Belépés
2019. augusztus 24. szombat | 34. hét | 236. nap | 01:11 | Bertalan
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Nézőpont: a közép-európaiak többsége családbarátnak tartja országát
Az intézet pénteken az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a hozzávetőleg 84 milliós közép-európai felnőtt lakosságból 60 millióan tartják családbarátnak az országukat, a visegrádiak 51 milliós felnőtt lakosságából pedig 39 millióan.

A tizenegy közép-európai országban átlagosan mindössze 28 százalék mondta azt, hogy nem tekinti családbarátnak az országát, míg a visegrádiak körében még ennél is öt százalékponttal kevesebben, 23 százaléknyian - olvasható a közleményben.

A Nézőpont Intézet szerint a V4-országok mindegyikében növekedett valamilyen formában a családok számára juttatott támogatások összege, így nem meglepő ez az eredmény. Lengyelországban 2016 óta a második és minden további 18 éven aluli gyermek után havi 500 zlotys, mintegy 38 ezer forintos támogatás jár, ez is közrejátszhat abban, hogy a lengyelek 77 százaléka szerint családbarát országban élnek és csupán 18 százalékuk szerint nem.

Magyarországon a családvédelmi akcióterv keretében 2020-ban 2228 milliárd forint áll majd
velemenyezd, 2019. július 26. péntek, 10:21
Illegális bevándorlás - A németek többsége negatívan vélekedik a menedékkérőkről
A menedékkérőkkel kapcsolatos elítélő, lebecsülő véleményekkel egyetértők aránya 54,1 százalékos a bielefeldi egyetem interdiszciplináris konfliktus- és erőszakkutató intézetében (Institut für interdisziplinäre Konflikt- und Gewaltforschung, Universität Bielefeld - IKG) folytatott kutatássorozat új adatai szerint.

Ez több mint 5 százalékpontos növekedés a legutóbbi, 2016-ban végzett vizsgálatban rögzített 49,5 százalékhoz képest, és a legnagyobb arány 2012 óta, amikor a menedékkérőkhöz fűződő viszonyt bevonták az úgynevezett csoportra vonatkoztatott emberellenesség vizsgálatába.

A Német Szociáldemokrata Párthoz (SPD) közel álló Freidrich Ebert Alapítvány (FES) megbízásából végzett kutatás készítői szerint a menedékkérőkről negatívan vélekedők arányának növekedése összefüggésbe hozható azzal, hogy keményedik a menekültügyről és a bevándorlásról a nyilvánosságban folytatott vita hangneme. A kutatók azt is feltételezik, hogy a menedékkérőkkel kapcsolatos előítéletek és lebecsülő vélemények
velemenyezd, 2019. április 25. csütörtök, 11:19
Szívesen vásárolna önvezető autókat a magyarok többsége egy kutatás szerint
Az MTI-hez kedden eljuttatott tájékoztatás szerint a kutatás Csehországban, Magyarországon, Lengyelországban és Oroszországban vizsgálta, mit gondolnak az emberek a mesterséges intelligenciáról. Kiderült, hogy a legtöbben pozitívan állnak az MI-t felvonultató újításokhoz, a legnyitottabbak a magyarok és az oroszok voltak. A felmérés szerint az oroszok és a magyarok 63, a csehek 56, míg a lengyelek 53 százaléka megbízik az MI-ben.

A magyarok, a lengyelek és az oroszok szerint a mesterséges intelligencia elsősorban az elektronikában lesz hasznos, míg a csehek úgy vélik, hogy főként az egészségügyben.

A felmérés szerint a magyar férfiak 79 százaléka vásárolna önvezető autót, de az arány a nőknél is megközelíti a kétharmadot. Tízből nyolc magyar válaszadó szívesen bízná mesterséges intelligenciára a legjobb útvonal kiválasztását, a megkérdezettek több mint fele pedig a közlekedési szabálysértések elbírálásába is bevonná a technológiát.

A kutatás során a magyarok közel fele mondta azt, hogy
velemenyezd, 2018. december 11. kedd, 16:45
Nézőpont: erősödött a Fidesz, gyengült a Jobbik
Továbbra is a teljes felnőtt magyar népesség 38 százaléka szimpatizál a Fidesz-KDNP-vel, tehát mintegy hárommillió kormánypárti választópolgár van az országban. A Jobbik támogatottsága a teljes népességen belül 9 százalékra csökkent az elmúlt hónapban, így már kevesebb mint 800 ezer szimpatizánssal rendelkezik - mérte a Nézőpont.

