Belépés
2020. július 11. szombat | 28. hét | 193. nap | 22:16 | Nóra, Lili
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szalagos fánk recept
Hozzávalók:
Tészta:

60 dkg finomliszt
3,5 dkg élesztő
kb 2,5 dl langyos tej
4 ek cukor
4 tojássárgája
0,5 dl rum
csipet só
1 citrom reszelt héja
8 dkg olvasztott vaj
sütéshez olaj
Tálaláshoz:

lekvár és porcukor
Elkészítése:

Felfuttatom az élesztőt kevés langyos, cukros tejben.

A maradék tejjel és a többi hozzávalóval lágy, hólyagos tésztát dagasztok, az olvasztott vajat csak a legvégén adom hozzá.

Kiolajozott tálban, letakarva duplájára kelesztem, majd lisztezett deszkára borítom.

Kézzel jó ujjnyi vastagra lapogatom a tésztát. Kiszaggatom fánkszaggatóval vagy pohárral, majd egy abrosszal letakarom az egészet és fél órát kelesztem.

Olajat melegítek egy nagyobb edényben. A fánkokat úgy teszem bele, hogy a felső felük kerüljön először az olajba és az ujjammal benyomom a
koszegimarika, 2020. január 22. szerda, 16:22
Kefires lángos
Messze nem olyan olajos, mint egyes bódékban sütött lángos! Nálunk gyakran készül!:)

hozzávalók / 6 adag
A tészta hozzávalói
4 db tojás
5 dkg friss élesztő
6 dl kefir
3 tk só
100 dkg finomliszt
A sütéshez
5 dl napraforgó olaj (füstölt ízesítésű)
A tetejére
6 gerezd fokhagyma
12 ek tejföl
24 dkg sajt (reszelt)
,

elkészítés
Az élesztőt felfuttatom a langyos kefírben.
Elkeverem benne a tojásokat, a sót.
Végül hozzáöntöm a lisztet is és jól összedolgozom.
Akkora tálba teszem, hogy legyen helye duplájára kelni. Fóliával letakarom az edényt, hűtőben egy éjszakát pihentetem.
Előkészítek 2 db alufóliadarabot. Pici olajat seppentek mindkettőre, amit a tenyeremmel szétkenek rajta. Letépek a tésztából egy kisebb maréknyi darabot. A kezemben gömbölyítem. Ráteszem a tésztagolyót az egyik alufólia közepére,
anyu65, 2018. május 03. csütörtök, 22:01
TÚRÓS LEPÉNY (tejbegrízes)
Hozzávalók 4 személyre:
-25 dkg liszt
- 2 dkg élesztő
- 1 tojás
- 1 evőkanál cukor
- 250 ml tej
- pici só

Tetejére( 1 )
- 1 l tej
- 5 kanál cukor
- 10 kanál griz

Tetejére ( 2 )
-50 dkg turó
-200 ml tejföl
-2 tojás
- mazsola(elöre beáztatom)
Előkészületi idő: 15 perc
Sütési idő: 30 perc
Elkészítés:

-Felfuttatom az élesztőt pici cukorral és langyos tejjel

- A hozzávalókat összegyúrom és kelesztem, miután megkelt kinyujtom és a tepsi aljára teszem.

-Megfőzöm a grizet (tej+ cukor +griz)és melegen a tetejére simitom

-Összekeverem a turót, tejfölet,tojást ,mazsolát és cukrot a griz tetejére simitom

