Belépés
2019. november 15. péntek | 46. hét | 319. nap | 19:58 | Albert, Lipót
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
PM-államtitkár: a hosszú távon fenntartható növekedés a legfontosabb
hatékony adósságfinanszírozási stratégiával, megfelelő versenyképességi és makroprudenciális politikával is.

A magyar gazdaság teljesítményét és kilátásait a következő 5 évre kiválónak nevezte. Hangsúlyozta hogy az elért eredményeket "csak elrontani lehet", ezért meg kell őrizni a beruházásalapú növekedést, elkerülve, hogy fogyasztásalapú növekedés váltsa föl. Véleménye szerint a 3 százalék körüli infláció megfelelő mértékű a növekedéshez, a gazdasági növekedés névleges üteme helyett pedig a felzárkózást kell fenntartani a mindenkori EU-bővülést 2 százalékponttal meghaladva.Mind a gazdaságvédelmi, mind a családvédelmi akcióterveket folytatni kell, előbbit a humán erőforrás és a magyar vállalatok, utóbbit a családbarát egészségügy és a foglalkoztatáshoz kötött családtámogatás érdekében - tette hozzá.

Az alelnök szerint a gazdasággal szemben a bankrendszer jelentős lemaradást mutat, ezért abban jelentős átalakításokat sürgetett. Véleménye szerint Magyarországon csak 5 bankra van szükség. A
velemenyezd, 2019. október 16. szerda, 19:35
Illegális bevándorlás - Áder: van-e felső határa a befogadásnak?
megsegítésére, újjáépítésére új Marshall-tervet kell elindítani. Miért nem teszünk ennek érdekében többet? - kérdezte.

Áder János beszélt arról is, hogy a kohéziós alapokra, az agrártámogatásokra a következő költségvetési ciklusban is ugyanúgy szükség lesz, mint ahogy eddig. Hangsúlyozta: az a tervezet, ami ezzel kapcsolatban most ismertté vált, nem fogadható el számunkra, nem véletlenül alakult meg a Kohézió barátai csoport 14 ország részvételével.

A magyar államfő szerint ha az uniós felzárkózást komoly célnak tekintjük, akkor a jövőben nem szabad lemondani erről.

Szerinte az új rendszer a gazdaságilag fejletlenebb országokat rosszul érintené. Azt javasolta, fontolják meg azokat az érveket, amelyeket a Kohézió barátainak képviselői újra és újra elmondanak.

Az Arraiolos-csoport tanácskozását megnyitó Prokopisz Pavlopulosz görög köztársasági elnök hangsúlyozta: az európai választások után itt van az ideje, hogy bizonyítsák felelősségüket Európa iránt. A jövőben arról kell beszélni, hogy
velemenyezd, 2019. október 11. péntek, 12:41
Vitályos: az EFOP-os fejlesztési források több mint kétharmadát már eljuttatták a kedvezményezettekhez
Vitályos Eszter elmondta, a 2014 és 2020 közötti EFOP-keret a társadalmi felzárkózást segíti és a népesedési kihívások kezelését valósítja meg; 641 milliárd forintot fordítanak a társadalmi együttműködés előmozdítására, a szegénység és a hátrányos megkülönböztetés elleni küzdelemre, egészségügyre, oktatásra és képzésre; további 340 milliárd forintot ezen célkitűzésekhez kapcsolódó infrastrukturális fejlesztésekre költenek.

A keret legnagyobb részéből az oktatás és köznevelés minőségének fejlesztése, a felsőoktatási szakpolitikai célok szolgálata valósult és valósul meg, a második helyen a szegénység és a társadalmi kirekesztés elleni küzdelem áll - tette hozzá.

Kifejtette, a társadalmi felzárkózási projektek keretében több mint 2500 pályázatot adtak be, amelyek közül 1195 esetében összesen több mint 93 milliárd forint támogatást ítéltek meg, s több mint 50 milliárd forintot már eljuttattak a kedvezményezetteknek. Az igények legnagyobb része Észak-Magyarországról, az Észak-Alföldről és a
velemenyezd, 2019. július 19. péntek, 15:22
EP-választás - Kövér László: a voksolás igazi tétje, hogy lesz-e európai jövő
közösségnek, vagy olyanok, akiknek a célja a földrész kevert népességűvé és multikulturálissá tétele, az itt élők "nemzetállami korlátok nélkül, birkaként terelhető nyájjá" formálása.

