Belépés
2019. november 15. péntek | 46. hét | 319. nap | 22:30 | Albert, Lipót
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Az enzimekről - érdemes tudni !
munkáját)

A növényi eredetű enzimek sokkal előnyösebbek, mint az állati enzimek, mert sokkal gyorsabban aktiválódnak. Már a bevétel után megkezdik a munkájukat, akkor, amikor az élelem a gyomor felső részében van. Időnként már a nyelőcsőben működésbe lépnek.

Tudjuk, hogy a papayában és az ananászban remek proteinmegsemmisítő enzimek vannak. Ezek olyan pH értéket igényelnek, amelyre a testnek általában nincs szüksége. Az aspergillus növények (egysejtű növények), amelyek a természetes élelmiszerekben találhatók, a legfontosabb növényi-enzim források. Az emberi testben ezek fejtik ki a legerősebb hatást, biztosítják a zsírok, a szénhidrátok és a proteinek megemésztését is. Az aspergillus-enzimek kettős célt szolgálnak: megakadályozzák, hogy a salakanyag behatoljon és tárolódjon a sejtekben, és kitisztítják a sejtekből a régi hulladékot.

Mivel egyre több embernél jelentkeznek az élelmiszer-allergiák, és mivel egyre több genetikailag alterált élelmiszer jelenik meg a
pacsakute, 2019. február 21. csütörtök, 11:31
Cukor a test pusztítója
hibáztatja, de valójában a fő bűnös nem más, mint maga a cukor. Korábban sok kutatás született azzal kapcsolatban, hogy a szívkoszorúér-betegség megelőzéséhez étrendi változás szükséges, vagyis kevesebb koleszterint és többszörösen telítetlen zsírt kell fogyasztani a telített zsír helyett. Ma ezt az állítást sokan megcáfolják, és a cukrot kiáltják ki bűnösnek. A túl sok hozzáadott cukor ugyanis jelentősen megnövelheti a szív- és érrendszeri betegségek számát.

Az italokban és a feldolgozott élelmiszerekben rengeteg rejtett cukor megtalálható, de a helyettesítő fruktózt és kukoricaszirupot is kiállították már ki bűnösnek. Sokszor nem is tudjuk, hogy egy-egy élelmiszer mennyi cukrot tartalmaz, mert nem gondolnánk, hogy az adott élelmiszer összetevője között szerepel a cukor. Pedig a sok cukorfogyasztás elhízáshoz vezethet, kialakulhat anyagcsere-szindróma, inzulinrezisztencia és 2-es típusú cukorbetegség is.

A cukorral édesített italok alkoholos zsírmájbetegséget okozhatnak. Azonban a
pacsakute, 2019. január 04. péntek, 12:33
Az almaborecet 20 felhasználási módja és egészségügyi hatása
gyomorban kevés a gyomorsav. Ha Önnél is ez a helyzet áll fenn, akkor igyon almaborecetet, amely enyhíti a savas reflux tüneteit, mivel savat juttat az emésztőrendszerbe, ezáltal megakadályozza, hogy a sav visszajusson a nyelőcsőbe.

A legjobb eredmény elérése érdekében hígítson fel 1-2 evőkanál almaborecetet 2,5 dl vízben, majd közvetlenül evés előtt fogyassza el. Továbbá ne feledje, hogy a savas reflux kezeléséhez a legmegfelelőbb diéta zöldségekben, egészséges zsírokban és erjesztett élelmiszerekben gazdag, ami még tovább enyhíti a reflux tüneteit.

