Belépés
2019. március 26. kedd | 13. hét | 85. nap | 05:32 | Emánuel
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Darás-diós-mákos-meggyes kelt rétes
kristálycukor,
1 citrom reszelt héja.

A tejfölös keverékhez:
5 tojás,
3 evőkanál cukor,
3 dl tejföl.

A darás töltelékhez:
2 tojás,
15 dkg cukor,
1 citrom reszelt héja,
2 dl tejföl,
10 evőkanál búzadara.

A tejet meglangyosítjuk, a lisztet átszitáljuk.
Két deci langyos tejbe teszünk 3 evőkanál cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt.
Pár percig állni hagyjuk, majd a liszt közepébe fészket készítünk, beleborítjuk a felfutott élesztős tejet, és összekeverjük kevés liszttel.
Ezt a kovászt további tíz percig kelesztjük.
Egy deci langyos tejben feloldunk egy tojásnyi sertészsírt, és két egész tojást is elvegyítünk benne. Az egészet a lisztbe borítjuk, és további langyos tej adagolásával lágy tésztát dagasztunk.

Kidolgozás közben alaposan megpaskoljuk, hogy sima, hólyagos legyen. Ekkor beledolgozzuk a tejfölt is. Lisztezett gyúródeszkán három cipót alakítunk belőle.
Tetejüket kicsit
suzymama, 2019. március 11. hétfő, 21:52
Sajtos tejfölös lángos - glutén mentes
Hozzávalók
150 g Mix B - Bread-Mix
50 ml langyos víz
70 ml víz
12 g friss élesztő
1/2 tk.só
1/2 tk.porcukor
tejföl
reszelt sajt

Elkészítés
A tejben keverjük el az élesztőt és porcukrot. Tegyük felfutni 10 percre.
Keverjük össze a lisztet, vizet, sót és a felfutott élesztős tejet.
Gyúrjuk össze.
Takarjuk le és hagyjuk kelni 1 órát.
Szedjük 4 golyóra.
Nyújtsuk ki a golyókat lisztezett felületen.
Bő zsírban süssük meg mindkét oldalukat.
Kenjük meg tejföllel, sózzuk, szórjuk meg reszelt sajttal és fogyaszható is.
bkisseva, 2018. július 12. csütörtök, 10:29
Félórás, foszlós sós-vajas kifli bögrésen
dkg)
- fél kocka (2,5 dkg) friss élesztő
- 1 evőkanál kristálycukor
- 1 tojás
A sós vajhoz:
- 10 dkg puha vaj vagy margarin
- fél evőkanál só
A kenéshez:
- 1 tojás sárgája
Elkészítése:
1. A tejet meglangyosítjuk egy kisebb edényben, majd belekeverjük a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Félretesszük.
2. Egy másik kisebb tálkában a sót összekeverjük a puha vajjal, majd ezt is félretesszük.
3. Ha az élesztő felfutott, akkor egy nagyobb műanyagtálba mérjük bele a lisztet, öntsük rá az élesztős tejet, majd az összes többi hozzávalóját a tésztának, és gyúrjuk össze. Ha nagyon ragad, akkor adjunk hozzá még egy kis lisztet, ha nagyon száraz, akkor egy kis tejet, mert jól kezelhető tésztát kell kapnunk.
4. A tésztát osszuk négy részre, majd nyújtsuk őket körülbelül tányérnagyságú körökké.
5. Két lapra osszuk szét a sós-vajas keveréket, és szépen kenjük szét rajtuk egyenletesen.
6. Ezután helyezzünk rá
eva6, 2017. december 02. szombat, 08:43
Krumplis pogácsák
2 egész tojás, 2 evőkanál bármilyen fajta

gombakrémlevespor, 1 dl langyos víz, 1 csapott teáskanál só, 1 csapott mokkáskanál törött bors.