Újságírói kérdésre válaszolva az uniós agrártámogatások tervezett csökkentéséről Kövér László kijelentette: ez reális veszély, mely egyszersmind bosszúállás lenne azokon az országokon, amelyek az elmúlt években az uniós politikai elit számára "váratlan és meglepő erejű" ellenállást tanúsítottak. Jelezte azonban, hogy a felzárkózást segítő támogatások fenntartásában Magyarország mellett több más tagállam is érdekelt, és mivel az EU következő 7 éves költségvetéséről a végső döntést konszenzussal kell meghozni, bízhatunk egy hazánk számára is elfogadható megállapodásban.

A házelnök - akit Boldog István, a térség országgyűlési képviselője köszöntött az eseményen - a fórumon felidézte: az elmúlt évtizedek kampányaiban számos alkalommal elhangzott, hogy ez a választás sorsdöntő lesz. EP voksolás előtt azonban eddig
velemenyezd, 2019. május 04. szombat, 23:32
Május 1. - Közös európai minimálbér bevezetését kezdeményezi az LMP
területén - közölte Demeter Márta.

Keresztes László Lóránt társelnök leszögezte: az LMP erősen elkötelezett az európai integráció mellett, ugyanakkor komoly változásokat kell elérni az unió működésében, ezért óriási jelentősége van az európai parlamenti választásoknak.

A sok pozitívum mellett nem sikerült azoknak az elvárásoknak megfelelni, amelyek jogosan fogalmazódtak meg a magyar társadalomban az uniós tagsággal kapcsolatban - mondta.

Álláspontja szerint nem sikerült elérni azt a felzárkózást, amelyet minden magyar ember várt az EU-tagságtól.

Négy magyar régió található az unió 20 legszegényebb térsége között, Magyarország pedig az EU második legszegényebb országává vált - hangsúlyozta.

Keresztes László Lóránt a Fidesz gazdaságpolitikája lényegének nevezte, hogy "a kiszolgáltatott, az önvédelem jogától megfosztott és olcsó bérért dolgoztatott magyar munkaerőre próbáltak befektetéseket ösztönözni".

Ez bérválságot, majd 600 ezer ember elvándorlását okozta - közölte a
velemenyezd, 2019. május 01. szerda, 19:51
Férfi kézilabda BL - Hatgólos veszprémi előny a negyeddöntőben
A két együttes 11. alkalommal találkozott egymással tétmeccsen: két döntetlen mellett a Flensburg háromszor, a Veszprém pedig immár hatodszor nyert.

A visszavágót jövő szombaton rendezik. A négyes döntőre június 1-én és 2-án kerül sor Kölnben.

Férfi Bajnokok Ligája, negyeddöntő, első mérkőzés:Flensburg-Handewitt (német) - Telekom Veszprém 22-28 (15-15)----------------------------------------------------------- -a Veszprém gólszerzői: Nilsson 6, Mackovsek, Lékai 3-3, Mackovsek, Ilic, Tönnesen, Nagy L., Marguc, Strlek, Mahé 2-2, Gajic, Nenadic 1-1

A vendégek keretéből Jamali Iman és a dán René Toft Hansen hiányzott sérülés miatt.

A német bajnokságban címvédő és listavezető hazaiak remekül kezdtek, öt percig nem kaptak gólt, és 3-0-ra elhúztak. Újabb öt perc elteltével a Veszprém egyenlített, a meccs negyedénél pedig már két találattal vezetett, mert egyre kevesebbet hibázott, játéka pontosabbá vált (8-6). Ebben az időszakban a magyar csapat kiválóan hatástalanította a Flensburg gyors
velemenyezd, 2019. április 24. szerda, 20:50
Takács Szabolcs: Magyarország nem bevándorláspárti, hanem határvédő Európát akar
bevándorláspárti erők vannak túlsúlyban, a magyar kormány azt reméli, hogy a választások nyomán megerősödnek az EP-ben a bevándorlást ellenző erők és ez hatással lesz az ágazati politikára is, valamint arra, hogy milyen jogalkotási javaslatokkal áll elő az új Európai Bizottság. Magyarország nem egy föderatív berendezkedésű unióban, hanem a tagállamok és az azokban lakó polgárok érdekeit figyelembe vevő EU-ban érdekelt, amely mind a külső, mind a belső biztonságot szem előtt tartja, és a gazdasági felzárkózást segíti.

