán - mondta.

Oroszország számára sürgős tehát, hogy átlátható módon eloszlassa az európai közepes és rövid hatótávolságú nukleáris erőkről (INF) megkötött egyezmény megsértése miatti nemzetközi aggodalmakat - húzta alá.

Stoltenberg az ukrán oktatási törvény miatt Magyarország és Ukrajna között kialakult feszültségre vonatkozó újságírói kérdésre válaszolva kiemelte, Magyarország értékes partnere az észak atlanti katonai szövetségnek, ugyanis Budapest a NATO számos szerepvállalásához járul hozzá különböző módokon. Hozzátette, Ukrajna is fontos partnere a NATO-nak, amit az bizonyít, hogy az ukrajnai polgári lakossággal szembeni orosz fellépés miatt a szövetség a legnagyobb mértékben e fenyegetéshez igazította kollektív védelmi rendszerét.

Reményét fejezte ki, hogy Kijev és Budapest párbeszéd útján talál mindkét
velemenyezd, 2018. október 02. kedd, 13:51
A fennálló problémák megoldásáról egyeztetett telefonon a török és az amerikai külügyminiszter
tárgyaljon az ügyben. A török delegációt, amelyet a külügyi, az igazságügyi, továbbá a kincstári és pénzügyi tárca 3-3-3 képviselője alkot, Sedat Önal külügyminiszter-helyettes vezeti.

A török sajtó diplomáciai forrásoktól úgy tudja, hogy a kétoldalú egyeztetések során "bizonyos témákban előzetes megállapodás" született, és a felek már személyes találkozó keretében kívánják folytatni az értekezést.

Az Egyesült Államok ankarai nagykövetsége kedden Twitter-fiókján azt írta, hogy Washington a feszültségek ellenére továbbra is Ankara "stabil" barátja és szövetségese lesz. Röviden hozzátették: országaik között élénk a gazdasági kapcsolat.

Miután Cavusoglu és Pompeo az utóbbi hetekben több alkalommal is telefonon egyeztetett Brunson ügyében, legutóbb pénteken személyesen is találkozott egymással Szingapúrban, a Délkelet-ázsiai Országok Szövetségéhez (ASEAN) tartozó országok külügyminiszteri találkozójának keretében. A két külügyminiszter kevesebb mint 48 órával az amerikai szankciók kivetése után a
velemenyezd, 2018. augusztus 07. kedd, 23:07
Koreai-félsziget - Putyin: Moszkva és Szöul álláspontja jelentősen egybeesik az atomfegyvermentesítés kérdésébe
A két államfő egyetértett abban, hogy Donald Trump amerikai elnök és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető szingapúri találkozója hozzájárul a Koreai-félsziget atomfegyver-mentesítéséhez és Északkelet-Ázsia stabilitásához, valamint abban is, hogy országaik támogatni fogják ezt a folyamatot. A tárgyalásokról kiadott közös közlemény szerint az Észak-Koreával fennálló feszültség csökkenése lehetőséget teremt a gazdasági együttműködésre és az Oroszországot Észak-Koreán át Dél-Koreával összekötő infrastrukturális projektek megvalósítására.

E projektek megvalósítását az Észak-Koreával szemben bevezetett nemzetközi szankciók gátolják. Ezeket mindaddig nem fogják visszavonni, amíg Phenjan jelentős lépéseket nem tesz nukleáris és rakétaprogramja felszámolására.

Putyin és Mun mindenesetre megállapodott abban, hogy a két ország addig is közös kutatásokat végez majd a villany- és gázenergia, valamint a vasúti szállítás, egyebek között a transzszibériai és transzkoreai vasút összekapcsolásának terén.

A
velemenyezd, 2018. június 22. péntek, 18:03
NATO-főtitkár: a NATO fokozza együttműködését az EU-val
halálhíre alááshatja a média szavahihetőségét és a sajtóba vetett bizalmat, emellett ürügyként használhat a propaganda számára is. A média akkor szolgál biztosítékul a hamis hírek térhódítása ellen, ha kemény kérdéseket tesz fel, ellenőrzi a forrásokat és megírja a tényeket. Minden demokrácia alapja a szabad és független média. A demokrácia szabadsága a médiaszabadság biztosításának záloga - tette hozzá.

