Belépés
2020. május 29. péntek | 22. hét | 150. nap | 19:48 | Magdolna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Charles Michel: uniós csúcstalálkozót tartanak április 23-án
milliárd euró összegű mentőcsomagról állapodtak meg csütörtökön a járvány okozta gazdasági válság enyhítésére.

Nyilatkozatában Michel a megállapodást "jelentős áttörésnek", "gyors és célzott segítségnek" nevezte, amely véleménye szerint megfelelő védelmet fog nyújtani az uniós tagállamok vállalkozásainak.

"Ideje lefektetni a szilárd gazdasági fellendülés alapjait" - fogalmazott.

A megállapodásban szereplő terv képes újraindítani az európai gazdaságot, miközben előmozdítja a gazdasági felzárkózást - tette hozzá.

David Sassoli, az Európai Parlament (EP) elnöke az eurócsoport megállapodásáról nyilatkozva azt mondta, ez az első alkalom, hogy a tagállamok a válságra nem külön-külön reagálnak, hanem valódi unióként, egyenlő feltételek mellett, közösen cselekszenek.

"Az európai vonaton nincsenek többé első és másodosztályú utasok" - fogalmazott.

Az uniós csúcstalálkozóra utalva kijelentette: az állam-, illetve kormányfőknek bátraknak kell lenniük. Az európai szolidaritás erősödik, a
velemenyezd, 2020. április 10. péntek, 23:03
Gyöngyöspatai iskolaügy - Romaügyi szakértő: felelőtlenség lenne, ha csak pénzt kapnának az érintettek
pénzt, akkor azt egy egész ország nézi majd végig. Sokak szerint ezt a pénzt felélik majd a családok, és nem jelent érdemi segítséget számukra - vélekedett a szakértő, hozzátéve: az érintett családoknak lehet annyi belátása, hogy elfogadjanak olyan segítséget is, amely nemcsak ennek a pénznek a nagyon gyors elköltését segíti, hanem azt is, hogy akár hosszabb távon "tudjanak kezdeni valamit az életükkel".

Forgács István szólt arról is, 2010 óta olyan kormányzati elköteleződés segíti a társadalmi felzárkózást, amely elsősorban a roma közösségeket segíti anélkül, hogy kimondták volna: "kizárólag a romák társadalmi felzárkózása a cél". Példaként említette, a kötelező óvodai nevelést, a szociális közétkeztetést, valamint ingyenes tankönyveket. Ezek mind egyértelműen segítik a roma családokat - mondta.

Megjegyezte azt is, hogy a vitában egyértelműen politikai ideológiák csapnak most össze.

Forgács István szerint a jelenlegi ügy az elmúlt tíz év roma és nem roma közösségek közötti közeledést is
velemenyezd, 2020. január 21. kedd, 15:52
Lámfalussy-konferencia - Matolcsy: az eurózóna teljes reformjára van szükség
mondta a jegybankelnök.

Az európai közösség minden tagját az eurózóna átalakításáról szükséges párbeszéd elindítására kérte. Magyarország elkészítette ezt a programot - jelezte.

A jegybank elnöke szerint Magyarország 2013 óta fenntartható felzárkózási pályán van, azóta a magyar gazdaság növekedése átlagosan évi 3,8 százalék volt, ami több mint 2 százalékponttal meghaladta az eurózóna átlagát. Az egy főre eső GDP-ben jelenleg az uniós átlag 73 százalékán áll az ország, ez is folyamatos felzárkózást mutatott az utóbbi években. A felzárkózás harmadik fontos tényezője Matolcsy szerint, hogy a GDP-arányos államadósságunk 2022-re 60 százalék alá csökkenhet. A pozitív változások mellett szükségünk van új versenyképességi reformokra, amihez a nemzetközi partnerekkel is párbeszédet kell folytatni.

Húsz évvel az euró bevezetése után néhány alapvető feltétel még mindig nem teljesült, új párbeszédre van szükség arról, hogyan reformálják meg a valutaövezetet - emelte ki az MNB elnöke. A reformokra
velemenyezd, 2020. január 20. hétfő, 11:11
Böröcz: nem üres szavakra, cselekvésre van szükség a klímavédelemben
Böröcz László hangsúlyozta: a Fidesz és a KDNP képviselőcsoportja kész minden támogatást megadni a kormánynak a további klímavédelmi lépésekhez.