Az almaborecet felhasználása

1. Egészséges bélrendszer

Ha biogazdálkodásból származó szűretlen almaborecet fogyaszt, akkor gondoskodik arról, hogy a szervezetébe nagy mennyiségben jótékony hatású baktériumok kerüljenek. Ez a baktérium egészségesebbé teszi az emésztőrendszert, valamint jótékony hatással van a bélbaktériumokra, mivel növelik azok immunitását, illetve fokozza az emésztő- és tápanyag-felszívó képességüket.
skorpiolilike, 2018. augusztus 08. szerda, 12:47
Mi az a D-MANNOSE?
fogyasztásával csökkenthető a hasi zsír, a koleszterinszint és a trigliceridszint is, valamint javul az éhgyomri vércukorszint is. E hatásokkal pedig könnyen megelőzhető a cukorbetegség és a szívbetegségek is.

Más mannózt tartalmazó ételek
A mannóz egy hat szénatomos cukor, melyről már tudjuk, hogy nagyon sok gyümölcsben és zöldségben megtalálható. De arról is beszéltünk, hogy a szervezet is képes előállítani a glükózból kis mennyiségben. A mannóz persze nem szabadon található meg az egyes élelmiszerekben, hanem a poliszacharid láncokhoz csatolva a különböző fehérjék része. Ezeket megbontja nyerik ki az ételekből a D-mannose-t. De miben is találjuk meg ezt az anyagot pontosan?

Gyümölcsök

Számos gyümölcs nagy mennyiségben tartalmaz D-mannose-t. Ezek közé tartozik a fekete ribizli, a piros ribizli, az egres, az áfonya, a vörösáfonya, a paradicsom, az alma, az őszibarack, a narancs. Ezenfelül megtaláljuk a pálmaolajban is, amit a pálmák terméséből nyernek
pacsakute, 2018. február 25. vasárnap, 09:40
A nátrium-glutamát (E-621)
céget alapított az anyag Na-glutamátként való forgalmazására. Idővel a nyugati világba is eljutott ez a színtelen, szagtalan, gyorsan oldódó kristályos por, ami az íztelen ételek ,,feljavítására" volt hivatott. Az élelmiszeripar kihasználta a nagy lehetőséget, és a jelentős költségcsökkentés reményében minden komolyabb vizsgálat nélkül használni kezdte.
Az 1970-es években, amikor a gyorsétkeztetés megkezdte piaci növekedését, a Na-glutamát használata óriási növekedésnek indult az élelmiszerekben. Ma már szinte mindenben megtalálható. A feldolgozott ételek többségében, valamint a gyorséttermi ételek több mint 90%-ban nagy mennyiségben jelenlévő anyaggá vált, levesporok, leveskockák, mártások, konzervek, fűszerkeverékek, fűszer sók, fagyasztott készételek, virslik, felvágottak, szójatermékek, üdítőitalok, burgonya szirmok, snack-ek, stb. elengedhetetlen alkotóeleme lett. Ez az anyag ráadásul függővé tesz bizonyos ételek fogyasztására.
Nem véletlen hogy a természetes ízű zöldségek,
sanci81, 2016. december 22. csütörtök, 21:20
Uniós határérték bevezetését sürgetik az ipari transzzsírsavakra az EP-képviselők
transzzsírsavak túlzott fogyasztása nemcsak a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát növeli, hanem összefüggésbe hozható a kóros elhízással, valamint a 2-es típusú cukorbetegséggel is.

Kiemelte, az eddigi tapasztalatok azt bizonyítják, hogy a termékek kötelező címkézése, az ipar önkéntes vállalásai önmagukban nem nyújtanak elegendő védelmet a fogyasztók számára.

Szanyi Tibor szocialista EP-képviselő a vita során kijelentette, mivel a transzzsírsavak nem szükségesek a feldolgozott élelmiszerekben és egészségtelenek is, támogatja az uniós szintű kötelező határérték bevezetését. "Mivel a bevitel mértéke a szegénységgel együtt nő, egy ilyen határértékkel adhatunk minőségi élelmiszert mindenkinek" - mondta.