Elkészítése: Egy bögrében elkeverjük a tejet a szétmorzsolt élesztővel és a cukorral, majd

felfuttatjuk. Közben nagy gyúrótáblára szórjuk az átszitált lisztet, közepébe mélyedést vájunk,

amelybe beletesszük a kis darabokra vágott margarint. Hozzátesszük a tojásokat, a

gombakrémlevesport, az áttört krumplit, a felfutott élesztőt, a sót és a borsot, majd apránként

langyos vízzel összedolgozzuk. Közepesen kemény tésztát kell kapjunk. Gyorsan dolgozzunk,

nehogy a margarin túlságosan megolvadjon! Az egy cipóba formált tésztát lisztezett tálba

helyezzük, és betakarva duplájára kelesztjük. Ezután ismét átgyúrjuk, majd ujjnyi vastagra

kinyújtjuk, és közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A pogácsákat sütőlemezre

tesszük, tetejüket kevés tejjel bekenjük, és az
bkisseva, 2017. november 22. szerda, 13:56
Pusztamagyaródi szalagos fánk
liszt
1 db tojás
3 db tojássárgája
10 dkg olvasztott vaj
2 ek rum
1 mokkáskanál só

A sütéshez:
8 dl étolaj

A tálaláshoz:
vaníliás porcukor
lekvár

Elkészítés
A langyos tejbe 1 evőkanál porcukrot keverünk, belemorzsoljuk az élesztőt, kevés liszttel megszórjuk és felfuttatjuk. A kelesztőtálba szitáljuk a meglangyosított lisztet, a közepébe ütjük az egész tojásokat és a tojássárgájákat, beletesszük a maradék porcukrot, sót és a felfutott élesztős tejet. Laza mozdulatokkal összeállítjuk, közben apránként hozzáadjuk az enyhén felmelegített vajat és a rumot. Simára gyúrjuk, letakarjuk, félóra alatt duplájára kelesztjük, lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk. Határozott mozdulattal kiszaggatjuk úgy, hogy a forma ne nyomja össze a korongok oldalát. Ha élesen vágjuk el, a fánk szép magasra feljön sütés közben, ettől is szép szalagos lesz. Letakarjuk, 20 percig pihentetjük.
Magas, széles, fedeles sütőedényben felforrósítjuk
bkisseva, 2017. január 18. szerda, 14:49
Krumplis pogácsa
Hozzávalók: 1 kg liszt, 1 kg sós vízben főtt, áttört krumpli, 25 dkg margarin, 5 dkg friss élesztő, 1,5 dl tej, 2 teáskanál cukor, 1-1,5 evőkanál só, 2 db tojás a tésztába, + 1 felvert tojás a kenéshez. A főtt, áttört krumplit egy nagy tálba teszem, rákockázom a margarint és hagyom hűlni. Amikor már langyos, a tejet meglangyosítom, belekeverem a cukrot, belemorzsolom az élesztőt. A lisztet rászitálom a krumpli-margarinra, rászórom a sót, ráütöm a két tojást. A felfutott élesztős tejet ráöntöm és jó alaposan összegyúrom, letakarom és langyos helyen kb. egy órát kelesztem. Amikor duplájára kelt, finoman átgyúrom, 1,5-2 cm vastagra nyújtom, berácsozom, szaggatom. Sütőpapíros tepsibe sorakoztatom, megkenem a felvert tojással, előmelegített sütőben kb. 180 fokon kb. 30 percig sütöm. Én hagyományos gázsütőben készítettem. Vigyázni kell, ne süssük sötétre, mert akkor nagyon hamar kiszárad.

facebook, Konyhatündérek csoportja, Szabó Gézáné receptje
bkisseva, 2017. január 16. hétfő, 18:12
Fánk gyűrű
Hozzávalók:

2-3 dl meleg tej
3 dkg élesztő
5dkg porcukor
50 dkg liszt
5dkg olvasztott vaj
2 tojás sárgája
késhegynyi só

Elkészítése:

Az élesztőt cukorral a tejben felfuttatom. A lisztet, a vajat, a tojás sárgáját, a késhegynyi sót egy tálba ki mérem, hozzá öntöm a felfutott élesztős tejet és dagasztom, amíg hólyagos, táltól elváló tésztát kapok. A tál oldalát és tészta tetejét lisztezem, duplájára kelesztem és lefedem konyha ruhával.