-Előmelegitett sütőben 30 percig sütöm:)

forrás: evakonyhaja.bloglap.hu


(én alapból csak így készítem:
tészta kinyújtva
rákenve a mazsolás túró
tejföl+tojás
bkisseva, 2018. április 26. csütörtök, 15:53
Krumplis pogácsa
Hozzávalók:
60 dkg liszt, 2 db nagy krumpli főtt, / nekem 35 dkg volt a 2 db/.2 dkg élesztő, 1 tojás, 1 jó evőkanál tejföl, 10 dkg zsír, + 5, 10 dkg a kenéshez, só ízlés szerint, pici tej, 1 kenhető krémsajt, kb. 10-15 dkg kemény sajt, + a tetejére, kb 20 dkg. Az élesztőt pici tejben, /kb.fél deci/, felfuttatom, hozzá adom az élesztőhöz, és a többi hozzávalóhoz. Jól kidolgozom géppel. Ne legyen túl lágy mert akkor szétfolyik a tepsiben, /közepes keménységű/. Picit hagyom kelni, kinyújtom, megkenem a krém sajttal, megszórom a trapistával, meglocsolom kicsit zsírra, és összehajtom. Hagyom kelni. Kelés után még 1x kinyújtom, megkenem olvasztott zsírral, és összehajtom. Megint hagyom kelni. Kinyújtom megint, és megkenem megint olvasztott zsírral. Nem kell tocsogni a zsírban, épp hogy vékonyan bekenni. Összehajtom, és kinyújtom 1-másfél centire. Ki hogy szereti. Szaggatom, és rakom a tepsibe. Hagyom kelni, kb fél órát. Sütés előtt kenem le tojással, és szórom meg sajttal, köménnyel. Kb 10-15 perc alatt
bkisseva, 2018. február 02. péntek, 10:52
Nincs Cím
kínáljuk.

.................................................................. .




Vanilia pudingos táska
Hozzàvalók;
Tészta:
60 dkg liszt
1 egész tojás
3 dl langyos víz
6 dkg olvasztott vaj
csipet só
10 dkg cukor
2,5 dkg élesztő
Töltelék:
1 csomag vaníliás puding + annyi tej amennyit a tasak ír
Tetejét megkenni:
1 tojás sárgája
2 kanál víz
Elkészítése:
Az élesztőt a cukorral és egy kevés langyos vízzel felfuttatom, majd ha felfutott a többi hozzávalóval lágy tésztát gyúrok, és duplájára kelesztem.
Amikor megkelt átgyúrom és 10 egyenlő részre osztom.
Megfőzöm a pudingot az előírás szerint, majd a tésztákból téglalapokat nyújtok.
Az egyik szélébe teszem a
dorotea55, 2017. november 29. szerda, 17:03
Kakaós csiga, Ferdinánd-tekercs tésztából
liszt (BL55)
25 g friss élesztő
5 g só
80 g kristály (vagy nád)cukor
80 g puha vaj
1 tojás
kb 3,5 dl tej
½ vaníliarúd kikapart magjai
½ citrom reszelt héja
löttyintésnyi rum

A töltelékhez:
100 g puha vaj
100 g porcukor
2 ek jó minőségű, cukrozatlan kakaópor
A kenéshez: 1 tojás
A locsoláshoz: 2-3 ek cukor
2,5-3 dl tej és a vaníliarúd másik fele (kikaparva)

A tésztához kevés langyos, cukros tejbe felfuttatom az élesztőt, majd a többi hozzávalóval összekeverve (vigyázva, hogy a só ne érintkezzen közvetlenül az élesztővel) ruganyos tésztát gyúrok. Mivel vasárnap reggel készítettem, amikor a család még aludt, mellőztem a hangtalannak nem mondható konyhai segédem és kézzel dagasztottam. Élmény volt! Igaza van Rolandnak, lehet géppel is csinálni, de akkor kimarad a lényeg, mert hogy a gépnek nincs lelke...terápiás stresszoldásnak is tökéletes foglalatosság, külön élmény volt hallani a tészta puffogó
suzymama, 2017. november 20. hétfő, 12:50
Sajtos,sonkás buci
80 dkg liszt
5 dkg élesztő
1 ek. cukor
egy csapott ek. só
2 dl étolaj
Töltelékhez:
30 dkg sonka
1 nagy doboz tejföl
1 konzerv kukorica
fokhagyma
1 fej vöröshagyma
só bors
Tetejére:
1 tojás
1 dl tejföl
trappista sajt