A transzzsírsavak a telítetlen zsírok olyan fajtái, amelyek a természetben viszonylag szokatlanok, iparilag azonban növényi olajok hidrogénezésével előállíthatóak. A természetes transzzsírsavak a kérődzők zsírjában fordulnak elő, többségében a vörös húsban és a tejtermékekben.

A
velemenyezd, 2016. október 26. szerda, 17:33
Érdekességek
céget alapított az anyag Na-glutamátként való forgalmazására. Idővel a nyugati világba is eljutott ez a színtelen, szagtalan, gyorsan oldódó kristályos por, ami az íztelen ételek ,,feljavítására" volt hivatott. Az élelmiszeripar kihasználta a nagy lehetőséget és a jelentős költségcsökkentés reményében minden komolyabb vizsgálat nélkül használni kezdte.
Az 1970-es években, amikor a gyorsétkeztetés megkezdte piaci növekedését, a Na-glutamát használata óriási növekedésnek indult az élelmiszerekben. Ma már szinte mindenben megtalálható. A feldolgozott ételek többségében, valamint a gyorséttermi ételek több mint 90%-ban nagy mennyiségben jelenlévő anyaggá vált, levesporok, leveskockák, mártások, konzervek, fűszerkeverékek, fűszer sók, fagyasztott készételek, virslik, felvágottak, szójatermékek, üdítőitalok, burgonya szirmok, snack-ek, stb. elengedhetetlen alkotóeleme lett. ez az anyag ráadásul függővé tesz bizonyos ételek fogyasztására.

Nem véletlen hogy a természetes ízű zöldségek,
kirscha, 2016. szeptember 06. kedd, 10:26
Rettenetes IDEGMÉREG
Ikeda céget alapított az anyag Na-glutamátként való forgalmazására. Idővel a nyugati világba is eljutott ez a színtelen, szagtalan, gyorsan oldódó kristályos por, ami az íztelen ételek ?feljavítására? volt hivatott. Az élelmiszeripar kihasználta a nagy lehetőséget, és a jelentős költségcsökkentés reményében minden komolyabb vizsgálat nélkül használni kezdte.

Az 1970-es években, amikor a gyorsétkeztetés megkezdte piaci növekedését, a Na-glutamát használata óriási növekedésnek indult az élelmiszerekben.

Ma már szinte mindenben megtalálható.
A feldolgozott ételek többségében, valamint a
gyorséttermi ételek több mint 90%-ban nagy mennyiségben jelenlévő anyaggá vált, levesporok, leveskockák, mártások, konzervek, fűszerkeverékek, fűszer sók, fagyasztott készételek, virslik, felvágottak, szójatermékek, üdítőitalok, burgonya szirmok, snack-ek, stb. elengedhetetlen alkotóeleme lett. Ez az anyag ráadásul függővé tesz bizonyos ételek fogyasztására.

Nem véletlen hogy a
lovaszmarika, 2016. augusztus 31. szerda, 14:53
EP-képviselők kötelezővé tennék a tej- és hústermékek származási helyének feltüntetését
Az EP-képviselők szerint a tej- és hústermék valamennyi fajtáján a származási ország vagy az eredet helyének kötelező és egységes feltüntetése átláthatóbbá tenné az élelmiszerellátási láncot, ami erősítené a fogyasztói bizalmat.

Emellett arra tettek javaslatot, hogy az Európai Bizottság és a tagállamok vegyék fontolóra azt is, hogy a származási ország vagy az eredet feltüntetését terjesszék ki más, egyetlen összetevőből álló termékekre is.

