Belépés
2020. július 10. péntek | 28. hét | 192. nap | 18:40 | Amália
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Gyuri bácsi tanácsaiból
Étkezésnél, minden falatot legalább 60x meg kell rágni, az íze is ilyenkor jön ki az ételnek. A hurutos gyomor savat termel és ettől ég a gyomor, ennek kiváltó oka a gyomorideg.

6 hétig 1 csapott evőkanál orbáncfű 2 dl. forróviz, 10 perc állás után minden nap meginni.

A savtermelés csökkentésére fehérakácvirág tea.

Lúgosításra fehér árvacsalán tea.

A 6 hetes kezelés után 6 hét pihenő és megint lehet kezdeni elölről.

2 naponta meg kell inni 2 dl. vízben feloldott 1 teáskanál szódabikarbónás vizet.

HAJ-növesztő:

Diólevél teával. Bekenni. Hajmosás után a diólevél teát rajta hagyni.

KORPÁS ÉS ZSÍROS HAJ: 3 gr. Diólevelet le kell forrázni 2 dl. vízzel, majd 10 perc után be kell dörzsölni a megmosott hajba és 10 percig rajta hagyni, majd leöblíteni. Ha nem öblítjük le, akkor a hajhagymákat működésre serkenti és hajnövekedés lesz.

Van egy még jobb: Egy fél citromlé, ugyanannyi tejszínnel és 4-6-8 csepp
pacsakute, 2020. április 30. csütörtök, 23:55
Szabó Gyuri bácsi- füvesmester receptjeiből
tönkre.

GYOMORÉGÉS: Étkezésnél, minden falatot legalább 60x meg kell rágni, az íze is ilyenkor jön ki az ételnek. A hurutos gyomor savat termel és ettől ég a gyomor, ennek kiváltó oka a gyomorideg.
6 hétig 1 csapott evőkanál orbáncfű 2 dl. forróviz, 10 perc állás után minden nap meginni.
A savtermelés csökkentésére fehérakácvirág tea.
Lúgosításra fehér árvacsalán tea.
A 6 hetes kezelés után 6 hét pihenő és megint lehet kezdeni elölről.
2 naponta meg kell inni 2 dl. vízben feloldott 1 teáskanál szódabikarbónás vizet.

HAJ-növesztő: Diólevél teával. Bekenni. Hajmosás után a diólevél teát rajta hagyni.

KORPÁS ÉS ZSÍROS HAJ: 3 gr. Diólevelet le kell forrázni 2 dl. vízzel, majd 10 perc után be kell dörzsölni a megmosott hajba és 10 percig rajta hagyni, majd leöblíteni. Ha nem öblítjük le, akkor a hajhagymákat működésre serkenti és hajnövekedés lesz.
Van egy még jobb: Egy fél citromlé, ugyanannyi tejszínnel és 4-6-8 csepp
pacsakute, 2019. szeptember 29. vasárnap, 12:52
Eperszelet sütés nélkül, csokoládés keksszel
Eperszelet sütés nélkül, csokoládés keksszel

Frissítő sütemény, ami megédesíti a nyári napokat. Tejszínhab, eper, piskóta és keksz tökéletes párosítása. Számomra tényleg nagyon inspiráló az eperszelet sütés nélkül, csokoládés keksszel. Az ilyen nagy melegben nem is nagyon kívánom a túl édes édességeket, éppen ezért is nagyon szeretem.