Készek támogatni minden olyan lépést, ami a környezet védelmét célozza, köztük a legkörnyezetbarátabb energia, az atomenergia előtérbe helyezését, a közösségi közlekedés fejlesztését és a természetvédelmi intézkedéseket - fogalmazott a fideszes politikus.

Közölte: 2030-ra a magyar energiatermelés 90 százalékban kibocsátásmentes lesz, és a kormánypártok készek támogatni a 2050-es klímacélokat, amelyeket az EU és a kormány meghatározott.

A teljes semlegesség elérése Böröcz László szerint 2050-ig körülbelül 50 ezer milliárd forintba kerülhet, ebből 12-13 paksi atomerőművet lehetne felépíteni. A kormány a magyar emberek érdekeit képviselve azért dolgozik, hogy a klímaváltozás árát a legnagyobb szennyező vállalatok, illetve országok, és ne a magyar emberek fizessék meg - tette hozzá.

A klímaváltozás kapcsán nem fogadható el "semmilyen brüsszeli
velemenyezd, 2020. január 11. szombat, 13:22
Férfi vízilabda Bajnokok Ligája - Kikapott Dubrovnikban a Szolnok
Bajnokok Ligája, csoportkör, A csoport, 6. forduló:Jug Dubrovnik (horvát)-Szolnoki Dózsa 14-11 (4-4, 4-3, 3-1, 3-3)-------------------------------------------------------------- ---a magyar csapat gólszerzői: Bátori 4, Szatmári, Dőry, Pijetlovic 2-2, Várnai 1

A magyar csapat szerzett vezetést, majd a hazai együttes fordított, de sokáig nem tudott meglépni: az első negyed döntetlennel, a második egygólos Jug-vezetéssel zárult. A harmadik szakaszt azonban a horvát csapat két góllal megnyerte, így a Szolnoknak 8-11-ről kellett megpróbálnia a felzárkózást, de csak időlegesen tudott közelebb kerülni ellenfeléhez.

A Tisza-parti együttes három győzelemmel és három vereséggel a negyedik helyen áll.

A BL-ben két nyolcas csoportban zajlanak a küzdelmek, a nyolcas döntőnek már automatikusan tagja a rendező olasz Pro Recco, amely a B csoportban szerepel többek között a Ferencváros és az OSC társaságában.
velemenyezd, 2019. december 03. kedd, 20:42
PM-államtitkár: a hosszú távon fenntartható növekedés a legfontosabb
hatékony adósságfinanszírozási stratégiával, megfelelő versenyképességi és makroprudenciális politikával is.

A magyar gazdaság teljesítményét és kilátásait a következő 5 évre kiválónak nevezte. Hangsúlyozta hogy az elért eredményeket "csak elrontani lehet", ezért meg kell őrizni a beruházásalapú növekedést, elkerülve, hogy fogyasztásalapú növekedés váltsa föl. Véleménye szerint a 3 százalék körüli infláció megfelelő mértékű a növekedéshez, a gazdasági növekedés névleges üteme helyett pedig a felzárkózást kell fenntartani a mindenkori EU-bővülést 2 százalékponttal meghaladva.Mind a gazdaságvédelmi, mind a családvédelmi akcióterveket folytatni kell, előbbit a humán erőforrás és a magyar vállalatok, utóbbit a családbarát egészségügy és a foglalkoztatáshoz kötött családtámogatás érdekében - tette hozzá.

Az alelnök szerint a gazdasággal szemben a bankrendszer jelentős lemaradást mutat, ezért abban jelentős átalakításokat sürgetett. Véleménye szerint Magyarországon csak 5 bankra van szükség. A
velemenyezd, 2019. október 16. szerda, 19:35
Illegális bevándorlás - Áder: van-e felső határa a befogadásnak?
megsegítésére, újjáépítésére új Marshall-tervet kell elindítani. Miért nem teszünk ennek érdekében többet? - kérdezte.

Áder János beszélt arról is, hogy a kohéziós alapokra, az agrártámogatásokra a következő költségvetési ciklusban is ugyanúgy szükség lesz, mint ahogy eddig. Hangsúlyozta: az a tervezet, ami ezzel kapcsolatban most ismertté vált, nem fogadható el számunkra, nem véletlenül alakult meg a Kohézió barátai csoport 14 ország részvételével.