"Közép-Európa az EU gazdasági motorja: szeretnénk, ha ezt elismernék a költségvetési források elosztásánál is, és fontos, hogy ne politikailag motivált döntéseket hozzanak, hanem az emberek érdekeit helyezzék előtérbe" - mondta az államtitkár. Hozzátette: felszólalásában is kifejtette, hogy az uniós pénzek nem adományok, hanem egy szerződésben rögzített kifizetések, amelyek elosztásakor az európai emberek biztonságát, a belső piac versenyképességét kell figyelembe venni.

Az unió
velemenyezd, 2019. március 12. kedd, 14:31
Áder János: új biztonsági kihívásokkal kell számolnia a NATO-nak
Áder János elmondta: a négy visegrádi és a három balti állam mellett Bulgáriát és Romániát magában foglaló országcsoport vezetői úgy látták, egyre több forrást kell biztosítaniuk a terrorizmus elleni védekezésre, valamint egyetértettek abban, hogy ezen a területen javítani kell az együttműködést, az információcserét a jövőben.

Az államfő fontosnak nevezte Jens Stoltenberg NATO-főtitkár azon kijelentését, amely szerint nem a bürokráciát kell növelni, hanem a védelmi képességeket javítani.

Áder János megjegyezte: jogos az az elvárás, hogy a szervezet minden tagállama fordítsa védelmi kiadásokra a hazai össztermékének (GDP) két százalékát.

Magyarország ebben a tekintetben lemaradásban volt, a felzárkózást elkezdtük - jelentette ki az államfő, emlékeztetve arra, hogy 2024-re vállaltuk a szint elérését.

Megemlítette, a NATO-tagállamok körülbelül fele felel meg ennek az elvárásnak.

Nagyon fontos a NATO egységének megőrzése - hangsúlyozta Áder János, a kohézió mellett a szolidaritás
velemenyezd, 2019. február 28. csütörtök, 18:12
Gazdasági évnyitó - A növekedési pálya fenntartásához versenyképességi fordulatra van szükség
Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke elmondta: Magyarországnak a felzárkózást kell a középpontba állítania 2019-2030 között, amihez versenyképességi fordulatra van szükség.

A Dinamikus gazdaságot, befolyásos és egységes nemzeti kamarát címmel megrendezett évnyitó rendezvényen a jegybank elnöke kiemelte: két út áll az ország előtt, az egyik a felzárkózást segítő strukturális reformokkal megvalósított, fenntartható növekedési pálya, a másik a beragadás a közepes jövedelmű országok csoportjába.

Emlékeztetett arra, hogy 2010 óta Magyarország 12 makrogazdasági fordulatot hajtott végre, melyek közül a legjelentősebb a fiskális, a monetáris és a munkaerőpiaci fordulat volt. Ezek megalapozták, hogy napjainkra az Európai Uniót jóval meghaladó, 4-5 százalékos bővülési ütemet produkál a magyar gazdaság - mutatott rá.

Matolcsy György kiemelte, ehhez elengedhetetlen volt az, hogy 2013-tól a jegybank akkor kinevezett új vezetése stratégiai szövetségben együttműködjön a kormánnyal, a
velemenyezd, 2019. február 27. szerda, 15:21
Lámfalussy-konferencia - A régió felzárkózását fel kell gyorsítani
monetáris politika képes a pénzügyi stabilitási feladatokat ellátni, ebben a központi bankok kismértékű kiigazításai elegendőek lehetnek. A betétbiztosítás, a tőkepiaci uniós elképzelés és a bankunió kivált egy olyan átalakulást, ahol a változásokat kevésbé határozzák meg nemzeti szinteken, de ebből nem adódik, hogy egyből egy új rendszert kell felállítani - mondta Yves Mersch.

Szapáry György, az MNB elnöki főtanácsadója kiemelte: Európának, benne a kelet-közép-európai országoknak erősíteni kell a felzárkózást, a konvergenciát, és ezt világméretekben kell megvalósítaniuk. Rámutatott: Európának ma már nemcsak az Egyesült Államokkal, Japánnal kell versenyeznie, de Kínával is lépést kell tartania. Az EU lemaradt a termelékenységet tekintve, de az oktatásban is komoly lemaradásban vagyunk - tette hozzá.

Szapáry György emlékeztetett: a világ 20 legjelentősebb vállalata közül 11-nek a központja az Egyesült Államokban van, míg 9 kínai vezetésű.