Az MSZP és a Párbeszéd koalíciója 5-ről 6 százalékra növelte táborát, ez mintegy félmilliós lehet. A Demokratikus Koalíció megtartotta az októberben mért 4 százalékos támogatottságát a teljes népességben, ami 320 ezer fő. A Magyar Kétfarkú Kutyapárt 1 százalékkal növekedve immáron 3 százalékon áll, azaz 240 ezer támogatója lehet.

Az LMP és a Momentum változatlanul 2-2 százalékos, 160-160 ezer fős táborral rendelkezik, a Mi Hazánkat pedig a lakosság 1 százaléka, mintegy 80 ezer ember támogatja.

A Fidesz-KDNP tábora jelentősen aktivizálódott az elmúlt egy hónapban. A választási részvételüket biztosra ígérő választópolgárok körében 51-ről 53 százalékra emelkedett a
velemenyezd, 2018. december 04. kedd, 08:41
Nézőpont: egyre népszerűbb a Visegrádi Együttműködés
Az intézet az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében azt írta: a Visegrad Group által 2001-ben és 2015-ben végzett felmérésekhez képest jelentős növekedés állt be a V4 ismertségében.

A Nézőpont Intézet szerint a növekvő ismertség vélhetően annak köszönhető, hogy az európai migrációs válság és az annak megoldására adott közös válasz növelte a V4-ek politikai súlyát, és így a róluk szóló híradások számát.

A Nézőpont által a négy országban készített telefonos közvélemény-kutatásból az is kiderül, hogy a válaszadók 47 százaléka optimista a jövőt illetően, 82 százalékuk nem hagyná el az EU-t, ugyanakkor a menekültkvótákat 77 százalékuk elutasítja.

A V4-ek (Csehország, Szlovákia, Lengyelország, Magyarország) ismertsége a négy érintett országot összesítve rendkívül magas, a válaszadók 86 százaléka az adatfelvételt megelőzően már hallott a szövetségről. Leginkább a csehek (91 százalék) és a szlovákok (88 százalék) vannak tisztában a közép-európai EU-s országok szövetségének létezésével. A
velemenyezd, 2018. november 22. csütörtök, 17:49
Reumás panaszokat okozhat a teflon
betegségekéletmódkörnyezetszennyezés
Mindannyian ismerjük és használjuk a teflon edényeket, ugyanakkor egyik komponensük növeli az artritisz kialakulásának kockázatát. Mitől alakulhat ki a fájdalmas gyulladás szervezetünkben?


A tanulmányba bevont felnőttek ivóvize szennyezett volt perfluoro-oktánsavval (PFOA). A kutatók úgy találták, hogy a legmagasabb PFOA-szinttel rendelkező embereknél 40 százalékkal nagyobb kockázattal fejlődött sokízületi gyulladás (reumatoid artritisz, RA), mint az amerikai lakosságra általánosan jellemző, alacsonyabb szinttel élő embereknél.

A csomagolás is okozhat sokizületi gyulladást?
Kim Innes, a Nyugat-Virginiai Egyetem orvosi karának munkatársa kutatócsoportjával mintegy 50 ezer felnőtt adatait elemezte, akik Ohio és Nyugat-Virginia olyan területein éltek, ahol vegyigyárak PFOA-val és egy másik hasonló vegyülettel, a perfluoroktán-szulfonsavval (PFOS) szennyezték az ivóvízkészleteket.

Sérült teflonedényeinket
evavicus, 2018. július 27. péntek, 11:26
Új helyszínen a Mozgás Éjszakája
Éjszakáját, amelyen tavaly 17 500-an vettek részt a Hősök terén. A szervezők vágya elérni, sőt, túlszárnyalni ezt a számot.

Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora kiemelte, hogy az intézmény már negyedik alkalommal vesz részt az eseményen.

"Egyetemünk rekreációs szakának tanárai, végzett szakemberei és mintegy 150 hallgatója nyújt támogatást a rendezvény szervezésében és lebonyolításában" - mondta Mocsai. Az elhízással kapcsolatban utalt arra, hogy az utóbbi években ez már nemcsak a felnőtt lakosságra jellemző, hanem a gyerekekre is.

