Belépés
2019. december 10. kedd | 50. hét | 344. nap | 06:25 | Judit
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Tőzsde - Indexemelkedéssel nyitottak az amerikai tőzsdék
New Yorkban a DJIA-30 index 0,48 százalék, az S&P-500 index 0,37 százalék, a Nasdaq Composite index 0,43 százalék nyereséget mutatott a kereskedés kezdetén.

A Wall Street indexeit már három nap gyengülése távolította el a múlt héten elért rekordoktól.

Hírügynökségi jelentések szerint az Egyesült Államok és Kína a Hongkong és a Hszincsiang-Ujgur Autonóm Terület körüli feszültségek dacára is folytatja a tárgyalásokat és az álláspontok közelebb kerültek egy részmegállapodás megkötéséhez. Az Egyesült Államok kereskedelmi ügyekben illetékes tárgyalói arra számítanak, hogy még december 15., azaz a kínai importtermékeket sújtó újabb amerikai pótvámok bevezetésének határideje előtt tető alá tudják hozni a hónapok óta várt kétoldalú kereskedelmi részmegállapodást.

A Kínával fennálló kereskedelmi kapcsolatok minőségére, az importvámokra erősen érzékeny technológiai cégek részvényének az árfolyama már a nyitás előtt emelkedett a tőzsdén kívüli forgalomban. A Micron Technology Inc, az Nvidia Corp
velemenyezd, 2019. december 04. szerda, 15:41
Orosz biztonsági forrás: felvétel bizonyítja, hogy az ukrán hadihajókat rendben szolgáltatták vissza
A határőrséget is magában foglaló FSZB arra reagált, hogy Ihor Voroncsenko, az ukrán haditengerészet parancsnoka egy szerdai nyilatkozatában kijelentette, hogy a hadihajókat az orosz fél "szörnyű állapotban, teljesen tönkretéve" adta át. A hajók üzemképtelenek, ezért vontatni kellett őket az ukrán partok felé. Szavai szerint "még a konnektorokat és a WC-kagylókat is kiszedték az oroszok" a hajókból.

Az FSZB közleménye szerint a nyilvánosságra hozott felvételek a Nikopol és a Bergyanszk naszád, valamint a Jani Kapu vontatóhajó állapotát rögzítették az ukrán félnek történt hétfői átadáskor, valamint az átadás-átvételi jegyzőkönyv aláírását is.

"A felvételeken jól látható, hogy a naszádokat és a vontatót normális állapotban, működő vízvezeték-szerelvényekkel adták át az ukrán félnek. Ha a Krím partjaitól az Ocsakovig való áthaladás ideje alatt az ukrán fél +tönkretette+ a járműveket, és használhatatlan állapotba hozta a vízvezeték-szerelvényeket, akkor az az ukrán fél problémája" - áll a
velemenyezd, 2019. november 21. csütörtök, 13:55
A szerb politikus alakíthat kormányt Boszniában egy évvel a választások után
A közgazdász végzettségű Zoran Tegeltiját már egy évvel ezelőtt is kormányfőnek javasolta Milorad Dodik, a háromtagú elnökség szerb tagja, akkor azonban a bosnyák és a horvát társelnök még nem adott zöld jelzést megbízásának.

Az 58 éves Tegeltija - aki a Dodik vezette Független Szociáldemokraták Pártjának (SNSD) tagja - korábban a többségében szerbek lakta országrész, a boszniai Szerb Köztársaság pénzügyminisztere volt.

Az új kormányfő kinevezését az országos parlamentnek is jóvá kell hagynia azt követően, hogy a megbízott miniszterelnök ismerteti tervezett kormányának összetételét.

A háromtagú elnökségen belül az utóbbi időszakban az ország NATO-csatlakozásának kérdése okozott feszültséget, és a fennálló viták miatt egyetlen kérdésben sem tudott egyetérteni a három elnök.
velemenyezd, 2019. november 19. kedd, 15:52
Hitelminősítés - Felminősítette Ukrajnát a Fitch Ratings
A nemzetközi hitelminősítő péntek éjjel Londonban bejelentette, hogy az eddigi "B mínusz"-ról egy fokozattal "B"-re javította a devizában és helyi valutában fennálló, hosszú futamidejű ukrán államadósság-kötelezettségek osztályzatát.

