Belépés
2019. augusztus 24. szombat | 34. hét | 236. nap | 00:16 | Bertalan
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Őrizetbe vették Alex Salmond volt skót miniszterelnököt
A szűkszavú rendőrségi közleményből egyelőre nem derült ki, hogy mivel vádolják a 64 éves politikust. Salmond ellen azonban tavaly ketten is feljelentést tettek szexuális zaklatás vádjával, és a Police Scotland vizsgálatot indított az ügyben.

Vizsgálta az ügyet a skót kormány is, és bizalmas jelentését már tavaly augusztusban megküldte a rendőrségnek.

A feljelentők szerint Salmond 2013-ban, miniszterelnöksége idején zaklatta őket szexuálisan.

Alex Salmond azonban folyamatosan tagadja a terhére rótt szexuális bűncselekmények elkövetését, és jogi eljárást indított a skót kormány ellen az ügy kezelése miatt.

Keresete sikerrel járt, mivel az edinburghi fellebbviteli bíróság két hete kimondta, hogy a skót kormány hibákat követett el a vizsgálat során. A legfőbb hiba a bírósági végzés szerint az volt, hogy a vizsgálatot egy olyan tisztviselő vezette, aki korábban jogi tanácsokban és támogatásban részesítette a Salmond elleni feljelentés benyújtóit.

A bírósági eljárás során a skót
velemenyezd, 2019. január 24. csütörtök, 12:53
Feljelentették Sepsiszentgyörgy polgármesterét, mert nem zászlózta fel úgy a várost december elsejére, mint már
A feljelentésről Dan Tanasa a magyar feliratok és szimbólumok elleni pereskedéseiről elhíresült blogger, az ADEC elnöke számolt be a személyes blogján kedden.

Tanasa közölte: a román nemzeti ünnep előtt sajtóközleményben szólította fel Antal Árpádot, hogy ugyanazokra a helyekre ugyanakkora méretű román zászlókat tűzzön ki december elsejére, mint amekkora magyar zászlókkal díszítette fel a várost március 15-re. A polgármester azonban - állítása szerint - "tüntetőlegesen megtagadta", hogy Románia zászlaját ugyanazokra a helyekre, ugyanolyan méretben tegye ki.

"Nyilvánvaló, hogy Sepsiszentgyörgy RMDSZ-es polgármestere e gesztusával meggyalázta a nagy egyesülés centenáriumát, és tettének alapja az elöljáró középkori, sovén, retrográd mentalitása volt" - állítja a feljelentő.

A március 15-én Sepsiszentgyörgyön, Kézdivásárhelyen és Székelyudvarhelyen kitűzött széles magyar nemzeti színű szalagok miatt tetemes bírságot rótt ki Kovászna, illetve Hargita megye prefektusa az elöljárók ellen. A
velemenyezd, 2018. december 04. kedd, 17:32
Sargentini-jelentés - Bűncselekmény hiányában elutasította a főügyészség az európai parlamenti képviselők önfel
A Keresztes Imre főügyész által aláírt közlemény szerint a képviselők a feljelentést arra alapozták, hogy szeptember 12-én megszavazták a Sargentini-jelentést, ezt követően pedig egyes sajtótermékekben megszólaló politikai közszereplők azt mondták, a jelentés megszavazói lényegében hazaárulást követtek el.

Az önfeljelentők erre utalva kérték maguk ellen az eljárás megindítását.

A főügyészség tudatta: az európai parlamenti képviselőket - az európai uniós és a magyar szabályozás szerint is - "immunitás" illeti meg szavazataikkal, illetve megbízatásukkal kapcsolatban közölt tények, vélemények elhangzásával összefüggésben, így a képviselő szavazata alapján bíróság vagy hatóság előtt nem vonható felelősségre.

Emiatt a feljelentők által megjelölt bűncselekmény nem állapítható meg, ezért a Központi Nyomozó Főügyészség elutasította a feljelentést.

A Demokratikus Koalíció két EP-képviselője, Molnár Csaba és Niedermüller Péter tett önmaga ellen feljelentést hazaárulás miatt Polt Péter legfőbb
velemenyezd, 2018. október 08. hétfő, 13:52
Emmanuel Macron elnökválasztási kampányának finanszírozása miatt vizsgálatot indított a lyoni ügyészség
A vádhatóság az ellenzéki jobbközép Köztársaságiak helyi szervezetének sikkasztás gyanúja miatti feljelentése nyomán arra keresi a választ, hogy a lyoni városháza, amelynek vezetője Macron megválasztásáig Gérard Collomb jelenlegi belügyminiszter volt, az önkormányzat költségvetéséből finanszírozta-e a Köztársaság lendületben kormánypárt elődjének, a Lendületben mozgalomnak egyes kampányrendezvényeit.

