Belépés
2019. november 19. kedd | 47. hét | 323. nap | 04:40 | Erzsébet
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Mákos pite
zsír,
2 evőkanál tejföl,
csipet só

Töltelékhez:
20 dkg mák,
15 dkg cukor,
5 dkg búzadara,
3 dl tej,
1 csomag vaníliás cukor,
1 citrom reszelt héja,
2 db egész tojás,
baracklekvár (a kenéshez)

Elkészítése:

A töltelékkel kezdjük a munkát. A mákot a cukorral együtt megdaráljuk, majd a tejet felforraljuk és belekeverjük a darát és a cukros mákot, felfőzzük és hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt akkor hozzáadjuk a felvert tojássárgákat és a vaníliás cukrot, elkeverjük, majd a habbá vert tojásfehérjéket, lazán beleforgatjuk.

Jön a tészta készítése. A lisztbe elkeverjük a sót, elmorzsoljuk a zsírt a liszttel, majd a tejföl is belekerül. Összegyúrjuk és két felé osztjuk. Vékonyra kinyújtjuk az első tésztát. Zsírozott, lisztezett tepsibe (közepes méretű) tesszük, megkenjük a lekvárral és rásimítjuk a mákos-darás krémet. Ezután kinyújtjuk a második tésztát is, és ráhelyezzük a mákos-krém tetejére. Villával megszurkáljuk, hogy ne
suzymama, 2019. március 06. szerda, 11:32
Kozák sapka
sütőpor
csipet só

Krém:

2 dl tej
2 ek liszt
10 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
10 dkg porcukor
kb fél üvegcse rumaroma

Csokimáz:

90 g étcsokoládé
1 kiskanál margarin

Forgatáshoz:

kb 8 dkg kókuszreszelék

Elkészítése: (Pogácsaszaggató átmérője: 4 cm)

A tojásokat szétválasztjuk. A lisztbe belekeverjük a sütőport, a kakaóport és a sót.

A tojássárgákat a porcukorral jól kikeverjük (fehéredésig), majd hozzákeverjük a tejet és beleszitáljuk a lisztkeveréket. Végül pedig a kemény habbá felvert tojásfehérjét óvatosan belekeverjük.

Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát és előmelegített sütőben 170-180 fokon kb 20-25 percig sütjük (tűpróba).

Közben elkészítjük a krémet. A tejet és a lisztet csomómentesen elkeverjük és folytonos kevergetés mellett sűrű (pudingszerű) krémmé főzzük. Félretesszük hűlni. A margarint a
vorosrozsa66, 2018. november 21. szerda, 18:59
Epres tiramisu
Epres tiramisu

Hozzávalók:

3 db tojássárgája
5 dkg cukor
50 dkg mascarpone
1 db vaníliás cukor
2 dl tejszín
10 dkg babapiskóta
2 dl kávé
20 dkg eper
20g expressz zselatin fix

A tetejére:

kakaópor
eper


Elkészítése:

Vízgőz felett sűrűre keverjük a tojássárgákat a cukrokkal, majd belekeverjük a mascarponéba, hozzáadjuk a felvert tejszínt és a zselatint.

Kerek tortaformába aljába egy kevés krémet elsimítunk. Rakunk rá kávéban megforgatott babapiskótát, epret, befedjük krémmel.

Ezt a rétegezést addig folytatjuk míg elfogy a hozzávaló.

Éjszakára hűtőszekrényben áthűl.

Másnap a torta formából kivéve kakaó porral megszórva eper kerül a tetejére.
vorosrozsa66, 2018. május 13. vasárnap, 14:44
Cseresznyés (meggyes, gyümölcsös) süti
Hozzávalók:
35 dkg liszt,
5 egész tojás,
8 dkg porcukor,
2 dl étolaj,
1 dl tej,
20 dkg kristálycukor,
2 csomag vaníliás cukor,
12 dkg vaníliás pudingpor (főzős), (én csak 1 csomaggal tettem bele)
1 csomag sütőpor,
1 kg kimagozott cseresznye

Elkészítése:
A tojássárgákat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, aztán állandó kevergetés mellett, apránként hozzáadjuk az olajat, majd a tejet is. A tojásfehérjéket habbá verjük, amikor már kifehéredik akkor adjuk hozzá a kristálycukrot és jó keményre verjük.
A liszthez adunk egy csipet sót, a sütőport és a pudingport, jól elkeverjük, majd ezt a masszához keverjük. A felvert tojáshab egyharmad részét belekeverjük, nem baj hogy összetörik a hab, ettől lesz lágyabb a massza. A többi tojáshabot is hozzáadjuk, de most már vigyázunk, hogy ne törjön össze a hab. Egy nagyobb magas falú tepsit kibélelünk sütőpapírral, (vagy kikenünk olajjal, lisztezzük). Belesimítjuk a tésztát, és
bkisseva, 2018. április 13. péntek, 13:58
Mascarpone-s krémszelet
1. A tészta elkészítése
tojás 7 db • gyümölcscukor 8 EK • napraforgó olaj 2 EK • rétesliszt 8 EK • sütőpor 2 TK • kakaó 2 EK
A tojássárgákat a gyümölcscukorral elkeverjük, hozzáadjuk az olajat, lisztet, melyben sütőport kevertünk el, a végén pedig óvatosan belerakjuk a felvert fehérje habot. A tésztát kétfelé osztjuk. Egyik felébe kakaót keverünk.
A tészta elkészítése
2.
Egy 32x24 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben váltogatva öntjük ki, úgy hogy márványozás jöjjön létre.