Az új szuverén osztályzaton a Fitch további felminősítés lehetőségére utaló pozitív kilátást hagyott érvényben.

A "B" besorolás is még mélyen spekulatív minősítést jelent. Ukrajna új osztályzata öt fokozattal marad el a befektetésre ajánlott kategória alapszintjének számító "BBB mínusz" besorolástól.

Az ukrán osztályzat javításához fűzött elemzésében a Fitch Ratings mindazonáltal kiemelte, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök erőteljes választói támogatottsága, valamint az, hogy pártja a kormányban és a parlamentben is ellenőrző pozícióban van, egyedülállóan erős helyzetet teremtett az ukrán kormány számára a reformorientált szakpolitikai program végrehajtásához.

Olekszij Honcsaruk miniszterelnök nemrég megalakult kormányában technokrata, nyugatbarát és
velemenyezd, 2019. szeptember 07. szombat, 00:02
Ferenc pápa új ünnepet rendelt el.
mindkettőjük közös jellemzője. Nemcsak az Istenszülő anya, hanem az Egyház is, hiszen a keresztség szentsége által a Szentlélek erejében új tagoknak ad életet Krisztus Testében, és táplálja, erősíti is azokat. Nemcsak Máriáról mondható, hogy szűz, hanem az Egyházról is, hiszen - bár tagjainak emberi vonásai miatt nem morális, hanem ontológiai értelemben - szent, Istennek szentelt és megszentelő. Végül pedig, mindkettőjükre jellemző a jegyesi állapot megélése. A ,,már és még nem" állapot eszkatológiai feszültsége érzékelhető az Egyházban, hiszen már Krisztusban él, de még vár rá a Jegyesével való teljes egyesülés. Mária is átélte ennek a jegyesi állapotnak a jellegzetes ,,erőterét" (itt inkább az Istennel való kapcsolatára utalunk, lásd népénekünkben: ,,Szentlélek mátkája", nem Józseffel fennálló jegyesi kapcsolatára), de ő már - megdicsőülésének köszönhetően - a teljesség állapotát élvezi.

4. Akadálya vagy segítője az ökumenikus párbeszédnek?
Az istenanyaság elfogadása és szemlélése a
lilagondolatok, 2019. június 10. hétfő, 12:30
Ferenc pápa új ünnepet rendelt el.
jellemzője. Nemcsak az Istenszülő anya, hanem az Egyház is, hiszen a keresztség szentsége által a Szentlélek erejében új tagoknak ad életet Krisztus Testében, és táplálja, erősíti is azokat. Nemcsak Máriáról mondható, hogy szűz, hanem az Egyházról is, hiszen - bár tagjainak emberi vonásai miatt nem morális, hanem ontológiai értelemben - szent, Istennek szentelt és megszentelő. Végül pedig, mindkettőjükre jellemző a jegyesi állapot megélése. A ,,már és még nem" állapot eszkatológiai feszültsége érzékelhető az Egyházban, hiszen már Krisztusban él, de még vár rá a Jegyesével való teljes egyesülés. Mária is átélte ennek a jegyesi állapotnak a jellegzetes ,,erőterét" (itt inkább az Istennel való kapcsolatára utalunk, lásd népénekünkben: ,,Szentlélek mátkája", nem Józseffel fennálló jegyesi kapcsolatára), de ő már - megdicsőülésének köszönhetően - a teljesség állapotát élvezi.

4. Akadálya vagy segítője az ökumenikus párbeszédnek?
Az
maroka, 2019. június 10. hétfő, 12:11
Enneagram: A Hatos színezetű Hetes: A szórakoztató
A Hatos és a Hetes típus személyiségvonásai között bizonyos feszültség észlelhető: a Hatosok az emberek felé fordulnak, a Hetesek pedig a dolgok és az élmények felé, és tökéletesen képesek arra, hogy saját maguk gondoskodjanak szükségleteik kielégítéséről. Mindkét típusnál megfigyelhetőek függőségek is; a Hatosok mások elismerésétől és az általuk nyújtott biztonságérzettől függenek, a Hetesek pedig a környezetükből származó boldogságtól. Az altípusba tartozó emberek megpróbálnak maguk gondoskodni arról, hogy elégedettek legyenek, de vágynak a többi ember által nyújtott izgalomra és örömre is. Az összes létező altípus közül talán a Hatos színezetű Hetesek a leginkább társaságkedvelőek és nyíltak. A Hetesek élménykereső kalandvágya egyesül a Hatosok azon igyekezetével, hogy a másokkal való kapcsolatok révén biztonsághoz jussanak; az ilyen személyek kifejezetten élvezik a másokkal való találkozást és érintkezést. A Hatos színezetű Hetesek számára fontosabbak az emberi kapcsolatok, mint a Nyolcas színezetű
eposz, 2019. február 18. hétfő, 08:06
Japán külügyminiszter: júniusban tokiói látogatásra várják Putyint
területeinek" tartja őket.