A jobboldali politikusok ismeretlen tettes ellen tettek feljelentést azért, mert szerintük a város emberi, anyagi és pénzügyi eszközeit a korábbi szocialista polgármester törvénytelenül bocsájtotta az akkor még elnökjelölt Emmanuel Macron rendelkezésére.

"Nincs semmi új ezekben az információkban, amelyeknek egyetlen célja a lejáratás. A Köztársaságiak lyoni képviselőinek a feljelentése felmelegít egy vitát, amelyet a helyi ellenzék próbál szítani hónapok óta. A városnak már alkalma volt több alkalommal is részletesen válaszolni" - jelezte Gérard Collomb környezete.

A feljelentést
velemenyezd, 2018. június 25. hétfő, 19:42
Megszavazta a román képviselőház a büntetőeljárási törvény módosítását
A tervezetet múlt szerdán fogadta el a szenátus, a képviselőház most döntőházként szavazott a javaslatról, amelyet az alkotmánybírósági normakontroll után még Klaus Iohannis államelnöknek is alá kell írnia ahhoz, hogy hatályba lépjen.

A kormánykoalíció fő erejét képviselő szociáldemokraták a korábban alkotmánysértőnek bizonyult cikkelyek kiigazítására, az emberi jogok védelmére és az ártatlanság vélelméről szóló európai uniós irányelv érvényesítésére hivatkozva terjesztették elő a tervezetet.

A hétfői parlamenti vita során Florin Iordache szociáldemokrata képviselő kifejtette: véget akarnak vetni az ügyészek visszaéléseinek. Megelégelték a titkos együttműködési megállapodások alapján végzett igazságszolgáltatást - tette hozzá, utalva ezzel a hírszerzés és az igazságszolgáltatás legfőbb intézményei között létrejött titkos együttműködési megállapodásokra.

Az ellenzéki Nemzeti Liberális Párt (PNL) és a Mentsétek meg Romániát (USR) vezetői szerint a szociáldemokraták ezzel vezetőjüket, Liviu
velemenyezd, 2018. június 18. hétfő, 23:03
Megszavazta a román szenátus a büntetőeljárás módosítását
A jobbközép ellenzék a tervezet számos rendelkezését bírálta: szerintük a kormánypártok korrupt politikusaik elszámoltatását próbálják akadályozni, az új perrendtartás pedig a bűnözőt és nem áldozatát védi.

A szenátus által elfogadott módosítások között szerepel, hogy a törvénytelenül szerzett bizonyítékok semmisek, csak azokkal a feljelentőkkel köthető vádalku, akik az elkövetéstől számított fél éven belül tanúskodnak egy bűncselekményről, a fellebbviteli bíróság pedig nem marasztalhat el egy első fokon felmentett vádlottat, csak ha új bizonyítékok merülnek fel, vagy megismétli a bizonyítási eljárást.

A tervezetbe az is bekerült, hogy az ügyészségeknek automatikusan ejteniük kell a vádat minden olyan bűnvádi eljárásban, amelynél egy éven belül nem sikerült vádat emelniük.

Ha egy gyanúsított ellen a nyomozás során titkos megfigyelést rendelnek el, arról a megfigyelés befejezése után legkésőbb tíz nappal írásban kell majd értesíteni érintettet, a jegyzőkönyvek tartalmát és magukat a
velemenyezd, 2018. június 13. szerda, 13:11
Fegyelmi eljárást indított a román igazságszolgáltatási felügyelet a korrupcióellenes főügyész ellen
A román szociálliberális kormánytöbbség már régóta azzal vádolja Kövesit, hogy vezetése alatt a DNA visszaélt hatalmával, míg a kormánykoalíciót korrupcióellenes jelszavakkal támadó jobboldali államfő mindig elégedetten nyilatkozott Kövesi munkájáról. Kövesi esetleges elmozdításának így politikai tétje is van, az Igazságszolgáltatási Felügyelet azonban a szakmai előírások megsértésére hivatkozva javasolta a főügyész megbüntetését.

