Belépés
2019. február 23. szombat | 8. hét | 54. nap | 20:51 | Alfréd, Jávorka
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Hatlapos, ahogy én készítem
szalalkálit elkeverjük, majd a zsírral összemorzsoljuk, utána jön a cukor és a tejjel rugalmas tésztát készítünk. 6 egyenlő méretű cipót készítünk belőle.

A tésztát a lehető legvékonyabbra kinyújtjuk, majd tepsi hátán (gáz tepsi méret) világosra sütjük! Vigyázni kell vele, mert ekkor még törékenyek a lapok!
A krémhez a cukrot lábasban karamellizáljuk, (nem szabad megégnie) majd felöntjük 8 dl tejjel és felforraljuk. A lisztet és a kakaót a maradék 2 dl tejjel simára keverjük. A felforrt karamellás tejhez adjuk, és forrásig főzzük, állandó kevergetés mellett.

A kész lapok közül kiválasztjuk a legszebbet - ez lesz a teteje. A forró krémmel megkenjük a lapokat, ügyelve, hogy a teljes méretet felhasználjuk, hiszen a később levágott széle lesz a legkelendőbb a család körében! Az egymásra helyezett lapokat enyhén mindig lenyomkodjuk.

Amint kész a töltés, folpack-kal be szoktam csomagolni, hogy minél hamarabb megpuhuljon - ez kb. 3-4 óra. Ez a sütemény 2-3 napig
suzymama, 2019. február 04. hétfő, 10:32
Hatlapos ......
szalalkálit elkeverjük, majd a zsírral összemorzsoljuk, utána jön a cukor és a tejjel rugalmas tésztát készítünk. 6 egyenlő méretű cipót készítünk belőle.
A tésztát a lehető legvékonyabbra kinyújtjuk, majd tepsi hátán (gáz tepsi méret) világosra sütjük! Vigyázni kell vele, mert ekkor még törékenyek a lapok!
A krémhez a cukrot lábasban karamellizáljuk, (nem szabad megégnie) majd felöntjük 8 dl tejjel és felforraljuk. A lisztet és a kakaót a maradék 2 dl tejjel simára keverjük. A felforrt karamellás tejhez adjuk, és forrásig főzzük, állandó kevergetés mellett.

A kész lapok közül kiválasztjuk a legszebbet - ez lesz a teteje. A forró krémmel megkenjük a lapokat, ügyelve, hogy a teljes méretet felhasználjuk, hiszen a később levágott széle lesz a legkelendőbb a család körében! Az egymásra helyezett lapokat enyhén mindig lenyomkodjuk.

Amint kész a töltés, folpack-kal be szoktam csomagolni, hogy minél hamarabb megpuhuljon - ez kb. 3-4 óra. Ez a sütemény 2-3 napig
eva0817, 2017. október 26. csütörtök, 07:48
krémes -karamellás szelet
ciasto balowe

4 tojás
1 / 2 csésze teljes kiőrlésű Liszt
1 / 2 csésze burgonya Liszt
3 / 4 csésze cukor
1 teáskanál sütőpor

Töltelék

4 tojás sárga
3 / 4 csésze cukor
2 teáskanál vaníliás cukor
2 csésze tej
2 evőkanál burgonya Liszt
250 g vaj

még

1 doboz (500 g) édes sűrített tej
140 g keksz
100 g keksz (20 db)
400-500 ml tejszin
2 csomag hab fix
50-100 g fehér csokoládé

a süritett tejet felteszem a gázra és 3 órán keresztül lassú tüzön fözöm .
a tésztához a fehérjét keményre felverem , hozzáadom a cukrot, s a végén a tojássárgát is .
a sütőport, lisztet is belekeverem óvatosan ,s egy 35 x 24 cm - res tepsibe öntöm a masszát és megsütöm , 200 fokon 20 - 25 perc alatt .

a krémhez 1. 5 dl tejet a cukorral felforralom , a maradék tejben elkeverem a tojássárgát, vaniliát és a lisztet .
a felforrt tejhez öntöm , kevergetve sürüre
ibolya58, 2014. április 15. kedd, 11:48
Tejszines karamellás szelet
Hozzávalók:
A krémhez:
2 csomag tejszínízű pudingpor
8 dl tej
10 evőkanál kristálycukor (ízlés szerint)
10 dkg vaj
5 dl habtejszín
2 csomag habfixáló
Összeállításhoz:
2 x 18 db babapiskóta
Piskóták mártogatásához:
3-4 evőkanál cukor
2 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
3-4 dl víz
5 dkg vaj
Tetejére díszítéshez:
4-5 evőkanál kristálycukor