Abe 2013 áprilisában tízéves szünetet szakított meg azzal, hogy japán miniszterelnökként Moszkvába látogatott, és ő volt az, aki ismét felvetette a területi vita rendezésének ügyét. Azóta intenzívvé vált a legmagasabb szintű párbeszéd, igaz, Putyin többször is értésre adta: Oroszország hajlik ugyan a kompromisszumkötésre Japánnal, de nem hajlandó az érintett szigeteket "eladni" vagy "elcserélni".

A mostani Lavrov-Kono megbeszélést megelőzően a kétoldalú viszonyban feszültséget keltett néhány japán - egyebek között a miniszterelnöktől származó - és amerikai nyilatkozat. Köztük az, hogy Japán, amely 2019-től fordulatot vár a probléma ügyében, lemondana a szigetek "megszállásáért" járó orosz kártérítésről, és nem költöztetné ki az oda települt orosz lakosságot.

A japán kormányfő különmegbízottja emellett Washingtonban utalt arra is, hogy a békeszerződés fontos lesz Kína "feltartóztatása" szempontjából. Megütközést keltett Moszkvában, hogy a Japánban állomásozó
velemenyezd, 2019. január 14. hétfő, 12:51
Évértékelő - Az alkotmánymódosítás és a kereskedelmi háború éve volt 2018 Kínában
erős a gyanú, hogy folyamatosan épülnek a lágerek.

A kínai külügyminisztérium eleinte teljes mértékben tagadta a táborok létezését. Augusztusban az ENSZ egyik testületének erre vonatkozó jelentését is elutasította, annyit azonban elismert, hogy néhány embert átnevelés alá vetettek, miután - Peking szerint - szélsőségesek tévútra vezették őket. A kínai álláspont szerint Hszincsiang békéjét iszlamista milíciák és szakadárok veszélyeztetik, akik támadásokat terveznek és megpróbálják kiélezni a feszültséget a muszlim ujgur kisebbség és a han kínai többség között.

Novemberben a kínai külügyminiszter már úgy nyilatkozott: a Hszincsiang-Ujgur Autonóm Területen található átnevelő táborok a terrorizmus elleni "megelőző intézkedés" részei.

Amióta Caj Jing-ven tajvani elnök a függetlenség-párti Demokratikus Haladó Párt (DPP) jelöltjeként két éve elfoglalta a hivatalát, Kína egyre ellenségesebb magatartást tanúsít az általa saját területének tekintett sziget iránt, jóllehet Caj ígéretet tett a jelen
velemenyezd, 2018. december 29. szombat, 07:20
NATO-főtitkár: nem megfelelő lépés a koszovói biztonsági erők hadsereggé alakítása
Stoltenberg kijelentette, a NATO világossá tette, hogy aggasztónak tartja a koszovói hatóságok javaslatát, amely szerint az alkotmány megváltoztatása nélkül fegyveres erővé alakítanák át a Koszovói Biztonsági Erőket (KSF). Aláhúzta, minden félnek biztosítania kell, hogy a döntés ne növelje tovább a térségben fennálló feszültségeket. A régió minden felelős politikai szereplőjének a reformok előrehaladására és a párbeszédre kell összpontosítania. A főtitkár arra szólította fel Pristinát és Belgrádot, hogy őrizzék meg a nyugalmat és tartózkodjanak minden olyan kijelentéstől vagy intézkedéstől, amely a helyzet elmérgesedéséhez vezethet.

Kijelentette, a katonai szövetség továbbra is támogatja a Koszovó és Szerbia között 2013-ban uniós közvetítéssel a két ország közötti feszültségek enyhítése érdekében megkezdett párbeszédet mint a régióbeli kérdések egyetlen tartós politikai megoldását.