Hozzávalók
Szükségünk lesz:
15 db háztartási keksz
600 ml habtejszín
3 csomag gyümölcskocsonya por, eper ízű
300 ml forró víz
120 g piskóta
Epres réteg:
800 geper
2 csomag gyümölcskocsonya, eper ízű
1 ev. kanálzselatinpor
Tetejére:
400 ml habtejszín
2 ev. kanálkristálycukor
3 kv. kanálzselatinpor
75 ml forró víz
16 db csokoládés keksz



A 25 x 35 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleljük, az alját kirakjuk a háztartási keksszel.
A
vorosrozsa66, 2019. január 06. vasárnap, 16:22
Sajttorta
krémsajt
4dl tejszín /nem habtejszín/
8 dkg cukor
10 dkg sárgabarack lekvár
1 tk. vanília aroma
fél citrom leve
2 tk zselatin por
A tetejére:
5-6 szem őszibarack befőtt
1,5 dl őszibarack lé
3 tk. zselatin por
Elkészítés:
A margarint felolvasztjuk, összekeverjük a darált keksszel, majd a tortaforma /25cm/ aljára nyomkodjuk.
Egy tálban géppel kikeverjük a krémsajtot, tejszínt, citromlét, cukrot, vanília aromát, baracklekvárt és a kevés vízben feloldott zselatint.
Az egészet a tortaformába töltjük, elsimítjuk, és a hűtőbe tesszük 1-2 órára.
A tortánkat kivesszük, a tetejét kirakjuk vékonyra szeletelt barackkal, majd ráöntjük a kevés vízzel és barack lével kikevert zselatint.
Én csak másnap szeleteltem, hagytam
suzymama, 2018. december 13. csütörtök, 16:39
ananászos krémes finomság
Ananászos krémes finomság

-Édesség sütés nélkül

Hozzávalók:

700 g ananászkonzerv
400 habtejszín
15 g zselatin
100 ml sűrített tej
1 csomag babapiskóta

Elkészítés:

Az ananászkonzerv levét öntsük le, mártsuk bele a babapiskótát. Egy 22 cm átmérőjű tortaforma aljába tegyük bele a babapiskótát. A forma oldalához tegyünk ananászkarikákat. A habot verjük fel, keverjük hozzá a sűrített tejet és a feloldott zselatint. Pár szelet ananászt tegyünk félre a díszítéshez, a többit szeleteljünk kockára és keverjük a habhoz. A krémet öntsük a tortaformába, a félretett ananásszal díszítsük. Tegyük legalább 3 órára a hűtőbe.
vorosrozsa66, 2018. szeptember 25. kedd, 19:41
Joghurtos – citromos szőlős torta sütés nélkül!
Joghurtos - citromos szőlős torta sütés nélkül!


Hozzávalók

1 nagy pohár natúr joghurt (400 g)
4-6 evőkanál porcukor (vagy édesítő)
40 dkg szőlő,
1 citrom,
1 csomag zselatin,
2 dl habtejszín.

A tésztához

30 dkg darált háztartási keksz,
2 evőkanál porcukor,
1 cs vanillincukor,
10 dkg vaj,
kevés tej,
1 evőkanál kakaópor.

Elkészítés

A darált kekszet a porcukorral, vaníliával, olvasztott vajjal, kakaóporral összekeverjük, és annyi tejet öntünk hozzá, hogy krémes állagú tésztát kapjunk. Ezután a masszát egyenletesen elosztva egy tortaforma aljára nyomkodjuk. Tegyük fél órára a hűtőszekrénybe.

Addig a joghurtot keverjük simára a porcukorral, adjuk hozzá a reszelt citromhéjat,ízlés szerint a levét és 1 dl
vorosrozsa66, 2018. szeptember 25. kedd, 19:30
Eredeti somlói galuska
teszünk, helyette 2 kanál kakaóport adunk hozzá, a diós tésztához pedig 3 kanál liszt helyett 4-5 kanál darált diót, és óvatosan összekeverjük. Mindhárom piskótát megsütjük, és a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd a széleinél késsel fellazítjuk, és alányúlva kiemeljük.
Alapöntet: 20 dkg kristálycukrot, 2,5-3 dl vízzel, 1 dl rummal, 1 vaníliás cukorral, 1 citrom és 1 narancs reszelt héjával összeforralunk, aztán kihűtjük. Vaníliakrémet készítünk, s még melegen hozzáadunk egy kevés 5-6 kanál vízben feloldott zselatint.
Vaníliakrém: Felforralunk fél liter tejet 1 vaníliás cukorral - esetleg egy rúd vaníliát is tehetünk bele -, fél citrom héját reszeljük hozzá, majd langyosra hűtjük. 4 tojássárgáját habosra keverünk 12 dkg kristálycukorral, aztán 7,5 dkg sima lisztet (3-4 ek.) teszünk bele, és elkeverjük. A tejből kivesszük a vaníliarudat, és fokozatosan hozzávegyítjük a tojásos masszához; közben lassú tűzön besűrítjük. Utána kihűtjük, időnként megkevergetve. A feloldott zselatint a még meleg krémbe jól
bkisseva, 2018. augusztus 08. szerda, 12:44
Eperszelet sütés nélkül, csokoládés keksszel
Eperszelet sütés nélkül, csokoládés keksszel