A főtitkár szerint az Európa és az Egyesült Államok, vagy egyes partnerországok között fennálló feszültségek nem gyengítik a katonai szövetséget. Mint mondta, mindig is voltak véleménykülönbségek a NATO-partnerek között, egyebek mellett olyan kérdésekben, mint a kereskedelem vagy az Iránnal kötött nukleáris megállapodás, ugyanakkor továbbra is képesek erősíteni az együttműködést és a transzatlanti kapcsolatokat a szövetségen belül. A szövetségek a nézetkülönbségek ellenére hatékonyak, képesek együttműködni a terrorizmus elleni harcban és közös akarattal döntöttek a védelmi kiadások növelés mellett is az
velemenyezd, 2018. június 08. péntek, 13:26
NATO-főtitkár: a szövetség növeli reagáló képességét
Stoltenberg a kétnapos miniszteri tanácskozás első munkanapjának eredményeit összegző sajtótájékoztatóján elmondta: a szövetség parancsnoki struktúrájának megerősítésével 2020-ig megteremtik annak lehetőségét, hogy kevesebb idő alatt megvalósítható legyen a csapatok és katonai eszközök utánpótlása és európai mozgathatósága Észak-Amerika és Európa között.

A főtitkár hangsúlyozta: a katonai szövetség határozott lépések megtétele mellett döntött az elrettentés és a védekezés további erősítése érdekében. A döntés értelmében szükség esetén 30 gépesített zászlóalj, 30 repülőszázad és 30 csatahajó lesz bevethető - az eddig 90 napos határidő helyett - 30 napon belül, vagy akár ennél rövidebb idő alatt.

A miniszterek megegyeztek abban is, hogy az észak-amerikai és az európai szövetségesek közötti szorosabb kapcsolatért felelős parancsnokságot hoznak létre az amerikai Norfolkban, az európai csapatmozgás összehangolásáért felelős központ pedig a németországi Ulmban jön létre. A parancsnoki struktúra
velemenyezd, 2018. június 07. csütörtök, 20:12
a fájdalom
izomspazmusokat , rossz testtartás.

Nagyizületek fájdalma

Gerinc akut és krónikus fájdalma:

leggyakoribb a porckorongsérv

Malignus folyamatok

Fájdalom jellege: lokális fájdalmon kívül szegmentálisan kisugárzó

Fejfájás: általános és speciális tünet, önálló fejfájás előfordulási gyakorisága 30% feletti.

Fejfájást okozó megbetegedések.

Hypertonia, Glaucoma, F-O-G gyulladások, Lázas betegségek, Frontérzékenység, Pszichés feszültség , Gyógyszerhatások, Cervikális gerincbántalmak, Postoperatív fájdalmak, Subdurális hematoma, Mérgezés, CO, Intracanialis hematoma, Aneurizma ruptúra, Agytumorok, Agyduzzadás, Fogászati gyulladások, KIR gyulladások, Fej bőrének gyulladásai, Herpes zoster, Neuralgiák,

A fájdalom hasznos dolog.

Nélkülözhetetlen ahhoz, hogy megtanuljuk elkerülni a veszélyeket, és jelzést kapjunk a szervezetünkben zajló folyamatokról.

A hosszan tartó vagy erős fájdalom rontja az
smiri, 2018. március 23. péntek, 19:23
Orosz elnökválasztás - Szakértő: elégedett lehet Putyin
Ez egyben azt is jelenti, hogy nem jött be a fő ellenzéki erő által meghirdetett bojkott, sőt a várakozásoknál magasabb, majdnem 77 százalékos lett Putyin támogatottsága - közölte Ilyash György.

Úgy vélekedett: a magas részvételhez hozzájárult a Krím elcsatolása miatt kialakult, máig ható lelkesedés, illetve az, hogy az emberek még egy utolsó lehetőséget akartak adni Putyinnak, aki a jelenlegi törvények szerint a ciklus vége után még egyszer nem töltheti be az elnöki tisztet.

Továbbá az Oroszország és a Nyugat között fennálló feszültség is egységbe tömöríti az orosz társadalmat - mondta a kutató.
velemenyezd, 2018. március 19. hétfő, 08:41
1/16
Képek, videók
Krisztus teste
sacimama
2016. március 26. szombat, 09:18
Az egyház Krisztus teste
sacimama
2014. október 08. szerda, 08:27
Krisztus teste Amen
sacimama
2014. március 26. szerda, 10:18
Krisztus Teste Ámen
sacimama
2014. február 23. vasárnap, 15:43
Krisztus teste Ámen
sacimama
2013. június 07. péntek, 21:49
Krisztus Teste és Vére
sacimama
2010. január 22. péntek, 22:43
Krisztus Teste
sacimama
2010. január 22. péntek, 22:10
Murillo kép Máriáról.jpg
rochlitzne
2009. október 12. hétfő, 13:43
Murillo képe Máriáról.j
rochlitzne
2009. október 12. hétfő, 13:39
kép Szűz Máriáról,Szilvik
rochlitzne
2009. október 09. péntek, 09:10
keresztségi fogadalom0420
maroka
2019. április 21. vasárnap, 19:05
Keresztség lelki egység
sacimama
2018. január 07. vasárnap, 22:21
Megmentő keresztség
sacimama
2013. augusztus 16. péntek, 00:42
Jézus keresztsége
joetoth
2011. január 19. szerda, 20:12
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.