Belépés
2019. június 16. vasárnap | 24. hét | 167. nap | 21:45 | Jusztin
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Illegális bevándorlás - A németek többsége negatívan vélekedik a menedékkérőkről
A menedékkérőkkel kapcsolatos elítélő, lebecsülő véleményekkel egyetértők aránya 54,1 százalékos a bielefeldi egyetem interdiszciplináris konfliktus- és erőszakkutató intézetében (Institut für interdisziplinäre Konflikt- und Gewaltforschung, Universität Bielefeld - IKG) folytatott kutatássorozat új adatai szerint.

Ez több mint 5 százalékpontos növekedés a legutóbbi, 2016-ban végzett vizsgálatban rögzített 49,5 százalékhoz képest, és a legnagyobb arány 2012 óta, amikor a menedékkérőkhöz fűződő viszonyt bevonták az úgynevezett csoportra vonatkoztatott emberellenesség vizsgálatába.

A Német Szociáldemokrata Párthoz (SPD) közel álló Freidrich Ebert Alapítvány (FES) megbízásából végzett kutatás készítői szerint a menedékkérőkről negatívan vélekedők arányának növekedése összefüggésbe hozható azzal, hogy keményedik a menekültügyről és a bevándorlásról a nyilvánosságban folytatott vita hangneme. A kutatók azt is feltételezik, hogy a menedékkérőkkel kapcsolatos előítéletek és lebecsülő vélemények
velemenyezd, 2019. április 25. csütörtök, 11:19
Szívesen vásárolna önvezető autókat a magyarok többsége egy kutatás szerint
Az MTI-hez kedden eljuttatott tájékoztatás szerint a kutatás Csehországban, Magyarországon, Lengyelországban és Oroszországban vizsgálta, mit gondolnak az emberek a mesterséges intelligenciáról. Kiderült, hogy a legtöbben pozitívan állnak az MI-t felvonultató újításokhoz, a legnyitottabbak a magyarok és az oroszok voltak. A felmérés szerint az oroszok és a magyarok 63, a csehek 56, míg a lengyelek 53 százaléka megbízik az MI-ben.

A magyarok, a lengyelek és az oroszok szerint a mesterséges intelligencia elsősorban az elektronikában lesz hasznos, míg a csehek úgy vélik, hogy főként az egészségügyben.

A felmérés szerint a magyar férfiak 79 százaléka vásárolna önvezető autót, de az arány a nőknél is megközelíti a kétharmadot. Tízből nyolc magyar válaszadó szívesen bízná mesterséges intelligenciára a legjobb útvonal kiválasztását, a megkérdezettek több mint fele pedig a közlekedési szabálysértések elbírálásába is bevonná a technológiát.

A kutatás során a magyarok közel fele mondta azt, hogy
velemenyezd, 2018. december 11. kedd, 16:45
Nézőpont: erősödött a Fidesz, gyengült a Jobbik
Továbbra is a teljes felnőtt magyar népesség 38 százaléka szimpatizál a Fidesz-KDNP-vel, tehát mintegy hárommillió kormánypárti választópolgár van az országban. A Jobbik támogatottsága a teljes népességen belül 9 százalékra csökkent az elmúlt hónapban, így már kevesebb mint 800 ezer szimpatizánssal rendelkezik - mérte a Nézőpont.

Az MSZP és a Párbeszéd koalíciója 5-ről 6 százalékra növelte táborát, ez mintegy félmilliós lehet. A Demokratikus Koalíció megtartotta az októberben mért 4 százalékos támogatottságát a teljes népességben, ami 320 ezer fő. A Magyar Kétfarkú Kutyapárt 1 százalékkal növekedve immáron 3 százalékon áll, azaz 240 ezer támogatója lehet.

Az LMP és a Momentum változatlanul 2-2 százalékos, 160-160 ezer fős táborral rendelkezik, a Mi Hazánkat pedig a lakosság 1 százaléka, mintegy 80 ezer ember támogatja.

A Fidesz-KDNP tábora jelentősen aktivizálódott az elmúlt egy hónapban. A választási részvételüket biztosra ígérő választópolgárok körében 51-ről 53 százalékra emelkedett a
velemenyezd, 2018. december 04. kedd, 08:41
Nézőpont: egyre népszerűbb a Visegrádi Együttműködés
Az intézet az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében azt írta: a Visegrad Group által 2001-ben és 2015-ben végzett felmérésekhez képest jelentős növekedés állt be a V4 ismertségében.