Az élesztőt 1 dl langyos tejben kevés cukorral felfuttatom. Tálba teszem a lisztet, a sót, cukrot, étolajat, és a felfuttatott élesztőt, és a maradék tejjel bedagasztom. Amikor kész, meleg helyen tovább kelesztem még kb. 1 órát.
A töltelék:
A tejfölbe ízlés szerint fokhagymakrémet nyomok, sózom, borsozom, végül összekeverem. A kockára vágott sonkát, kukoricát, és a finomra vágott vöröshagymát hozzáteszem a tejfölös alaphoz, és jó alaposan összekeverem.
A kelt tésztát vékonyra nyújtom, nagyobb darabokat (kockákat) vágok belőle, a közepére halmozom a tölteléket. A széleket középre hajtogatom, nem baj, ha néhol kikandikál egy kis töltelék. A tetejüket bekenem a tejföl és tojás keverékével, majd
simocsi, 2017. augusztus 30. szerda, 20:06
Házi kifli
Házi kifli receptje

Hozzávalók

35 dkg liszt
2.5 dl tej
2.5 dkg friss élesztő
2.5 dkg vaj v. margarin (olvasztva)
1 teáskanál cukor
1 teáskanál só
+ 1-2 evőkanál tej

Elkészítés

Hírdetés
Az élesztőt felfuttatom a meleg, cukrozott tejjel.
A lisztet beleöntöm egy keverőtálba, mehet hozzá a só, és az olvasztott vaj. Majd az élesztős tej is.
Pár perc alatt készre dagasztjuk a tésztát.
Mikor kész a tészta, kettéosztjuk, kinyújtjuk.
A lapokat 4 részre vágjuk, és egyenként tovább nyújtjuk őket, amilyen vékonyra csak lehet.
A szélesebb részénél kezdve feltekerjük, kifli alakúra formázzuk, és sütőpapíros tepsibe tesszük. A tetejét megkenjük kevés tejjel.
Melegítsük be a sütőt 200-210 fokra, (alul-felül sütés) és a sütő aljába egy másik tepsibe tegyünk
nanoka72, 2017. július 01. szombat, 09:41
élesztős burgonyás lángos !
Frank J . könyvéből !

25 dkg finomliszt
25 dkg főtt áttört burgonya
1 egész tojás
1.5 dl tej
2 dkg élesztő
1 ek. olaj
1 tk. só
alngyos tejben felfuttatom az élesztőt, majd mindent egybe keverek össze. alaposan kidolzom , félujjnyi vastagra kinyújtom , fánk szaggatóval kiszaggatom .
langyos helyen hagyom állni fél órát, majd kissé széthúzogatva olajban kisütöm .
ibolya58, 2017. június 10. szombat, 09:54
Tejfölös pogácsa
Tejfölös pogácsa
Nem lehet megunni
Anyukám ezt a receptet használja évek óta, de egyszerűen nem lehet megunni és nem is akarjuk.

Hozzávalók:

50 dkg liszt
20 dkg margarin
2 tojás sárgája
1 teáskanál só
1 kanál cukor
1 dl meleg tej
2 dl tejföl
3 dkg élesztő

A tetejére:

1 tojás sárgája
kömény
reszelt sajt

Elkészítése:

Az élesztőt a langyos tejjel és a cukorral felfuttatom.A lisztet a margarinnal és a sóval elmorzsolom, hozzáadom a tojás sárgáját a tejfölt és a már felfutott élesztőt.

A tésztát összedolgozom, és egy fél órát hagyom a tésztát pihenni. A fél óra leteltével a tésztát téglalap alakúra kinyújtom és háromba hajtom össze a tésztát.

Ezt még 2x megismétlem 20 perc elteltével.

Amikor a háromszori hajtás megtörtént a tésztát kinyújtom a tetejét késsel bevagdosom, közepes pogácsa
nanoka72, 2017. május 02. kedd, 15:43
Túrós
puha marad....részletek
Nikoletta Pehányi

A tésztához:

50 dkg búzaliszt
20 dkg rétesliszt
1 teáskanál só
17 g élesztő
4 kanál cukor
kb. 5 dl tej
2 db tojássárgája
20 dkg olvasztott vaj
A töltelékhez:
800 g túró
6 kanál cukor
1 db tojás
3 teáskanál kapor
A tetejére:
1 db tojás

Elkészítés
70 perc

Az élesztőt felfuttatom 1,5 dl tejbe és rakok bele 2 kávéskanál cukrot.