A magyar államfő szerint ha az uniós felzárkózást komoly célnak tekintjük, akkor a jövőben nem szabad lemondani erről.

Szerinte az új rendszer a gazdaságilag fejletlenebb országokat rosszul érintené. Azt javasolta, fontolják meg azokat az érveket, amelyeket a Kohézió barátainak képviselői újra és újra elmondanak.

Az Arraiolos-csoport tanácskozását megnyitó Prokopisz Pavlopulosz görög köztársasági elnök hangsúlyozta: az európai választások után itt van az ideje, hogy bizonyítsák felelősségüket Európa iránt. A jövőben arról kell beszélni, hogy
velemenyezd, 2019. október 11. péntek, 12:41
Vitályos: az EFOP-os fejlesztési források több mint kétharmadát már eljuttatták a kedvezményezettekhez
Vitályos Eszter elmondta, a 2014 és 2020 közötti EFOP-keret a társadalmi felzárkózást segíti és a népesedési kihívások kezelését valósítja meg; 641 milliárd forintot fordítanak a társadalmi együttműködés előmozdítására, a szegénység és a hátrányos megkülönböztetés elleni küzdelemre, egészségügyre, oktatásra és képzésre; további 340 milliárd forintot ezen célkitűzésekhez kapcsolódó infrastrukturális fejlesztésekre költenek.

A keret legnagyobb részéből az oktatás és köznevelés minőségének fejlesztése, a felsőoktatási szakpolitikai célok szolgálata valósult és valósul meg, a második helyen a szegénység és a társadalmi kirekesztés elleni küzdelem áll - tette hozzá.

Kifejtette, a társadalmi felzárkózási projektek keretében több mint 2500 pályázatot adtak be, amelyek közül 1195 esetében összesen több mint 93 milliárd forint támogatást ítéltek meg, s több mint 50 milliárd forintot már eljuttattak a kedvezményezetteknek. Az igények legnagyobb része Észak-Magyarországról, az Észak-Alföldről és a
velemenyezd, 2019. július 19. péntek, 15:22
EP-választás - Kövér László: a voksolás igazi tétje, hogy lesz-e európai jövő
közösségnek, vagy olyanok, akiknek a célja a földrész kevert népességűvé és multikulturálissá tétele, az itt élők "nemzetállami korlátok nélkül, birkaként terelhető nyájjá" formálása.

Újságírói kérdésre válaszolva az uniós agrártámogatások tervezett csökkentéséről Kövér László kijelentette: ez reális veszély, mely egyszersmind bosszúállás lenne azokon az országokon, amelyek az elmúlt években az uniós politikai elit számára "váratlan és meglepő erejű" ellenállást tanúsítottak. Jelezte azonban, hogy a felzárkózást segítő támogatások fenntartásában Magyarország mellett több más tagállam is érdekelt, és mivel az EU következő 7 éves költségvetéséről a végső döntést konszenzussal kell meghozni, bízhatunk egy hazánk számára is elfogadható megállapodásban.

A házelnök - akit Boldog István, a térség országgyűlési képviselője köszöntött az eseményen - a fórumon felidézte: az elmúlt évtizedek kampányaiban számos alkalommal elhangzott, hogy ez a választás sorsdöntő lesz. EP voksolás előtt azonban eddig
velemenyezd, 2019. május 04. szombat, 23:32
Május 1. - Közös európai minimálbér bevezetését kezdeményezi az LMP
területén - közölte Demeter Márta.

Keresztes László Lóránt társelnök leszögezte: az LMP erősen elkötelezett az európai integráció mellett, ugyanakkor komoly változásokat kell elérni az unió működésében, ezért óriási jelentősége van az európai parlamenti választásoknak.

A sok pozitívum mellett nem sikerült azoknak az elvárásoknak megfelelni, amelyek jogosan fogalmazódtak meg a magyar társadalomban az uniós tagsággal kapcsolatban - mondta.

Álláspontja szerint nem sikerült elérni azt a felzárkózást, amelyet minden magyar ember várt az EU-tagságtól.

Négy magyar régió található az unió 20 legszegényebb térsége között, Magyarország pedig az EU második legszegényebb országává vált - hangsúlyozta.

Keresztes László Lóránt a Fidesz gazdaságpolitikája lényegének nevezte, hogy "a kiszolgáltatott, az önvédelem jogától megfosztott és olcsó bérért dolgoztatott magyar munkaerőre próbáltak befektetéseket ösztönözni".