"Az a cél, hogy az ifjúság életébe épüljön be a mozgás és a sport" - hangsúlyozta.

Bordács Miklós, a Mozgás Éjszakája főszervezője felsorolta az esemény kínálatában szereplő 16 sportágat - a teljesség igénye nélkül kerékpár, asztalitenisz, tollaslabda, harcművészet több ága, lábtoll-labda, zumba, fitnesz, több távon futás -, és kiemelte, hogy futásban Ötpróba-pontokat is lehet gyűjteni.

Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, az
velemenyezd, 2018. június 06. szerda, 13:40
Illegális bevándorlás - Nézőpont: a magyarok 82 százaléka támogatja a határkerítést
A közvélemény-kutatás szerint a határkerítés támogatottsága az ellenzéki szimpatizánsok körében is átlagosan 70 százalék. A Jobbik-támogatókat nézve 85, a Lehet Más a Politika (LMP) táborán belül 74, a Demokratikus Koalíció (DK) támogatói körében 65, az MSZP szimpatizánsai körében 49 százalék támogatja a déli határon épített határkerítést.

Az uniós kvótarendszer bevezetésével kapcsolatban az ellenzéki pártok támogatói is a kormány álláspontjával értenek egyet, átlagosan 63 százalékuk ellenzi a migrációs kvótát. Az elutasítás aránya a Jobbik táborán belül 76, az LMP tábor esetében 65, a DK táborát nézve 50, az MSZP támogatói körében 46 százalék - közölte az intézet.

A felmérés arra is kitért, hogy a felnőtt népesség kétharmada, 68 százaléka szerint a pártok közül a Fideszre igaz leginkább, hogy ellenzi a bevándorlást. Ezzel szemben tízből öten, a kérdezettek 53 százaléka bevándorláspártinak tartja valamely ellenzéki pártot.

A Nézőpont Intézet a V4-es partnerországokban - Lengyelországban,
velemenyezd, 2018. március 19. hétfő, 17:32
A németek többsége szerint az iszlám nem része hazájuknak
A Die Welt című lap megbízásából készített közvélemény-kutatás szerint 76 százalék egyetért a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnökének kijelentésével, miszerint az iszlám ugyan nem tartozik hozzá Németországhoz, de az országban élő muzulmán vallású emberek igen.

A megkérdezettek 61 százaléka teljes mértékben, további 15 százalék többnyire egyetért ezzel. A Civey közvélemény-kutató cég felmérése szerint 20 százalék nem ért egyet Horst Seehofer véleményével, 4 százalék pedig nem tudott dönteni.

Vidéken az országos szintet meghaladó, 79 százalékos a belügyminiszter véleményével egyetértők aránya, a városi lakosság körében pedig elmarad az országos szinttől, 67 százalékos. A kelet-nyugati megosztottság nem jelentős, a keleti tartományokban - a volt NDK területén - az egyetértők aránya 79 százalékos, a nyugati tartományokban 76 százalékos.

A legnagyobb mértékben - 82 százalékos aránnyal - a 40-49 év közötti korosztály ért egyet azzal, hogy az iszlám vallás és kultúra nem tartozik hozzá
velemenyezd, 2018. március 19. hétfő, 14:52
Nézőpont: Budapesten is jelentős a kormánypártok előnye
A Nézőpont Intézet az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében felhívta a figyelmet arra, hogy Budapesten él a választókorú népesség ötöde, és az ellenzék is "kiemelt csatatérként" tekint a fővárosra.

Hangsúlyozták: a fővárosi felnőtt népessége 32 százaléka a kormánypártokkal szimpatizál, ez statisztikai értelemben azonos az országos szinten legutóbb mért 31 százalékkal, tehát a Fidesz-KDNP előnye Budapesten is jelentős. A fővárosban az MSZP-vel 8, a Demokratikus Koalícióval (DK) és az LMP-vel 6-6, míg a Momentummal 4 százalék szimpatizál, ezeknél a pártoknál ez magasabb támogatottságot jelent, mint az országos, mert, mint írták, legutóbb az MSZP-t országosan 5, a DK-t 4, az LMP-t 3, míg a Momentumot 2 százalék támogatta.