Kiemelte: nem azzal van baj, hogy az európai iskolások,
velemenyezd, 2019. február 04. hétfő, 15:41
Országos közszolgálati sztrájkot hirdet az MKKSZ
szakmailag értelmezhetetlen bérpolitika" és "a teljesen összekuszált bérrendszer", elsősorban ezen szeretnének változtatni. Javaslatuk az, hogy legyen minden közszolgálati bérrendszer kiindulópontja a mindenkori minimálbér, a szakképzettséget igénylő munkakörökben a szakmunkás bérminimum legyen az induló bértétel, és létesüljön egy új minimál tarifa a felsőfokú végzettséget igénylő munkakörökre is.

Kitért arra: ahhoz, hogy ne hagyja el a magyar munkaerőpiacot évente több ezer ember, európai felzárkózást jelentő és nem a magyar minimálbérekhez viszonyító emelés kell.

Közölte, szerdán tájékoztatta a miniszterelnököt a tervezett sztrájkról és kérte a kormányzati tárgyalófelek kijelölését. Kiemelte: korrekt, szakmai alapú tárgyalásra készülnek, amelyre két hónap áll rendelkezésre. Ha a törvényes határidőn belül nem tudnak megállapodni követeléseik teljesítéséről, akkor március 14-én munkabeszüntetést tartanak.

Jelezte azt is, a közigazgatás területén csak ott lehet sztrájkolni, ahol
velemenyezd, 2019. január 17. csütörtök, 13:31
Román miniszter: a Máltánál veszteglő mentőhajókon tartózkodó migránsok ügye lendíthet a migrációs tárgyalásoko
tárgyalásokat akar folytatni és pozitív eredményt akar elérni.

Mint mondta, a migráció okozta problémák megoldása túlmutat az Európai Unió Tanácsának januárban kezdődött, fél éves román elnöksége munkáján, ugyanis közös európai problémáról van szó, amely közös európai megoldást igényel. A román elnökség az igen eltérő álláspontok közelítésén fog dolgozni, hogy az unió meg tudja őrizni egységét - közölte.

Felszólalásában hangoztatta, a kohéziós politikának az unió egységét kell erősítenie, a felzárkózást kell szolgálnia, amely alapvető fontosságú minden újonnan csatlakozott országnak, beleértve Romániát is.

"Ha ezek az országok sikeresek, az siker az Európai Unió számára is, ugyanis a különbség több területet érintően jelenleg is igen jelentős" - fogalmazott.

A román elnökség a 2021-től érvényes hosszú távú uniós költségvetést érintően fontos tárgyalásokra számít, Románia szerint ugyanis a kohéziónak szociális diszkriminációmentességet kell biztosítania az egész unióban. A kohéziónak az
velemenyezd, 2019. január 10. csütörtök, 12:31
1/12
Képek, videók
Az államtitkár
gezemice1949
2016. január 23. szombat, 10:11
allamtitkarok cseréje.jpg
agica2004
2014. június 13. péntek, 11:36
Nyitrai Zsolt államtitkár
agica2004
2011. február 03. csütörtök, 15:30
a legfontosabb.jpg
sz719eszter
2018. május 23. szerda, 19:05
Legfontosabb dolog az éle
borigit
2018. március 06. kedd, 08:07
Legfontosabb tanítónk
anna4459
2018. január 15. hétfő, 21:54
A legszebb, legfontosabb.
borigit
2017. április 23. vasárnap, 16:05
Nem azok a legfontosabb e
borigit
2017. január 02. hétfő, 14:42
A legfontosabb dolog az é
borigit
2016. június 16. csütörtök, 09:30
A legfontosabb dolog az é
jucinenadov
2016. május 22. vasárnap, 22:35
A két legfontosabb nap...
pacsakute
2015. október 29. csütörtök, 09:59
Legfontosabb tanítónk....
pacsakute
2015. szeptember 20. vasárnap, 20:56
Legfontosabb....jpg
pacsakute
2015. szeptember 11. péntek, 20:58
Címkék
azokban lakó, jegybank akkor, elmúlt években, terrorizmus elleni, Jens Stoltenberg NATO-főtitkár, mindenkori minimálbér, német bajnokságban, bevándorlást ellenző, központi bankok, védelmi képességeket, ágazati politikára, migráció okozta, elmúlt évtizedek, kohézió mellett, társadalmi felzárkózást, népesedési kihívások,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.