Elkészítése:
A krémmel kezdjük, hogy amíg majd hűl, közben tudjuk végezni a többi műveletet. A cukorból karamellt készítünk - feltesszük egy lábasba (amelyikbe belefér bőven a krém és majd a felvert tejszín 2/3 része is) közepes tűzön olvadni.
Először nehezen olvad, aztán hirtelen kezd, ezért ne hagyjuk magára, nehogy megégjen, ne legyen nagyon sötét színű! Ha megolvadt, óvatosan hozzáöntünk 4 dl tejet és tartalék lángon
hagyjuk, hogy a karamellünk feloldódjon. Ez idő alatt a maradék 4 dl tejben csomómentesre
keverjük a
1955viki, 2013. szeptember 08. vasárnap, 20:46
karamellás
1 csomag sótlan kétszersütűlt / legalább 12-13 db /
2csésze cukor
2 csésze víz

A puding:
1 liter tej
1 pohár víz
1 csésze kristálycukor
1 teáskanál vanília kivonat
50 g margarin

tetejére:
2 zacskó tejszínhab
1 -2 csomag habfixűló

egy kisebb tepsibe lerakom a kétszersülteket egymás mellé.
a cukrot egy serpenyőben karamellizálom ,majd hozzá öntöm óvatosan a vizet és krémesre fözöm. a kétszersültre öntöm, ha már langyos.
elkészitem a pudingot is.
7 dl tejet felforralok , a maradékban elkeverem a lisztet, keményitőt és a cukrot.
ha felforrt a tej hozáöntöm a lisztese is, kevegetve sürüre fözöm .
leveszem a gázról és hozzákeverem a vaniliát, és a vajat is.
akkor a szmég melegen a szirupos kétszersütlre simirtom .
berakom a hütőbe.
a tejszint keményre felverem a fixálóval együtt .
a sütit kiveszem a hütőből és a tetejére kenem a habot.
1-2 órás hütés után kockára vágva
ibolya58, 2013. február 15. péntek, 16:35
Karamellás sportszelet recept
Hozzávalók:

4 db tojás
9 dkg liszt
8 dkg cukor (+4 ek.)
1 mk sütőpor
3 csomag pudingpor
1 l tej
1 csomag vaníliás cukor
5 dl tejszín
2 csomag habfixáló
20 dkg tortabevonó
3 ek rum aroma

Elkészítés:

Piskótát készítünk, a szokásos módon. Kb. 20 × 35cm-es, papírozott tepsiben, 20 perc alatt készre sütjük. Rácsra tesszük hűlni. A krémhez, 1 dl tejben elkeverjük a karamellás pudingport, a többi tejet felforraljuk a 2 ek. cukorral, vaníliás cukorral, majd ráöntjük a pudingra, összekeverjük és visszatesszük a tűzre. Miután felforrt, hagyjuk kihűlni. A tejszínt, félig felverjük a 2 ek. cukorral, hozzáadjuk a fixálót és kemény habbá verjük. A piskótára rákenjük a pudingot, majd a tejszínhabot. Hűtőbe tesszük 1-2 órára. A csokit felolvasztjuk és a rumaromát belekeverjük, majd a hab tetejére kenjük. Pár órára hűtőbe tesszük, hogy szépen szeletelhető legyen.
kovacs_zsoka, 2012. június 25. hétfő, 10:49
Rebarbarás karamellás szelet !
12.5 dkg vaj
20 dkg cukor
2 db egész tojás
vanília kivonat
20 dkg liszt
1 / 2 csomag sűtőpor
1 / 2 tk. szódabikarbóna

115 ml tejföl
1 / 2 kg /rebarbara / tisztitva /
Krém:
3 dl tej
1 csomag karamellás pudingpor
15 dkg vaj
20 dkg porcukor
baracklekvár
2 tábla étcsoki
10 dkg vaj

A vajat felolvasztom.
A tojást, lisztet, sót, cukrot, sütőport, szódabikarbónát s a tejfölt s az olvasztott , de langyos vajat alaposan. összekeverem. A rebarbarát kb: 1-1.5 cm- s darabokra vágom.
A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm , elrendezem a rebarbarát.a tetejére.
Az előmelegített sütőben 180 fokon kb: 40 percig sütöm.Majd kiveszem és hagyom kihűlni.