A Nézőpont Intézet szerint a növekvő ismertség vélhetően annak köszönhető, hogy az európai migrációs válság és az annak megoldására adott közös válasz növelte a V4-ek politikai súlyát, és így a róluk szóló híradások számát.

A Nézőpont által a négy országban készített telefonos közvélemény-kutatásból az is kiderül, hogy a válaszadók 47 százaléka optimista a jövőt illetően, 82 százalékuk nem hagyná el az EU-t, ugyanakkor a menekültkvótákat 77 százalékuk elutasítja.

A V4-ek (Csehország, Szlovákia, Lengyelország, Magyarország) ismertsége a négy érintett országot összesítve rendkívül magas, a válaszadók 86 százaléka az adatfelvételt megelőzően már hallott a szövetségről. Leginkább a csehek (91 százalék) és a szlovákok (88 százalék) vannak tisztában a közép-európai EU-s országok szövetségének létezésével. A
velemenyezd, 2018. november 22. csütörtök, 17:49
Reumás panaszokat okozhat a teflon
betegségekéletmódkörnyezetszennyezés
Mindannyian ismerjük és használjuk a teflon edényeket, ugyanakkor egyik komponensük növeli az artritisz kialakulásának kockázatát. Mitől alakulhat ki a fájdalmas gyulladás szervezetünkben?


A tanulmányba bevont felnőttek ivóvize szennyezett volt perfluoro-oktánsavval (PFOA). A kutatók úgy találták, hogy a legmagasabb PFOA-szinttel rendelkező embereknél 40 százalékkal nagyobb kockázattal fejlődött sokízületi gyulladás (reumatoid artritisz, RA), mint az amerikai lakosságra általánosan jellemző, alacsonyabb szinttel élő embereknél.

A csomagolás is okozhat sokizületi gyulladást?
Kim Innes, a Nyugat-Virginiai Egyetem orvosi karának munkatársa kutatócsoportjával mintegy 50 ezer felnőtt adatait elemezte, akik Ohio és Nyugat-Virginia olyan területein éltek, ahol vegyigyárak PFOA-val és egy másik hasonló vegyülettel, a perfluoroktán-szulfonsavval (PFOS) szennyezték az ivóvízkészleteket.

Sérült teflonedényeinket
evavicus, 2018. július 27. péntek, 11:26
Új helyszínen a Mozgás Éjszakája
Éjszakáját, amelyen tavaly 17 500-an vettek részt a Hősök terén. A szervezők vágya elérni, sőt, túlszárnyalni ezt a számot.

Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora kiemelte, hogy az intézmény már negyedik alkalommal vesz részt az eseményen.

"Egyetemünk rekreációs szakának tanárai, végzett szakemberei és mintegy 150 hallgatója nyújt támogatást a rendezvény szervezésében és lebonyolításában" - mondta Mocsai. Az elhízással kapcsolatban utalt arra, hogy az utóbbi években ez már nemcsak a felnőtt lakosságra jellemző, hanem a gyerekekre is.

"Az a cél, hogy az ifjúság életébe épüljön be a mozgás és a sport" - hangsúlyozta.

Bordács Miklós, a Mozgás Éjszakája főszervezője felsorolta az esemény kínálatában szereplő 16 sportágat - a teljesség igénye nélkül kerékpár, asztalitenisz, tollaslabda, harcművészet több ága, lábtoll-labda, zumba, fitnesz, több távon futás -, és kiemelte, hogy futásban Ötpróba-pontokat is lehet gyűjteni.

Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, az
velemenyezd, 2018. június 06. szerda, 13:40
Illegális bevándorlás - Nézőpont: a magyarok 82 százaléka támogatja a határkerítést
A közvélemény-kutatás szerint a határkerítés támogatottsága az ellenzéki szimpatizánsok körében is átlagosan 70 százalék. A Jobbik-támogatókat nézve 85, a Lehet Más a Politika (LMP) táborán belül 74, a Demokratikus Koalíció (DK) támogatói körében 65, az MSZP szimpatizánsai körében 49 százalék támogatja a déli határon épített határkerítést.

Az uniós kvótarendszer bevezetésével kapcsolatban az ellenzéki pártok támogatói is a kormány álláspontjával értenek egyet, átlagosan 63 százalékuk ellenzi a migrációs kvótát. Az elutasítás aránya a Jobbik táborán belül 76, az LMP tábor esetében 65, a DK táborát nézve 50, az MSZP támogatói körében 46 százalék - közölte az intézet.