3.
180 fokra előmelegített sütőben kb.10-15 percig sütjük A megsült lapot kiborítjuk és hűlni hagyjuk../Sütőfüggő, tűpróba szükséges/

4. A pudingkrém elkészítése
tej 2,8%-os 8 dl • vaníliás puding -por 80 g • vaníliacukor 20 g
Tálkába kevés tejet öntünk (a többit felforraljuk), és belekeverjük a pudingport vanília cukorral. Beleöntjük a forró tejbe és sűrű pudingot főzünk belőle.

5.
mascarpone 250 g • porcukor
bkisseva, 2018. február 22. csütörtök, 12:57
Sajtos tallér gofrisütőben
Hozzávalók:
1/4 kg liszt
4 tojás
1/4 l tej
5 dkg vaj
1/2 tasak sütőpor
5 dkg kemény sajt


A sütőporral elkevert lisztet, tojássárgákat, tejet, vajat összedolgozom.
A tojások felvert habját hozzáadom a masszához, végül belekeverem az apróra reszelt sajtot is.
Gofrisütőben, adagonként világosbarnára sütöm.
bkisseva, 2018. február 12. hétfő, 14:08
Megunhatatlanul finom: régimódi diótorta
összekeverünk 4 evőkanál darált dióval és 1/4 teáskanál sütőporral. Kimérünk 6 evőkanál (12 dkg) kristálycukrot. 6 tojást egyesével különválasztunk. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra és egy 40×30 centis tepsit sütőpapírral kibélelünk.

Egy nagy tálba teszem a fehérjéket és csipet sóval kicsit felverjük, majd folyamatosan beleszórjuk a 6 evőkanál cukrot és kemény habbá verjük. Szép fényesnek kell lennie és nagyon keménynek. Ezután kisebb fokozatra állítjuk a habverőt, a felvert habhoz keverjük a tojássárgákat, majd amikor jól elkeveredett, beletesszük a lisztes-diós keveréket is. Átkeverjük és a sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Betesszük az előmelegített sütőbe és kb. 20 perc alatt megsütjük. Szép piros legyen a teteje, de ne égjen meg. 1 perc után kifordítjuk a piskótát egy fa vágódeszkára és hagyjuk kihűlni.

A diós krém elkészítése
Amíg sül a piskóta egy kisebb lábasban 3 evőkanál lisztet simára keverünk 6 dl tejjel és 2 evőkanál cukorral. Feltesszük a tűzre és felforraljuk,
suzymama, 2018. január 06. szombat, 16:13
Mákos bejgli (+ diós, marcipános, gesztenyés töltelék recept
Łázár Chef receptje

Mákos bejgli (+ diós, marcipános, gesztenyés töltelék receptje)

Hozzávalók a tésztához, 2 darab (2 x körülbelül 26 cm-es) rúd elkészítéséhez

35 dkg búzaliszt (lehetőleg Nagyi titka süteményliszt)
8 dkg puha margarin
6 dkg liba- vagy sertészsír (inkább liba!)
2,5 dkg porcukor
1 mokkáskanál só
1 csomag (7g) porélesztő
2 tojás sárgája
0,5 dl tej (lehetőleg minél zsírosabb)
1 tojás a lekenéshez

A tojásokat jól összekeverjük a langyos tejjel és az élesztővel. A lisztet, a margarint, a libazsírt, a sót és a porcukrot egy keverőtálban alaposan összemorzsoljuk. A két masszát összekeverjük, majd amikor már tésztává gyúrtuk (maximum 5 perc), kétfelé vesszük, és letakarva 30 percre hűtőbe rakjuk.

Közben elkészítjük a mák tölteléket, ennek a
nanoka72, 2017. december 13. szerda, 07:38
Karácsonyi receptek
maradék alapanyagokat a fahéjrudak kivételével, majd még további öt percig főzzük. Puncsos tálban kínáljuk. Mindenki kapjon egy fahéj rudat is, azzal kavargathatja az italát. 16 (kb. 1 dl-es) adag lesz belőle.

