Belépés
2018. november 19. hétfő | 47. hét | 323. nap | 06:23 | Erzsébet
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
3 csodás finomság, amivel te is meglepheted a családot, akár
3 csodás finomság, amivel te is meglepheted a családot, akár Karácsonykor is!


Ünnepi alkalmakra egy kis finomság, mikor szeretnéd valamivel meglepni a szeretteid, próbáld ki.

Bal oldali, baconös csirkemell:

1 kg apróra felkockázott csirkemell,
15 dkg reszelt sajt,
só,
bors,
kevés aprított petrezselyemzöld,
3evőkanál liszt,
450 g-os tejföl,
2 egész tojás,
kicsi vaj a forma kikenéshez.

Elkészítés:

Baloldal: A tejfölt, tojást, sajtot, lisztet, sót, borsot, petrezselymet összekeverjük, egy picit sózzuk a csirkét is, összekeverjük. Picit kivajazzuk az őzgerincformákat (2 db) úgy béleljük a baconnel, hogy kilógjon a két oldalán. Elosztjuk a formákba, majd ráhajtjuk a szalonnát, tepsibe tesszük, mert kicsöpöghet a kisülő zsiradék. Előmelegített 170-180 fokon (kb.40 perc) sütjük pirosra.
vorosrozsa66, 2018. november 09. péntek, 19:43
sütőtökös kelkáposzta kolbásszal
30 dkg sütőtök
1 kis db kelkáposzta
20 dkg főzőkolbász
5 dkg kolozsvári szalonna
5 szál kakukkfű
1 kávéskanál római kömény
3 ek olívaolaj
1 kis db vöröshagyma

elkészítés
A kolozsvári szalonnát felkockázzuk, és megpirítjuk az olíván. Rádobjuk az apró kockára vágott hagymát, megdinszteljük.
Hozzáadjuk a felkockázott sütőtököt, kelkáposztát és főzőkolbászt.
Ízesítjük sóval, friss kakukkfűvel és római köménnyel.
Többször óvatosan megkavarva roppanósra pirítjuk-pároljuk az egészet.
faciendum, 2018. október 27. szombat, 18:38
mustárszószos csirke
tejszín
2,5 dl tej
3 evőkanál méz (szigorú diétában 1/2 tk. Lovely Sweet édesítő)
3 evőkanál mustár
1,5 evőkanál darált fokhagyma
1 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál keményítő összekeverve 1 evőkanál vízzel
só, bors
2 evőkanál apróra vágott, friss petrezselyem

1. Keverd össze a mézet (vagy az édesítőt), a mustárt, az olajat, a fokhagymát és a sót. Alaposan forgasd át a pácban a húsdarabokat, majd tedd egyelőre félre tálat.

2. Egy serpenyőben süsd ki a felkockázott szalonnát. A már ropogós szalonnadarabkákat szedd ki szalvétára, majd ugyanebben a serpenyőben pirítsd át a pácból kiemelt csirkét. Nem kell teljesen megsütnöd, csak majdnem készre, hiszen még újra fogod hőkezelni a mártással együtt. Tedd ki a húst egy tányérra.

3. A megmaradt mustáros páchoz öntsd hozzá a tejet és a tejszínt, a serpenyőben keverve kezdd el melegíteni, majd öntsd hozzá a vízzel elkevert keményítőt. Keverd folyamatosan, míg szépen besűrűsödik az
faciendum, 2018. július 09. hétfő, 19:11
Migas – spanyol szegények eledele
Szükségünk lesz:
4-6 szeletöreg kenyér
1 dbvöröshagyma
1/2 dbpórhagyma
3 dbszínes paprika
kb, 100 gszalonna
ízlés szerint só, bors, curry, chili
olaj
fokhagyma

A hagymát felkockázzuk és az olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát és póréhagymát, az apróra vágott paprikát és a felkockázott szalonnát. Fűszerezzük, és addig pirítjuk, míg a zöldség meg nem puhul, de mégis roppanós marad.
Egy másik serpenyőben megpirítjuk a felkockázott kenyeret. Akkor jó, ha a kenyérkocka aranyszínű és ropogós.
A kenyeret összeforgatjuk a zöldséges keverékkel. Jó étvágyat!


Migas
Fél kg másnapos kenyér, 3-4 gerezd fokhagyma, 2 szelet füstölt sonka, só, valamint olaj a kisütéshez.
A kenyeret falatokra töröm, összerázom egy kiskanályni sóval és
bkisseva, 2018. március 01. csütörtök, 10:17
Baconos csirkemell őzgerincben
Csirkemell őzgerincben

Hozzávalók: 80 dkg csirkemell, 20 dkg bacon, 15 dkg reszelt sajt, só, bors, petrezselyem ízlés szerint, 4 evőkanál tejföl, 3 evőkanál liszt, 2 tojás