A felmérés arra is kitért, hogy a felnőtt népesség kétharmada, 68 százaléka szerint a pártok közül a Fideszre igaz leginkább, hogy ellenzi a bevándorlást. Ezzel szemben tízből öten, a kérdezettek 53 százaléka bevándorláspártinak tartja valamely ellenzéki pártot.

A Nézőpont Intézet a V4-es partnerországokban - Lengyelországban,
velemenyezd, 2018. március 19. hétfő, 17:32
A németek többsége szerint az iszlám nem része hazájuknak
A Die Welt című lap megbízásából készített közvélemény-kutatás szerint 76 százalék egyetért a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnökének kijelentésével, miszerint az iszlám ugyan nem tartozik hozzá Németországhoz, de az országban élő muzulmán vallású emberek igen.

A megkérdezettek 61 százaléka teljes mértékben, további 15 százalék többnyire egyetért ezzel. A Civey közvélemény-kutató cég felmérése szerint 20 százalék nem ért egyet Horst Seehofer véleményével, 4 százalék pedig nem tudott dönteni.

Vidéken az országos szintet meghaladó, 79 százalékos a belügyminiszter véleményével egyetértők aránya, a városi lakosság körében pedig elmarad az országos szinttől, 67 százalékos. A kelet-nyugati megosztottság nem jelentős, a keleti tartományokban - a volt NDK területén - az egyetértők aránya 79 százalékos, a nyugati tartományokban 76 százalékos.

A legnagyobb mértékben - 82 százalékos aránnyal - a 40-49 év közötti korosztály ért egyet azzal, hogy az iszlám vallás és kultúra nem tartozik hozzá
velemenyezd, 2018. március 19. hétfő, 14:52
Nézőpont: Budapesten is jelentős a kormánypártok előnye
A Nézőpont Intézet az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében felhívta a figyelmet arra, hogy Budapesten él a választókorú népesség ötöde, és az ellenzék is "kiemelt csatatérként" tekint a fővárosra.

Hangsúlyozták: a fővárosi felnőtt népessége 32 százaléka a kormánypártokkal szimpatizál, ez statisztikai értelemben azonos az országos szinten legutóbb mért 31 százalékkal, tehát a Fidesz-KDNP előnye Budapesten is jelentős. A fővárosban az MSZP-vel 8, a Demokratikus Koalícióval (DK) és az LMP-vel 6-6, míg a Momentummal 4 százalék szimpatizál, ezeknél a pártoknál ez magasabb támogatottságot jelent, mint az országos, mert, mint írták, legutóbb az MSZP-t országosan 5, a DK-t 4, az LMP-t 3, míg a Momentumot 2 százalék támogatta.

Megjegyezték: a Jobbiknál fordított a helyzet, Vona Gábor pártjával országosan a teljes felnőtt népesség egytizede szimpatizál, Budapesten viszont csak 4 százalék.

Közölték: a legvalószínűbb listás eredmények alapján (ez a választási részvételüket biztosra ígérők
velemenyezd, 2017. november 23. csütörtök, 22:34
Nézőpont: az ellenzéki szimpatizánsok fele is Orbán Viktor újraválasztására számít
A Nézőpont Intézetnek a Magyar Idők című napilap számára készült felmérése alapján, amelyet az intézet pénteken juttatott el az MTI-hez, a felnőtt népesség csaknem kétharmada, 64 százalék véli úgy, hogy Orbán Viktor marad a kormányfő a 2018-as választás után. Mindössze 6 százalék számít arra, hogy Vona Gábor (Jobbik) lesz a miniszterelnök. Gyurcsány Ferenc (Demokratikus Koalíció) kormányfői tisztségére a teljes felnőtt népesség 3 százaléka számít, míg Karácsony Gergely (Párbeszéd), Szél Bernadett (LMP) és Fodor Gábor (Liberálisok) esetében egyaránt 1 százalék tartja ezt valószínűnek.

Közölték: a választási részvételüket biztosra ígérők (aktív szavazók) körében Orbán Viktor újrázására még többen, tízből heten számítanak (72 százalék). Az ellenzéki politikusok ebben a körben még nagyobb lemaradásban vannak: Vona Gábor miniszterelnökké választását az aktív szavazók 6 százaléka valószínűsíti, míg ugyanezt Gyurcsány Ferenc és Karácsony Gergely esetében 2-2, Szél Bernadett esetében pedig 1 százalék véli
velemenyezd, 2017. október 20. péntek, 11:12
A magyarok többsége támogatja a Paksi Atomerőmű kapacitás-fenntartását
kommunikációs igazgatója.