Ha megkelt, lisztezett deszkán kb ujjnyira nyújtom, tetszőleges méretűre szagatom, közepébe lyukat szúrok ujjal, forró olajban aranybarnára sütöm mind két oldalát, melegen porcukrozom.
koszegimarika, 2017. január 06. péntek, 18:10
Pille könnyű fánk
Hozzávalók:

2-3 dl meleg tej
3 dkg élesztő
5dkg porcukor
50 dkg liszt
5dkg olvasztott vaj
2 tojás sárgája
késhegynyi só

Elkészítése:

Az élesztőt cukorral a tejben felfuttatom. A lisztet, a vajat, a tojás sárgáját, a késhegynyi sót egy tálba ki mérem, hozzá öntöm a felfutott élesztős tejet és dagasztom, amíg hólyagos, táltól elváló tésztát kapok. A tál oldalát és tészta tetejét lisztezem, duplájára kelesztem és lefedem konyha ruhával.

Ha megkelt, lisztezett deszkán kb ujjnyira nyújtom, tetszőleges méretűre szagatom, közepébe lyukat szúrok ujjal, forró olajban aranybarnára sütöm mind két oldalát, melegen porcukrozom.
bkisseva, 2017. január 04. szerda, 12:07
Pizza tészta receptek
200fokon 20-25 perc alatt lett kész. Nagyon finom és még hidegen sem keményedik meg. Nem kell elősütni, rögtön a feltéttel együtt kell sütni.



Hozzávalók:
30 dkg liszt
1 tojás
2 dl tej
2 evőkanál olaj
1, 5 dkg élesztő
1 teáskanál cukor
1 mokkáskanál só

Elkészítés: A tejet langyosra melegítjük, az elmorzsolt élesztőt és a cukrot egy kevés liszttel elkeverjük, és egy kis tejet öntünk hozzá. Hagyjuk, hogy megkeljen. Ha felfutott az élesztő, összedolgozzuk a liszttel, a tojással, a sóval és az olajjal, és jól kigyúrjuk. 30 percig langyos helyen pihentetjük. Félujjnyi vastagra kinyújtjuk, tepsibe tesszük. A tepsit előtte kikenjük olajjal és megszórjuk liszttel! Félig megsütjük, rátesszük a tölteléket és a sajtot, és visszatesszük a sütőbe. Ha a sajt ráolvadt, kivesszük, és már tálalhatjuk is.



fél kg. liszt
2, 5 dkg élesztő 1 dl. cukros tejben felfuttatva
1kk só
1kk.
bkisseva, 2017. január 03. kedd, 12:05
Lángos
fokhagymával, tejföllel bekenve, reszelt sajttal meghintve rögtön kínáljuk. Kissé munkaigényes, de nagyon finom.

Egyszerű lángos 2.

Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg finomliszt, 2 dl víz, 1 dl tej, 3 dkg élesztő, 1 teáskanál porcukor, 1 teáskanál só, bő olaj a sütéshez.
A tejet langyosra melegítjük, majd elkeverjük benne a szétmorzsolt élesztőt és a cukrot.
Bögrében, letakarva, 10 percig pihentetjük. Nagy tálba beleszitáljuk a lisztet, közepébe mélyedést vájunk, ebbe beleöntjük a felfutott élesztőt és az ugyancsak meglangyosított vizet. Addig dagasztjuk, amíg a tészta apró hólyagokat vet. (Lágynak kell lennie.) A tetejét
belisztezzük, letakarjuk egy tiszta konyharuhával, és kétszeresére kelesztjük. Lisztezett deszkán félujjnyi vastagra kinyújtjuk, és lisztbe mártott pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Olajos kézzel széthúzogatjuk, széleit több helyen bevágjuk, hogy formáját megtartsa, és bő, forró olajban mindkét oldalát szép pirosra megsütjük. Papírtörülközőre tesszük,
shr, 2016. november 14. hétfő, 07:04
Húsvéti recept gyűjtemény
tárolhatjuk.

