Belépés
2019. augusztus 23. péntek | 34. hét | 235. nap | 13:14 | Bence
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Téli EYOF - Tizennégy év után született magyar aranyérem
A rövidpályás gyorskorcsolyázó 1500 méteren diadalmaskodott a Szarajevóban zajló esemény első, hétfői versenynapján. Ugyanebben a számban Bontovics Balázs negyedik lett, míg a nők azonos távú versenyén a felnőtt váltóval Európa-bajnoki bronzérmes Somogyi Barabara hatodikként zárt, Dobrán Fanni pedig a 15. helyen végzett. A sportág négy képviselője által alkotott vegyesváltó pedig továbbjutott előfutamából.

Curlingben is jól sikerült a magyar vegyescsapat bemutatkozása, ugyanis a Biró Blanka, Dobor Dia Regina, Szarvas Kristóf és Tatár Lőrinc Sebestyén alkotta négyes 9-3-ra felülmúlta Ausztria legjobbjait.

Sífutásban a 7,5 kilométeres klasszikus stílusú versenyben Laczkó Evelin 76., Kocsik Nóra 78. lett, a férfiak 10 kilométeres számában pedig Balog Zoárd Ákos 87. helyen végzett.

A téli EYOF-okon ez volt Magyarország 16. érme, közte a nyolcadik arany. A szarajevói versenyeket hétfőtől péntekig bonyolítják le. Magyarországot öt alpesi síző, négy-négy curlinges és rövidpályás
velemenyezd, 2019. február 11. hétfő, 18:32
Phjongcshang 2018 - A kínai császárt most még megállította a nagy fal
versenyeket" - mesélt a kezdetekről Liu Shaoang. Elismerte, ennek óriási szerepe volt abban, hogy a kínai edzőt - aki versenyzőként ott volt az 1994-es, lillehammeri játékokon - 2012-ben leigazolták a magyar válogatotthoz.

A Liu fivérek a rövidpályás gyorskorcsolya berkein belül már évek óta sztárok. Nem véletlen ez, hiszen fiatal koruk ellenére Liu Shaolin 2016-ban világbajnok lett 500 méteren, egy évvel korábban pedig ezüstérmes volt a legrövidebb távon, de összetettben is van már bronzérme, illetve a váltóval kétszer állt dobogón. A medálok számában öccse sem marad el tőle, mert a két csapatsikeren túl a 2016-os vb-n nyert egy-egy ezüstöt és bronzot 1500 és 500 méteren, tavaly pedig egy újabb ezüstöt 1000-en. Liu Shaolinnak már az Európa-bajnoki címe is megvan, ugyanis tavaly 1000 méteren diadalmaskodott.

"Élvezzük a szeretetet, nagyon jól esik. Rengeteg fotót kérnek tőlünk, kifejezetten kedvelnek minket a sportági nagyhatalomnak számító Kínában és Dél-Koreában is. Még akkor sem haragszanak
velemenyezd, 2018. február 25. vasárnap, 07:51
Liu Shaoang negyedik összetettben a junior rövidpályás gyorskorcsolya vb-n
A verseny honlapja szerint a 17 éves magyar versenyző a vasárnapi 1000 méteres viadalon bejutott a döntőbe, ott negyedikként végzett, s mivel 1500 méteren - még szombaton - a B finálét megnyerve hetedik lett, indulhatott az 1500 méteres szuperdöntőben az összetett éremért.

Shaoang a pontverseny első hat helyezettjét felvonultató fináléban a magyar szövetség tájékoztatása szerint elcsúszott, időeredmény nélkül ötödik lett, ez pedig nem volt elég ahhoz, hogy az összetettben felállhasson a dobogóra.

A magyar gyorskorcsolyázó szombaton az 500 méter elődöntőjében 40.892 másodperces junior világcsúcsot állított fel, a múlt vasárnap zárult felnőtt Európa-bajnokságon pedig a váltóval nyert ezüstérmet.

A junior vb-n a nők között Jászapáti Petra volt a legjobb magyar, ő vasárnap 1000 méteren negyedikként zárt, az összetettben pedig - a szuperdöntőről egy pont híján lemaradva - hetedik lett.
velemenyezd, 2016. január 31. vasárnap, 15:52
Magyar világcsúcs a gyorskorcsolya-vb-n
Liu Shaoang ezüstérmet szerzett a férfiak 500 méteres versenyében a junior rövid pályás gyorskorcsolyázók Szófiában zajló világbajnokságán.
Darázs István, a hazai szövetség (MOKSZ) gyorskorcsolya-ágazati igazgatója az MTI-nek elmondta, hogy a 17 éves magyar versenyző az elődöntőben 40,892 másodperces idővel új juniorvilágcsúcsot állított fel, a fináléban azonban kínai riválisa a harmadik körben megelőzte.