Mikulástorta
A diós piskótához: 6 tojás, 6-6 evőkanál porcukor és liszt, fél tasak sütőpor, 10 dkg darált dió, reszelt citromhéj, fahéj.
A diókrémhez, díszítéshez: 20-20 dkg vaj és porcukor, 15-15 dkg darált dió és durvára vágott dió, rumaroma, 1 piros marcipánrúd.
A tojássárgákat és a cukrot jól összedolgozzuk. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd a fahéjjal, a citromhéjjal és a dióval. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd fakanállal a cukros tojássárgákat lassan belekeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, óvatosan, de alaposan elkeverjük, tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük. A krémhez a cukrot és a vajat jól kikeverjük, darált dióval és rumaromával ízesítjük.
A kihűlt tortalapot három lapra vágjuk, és megtöltjük a krémmel. Vékony réteggel a
bkisseva, 2017. december 12. kedd, 10:23
Olívabogyós sós rudak
Hozzávalók:

- 30 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 2 tojássárga
- 4 ek tejföl
- 1,5 tk tengeri só
- 4 dkg apróra vágott olívabogyó

Lekenni: - 1/2 tojásfehérje + 1 csipet só

Elkészítés:

A sóval elvegyített lisztet egy tálba szitáljuk, majd a vajjal összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojássárgákat, az apróra vágott olívabogyót és összegyúrjuk annyi tejföllel hogy jól összeálljon a tésztánk.

Sütőpapíron kb. fél centis vastagságú téglalapá nyújtjuk, majd átemeljük a tepsire. Derelyevágóval kb. 2x6 cm-es rudakat vágunk, lekenjük a villával felvert, és sóval elkevert tojásfehérjével.

Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

Sütőből kivéve pár percig pihentetjük, majd az egyben maradt részeket, még melegen, a vágások mentén
bkisseva, 2017. december 12. kedd, 10:05
Szikkadt kalácsból mit lehet készíteni?
itassuk fel a felesleges zsiradékot, majd forgassuk meg a maradék mogyorós keverékben. Melegen tálaljuk.

Torijas (spanyol változat)
Hozzávalók:
5 dl langyos tej
2 kávéskanál fahéj
3 tojás sárgája
5 dl vörösbor
4 evőkanál olívaolaj
20 dkg cukor
1 szikkadt bagett, kb. 2 centis szeletekre vágva
Elkészítése: 1 kávéskanál fahéjat keverjünk el a tejben, majd áztassuk be a kenyérszeleteket rövid időre (ne ázzanak szét). Egy tálban villával verjük fel a tojássárgákat, forgassuk meg benne a tejes kenyérszeleteket. Egy serpenyőben hevítsünk fel 4 evőkanál olívaolajat, ebben pirítsuk meg a kenyérszeletek mindkét oldalát, majd helyezzük őket egy nem túl magas jénai tálba. Öntsük a serpenyőbe a bort és a cukrot, ízesítsük 1 kávéskanál fahéjjal, majd addig forraljuk, míg a felére fő. Ezt a szirupot öntsük a kenyérszeletekre. Langyosan vagy hidegen tálaljuk.

csokis kenyér-süti
Hozzávalók:
1 bagett (vagy ennek megfelelő mennyiségű kalács vagy
bkisseva, 2017. november 15. szerda, 13:30
Tallóztam
Zsemlekoch

A nagypapámtól átvett recept.
Egy leves után, laktató második.
Edit Edit

Hozzávalók
6 adag

8 db tejes zsemle
1 liter tej
3 db tojás
8 dkg cukor
10 g vaníliás cukor
Az edény kikenéséhez:
zsemlemorzsa
A tetejére:
vaj
5 dkg vaj

Elkészítés
60 perc

A zsemlét nagyobb kockára vágom. A tejet felforralom, majd megvárom, amíg kihűl.

A tojássárgákat elkeverem a cukorral és a vaníliás cukorral.

A tojások fehérjét kemény habbá verem.

A tojássárgákat belekeverem a kihűlt tejbe, majd ráöntöm a felkockázott zsemlére. Jó elkeverem.

Ahogy a zsemle felszívja a tejet, egy masszává válik az egész. Óvatosan belekeverem a felvert tojásfehérjét.

A tepsit vagy a jénait kivajazom és zsemlemorzsát szórok bele, úgy, hogy az edény oldalán is legyen. A felesleges morzsát, amely nem ragadt a
horvathnemagdi, 2017. november 14. kedd, 09:45
1/39
Képek, videók
Mákos-almás pite aszalt s
vorosrozsa66
2018. október 23. kedd, 17:36
Morzsás mákos pite.jpg
vorosrozsa66
2018. július 22. vasárnap, 14:48
12958_csokis-makos-pit e_n
feviroza
2015. május 16. szombat, 19:31
Meggyes mákos pite
zsuzsmancs
2013. január 19. szombat, 13:28
mákos almás pite
ibolya58
2012. szeptember 18. kedd, 11:06
Bögrés mákos pite.jpg
anci-ani
2011. december 18. vasárnap, 00:13
Finom mákos pite
anci-ani
2011. február 19. szombat, 16:22
rakott, comd töltelékkel,
eri70
2008. január 07. hétfő, 14:22
töltelékkel
limara
2007. február 16. péntek, 10:48
Csésze cukorral
eva6
2017. május 27. szombat, 10:56
mecsestarto_cukorral_9 463
maris40
2014. január 21. kedd, 11:46
kávé cukorral.png
sakira
2013. december 15. vasárnap, 11:30
KÁVÉ CUKORRAL
jegesmedve21
2012. március 07. szerda, 15:08
kávé cukorral.jpg
jpiros
2012. február 02. csütörtök, 11:26
Kávé cukorral Annától
csalogany13
2011. január 10. hétfő, 14:28
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.