A testület júliusban indított vizsgálatot, miután a kormánykoalícióhoz közel álló Romania TV hírtelevízió a korrupcióellenes főügyészt lejárató hangfelvételeket tett közzé. A hangfelvételeken a beosztottai teljesítményével elégedetlen Kövesi hatékonyabb munkát és több "fontos" ügyet követel a DNA ügyészeitől, azt fejtegeti, hogy legalább egy újabb miniszter lebuktatására vagy más fontos ügyre van szükség ahhoz, hogy azok, akik nyilvánosan támadják a DNA-t, ne "másszanak rá" a vádhatóságra.

Az egyik hangfelvételen Kövesi - az azóta leváltott Sorin Grindeanura utalva -
velemenyezd, 2018. január 12. péntek, 13:12
Rendőrség: Edward Heath volt brit kormányfőt "ma gyanúsítottként hallgatnák ki" gyermekmolesztálási ügyekben
politikus fiatal felnőttek, fiatalkorúak és gyermekkorú fiúk ellen követett el szexuális bűncselekményeket az elmúlt évtizedekben.

A rendőrségi jelentés szerint a bejelentések közül hét veti fel olyan súlyosságú bűncselekmény gyanúját, amelyek alapján indokolt lenne Heath kihallgatása gyanúsítottként.

A volt kormányfő terhére rótt esetek 36 éves időszakot ívelnek át. A rendőrség csütörtöki ismertetése szerint Heath ellen 40 ember tett bejelentést összesen 42 szexuális bűncselekmény ügyében. A feljelentők szerint a volt brit kormányfő e bűncselekményeket 1956 és 1992 között követte el.

Abban a hét bejelentésben, amelyet a csütörtökön ismertetett vizsgálati jegyzőkönyv kiemelt, a legkorábbi eset 1961-ben történt. E feljelentés szerint abban az évben Heath egy 11 éves fiút erőszakolt meg. A többi bejelentett eset fiatalkorú sértettjei közül a legidősebb 16 éves volt.

A Wiltshire megyei rendőrség mindazonáltal nyomatékosan hangsúlyozta, hogy a vizsgálati jelentés "sem bűnösséget, sem
velemenyezd, 2017. október 05. csütörtök, 14:43
Illegális bevándorlás - Legfőbb Ügyészség: csökkent a migrációval kapcsolatos vádemelések száma
statisztikai rendszer adataira hivatkozva Fazekas Géza elmondta azt is, hogy míg 2014-ben az embercsempészések száma 363 volt, addig 2015-ben 662 ilyen ügyet regisztráltak, tavaly pedig ez a bűncselekményszám 351-re esett vissza.

A Legfőbb Ügyészség a sajtó rendelkezésére bocsátott egy feljegyzést a határ mentén migránsok sérelmére elkövetett rendőri-katonai túlkapások ügyében született feljelentések alakulásáról. Összesen 56 feljelentést regisztráltak, 2015-ben ötöt, tavaly 36-ot, idén pedig 15-öt. A feljelentők 17 esetben magánszemélyek voltak, 14 alkalommal valamelyik rendőri szerv, egy esetben a Magyar Honvédség, egy alkalommal az Európa Tanács Kínzás Ellenes Bizottsága, 11 esetben az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága, három alkalommal pedig valamely ügyészség, 9 alkalommal pedig az Orvosok Határok Nélkül szervezet tett feljelentést.

A feljelentések elsősorban hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás miatt születtek, négy esetben közfeladatot ellátó személy eljárásában elkövetett bántalmazás
velemenyezd, 2017. augusztus 25. péntek, 14:42
Lázár: az EP határozata baloldali politikai provokáció
határozatában felvetődik a CEU sorsa, és a kormány álláspontja szerint a törvény előtt mindenki egyenlő, mindenkinek be kell azt tartania. Ugyanakkor "a kormány nagyvonalú", és szívesen folytat konzultációt azokkal is, akik nem akarják betartani a törvényt - mondta. Megjegyezte, a kormány eleget tesz a kötelességének, hogy az Európai Bizottsággal is egyeztessen az ügyben.

Közölte: a kormányban nem volt olyan javaslat, hogy vissza kellene vonni a vitatott törvényt.

Úgy vélte, 2010 óta a "feljelentőktől" indul minden eljárás, és folyamatosan ömlenek a feljelentések a magyar baloldali pártoktól. Az EP határozatának szövegezésében segítettek Soros György fizetett munkatársai, akikből neki annyi van Brüsszelben, mint egy államnak - mondta. Közölte: ők gyártották a javaslat különböző pontjait, óriási lobbit folytattak. Soros Györgynek komoly befolyása van az európai baloldalon, az európai baloldali pártokban - tette hozzá.