Hozzávalók
Szükségünk lesz:
15 db háztartási keksz
600 ml habtejszín
3 csomag gyümölcskocsonya por, eper ízű
300 ml forró víz
120 g piskóta
Epres réteg:
800 g eper
2 csomag gyümölcskocsonya, eper ízű
1 ev. kanálzselatinpor
Tetejére:
400 ml habtejszín
2 ev. kanálkristálycukor
3 kv. kanálzselatinpor
75 ml forró víz
16 db csokoládés keksz

Elkészítés menete

A 25 x 35 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleljük, az alját kirakjuk a háztartási keksszel.
A gyümölcskocsonyát forró vízben feloldjuk.
A habtejszínt habbá verjük. Óvatosan belekeverjük a gyümölcskocsonyát, kézi robotgéppel krémesre keverjük. A kapott krémes-epres tejszínhabot rákanalazzuk a kekszre és elegyengetjük.
Erre tesszük rá a piskótát, majd hűtőszekrénybe
vorosrozsa66, 2018. július 26. csütörtök, 13:49
HÉT VÉGI MENÜAJÁNLAT - Május 1.
kalória)

Desszert: FRISS EPER CITROMKRÉMMEL

Hozzávalók 4 személyre:50 dkg szamóca, 1 citrom reszelt héja és leve, 12 dkg cukor, 12 g (4 lap) színtelen zselatin, 4 tojás, 2 dl tejszín

A megmosott epret 3 szem kivételével lecsumázzuk, félbevágjuk, 5 dkg gyümölcsöt 1 teáskanál citromlével pépesítünk, a többit 2 evőkanál cukorral megszórva állni hagyjuk.
A zselatint hideg vízbe áztatjuk. Közben a tojások sárgáját 7 dkg cukorral és a citromhéjjal krémesre kikeverjük. A feloldott zselatint a maradék citromlébe vegyítjük, a tojásos masszához adjuk, majd 5-10 percre hűvös helyen állítjuk.
Közben a tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. A tejszínt ugyancsak keményre verjük. A tejszínhab felét csillagcsöves nyomózsákba töltjük, a hűtőbe rakjuk. A maradék tejszínhabot a tojáshabbal a tojásos masszába keverjük.
Az eperdarabokat a citromkrémmel üvegkehelybe helyezzük és 30 percre hűvös helyre tesszük. A félretett eperszemeket felszeleteljük.
A krémet
lizawolf, 2018. május 19. szombat, 13:51
Szabó Gyuri bácsi tanácsai
tönkre.

GYOMORÉGÉS:
Étkezésnél, minden falatot legalább 60x meg kell rágni, az íze is ilyenkor jön ki
az ételnek. A hurutos gyomor savat termel és ettől ég a gyomor, ennek kiváltó oka a gyomorideg. 6 hétig 1 csapott evőkanál orbáncfű 2 dl. forróviz, 10 perc állás után minden nap meginni. A savtermelés csökkentésére fehérakácvirág tea.
Lúgosításra fehér árvacsalán tea. A 6 hetes kezelés után 6 hét pihenő és megint lehet kezdeni elölről. 2 naponta meg kell inni 2 dl. vízben feloldott 1 teáskanál szódabikarbónás vizet.