Ez bérválságot, majd 600 ezer ember elvándorlását okozta - közölte a
velemenyezd, 2019. május 01. szerda, 19:51
Férfi kézilabda BL - Hatgólos veszprémi előny a negyeddöntőben
A két együttes 11. alkalommal találkozott egymással tétmeccsen: két döntetlen mellett a Flensburg háromszor, a Veszprém pedig immár hatodszor nyert.

A visszavágót jövő szombaton rendezik. A négyes döntőre június 1-én és 2-án kerül sor Kölnben.

Férfi Bajnokok Ligája, negyeddöntő, első mérkőzés:Flensburg-Handewitt (német) - Telekom Veszprém 22-28 (15-15)----------------------------------------------------------- -a Veszprém gólszerzői: Nilsson 6, Mackovsek, Lékai 3-3, Mackovsek, Ilic, Tönnesen, Nagy L., Marguc, Strlek, Mahé 2-2, Gajic, Nenadic 1-1

A vendégek keretéből Jamali Iman és a dán René Toft Hansen hiányzott sérülés miatt.

A német bajnokságban címvédő és listavezető hazaiak remekül kezdtek, öt percig nem kaptak gólt, és 3-0-ra elhúztak. Újabb öt perc elteltével a Veszprém egyenlített, a meccs negyedénél pedig már két találattal vezetett, mert egyre kevesebbet hibázott, játéka pontosabbá vált (8-6). Ebben az időszakban a magyar csapat kiválóan hatástalanította a Flensburg gyors
velemenyezd, 2019. április 24. szerda, 20:50
Takács Szabolcs: Magyarország nem bevándorláspárti, hanem határvédő Európát akar
bevándorláspárti erők vannak túlsúlyban, a magyar kormány azt reméli, hogy a választások nyomán megerősödnek az EP-ben a bevándorlást ellenző erők és ez hatással lesz az ágazati politikára is, valamint arra, hogy milyen jogalkotási javaslatokkal áll elő az új Európai Bizottság. Magyarország nem egy föderatív berendezkedésű unióban, hanem a tagállamok és az azokban lakó polgárok érdekeit figyelembe vevő EU-ban érdekelt, amely mind a külső, mind a belső biztonságot szem előtt tartja, és a gazdasági felzárkózást segíti.

"Közép-Európa az EU gazdasági motorja: szeretnénk, ha ezt elismernék a költségvetési források elosztásánál is, és fontos, hogy ne politikailag motivált döntéseket hozzanak, hanem az emberek érdekeit helyezzék előtérbe" - mondta az államtitkár. Hozzátette: felszólalásában is kifejtette, hogy az uniós pénzek nem adományok, hanem egy szerződésben rögzített kifizetések, amelyek elosztásakor az európai emberek biztonságát, a belső piac versenyképességét kell figyelembe venni.

Az unió
velemenyezd, 2019. március 12. kedd, 14:31
1/12
Képek, videók
0 a Dr Charles Ronald.jpg
lovaszmarika
2019. szeptember 14. szombat, 12:31
0 a a Charles Dr. David J
lovaszmarika
2019. augusztus 06. kedd, 16:59
0 a CharlesDr Laboratory.
lovaszmarika
2019. június 29. szombat, 17:09
Jacques-Charles_Oudry_ Por
charlotteani
2018. december 18. kedd, 22:56
nice-king-charles-span iel
charlotteani
2018. december 18. kedd, 22:37
cute-king-charles-span iel
charlotteani
2018. december 18. kedd, 22:23
cavalier-king-charles- spa
charlotteani
2018. december 18. kedd, 22:22
Csúcstalálkozás vasárnap.
csipkerozsi
2009. július 28. kedd, 17:10
Csúcstalálkozás vasárnap
csipkerozsi
2009. július 28. kedd, 17:09
Koronavirus - a megmentő.
menusgabor
2020. május 03. vasárnap, 18:51
járvány idejé0331.png
maroka
2020. március 31. kedd, 12:07
s_uniós zászló0510.png
maroka
2020. május 10. vasárnap, 14:55
O.V.-Uniós zászló.jpg
agica2004
2015. február 23. hétfő, 18:35
20120222-orban-unios-b unt
agica2004
2012. február 23. csütörtök, 20:30
Uniós üvegpaloták
klara1949
2010. november 25. csütörtök, 20:00
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.