Lázár János hangsúlyozta: a határozat egy politikai nyilatkozat, és
velemenyezd, 2017. május 18. csütörtök, 16:42
Román Btk.-módosítás - Bűnpártolás gyanújával folytatódik az ügyészségi vizsgálat
A DNA hétfői közleménye szerint azért adta át az ügyet a legfőbb ügyészségnek, mert nem talált bizonyítékokat a feljelentők által jelzett korrupciógyanúra, nevezetesen arra, hogy valaki párton belüli politikai befolyását jogosulatlan haszonszerzésre használta volna.

A Sorin Grindeanu vezette szociálliberális kormány több miniszterének, illetve a vitatott rendeletet kidolgozó igazságügyi minisztérium egyes tisztségviselőinek kihallgatása után viszont a DNA arra a következtetésre jutott, hogy a január 31-i kormányülésen elfogadott rendelet váratlan napirendre tűzésénél több bűncselekmény is történt, amelyeket a legfőbb ügyészség hivatott kivizsgálni.

Az időközben hatálytalanított rendeletről a jobboldali ellenzék és a tüntetők azt állították, hogy azzal valójában korrupcióval vádolt politikusok - elsősorban Liviu Dragnea szociáldemokrata pártelnök - felelősségre vonását próbálta megakadályozni az időközben lemondatott Florin Iordache volt igazságügyi miniszter.

A DNA nemcsak a bűnpártolás
velemenyezd, 2017. február 27. hétfő, 14:02
Első alkalommal adományoz Schweitzer József-díjakat a Pécsi Zsidó Hitközség
ünnepségen, a díjat hozzátartozói veszik át.

Hábel János a pécsi-baranyai zsidóság eddig fel nem dolgozott történeteit gyűjtötte össze, és azokat közkinccsé tette többi között a blogján (pecsizsidosag.wordpress.com) - olvasható a méltatásban.

A helytörténész - az országban egyedülálló módon - összegyűjtötte és térképre rendezte azokat a pécsi üzlethelységeket, ingatlanokat, amelyek 1944-ben zsidó tulajdonban voltak. Szintén egyedülálló a könyve, amelyben a holokauszt idején áldozatok, feljelentők és hivatalnokok által írt leveleket gyűjtötte össze.

A laudáció szerint Vörös István Károly felkutatta és levéltári sorba rendezte a Pécsi Zsidó Hitközség iratállományát. Ennek köszönhetően lett a pécsi az ország második legjelentősebb vidéki zsidó levéltára. Vörös István Károly részt vett Randolph L. Braham A magyar holocaust című monumentális munkájának elkészítésében, a kétrészes könyv baranyai fejezetét jegyezte - olvasható a dokumentumban.

A vasárnapi ünnepségen a díjazottakat Páva Zsolt
velemenyezd, 2016. december 09. péntek, 17:46
1/9
Képek, videók
Salmon
erdeszkarolyne
2016. augusztus 21. vasárnap, 19:50
Salmon 2
erdeszkarolyne
2016. augusztus 08. hétfő, 17:55
SALMON TORONY..jpg
biharijudit
2013. július 14. vasárnap, 12:14
Danube-salmon.jpg
ujjozsef
2009. január 11. vasárnap, 14:44
Salmon-folyó-Idaho-USA .jp
gimlin
2007. október 25. csütörtök, 02:09
Leaping_salmon_at_Broo ks_
captainbodlair
2007. augusztus 24. péntek, 11:05
Salmon Classic a.jpg
tel3fon
2007. május 03. csütörtök, 15:58
A miniszterelnököt lehet
furaila
2013. október 26. szombat, 17:14
Csíkszereda,a Rendörségi
farkas1945
2013. november 27. szerda, 11:29
rendőrségi kordon.jpg
kicsoda57
2011. január 22. szombat, 21:32
rendőrségi bemutató8
flammerne
2008. május 24. szombat, 18:56
rendőrségi bemutató7
flammerne
2008. május 24. szombat, 18:55
rendőrségi bemutató6
flammerne
2008. május 24. szombat, 18:55
rendőrségi bemutató5
flammerne
2008. május 24. szombat, 18:53
rendőrségi bemutató4
flammerne
2008. május 24. szombat, 18:53
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.