Elkészítése : A húst vágjuk apró kockára, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk állni egy kicsit. 3 evőkanál tejfölt, a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal, a petrezselyemmel, 10 dkg reszelt sajttal masszává keverjük. A felkockázott húst adjuk hozzá a sajtos-tejfölös masszához. Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával és kibéleljük szalonnával úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából. A húsos masszát kanalazzuk a formába és hajtsuk rá a lelógó szalonnát. Hosszában a tetejére is tegyünk szalonnacsíkokat. Előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 40 perc alatt süssük készre. Egy sütőpapíros tepsire helyezve süssük, hogy az esetlegesen kifolyó szaft ne folyjon a sütőbe. Amikor megsült kifordítjuk a
irmus, 2018. január 22. hétfő, 16:23
Roma konyha
főni. A tésztát sós vízben külön kifőzzük, leszűrjük, leöblítjük. A kész levest is leszűrjük, a húst lebőrözzük, leszedjük a csontokról, felkockázzuk. A tésztát és a húst tányérokba osztjuk, és rámerjük a levest.

Bikaherepörkölt cigánykenyérrel
Hozzávalók: 70 dkg bikahere, 1 fej hagyma, 2-3 ek. olaj, fűszerpaprika, só, bors, majoránna; a kenyérhez: 1 kg liszt, 1 sütőpor, 1 dl olaj, 1 kk. só, víz. Az apróra vágott hagymát olajon megfuttatjuk, rátesszük az előkészített, felkockázott bikaherét, megszórjuk piros fűszerpaprikával, majoránnával, sóval, borssal, és puhára pároljuk. Tipp: Ha kész, tejföllel ízesíthetjük. A kenyér (jagali vagy marikla): A sütőporral elkevert lisztet elkeverjük a hozzávalókkal, annyi vizet teszünk hozzá, hogy összeálljon, s tortaformában megsütjük. Eredetileg lángosnyi darabokat szaggattak belőle, és a tűzhely lapján sütötték meg.

Töltött csucsogó gloncskával
Hozzávalók: alaposan kimosott, vastag disznóbél; a töltelékhez: 1 kg krumpli,
bkisseva, 2018. január 17. szerda, 14:37
HARCSÁS SAVANYÚ KÁPOSZTA
5 dkg füstölt szalonna
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma

bors
1,5 tk őrölt pirospaprika
60 dkg savanyú káposzta
1 db babérlevél, 1 csokor kapor
60 dkg harcsafilé
3 dl tejföl

A felkockázott szalonnát üvegesre sütjük, a pörcöt eltávolítjuk, majd megpirítjuk a finomra vágott hagymát és fokhagymát a visszamaradt zsiradékon. Levesszük a tűzről, meghintjük pirospaprikával, majd hozzáadunk néhány ek hideg vizet, elkeverjük és felforraljuk.

2.
A káposztát alaposan megmossuk és lecsepegtetjük és hozzáadjuk a hagymás alaphoz. Babérlevéllel és néhány szál kaporral ízesítjük. Felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, majd az egészet puhára főzzük. Végül sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.

3.
A káposzta felét tűzálló tálba tesszük. A megtisztított halat sózzuk és borsozzuk, majd elrendezzük a káposztán, és a megmaradt káposztát ráhalmozzuk. 160 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Tejföllel és a megmaradt,
taszat, 2017. december 27. szerda, 23:31
Pálinkával készült ételek, sütemények receptjei
margarin,
5 dl száraz vörösbor,
5 cl szilvapálinka,
10 dkg. só,
2 dkg őrölt feketebors,
1 tubus csemege pirosarany,
5 szem érett paradicsom,
4 db. zöldpaprika,
1 fej fokhagyma,
3 db csípős hegyes paprika,
5 evőkanál mustár.
Ízlés szerint paradicsompüré, ételízesítő.

Elkészítés:
A vöröshagymát felaprózzuk és a melegedő margarinon kissé pároljuk, majd a tűzről levéve megszórjuk fűszerpaprikával, elkeverjük. Hozzáadjuk az előre felkockázott marhahúst, kicsi vizet öntünk alá és pároljuk. Következik a füstölt oldalas, majd a sertéshús, a feldarabolt zöldpaprika, paradicsom. Ha a húsok kellő nedvességet engedtek, akkor hozzáadjuk a fűszereket, a finomra vágott fokhagymát, a pálinkát. Lehetőleg víz nélkül főzzük. A főzés befejezése előtt után ízesítjük ha szükséges, és felöntjük a borral. Rottyanás után kínáljuk friss fehér kenyérrel vagy főtt burgonyával.



Kacsa confit

2 db kacsacomb,
2 nagy marék
bkisseva, 2017. május 11. csütörtök, 08:45
Ízőrzők - Szatmárcseke
Ízőrzők - Szatmárcseke - receptek

Kaszás leves
Hozzávalók: (10 főre) 2 kg füstölt hús (oldalas, vagy tarja), 30 dkg füstölt kolbász, 1 kg sertéshús (comb, lapocka, tarja), 3-4 kg krumpli, 2 nagy vöröshagyma, 10 babérlevél, só, 1 liter tejföl, 1 dl tej, liszt a habaráshoz.
A krumplit meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk.
Nagy leveses fazékba beletesszük a megtisztított egész hagymákat és a babérlevelet. Felforraljuk, majd hozzáadjuk a felkockázott füstölt- és sertéshúst.
Amikor a hús megpuhult, beletesszük a krumplit, a karikákra vágott kolbászt, majd ízlés szerint megsózzuk.
Összekeverjük, és felforraljuk.
2-3 evőkanál lisztet tejjel csomómentesre keverünk, hozzáadjuk a tejfölt, és lassan a levesbe csurgatjuk. Összefőzzük, és tálaljuk.