Véleményük szerint a korábbi visszaélésekre való tekintettel az élelmiszerlánc átláthatóbbá tétele és az európai fogyasztók jobb tájékoztatása érdekében kötelezővé kellene tenni a feldolgozott élelmiszerekben található hús származási helyének feltüntetését is.
velemenyezd, 2016. május 12. csütörtök, 14:23
A kínai konyha
anyag Na-glutamátként való forgalmazására. Idővel a nyugati világba is eljutott ez a színtelen, szagtalan, gyorsan oldódó kristályos por, ami az íztelen ételek ,,feljavítására" volt hivatott. Az élelmiszeripar kihasználta a nagy lehetőséget, és a jelentős költségcsökkentés reményében minden komolyabb vizsgálat nélkül használni kezdte.

glutamat3Az 1970-es években, amikor a gyors étkeztetés megkezdte piaci növekedését, a Na-glutamát használata óriási növekedésnek indult az élelmiszerekben. Ma már szinte mindenben megtalálható. A feldolgozott ételek többségében, valamint a gyorséttermi ételek több mint 90%-ban nagy mennyiségben jelenlévő anyaggá vált, levesporok, leveskockák, mártások, konzervek, fűszerkeverékek, fűszer sók, fagyasztott készételek, virslik, felvágottak, szójatermékek, üdítőitalok, burgonya szirmok, snack-ek, stb. elengedhetetlen alkotóeleme lett. Ez az anyag ráadásul függővé tesz bizonyos ételek fogyasztására.

Nem véletlen hogy a természetes ízű zöldségek,
horvathnemagdi, 2016. április 12. kedd, 10:40
Zöldturmix - az élet itala
követhető térhódításával. Áldásos erejéről, pozitív szervezetre gyakorolt hatásáról magam is hamar meggyőződtem, és az eredmény önmagáért beszél. Az ember teste a klorofill, az élő enzimek, vitaminok ásványi anyagok, valamint az érett gyümölcsben található benzinként működő gyümölcscukor kombinációjától egyszerűen életre kel. Elsőre furcsának tűnhet, hogy gyümölcs mellé zöld leveleket teszünk az italunkba, de ha más nem is, az íze meg fog győzni minket.

Azt sokszor hallhatjuk, hogy az élelmiszerekben nincs elég tápérték, így ezek nem táplálékok, csak élelmiszerek. Ráadásul nagyrészük inkább vegyipari termék, mint ennivaló, igaz, az íze jó és ez a csapda! Felmerülhet a kérdés, akkor honnan vegyünk egyáltalán táplálékot?
Miben különböznek ezek a vadon termő ,,ételek" a ,,civilizált" világ élelmiszereitől?

Az élelmiszerek, finomított, feldolgozott termékek, és szinte mindent megfőzve, puhán eszünk. Lassan ott tartunk, hogy nem tudjuk megrágni a nyers ételeket. A
klementinagidro, 2016. március 14. hétfő, 14:57
1/9
Képek, videók
Érdemes megfogadni.
alvaro-hopihe
2018. augusztus 21. kedd, 08:21
Egyvalamit lesz érdemes n
menusgabor
2018. június 19. kedd, 22:56
Érdemes élni
anna4459
2017. december 24. vasárnap, 11:30
Érdemes megfontolni . jpg
pacsakute
2017. október 24. kedd, 22:11
Érdemes.jpg
chillik
2016. december 10. szombat, 13:23
Nem erdemes....
borigit
2016. június 21. kedd, 10:45
Nem érdemes! - v..png
anci-ani
2015. augusztus 06. csütörtök, 19:40
0 érdemes 70ca.jpg
lovaszmarika
2015. július 02. csütörtök, 17:41
érdemes.jpg
szidnifox
2015. június 01. hétfő, 21:18
Amiért érdemes volt élni.
bbbarbara
2015. március 15. vasárnap, 20:15
Érdemes élni.jpg
bbbarbara
2014. november 16. vasárnap, 12:58
Növényi táplálkozás
sanci81
2015. október 22. csütörtök, 17:26
Növényi ásványanyagtartal
pacsakute
2013. június 09. vasárnap, 20:52
ornamentális növényi dísz
balazsmargit
2012. augusztus 06. hétfő, 21:49
növényi-norbert.jpg
agica2004
2010. október 15. péntek, 14:49
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.