Mint elmondta, a NATO támogatja a Koszovói Biztonsági Erőket jelenlegi mandátuma szerint, megbízatásának
velemenyezd, 2018. december 14. péntek, 12:32
NATO-főtitkár: Oroszország nem tartja tiszteletben nemzetközi kötelezettségvállalásait
közelmúltban elismerte egy 9M729 nevű új rakétarendszer létezését. Bebizonyosodott tehát, hogy Oroszország újfent nem adott hiteles tájékoztatást rakétarendszere és haderő-telepítése kapcsán - mondta.

Oroszország számára sürgős tehát, hogy átlátható módon eloszlassa az európai közepes és rövid hatótávolságú nukleáris erőkről (INF) megkötött egyezmény megsértése miatti nemzetközi aggodalmakat - húzta alá.

Stoltenberg az ukrán oktatási törvény miatt Magyarország és Ukrajna között kialakult feszültségre vonatkozó újságírói kérdésre válaszolva kiemelte, Magyarország értékes partnere az észak atlanti katonai szövetségnek, ugyanis Budapest a NATO számos szerepvállalásához járul hozzá különböző módokon. Hozzátette, Ukrajna is fontos partnere a NATO-nak, amit az bizonyít, hogy az ukrajnai polgári lakossággal szembeni orosz fellépés miatt a szövetség a legnagyobb mértékben e fenyegetéshez igazította kollektív védelmi rendszerét.

Reményét fejezte ki, hogy Kijev és Budapest párbeszéd útján talál mindkét
velemenyezd, 2018. október 02. kedd, 13:51
A fennálló problémák megoldásáról egyeztetett telefonon a török és az amerikai külügyminiszter
tárgyaljon az ügyben. A török delegációt, amelyet a külügyi, az igazságügyi, továbbá a kincstári és pénzügyi tárca 3-3-3 képviselője alkot, Sedat Önal külügyminiszter-helyettes vezeti.

A török sajtó diplomáciai forrásoktól úgy tudja, hogy a kétoldalú egyeztetések során "bizonyos témákban előzetes megállapodás" született, és a felek már személyes találkozó keretében kívánják folytatni az értekezést.

Az Egyesült Államok ankarai nagykövetsége kedden Twitter-fiókján azt írta, hogy Washington a feszültségek ellenére továbbra is Ankara "stabil" barátja és szövetségese lesz. Röviden hozzátették: országaik között élénk a gazdasági kapcsolat.

Miután Cavusoglu és Pompeo az utóbbi hetekben több alkalommal is telefonon egyeztetett Brunson ügyében, legutóbb pénteken személyesen is találkozott egymással Szingapúrban, a Délkelet-ázsiai Országok Szövetségéhez (ASEAN) tartozó országok külügyminiszteri találkozójának keretében. A két külügyminiszter kevesebb mint 48 órával az amerikai szankciók kivetése után a
velemenyezd, 2018. augusztus 07. kedd, 23:07
1/17
Képek, videók
celebrity,composite,hu mou
iga
2009. július 04. szombat, 13:54
crab_1280composite_f.j pg
mikihetty
2007. március 21. szerda, 13:18
compositeaug01076to2.j pg
helena-rojo
2006. október 06. péntek, 20:36
Manhattan wall street tőz
kicsoda57
2012. november 05. hétfő, 18:45
Occupy Wall Street
mecsery
2012. január 16. hétfő, 01:13
Wall Street
mecsery
2012. január 15. vasárnap, 01:09
a Wall Street fája
mecsery
2010. december 29. szerda, 04:24
templom a Wall Street-nél
mecsery
2010. december 25. szombat, 19:46
a Wall Street bikája
mecsery
2010. december 25. szombat, 19:45
templom Wall Street végén
mecsery
2010. május 12. szerda, 16:02
Wall Street környéke
mecsery
2010. május 10. hétfő, 22:10
Wall Street más szögből
mecsery
2010. május 07. péntek, 15:36
egyesult_allamok_san_f ran
borigit
2016. június 21. kedd, 11:40
Egyesült Államok - Oklaho
margoboszi
2014. május 01. csütörtök, 19:52
Egyesült Államok - Oklaho
cipello
2014. április 13. vasárnap, 10:47
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.