Közbe a liszteket átszitálom belerakom a cukrot, a maradék tejet, a tojássárgáját és a felfutott élesztőt.

Botmixerrel összedagasztom, ha már összeállt belerakom a vajat. Ha túl sok lett a tej rakok hozzá egy kis lisztet. Ha elválik az edény falától akkor lesz jó.

1 órán át kelesztem.

Ha megkelt, három részre szedem és négyzet alakúra és 3-4 milliméter vastagságúra nyújtom.

A
horvathnemagdi, 2017. március 12. vasárnap, 09:57
Meggyes-mákos-kókuszos bagolyszem (macskaszem, pávaszem)
Hozzávalók

Tésztához:
- 15 dkg tönkölybúza fehérliszt
- 15 dkg finomliszt
- 5 dkg porcukor
- 12 dkg vaj/margarin
- csipetnyi só
- 3 tojás sárgája
- 1 dl langyos tej
- 2 dkg élesztő

Töltelékhez:
- magozott meggy (befőtt vagy mirelit)
- meggylekvár
- darált mák
- porcukor

Tetejére:
- 3 tojásfehérje
- kókuszreszelék (kb. 10-15 dkg)
- 10 dkg porcukor

Elkészítés

1. Az élesztőt langyos cukros tejbe morzsolom, és felfuttatom. A kétféle lisztet tálba szitálom, majd a többi hozzávalóval és a felfuttatott élesztővel együtt lágy tésztává dolgozom. Letakarva fél óráig meleg helyen kelesztem.

2. A tojásfehérjét az apránként hozzáadott porcukorral kemény habbá verem, majd beleforgatom a kókuszreszeléket is.

3. A tésztát két részre osztom. Mindkét részt nagyon vékony, tepsi nagyságú téglalapra nyújtom. Megkenem lekvárral és a tésztalap két szemközti (hosszabbik )oldalát egy
bkisseva, 2017. január 27. péntek, 08:54
1/39
Képek, videók
Szalagos magnó
eva6
2018. május 03. csütörtök, 11:41
cica fehér szalagos
kicsoda57
2017. október 13. péntek, 14:11
Szalagos bagoly 2016-02-0
margoboszi
2016. március 05. szombat, 14:20
Szalagos bagoly család 2
margoboszi
2016. március 05. szombat, 10:58
Szalagos bagolyfiókák 20
margoboszi
2016. március 05. szombat, 10:54
Szalagos bagoly fiókák 2
margoboszi
2016. március 05. szombat, 10:54
Szalagos bagoly fióka kuk
margoboszi
2016. március 05. szombat, 10:54
Szalagos bagoly fióka 20
margoboszi
2016. március 05. szombat, 10:54
szalagos fülgomba
lilagondolatok
2016. február 09. kedd, 10:41
Felfutatjuk az élesztőt
dorist
2006. november 25. szombat, 00:05
A maradék idő.jpg
cipello
2018. május 18. péntek, 14:50
A maradék idő
irmus
2017. január 15. vasárnap, 09:45
a maradék
snbela44
2016. március 18. péntek, 08:47
maradék + édes burgonya
sarkadykati
2015. december 28. hétfő, 12:35
Katona Bálint - Maradék i
margoboszi
2015. november 24. kedd, 12:20
Címkék
liszteket átszitálom, finomra vágott, gépnek nincs, Nikoletta Pehányi, tenyeremmel szétkenek, tésztát kinyújtom, maradék tejet, kevés langyos, tészta puffogó, abrosszal letakarom, tetejére simitom, griz tetejére, tojás sárgáját, sóval elmorzsolom, kisebb maréknyi, tésztákból téglalapokat,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.