,,Megmondom őszintén, nagyon fáradtnak éreztem magam, rendkívül leterhelt voltam, össze kellett szednem magam fejben. Fizikailag viszont rendben voltam, és sikerült az elődöntőben világcsúcsot mennem" - nyilatkozta az MTI-nek Liu Shaoang, aki múlt vasárnap Szocsiban a váltóval nyert felnőtt Európa-bajnoki ezüstöt. A fiatal versenyző hozzátette, a világcsúcs után természetesen már az aranyérem reményében vágott neki a döntőnek, ahol azonban végül a második helyen zárt, ugyanakkor ,,magyar színekben világcsúcsot elérni fantasztikus eredmény.

Liu Shaoang
akiram45, 2016. január 31. vasárnap, 08:36
Liu Shaoang ezüstérme és világcsúcsa a junior rövidpályás gyorskorcsolya vb-n
Darázs István, a hazai szövetség (MOKSZ) gyorskorcsolya ágazati igazgatója az MTI-nek elmondta, hogy a 17 éves magyar versenyző az elődöntőben 40.892 másodperces idővel új junior világcsúcsot állított fel, a fináléban azonban kínai riválisa a harmadik körben megelőzte.

"Megmondom őszintén, nagyon fáradtnak éreztem magam, rendkívül leterhelt voltam, össze kellett szednem magam fejben. Fizikailag viszont rendben voltam, és sikerült az elődöntőben világcsúcsot mennem" - nyilatkozta az MTI-nek Liu Shaoang, aki múlt vasárnap Szocsiban a váltóval nyert felnőtt Európa-bajnoki ezüstöt. A fiatal versenyző hozzátette, a világcsúcs után természetesen már az aranyérem reményében vágott neki a döntőnek, ahol azonban végül a második helyen zárt, ugyanakkor - fogalmazott: - "magyar színekben világcsúcsot elérni fantasztikus eredmény".

Liu Shaoang elmondta, ezzel a mostani sikerrel "elmúlt" a fáradtsága, és várja a vasárnapi 1000 méteres küzdelmeket.
velemenyezd, 2016. január 30. szombat, 16:23
Ma 40 éves Egerszegi Krisztina ötszörös olimpiai bajnok úszó
legkiemelkedőbb.

1995 februárjában, a gelsenkircheni rövid pályás vk versenyen Európa-csúcsot úszott 200 m háton. Az ob-n ismét kilenc aranyat nyert. A bécsi Európa-bajnokságon 200 háton és 400 vegyesen nyert. Az Egerszegi Krisztina, Kovács Ágnes, Klocker Edit, Lakos Gyöngyvér összeállítású vegyes váltó második lett.

Az 1996-os, utolsó ob-jén kilenc arannyal zárt. Az atlantai olimpián 400 méter vegyesen a selejtezőben a legjobb időt úszta, de a döntőbeli teljesítménye a bronzéremre volt elég. A vegyes váltóval 11. lett. Ebben a versenyszámban úszott ideje elegendő lett volna a 100 méter hát első helyéhez. A 200 hát selejtezőjében is az első időt úszta, majd a döntőben fölényes győzelemmel szerezte meg az olimpiai aranyat. Egerszegi az egyetlen női úszó, aki öt egyéni olimpiai aranyérmet szerzett. (Amy van Dyken és Kristin Otto 6-6 aranyából 2 illetve 4 egyéni érem) Dawn Fraser után ő a második úszónő, aki háromszor nyert ugyanabban a versenyszámban, a 200 m-es hátúszásban. Az olimpia
ronix, 2014. augusztus 16. szombat, 22:00
Hazaért a magyar csapat Szocsiból
odafigyelni rá, többet tenni érte. "Szocsiban a román bizottság főtitkára gratulált, nem éreztem benne haragot, az elnök szavai pedig nem igazán foglalkoztatnak. Azt gondolom, hogy ez a részéről késő bánat" - mondta Miklós, akinek szavait Nagy Zsigmond azzal toldotta meg, hogy a román elnök mondandójának semmilyen jogalapja nincs.
A rövid pályás gyorskorcsolyázók számára sem jött még el a pihenő ideje, a montreali világbajnokságon két-két magyar férfi és női sportoló vesz majd részt, míg a női váltóval - Heidum Bernadett, Lajtos Szandra, Keszler Andrea és Darázs Rózsa mellett - a pontszerző hatodik helyen végzett Kónya Zsófia a hétvégén utazik el a junior vb-re.
Knoch Viktor, Keszler Andrea, Darázs Rózsa, Heidum Bernadett, Nagy Konrád, Lajtos Szandra, Kónya Zsófia, Liu Shaolin Sándor és Béres Bence a szocsi olimpián - MTI Fotó: Illyés Tibor
........
A felnőtt vb-n egyelőre még
maroka, 2014. február 24. hétfő, 17:00
Szocsi 2014 - Itthon a magyar csapat
odafigyelni rá, többet tenni érte.