A válaszadók 51 százaléka úgy nyilatkozott: nem lenne hajlandó többet fizetni az áramért, ha azt megújuló energiaforrásokkal állítanák elő atomenergia helyett.

A lakosság többsége emellett úgy véli: az atomenergia biztosítja ma leginkább az ország és a lakosság biztonságos és folyamatos áramellátását.

A közvéleménykutatás eredményei alapján a lakosság kétharmada egyetért azzal, hogy az új blokkok építése csökkenti Magyarország energiafüggőségét. A teljes felnőtt lakosságra reprezentatív kutatásban a válaszadók fele azzal is tisztában van, hogy az atomerőművek működése nem jár a légkört szennyező szén-dioxid-kibocsátással.

Az MVM Paks II. Zrt. alapítása óta minden évben felméri a lakosság véleményét a tervezett új atomerőművi blokkok megítélésével kapcsolatban - idézi a közlemény Mittler Istvánt

Az 1000-2000 fő megkérdezésével készülő közvélemény-kutatások korábban telefonos, később személyes lekérdezéssel történtek. A felméréseket 2013 és 2015 között a
velemenyezd, 2017. augusztus 24. csütörtök, 14:12
Dízelbotrány - Bild: a német közlekedési hatóság "megszépített" egy jelentést egy manipulált Porsche-modellről
jelentene.

Egy hétfőn ismertetett felmérés szerint a németek 57 százaléka egyetértene azzal, hogy kitiltsák a magas károsanyag-kibocsátású dízelautókat az egészségtelen levegőminőségű településrészekről. A nők csaknem kétharmada, 63 százaléka támogatná az ilyen autóhasználati korlátozást, és a férfiaknál is a többség, 51 százalék a korlátozást támogatja - ismertette a Rheinische Post című lap a Greenpeace nemzetközi környezetvédő szervezet megbízásából készített kutatás adatait.

A felnőtt német lakosságra nézve reprezentatív felmérésben megkérdezettek 86 százaléka egyetért azzal, hogy a gyártók a saját költségükön alakítsák át az autókat úgy, hogy a mindennapi használatban megfeleljenek a kibocsátási határértékeknek.

Egy "kis szoftverkozmetikával nem lehet az emberek egészségét megvédeni", a gyártóknak "a hardverre kell összpontosítaniuk" - mondta a lapnak Niklas Schinerl, a Greenpeace munkatársa.

A dízelbotrány 2015 szeptemberében kezdődött, amikor az EPA megvádolta a VW csoportot, hogy
velemenyezd, 2017. július 31. hétfő, 12:02
1/4
Képek, videók
O.V. -bevándorlás.jpg
agica2004
2015. január 25. vasárnap, 14:48
bevándorlási csarnok
mecsery
2010. május 11. kedd, 16:26
régi bevándorlási központ
mecsery
2010. május 11. kedd, 16:25
universitate.jpg
relisisi
2015. március 24. kedd, 14:37
800px-Universität_Debr ece
baratha
2009. december 23. szerda, 13:05
DSC03768universitate.J PG
jegreg
2006. november 21. kedd, 16:13
A szociáldemokrácia és a
hollygergo
2009. február 07. szombat, 18:12
MDF-es alapítvány Bajnai
furaila
2017. március 27. hétfő, 15:22
Alapítvány SÓLY.jpg
dnemethk
2015. június 28. vasárnap, 12:05
Táncsics Alapítvány.jpg
basikele
2012. október 27. szombat, 09:42
Menhely-Alapítvány.jpg
romajozsi
2012. július 19. csütörtök, 17:48
Mentőkutyás Alapítvány 1
vojtiera
2012. július 14. szombat, 18:53
Alapítvány.jpg
vojtiera
2012. július 06. péntek, 19:36
Az alapítvány elnöke
ujnemarika
2011. április 30. szombat, 16:28
alapítványi bál, osztályt
blackfeet
2010. november 04. csütörtök, 11:02
Címkék
legmagasabb PFOA-szinttel, válaszadók fele, Demokratikus Koalíció, Karácsony Gergely, hardverre kell, városi lakosság, jövőt illetően, bielefeldi egyetem, kibocsátási határértékeknek, rendezvény szervezésében, országos szinten, közlekedési szabálysértések, egyetértők aránya, ellenzéki pártok, teflon edényeket, Keresztényszociális Unió,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.