Húsvéti sonkás kenyér 2.
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 3 dkg vaj, 2 csapott teáskanál porcukor, 2 dkg élesztő, 1,5 dl tej, 30-35 dkg főtt füstölt sonka (vagy kicsontozott füstölt csülök), 1 mokkáskanál só.
Az elmorzsolt élesztőt 0,5 dl langyos tejjel és cukorral futtassuk föl. Azaz: az élesztőt keverjük el a langyosra melegített tejjel és cukorral, majd takarjuk le. 15 perc múlva duplájára nő, "kifut" a bögréből. Az átszitált lisztet, a langyosra melegített vajat, a sót és a felfutott élesztőt keverjük össze a maradék tejjel és annyi szódavízzel, amennyit felvesz ahhoz, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. Dolgozzuk ki alaposan (keverőgéppel 7-8 perc alatt hólyagossá válik a tészta), és dagasszuk bele az előzőleg ledarált sonkát. A tésztát tegyük egy lisztezett mély tálba, takarjuk le tiszta konyharuhával, és meleg helyen (de nem a forró tűzhely közelében) kelesszük duplájára. Ezután két részre osztva, hosszúkásra formálva (mint a zsúrkenyeret) előmelegített, forró sütőben,
bkisseva, 2016. augusztus 02. kedd, 09:54
Vendégváró kifli dagasztás nélkül:
fél kocka (2,5 dkg) friss élesztő
- 1 evőkanál kristálycukor
- 1 tojás
A sós vajhoz:
- 10 dkg puha vaj vagy margarin
- fél evőkanál só
A kenéshez:
- 1 tojás sárgája

Elkészítése:
1. A tejet meglangyosítjuk egy kisebb edényben, majd belekeverjük a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Félretesszük.
2. Egy másik kisebb tálkában a sót összekeverjük a puha vajjal, majd ezt is félretesszük.
3. Ha az élesztő felfutott, akkor egy nagyobb műanyagtálba mérjük bele a lisztet, öntsük rá az élesztős tejet, majd az összes többi hozzávalóját a tésztának, és gyúrjuk össze. Ha nagyon ragad, akkor adjunk hozzá még egy kis lisztet, ha nagyon száraz, akkor egy kis tejet, mert jól kezelhető tésztát kell kapnunk.
4. A tésztát osszuk négy részre, majd nyújtsuk őket körülbelül tányérnagyságú körökké.
5. Két lapra osszuk szét a sós-vajas keveréket, és szépen kenjük szét rajtuk egyenletesen.
6. Ezután helyezzünk rá
mamucika, 2015. december 28. hétfő, 23:51
1/10
Képek, videók
Meggyes-kókuszos keksztek
vorosrozsa66
2018. november 09. péntek, 17:58
Meggyes-gesztenyés.JPG
vorosrozsa66
2018. június 24. vasárnap, 16:10
Meggyes-gesztenyés torta.
vorosrozsa66
2018. június 24. vasárnap, 16:05
Meggyes-mákos kocka
vorosrozsa66
2018. június 24. vasárnap, 15:31
Túrós-meggyes pite.jpg
vorosrozsa66
2018. június 24. vasárnap, 15:16
36374_meggyes_pite-201 510
vorosrozsa66
2018. június 24. vasárnap, 15:10
Meggyes piskóta
irmus
2018. június 14. csütörtök, 07:10
csendélet.meggyes.jpg
53ilona
2018. június 08. péntek, 13:44
meggyes_kremes.jpg
vorosrozsa66
2018. április 12. csütörtök, 18:27
Capuccinos-meggyes szelet
vorosrozsa66
2018. február 09. péntek, 23:59
meggyesi zsuzsa0128.jpg
maroka
2018. január 29. hétfő, 21:00
Szép mikulásvirág keverék
pacsakute
2015. június 13. szombat, 13:11
Kócos,a keverék kutyus
erzsikepuskas
2014. február 20. csütörtök, 10:26
Májtisztító keverék.jpg
pacsakute
2013. október 31. csütörtök, 14:28
Májtisztító keverék.gif
pacsakute
2013. szeptember 01. vasárnap, 19:02
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.