"Szocsiban a román bizottság főtitkára gratulált, nem éreztem benne haragot, az elnök szavai pedig nem igazán foglalkoztatnak. Azt gondolom, hogy ez a részéről késő bánat" - mondta Miklós, akinek szavait Nagy Zsigmond azzal toldotta meg, hogy a román elnök mondandójának semmilyen jogalapja nincs.

A rövidpályás gyorskorcsolyázók számára sem jött még el a pihenő ideje, a montreali világbajnokságon két-két magyar férfi és női sportoló vesz majd részt, míg a női váltóval - Heidum Bernadett, Lajtos Szandra, Keszler Andrea és Darázs Rózsa mellett - a pontszerző hatodik helyen végzett Kónya Zsófia a hétvégén utazik el a junior vb-re.

A felnőtt vb-n egyelőre még nem lehet tudni, kik indulnak, egyedül a Szocsiban 1500 méteren kilencedik Heidum Bernadett szereplése tűnik biztosnak.

"Nehéz lesz az olimpia után a világbajnokságon versenyezni, de ezzel mindenki így lesz. Sajnos a váltónk nem indulhat, én viszont szeretnék 1500-on és 1000 méteren is jól korcsolyázni"
velemenyezd, 2014. február 24. hétfő, 13:23
A kiskirály
A kiskirály

Bivalyerős turbómotorral, összkerék hajtással és automata váltóval tettük próbára a Nissan Juke Shiro kivitelét, amely műszaki tartalma mellett küllemével és árával sem simul az átlagba.


Lassan már két éve kapható a Nissan Juke, de még most is olyan csodálkozó pillantások fogadják, mintha nem is autót, hanem űrjárművet láttak volna a járókelők. Az Angliában készülő csodabogár a külseje miatt kapott már hideget-meleget egyaránt, annyi azonban szent, hogy ezzel az autóval lehetetlen elvegyülni a tömegben. Főleg, ha a Shiro kivitelről van szó, amely grafitszürke, 17 colos felniken gördül, kilincsei és tükrei ezüstösen csillognak, illetve ,,éjlila" színben pompázik, ami kizárólag ehhez a kivitelhez rendelhető.

Belül egyértelműen a fehér szín dominál

A shiro szó japánul fehéret jelent, így nem meglepő, hogy a belső teret ez a
1vargaildyko, 2013. január 05. szombat, 10:54
Rövidpályás gyorskorcsolya vb - Nincs magyar az elődöntőkben 1500-on
A nemzetközi szövetség hivatalos honlapja szerint a férfiaknál Knoch Viktor selejtezős futamának harmadik helyén zárt, s mindössze egy tized másodperccel maradt le a továbbjutásról, a pályafutása első felnőtt vb-jén szereplő Oláh Bence pedig 3.3 mp-s hátránnyal ötödikként végzett futamában, így szintén lemaradt az elődöntőbe jutásról.

A januári Európa-bajnokságon 1000 méteren ezüstérmes, a váltóval bronzot nyert, összetettben pedig negyedikként zárt Heidum Bernadettnek - Knochhoz hasonlóan - egy tized mp hiányzott a továbbjutáshoz, Lajtos Szandra pedig szoros versenyben negyedik lett selejtezős futamában, így ő sem lépett tovább.