Megjegyezték: a Jobbiknál fordított a helyzet, Vona Gábor pártjával országosan a teljes felnőtt népesség egytizede szimpatizál, Budapesten viszont csak 4 százalék.

Közölték: a legvalószínűbb listás eredmények alapján (ez a választási részvételüket biztosra ígérők
velemenyezd, 2017. november 23. csütörtök, 22:34
Nézőpont: az ellenzéki szimpatizánsok fele is Orbán Viktor újraválasztására számít
A Nézőpont Intézetnek a Magyar Idők című napilap számára készült felmérése alapján, amelyet az intézet pénteken juttatott el az MTI-hez, a felnőtt népesség csaknem kétharmada, 64 százalék véli úgy, hogy Orbán Viktor marad a kormányfő a 2018-as választás után. Mindössze 6 százalék számít arra, hogy Vona Gábor (Jobbik) lesz a miniszterelnök. Gyurcsány Ferenc (Demokratikus Koalíció) kormányfői tisztségére a teljes felnőtt népesség 3 százaléka számít, míg Karácsony Gergely (Párbeszéd), Szél Bernadett (LMP) és Fodor Gábor (Liberálisok) esetében egyaránt 1 százalék tartja ezt valószínűnek.

Közölték: a választási részvételüket biztosra ígérők (aktív szavazók) körében Orbán Viktor újrázására még többen, tízből heten számítanak (72 százalék). Az ellenzéki politikusok ebben a körben még nagyobb lemaradásban vannak: Vona Gábor miniszterelnökké választását az aktív szavazók 6 százaléka valószínűsíti, míg ugyanezt Gyurcsány Ferenc és Karácsony Gergely esetében 2-2, Szél Bernadett esetében pedig 1 százalék véli
velemenyezd, 2017. október 20. péntek, 11:12
A magyarok többsége támogatja a Paksi Atomerőmű kapacitás-fenntartását
kommunikációs igazgatója.

A válaszadók 51 százaléka úgy nyilatkozott: nem lenne hajlandó többet fizetni az áramért, ha azt megújuló energiaforrásokkal állítanák elő atomenergia helyett.

A lakosság többsége emellett úgy véli: az atomenergia biztosítja ma leginkább az ország és a lakosság biztonságos és folyamatos áramellátását.

A közvéleménykutatás eredményei alapján a lakosság kétharmada egyetért azzal, hogy az új blokkok építése csökkenti Magyarország energiafüggőségét. A teljes felnőtt lakosságra reprezentatív kutatásban a válaszadók fele azzal is tisztában van, hogy az atomerőművek működése nem jár a légkört szennyező szén-dioxid-kibocsátással.

Az MVM Paks II. Zrt. alapítása óta minden évben felméri a lakosság véleményét a tervezett új atomerőművi blokkok megítélésével kapcsolatban - idézi a közlemény Mittler Istvánt

Az 1000-2000 fő megkérdezésével készülő közvélemény-kutatások korábban telefonos, később személyes lekérdezéssel történtek. A felméréseket 2013 és 2015 között a
velemenyezd, 2017. augusztus 24. csütörtök, 14:12
1/4
Képek, videók
Európaí
sanci81
2017. december 23. szombat, 14:55
O.V.Európai nemzet.jpg
agica2004
2017. február 03. péntek, 18:25
Európai vidra.jpg
pacsakute
2015. május 31. vasárnap, 17:58
Vadaspark, európai őz.jpg
erzsikepuskas
2013. szeptember 06. péntek, 16:47
európai őz.jpg
erzsikepuskas
2013. szeptember 06. péntek, 16:40
európai udvari szaletri
orban47
2013. július 12. péntek, 20:35
Europai frizurák.jpg
farkas1945
2013. április 27. szombat, 11:36
Europai frizurák -1.jpg
farkas1945
2013. április 27. szombat, 11:36
Egy európai Ariane-4 típu
vargaspace
2012. november 07. szerda, 12:56
Egy európai Ariane-5 típu
vargaspace
2012. november 07. szerda, 12:40
európai őz.gif
szicu
2012. október 27. szombat, 21:33
európai bölény.jpg
marsupilami
2012. június 06. szerda, 17:58
családbarát a kutyus1214.
maroka
2017. december 14. csütörtök, 21:00
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.