Öntött pászka
Hozzávalók: 3 tojás, 45 dkg liszt, só. Az öntethez: 15 dkg füstölt szalonna, fél liter tejföl, fél kg túró.
A lisztet a tojásokkal összegyúrjuk, vékonyra kinyújtjuk. Nagyobb darabokra felvágjuk,
bkisseva, 2017. április 27. csütörtök, 07:27
Csirkemell őzgerincben
Hozzávalók:

80 dkg csirkemell
20 dkg bacon
15 dkg reszelt sajt

bors
petrezselyem ízlés szerint
4 evőkanál tejföl
3 evőkanál liszt
2 tojás
[bElkészítése:

A húst vágjuk apró kockára, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk állni egy kicsit. 3 evőkanál tejfölt, a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal, a petrezselyemmel, 10 dkg reszelt sajttal masszává keverjük. A felkockázott húst adjuk hozzá a sajtos-tejfölös masszához .

Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával és kibéleljük szalonnával úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából. A húsos masszát kanalazzuk a formába és hajtsuk rá a lelógó szalonnát. Hosszában a tetejére is tegyünk szalonnacsíkokat.

Előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 40 perc alatt süssük készre. Egy sütőpapíros tepsire helyezve süssük, hogy az esetlegesen kifolyó szaft ne folyjon a sütőbe. Amikor megsült
kovacsborbala, 2017. február 17. péntek, 18:48
Omlettek
olajbogyó
½ tk szárított olasz fűszerkeverék (vagy oregano, bazsalikom, stb.)
1 vastagabb szelet feta sajt
só és őrölt bors

Elkészítés:

A tojásokat verjük fel, tegyük bele a reszelt parmezánt, sózzuk és borsozzuk.
A cukkinit szeleteljük fel. Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, a cukkinit kissé pároljuk meg benne. Öntsük rá a tojásos keveréket, és süssük pár percig (ne túl erős tűzön). Szórjuk rá a tojásra az olajbogyót, a felkockázott feta sajtot és a zöldfűszert.
160 fokos sütőben 5 percig sütjük, vagy fedővel letakarva a tűzön további 5-8 percig sütjük.

6. Francia omlett

Hozzávalók
3 tojás
50ml tej
Só, bors
2 ek kecskesajt
1ek aprított szárított paradicsom
1ek aprított bazsalikom
Bazsalikom olaj

Elkészítés
Egy kézi habverővel verjük fel a tojást a tejjel, majd sózzuk,
bkisseva, 2017. február 09. csütörtök, 11:23
Sáfrányos penne
"Penne allo zafferano"

Sáfrányos penne

Hozzávalók:

450 g penne rigate (barázdált penne)
egy csipetnyi sáfrány
4 kisebb sonkahagyma
125 g kockára vágott szalonna
4 evőkanál extra szűz oliva olaj
2 dl tejszín
só, bors

Elkészítés:

A felkockázott hagymákat és szalonnát kevés olajon, közepes tüzön, 2-3 percig, vagy amig meg nem lesz üveges pirítjuk. Tegyétek hozzá a tejszínt és főzzétek még 2 percig. Adjátok hozzá a sáfrányt sózzátok, borsozzátok izlés szerint. Főzzétek meg a tésztát, csöpögtessétek le és adjátok a mártáshoz. Hagyjátok hogy a tészta beszívja az ízeket, közepes tüzön (akár kicsin) 1 percig főzzétek össze a tésztát a mártással. Azonnal tálalható.
bkisseva, 2017. január 17. kedd, 09:18
1/36
Képek, videók
valaki meglephetne...
seth7
2006. augusztus 01. kedd, 18:24
0 egy kis finomság 6v4nz7
lovaszmarika
2018. augusztus 21. kedd, 14:15
Sok finomság
irmus
2018. március 04. vasárnap, 10:08
Finomságok
irmus
2017. november 17. péntek, 17:17
reggeli finomságok1104.jp
maroka
2017. november 04. szombat, 09:25
du finomság italok.gif
gosztmagdi
2017. szeptember 27. szerda, 15:56
Jé, finomság
sanci81
2017. május 27. szombat, 15:16
Finomság.gif
pacsakute
2017. január 27. péntek, 23:13
Finomságok
sanci81
2016. december 21. szerda, 15:47
Őszi finomságok.jpg
borigit
2016. november 17. csütörtök, 10:13
lágyság és finomság.png
cady89
2016. szeptember 15. csütörtök, 15:46
Finomság-KENYÉR
1vargaildyko
2016. április 14. csütörtök, 06:05
Finomság, szépség.jpg
cady89
2015. február 07. szombat, 05:34
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.