A krémhez a tej felét felforralom , közben a maradék tejben elkeverem a pudingport. A felforrt tejhez adom a pudingos tejet és sűrűre főzöm állandó kevergetés közben
Ezt is hagyom kihűlni.Most keverem hozzá a cukrot és a vajat.Addig keverem
ibolya58, 2012. április 16. hétfő, 22:51
muffinokNagyMarikától
keveréket, és egynemű masszává keverjük, végül hozzáadjuk az apróra vágott meggybefőttet. A tésztát a formákba töltjük, és kb. 20 perc alatt készre sütjük. A megsült muffinokat 5-10 percig hagyjuk hűlni a formákban, majd kivesszük őket a formából és megvárjuk, míg teljesen kihűlnek. Mindegyik muffint átitatjuk 1-2 teáskanál meggylével. Felverjük a tejszínt a cukorral. A muffinok tetejére teszünk 2 evőkanál habot, majd a tetejére nyomunk egy szem meggyet, és megszórjuk tortadarával.

Karamellás muffin
Hozzávalók:
12 dkg vaj/margarin, 12 dkg cukor, 18 dkg durvára vágott dió, 20 dkg liszt, 5 dkg zabpehely, 2 ½ teáskanál sütőpor, ½ teáskanál szódabikarbóna, 1 teáskanál fahéj, 1 tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 14 dkg cukor, 12,5 dkg vaj/margarin, 2,5 dl kefír

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A formákat alaposan kikenjük vajjal, vagy kibéleljük sütőpapírral. Egy kisebb tálban a 12 dkg vajat kikeverjük a cukorral és 10 dkg dióval, és a sütőformák
dupalymaria, 2010. május 17. hétfő, 23:39
Édes MUFFINOK
keveréket, és egynemű masszává keverjük, végül hozzáadjuk az apróra vágott meggybefőttet. A tésztát a formákba töltjük, és kb. 20 perc alatt készre sütjük. A megsült muffinokat 5-10 percig hagyjuk hűlni a formákban, majd kivesszük őket a formából és megvárjuk, míg teljesen kihűlnek. Mindegyik muffint átitatjuk 1-2 teáskanál meggylével. Felverjük a tejszínt a cukorral. A muffinok tetejére teszünk 2 evőkanál habot, majd a tetejére nyomunk egy szem meggyet, és megszórjuk tortadarával.

Karamellás muffin
Hozzávalók:
12 dkg vaj/margarin, 12 dkg cukor, 18 dkg durvára vágott dió, 20 dkg liszt, 5 dkg zabpehely, 2 ½ teáskanál sütőpor, ½ teáskanál szódabikarbóna, 1 teáskanál fahéj, 1 tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 14 dkg cukor, 12,5 dkg vaj/margarin, 2,5 dl kefír

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A formákat alaposan kikenjük vajjal, vagy kibéleljük sütőpapírral. Egy kisebb tálban a 12 dkg vajat kikeverjük a cukorral és 10 dkg dióval, és a sütőformák
akiram45, 2010. május 17. hétfő, 20:41
Képek, videók
hatlapos.jpg
veronika74
2013. május 29. szerda, 20:01
Hatlapos
horgasnora
2012. december 28. péntek, 22:12
hatlapos csokis !
ibolya58
2012. október 25. csütörtök, 14:14
Hatlapos süti
cila1
2012. február 02. csütörtök, 20:09
Hatlapos.JPG
etike56
2011. szeptember 15. csütörtök, 07:50
hatlapos.jpg
foldierzsebet
2011. április 17. vasárnap, 19:24
hatlapos.jpg
jucianyu
2011. február 22. kedd, 19:13
Hatlapos.jpg
vorosrozsa66
2011. február 09. szerda, 13:27
hatlapos_3.jpg
bubszi
2010. december 07. kedd, 07:01
kv készitem.jpg
zsokica45
2012. február 19. vasárnap, 09:26
Zsiráf.gif
pacsakute
2019. január 30. szerda, 23:12
Elefánt és zsiráf barátko
pacsakute
2019. január 30. szerda, 21:11
Zöldségek hasi zsír ellen
pacsakute
2019. január 13. vasárnap, 13:04
zsiros_kenyer.PNG
kathyvp
2018. június 26. kedd, 21:08
zsiráf.jpg
durcimarcika
2018. március 10. szombat, 10:27
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.