A sanghaji vb szombaton az 500 méteres futamokkal folytatódik, vasárnap pedig az 1000 méteres versenyeket és a 3000 méteres szuperdöntőket rendezik meg.
velemenyezd, 2012. március 09. péntek, 09:01
Sportcsillagok Gálaestje - Csipes Tamara az év női sportolója
A kajakozó azzal érdemelte ki az első helyet, hogy a szegedi világbajnokságon két egyéni számban (K-1 1000 és 5000 m) győzött, míg a belgrádi Európa-bajnokságon párosban (K-2 500 és 1000 m) szerzett két aranyérmet.

Mögötte a szintén kajakos Kozák Danuta végzett, aki amellett, hogy tagja volt az 500-on világbajnok kajaknégyesnek, egyéniben második lett szintén 500 méteren. Emellett a belgrádi kontinensviadalról két arany- (K-1 500 m, K-2 200 m) és egy ezüstéremmel (K-4 500 m) jöhetett haza.

A harmadik helyre a még juniorkorú, 20 éves öttusázó Kovács Sarolta futott be, aki idén robbant be a felnőtt mezőnybe azzal, hogy a moszkvai vb-n egyéniben és csapatban is második lett, míg a váltóval győzött, az Eb-n pedig a csapattal és a váltóval nyert aranyérmet.

Az Év női sportolója választás dobogósai:1. Csipes Tamara, kajak-kenu 1549 pont2. Kozák Danuta, kajak-kenu 8333. Kovács Sarolta, öttusa 670
velemenyezd, 2011. december 19. hétfő, 19:41
Junior öttusa-vb - Demeter Bence negyedik
A címvédő és idén junior Európa-bajnok Demeter Bence a nemzetközi szövetség honlapja szerint gyenge közepes, 856 pontos vívással kezdett, s a 12. pozícióból kellett felzárkóznia. Úszásban ugyancsak a 12. teljesítmény volt az övé, lovaglásban azonban nem hibázott, így a lövészetekkel megszakított futást már hatodikként kezdhette meg. A kombinált számban aztán még két helyet előrelépett.

Demeter Bence az idén a felnőttek között is szép sikereket ért el, aranyérmet nyert a férfi váltóval az Európa-bajnokságon, míg a vb-n másodikként zárt a hagyományos versenyben szerepelt csapattal. Utóbbi viadalon hatodik volt egyéniben.

A tavalyi, ifjúsági olimpián negyedik Demeter Gergely, illetve Harangozó végig a mezőny második felében állt az argentínai versenyen.

A győzelmet a Demeter Bencéhez hasonlóan már a felnőttek között is számottevő eredményekkel rendelkező brit James Cooke harcolta ki annak ellenére, hogy még magyar riválisánál is lényegesen rosszabb, 736 pontos vívással indította a
velemenyezd, 2011. november 21. hétfő, 08:12
1/2
Képek, videók
holdas téli.jpg
durcimarcika
2019. augusztus 16. péntek, 17:17
Téli képem . jpg.jpg
pacsakute
2019. május 15. szerda, 09:14
0 téli kép, madarak 6f9e3
lovaszmarika
2019. május 08. szerda, 17:13
0 havas téli kép,vonattal
lovaszmarika
2019. február 19. kedd, 12:28
téli vitaminok0219.jpg
maroka
2019. február 19. kedd, 11:49
téli kép
eva6
2019. február 07. csütörtök, 07:56
téli esküvő.jpg
menusgabor
2019. február 05. kedd, 19:12
gyorskorcsolya dobogósok0
maroka
2019. január 12. szombat, 19:08
gyorskorcsolya-valto-8 00x
menusgabor
2018. február 26. hétfő, 17:17
gyorskorcsolya.jpg
maroka
2014. február 24. hétfő, 17:14
Gyorskorcsolya.gif
pacsakute
2013. szeptember 23. hétfő, 21:02
Nincs a számban senki...
butababa
2006. december 28. csütörtök, 00:38
úristen mivan a számban?
zmorf
2006. október 06. péntek, 21:49
Cigi a számban!
hugi20
2006. szeptember 02. szombat, 09:22
Mi van a számban?
szogyik
2006. július 15. szombat, 12:21
Címkék
első helyet, moszkvai vb-n, Európa-bajnok Demeter Bence, Dawn Fraser, Jászapáti Petra, lövészetekkel megszakított, Kristin Otto, Dobor Dia Regina, medálok számában, Kónya Zsófia, évvel korábban, Knoch Viktor, második helyen, hétvégén utazik, Lakos Gyöngyvér, Darázs Rózsa,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.