HAJ-növesztő:
Diólevél teával. Bekenni. Hajmosás után a diólevél teát rajta hagyni.
KORPÁS ÉS ZSÍROS HAJ:
+3 gr. Diólevelet le kell forrázni 2 dl. vízzel, majd 10 perc után be kell
dörzsölni a megmosott hajba és 10 percig rajta hagyni, majd leöblíteni. Ha nem öblítjük le, akkor a hajhagymákat működésre serkenti és hajnövekedés lesz.
Van egy még jobb: Egy fél citromlé, ugyanannyi tejszínnel és 4-6-8 csepp mandulaolajjal összekeverni és
sz719eszter, 2018. május 15. kedd, 09:30
Mesy szelet
Mesy szelet

Hozzávalók:
Az első réteghez:

25 dkg édes keksz (darálva vagy összetörve)
10 dkg porcukor átszitálva
15 dkg margarin (szobahőmérsékletű)
1 tasak vaníliacukor

A második réteghez:

50 dkg tehéntúró
15 dkg porcukor
2 dl Meggle cukrászhab (habtejszín) kemény habbá verve
1/2 tasak zselatin

A harmadik réteghez:

1 tasak házi krémes krém
8 dl tej

A negyedik réteghez:

3 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
1/2 tasak zselatin

Elkészítése:
Az első réteg elkészítése:

A hozzávalókat összekeverjük, és egy magas peremű edénybe tömködjük. Jól lelapítjuk, mivel nem sütjük meg, és meg kell, hogy tartsa a töltelékeket.
Második réteg elkészítése:

A túrót burgonyanyomón átpasszírozzuk, összekeverjük a cukorral,
vorosrozsa66, 2018. május 04. péntek, 11:39
Tortabevonó fondant házilag
Tortabevonó fondant (süteményekhez, tortákhoz)

Hozzávalók:
1 ek. zselatin
6 ek. víz
1 ek. margarin
2 ek. méz
porcukor

Elkészítés:

A porcukorhoz öntjük a langyos vízben feloldott zselatint, hozzáadjuk a mézet, margarint és jól összekeverjük. Annyi porcukrot adunk még hozzá, amennyit felvesz, hogy jól formázható, gyurmaszerű masszát kapjunk.
Ezután bevonjuk vele a tortát, süteményeket.
Ételszínezékkel színezhetjük, formákat is készíthetünk belőle, amikkel díszíthetjük a tortát.
Fagyasztható.

bkisseva, 2018. február 12. hétfő, 12:36
1/43
Képek, videók
Maria Montessori tanácsai
irmus
2018. május 28. hétfő, 16:00
Egy fa tanácsai.jpg
pacsakute
2017. március 02. csütörtök, 13:50
Egy Fa tanácsai
irmus
2016. május 20. péntek, 20:00
nagyi tanácsai-1000_vegy_
gaby73
2014. október 05. vasárnap, 23:46
Bálint gazda tanácsai
ezer_mester
2010. április 04. vasárnap, 18:39
Vekerdi Tamás tanácsai
ezer_mester
2010. április 04. vasárnap, 18:29
huru5x.jpg
szidnifox
2009. november 05. csütörtök, 22:24
Hurufa2
csalogany13
2009. június 22. hétfő, 12:41
Hurufa1
csalogany13
2009. június 22. hétfő, 12:41
huru0171024jpg
ladanyierzsebet
2007. december 20. csütörtök, 20:47
Uru és Huru
bikeadventures
2007. június 16. szombat, 19:54
Vérnyomás csökkentésére.j
pacsakute
2013. február 20. szerda, 18:45
Dió és diólevél.jpg
pacsakute
2016. július 28. csütörtök, 21:48
Diólevél.jpg
pacsakute
2014. augusztus 15. péntek, 21:28
Diólevél
angyalcsillag
2013. június 11. kedd, 11:04
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.